نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251792
یک کانون تفکر امریکایی مدعی شد:
تلاش چین و روسیه برای تضعیف جایگاه مسلط دلار
آلکس ون نس*، 17 آذر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۷
مهمترین موضوع قرارداد گازی اخیر چین و روسیه، شیوه ای است که چین پول آن را خواهد پرداخت. در اجتنابی عمدی از دلار، روسیه به عنوان پول گاز، یوان دریافت می کند.

دلار امریکا جایگاه پول ذخیره ارزی دنیا را در اختیار دارد و اغلب تجارت دنیا به دلار امریکا صورت می گیرد. از آنجا که از دلار زیاد استفاده می شود، تقاضای قابل توجهی [برای دلار] در دنیا ایجاد می گردد و به دولت امریکا مزیتی در استقراض بین المللی می دهد.

چین و روسیه از این مزیت ذاتی که امریکا از داشتن جایگاه ارز ذخیره بین المللی و تنها ابرقدرت دنیا بودن به دست آورده ناخشنودند و سال ها در پی تضعیف آن بوده اند. سال گذشته چین پیمان پولی دوجانبه مهمی با اتحادیه اروپا منعقد کرد که یوان را به جایگاه پول ذخیره ارزی جهانی نزدیکتر کند. روسیه و چین به انعقاد پیمان های پولی دوجانبه بین خود همت گماشته اند تا دلار را از پرداخت های دوجانبه حذف کنند.

بانک های مرکزی دو کشور ذخایر طلای بزرگی جمع آوری کرده اند. انباشت انبوه طلا راهی برای مقابله با بحران های ارزی احتمالی و حمایت از ارز ملی با ذخایر طلاست. در چند ماه اخیر، روسیه مشغول به موج سنگینی از خرید طلا بوده تا اثر تحریم های غرب را خنثی کند و نیز استقلال خود را از نظام مالی غرب تسریع نماید.

روسیه و چین در حال هدایت امریکا به سوی بحران ارزی هستند. حجم عظیم بدهی ملّی که از استقراض های سنگین امریکا انباشته شده، قابل تحمل نیست. با اتکای کمتر جامعه بین المللی به دلار، نابودی جایگاه پول ذخیره ارز بین المللی امریکا منجر به نرخ بهره بالاتر، افزایش قیمت ها و مشکلات بیشتر در بازپرداخت بدهی امریکا خواهد شد.

به گزارش الف، ابراز نگرانی آشکار کانون های تفکر امریکایی از تضعیف جایگاه دلار، سوالی اساسی را طرح می نماید که چرا بانک مرکزی ایران، به رغم سیاست استکبار ستیزی نظام جمهوری اسلامی، اقدام به انعقاد یک پیمان پولی دوجانبه در راستای تضعیف جایگاه دلار در نظام پولی بین المللی، حتی با همتای روسی یا چینی خود نکرده است و در این زمینه همچنان در حالت کما به سر می برد!؟
*مدیر اطلاعات عمومی مرکز سیاست گذاری امنیتی و کارمند سابق کنگره آمریکا
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۰۹:۴۹:۴۹
یک نمونه در مورد مکانیسم غرب و آمریکا برای فشار بٔر ایران و روسیه ... پوتین و ایران روی عدم همکاری اروپا با آمریکا برای تحریم روسیه و ایران، حساب ویژه باز کرده بودند...چونا با هر حسابی‌ ضمن اینکه اروپا به نفت و گاز روسیه و ایران احتیاج دارد، هر گونه تحریم روسیه ، هزینه سنگینی‌ برای اروپا داشت، ... ایران و روسیه درست فکر کرده بودند...اما یک جا را نخوانده بودند... اروپا ، ژاپن، چین و کره که از بزرگترین مصرف کندنه‌های نفت و گاز هستند در چند سال گذشته به خاطر گران شدن نفت ، دارای رشد اقتصادی ضعیف و رکود بودند و برای اناه بسیار مشکل بود که در مورد تحریم ایران و روسیه با آمریکا همکاری کنند، ولی‌ آمریکا جبران همکاری آنها را کرد... با هماهنگی‌ عربستان قیمت نفت را به ۶۰ دلار یعنی‌ تقریبا نصف رساند، حالا ایران و روسیه هر دو با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم خواهند کرد ولی‌ همه کشورهایی که با آمریکا در تحریم ایران و روسیه همکاری کردند حتی چین ،چندین مرتبه بیشتر از منافع آن بهرهمند خواهند شد... حالا متوجه میشوید چرا آمریکا رهبری دنیا ا به دست دارد... به همین سادگی‌...از آنطرف متوجه میشوید چرا به سادگی‌ حاضر نخواهند بود که به ایران امتیاز و توافق به دهند، چون آمریکا و شرکت‌های نفتی‌ آن از این ناحیه هزینه هنگفت اقتصادی و استراتژیکی داده‌اند...پس حالا حالاها فشار بٔر ایران و روسیه برای گرفتن امتیاز حد اکثری ادامه خواهد یافت..متاسفانه (2536101) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۹:۲۴:۰۴
افرين اقتصاد يك علمه اگر ما بدونيم كه سود يك كمپاني مك دونالد يا كوكا كولاي امريكا برابر فروش نفت ايرانه ميفهميم ترازوي اقتصاد جهاني يعني چه... (2537903) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۰۹:۵۶:۲۵
طبیعی‌ است که چین تلاش کنه پول خود را بینلمللی‌ کنه، ولی‌ این با جنس تلاش‌هایی‌ که روسیه میکنه متفاوته... روسیه مانند دولت مدیر جهانی‌ این توهم را دارد که میتواند دلار را ضعیف کنه ولی‌ چین فقط دنبال افزایش اعتبار پول ملی‌ خود در میان ارز معتبر جهانی‌ است چرا که ۳۰۰۰ میلیارد دلار از ذخائر ارزی چین در آمریکا سرمایه گذاری شده و هر گونه ضعف دلار، یعنی‌ از بین رفتن ثروت چین... حالا بماند که چین سالیانه تا ۷۰۰ میلیارد دلار به آمریکا صادرات داره و فقط سالی‌ ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار از آمریکا وارد ممکن و از این توزن تجری مثبت سالی‌ ۳۰۰ میلیارد دلار به سود چین است...کدام عاقلی این سود را به خاطر دل پوتین یا ایران از دست میده که چینی‌ها دومی‌ آن باشند... (2536124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۰:۰۴:۵۶
این رویه باید تبدیل به یک عادت برای تمام کشورهای جهان شود که دلار را به کناری بگذارند و وضع اقتصادی خود را در گرو دوستی یا دشمنی با آمریکا نگذارند. هر کشور مستقلی از تسلط دلار بر اقتصادش جلوگیری میکند اما متاسفانه در کشور ما یک عده شده اند دنباله روی سیاستهای خصمانه آمریکا و همه چیز را در گرو دوستی و اطاعت امر از فرامین آمریکا میبینند. مرگ بر امریکا برای همیشه. (2536147) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۰:۱۰:۱۹
فكر نميكنم همچين اتفاقي به اين زودي بيوفته كشورها معمولا دارايهاشونو به دلار ميكنن تا نوسان نداشته باشه الان روبل 50 درصد ارزششو از دست داده (2536166) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۲۱:۰۱:۵۸
دوست عزیز در پیمان پولی دوجانبه طرفین ملزم به تضمین ارزش پولی مبلغ مورد توافق هستند. (2538104) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۱:۰۷:۵۳
به عنوان آزمایش میتونیم براساس تئوری های افراد ناشناسی مثل مویسنده این مقاله معاملات خودمان را باروسیه و چین با روبل و یوآن انجام دهیم.اگه تا حالا روبل گرفته بودیم ازروسیه که هرچی گرفته بودیم نصف شده بود چون ارزش روبل دربرابر دلار 50 درصدکم شده.چین هم که 50 درصد کل صادراتش به اروپا و آمریکاست یعنی هرموقع بخوان واحد پولی اون رو هم باخاک یکسان میکنن.بهتره جوگیر تئوریهایی که میخوان مارو تو دام بندازن نشیم و مثل سابق تجارت کنیم.با همون دلار و یورو بی ارزش...!! (2536341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۳۸:۳۸
اگه میخواستیم روبل بگیریم که نیاز به پیمان پولی دوجانبه و این همه برو و بیا نبود که! همین آقای کامیاب می رفت یه حساب روبل باز می کرد بر می گشت و تموم! ما میخواسم اون کشور مقابل نرخ برابری پول خودش رو برای ما تضمین کنه. مثلاٌ ببنده به SRD (واحد پول صندوق بین المللی پول) که اگه مثل چنین روزی ارزش پولش افتاد دارای های ما تو اون کشور دود نشه. به خاطر همین هم هست که بانک های مرکزی و در واقع دولت دو کشور باید بیان پشت ماجرا. وگرنه بانک های تجاری خودشون بلدند از این حساب ها باز کنند. فقط چون ریسک داره این کار رو نمی کنند. بانک های مرکزی باید بیان وسط و نرخ برابری دو تا ارز رو با همدیه ببندند که ریسکی متوجه دو کشور نشه. (2537753) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۱:۰۸:۰۶
روسیه فعلا ارزش پولش را نگه داره پایین کشیدن دلار پیش کش! (2536342) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۱:۳۷:۲۷
روسیه رو بذار کنار، چین چطور؟ 40 درصد مبادلاتش رو با یوان انجام میده! (2536420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۵۳:۴۳
روس ها هم مثل ما از پول نفت خوردن و به جای اینکه مثل چینی ها دنبال برقرار کردن مناسبات پولی با این کشور و اون کشور باشند همش تو این توهم بودند که گنده تر از اونی هستند که امریکایی ها تحریمشون کنند. حالا که تحریم شدند، و از قبل هم هیج کانال پولی و بانکی برای خودشون باز نکردند معلومه که به این حال و روز افتادند.
روس ها از سال 2008 دارند حرف از حذف دلار می زنند. دریق از یک قرارداد پولی دوجانبه. حالا هم این وضعشونه. عوضش چینی ها الان مرز 30 تا قرارداد پولی رو رد کردند. به فرض تحریم هم بشن، به جاییشون بر نمیخوره. با همه دنیا قرارداد پولی دارند و میتونند کار کنند. (2537790) (alef-13)
 
شادمهر
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۱:۴۹:۱۷
روسیه اقتصاد بسیار ضعیفی داره و فقط با فروش نفت ، گاز و تسلیحات نظامی سرپا نگهش داشته پس امیدی بهش نداشته باشید. (در حد خودش هم میتونه طلا جمع کنه، چنان گفتین ذخایر طلای بزرگ که انگار غول چراغ جادو دارن)

ولی چین اقتصاد فعالی داره، هرچند نواوری و کیفیت توی اون در حد صفر هست لکن توی بازار از طریق نرخ کالاهای جایگزینش تونسته اقتصادش رو جلو ببره
توی این راه هم چین یه مشکل اساسی داره اونهم اینه که نزدیک به 20 درصد تجارت خارجیش با امریکاست ! و همچنین 30 درصد با اروپا و استرالیا که تقریبا اکثر این مبادلات با دلار انجام میشه و خواهد شد .

پس یه قرارداد گازی بدون دلار حتی با مبالغ سنگین هم ضربه مهلکی به دلار نیست . کما اینکه شاید روسیه همین حالا هم از کارش پشیمان باشه ! چون توی تحریم قرار گرفته و مثل ایران بزرگترین عرضه کننده دلار خود دولت هست و با کاهش ذخیره ارزیش بیش از پیش با کاهش ارزش پولش مواجه خواهد شد و پول چین و طلا دردی از اون دوا نخواهد کرد.

در مورد به قول نویسنده کمای ایران هم مورد روسیه صدق میکنه ...
در حالی که دولت با مشکل کاهش قیمت جهانی نفت و تحریم ها رو به رو هست اگر همین چند تا قرارداد رو هم با یه پولی به جز دلار منعقد کنه بفرمایید با چه ابزاری قیمت دلار رو توی مملکت کنترل کنه ؟!!!
با تزریق یوان چین یا روبل روسیه قیمت دلار کنترل نمیشه

(انتظار از دولت ایران واسه ذخیره کردن طلا هم فک کنم بیشتر یه جک اقتصادی باشه) (2536453) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۳:۱۹:۳۸
اتحادیه اروپا مبادلات خارجی خود را با یورو انجام می دهد و نه دلار (2536794) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۲۹:۴۸
روس ها هم مثل ما نفت صادر کردند و مفت خوردند و [بر خلاف چینی ها که عمل کردند] فقط لاف حذف دلار از دنیا رو زدند. حالا هم امریکایی ها تحریمشون کردند و روبلشون داره مثل ریال ما بی ارزش میشه. آقای سیف که می فرمایید این قراردادها قراردادهای جدیدی نیست و سابقاً در بانک مرکزی وجود داشته، اگه ما هم مثل چینی ها عمل می کردیم و با چند تا از شرکای تجاریمون از این قراردادها می بستیم، و مثل روسها فقط حرف و لاف نمی زدیم، فردای روزی که دور دوم مذاکرات به دور سوم تمدید شد، برای کنترل نرخ ارز مجبور نبودیم ادعا کنیم که «تحریم ها به زودی برداشته خواهد شد!» چون خیال ملت راحت بود که جریان نقل و انتقال پول به شرکای تجاری از طریق این قراردادها برقراره و نیازی به هجوم بردن به بازار برای خرید ارز نیست. (2537727) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۳۲:۴۸
طلا به درد اون روزی میخوره که وقتی ملت صف بستند دلار بخرند، و بانک مرکزی دستش به دلار نمی رسید چون تحریمه، جاش طلا بده خلق الله، اون ریال هایی که قبلاً بی پشتوانه چاپ کرده پس بگیره و اینطوری جلوی سر به فلک گذاشتن نرخ ارز رو بگیره. (2537740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۲:۰۲:۱۰
روسیه و چین جنگ علیه آمریکا را شروع کردند ماموریت چین جنگ اقتصادی است .اما فراموش نکنیم که آمریکا نیز بیکار نمی نشینه .کمر اقتصاد روسیه را شکسته.با سلاح دموکراسی و حقوق بشر مردم روسیه و چین را تحریک می کنه بر علیه حکومتشان کاری بکنند.متحدان چین و روسیه نیز همین وضع را دارند.الان جنگی شروع شده که متحد آمریکا مردم کشورها هستندو آمریکا باید از آنها حمایت کند.بحران اقتصادی در چین هم شروع شده مخصوصا در بخش مسکن. (2536492) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۲:۰۵:۰۳
ایران چند سال است که هیچ واردات رسمی را از طریق دلار گشایش نمی کند. (2536501) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۲:۰۹:۴۵
غرامت عدم اجرای قرارداد برای تحویل اس_300 را هنوز به ایران نداده. بعدش هم خوب یوان از چین بگیره کجا میتواند خرجش کند؟ در کدام معامله از او این پول را قبول میکنند. حتی بگوئم برای خرید کالاهای چینی بازهم تجار چینی دلار یا یورو را میپزیرند. (2536519) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۲۰:۰۲
تو باغ نیستی! خود تجار چینی یوان را قبول می کنند. کافی است به یکی از شعب ارزی بانک های ایرانی مراجعه کنی و بپرسی برای واردات از چین یوان هم حواله می کنند یا نمی کنند. مدتی پیش کره جنوبی معاملات یوان را در بازار اسعار خودش شروع کرد. استرالیا و کانادا هم قبلاً معامله یوان را از سایه سر قرارداد های معاوضه ارزی چین در بازارهای ارز خودشان راه انداخته بودند. موضوع در لندن، و فرانکفورت هم در جریان است و به زودی عملیاتی خواهد شد. پس عملاً یوان را می شود در کشورهای قابل توجهی خرج کرد و کالا خرید. یک کمی اخبار رسانه های خارجی را رصد کنی خوبه! (2537692) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۲:۱۵:۱۹
با سلام

بنده در اقتصاد هیچ تخصصی ندارم ولی این را تشخیص می دهم که این سخن کانون تفکر! آمریکا تا چه حد چرند و مزخرف است.تا آنجا که من خوانده ام، کشور چین از لحاظ صادراتی وابستگی زیادی به بازار آمریکا دارد و هر نوع بحران اقتصادی در آمریکا به طور مستقیم و یا غیر مستقیم بر صادرات چین تأثیرگذار است.آیا مقامات چینی آنقدر ابله و خودخواه و خائن هستند که با دست خودشان بازار صادراتی خود را متلاطم کنند و کار و شغل میلیونها جوان چینی را به خطر بیاندازند؟ در ثانی اکثر ذخائر ارزی چین به دلار است و اگر تقاضای برای دلار کاهش یابد و ارزش آن پایین رود ، این کشور به شدت ضرر می کند.در مورد روسیه وضعیت مشخص است برای متصدیان امور در این کشور اقتصاد و رفاه مردم در اولویت نیست و هنوز در عصر توهمات و جاه طلبی های دوران کمونیستی به سر می برند.در آمریکا هم افراد وقتی بازنشسته می شوند برای پر کردن جیب خویش ضدآمریکایی می شوند و مقالات تخیلی می نویسند! (2536538) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۴:۳۷:۲۵
آفرین بر تحلیل زیبای شما (2537103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۱۴:۳۰
لینک خبر انگلیسی در واشنگتن تایمز
http://www.washingtontimes.com/news/2014/nov/18/van-ness-russia-china-preparing-eliminate-our-rese/
چینی ها وابستگی زیادی به اقتصاد امریکا دارند. هر نوع بحران اقتصادی در امریکا اثر مستقیم بر اقتصاد چین دارد. این موضوع را بخصوص چینی ها بعد از بحران مالی 2008 امریکا خوب فهمیدند. وقتی یک شبه در وال استریت 400 میلیارد دلار (به اندازه کل اقتصاد ایران، زمانی که دلار 1000 تومن بود!) ضرر کردند، فهمیدند که مسیر اشتباهی رفته اند و همه پولشان را تبدیل کرده اند به دلاری که اختیارش دست دیگری است و با یک اشاره فدرال رزو بالا و پایین می شود. چینی ها از اشتباهشان درس گرفتند و مسیرشان را عوض کردند. فهمیدند باید روی پول خودشان حساب کنند. این بود که رفتند سراغ موافقتنامه های پولی دوجانبه که این بادکنک دلاری دارایی هایشان را بزرگتر نکنند.
چینی ها کاملاً حواسشان هست چکار دارند می کنند. بدون آنکه حساسیتی ایجاد کنند یا شعارهای کذایی برای حذف دلار سر بدهند دارند وابستگی تجارت خارجی و اشتغال شان را به دلار کم می کنند. شاید 20 سال دیگر واقعاً اثری از ذخایر دلاری چین نباشد. در عوض چین از همه کشورهای دنیا به «یوان» طلبکار است. یوانی که اختیارش دست خودش است و دست بیگانه نیست. امریکا هم همین را فهمیده که کم کم دارد صدایش در میاید.
حالا بانک مرکزی ما را مقایسه کنید با بانک مرکزی چین. بانک مرکزی ما هم کلی از امریکا صدمه دیده. در طی سه سال ارزش پول ملی اش یک سوم شده. در اثر تحریم، همه روابط بانکی برون مرزی اش محدود شده به چند کشور که کمتر از تعداد انگشتان یک دست است. آیا انتظار بیجایی است که از او بخواهیم به جای چشم دوختن به 500 و 700 میلیون «دلار» هایی که از مذاکرات آزاد می شود، برود و به فکر پیمان های دوجانبه و چندجانبه با شرکای تجاری ایران باشد که دست کم جریان تجارت با شرکای تجاری از تصمیمات امریکا دستخوش آسیب نشود. آیا بانک مرکزی ما هم نباید مثل بانک مرکزی چین هوشمندانه عمل کند؟ (2537682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۸:۲۲:۱۷
تلاش چین و روسیه برای تضعیف جایگاه مسلط دلار = چین و روسیه ملزم به شکست اقتصادی هستند (2537698) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۹:۱۸:۰۱
اول به ارقام توجه کنید (2537880) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.