توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261836
راه‌اندازی کارگاه‌های سلامت اجتماعی در کشور
تاریخ انتشار : شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۳
مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت مدنی قوه‌قضاییه با اعلام خبر راه‌اندازی کارگروه‌های سلامت اجتماعی در سطح جامعه اظهار کرد: این کارگروه‌ها در سطح جامعه تشکیل شده تا آسیب‌های اجتماعی را بهتر لمس کنند و بعد از شناسایی آسیب‌ها، در راستای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی فعال شوند.

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی قاضوی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی میزان در خصوص اقدامات اداره کل پیشگیری‌ مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: اداره کل پبیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی در سه بخش فعالیت می‌کند، اول در ارتباط با نهادهای مذهبی و دولتی؛ مثل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ائمه جماعات و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم که با مشارکت آنها بتوانیم زیر مجموعه این مجموعه‌ها را فعال کنیم.

وی افزود: همچنین با مراکز علمی، دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه جامع علمی_کاربردی نیز در ارتباط هستیم تا بتوانیم از طریق این مراکز انگیزه مردم را در پیشگیری از وقوع جرم بالا ببریم.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضاییه ارتباط با مراکز غیردولتی و سمن‌ها را به عنوان قسمت دوم فعالیت این اداره کل عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس آمار وزارت کشور، بالغ بر ۲۰ هزار NGO در کشور وجود دارد که نوعا مسایل خیرخواهانه‌ای را دنبال می کنند و این معاونت ارتباطش را با سمن‌هایی که در مسایل پیشگیری فعالیت می‌کنند بیشتر کرده است تا بتوانیم اقدامات آن‌ها را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی جهت گیری کنیم.

قاضوی تصریح کرد: فعالیت دیگر این اداره کل، تشکیل کارگروه‌های مردمی سلامت اجتماعی است که جایگزین ستادهای حفاظت اجتماعی سابق است. در این زمینه ۷ هزار هسته در سطح مردم تشکیل شده تا طبق فرموده مقام معظم رهبری از ظرفیت آحاد مردم در پیشبرد اهداف پیشگیری استفاده شود.

مشاور معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه کارگروه‌های سلامت اجتماعی در دل مردم و جامعه هستند، اظهار کرد: این کارگروه‌ها آسیب‌های اجتماعی را بهتر لمس می‌کنند و بعد از شناسایی آسیب‌ها، در راستای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی جهت‌گیری می‌شوند.


قاضوی ادامه داد: راه‌اندازی این کارگروه‌ها با استفاده از ظرفیت مردمی، باعث می‌شود که جامعه به صورت غیرمستقیم با مسایل قضایی آشنا شوند و راهکار موثری در پیشگیری از وقوع جرم است.

انعقاد تفاهم‌نامه‌ با سازمان‌های مختلف

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضاییه در رابطه با تفاهم‌نامه‌های منعقد شده این اداره کل تصریح کرد: با نیروی انتظامی تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است، با ستاد ائمه جمعه جلسات انعقاد تفاهم‌نامه برگزار شده و در حال ایجاد تفاهم‌نامه هستیم، با دفتر تبلیغات سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای داشتیم که در حال اجراست و از طریق این تفاهم‌نامه، مبلغینی که به زندان‌ها فرستاده می‌شدند با مشارکت معاونت پیشگیری افزایش پیدا کرد و با سایر مراکز نیز در حال رایزنی هستیم.

دستگاه‌ها در جریان فعالیت‌های معاونت پیشگیری از وقوع جرم قرار گیرند

وی در رابطه با ارزیابی خود از همکاری دستگاه‌ها با اداره کل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت مدنی افزود: دستگاه‌ها، همکاری خیلی مطلوبی ندارند و علت این موضوع عدم آشنایی با ظرفیت‌های این معاونت است. به هرحال معاونت پیشگیری از وقوع جرم یک معاونت نوپا و جوان است و هنوز نتوانسته خروجی‌های خودش را به صورت ملموس به جامعه و دستگاه‌ها نشان دهد، در صورتی‌که اگر دستگاه‌ها در جریان فعالیت‌های این معاونت قرار گیرند، خودشان در همکاری پیش‌قدم می‌شوند؛ به عنوان مثال معاونت پیشگیری از وقوع جرم کارگروه‌هایی را برای شناسایی راه‌های نفوذ مخرب در سیستم بانکی راه‌اندازی کرده است تا از آسیب‌های احتمالی این موضوع جلوگیری کند.

نقش رسانه‌ها در پیشگیری از وقوع جرم

قاضوی خاطرنشان کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم برای دستگیری و کمک به دستگاه‌ها اعلام آمادگی کرده است و از مردم نیز می‌خواهیم به این معاونت کمک کنند،‌ رسانه‌ها نیز می‌توانند با اطلاع‌رسانی دقیق نقش موثری را در افزایش آگاهی‌های مردم در حوزه پیشگیری از وقوع جرم ایفا کرده و ماهیت‌های خوب و اساسی دستگاه انتظامی و قضایی را به جامعه نشان دهند تا مردم اقبال بیشتری به این دستگاه داشته باشند و بدانند برنامه‌ریزی های معاونت برای حمایت از مردم است.