نظر منتشر شده
۸۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221038
تناقض در موضع فرهنگی دولت
فرشاد مهدی‌پور، 8 فروردین 963
تاریخ انتشار : جمعه ۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۱
امسال، سال گفت‌وگوهای گسترده درباره فرهنگ است و نشانه‌های چنین روی‌دادی هم، از هم‌اکنون پیداست؛ اما آن‌چه حساسیت‌برانگیز و پرمناقشه می‌نماید، تناقض‌زدگی برخی مواضع دولتی‌هاست که اصلی‌ترین محور تحول فرهنگی‌ به‌شمار می‌روند.

دولتِ تازه که حالا دیگر خیلی نیز «تازه» نیست، از همان اوایل روی کار آمدن، زمزمه‌هایی را مبنی بر طرح ایده «مردمی‌سازی» فرهنگ درانداخت؛ نقطه اوج این مباحث،‌ سخنان رئیس‌جمهور در جمع هنرمندان و ادبیان در تالار وحدت بود (۱۸ دی ۱۳۹۲)؛‌ در آن سخن‌رانی، حرف‌هایی درباره رابطه میان هنر با آزادی، ارزش‌ها، ممیزی، امنیت و آشتی ملی به میان آمد که این‌جا مجال پرداختن به آن‌ها نیست. آن‌چه مدنظر است بخش‌هایی از آن گفته‌هاست که ناظر به وجه مردمی هنر و فرهنگ بود و این‌که «مردمی بودن و صداقت، همه هنر است» و دولت ممیزی را به اهالی‌اش می‌سپارد و... خب این بخش از سخنان مذکور را می‌توان با ریزبینی تحلیل کرد و در خود آن مراسم، بخش‌های دیگری مثل این نکته را که «هنرمند در مسیر هنر، باید با مردم، ذوق مردم و خواست مردم خود را نزدیک کند» در برابرش قرار داد و پرسید که نهایتا هنر از مردم جداست یا گوهر این دو، یکی است و پرسش‌هایی دیگر که البته موضوع این نوشته، این‌موارد نیست.

آن‌چه اهمیت دارد تازه‌ترین گفته‌های رئیسِ دولت است که در اولین جلسه هیات وزیران در سال ۹۳ بیان شده است؛ آن‌جایی که گفته شد: «اگر بدون مدیریت، هرکسی از هرگوشه‌ای هر کاری را که خودش تشخیص می‌دهد به‌عنوان کمک به فرهنگ انجام دهد، نمی‌دانیم همانی در می‌آید که مد نظرمان است. یک‌سری نقاشی، بیلبورد، کتاب، شعر، مقاله، رمان‌هایی که وقتی آدم می‌خواند ته آن می‌بیند نه تنها فرهنگ را تقویت نمی‌کند، بلکه اختلاف را بیشتر می‌کند و وفاق و انسجام ملی را از بین می‌برد.» (۶ فروردین ۱۳۹۳)؛ حرف اساسی در این عبارت، آن است که مدیریت فرهنگ باید متمرکز و متحد باشد و عطف به جمله پیشین این جمله (یعنی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه‌های علمیه و بسیاری از نهادهایی که در زمینه فرهنگ کار می‌کنند، همه این‌ها باید در چارچوب یک مدیریت باشد)، می‌شود این‌طور برداشت که تامل خاصی در این مورد وجود دارد که مثلا مدیریت متمرکز مدنظر، باید در دستِ دولت یا در نزدیکی آن قرار بگیرد.

جملات بالا در فاصله کوتاهی عنوان شده‌اند (کم‌تر از سه ماه) و روشن نیست که چگونه می‌شود داعیه مردمی‌سازی فرهنگ را با این تمرکزگرایی و جلوگیری از کارهایی که «هر کسی از هر گوشه‌ای» انجام می‌دهد در یک نقطه، جای داد. یا دولت، به شعار و برنامه خود وفادار مانده که معنای ضمنی آن، نهراسیدن و ترویج کردن کارهای فرهنگیِ خودجوش و غیردولتی است که اقداماتی نظیر پرچم‌دارشدن برای رفع فیلترینگ فیس‌بوک در همین زمینه صورت می‌گیرد؛ و یا از حرف‌های پیشین عدول کرده که معنایش می‌تواند نگرانی‌ شدید‌ از بابت منفعل‌شدن و در حاشیه ماندن «دولت» باشد، به‌نحوی که نتواند صحنه فرهنگ را متناسب با اهداف سیاسی خود سازمان‌دهی کند. هر کدام از این‌ها که هست (چون امکان هم‌زیستی دو نگاه مذکور،‌ فراهم نیست)، نیازِ عمومی شفاف‌سازی است و پرهیز از شعاردهی، وگرنه ممکن است این فهم به‌وجود آید که چرخش رخ‌داده، کاملا کارکردی سازمانی و بخشی‌نگرانه دارد و نیازهای مرتبط با تحول فرهنگ را پشتیبانی نمی‌کند.
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۱۰:۲۴
اتفاقا تناقضی در کار نیست.
منظور رییس جمهور تمرکز نهادهای حاکمیتی است هرکس در هرجا منظور بخش های مختلف حاکمیت و نه مردمه. البته حاکمیت حتما باید یک استراتژی متمرکز و مدون فرهنگی داشته باشه. این مدیریت متمرکز البته تناقضی با مردمی بودن هنر و فرهنگ نداره. مشکل بعضیها اینه که از مدیریت فقط بگیر و ببند اون رو یاد گرفته اند. البته حتما نظر رییس جمهور از مدیریت یک مدیریت فرهنگی و میان مدته. و با ایده کسانی که مدیریت رو فقط در ممیزی و بستن و فیلتر کردن و لغو مجوز کردن می بینند متفاوته. (2042444) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۳:۱۵
بله خب، بگیر ببند سیاست همین دولت بوده.
نمونه اش 9 دی، قدیانی، یالثارات. جرمشون اگه گفتی چی بود؟ توافقنامه و روحش رو نقد کردن. (2042689) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۴:۱۶:۳۳
دولت فعلا فقط به لفاظی مشغوله متاسفانه و هرجایی هم که عملی کرده نتیجه ای جز یاس و توقف به جای تدبیر و امید نداشته، بنابراین به این اوصاف سال 96 باید منتظر معجزه هزاره سوم باشیم که دوباره رئیس جمهور شه!!! (2042756) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۲۱:۱۴:۱۹
کار فرهنگی کنید. آموزشها و دانش مبلغین حوزه با ابهامات جوانان همخوانی ندارد. چرا مادری که خود چادری است، دخترش حجاب مناسب ندارد؟ چرا منابر مساجد تاثیر گذاریشان کم شده؟ چرا خانمی که وارد محیط اداری می شود دارای حجاب مناسب است ولی وقتی پایش از اداره خارج می شود دیگر حجاب معنایی ندارد؟ چرا دانشجویان در دانشگاه حجاب دارند و لی بیرون از دانشگاه ...؟با برخورد و قانونهای سخت گیرانه نمی توان فرهنگ حجاب را گسترش داد. باید به شیوه درست فرهنگ سازی کرد و جوانان را قانع نمود که حجاب مناسب تر است و چرا باید حجاب مناسب را انتخاب کنند. باید کار کارشناسی کرد. روشهای قدیمی در جامعه امروز جواب نمی دهد. (2043464) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۲۱:۱۵:۲۲
ساخت فرهنگ با عزم ملی ، درگیری با مردم نیست.در درجه اول باید اشخاصی که نهی از منکر میکنند، خودشان ، در آن مورد نیاز به نهی از منکر نداشته باشند . در قافله تفریط و افراد نباشند.با گرفتن تعهد و نداشتن امنیت شغلی نمیتوان فرهنگ را ایجاد کرد. در این میان رسانه ها نقش مهمی دارند که با توجه بیشتر در اواخر سال گذشته میتوان انتظار ترقی را داشت.در درجه دوم باید الگویی مورد پسند به مردم بدهیم.،شما فرض کنید کنار شخصی که گرسته است طعامی نامطلوبی را بردارید(آن شخص طعام دیگری ندارد)، آن شخص مطمئنا واکنش بدی نشان خواهد داد. ولی در عوض طعام خوب را نشان داده و پس از چندی، طعام نامطلوب را طعامی بد و نامرغوب بنامید. مطمئنا جامعه به سمت هدف تعیین شده خواهد رفت.در دجه سوم باید مردم بخواهند و به مسئولین اعتماد داشته باشند ، اگر اعتماد مردم وجود نداشته باشد تمامی اینکارها بیهوده خواهد بود، در نتیجه مسئولین برای هر نوع امر به معروف و نهی از منکر، ابتدا باید از خود شروع کنند. (2043466) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۵:۰۶:۵۴
9 دی رسانه بود یا کانون توهین ؟ (2042849) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۱۱:۴۷
رسانه (2043130) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۴۷:۰۴
نه دی روزنامه هایی که به ایات الهی و امام علی توهین کردن بدتر بود؟! (2043201) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۰۱:۱۶:۵۸
قطعا بدتر بود.دفاع بد و زشت از دین و وارونه جلوه دادن احکام الهی و بهره گیری از ارزش های دینی در خدمت منافع سیاسی بدترین ضربه به دین بوده و هست.گروهی در این کشور خود را معیار دین می دانند و بدترین هتاکی ها و توهین ها را به نام دین انجام می دهند.تز بعضی ها این است:« هدف وسیله را توجییه می کند».من موافق بستن این نشریه نبوده و نیستم اما در حالیکه طرف مقابل از همه امکانات برای تخطئه حریف استفاده غیرقانونی و ابزاری می کند باید در مقابل آنها ایستاد.دادن چندین تذکر در یک سال به یک نشریه و عدم توجه آن رسانه به همه این تذکرها از یک چیز ناشی می شود : آن نشریه خود را مصون می داند.باید برخورد می شد که شد. (2043771) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۹:۰۱:۴۵
ببخشید توهینش چی بود؟؟ آیا از توهین هایی که روزانه علیه دولت قبلی به عنوان انحراف می شد بدتر بود؟؟ آیا توهین به دین و قصاص از نظر شما بی ارزش است که باید از آسمان و بهار و توقیف آنها اظهار نارحاتی شود اما ۹ دی بسته شود؟؟ این حرفها همه بهانه ایست برای استبداد دولتی (2046785) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۵:۱۲:۴۲
تا اونجایی که دیدیم لااقل 9 دی در تخریب دولت از هیچ کاری کوتاهی نکرد. آیا تمام اقدامات این دولت منفی و اشتباه بود؟؟؟ (2042858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۱۶:۳۷
این سوال رو تو دولت قبل چرا نمیپرسیدی ؟! (2043143) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۳۰:۰۶
4 از تخریب ها رو بگید. این نمیشه که هرکسی نقد کرد بگید داره تخریب میکنه. کارتون خیلی درسته جواب بدید.
مگر رئیس جمهور نگفت حقوقدانها بیان توافق نامه رو نقد کنن؟؟؟ پس چی شد؟؟؟؟
چرا کسی جواب نقدها رو نمیده؟؟؟؟؟؟ (2043168) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۹:۰۲:۲۴
اصلا از دید شما مگر مخالف باید از دولت تمجید کند؟؟ آیا شما از دولت قبلی تمجید و تعریف می کردید و می کنید؟؟؟ (2046787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۹:۰۸:۲۵
البته توقیف اونها هم کار خوبی نبود. اما به هرحال خود اون رسانه هایی که گفتی توجیه کننده و مبلغ اختیار دولت بر اینکار هستند. پس قاعدتا نمی تونند اعتراضی داشته باشند. (2043254) (alef-10)
 
هشترود
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۲:۱۷:۱۸
مگه میشه روح توافق نامه را نقد کرد؟ مگر می شود با نیت خوانی کسی را متهم کرد.این نشریات به دولت اتهام زده اند نه نقد.آقای محترم فرق بین نقد و اتهام بسیار است.آنها به دولت اتهام وطن فروشی و ترکمچایی شدن را زندند.همانهایی که توان نوشتن املای ان پی تی را نداشتند چطور می توانستند توافق نامه را نقد کنند.آنها فقط اتهام معامله را زندند که این اتهامات سیاستهای کلان کشور را زیر سوال می برد و مذاکرات و توافقات آتی کشور را به خطر می انداخت که باید با آنها برخورد می شد و از آنجایی که نویسنده های آنها مدیران مسئول آنها هستند مثل آقای رسایی لاجرم 9 دی باید تعطیل میشد.آنها کار فرهنگی نمی کردند آنها کار سیاسی خطرناک می کردند.مثل هفته نامه آسمان که کار فرهنگی خطرناک می کرد
هدف رئیس جمهور از مدیریت واحد همان مدیریت توسط موسسه های مردمی با تجربه و توانمند است.برای مثال رمانی که توسط یک نفر نوشته می شود باید نویسنده ها در قالب انجمن یا موسسه در مورد آن نظر بدهند نه یک کارمند وزارت ارشاد در مورد همه نویسنده ها و همه کتابها .منظور رئیس دولت این است که با یک بیلبورد توسط عده ای درزیر نظر شهرداری تهران با ابرو و حیثیت کشور بازی نکنند.آن طرف مذاکره برای صلح می کنند و یکی در تهران بیلبور صداقت آمریکایی می زند.این یعنی تناقض نه سخنان روحانی. (2044125) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۴:۱۹:۲۹
حوزه های تصمیم گیری در هر موضوعی در کشور زیاد است و تنها قوه مجریه تصمیم گیرنده نیست لذا در جهت کم کردن تنش و اصطحکاک،دولتهای ایران ناچارند بین سیاست خود و تکالیف دیکته شده از طرف دیگر ارگان تصمیم گیری یکی را انتخاب کنند. سخنرانی روحانی خواست درونی وی بود و سخنان وی در هیئت دولت، راه میانه ایی که باید پیموده شود.فقط در حوزه فرهنگ، در شورای انقلاب فرهنگی، نمایندگان 6 گروه حضور دارند با طرز فکرهایی متضاد با یکدیگر. در این اشفته بازار هم،مردم کار خود را میکنند. این کشور 75 میلیون جمعیت دارد از مذاهب مختلف تا اقوام مختلف با فرهنگهای گوناگون و نمیشود مردم را با رای فرهنگی حوزه علمیه یا دانشگاه و یا وزارت ارشاد به راهی سوق داد نسب بیلبورد های مختلف هم تاثیری به جز هدر دادن بودجه ندارد.مثال: چهارشنبه اخر سال در ایران،دارای رسوم بسیار زیبایی بود که در همان ابتدای انقلاب، معلوم نیست به چه دلیل سعی در برچیدن این رسوم توسط نظام صورت گرفت، نتیجه این که چهارشنبه سوری از بین نرفت که هیچ ، امروزه تبدیل به حرکاتی خشن و اسیب های فراوان و خطرناک شده که بیشتر شبیه به جنک است. ایا نمیشد مانند کشور های دیگر که مانند این چنین رسوم دارند نظام با قانون مند کردن مراسم چهارشنبه سوری، ضمن احترام به فرهنگ کهن این کشور نسبت به کنترل خطر ها هم اقدام میکرد؟ یا این که دولت در ابتدای انقلاب حجاب را اجباری کرد و امروزه شاهدیم که در بعضی موارد جوری حجاب را رعایت میکنند که اکر بی حجاب باشند متین تر است. یا اینکه در زمان رزیم قبل شرب خمر ازاد بود ولی بصورت خودکار شرب خمر در سنین بالای 25 سال دیده میشد ولی با ممنوعیت بعد از انقلاب سن مصرف کنندگان تا 16 یا17 سال پایئن امده و خانمها که دنبال شرب خمر نبودند هم به جمع اقایان میپیوندند. این در مورد ویدیو و گیرنده های ماهواره هم صدق میکند. نتیجه در حوزه فرهنگ، برخورد قهر یه نتیجه عکس میدهد. (2042763) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۷:۱۶:۱۰
حوصلم نبود بخونم (2043055) (alef-13)
 
نون
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۶:۱۶:۳۳
حداقل یه نگاه به مثبت ها بکنید!!!!!! (2042961) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۰۹:۵۳:۰۷
حرکتها و سیاستهای سالیان اخیر فرهنگ را تبدیل به یک کارگاه کرده که خیلی دامنه و گستره ندارد یه خرده ورودی ساده و مقدار کمی عملیات و بعد خروجی محدود! و متاسفانه کسانی هم فکر می کنند با برگزاری یک جشنواره و همایش تو کشور فرهنگ اصلاح می شود!!!
مشکل فرهنگ از زمانی شروع شد که مدارس و مراکز فرهنگی توسط نهادهایی اشغال و تغییر کاربری داده شده اند در چنین شرایطی چه کسی باور می کند که فرهنگ برای مردم مهم تلقی می شود !!!
فرهنگ همزاد تعلیم و تربیت است و تنها از سیستم آموزشی می شود فرهنگ را نهادینه کرد اگر کسانی هستند که فکر می کنند در خارج از این مسیر می توانند توفیق بدست بیاورند فقط بودجه و زمان حیف و میل می کنند ! با وجود یک دستگاه عظیمی مثل آموزش و پرورش ( البته اگر قوی باشد و ایفای نقش نماید ) دیگر نیازی به دستگاههای بی برنامه و بودجه خور بی نتیجه نیست! اما هر چی تاکید بر احیای این دستگاه رو به موت بیشتر می شود لجاجت با این نظام آموزشی هم بیشتر می شود !
خلاصه اگر کسی دنبال راهی برای فرهنگ می گردد فقط و فقط از مدرسه و اول ابتدایی با برنامه و البته بودجه کافی و افراد متخصص مجری و پژوهشگر متخصص شروع کرد غیر از این هر کار دیگری عبث است و عبث است و عبث!!!
الف جان اگر منتشر نمی کنید حداقل به اطلاع کادر فرهنگی خودتان برسانید!!!!!!!!!!!!!! (2043991) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۱:۱۲:۱۰
اایا فرهنگ میتونه دستوری باشه؟ اگر قرار است به صورت دستوری مسیر فرهنگی تعیین بشه پس دلیل شرکت در انتخابات و شعارهای انتخاباتی چیست؟ (2044059) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۱:۵۴:۴۵
آقای الف. رئیس جمهور مواضع فرهنگی شون رو هنگام تبلیغات انتخاباتی اعلام کردند و مردم هم پسندیدند و به ایشان رای دادند. مشکل شما با تفکر و انتخاب مردم است ، نه روش رئیس جمهور. (2044099) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۱۷:۲۸
در مورد گشت ارشاد نظرات دو پهلو میده رئیس جمهور قبلی احمدی نژاد به صراحت گفت گشت ارشاد رو قبول نداره اما ایشون اصلا معلوم نیست که موضعش چی هست گشت ارشاد رو قبول داره یا نه؟ در مورد ماهواره هم موضع خاصی اتخاذ نکرده در کل تغییر چندانی در وضعیت فرهنگی به وجود نیامده گشت ارشاد فعاله ماهواره ها هم جمع آوری میشوند این درحالیه که قبل از انتخابات می گفت دختران ما در خیابانها احساس امنیت کنند اجازه ندهیم یک مامور بی نام و نشان جلوی اونها رو بگیره بعدش می گفت چرا زندانی سیاسی؟ حرفهایی که بعد از انتخاب شدن فراموش شد و روزنامه ها توقیف شدند (2042450) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۴۷:۴۷
اینا رو برای رای اوردن میگفت که متاسفانه خیلیا باورش کردن! (2043203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۱۷:۵۹
اصولا مردمي سازي و كنار كشيدن دولت و حكومت اسلامي از مميزي و نظارت بر موضوعات فرهنگي اشتباه بود و حالا كه اشتباه حداقل در گفتار تصحيح شده جاي خوشحالي داره.

اينكه بگيم خود مردم در باب فرهنگ و هنر هر چيز رو بپسندن ايده آل و درسته از اساس اشتباهه چون فرض اگر بر اين باشه كه مردم بي بند و باري و لا ابالي گري رو بپسندن چطور با اسلامي بودن جامعه قابل جمع هست ؟! اگر بي عفتي در فرهنگ و هنر مورد علاقه قرار بگيره دقيقا در تضاد با تعاليم اسلامي هست. پس بايد نهادي باشد تا هنر و فرهنگ ساخته شده رو مميزي كنه.

حكومت دقيقا مسؤول پاك سازي فرهنگ از آموزه هاي وارداتي غربي كه با آثار هنري داخلي غرب زده و آثار هنري وارداتي به جامعه رسوخ ميكنه با كمك خود مردم هست.

مردم ابزار و دست پر قدرت حكومت در كنترل فرهنگ مورد عنايت اسلام هستن و نه جبهه اي مقابل حكومت اسلامي. (2042452) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۰۹:۰۸:۲۰
سلام. دوست عزیز :
به سخنان اخیر رهبر انقلاب توجه فرمایید
آنجا که به حرکت های خودجوش جوانان در عرصه فرهنگ اشاره نموده و بر ادامه آن تاکید می فرمایند.
این موضوع با سخنان رییس جمهور متناقض بنظر میرسد. دقت کنید کمی قبل از 13 آبان 92 تعدادی بیلبرد در سطح شهر نصب شد (بصورت خودجوش) که بر فرهنگ ضد آمریکایی انقلاب اسلامی تاکید داشت. این حرکت مورد اعتراض دولت کنونی بود و منجر به جمع آوري آنها شد.
آیا منظور رییس جمهور تحت کنترل قرار دادن اینگونه حرکتهاست؟
آیا منظور رهبری تاکید بر ادامه اینگونه حرکت های خودجوش است؟

بهتره ساده نباشیم و موضوعات را دقیق تر بررسی کنیم. (2043949) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۲:۳۵:۰۳
سلام علیکم

دوست گرامی بنده در ابتدای کلام گفتم اینکه در گفتار حداقل تصحیح شده جای خوشحالی داره.

منظور بنده از اینکه فرهنگ و هنر مردمی نشه این نبود که حرکت های فرهنگی خودجوش و مثمر ثمر جوانان انقلابی هم باید از بین بره.

مبنا باید اسلام قرار بگیره هر حرکتی چه دولتی چه مردمی اگر اسلمی بود مورد قبول و اگر نه غیر قابل قبول است.

به علاوه منظور بنده دقیقا هدف مسؤولان فرهنگی این دولت بود که قصدشون از بیان مردمی کردن فرهنگ و هنر احتمالا لیبرالی و غرب زده کردنش بوده و در عملکرد کاملا مشهود هست.

تئوری مردمی کردن ظاهر خوبی داره اما باطنش سمت و سوی ولنگاری داره.

اینکه رهبر انقلاب می فرمایند فرهنگ از اقتصاد مهمتر هست به خاطر حساس شدن مردم به این مقوله هست تا مردم روح رو فدای رفاه نکنن.

در ضمن مردمی کردن فرهنگ و هنر در ادبیات دولت با اینگونه کارها که از نصب بعضی بیلبورد های خودجوش و یا حرکات فرهنگی اصیل اسلامی ایرانی جلوگیری بشه در تضاده که خود جای شک دارد که ایا واقعا دولت در تمام موارد راضی به مردمی کردن هست یا تا جایی که با سیاست های خودش در تضاد نباشه راه رو باز میذاره. (2044140) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۱۸:۱۴
علت این تناقض ها را باید در نبود گفتمان مشخص دولتی ها جستجو کرد ، موج سینوسی دولت دلیل بر این است که آقای روحانی آمادگی کامل برای تصدی ریاست جمهوری را نداشته اند .
استفاده نکردن از همه ظرفیت های موجود ، برآیند نامشخصی را به همراه خواهد داشت . (2042453) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۳:۲۹
پتانسیل و ازاد سازی یادت رفت. (2042690) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۲۹:۱۲
عزیزان دقت کنید در کشور عزیز ما تا بوده همین بوده قبل از انتخابات حرف های مردم فریب و دلربای زیادی زده میشه اما پس از گذشتن خر مراد از پل مردم دوباره و دوباره نادیده گرفته می شوند و متا سفانه هیچ قانونی هم برای پیگیری وعده ها و مقابله با دروغگویی مسئولان وجود نداره (2042470) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۴:۱۴
البته اگر تندروها و مجلس اجازه کار به دولت بدهند ! (2042691) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۴۹:۰۲
دولت دقیقا در حوزه فرهنگ چه اقدامی کرده که حال تندروها یا مجلسی ها جلوش رو بخوان بگیرن؟!
همین فیلتر رو بارها ازش صحبت کردن ولی یه اقدام نیم بند هم براش نکردن!!! (2043205) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۰:۴۰
یعنی شما می فرمائید بیلبورد های فحاشی نسب شده در تهران یک کار فرهنگی است (2042472) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۰:۲۰
په نه په فیلمها و نمایشهای مملو از فحاشی نمونه کار فرهنگیه! (2042679) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۴:۴۲
اگه مدیریت فرهنگ مردمی بشه الف گیر میده که چرا مردمی شده
اگه مدیریت فرهنگ دولتی بشه بازم الف گیر میده که چرا دولتی شده
الف می خوای گیر بدی چرا دنبال بهونه میگردی؟ (2042476) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۵:۰۲
شما هم اساسا با نقد مشکل داری! (2042693) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۴:۵۵:۳۱
البته تا اونجایی که من الفو میشناسم همیشه در خلاف جهت اب شنا میکرد تا امروز (2044320) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۷:۵۵
منوظر ایشان این بوده که اون بخشی که دولت نظارت دارد باید متمرکز باشد تا پاسخگو هم باشد بقیه اش که بیشتر آن است باید دست مردم باشد (2042487) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۴۷:۴۱
شک نکنید اگه یه روز فیسبوک رفع فیلتر بشه، تو خود فیسبوک رو سر دولت خراب میشیم! (2042507) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۱:۳۳
شما که از حالا خراب شدی کو تا رفع فیلتر شدن از فیسبوک! (2042639) (alef-13)
 
فضول
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۳:۰۶
چرا از ضابطه مند شدن میترسید؟ (2042640) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۴:۲۴:۳۵
ترس رو دولت از خودش نشون داد با توقیف 9 دی تو آخرین روز سال، اونم با کلی تکذیبی که قبلش کرده بودن.
شما نگران ما نباش. (2042769) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۵۶:۱۸
تناقضی در رفتارهای دولت نیست اما بخاطر فشار و قدرت گروه های تندرو (که متاسفانه فراتر از قدرت قانونی است) برای حفظ آرامش کشور و نظام و مردم دولت مجبور است مسیری اینچنین در پیش گیرد. (2042512) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۹:۲۵
آره مردم دنبال اینن که ولایت امام علی و حکم قصاص زیر سوال بره. مردم دنبال اینن که فیلمها از ابتذال پر باشه. فقط گروه های فشار هستند که با این کارها مشکل دارن!
جناب عالی به عنوان نماینده تمامی مردم بر کارهای دولت ماله بکش. موچکریم! (2042701) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۰۶:۳۶
تناقضی دیده نمیشه مردم در انتخابات خواستار تغییر بودند (2042524) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۱۰:۱۵
ببخشید ! رای مردم در این نظام یعنی رای به قانون اساسی ، حالا منظورتون از تغییر چیه ؟ (2042620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۵:۰۸:۰۸
مگر قانون اساسی وحی خداوند که نتوان آن را با خواست مردم تغییر داد ؟ (2042852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۵۰:۲۸
قانون اساسی رو دولت تغییر میده؟! (2043208) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۲۱:۲۹:۴۹
عمو جون ! قانون اساسی بر اساس احکام اسلام نوشته ، کمی اطلاعاتت رو بالا ببر بعد بلغور بفرما . (2043500) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۲۲:۳۷:۱۶
منظورمون فصل حقوق ملت در قانون اساسی است. (2044815) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۴۹:۵۷
خواستار تغییر بودن، خواستار تناقض نبودن! (2042704) (alef-13)
 
کیومرث
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۰۶:۴۸
در امر طبابت و تجارت و تولید و فرهنگ و ..... دولتمردان نباید راسا حضور یابند و این امری بدیهی است و تجربه بشری نیز موید آن است ولی نگرانی زمانی ایجاد می شود که گروههای خاصی با استفاده از رانتهای مختلف فرصتها را از سایر اهل فرهنگ و هنر بگیرند و اجازه عرض اندام به این گروهها را ندهند. این گروهها توان آن رادارند که در راستای منافع و خواستهای خود جهات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی دولت را دور بزنند.
به گمانم سخنان رئیس محترم جمهور ناظر بر این گروههاست. (2042526) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۰:۰۳
فرهنگ موضوعی دستوری نیست و با قانون و مقررات و دستورالعمل ها نمی توان فرهنگ را مدیریت کرد بلکه فرهنگ محیطی است و شامل کلیه دانسته ها ، هنر ، ادبیات ، تعلیمات خانواده و مدرسه و ارتباطات است بطوریکه حتی قوانین از بطن فرهنگ بیرون می آید و نه اینکه فرهنگ را به وجود می آورد. امروز جامعه ما در تبیین این موضع دچار مشکل است و عده ای که صاحبان قدرت و ثروت شده اند میخواهند فرهنگ را آنگونه که خود تعبیر و تفسیر و توجیه می کنند به اکثریت مردم تحمیل کنند که این موضوع ایجاد انحراف در مسیر تکامل و سیر فرهنگ است و بطور قطع در دراز مدت منجر به شکست خواهد بود . (2042543) (alef-13)
 
آرمین
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۳۰:۳۹
دلیلش اینه که دولت میخواد همه رو راضی نگه داره و با همه خوب باشه .اعتدال رو به این شکل معنی کرده.....چوب دو سر صلا بودن................ (2042559) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۵۰:۲۷
دقیقا همینه! (2042705) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۳۷:۰۳
جناب نویسنده و عزیزان الف

در این سخنان ریاست محترم جمهور بنده تناقض خاصی نمی بینم و در راستای یکدیگر هستند. به تصور من نویسنده محترم یا متوجه نشده اند (که با تیز بینی ایشان بعید بنظر میرسد ) یا تعمدا خود را به تغافل زده اند ( که این به واقع نزدیکتر است.)

سخن چند ماه قبل ایشان دایز بر ان است که قرار نیست یک عده تعیین کننده مسیر برای هنر کشور باشند و با تظاهرات حداکثر چند صد نفره خود برای مجریان و قانون گذاران خط و مشی مشخص کنند و ممیزی خیابانی نمایند. و اما سخن اخیرشان هم بوضوح یه وجه دیگر همان افراد توجه نموده و اشاره صریح ایشان به کلمه "بیلیورد" تمام منظور را میرساند.

خلاصه مطلب در یک کلمه زیبای از جناب توکلی خطاب به پایداری نهفته است که البته باید به برخی دیگر هم تسری یابد آنجا که میفرمایند " برخی خود را ابنا الله میدانند" این برخی تصور میکنند همه مردمند و قرار است به جای تمام مجاری قانونی کشور تصمیم بگیرند و اجرا نمایند.

بنده یقین دارم حتی اصولگرایان این نظام هم در اینده نه چندان دور به این رفتار ورای قانونی افراد معترض خواهند شد کما اینکه جناب توکلی بعنوان یکی از پیش قراولان اصولگرایی اعتراض خود را (البته محدود و فقط خطاب به پایداری) شروع فرمودند. (2042563) (alef-13)
 
بيطرف
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۴۰:۴۹
فرهنگ و تعصب كور دو مقوله متضاد هم هستند متاسفانه با وجود پيشرفتهاى شگرف در علم هنوز مسلك خيلى از انسانها به ويژه... بسيار بدوى و ارتقاء نيافته است زيرا فرهنگ ميبايست با ابزار و زندگى جديد خود را به روز رسانى كند و روش بهتر زيستن در كنار يكديگر را فراهم اورد نه اينكه موجبات محدوديتهاى كوته نظرانه عده خاص شود (2042570) (alef-13)
 
بعضی از مردم
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۴۷:۰۴
تفاوت تناقض گویی های احمدی نژاد وروحانی از زمین تا آسمونه. باید احمدی نژاد بیشتر می موند تا اون مو قع (اگر فرهنگی باقی مونده بود) بالاخره صداتون درست و حسابی در می اومد، هر چند که تمایلی به انتقاد نداشتید. و ای کاش الان پشیمان بودید. در آنصورت شاید به انتقاد هایتان با دید مثبت تری فکر می کردیم. (2042577) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۵۱:۴۴
شما خودتان هم می دانید که منظور ریس جمهور محترم همان کسانی هستند که ضد فرهنگ کار میکنند و متاسفانه تعدادشان همکم نیست. لطفا از سخن ایشان سو برداشت نکنید. بگذا ید مردم قضاوت کنند. (2042588) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۰۳:۴۴
خدا وکیلی کی میداند کار فرهنگی و برنامه فرهنگی کجا باید برود تا دولت دومی باشد. اساسا عدم شفافیت در کلیه قوانین حتی قانون اساسی راه را برای تفاسیر خاص با چاسنی تایید خود و تخریب رقبا باز گذاشته است. کار فرهنگ با این حرفها حل نمیشود چون اقتصاد و فرهنگ و تمام امور ابزلر است برای حفظ قدرت و برای منافع ملی کاری نمی شود (2042609) (alef-13)
 
سید محمد
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۴:۱۸
تناقضی در کار نیست. منظور رئیس جمهور هم مشخص است. لطفاً شما هر جمله را با مقدمه و موخره آن تفسیر کنید نه اینکه یک سری جملات را بیرون کشیده و جداگانه تفسیر و تاویل کنید. با تشکر (2042641) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۵:۲۴:۰۲
تناقص در رفتار اعوامل شماست چطور نیروی انتظامی اجازه میده عده ای قلیل (30 نفره) دم سفارت اتریش جمع بشن و شعار بدن ولی دیروز اجازه نداده مردم دم سفار ت پاکستان تروریست پرور جمع بشن و شعار بدن؟؟؟ مگر خون امثال شماها از بقیه مردم رنگین تر ؟؟؟ (2042891) (alef-13)
 
ر
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۷:۱۳:۰۸
در مورد فیس بوک و شبکه های اجتماعی:
سیاست غلط فیلترینگ شبکه های اجتماعی در آینده به ایران آسیب می رساند. ببینید شبکه اجتماعی یعنی جایی که همه مردم دنیا حضور پر رنگ دارند و افکار عمومی را تشکیل می دهند. حضور یک ملت در شبکه های اجتماعی یعنی حضور در عرصه جهانی. هر جه بیشتر پیش می رویم رسانه هایی چون تلویزیون و ماهواره تاثیر خود را بر افکار عمومی جهان از دست می دهند و این شبکه های اجتماعی هستند که موج افکار عمومی راه می اندازند. اگر یک ملت در شبکه اجتماعی حضور نداشته باشد این یعنی شکست آن ملت در زمین بازی افکار عمومی دنیا. برای مثال اگر حضور ایرانی ها در شبکه های اجتماعی فیلتر نبود مملت ایران می توانست برای این سربازان عزیزمان یک موج جهانی راه بیندازد که کشورهای حامی جیش العدل و پاکستان آنقدر هزینه افکار عمومی برایشان سنگین شود که به تحویل ۴ سرباز دیگر روی آورند.
متاسفانه بدنه حاکمیت ایران نمی خواهد این واقعیت را بپذیرد که دیگر افکار عمومی را حکومتهای نمی توانند تولید کنند بلکه ملتها تولید می کنند. دیگر رسانه های تلویزیون و ماهواره تاثیر گزاریشان ناچیز شده است. شبکه العالم و پرس تی وی دیگر قدرت تاثیر گزاری ندارند چون مردم وقت خود را بیشتر در شبکه های اجتماعی می گدرانند تا جلوی تلویزیون و ... (بگزریم واقعا سیاست این دو شبکه در مورد تاثیر روی افکار عمومی دنیا برای سربازان گروگان گرفته شده چه بوده است؟ فکر کنم کریمه اوکراین برای آنها مهمتر بوده است.) (2043053) (alef-10)
 
غلام
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۸:۵۲:۴۲
با سلام
نميدانم چرا سايت الف سعي دارد از اظهارات و كامنتهايي استفاده كند كه 95 درصد آن بدون ذكر نام نويسنده است ؟شايد تعمدي در كار است را نميدانم.به هر حال چون تعدد مراكز تصميم گيري در مقوله فرهنگي داريم و هيچكدام از يك خط و مشي واحد كه همان برنامه ابلاغي 1440 مقام رهبري است متاثر نيستند و يا حداقل كمتر رنگ و بويي از آن را دارند اين طور به نظر ميرسد كه هر كسي ساز خود را ميزند به هر حال با تكيه بر آداب و سنن اسلامي و ايراني ميتوان از اين گذركاه نيز به سلامت عبور كرد.مخصو صا اينكه امثال يكي از هدف گذاريها و دغدغه هاي رهبري همان فرهنگ است.پس بسم ا... (2043219) (alef-13)
 
بزرگان نیا
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۲۰:۳۶:۳۴
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
در گفتمان و بحث فرهنگی و هر گفتمان و بحث علمی دیگر روشمندی و هدفمندی و سودمندی بهینه از نتایج و لازمه های زیر می باید فراهم باشند :
1- وجود موضوع یا موضوعات روشن و مشخص با محتوای علمی مستند خالی از هرگونه افراط و تفریط و تعصب و به دور از تنگ نظری و قشری نگری
2- وجود عناوین مشخص اصلی و فرعی و قابل درک که در خور هر یک از موضوعات و فروع جزئی آن باشند
3- وجود واژه های کلیدی برای هر یک از موضوعات و فروع هر موضوع
5- وجود تعریفهای جامع و مانع علمی - منطقی روشن و مشخص برای هر یک از واژه های کلیدی موضوع اصلی و موضوعات فرعی
6- وجود پژوهشگران علمگرای توانمند و آگاه به جوانب موضوع و برخوردار از شناخت کلی به این جوانب
7- بررسی و فراهم سازی انگیزه وشرایط علمی مشوق ورود به بحث موضوع و ادامه آن تا رسیدن به نتیجه یا نتایج مطلوب
8- بررسی و فراهم سازی محیط و شرایط نشر و ترویج و پذیرش علمی نتایج به دست آمده در سطوح ذی ربط جامعه و تلاش بی وقفه ی علمی جهت پیاده کردن و فراگیر ساختن این نتایج
9- بررسی و فراهم سازی محیط و شرایط و ابزارهای علمی لازم برای ارزیابی فرایند پیاده کردن نتایج حاصله
همراه با آمار و ارقام علمی مستند و مستدل
10 – در زمینه گفتمان فرهنگی لازم است اصول و ارزشها و داده های مبانی و منابع اصیل و مستند و بی خدشه ی تئوریک و ایدئولوژیک جامعه ، بی طرفانه و عاری از هرگونه تعصب و به دور از یافته هایی که بلحاظ علمی – عقلی تفسیر پذیر نیستند ، پایه و اساس گفتمان و پژوهش و بحث و نتیجه گیری و عمل قرار گیرند .
11- در ج.ا.ا ایران که نظام اسلامی بر آن حاکم است اساسی ترین مبانی و منابع اصیل گفتگو طبق اجماع دین شناسان امت اسلامی قرآن وعقل اند .
12 - سنت و سیرت مستند و مستدل و معتبر و غیر قابل شبهه و خدشه ی معصوم همراه با اجتهاد علمی – منطقی مبتنی بر منابع مذکور و تحت حکومت این منابع به آنها اضافه می شوند ، که مسلما و یقینا و حتما می باید از هرگونه تعارض و تضاد آشکار یا نهان با قرآن و اصول عقلی عاری باشند .
هرچه سوای مبانی و اصول مذکور وشرایط آنها وجود دارد طبق تاکیدهای قرآن کریم می باید یا نادیده گرفته شود و یا با نام دین و مذهب آمیخته نگردد و چنانچه بار منفی و زیان آوری با خود برای جامعه داشته باشد باید به دور انداخته شود و منع گردد . ( ... وما آتاکم الرسول ... آیه : 7 سوره حشر، وماکان لمؤمن و ... آیه : 36 سوره احزاب ، ومن لم یحکم ... آیه های : 44 و 45 و 47 سوره مائده ، ومن یعص الله ... آیه : 14 ، سوره نساء و آیه : 36 سوره احزاب و آیه : 23 سوره جن ، وما جعل علیکم فی الدین من حرج ... ، آیه : 78 سوره حج ، یرید الله بکم الیسر و لا یرید بکم العسر ... ، آیه : 185 : سوره بقره ، لا یکلف الله نفسا الا وسعها ... ، آیه هاي : 233 و 286 سوره بقره و آيه : 152 سوره انعام و آيه : 42 سوره اعراف و آیه : 62 سوره مؤمنون ، و .... ). (2043422) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۲۰:۴۷:۴۱
به پایگاه خبری الف در باره ی موضوع / تناقض در موضع فرهنگی دولت / کد مطلب: 221038 / جمعه 08/01/1392
----
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
در گفتمان و بحث فرهنگی و هر گفتمان و بحث علمی دیگر روشمندی و هدفمندی و سودمندی بهینه از نتایج و لازمه های زیر می باید فراهم باشند :
1- وجود موضوع یا موضوعات روشن و مشخص با محتوای علمی مستند خالی از هرگونه افراط و تفریط و تعصب و به دور از تنگ نظری و قشری نگری
2- وجود عناوین مشخص اصلی و فرعی و قابل درک که در خور هر یک از موضوعات و فروع جزئی آن باشند
3- وجود واژه های کلیدی برای هر یک از موضوعات و فروع هر موضوع
5- وجود تعریفهای جامع و مانع علمی - منطقی روشن و مشخص برای هر یک از واژه های کلیدی موضوع اصلی و موضوعات فرعی
6- وجود پژوهشگران علمگرای توانمند و آگاه به جوانب موضوع و برخوردار از شناخت کلی به این جوانب
7- بررسی و فراهم سازی انگیزه وشرایط علمی مشوق ورود به بحث موضوع و ادامه آن تا رسیدن به نتیجه یا نتایج مطلوب
8- بررسی و فراهم سازی محیط و شرایط نشر و ترویج و پذیرش علمی نتایج به دست آمده در سطوح ذی ربط جامعه و تلاش بی وقفه ی علمی جهت پیاده کردن و فراگیر ساختن این نتایج
9- بررسی و فراهم سازی محیط و شرایط و ابزارهای علمی لازم برای ارزیابی فرایند پیاده کردن نتایج حاصله
همراه با آمار و ارقام علمی مستند و مستدل
10 – در زمینه گفتمان فرهنگی لازم است اصول و ارزشها و داده های مبانی و منابع اصیل و مستند و بی خدشه ی تئوریک و ایدئولوژیک جامعه ، بی طرفانه و عاری از هرگونه تعصب و به دور از یافته هایی که بلحاظ علمی – عقلی تفسیر پذیر نیستند ، پایه و اساس گفتمان و پژوهش و بحث و نتیجه گیری و عمل قرار گیرند .
11- در ج.ا.ا ایران که نظام اسلامی بر آن حاکم است اساسی ترین مبانی و منابع اصیل گفتگو طبق اجماع دین شناسان امت اسلامی قرآن وعقل اند .
12 - سنت و سیرت مستند و مستدل و معتبر و غیر قابل شبهه و خدشه ی معصوم همراه با اجتهاد علمی – منطقی مبتنی بر منابع مذکور و تحت حکومت این منابع به آنها اضافه می شوند ، که مسلما و یقینا و حتما می باید از هرگونه تعارض و تضاد آشکار یا نهان با قرآن و اصول عقلی عاری باشند .
هرچه سوای مبانی و اصول مذکور وشرایط آنها وجود دارد طبق تاکیدهای قرآن کریم می باید یا نادیده گرفته شود و یا با نام دین و مذهب آمیخته نگردد و چنانچه بار منفی و زیان آوری با خود برای جامعه داشته باشد باید به دور انداخته شود و منع گردد . ( ... وما آتاکم الرسول ... آیه : 7 سوره حشر، وماکان لمؤمن و ... آیه : 36 سوره احزاب ، ومن لم یحکم ... آیه های : 44 و 45 و 47 سوره مائده ، ومن یعص الله ... آیه : 14 ، سوره نساء و آیه : 36 سوره احزاب و آیه : 23 سوره جن ، وما جعل علیکم فی الدین من حرج ... ، آیه : 78 سوره حج ، یرید الله بکم الیسر و لا یرید بکم العسر ... ، آیه : 185 : سوره بقره ، لا یکلف الله نفسا الا وسعها ... ، آیه هاي : 233 و 286 سوره بقره و آيه : 152 سوره انعام و آيه : 42 سوره اعراف و آیه : 62 سوره مؤمنون ، و .... ). (2043434) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۰۸:۰۲:۳۲
دوستان اینقدر شور نزنید ملت کار خودش خوب بلده نه نیازی به 9 دی هست نه بهار. میدونه چجور عمل کنه. (2043892) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۰:۴۳:۵۱
من این نقد شما را نمی پسندمو قبول ندارم. من تناقضی در این گفته ها نمی بینم.
آنچه آقای روحانی با آن تاکید نموده، مبتنی بر دو اصل است.
1- فرهنگ از مردم بر می خیزد و هنر نیز باید با مردم، ذوق مردم و خواست مردم نزدیک باشد
2- متولیان مسائل فرهنگی نیز باید متمرکز و یا حداقل متحد النظر باشند و مشی و رویکرد ثابت و مشخصی داشته باشند که این هم حرف درستی است.
سخنان اقای رییس جمهور ناظر بر این حقیقت است که به دلیل تعدد مراکز مسئول در امور فرهنگی و هنری و اختلاف بنیادین بین آنها، اصول و ارزشهای متفاوت و بعضا متباینی ترویج می گردد که این خود باعث سردرگمی و یا اشاعه فرهنگ غلط می شود. به عنوان یک مثال ساده اگر نهادی فرهنگی بخواهد مردم را به گفتار نیک و سخن گفتن مودبانه ترغیب کند اما درست در همان زمان, متولی دیگری ,مردم را به سر دادن شعار " مرگ بر....ترغیب کند و یا فیلمی پس از گذشتن از سد ممیزی وزارت ارشاد جواز اکران بگیرد و نهاد دیگری مردم را در مقابل یک سینما گرد آورد تا مانع از اکران آن شوند، همان چیزی می شود که رییس جمهور، به حق نمی خواهد رخ دهد.
این که مرکزیت این تولیگری باید کجا باشد، قابل بحث است اما در نهاد دولت وزارتخانه عریض و طویلی برای این امر وجود دارد و دلیلی ندارد که ارگانهای موازی بوجود بیاوریم و باعث اغتشاش در روند فرهنگ سازی و ارتقای سطح فرهنگ شویم. (2044034) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۲:۱۷:۰۵
با سلام
نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری جهت داده به برنامه ها و اولویت دادن اسنت .نه اینکه متاسفانه برخی ان ارمان را تبدیل می کنند به اب گل الود برای تخریب دیگران (2044122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۲:۳۳:۱۵
خدایا چه زمان بدی به دنیا آمدم. چرا ما با همه دنیا فرق داریم! چرا ما نمیخواهیم ، آینده را درست کنیم؟ (2044139) (alef-13)
 
میثم.ی
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۲:۴۳:۰۶
دولت تا حالا سعی کرده نسبت به منتقدین انعطاف به خرج بده,اما واقعا این نقدها رفته رفته داشت به تخریب گرایش پیدا می کرد که خوشبختانه مقام معظم رهبری به موقع از دولت تدبیر و امید حمایت کردند که جای تشکر دارد .
امیدوارم این فضای امید پا برجا بماند ...
البته نقدهای فرهنگی تا حدودی محقانه بود . (2044153) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۳:۱۳:۰۶
تنقاض شماهایید (2044195) (alef-13)
 
اعتدال
۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۳:۲۲:۲۳
به نظر می رسد دولت هنوز نتوانسته تکلیف خودش با خودش روشن کنه چه برسه به کار و احوال مردم. (2044207) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۰:۵۰:۰۹
خیلی جالب است وقتی مردم به حرف های به قول عده ای دلربای اقای روحانی در مورد فرهنگ اشاره می کنند ومعتقدند باعث رای اوردن ایشان شده پس همه قبول دارند این حرف های دلربا خواست اکثریت مردم ایران است .غیر ازاین است؟پس چرا همه گروه ها اعم از اصولگرا و اصلاح طلب و غیره به این خواست های مردم در زمینه فرهنگ کوچکترین توجهی نمی کنند.چرا مقامات مسئول از بالاترین تا پایین ترین رده به این خواسته های اکثریت مردم با دید بد و انتقادی نگاه می کنند .مگر دموکراسی به معنی احقاق حقوق مردم و مملکت داری بر اساس خواسته اکثریت مردم نیست؟ چرا دولت جرات ندارد خواسته اکثریت مردم را به خاطر ترس از عکس العمل اقلیت اجرا کند و دستش تا این حد بسته است که خیلی از شعارهایش را جرات ندارد اجرا کند تا ارامش مملکت به هم نریزد و جنگ داخلی رخ ندهد؟چرا؟ (2045312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۴ ۱۱:۰۷:۲۱
زیرا دستگاه قضا که بایستی در مقابل متملقین مقابله کند وظیفه خود را به نحو احسن و خدا پسندانه ایفا نمی کند ...
اما ما امیدواریم زیرا خداوند فرموده است:
"و همانا خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد مگر خودشان بخواهند" (2051051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۴:۳۶:۰۶
این دولت یک دولت سنتیست با اراده های نو. به دنبال از هم پاشاندن ساختار گذشته نیست اما میخواهد محتوایش را تغییر دهد. به دنبال نفی حاکمیت نیست اما ادعا هایی دارد. وقتی درون تغییر کرد پوسته هایی که تحمل محتوای درونشان را ندارند فرومیریزند... عاقبت اینها را ادعاهایشان زمین خواهد زد... اما من نمیدانم که آیا روحانی آگاهانه به این بازی دست زده است.،؟ (2045723) (alef-13)
 
نامفهوم
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۹:۰۱:۳۰
دوستان عزیر اینجور رفتار کردن و عدم تحمل مخالف برای ما ایرانیان در اثر ابرام و پافشاری ما در گذشته ،فرهنگ شده طی 8 سال گذشته تشدید هم شده حالا انتظار نداشته باشیم طی چند ماه همه چیز برگردد بروال عادی چنانچه:

شیخ اجل سعدی شیرین سخن میفرماید:
سعدی بروزگاران مهری نشسته بر دل بیرون نمی توان کرد الا بروزگاران
در پاسخ حافظ علیه الرحمه میفرماید:
سعدی بروزگاران مهری نشسته بر دل بیرون نمیتوان کرد حتی بروزگاران (2046784) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۱۳:۲۶:۴۴
مسئولان كشور اگر به دنبال رفع هرج و مرج در زمينه فرهنگ هستند بايد سازمان هاي متولي فرهنگي مثل سازمان تبليغات اسلامي ، فرهنگ و ارشاد اسلامي ، اوقاف و امور خيريه ، كانون مساجد ، حوزه هنري تبليغات اسلامي ، را ادغام كرده مديريت متمركز و مديريت قوي ايجاد كنند. (2047224) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۱۳:۳۳:۱۸
اگر سازمان تبليغات اسلامي و فرهنگ و ارشاد ادغام بشوند و تحت مديريت يك وزارت خانه بيايند مي توان به توسعه فرهنگي كشور اميدوار بود و الا هر كسي در هر اداره اي ساز خود را مي زند و در شهرستانها يك برنامه فرهنگي از سوي چندين نهاد به صورت مستقل به ادارات كلشان گزارش مي شوداصلا هيچ كس به فكر توسعه فرهنگي كشور نيست (2047241) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۴ ۱۶:۳۰:۱۶
فرهنگ مال مردم از مردم برای مردم است از شخص به خانواده و از خانواده به جامعه منتقل می شود نه با قانون و نه با بخشنامه و نه از نیروی جبریه بلکه نیروی درون فردی که به جامعه منتقل و سنخیت پیدا کرده و افراد ان را به اجرا در می اورند ولی دادن اطلاع وتکرار از طریق مختلف در تحکیم و اسقرار ان کمک زیادی می کند
مثل عدم استفاده از خودرو و موتور سیکلت در افرادی که به سن قانونی نرسیده و یا گواهینامه ندارند پدر خود به قانون اعتقاد ندار یا به خطراتش اهمیت نمی دهد پس به فرزند ده ساله اجازه استفاده می دهد پس پدر به عنوان شخص به فرهنگ استفاده از این وسیله را ندارد به افراد خانواده اجازه می دهد استفاده کنند البته مثال زیادی وجود دارد حجاب لباس پوشیدن احوال پرسی حفظ طبیعت و وو و و و
پس با هماهنگی و برنامه ریزی و تبلیغ فرهنگ را به مردم اطلاع داده و تا یک یک جامعه عمل گرا شوند (2051535) (alef-13)
 
wahida
۱۳۹۳-۰۲-۰۹ ۱۳:۲۹:۱۱
فرهنگ عبارت از پدیده است که هرجامعه دارا میاشد وهر جامعه دارای فرهنگ خاص خود میباشد. (2113121) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.