نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242594
یکشنبه سیاه مسکن در مجلس چگونه رقم خورد؟
فرشید ایلاتی*، 31 شهریور 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۹
روز یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ که می توانست روزی تاریخی برای اقتصاد مسکن کشور باشد تبدیل به یکشنبه سیاه مسکن شد.

بررسی مالیات بر افزایش قیمت مسکن(مالیات بر عایدی سرمایه املاک CGT)که می تواند از ورود تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه دلالان زمین و مسکن به بازار جلوگیری کند در دستور کار صحن مجلس قرار داشت اما با فضا سازی برخی نمایندگان و قصور هیئت رئیسه در این خصوص این مالیات از لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم حذف شد تا سرنوشت این اقدام بزرگ و مهم در هاله ای از ابهام قرار گیرد.

CGT چیست؟
مالیات بر افزایش قیمت زمین و مسکن(املاک) از جمله مالیات های مهم جهت جلوگیری از افزایش بی ضابطه دارایی یا سرمایه در دنیا محسوب می شود. سابقه اخذ این مالیات در برخی کشورها بعضاً به ۸۰ سال پیش برمی گردد.

با توجه به اینکه مسکن کالایی خاص و منحصر بفرد است و همچنین منابع تولید آن همچون زمین محدودیت دارد و نمی توان مثل سایر کالاها برای تنظیم بازار، آن را از خارج وارد کرد فلذا سیاست های کاملا مشخص و مجزایی برای آن در کشورهایی با اقتصاد دارای ثبات، اعمال و دنبال می شود.

این مالیات که از تفاوت قیمت خرید و فروش ملک (زمین و مسکن و ... ) درصد بالایی( ۴۰ تا ۶۰ درصد) از افزایش قیمت املاک را به عنوان مالیات اخذ می کند این مالیات بیشتر جنبه تنظیمی در بازار دارد اگرچه درآمدهای قابل توجهی هم برای نظام مالیاتی به همراه دارد.

نکته قابل توجه این است که مسکن اول و مصرفی افراد و همچنین تولیدکنندگان مسکن از این مالیات معاف هستند و این مالیات برای شفافیت معاملات با نرخ صفر برای آنها ثبت می شود. هدف این مالیات بیشتر دلالان زمین و مسکن است که دارای املاک متعدد هستند و به عنوان تقاضای سرمایه ای و یا بعضا تقاضای سوداگرانه در بازار حضور فعال دارند.

با توجه به نکته ذکر شده و همچنین اعلام و تاکید طراحان این مالیات در صحن علنی مجلس مبنی بر هدف قرار دادن دلالان و سرمایه داران و ملاکان بزرگ و آوردن مثال شفاف و روشنی از سوی یکی از نمایندگان که چرا کارخانه داران و تولید کنندگان کشور باید ۲۵درصد از سود خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند اما دلالان مسکن هیچ گونه مالیاتی پرداخت نمی کنند؟! لازم است به گروه شناسی مخالفان این مالیات در مجلس پرداخته شود.

گروه شناسی مخالفت نمایندگان با مالیات بر عایدی مسکن
گروه اول: به دلیل ساختار معیوب سرمایه گذاری در کشور عده ای از سرمایه گذران به جای هدایت منابع مالی و نقدینگی خود در بخش تولید، بسیاری از دارایی ها و سرمایه های خویش را در قالب زمین و مسکن و املاک سرمایه گذاری کرده اند و طبق عادت غلط ایجاد شده در بازار مسکن، به دنبال سودهای کلان و چند صد درصدی هستند و مترصد این هستند که از تورم موجود در دوره های مختلف در این بازار منتفع گردند. متأسفانه عده ای از نمایندگان، حامی جدی و با انگیزه این جریانات هستند و در خلال رأی گیری مذکور نیز نقش اساسی را ایفا نمودند.

متاسفانه به دلیل مناسبات فاسد میان برخی بنگاه ها و اشخاص حقیقی و حقوقی که سرمایه های کلانی در بازار مسکن دارند و از اجرای این قانون متضرر می شدند، با فشار به برخی از نمایندگان و همچنین همراهی برخی از آن ها از تصویب این قانون مهم و حیاتی در مجلس جلوگیری کردند.

گروه دوم: گروه دوم نمایندگانی هستند که به دلیل جایگاه و شان هیئت رئیسه مجلس و طرح شبهاتی همچون تبعات تورمی این مالیات در بازار مسکن از سوی آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس، با تصویب این مالیات مخالفت کردند و رای به حذف آن دادند.

اما جناب آقای دکتر لاریجانی به نظر لازم بود لااقل یکبار کل متن بند را می خوانند و سپس به اظهار نظر و شبهه افکنی در صحن می پرداختند - که طرح این گونه سوالات پراکنده در هنگام نطق نماینده کمیسیون از سوی رئیس جلسه مخالف آیین نامه داخلی مجلس بود - تا با مدیریت ناصواب خویش موجب حذف این مالیات مهم نمی شدند، چرا که به اعتراف برخی از نمایندکان بعد از اتمام جلسه از رای غلط و اشتباه خویش اظهار پشیمانی کرده اند!

اخذ مالیات سنگین بر افزایش قیمت املاک، راهکار اصولی و علمی کنترل تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه در بازار مسکن است که در بسیاری از کشورهای دنیا تجربه شده است و فلسفه و هدف این مالیات جلوگیری از سفته بازی و تقاضاهای سوداگرانه در بازار مسکن است و نه متقاضیان مصرفی و تولیدکنندگان مسکن.

اخذ مالیات بر افزایش قیمت املاک موجب تغییر رفتار صاحبان سرمایه ایی می شود که تاکنون با انگیزه کسب سودهای کلان وارد بازار مسکن و املاک شده اند و این تغییر رفتار و عدم ورود سرمایه های سرگردان به همراه سیاست های حمایتی صحیح از تولید در کل می تواند به هدایت نقدینگی به بخش های مولد اقتصاد کمک کند.

گروه سوم: این گروه اگرچه شاید با نیت خیر و طرح موضوع ایجاد زیر ساخت های لازم قبل از اجرای این مالیات، به مخالفت با آن پرداختند، ولی برای تذکر لازم است تا این دسته از نمایندگان به مشروح مذاکرات مجلس درسال ۱۳۶۶ درخصوص بررسی قانون مالیات های مستقیم رجوع کنند و متوجه شوند که بهانه های حدود۳۰ سال پیش آن دسته از نمایندگانی را که عدم وجود بانک های اطلاعاتی املاک و مالکان دلیل حذف CGT در سال ۶۶ می دانستند را بازگویی و تکرار کردند! و لازم است از خود سوال کنند چرا در طی این ۳۰ سال بانک های اطلاعاتی املاک و ملاکین ایجاد نشده است، آیا دست های پشت پرده ای در کار بوده است؟

جالب است که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور هم به عنوان نماینده دولت بر همین استدلال گروه سوم تاکید کرد و برای یادآوری به ایشان نیز لازم است به تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر همین لایحه که به تصویب رسیده است مراجعه کنند در این تبصره وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است با همکاری شهرداری ها و سازمان ثبت اسناد و املاک طی ۶ ماه این بانک اطلاعاتی را ایجاد کنند که این مهم در کشور در صورت وجود اراده سیاسی از سوی مسوولان امکان پذیر است.

در حال حاضر با توجه به پیشرفت های فنی و تخصصی کشور در حوزه IT ایجاد بانک های اطلاعاتی املاک و ملاکین در کوتاه مدت امکان پذیر است. همچنین بر اساس ادعای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طرح کاداستر شهری به اتمام رسیده است اگر این ادعا صحت داشته باشد با همکاری این سازمان حداقل در خصوص املاک شهری ایجاد این بانک اطلاعاتی در کوتاه مدت امکان پذیر خواهد بود.

گروه چهارم: متاسفانه در این بین گروهی هم بودند که به دلیل فضای ایجاد شده در مجلس با وجود قبول اصل اخذ مالیات CGT با متن پیشنهادی کمیسیون مخالف بوده اند که می توانستند با پیشنهاد ارجاع مجدد به کمیسیون و بررسی بیشتر آن و اعمال اصلاحات لازم متن مورد قبولی را در صحن ارایه کنند ولی به دلیل اکثریت گروه های ذکر شده با ۱۲۷ رای از ۲۲۲ رای ماخوذه و کم کاری ایشان در فضای مجلس این مالیات مهم از دستور کار صحن خارج شد.

علت مخالفت
گروه اول کسانی که خوشان یا جریان های مالی حامی ایشان منافع سنگینی در بازار زمین و مسکن دارند
گروه دوم کسانی که تحت تاثیر القای گرانی مسکن با اخذ این مالیات از سوی هیئت رئیسه با این طرح مخالفت کرده اند
گروه سوم کسانی که اجرای این مالیات را منوط و متوقف به ایجاد زیرساخت های لازم همچون بانک اطلاعاتی املاک و مستغلات می دانند
گروه چهارم کسانی که با اصل طرح اخذ مالیات CGT موافق هستند ولی با متن پیشنهادی کمیسیون مخالف بوده اند

لازم به ذکر است مالیات های متعددی همچون مالیات بر خانه های خالی،CGT ، مالیات بر اراضی بایر و مالیات بر تعدد دارایی ملکی و مالیات های سالیانه و دوره ای همچون مالیات بر ارزش زمین(LVT) از جمله مالیات های مکملی هستند که باید از بازار املاک و به خصوص دلالان مسکن اخذ شود تا بتوان از افزایش قیمت های نجومی در بازار مسکن جلوگیری کرد.

دولت در راستای برنامه های خود برای خروج از رکود اقتصادی لایحه ای را تقدیم مجلس کرده است. شایان به ذکر است که بیشتر توجه دولت برای خروج غیرتورمی از شرایط فعلی عنوان شده است و پیشنهاداتی برای رونق گرفتن بخش تولید در کشور ارایه شده است اما تا زمانی که بازارهای غیرمولد موازی تولید سودهای بالا با ریسک پایین را برای صاحبان سرمایه داشته باشد به جد می توان گفت که تولید در کشور به سامان نخواهد رسید و فوری ترین و مهم ترین اقدام در راستای حمایت واقعی و نه شعاری از تولید در کشور ایجاد هزینه های سنگین برای فعالیت های سوداگرانه و غیر مولد از جمله دلالی زمین و مسکن و سایر بازارهای مشابه است.

* کارشناس اقتصاد مسکن
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۲۵:۱۹
طبق گفته خودتون "سیاست های کاملا مشخص و مجزایی برای آن در کشورهایی با اقتصاد دارای ثبات، اعمال و دنبال می شود".

سوال: آیا ایران جزء کشورهای با اقتصاد دارای ثبات است؟ (2386600) (alef-9)
 
واقع بین
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۴۰:۱۷
وقتی قانونگذاران ما موجر و بساز بفروش باشند و یا شریک سازنده باشند انتظار تصویب قانون بر علیه خودشان توهمی بیش نیست (2386623) (alef-10)
 
پا برهنه ولي نعمت انقلاب
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۴۴:۲۲
مجلس را تعطيل كنيد تا در هزينه هاي بيت المال صرفه جويي شود . (2386632) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۱۹:۰۸
عزیز دل برادر چرا مجلس را تعطیل کنیم کافی است به این وکیل التجار ها در دور آینده رای ندهیم مجلس نباید جای هر کسی باشد که فقط به جیب خود و اطرافیانش فکر می کند (2387415) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۵۱:۲۵
واقعا برای نمایندگان متاسفم که بجای اینکه حافظ منافع مردم باشند حافظ منافع یک عده سرمایه دار که دارایی خودشان را در املاک سرمایه گذاری کرده اند و با گران شدن این زمینها و املاک فشار بر جوانهایی میاید که نمیدانند چند سال باید کار کند تا یک قطعه زمین بخرند میباشد و نا امیدی جوانانی مانند من میباشد واقعا متاسفم.... (2386643) (alef-9)
 
امید
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۱۲:۴۲
با عرض سلام
خواهشمند است پس کنید

شما به فکر مردم هستید یا افزایش درآمد ظاهرا ملی؟؟

با افزایش کمی مصالح قیمتها خانه چند برابر می شود ، حالا می خواهید مالیات

وضع کنید ، توجه کنید به این جمله!!!

گروه دوم کسانی که تحت تاثیر القای گرانی مسکن با اخذ این مالیات از سوی هیئت رئیسه با این طرح مخالفت کرده اند

این القا نیست بلکه واقعیت است ، هدفمند کردن یارانه ها تون دیدم

چیزی گران نمی شود کشور رو پیشرفت می رود وووووووووووو (2386675) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۳۲:۵۲
این مالیات حتی در صورت تصویب هیچگاه از دلالان اخذ نمی شد . زیرا دلالان با اخذ وکالت یا قولنامه ملک انرا تصاحب وسپس می فروختند و پرداخت مالیات بر دوش مصرف کننده بود . و این امر موجب افزایش قیمت مسکن می شد. (2386699) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۲:۰۱
مالبات تفاوت قیمت خرید با قیمت فروش را باید فروشنده پرداخت کند و همین نکته است که دلال بازی را تا حد زیادی متوقف می کند. چرا که فروشنده اولیه حاضر نخواهد شد با وکالت ملک خود را بفروشد و بعد از 5 سال مالیات تفاوت قیمت را به جای دلال بپردازد. در نتیجه معاملات شفاف خواهد شد، هر کس مالیات خود را خواهد داد و قیمت مسکن کنترل خواهد شد. (2387320) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۱:۴۹
این سخن شما ناشی از این است که مردم به سیستم مالیاتی اعتماد ندارند و اینکه درست کار می کند یا خیر ولی عزیز دل برادر این طرح درکشورهای دیگر نیز پیاده شده و جواب داده است باید دید که آنها این طرح را چطور پیاده کرده اند (2387420) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۳۴:۱۰
نه تنها یکشنبه سیاه مجلس که یکشنبه سیاه ایران بوقوع پیوست . به من یکی ثابت شد که این مجلس به فکر مردم نیست و منافع شخصی بر منافع مردم ارجحیت داره . حالا که دولت این قانون رو برای تصویب فرستاده مجلس تا لااقل سر و سامانی به اوضاع نابسامان مسکن مردم بده شما مجلسیها مانع شدین . در حالیکه میدونید اگر بازار مسکن از رکود در بیاد کل بازار کشور تاثیر میگیره و تکون میخوره . ممنونم از دولت تدبیر و امید که کار خودشو انجام داد و در این حق کشیه علنی سهیم نشد . متاسفم برای این مجلس که دم از حقوق مردم میزنه و حقوق مردم رو لگد مال میکنه . ممنون اقای رئیس جمهور که بااینکار ماهیت این مجلس رو به مردم نشون دادین . مجلسی که مشخص شد در این قضیه زینفعه که اگه نبود قانون رو تصویب میکرد . این حرف من نیست . حرف معدود نماینده های آزاده مجلس از جمله اقای توکلیه که با نوشتن این متن و نامگذاریش باسم یکشنبه سیاه مچ همشونو برای مردم باز کردند . الف میدونم تند نوشتم ولی بهم حق بده چون احساس میکنم ارزوی خونه خریدن رو باید به گور ببرم . اگه نظر مخالفو بر میتابی چاپش کن . (2386701) (alef-10)
 
یک منبع آگاه
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۵۰:۴۱
اولا جهت استحضار این لایحه در دولت قبل به مجلس ارایه شده است و نه دولت فعلی
ثانیا یکی از دلالیل حذف این قانون عدم دفاع مناسب نماینده دولت بودش
ثالثا وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی با نامه به لاریجانی خواستار حذف این مالیات و مالیات بر خانه های خالی شد ه بود
رابعا ..... (2387372) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۴۷:۵۵
اگر با اندیشه باز و منطقی نگاه کنید ،متوجه خواهید شد اعمال هر گونه مالیات در شرایط فعلی جامعه فقط به نفع دولت ،(افزایش درآمد می کند) و واسطه ها و یا احیانا تولید کنند ه گان است چرا که این گروه درصد مالیاتی اعمال شده توسط دولت را عینا به قیمت منتقل می کنند (نمونه این کار در مالیات ارزش افزوده و... )تولید و خدمات مشاهده شد. بنابر این در وضع این قانون فقط قشر متقاضی ضرر میکند .
در کشورهایی این امر می تواند مصداق داشته باشد که تولید بیشتر از مصرف یا حداقل برابر مصرف باشد ،که بازار رقابت قیمت ها را متعادل نگه دارد. (2386720) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۵:۵۷:۰۱
اینم از مجلس اصول گرا ، کیف کردیم
بچه ها دلواپس نباشید همه چیز حله (2386730) (alef-9)
 
سعید۵۷
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۰۵:۰۴
با سلام

CGT برای ایران نسخه خوبی نیست زیرا مبنای تهیه ان برای کشورهاییست که مواد اساسی مسکن ، یعنی زمین ندارند ، اجرای این امر در ایران به جهت وجود تقاضا ، منجر به گرانی لجام گسیخته می شود. (2386741) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۰۶:۳۲
افکار سیاه و فاسد در هر زمان که باشد ایام سیاه را رقم می زند (2386744) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۱۰:۲۴
میگم نمیشه مجلس یکشنبه ها تعطیل باشه؟
تو چندسال اخیر هر قانونی یکشنبه تصویب شد، به یکشنبه سیاه معروف شده!!!
از وقف غیرقانونی دانشگاه ازاد بگیر تا رد قانون نظارت بر اموال نماینده ها و کمک به سوداگران بازار مسکن! (2386752) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۰:۵۴:۲۳
و همچین یکشنیه معروف وزیر کار آقای احمدی نژاد! (2387193) (alef-10)
 
لطیف
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۱۵:۴۱
ای بابا ای بابا ای بابا ای بابا.... (2386760) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۲۴:۴۷
هرگونه مالیاتی در اخر مردم پرداخت کننده ان هستند و باعث گرانی خواهد شد و این ثابت شده در دنیا است. (2386775) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۲۴:۴۹
هرجا میری از هر سرمایه داری میپرسی میگه سود توی زمین چون مالیات نداره :( ایران شده مرکز دلال بازی مسکن (2386776) (alef-9)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۳۱:۵۲
بازهم متاسفم برای نمایندگان مردم. که اصلا نماینده مردم نیستند. اینها نماینده یک عده خاص هستند که سودهای کلانشان در خطر نیافتد (2386785) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۳۶:۳۵
حتماً تصمیم گیرندگان برای رد این مالیات خود از بساز بفروش ها هستند (2386791) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۴۱:۱۴
اگرمجلس این نوع ازمالیات رااز دلالان مسکن مصوب کند که دولت بگیرد تمام نمایندگان مخالف با این لایحه را ازچرخه دلالی حذف میکندومجلس محافظه کار معمولا منافع نمایندگان خودرا حذف نمیکند که با آنها درگیر شود. (2386802) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۶:۵۲:۴۹
متأسفانه باتوجه به سودآور بودن فعاليت زمين و مسکن نماينده هاهم اسير اين حرکت اقتصادي شده اند و ناچار به پيروي از منافع شخصي در مقابل چنين قوانين پيشرفته اي مقاومت ميکنند و همين عمل کاررا براي مجريان دلسوز سخت تر ميکند (2386815) (alef-9)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۰۹:۱۲
یعنی این اتفاقات دارد در کشور جمهوری اسلامی ایران میافتد که شعارش حمایت از مظلوم و مستضعف و مبارزه با اشرافیگری و طاغوت بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

فقط به خداوند بزرگ شکایت میکنیم که با این کارهایی برخی در این کشور انجام میدهند یک عده انسانه از خدا بی خبر که روی روابط و رانت بساز و بنداز شده اند را هر روز میلیاردتر میکنند و مستاجرین و قشر متوسط هم هر روز فقیرتر میشود.

بی خود نیست که تهران دچار خشکسالی شده چون ظلم و فساد به خصوص اقتصادی در تهران بسیار زیاد است و این تازه اولشه .............. (2386843) (alef-9)
 
محمد مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۱۴:۴۲
نام و عملکرد این نمایندگان فرصت طلب سود جو به زشتی بر تاریخ این سرزمین و بر قلبهای انسانهایی چو من باقی خواهد ماند . ایکاش من به عنوان یک فرد خیلی عادی بعد از سی سال کار و پنجاه سال سن که همیشه حسرت داشتن یک آپارتمان را به دل کشیدم یارای ظلم خواهی از اینان را میداشتم . ایکاش محکمه ای تک تک اینان را باز خواست میکرد . ایکاش اینچنین نمیبود . ایکاش و هزار ایکاش (2386852) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۳۱:۱۳
دیگه مشخص شد اینها نماینده مردم نیستند نماینده جیب خودشون هستند ! (2386869) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۴۶:۵۲
چرا چون نظر شما اعمال نشده یکشنبه سیاه مینامید

امروز هم چون من نظرم با نظر شما متفاوته لابد دوشنبه سیاه سایت الف هست (2386882) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۷:۵۸:۳۶
بايد مالياتى براى بخر و بفروشهاى مسكن ( سوداگران مسكن ) بشرح زير تعيين نمود در بعضى كشورها با ارقام مختلف نسبت به شهرهاى مختلفشان و محله هاى مختلفشان بستگى به تراكم و يا كم توسعگي منطقه انجام ميگيرد ، مثلا ممكن است اين قانون در تهران اجرا شود ولى در سيرجان اجرا نشود و يا در مشهد عملياتى شود ولى در بجنورد لزومى نداشته باشد براى ٥ سال شهرهاى مشمول را تعيين ميكنند و بعد از ٥ سال ممكن است در بعضى شهرها لغو و شهرهاى جديدى شامل اين ماليات سوداگرى مسكن بگردند . مثلا ميتوانند در تهران و چند شهر بزرگ براى جلوگيرى از دلالى و سوداگرى مسكن ماليات سوداگرى بشرح زير دريافت كنند .

اگر ملكى خريدارى شد و تا ٦ ماه بفروش رفت از سود حاصله ٩٠ درصد ماليات اخذ ميشود
. ١٢ ماه . ٨٥ .
. ٢٤ ماه. . . ٧٥ .
. ٣٦ ماه. . . ٦٥ .
. ٤٨ ماه. . ٥٥ .
و در نهايت ملك خريدارى شده پس از ٥ سال بفروش رفت مشمول ماليات ٣٥ درصد
و بعد از شش سال ماليات سوداگرى به ان ملك تعلق نميگيرد .

در مورد سازندگان نيز مالياتي بشرح زير دريافت ميشود ، اگر ملكى پس از دريافت پايان كار و صورتجلسه تفكيكى و قبل از ان توسط سازنده در طى يكسال الى دوسال بفروش برود مشمول ماليات نميشود
در صورتيكه بعد از دوسال الى ١٠ سال از ساخت بگذرد مشمول ٩٠ درصد ماليات نسبت به افزايش قيمت ان ملك نسبت به سال ساختش ميگردد . با اين كار سوداگران و احتكار كنندگان ملك مجبور بفروش املاكشان و سرمايه گذارى طر بانكها و يا بورس و يا در توليد و يا ساخت مسكن خواهند رفت ، هيچ سازنده اى ملكش را نگه نخ اهد داشت و بنفعش خواهد بود سريعتر بفروشد. (2386895) (alef-10)
 
کنکاش
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۳۲:۲۳
ریس مجلس وظیفه اش اداره کردن مجلس است نه اینکه به نمایندگان خط بدهد که به لوایح یا طرحها رای مثبت یا منفی بدهند بجاست که نمایندگان محترم این موضوع را به آقای لاریجانی یاداوری نمایند. (2386915) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۵:۴۳:۲۸
پیشنهاد میشود اسامی موافقین و مخالفین مجلس در این مورد را اعلام کنید تا مردم در انتخاب نمایندگانشان بیشتر دقت کنند (2387955) (alef-10)
 
علي يانگ
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۴۹:۳۲
از توجه نمايندگان عزيز به مشكلات مردم كمال تشكر را داريم!! مي دانيم كه قصدتان خير است و مي خواهيد زمين متري يك ميليارد شود تا اوضاع مردم بهبود ياد! اجركم من الله (2386924) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۸:۵۴:۱۴
لابد خود نماینده های محترم دارای خانه های زیادی بوده اند که با این طرح مخالفت کرده اند... (2386927) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۹:۲۰:۵۴
با سلام
نظر این کارشناس محترم بسیار بجاست، تا زمانی که دولت بحث مسکن و خودرو را از حالت سرمایه ای خارج نکند و نتواند سوداگری را در این بازارها کنترل کند نمی توان امیدی به کاهش قیمت در این دو بازار داشت، راهکار های آن کاملا مشخص است، در همه جای دنیا تکیه دولتخا بر مالیات است و از محل مالیاتهائی که واقعی و به جا از شهروندان اخذ می شود هزینه های دولت تامین می شود ولی متاسفانه در ایران نه تنها مالیاتها واقعی نیست بلکه افرادی که سرمایه بیشتری دارند و هزینه بیشتری به دولت تحمیل می کنند در عمل مالیات بسیار کمتر و در برخی موارد اصلا مالیاتی پرداخت نمی کنند ، باید دولت زحمتکش و محترم که داعیه مبارزه جدی با مفاسد را نیز دارد در این خصوص تلاش جدی تری از خود نشان دهد، قطعا آحاد مردم از این مبارزه استقبال خواهند کرد. (2386947) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۹:۴۱:۳۲
کاش جوابی مشخص به ایرادی که رئیس مجلس داشت گفته بودید. این مسئله که این لایحه کاملا تورم زاست مشخصه. از طرف دیگه این هم مبرهن است که دست های زیادی از این بازار بیرون میاد و سرمایه هاشون به بخش های دیگه میره. اولی بد و دومی خوب. خوب بود موازنه ای اینها رو توضیح می دادید. (2386966) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۴:۵۷
ادعا را رئیس مجلس کرده است دلیل را کس دیگری باید بیاورد؟ ایشان توجیه شان برای تورم زا بودن مالیات چیست؟ هر جای دنیا برای مخالفت با مالیات بحث رکود را به میان می کشند، اینجا تورم را مطرح می کنند! (2387326) (alef-10)
 
ن
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۹:۵۱:۴۸
هیثت رئیسه رای گیری می کنه و اکثریت نماینده ها رای ندادن. حالا اونهایی که رای ندادند هم شاید دلایل مناسبی داشته اند. و لذا به نظرم شاید نتونیم تقصیر رو متوجه هیئت رئیسه کنیم (2386980) (alef-9)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۰۵:۵۱
تجربه نشان داده است که دولت اول همه را هدف قرار نمیدهد بلکه قسمت بندی میکند و مرحله به مرحله به همه تسری میدهد
مثل ماجرای کارمزد از پوزها و .... (2386990) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۱۶:۲۷
نماینده ها خودشون کلی املاک و مستغلات دارن و هیچ وقت نمیان طرحی رو تصویب کنن که به ضرر خودشون باشه. قضیه خیلی سادست (2387003) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۰:۵۵:۲۸
بنام خدا
یعنی کم نکشیدیم از مالیات هایی که دریافت شد و جز افزایش قیمت و ضرر برای مردم مصرف کننده و البته پول بی رویه و بی حساب در محل های دیگر رفتن نتیجه ای نداشته است مثل همین مالیات بر ازرش افزوده ها . قبل از گرفتن مالیات اول نرخ ها را کنترل کنند اگر می توانند. (2387025) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۱:۱۴:۳۴
به یاری دلسوزان انقلاب نسخه دیگری از تهاجم فرهنگی اقتصادی غرب شناسایی، کشف و منهدم شد. (2387043) (alef-9)
 
شهروند ایرانی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۴۶:۰۵
عجب

که اقتصاد غربی هااان

خودت مثل اینکه خونه و زمین زیاد داریا (2387257) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۲۳:۲۵:۴۲
برای مالیات گرفتن وافزایش قیمتها همیشه کشورهای اروپایی وامریکایی مثال زده میشود ولی برای دستمزد وحقوق کار گر وکارمند وهمچنین ثبات اقتصادی وتورم تک رقمی انها هیچ وقت مورد توجه تصمیم گیران نیست وحرفی از خدمات دولت در ان کشورها زده نمیشود (2387147) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۰:۴۸:۵۹
از این روزهای سیاه این مجلس زیاد داشته (2387191) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۱:۳۸:۴۰
بيشتر سرمايه كشور درامور دلالى و واردات اجناس بنجل وغير ضرور در گردش است ودر اين هشت سال هم كه بيشتر توليديها تعطيل شدند مانده بخش ساخت وساز كه آنهم نصف ونيمه فعال است ودهها صنف راپوشش ميدهد اين را هم از بين ببريد كه خيالمون از توليد به كلى راحت شود (2387198) (alef-10)
 
دکتر دهکردی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۴:۵۹:۰۰
جناب آقای دکتر توکلی لطفا اسامی نمایندگانی را که این گونه مانع کار های خیر میشوند، منتشر کنید تا رای دهندگان تکلیف خود را با آنان بدانند (2387212) (alef-10)
 
كارمند
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۶:۵۱:۱۱
اينها راي را از مردم ميگيرن و مي روند داخل مجلس ولي كار را براي مشخص نیست کدام مردم انجام مي دهند. (2387228) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۳:۱۱
نگران نباشید با شروع جنگ ملک را می توان با یم کیلو برنج عوض کرد (2387276) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۷:۴۳
گروه دوم همان گروه اول است منتها پوستین را وارونه پوشیده اند و به اصطلاح از سر دلسوزی برای مردم وارد شده اند. (2387282) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۳:۲۲
مسکن را نمی شود وارد کرد باید به گونه ای صالاحات انجام شود که سرمایه به بازارهای دلالی موازی ویا اقتصاد پنهانی (بیشتر از این نرود) باید کل قوانین مالیاتی اصلاح شود و روش های رانت جویی و... بسته شود که نیاز به تخصص دارد نه تظاهر به دین برای کسب امتیاز و... (2387293) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۳۹:۱۵
1- اینکه در کشورهای توسعه یافته چه رفتاری در حوزه های اقتصادی و نظارتی اتخاذ می شوند ارزشمند اما برای درک شرایط اجتماعی و اقتصادی و اتخاذ تصمیمات منطقی ، علمی و دارای قابلیت اجرایی در کشورمان مثمر ثمر نبوده و نیست. لذا ضمن تأیید کم و کیف نرخهای بالای مالیاتی در کشورهای مذکور یا دسترسی دولتهای مذکور به آمار و ارقام آحاد و یکا یک مردم توجه به نکاتی دیگر مانند ضریب اعتماد متقابل مردم و دولت یا سهم مالکیتی دولت در اقتصاد ، ثبات تصمیمات و قوانین ، میزان شفافیت رویه ها و بسیاری دیگر را ضروری می دانم. 2- سازمان مالیاتی ایالات متحده در سالهای دور که بسیاری از تکنولوژیهای امروزی خلق نشده بودند اقدامات آماری و محاسباتی با ساده ترین شیوه های ممکن انجام می شدند موفق گردید فراتر از پلیس و سایر دستگاههای نظارتی بزرگترین مافیای تاریخ این کور را به دادگاه بکشاند الکاپون در برابر ناتوانی و استیصال سایر دستگاههای مسئول در اثبات جرایم عدیده در نهایت بجرم فرار مالیاتی توسط سازمان ذی ربط به دادگاه احضار و مورد محاکمه و مجازات قرار گرفت. بازدید بنده به اتفاق ریاست سازمان مالیاتی از پایلوت برنامه اجرایی در تبریز با توضیحات ایشان در حال انجام بود عرض کردم علی جان به یاد داری استاد درس حسابداری در سال نیمه دوم دهه شصت در در حال ارائه درس به نقل خاطره ای پرداخت استاد می فرمودند در دوران دانشجویی (دهه پنجاه) برای کارآموزی به سازمان مالیاتی رفته بودند و شنیدند که برنامه جامعی مالیاتی در دست طراخحی و اجرا می باشد. امروز نیز در دهه نود همچنان باید بشنویم که طرح و برنامه مذکور در شرف طراحی و بعنوان پایلوت در حال اجرای محدود است.
3- دولتها در تمامی ادوار گذشته دقیقا به اشتباه وارد راهی شدند که قانون مذکور نیز مدعایش را داشت طرح مالیاتی ادواری و متصل بر معاملاتی که با تعریف فضای جدید برای درآمد زایی به کنترل سوداگری در بازار مسکن نیز اشاره می کند. آیا براساس قوانین ضوابط کشور سوداگری در مسکن جرم است؟ آیا سازمان مالیاتی به لحاظ منطق علمی طی سالهای گذشته موفق به اثبات ادله خود در اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنف طلا فروشان شده است؟ آیا اخذ اطلاعات از قیمت و قیمت معاملاتی املاک برای سازمان مالیاتی یا هر مرکز .و نهاد دیگری ممکن و قابل دسترس خواهد بود؟ آیا قیمتگذاری رسمی از ارتباط معناداری با قیمت بازار برخوردار است؟ آیا مکانیزمی برای اصلاح سیستم و مبانی ارزیابی قیمت رسمی و دولتی پیش بینی شده است؟
4- اقتصاد ایران برای ورود به محدوده سالم سازی و فعالیت سالم عوامل اقتصادی با چالش بسیار بزرگ و جدی بنام قانون گذاری مواجه است قوانینی که به سرعت زاده و با ناکارآیی فراوان به فراموشی سپرده می شوند. قوانین مالیاتی کشور قطعا نیازمند بازنگریهای بسیار جدی و بنیادین می باشد اما ایا برخورداری از بهترین قوانین مدون با توجه به ناکارآمدی و ناکارآیی و ممارست به کج اندیشی و کجروی عوامل سازمانی امکان اجرای مناسب را خواهند داشت؟ ایا تولید صدها قانون خوب و مترقی با توجه به بی اعتنایی سازمان به ابتدایی ترین وظایف و مسئولیتهای حکومتی مانند دسترسی به آمار و ارقام قابل اتکا در حوزه درآمد و دارائییها می توانند به شکل موثری عملیاتی گردند؟
5- تمامی کشور از وجود و ورود هزاران خودروی بسیار گران قیمت مطلع می باشند آیا سازمان مالیاتی نیز خودروها را دیده و برایشان مالیاتی صادر فرموده است؟ اخذ مالیات از خودروی دو میلیارد تومانی نیازمند قوانین جدید است یا اجرای قوانین مصوب پنج دهه گذشته یا عمل به وظایف ابتدایی سازمان مالیاتی که هرگز جدی تلقی نمی شوند؟ پزشکان دارای تخصص بسیاری از درآمد روزانه مطبی بالغ بر سه الی پنج میلیون تومان در روز برخوردارند که با یک بار مراجه به هر مطب قابل محاسبه و اثبات خواهد بود آیا سازمان مالیاتی تا کنون از یک پزشک مالیات بر درآمد (ماهیانه یکصد تا یکصد و پنجاه میلیون تومان) را دریافت کرده است؟ آقای امیر منصور آریا به جرایم مالی دستگیر ، محاکمه و اعدام گردید یک قلم از شرایط مالی آریا اخذ سه هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی بود که در کنار بانک و دهها فعالیت دیگر به ایجاد جایگاه آریا منجر شده بودند آیا سازمان مالیاتی از امیر منصور آریا به اندازه چند معلم مالیات اخذ کرده بود؟ آیا اسناد و مدارکی برای اثبات چنین اقدامی در سازمان مالیاتی وجود دارد؟ مشاهده قدرت مالی امیر منصور آریا نیازمند تصویب قوانین جدیدی است یا سازمان مالیاتی باید به وظایف ابتدایی خود غیرتمندانه و با وجدان کاری عمل کند؟
6- سازمان مالیاتی طی چند سال گذشته با ارسال نامه به فدراسیون فوتبال چند فوتبالیست را بعنوان مودی مالیاتی مورد تقدیر قرار داد افرادی که به موقع مالیات بر درآمد قرارداد با باشگاه را پرداخت کرده بودند(سقف ابلاغی فدراسیون) در عین حال حداقل بارها و توسط مسئولین وقت باشگاه در برنامه ای سیما اعلام شد که مبلغ پرداختی بعه افراد مذکور حداقل سه الی چهار برابر سقف قرارداد می باشد اما سازمان مالیاتی هیجانزده بود که حداقل چند نفر از جمع چند صد نفره فوتبالیستها با اشاره به سقف ابلاغی فدراسیون نسبت به پرداخت مالیات اقدام کرده اند. رخوت ، سستی و کم کاری یا ابتلا به فساد در سازمان مالیاتی با وضع قوانین جدید یا ایجاد حوزه های جدید مالیاتی رفع و رجوع خواهد شد؟
7- بدلیلی در جلسه دولت دهم باید گزارشی ارائه می دادم جلسه به ریاست آقای رحیمی معاون اول برگزار می شد اقای داودی نیز در جلسه حضور داشتند ضمن ارائه آمار واردات کالای فاقد تشریفات قانونی و پرداخت حقوق دولتی عرض کردم تمام مشکلات رکود ، تعطیلی تولید در کشور و جنجال سازی دروغین در مورد قاچاق کالا از تصمیمات و اقدامات غلط دولت ریشه می گیرد که با ابراز ناراحتی توسط ریاست جلسه و برخی وزرا همراه بود در حال خروج از دولت آقای داودی معاون اول دولت نهم سوال کردند آمار و ارقام مذکور صحت سنجی شده است عرض کردم بله و توضیحاتی تقدیم کردم ایشان با ابراز تأسف فرمودند پس خود کرده را تدبیر نیست لذا گمان می کنم افزایش یک حوزه جدید درآمدی به حوزه های قبلی مشمول اخذ مالیات رافع هیچ مشکلی نیست بلکه امکان جدیدی است برای گسترش رفتار ناسالم نظارتی و هزینه سازی برای مردمی که باید با افزایش هزینه مسکن و پرداخت غیر قانونی جدیدی را نیز تجربه کنند.
8- بازار مسکن بدلایلی مانند غیر وارداتی بودن مسکن از رکودی مزمن نسبت به سایر بازارها برخوردار است بازار مسکن بدلیل فراگیری عرضه و تقاضا کنندگان با اقشار گسترده مردم برخودار است لذا هر سطحی از تلاطم در این بازار به سرعت و به شدت سایر بازارها را تحت تأثیر قرار خواهد داد تحمیل هر سطحی از هزینه به این بازار طبیعتا در کمترین زمان ممکن وارد چرخه مبادلات و تولید می شود بازار را به چالش می کشاند و ماندگاری رکود را بدنابل خواهد داشت. (2387357) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۰۵:۵۳
میشه بعد از این مقدمه طولانی پیشنهاد مشخص تون رو برای کنترل قیمت مسکن بفرمایید ساده و گویا؟ (2388215) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۵۵:۴۰
سلام :
متاسفانه پیچ و خم و سرازیر و سر بالائی ها و نقاط کور ایجاد شده براثر فرمول ها و نظریه پردازی های کارشناس ها و تقلید های کور کورانه از متد ها و ها یا نظریه های کلاسیک اجازه نمیدهد تا روز "سیاه مسکن " مملکت را به درستی شناخت .
اما واقعیت اینست که" روز سیاه مسکن" و به تبع آن مستأجرین و خریداران مسکن ، زمانی بود که در دوره خاتمی و ریاست مجلس کروبی وهمفکران آنان این اتفاق نا مبارک افتاد و قانون فعلی رابطه مالک و مستأجر را جایگزین قانون قبلی کردند، بدون اینکه پیش بینی این بدبختی های که متعاقب آن بوجود آمد را کرده باشند و یا شاید هم اصولاً منظور و مقصودشان بوجود آمدن این وضع بود .
صرف نظر از هر نیت و منظور، نفرین ابدی مظلومین این اقدام، نثار عاملین آن خواهد شد و ارواح گذشتگان هم از این نفرین هابی نصیب نخواهند بود .
آقایان کارشناسان و صاحب نظران اگر بدنبال حل معظل هستید طفاً بازی با جملات و اصطلاحات و نظریه های قلمبه و سلمبه و گیج کننده را رها کنید به ساده ترین اشاره کنید تا خوانندگان به اصل واقعیت پی ببرند و مسئولین را به این مسیر ارشاد نمائید . متشکرم (2387383) (alef-10)
 
رضا ع
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۰:۰۷
حالا اگر اين قانون تصويب مي شد و يكي مي خواست خانه اش را بفروشد و يكي بهتر بخرد اين وسط دوبار ماليات بايد از جيب مي داد كه كلا از اصل ساقط مي شد. چرا هر وقت يك كار اشتباه مي خواهند انجام دهند صرفا فروشنده يا خريدار پولدار فرض مي شود مگر مردم عادي خانه ندارند و آنرا نمي فروشند و خانه نمي خرند. كجاي اين ماليات جديد خريد خانه را براي مردم عادي راحت تر يا ارزانتر مي كند. اين فقط راهي براي كسب درآمد جديد براي دولت آنهم از جيب سوراخ ملت است. (2387416) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۱۹:۱۴
نکته قابل توجه این است که مسکن اول و مصرفی افراد و همچنین تولیدکنندگان مسکن از این مالیات معاف هستند و این مالیات برای شفافیت معاملات با نرخ صفر برای آنها ثبت می شود. هدف این مالیات بیشتر دلالان زمین و مسکن است که دارای املاک متعدد هستند و به عنوان تقاضای سرمایه ای و یا بعضا تقاضای سوداگرانه در بازار حضور فعال دارند. (2388112) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۵۵:۰۸
سلام کاشکی اینقدر که به فکر جمع اوری مالیات هستید به فکر حقوق پایین کارگران فقر -بیکاری - تعطیلی کارخانه ها - فساد - قا چاق مواد مخدر -تورم و.......... بودید (2387477) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۰۷:۱۸
یکم تو حرف مفت زدن هم دقت کنیم بد نیست
دولت هر جا هر کاری میخواد بکنه از پول مفت از مردم گرفتن شروع میکنه
مثل مالیات مسخره و زورگویانه ارزش افزوده
از کالای وارداتی عوارض میگیرن بعد ازهمون عوارض هم ارزش افزوده میگیرن
علاوه بر اصل کالا
وقتی سیستم مالیاتی ما اینقدر مسخره و فقط در راستای افزایش درآمد دولت به هرقیمتی هست
بازم خدا پدر نماینده ها بیامرزه نذاشتن یه افزایش قیمت فقط به نفع دولت و به ضرر مردم تصویب بشه (2387563) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۱۶:۳۲
برج سازها مخالفند که در مجلس کم نیستند ؟؟!!! (2387577) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.