نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241432
زمان مناسب برای پیمان پولی سه جانبه ایران، چین و روسیه
حسین بردبار، 22 شهریور 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۵
هم اکنون حدود ۵۰ پيمان دوجانبه پولي ميان کشورهاي جهان منعقد شده است که البته بيش از نيمي از آن ها ميان يوان چين با ساير ارزهاي جهان است و آخرين آن ها سال گذشته ميان استراليا و کره جنوبي بسته شد.

پيمان هاي دوجانبه پولي جداي از اين که ابزار مناسبي براي حذف دلار از روابط بانکي و معاملات پولي ميان کشورها مي باشد و از سلطه دلار و تحريم هاي بانک مرکزي آمريکا بر ارتباطات بانکي ميان کشورها جلوگيري مي کند، راهکار خوبي براي توسعه روابط اقتصادي ميان کشورها به ويژه کشورهاي همسايه و کشورهاي مستقر دريک منطقه جغرافياي سياسي و اقتصادي است به طوري که اخيرا بحث هايي درمورد ايجاد يک پيمان پولي دوجانبه با کشور ترکيه نيز مطرح شده است.

اما آنچه که انگيزه اصلي نگارش اين يادداشت شد، فراهم شدن فضايي مناسب به لحاظ ژئوپلتيکي و ديپلماتيک ميان کشورهاي ايران، روسيه و چين است که مي تواند پشتوانه خوبي براي ايجاد پيمان پولي بين هريک از اين دو کشور عضو دايم سازمان ملل با ايران يا حتي ايجاد يک پيمان راهبردي سه جانبه پولي قرار گيرد.به نظر مي رسد شرايط ذيل بستر ساز اين فضا و زمان مناسب است:

اول،توسعه روابط ديپلماتيک ميان کشورهاي ايران، چين وروسيه با اتخاذ رويکرد جديد سياست خارجي در دولت يازدهم چه درقالب مذاکرات ۱+۵ و چه درافزايش ديدارهاي دوجانبه و سه جانبه در عالي ترين سطوح سياسي به طوري که طي حدود يکسال از ابتداي تشکيل دولت يازدهم تاکنون حداقل سه بار ديدارهاي دوجانبه ميان روساي جمهور چين با ايران و همچنين دوبار ميان روساي جمهور روسيه و ايران برگزار شده است که آخرين مورد آن ها درحاشيه اجلاس سازمان همکاري شانگهاي مي باشد.

دوم، تحريم روسيه توسط آمريکا و غرب که موجب شده است روسيه نيز دست به اقدامات متقابل بزند نظير قطع واردات ميوه و محصولات غذايي از اروپا که زمينه را براي صادرات ميوه ايران که اتفاقا از تراز مثبت خوبي نيز درسبد محصولات صادراتي ايران برخوردار است، همچنين امکان توسعه تجارت ميان دو کشور را فراهم مي کند و اوضاع را به گونه اي ساخته است که روسيه هم اکنون به دنبال شرکاي اقتصادي جديد در منطقه و جهان است.

ودست آخر تداوم رقابت و دست وپنجه نرم کردن روسيه و غرب برگرفته از عوامل سياسي و اقتصادي نظيرطولاني شدن ناآرامي ها در اوکراين و گسترش ناتو تا دروازه هاي اين کشور که مسکو را به فکر حذف دلار از چرخه تجارت خارجي خود به عنوان يک ضربه به غرب انداخته است از يک سو و جدال يوان دربرابر دلار که چين و آمريکا را به رقباي جدي براي کسب رتبه هاي نخست صادرات دنيا تبديل کرده است؛ درچنين شرايطي ايجاد يک پيمان پولي دوجانبه يا حتي سه جانبه ميان ايران، روسيه و چين بي ترديد به پيشبرد راهبرد اقتصادي اين دو کشور در رقابت با آمريکا و غرب کمک موثري خواهد کرد همچنان که به عنوان برگ برنده اي در رفع تحريم هاي ظالمانه غرب عليه ايران نيز خواهد بود.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۰:۱۳:۴۹
نمی خوام بگم ارزش این پوالا خیلی زیاده در برابر دلار
اما باور کنید باید آمریکا یه جا جلو دلارش وایساد تابفهمه نمی تونه هر جوور دلش می خواد زوود بگه به دنیا
الان هرجوور بخواد می تونه اقتصاد دنیا رو بچرخونه
ولی خب این سه تا پول اررزششون فعلا کمه
باید متحدهای بیشتری رو باهم جوور کنن (2371769) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۰۰:۲۵
چند سال پیش که دلار تحریم شده بودیم ولی هنوز با سایر ارزها می تونستیم کار کنیم می خواستیم یه ال سی برای یک شرکت بزرگ چینی باز کنیم ، خودمون را کشتیم آخر راضی نشدن یوان را قبول کنند می گفتند یا دلار یا یورو یا ین ژاپن. (2371882) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۴۷:۰۹
متاسفانه سیف و طیب نیا اجازه کاهش ارزش دلار را نخواهند داد.
با این عمل، آنها از مدیران بازار سهام بورسی و صنایع صادراتی حمایت می کنند ولی به پول ملی کشور صدمه میزنند. (2371972) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۳:۳۰:۴۴
اتفاقا" زمان مناسبی برای پیمان دو جانبه پولی با روسیه نیست. بر اثز تحریمهای غرب علیه روسیهو ، ارزش روبل و بازار بورس روسیه به شدت کاهش پیدا کرده و باز هم خواهد کرد.

در مورد چین ، ما بیش از 30 میلیارد دلار حاصل از فروش نفت در بانکهای چین داریم که نمی توانیم آنها را جابجا کنیم. از موقع وضع تحریم بانکی ضد ایران، ما از این پولها برای خرید کالا و خدمات از چین استفاده می کنیم. بنابر این نیازی به عقد پیمان دو جانبه پولی نیست. (2372216) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۵:۴۲
اول ایران باید ارزش پولش را به قیمت واقعی زیر 1000 تومان برگرداند تا جلوی تورم افسار گسیخته مصنوعی خودش را بگیرد بعد سخن از پیمان پولی بزند (2372252) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۳:۲۲
واقعا نویسنده محترم یادداشت،از حجم مبادلات بین چین و غربی ها اطلاعی ندارد که فکر میکند چینی ها غرب را رها میکنند و مشکل تحریم ما را با چنین پیمان پولی حل میکنند؟ (2372148) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۶:۳۰:۱۸
دقیقا موافقم ... اروپا و آمریکا بازارهای بهتری برای چین هستند و در ضمن چین مشکل ایدئولوژیکش را با غرب حل کرده و در مورد روسیه و چین هم به خصوص در طی این سال ها به اندازه کافی کولی داده ایم با پیمان پولی کولی دادن را رسمی و از وضایف ما نکنید لطفا و در آخر وابستگی کلا بد است وابستگی خوب و وابستگی بد نداریم همینطور وادادگی در ضمن عزت مصلحت و اون یکی فراموش نشود. به فرمایشات آقا توجه کنید و دست سر زانوی خودمان بگذاریم. (2372515) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۷:۵۲:۴۵
اصلا میدونی پیمان پولی چیه؟ اونایی که از ارزش پول صحبت کردن کاملا معلومه اصلا نمیدونن هدف از این پیمان چیه! آخه چرا در هر موردی که اطلاعات ندارید نظر میدید؟ (2373135) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۲۰:۰۶:۲۴
مثل اینکه خود جنابعالی نمی دانی پیمان پولی چیست؟ اول باید یک پول ارزش واقعی داشته باشد که بعد دیگر کشورها با آن پیمان ببندند وقتی ریال را مصنوعی 350 درصد کاهش می دهند کدام عقل سالمی می آید با این کشور. که مقامات آن با پول آن مثل اسباب بازی، بازی می کنند پیمان می بندند؟ مثل این می ماند که جنابعالی مقداری از پولتهات را به دلار زیمباوه تبدیل کنی! (2376724) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۷:۵۲:۳۸
شما که اهل فضل هستید بفرمایید ، در هر پیمانی چه اقتصادی و چه سیاسی با این دو کشور وارد شده ایم وقتی پای منافعشان به میان آمده ما را فروخته اند ، هنوز رای این دو کشور علیه ایران برای تحریم ها از یادمان نرفته است ، دولتمردان ما کی می خواهند کمی هم به مافع ملی ما فکر کنند (2377307) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۴۶:۳۷
با این پیامی که گذاشته معلوم هست کلا خودت متوجه نشدنی پیمان پولی اصلا چی هست !

نکند جنابعالی مقداری کمی زباله می دهی با آن گوشت و برنج و ماشین می خری !

وقتی ریال را 3 برابر مصنوعی کاهش می دهند از نظر دیگر کشورها ریال می شود همان زباله کم ارزش ! بعد می شود پیمان پولی زباله و روبل و یوان ! (2377767) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۴:۲۰
چرا داريم سوء مديريتهاي سياست خارجي و اقتصاديمونو با فرضيات توجيه ميكنيم و بچه خودمون از لج همسايه ميكشيم تا دقش بديم . و اصل را فرامون و يا دنبل حل مشكلش نيستيم ؟؟؟؟!!!!!!!!
و مهم و مهم و مهم اينه كه بايد درامدت كه ناشي از كار و كوشش و صداقت و توليد هست بالا ببريد تا با دارندگي بر هم چيز فائق اييد .
فلذا اگر دهها بار هم پيمانهاي پولي بسته و امضاء كنييد و يا صفرهارو كم و زياد كنيد , هيچ فايده اي نخواهد داشت .
درب خونه مغازه , كارخانه , شهرو استان و كشورتو باز بزار و اجازه بده دادوستد رونق پيدا كنه , همه چيز درست ميشه (2372149) (alef-13)
 
ج / ف
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۰:۱۹:۳۲
روبل روسيه و يوان چين ؛ جلوي $ آمريكا زانو زده است . (2371784) (alef-13)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۶:۰۶
حداقل اش اینه که یوان و روبل با پشتوانه چاب میشن نه مثل امریکا که بدون هرگونه پشتوانه پول چاب میکنه و 17 تریلیون دلار به جهان بدهکاره
این فکر شماست که جلوی امریکا زانو زده (2372237) (alef-13)
 
پدر بزرگ ايران
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۷:۱۸
خدا كنه همه بدهكارهاي دنيا ، قدرت اول اقتصادي دنيا باشن . (2372361) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۰:۳۷:۰۵
روبل و يوان !!!!! عزيزم ي كم مطالعه كن ، روسيه با اون اقتصاد ورشكستش و پشتوانه ، خسته نباشيد واقعا (2372823) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۰:۵۱:۳۴
چرا در دعوای روسیه وغرب ما باید ضرر کنیم ؟! تازه امیدوارشده بودیم که شاید با بهبود روابطمان با دول غربی وضعیت محصولات وارداتی ما بهتر شود
که دوباره سر وکله چین وروسیه برای قبضه کردن تجارت خارجی ما پیدا شد !! ظاهرا نویسنده این قدر که نگران تحریم روسیه هستند نگران بهبود اوضاع بازار داخلی خودمان نیستند براساس این جمله که می فرمایند :

( درچنين شرايطي ايجاد يک پيمان پولي دوجانبه يا حتي سه جانبه ميان ايران، روسيه و چين بي ترديد به پيشبرد راهبرد اقتصادي اين دو کشور در رقابت با آمريکا و غرب کمک موثري خواهد کرد همچنان که به عنوان برگ برنده اي در رفع تحريم هاي ظالمانه غرب عليه ايران نيز خواهد بود. )

یعنی چه ؟ یعنی ما میشویم یکی از خریداران محصولات بی کیفیت این دوکشور !! ولابد در ازای آن هم نفت نازنین را می دهیم !
از طرفی در مسابقه تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز روسیه وکسب سود بیشتر همین ذخیره اندک آب را هم طبق معمول با بی برنامگی هدر می دهیم ! آنوقت چه برایمان می ماند یک کشور بیابانی محتاج واردات محصولات کشاورزی با صنعتی وابسطه به تکنولوژی عقب مانده روسیه ! (2371853) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۵۲:۵۴
دوست عزیز
در سال گذشته بیش از 87 درصد از واردات ایران از کشورهای غربی نبوده است. چرا وقتی با کشوری مثل چین، هند، کره یا ژاپن کار می‌کنیم، پول مورد استفاده باید "دلار" باشد؟
خوب بجای دلار از پیمان پولی استفاده می کنیم تا نوسانات نرخ دلار هم گرفته بشه! (2371992) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۵۷:۰۴
همزبان گرامی،
نمیدونم توجه کردید یا نه، ولی الآن تقریباً همه پذیرفتن که در خوشبینانه ترین حالت تحریمها حدود 15-10 سال دیگر پابرجا هستند لاجرم معقول نیست 15 سال دست روی دست بگذاریم. این جمله که شما گفتید «وضعیت محصولات وارداتی ما بهتر شود» بنده را به یاد حرفهای یک کودک دبستانی 12-10 سال پیش میاندازد که اگر آمریکا به ایران حمله کند میتوانیم شکلات آمریکایی بخوریم (!). غلبه دلار بر شبکه پولی بین الملل دست کمی از اشغال نظامی ندارد. (2372005) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۰۵:۰۰
اگه پیمان پولی و حذف دلار نهایی بشه خدمات به طبق ثروتمند چه طوری میشه؟ مثلا مازراتی و بنز و پورشه را چگونه وارد می کنید؟ (2371889) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۰۶:۵۵
ادرس غلط نده تمام دنیا پولشو جای سرمایه گذاری میکنن که نوسان نداشته باشه فعلا دلار عالیه روسیه روبلش داره میخوره زمین داره دست و پا میزنه (2371893) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۱۰:۳۰
اقتصاد روسيه بعد از تحريم هاي آمريكا و اروپا ( به خاطر اشغال شبهه جزيره كريمه توسط اين كشور ) متلاشي خواهد شد .
به صلاح چين نيست كه با روسيه هم كاسه شود . (2371904) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۱۳:۵۱
بهترین راهکار که می تواند این گونه سلطه جویی ها و وابستگی ها را پایان دهد ، همانی است که در خصوص نرخ مبادلات مخابراتی در سراسر دنیا سالهاست که اجرا میشود.
بالاخره کشورهای جهان میبایست در این مورد تصمیم بگیرند و مانند واحد "گلد فرانک" که یک واحد ارزی مجازی برای تبادلات مالی مخابراتی در دنیا بکار میرود، یک واحد ارزی مجازی برای تجارت جهانی درست کنند ، که هر نوع کالا و خدماتی با آن واحد و بنابه نیاز آن در جهان ارزش گذاری گردد و سپس نرخ تبدیل آن به ارزهای کشورها بر اساس بنیه مالی ، تولید ناخالص ملی ، رشد سالانه اقتصادی و .... باشد.
به این صورت هیچ ارز کشوری نمیتواند ملاک معاملات قرار گیرد و بانکهای سراسر جهان تبادلاتشان بر اساس این ارز مجازی خواهد بود. (2371911) (alef-13)
 
غضنفر
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۱۷:۲۴
اتحاد پولي ريال با يوان چين ، كمكِ شاياني به شكوفايي اقتصاد چين و كاهش نرخ بيكاري در اين كشور خواهد كرد و قطعا" رشد اقتصادي چين را به 45 % خواهد رساند و مردم چين را از مشكلات اقتصادي نجات داد ه و منجر به كاهش قيمت شير پُرچرب ( بدون پالم ) و كاهش قيمت مسكن در پكن خواهد شد . (2371923) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۱:۴۸:۳۱
ثروت بیشتر یک کشور = برتری پولی آن کشور
ثروتی مانند معادن طلا و غیره و چاه های نفت دست نخورده و منابع بزرگ انرژی
همه اینها چیز هاییست که کشور آمریکا دارد و بیشتر از کشور های دیگر.به پشتوانه ثروت یک کشور پول چاپ میشود و ارز آن کشور قدرت پیدا میکند.حال شما قضاوت کنید هیچ ارزی توانایی مقابله با دلار را دارد.کشوری که صد ها معادن طلای کشف نشده دارد و گاهی در رودخانه های آن طلا یافت میشود.کشوری که منابع نفتی دست نخورده دارد. (2371979) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۱:۱۸:۱۹
اینهایی که شما گفتی مال دهه ۱۹۶۰ بود بعد از آن دهه چرخش و رونق اقتصادی پشتوانه پول شد که بازهم امریکا حرف اصلی را میزنه (باضافه گارانتی که دولت امریکا در اوراقه بهادرش داده و همچنین اعتمادی). البته در نتیجه مسیٔله فرقی نمی کنه و این پول هنوز معتبرتین پول جهانیه.

در ضمن هر حرکتی که باعث ضعیف شدن دلار بشه به نفع چین و روسیه نیست زیرااین کشورها خود از بزرگترین سهامداران اوراق بهادر امریکا هستند. (2372851) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۰:۵۲
واقعا ثروت یک کشور در پول خلاصه می شود؟ همین پول کاغذی؟ اگه اینطور باشه ایران بازنده است. پول ایران در مبادله با کار و زحمت کارگر چینی فقط یک نوزاد بیچاره به نام کالای بنجل تولید می کنه. اینا فقط چشم به نفت ایران دوخته اند. (2372139) (alef-13)
 
رمضاني
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۵:۵۶
چنين تفاهم نامه پولي هيچ موقع بين ايران ،چين و روسيه منعقد نخواهد شد بدليل اينکه روسيه و چين هيچ موقع به ايران به عنوان يک شريک تجاري قوي نگاه نکرده اند و در روابط بين الملل از ايران به عنوان يک ابزار هميشه استفاده کرده اند و ايران برايشان کارتي است که در روابط با آمريکا و اروپا رو مي کنند و در واقع با کارت ايران معامله مي کنند. (2372267) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۷:۵۶
اشتباهی که با یک دوره برای دوره طولانی برنامه ریزی بشه دوره ای که شاید خیلی خیلی زود تمام بشه و دوره بعد معلوم نیست چه خواهد شد جو گیر نشوید و زود تصمیم نگیرید درست که تا بحال اشتباهاد عدیده ای کردید خیلی بزرگ خیلی بزرگتر از انکه بشود بخشید اما این اشتباه را روی اشتباهات گذشته خود نیاورید (2372312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۵:۲۸:۰۱
من دانشجوی مقطع ارشد اقتصادم
با کمال احترام باید بگم متن بی خود و خارج از درک و فهم نظام پولی بانکی بین المللی بود (2372422) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۲:۱۱:۲۱
این پیمان از نان شب واجب تر است (2372890) (alef-10)
 
سام
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۳:۴۰:۲۳
مقاله شما به لحاظ تخصصی از وزن کارشناسی مقبولی برخوردار نیست , زیرا
1- پیمانهای دو جانبه و چند جانبه کارکرد خود را دارد ولی موجب ضعف دلار نمیشود همانطور که پیدایش یورو تاثیری بر دلار نداشت و فقط برخی هزینه های تنزیل و ... در کشورهای اروپائی را حذف کرد .
2- تمام بانکهای مرکزی کشورها در سراسر جهان از جمله چین و روسیه , طلای خود را با دلار می خرند و یا به فروش میرسانند و این دلایل بسیار فنی خودش را دارد که با اختلافات ایدئولوزیکی و یا سیاسی هیچ ارتباطی ندارد . از آنجمله اینکه آمریکا بزرگترین ذخایر طلای جهان را تا این لحظه داراست و .....
3-تا به این لحظه نظام حاکم بر گردش کارهای علمی و اجرائی در تمام بخشهای حقوقی - مالی - تحقیقاتی و .... در آمریکا استانداردهای بالا را مطالبه کرده است که خروجی آن پشتوانه دلار است . البته هر کشوری چنین عمل کند پول پر قدرت نیز خواهد داشت همانگونه که زاپن که کشور بسیار کوچکی به لحاظ وسعت است و ذخایر طبیعی نفت و گاز و معادن هم ندارد میتواند پول ین را در مقابل دلار در بازارهای جهانی پشتیبانی کند و یا سوئیس و...
4-رابطه تجاری چین با غرب چنان تنیده و عمیق شده است که اگر چینیها بخواهند هم نمیتوانند بر خلاف این امتزاج حرکت کنند و همینطور بالعکس غربیها هم در بسیاری از امور کار را به چینیها واگذار کرده اند . به همین دلیل غرب چین را در جریان تحریم نفت ایران مستثنی کرد تا کارخانجات چینی که برای غرب کار میکنند لطمه نبینند . چین غرب را برای ایران فدا نمیکند .
5-روسها بجز نفت و گاز و طلا محصول قابل صدور بخصوصی ندارند که با تحریمش نه تنها غرب بلکه حتی همسایگان خودش را تحت فشار قرار دهد از این بابت در مقابل غرب به شرق پناهنده میشود تا بگوید تنها نیست . روسها در صنعت نفت و گاز فروشنده و به عبارتی رقیب ما هستند و اگر بتوانند مشتریان ما را تصاحب هم میکنند , آنوقت چگونه برای صادراتی شدن گاز ما به اروپا حاضر به سرمایه گذاری در صنایع نفت ایران باشند . من باور نمیکنم . روسها فقط تفاهم نامه امضا میکنند و این کار ی با اهداف سیاسی است و نه واقعا با هدف اقتصادی . (2373089) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۱:۰۱
یک واحد پولی مشترک مانند راچ(مخفف روسیه -ایران-چین) به ارزش یک پشکل خیلی به اقتصاد ما کمک میکند (2379657) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.