نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 287397
نقد فيلم عصر یخبندان؛
سینما اول یک سوزن به خود بزند بعد یک جوالدوز به جامعه
سجاد مهرگان، 15 مرداد 94
سینمای ایران بیش از پیش به پاکدامنی درپشت و روی صحنه نیازمند است و باید اول یک سوزن به خود بزند و یک جوالدوز به جامعه.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۹
گاهی احساس می کنم سینما اصلا عرصه خوبی برای نشان دادن توبه نیست ، در سینما باید طبق منطق تصویری ، ابتدا گناه را نشان بدهی و بعد توبه را تا به اصطلاح کارت در بیاید و این نشان دادن ها به تجربه ثابت شده است که مسبب آن می شود که مزه این گناه بیش از آن توبه زیر زبان مخاطب ذوق ذوق کند. مسئله ای که فیلم (( عصر یخبندان )) هم گرفتار آن می باشد ،که بیش از اینکه توبه دیده شود ، خلسه خود را نمایان می کند .دهه ۲۰ و سانسورهای اخلاقی (( هابز )) و ((مارتین کوئیگلی)) در سینمای هالیوود که به شکل گیری لیست (( نباید ها )) و (( مراقب باش ها )) انجامید ، سال های سال است در سینمای ایران در زمینه نشان دادن معضلات اخلاقی ، خود نمایی می کند .

دنیای مدرن را از هر بابتی مورد سرزنش قرار دهند از ارائه این گزاره باید مورد تقدیر قرار داد که : (( هر کاری ، تخصصی می خواهد )) ، سینمای ایران پر شده است از کارگردانان و تهیه کنندگانی که شاید به معنای مصطلح سیاه نما نیستند ، ولی خصیصه ای در خود دارند که اگر بدتر از سیاه نمایی نباشد ، بهتر نیست . فیلم کارانی ( نه فیلم ساز ) که بدون شناخت دقیق از جامعه چند موقعیت را کپسوله یا غلو می کنند تنها برای جذب نگاه مخاطب های بیشتر . میدانیم که اگر کسی بدون داشتن تخصص وارد عرصه سینما بشود همین سینمایی ها بلاها و تهمت هایی بر او وارد می کنند که به تجربه ثابت شده است جایی برای نفس کشیدن او هم نمی گذارند ، حال چه شده است که بعضی از کارگردانان ما خود را در نقش یک مصلح اجتماعی وارد مباحث حساس تحلیل اجتماع می کنند ؟ . جوابی که برای این سوال منطقی به نظر می آید چیزی نیست جز همان فعالیتهای کاسبکارانه که شاخک های بعضی فیلم سازان ،خوب آنها را رصد می کنند .

کولاژ لحنی و پولساز (( عصر یخبندان )) گلچینی است از تمام آنچیزی است که در سالهای اخیر- به دلیل کمکاری مسئولین و عدم توجه به بلند قد کردن مخاطب سینمایی – در ایران خوب فروخته است . کمی لوطی با مرام مسعود ده نمکی ( شخصیت محسن کیایی در فیلم ) ، کمی خط قرمزی های حسین فرح بخش (بی توجهی به خانواده ، روابط نامشروع ، قتل و ضعف های قانونی )، کمی خیانت های اصغر فرهادی ، کمی مزه های تلخ رخشان بنی اعتماد(بزه های اجتماعی) ، کمی شیرین مزگی های کمال تبریزی ، کمی فحش های رکیک خیلی ها در چند سال اخیر و کمی دیالوگ های کنایه آمیزی که اگر نباشند اتفاقی در روند روایت فیلم نمی افتد و کمی (( آقازاده )) که دارد تبدیل به ژانر شخصی خود (( مصطفی کیایی )) می شود .

سینمای به جای این که نقد را از درون خودش که در بسیاری از مواقع با رانت آقا زاده ها و پول آنها به بار نشسته است شروع کند ،با هجومی بی معنی و از سر کاسبکاری به جامعه و بازی کردن با کلیشه های تارانتینویی برای جذب مخاطب راه خود را در رسیدن به مقاصد سودجویانه اش می پیماید ، سینمایی که اگر به حل مشکلات اجتماعی فکر می کرد هیچ وقت راه حل را در انتقام گیری شخصی ( آنچنان که در انتهای فیلم با کشتن ((فرید ) )دیده می شود ) از جامعه نمی دانست . انتقام گیری اجتماعی پدیده ای ماقبل تاریخی است که در کتاب مقدس ( Exodus ۲۱:۲۳ ) با گزاره هایی چون (( زندگی در برابر زندگی ، چشم در برابر چشم ، دندان در برابر دندان ، دست در برابر دست و پا برابر پا )) تبلیغ می شد ، گزاره ای که بیش از دو هزار سال بعد توسط این واکنش مارتین لوتر کینگ که (( اگر قرار باشد قانون چشم در برابر چشم را اجرا کنیم ، همه را باید نابینا کرد )) مورد انتقاد قرار گرفت . انتقام اجتماعی ای که به گفته میشل گلفاند استاد روانشناسی دانشگاه مریلند در مقاله ((Revenge and the people who seek it )) این امر ( انتقام جویی اجتماعی ) کاملا در جوامع اجتماعی مسری می باشد . پس فیلم (( عصر یخبندان )) دارد ویروس واگیرداری را تبلیغ و تقریب می کند ، که نشان دادن ناصحیحش به صورتی که مخاطب در انتها برای این عمل هنجار شکنانه شبه قهرمان فیلم ، دست شوق بزند ، فعلی است ناپسند و نادرست .فراموش نکنیم سینما به مثابه یک نهاد اجتماعی است و در یک نهاد اجتماعی نمی توانیم هرجور که می خواهیم رفتار کنیم ، نمی توانیم چراغ قرمزها را بدون دلیل موجه و اجازه قانونی رد کنیم که اگر این عمل را انجام دادیم ، بدون شک مسبب اتفاق های ناخواسته ای می شویم که نباید و تبلیغ گزاره از پیش مردود : هدف وسیله را توجیح می کند .

سینمای ایران بیش از پیش به پاکدامنی درپشت و روی صحنه نیازمند است. سینما نمی تواند جرم را با گزاره های دورکیم به صورت یک پدیده طبیعی معرفی کند ، پیش از اینکه آسیب شناسی ای در خود انجام داده باشد . سینما باید اول یک سوزن به خود بزند بعد یک جوالدوز به جامعه.

خلاصه فیلم :
منیره ( مهتاب کرامتی ) و بابک ( فرهاد اصلانی ) زن و شوهری هستند که پس از ۱۲ سال زندگی مشترک و داشتن یک فرزند،روابطشان به سردی کشیده است. منیره که از وضعیت موجودناخرسند است، برای فرار از شرایط رو به مواد مخدر و رابطه بامردی به نام فرید ( بهرام رادان ) می آورد . فرید زنباره ای است که از اتفاق آقا زاده هم می باشد و در طول فیلم مشخص می شود مسئول بخش مواد مخدر در مهمانی های شبانه و صاحب لابراتوار تولید مخدر است و با دوست دخترش با بازی سحر دولتشاهی زندگی می کند. در این وضعیت بابک نیز به زن خودششک می کند وبا قرار دادن آویز آینه ای در ماشین منیره به شکل یکی از عروسک های معروف عصر یخبندان که در آن میکروفونی کار گذاشته است اعمال همسر خود را رصد می کند و با کمک دختر خاله اش با بازی مینا ساداتی که باز از اتفاق شوهر او هم از زنباره های قهار است ، موضوع خیانت منیره را اثبات می کند . در این میان هم آنا نعمتی با همراهی محسن کیایی که کاسب کاری هنجار شکن است ، به دنبال اثبات عدم خیانت همسر متوفیش است که تمام این داستان ها وشخصیت ها به هم پیوند می خورند . و در انتها همه یا توبه می کنند یا کشته می شوند و دختر خاله ساده بابک که به شوهرش اعتماد داشته است تصمیم می گیرد به جای میکروفون ، دوربینی در ماشین همسرش برای جاسوسی اعمال او کار بگذارد.
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۸:۳۶:۰۰
بعید هم نیست که این خیانتها از درون برخی از اهالی سینماست است که از کوزه همان برون تراود که در اوست! (3097570) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۵۲:۵۱
از کوزه شما هم تهمت نارواست که می تراود برو یک فکری به حال خودت کن (3097984) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۵۹:۴۱
نمیدونم کسی سفر افرادی تحت عنوان (بازیگران متعهد پشتیبان تیم ملی)) به برزیل یادشه؟
عکسهایی که از اون سفر منتشر شد چهره واقعی این مدعیان رو نشون داد. (3097996) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۲:۳۸:۱۲
خب این اهالی سینما چرا فکر میکنن که بقیه جامعه هم مثل خودشونن؟!
اصولا چرا محدوده دید سینماگران ما همون دور و اطراف خوشونه و بعد فکر میکنند همه دنیا مثل اونها فکر میکنند و مثل اونها لباس میپوشند و مثل اونها دغدغه دارن؟؟!!
چون اصلا به مطالعه و زندگی با مردم و مردم شناسی آشنا نیستند! (3100556) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۱۰:۱۸:۱۳
چون اونا از جنس این مردم نیستند....خیلی ساده ست... (3103354) (alef-18)
 
ساجی
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۴:۱۸:۳۱
یه سوال اساسی: مگر اهالی سینما از مریخ اومدن ؟اهالی سینما هم مردم همین جامعه هستن.شما کافیه یک سری به شرکت های خصوصی یا اداره جات دولتی بزنیدـ متوجه میشید اوضاعشون گاهی خیلی بدتر از سینماست. (3101651) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۸:۴۳:۱۴
این نوع فیلمی که شما تصورش دارید میکنید توبه گناه مال همون دهه 60 و اوایل دهه 70 الان دیگه هیچگناه کاری توبه نمی کند و ادم ها هم از کار بدشان پشیمان نیستند که هیچ تازه می گویند اگر من نکنم کس دیگری می کند هین شیوه که شما در دهه 60 پیش گرفتید شد مردمان دهه 80-90 حالا باز این شیوه اشتباهتون ادامه بدهید ایشالله بزرشو تو ده بیست سال دیگه میبینید ولی متاسفانه اب ریخته دیگه جمع نمی شود (3097582) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۵۶:۴۶
این نگرشی واقع بینانه است و دیگه "ادم ها هم از کار بدشان پشیمان نیستند" به گونه ای که ضرب المثل "سوزن و جوالدوز" هم به شکل کاربردی امروز خودش، با این دگردیسی !!! روبرو شده :
اول یک جوالدوزی به مردم بزن و بعدش هم یک سوزنی به مردم !!! بزن ؛ (3097992) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۴:۴۴
مهمترین تناقضی که دامن داعش را گرفته بحث حرام بودن سینما از یک طرف و استفاده ابزاری از سینما برای تبلیغ از طرف دیگر است. شما هم بهتر است اول تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید و بعد رهنمود صادر بفرمایید شتر سواری دولا دولا نمیشود (3097632) (alef-13)
 
مشگین نقاب
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۴۹:۴۵
سینمای ایران از هنر بودن خودش فاصله گرفته. سینمایی ها فقر به سود بیشتر فکر می کنن. من مدتهاست که نه دیگه تلوزیون نگاه می کنم و نه سینما میرم. کجان علی حاتمی ها و ... که سینما رو از ابتذال خارج کنن... (3097714) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۱۰:۲۵:۴۸
در همه دنیا ،مخاطبان براساس نقدهایی که به فیلم میشه از فیلم استقبال میکنن.ولی در ایران اگه نقد منفی بشه مردم بیشتر فیلمو میبینن.همه چیزمون برعکسه.چرا فردوسی پور...... (3103367) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۱۴:۵۷
اوضاع بد اقتصادی باعث شده تا سینما و فیلمسازی در ایران به سمت «فیلم فارسی» سوق پیدا کنه.
تجارت در سینما بدون توجه به اینکه مخاطب چه درسی از فیلم میگیره، به گیشه فکر میکنه و بس.
از چند بازیگر و کارگردان بصورت تصادفی بپرسید آخرین کتاب جامعه شناسی که خوانده اید کی بوده!!
پاسخ حقیقی آن شما رو مایوس میکنه. (3097740) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۳:۰۷:۱۳
شما میخوای درس بگیری و به معلوماتت اضافه شه میتونی مطالعه کنی و به سینما نری اساسا سینما جای خیلی خوبی برای درس گرفتن نیست ،قرار نیست هر فیلم پیام و پندی داشته باشد و مجلس بحث و وعظ بپا کند. گاهی وقتها فیلم صرفا جهت سرگرمی و گذراندن وقت ساخته شده و قرار نیست پیام اخلاقی خاصی رو منتقل کنه این شما هستی که میتوانی ژانر مورد علاقه ات رو انتخاب کنی. یکی از وظایف سینما این است که واقعیت های موجود در جامعه رو به تصویر بکشه حتی اگر واقعیتی تلخ باشد متاسفانه ما اگر بدتر از این موضوعات رو در صفحه ی حوادث روزنامه ها بخوانیم یا از زبان نزدیکان و آشنایان بشنویم موضعی نمیگیریم ولی خدا نکنه فیلمی روی پرده بیاد و به مسائل به شکل دیگه ای نگاه کرده باشه توپخانه ی اعتراضات دوستان روشن میشه به عقیده ی من این محدودیت هایی که در ایران هست کار فیلم سازی را مشکل ترهم میکند وقتی ما فیلمی که تازه از ارشاد هم مجوز گرفته را نمیتوانیم تحمل کنیم و به حق انتخاب مردم احترام نمیگذاریم چطورانتظار ایجاد دموکراسی در جامعه داریم؟ (3098147) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۶:۰۸:۳۹
شما جزو افرادی هستی که تمام مسایل جامعه رو جلوی بچه های خردسالشون بازگو میکنن، چون هست و‌واقعیت داره؟؟؟؟
کدوم عاقلی تصویر کردن منفی ها و سیاهی ها رو راه حل عبور از این کاستی ها میدونه؟؟ یعنی مثلا شما برای رشد فرزندت تمام مشکلات و شیاهی ها رو -چون واقعیت دارن- بهش میگی، یا از روشنی ها و طریقه ی درست راه رفتن و آینده زیبا و افراد موفق براش حرف میزنی؟؟
واقعا روی کدومش زوم‌ میکنی و راه درست تربیت میدونیش؟؟؟؟

من سینماگرم، متاسفانه عموم جامعه سینمایی ما(همکارانِ بعضا نا محترم من) حتی عُرضه زندگی با همسر و فرزندانشون رو‌ندارن. اون وقت اینها میخوان به مردم زندگی کردن یا بدن! فساد فکر و اخلاق توشون بیداد میکنه. اون وقت این جماعتِ ۹۰% مریضِ خطرناک چطور میتونن واقعیت رو به تصویر بکشن؟؟ کلّ سینماگرهای سالم ما(مخصوصا کارگردانها) زیر سی درصد جمعیت دارن. و عموما افرادی هستن که نکبت بار زندگی میکنن و پشت نقاب روشنفکری و دموکراسی ...

در ضمن به شما و سلیقه مخالف سیاسیتون ظاهرا باید تذکر داد: اینقدر ارشاد ارشاد نکنین. "مجوز وزارت ارشاد" یعنی سلیقه دولت وقت. به همین سادگی. (3099299) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۴:۲۵
طبیعیه بعضی از موضوعات در زندگی رده سنی خاص خودش رو داره ولی وقتی فرزند من به سن لازم رسید براش هم از واقعیت های تلخ جامعه حرف میزنم و هم سالم زندگی کردن رو بهش آموزش میدم چون اگر من بهش کاستی و سیاهی های جامعه رو نشون ندم خودش به سنی رسیده که میتونه از زبان بقیه با غرض های متفاوت و بیرون از خانه به این مسایل پی ببره و حتی جذبش بشه پس چه بهتر که از زبان پدرش این موارد رو بشنوه و هشدار های لازم هم بهش از ابتدا داده بشه.بله دوست سینماگر نشون دادن مشکلات و سیاهی های جامعه میتونه راه عبورازشون باشه بقول معروف لازمه ولی کافی نیست و البته اراده ی آحاد جامعه در عرصه های دیگه رو می طلبه. سینما به مفهوم روشن فکری به نظر من باید مثل یه آژیر باشه هشدار بده که همیچین مواردی هم در جامعه هست و البته الزاما هم نیازی نیست راه حلی براش تعریف کنه چون پیدا کردن راه حل مشکلات جامعه بر عهده فیلمساز نیست وظیفه ی ارگان های دیگر هست و ما نه در سینما بلکه در همه ی عرصه های هنری مثل شعرو ادبیات ,موسیقی و حتی نقاشی تصویر کردن مشکلات سیاهی و حتی اغراق در مورد اون ها برای تاثیر گذاری بیشتر بر افکار داشتیم.در مورد همکاران شما و زندگی شخصیشان هم بنده عرضی ندارم و چون به من ربطی نداره قضاوتی هم نمیکنم. (3099538) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۹:۰۳:۵۵
شما اول بایذ سالم زندگی کردن رو بلد باشی که ان شاالله بلدی و بعد به فرزندت آموزش بدی. این جماعت سینمایی که خدشون تو زندگی شخصی شون هزارتا مشکل دارن و خیلی هاشون اساسا اهل زندگی خانوادگی نیستن و هر از گاهی هم یه خبری ازشون باب طبع خاله زنکی های روزنامه ای و اینترنتی درز می کنه؛ چطوری می خوان درست زندگی کردن رو به مردم آموزش بدن؟! خیلی از این سینمایی ها قیاس به نفس می کنن و به خاطر همین فیلم هاشون شده پر از خیانت! (3100763) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۰۱:۲۷
تقریبا موافقم (3099678) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۸:۳۳:۲۷
فیلمنامه نوشتن کار اسانی نیست.گر تو بهتر میزنی بستان بزن. (3098751) (alef-18)
 
دکتر یاری
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۲۰:۲۰
سینمای ایران خیلی وقت است که به انحراف رفته است... (3097765) (alef-13)
 
وندی
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۸:۵۲:۳۱
این تنها سینما نیست که به انحراف یا به خواب رفته ، مگر آموزش ( به متولی گری آموزش و پرورش و زارت علوم) به انحراف نرفته؟ مگر دادگستری ما به خواب نرفته؟مگر شهرداری های ما به انحراف نرفته؟مگر وزارت منابع طبیعی ما وظیفه اش صیانت از جنگلها و مراتع است به خواب نرفته؟مگر سازمان محیط زیست ما به خواب نرفته؟مگر کل ادارات ما به انحراف نرفته؟مگر بانکها به خصوص بانک مرکزی هم به خواب وهم به انحراف نرفته؟مگر سازمان هواشناسی به خواب نرفته؟مگر صنایع ما به انحراف نرفته؟مگر کشاورزی ما که هنوز به سبک چند صد سال پیش است انحراف نرفته؟و... (3098774) (alef-18)
 
سیاوش
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۹:۵۱:۲۷
متن بسیار خوب و بدرد بخوری است میشود آنرا برای هر تیتر و عنوانی مطرح کرد خسته نباشی پهلوان (3099390) (alef-18)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۴۰:۱۹
فیلم قشنگی هست (3097817) (alef-13)
 
SooooGolllll
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۴۳:۱۶
بهتر بود شما خلاصه فیلم رو که خود کارگردان گذاشته بود رو میذاشتید نه این که کل فیلم رو بنویسید. (3097824) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۷:۲۴
فیلم بسیار خوبی بود
, سر تر از بقیه فیلم ها در این چند ماهه,
عالی بود, داستان , بازیها, عالی (3098034) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۳:۳۷:۴۸
نشستن پای سینمای خودمانن وقت هدر دادن است. نه ارزش تجاری دارد و نه می داند در جامعه چه می گذرد. (3098213) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۴:۳۴:۵۹
عاقیت سانسور و سینمای دستوری همین است! (3098337) (alef-18)
 
سبزواری
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۹:۵۸:۳۷
من با صحبت شما مخالفم،از ابتدای فیلم هر لحظه از کثافتی که مهتاب کرامتی و دوستانش در آن گرفتار شده بودند، احساس بدی داشتم. ولی بعد از این که فیلم را دیدم سکانسی که در ذهنم باقی مانده و دوستش دارم، لحظه ای بود که مهتاب کرامتی رو به آسمان می کرد و میگفت: ((غلط کردم)) شاید بتوان این بحث شما را در فیلم هایی مانند((سعادت آباد)) تایید کرد ولی در این فیلم فکر نمیکنم صحبت بحث شما مصداق داشته باشد. (3098859) (alef-18)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۲۰:۴۱:۰۴
یک نفر تعریف کرد ملت تو سینما موقع دیدن فیلم زدن زیر خنده! واقعا؟! (3098913) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۲۱:۱۱:۴۷
کلا سینمای ایران هم مثل فوتبال ایران خیلی خرابه .
من که مدت هاست یه فیلم دلچسب روی پرده های سینما ندیدم .
از فیلم های آبگوشتی و مضحک ده نمکی گرفته تا فیلم های کارگردان های با سابقه و جدی مثل کیمیایی و امثال ذلک .
یه زمانی فیلم های حاتمی کیا حرف ها داشت برای زدن ولی اون هم دیگه معلوم نشد چه بلایی به سرش اومد و چی شد . (3098945) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۲۲:۳۲:۳۰
مش قاسم! یک خروار مقدمه چیده ای و به کتاب مقدس کلیمیان توهین کرده ای
" انتقام گیری اجتماعی پدیده ای ماقبل تاریخی است که کتاب مقدس ( Exodus ۲۱:۲۳ ) با گزاره هایی چون (( زندگی در برابر زندگی ، چشم در برابر چشم ، دندان در برابر دندان ، دست در برابر دست و پا برابر پا )) "
که بگویی در لجنزار سینمای تقلیدگر غرب که جز پلیدی چیزی ندارد دو مثقال فیلم مزخرف را نقد کنی؟ (3099031) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۰:۳۸:۴۲
نمایش واقعیت تلخ است! (3099194) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۶:۱۴:۱۰
منتقد محترم، ثلث آخر متن را اول بگذاری بهتر است. ادبیات نوشتارت نشان از ناراحتی و عصبانیت دارد. نقد باید آرام و بی قضاوت باشد.
داستان را هم اول باید بگذاری تا کسی که فیلم را ندیده بداند شمااز چه چیزی ناراحتی.(البته معتقدم حق با شماست، فیلم بدی بود-از حیث محتوا). (3099302) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۰:۲۸:۰۳
مرثیه ای برای یک رویا- زیبای آمریکا- وکلی فیلم آمریکای دیگه هم هست که بدی های جامعه را میگه فقط سینمای ایران نیست یکی از کارهای سینما همین است (3099428) (alef-18)
 
590
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۱:۲۴:۴۰
نه تنها سینما بلکه کل حاکمیت بهتر است اول یک سوزن به خود بزند بعد یک جوالدوز به جامعه!
تقوا پیشه کنیم و دعوت به تقوی کنیم تا موثر افتد. (3099509) (alef-18)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۰:۳۹
بسیار هم فیلم خوبی بود. بهترین نشونش هم اینه که شما هول شدید دارید ضدش مغرضانه نقد مینویسید.
معضل اجتماعی باید نشونش داد تو فیلم تا بد بودنش مشخص بشه نه اینکه 4 تا جوون مومن بذاری تو فیلم بعد انتظار داشته باشی جوونا هم تقلید کنن ازشون! (3099532) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۵۶:۴۰
اتفاقا از خیلی از فیلم های این روزا بهتر بود.. لااقل تهش می فهمی که سرانجام اعتیاد و خیانت و خلاف؛ به کجاها می تونه کشیده بشه و زندگی ها چه جوری می تونه نابود بشه..

تو یکی از سکانس های حساس فیلم؛ همون جایی که مهتاب کرامتی تو پارک هراسون دنبال یارو میگرده و شکسته میشه و میگه خدایا غلط کردم، نمی دونم عمدی بوده یا اتفاقی، که در هیاهوی فیلم و دردسرهای افراد که همه به نوعی بی بندوبار هستند؛ یک خانواده سه نفره، یک زن چادری و یک مرد متدین و فرزندشون، تو گوشه تصویر در حال قدم زدن در پارک هستند.. این صحنه شاید یک ثانیه هم دیده نشه؛ اما خود من وقتی دیدم، از هزار تا پیام اخلاقی برام معنادارتر بود. (3099614) (alef-18)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۳۷:۲۵
فیلم قابل قبولی است. بالاپایین‌های پیرنگ‌اش هم بد نیست. فیلم‌برداری‌اش هم بد نیست. شخصیت‌پردازی‌ها هم بالاتر از متوسط است. برای مخاطب عادی سرگرم‌ کننده است و ... اندکی هشدار دهنده. به نظر من بودن‌اش به از نبودن. (3099721) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۲:۲۶:۱۹
سیمنایی که شما دنبالش هست دو دهه است تموم شد برادر؟؟ اگه اون سینما را می خوای باید نود درصد سمینماگران را از سینما بندازی بیرون و بعدش هم فیلم سفارش بدی؟؟؟؟ (3100301) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۱:۱۹:۴۵
فقط یکبار به بازی بهروز وثوقی در فیلم گوزن ها یا قیصر نگاه کنید.بعد با بازی بعضی از سوپراستار!!های امروز مقایسه کنید.
آدم چیزی جز توهین به هنر در بازی امروزی ها نمیبینه(البته این مطلب سوای هنرمندانی هست که واقعا استادانه بازی میکنن،مثل شهاب حسینی و...).سینما جدیدا شبیه فشن شو شده که جوونا میان،خوشگلیشونو نشون میدن،یه پورش و مازراتی و..دارن،عاشق یه دختر میشن و خدافظ.این شد هنر هفتم ایران!
حیف پیشکسوتان سینمای ایران...جانشینان نصیریان،انتظامی،رشیدی،پرستویی و....رو ببین! (3100507) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۳:۱۶:۴۴
اگر قسمت انتهایی فیلم رو فاکتور بگیریم.( از صحنه ی تصادف فرهاد اصلانی به بعد) فیلیمی قابل قبول با نمایش واقعیت های جامعه بود.
فیلم پیکربندی خوبی داشت اما ای کاش آخرش مثله سایر فیلم های ایرانی تموم نمیشد .
به خانم کرامتی برای بازی خوبشون در این بازی که نقش خیلی سختی هم بود تبریک می گم.
با احترام (3101498) (alef-18)
 
رامین
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۰۹:۴۵:۲۱
با تشکر از نقد بسیار زیبای آقای سجاد مهرگان. من از طرفدارای پر و پا قرص نقدای ایشان هستم که با نهایت ظرافت و واقع بینی مسائل سینما رو نقد و بررسی می کنند، خصوصا مهمترین ویژگی نقد ایشان که من در سایر مجلات و سایت ها پیگیری می کنم وجود خصیصه اخلاق و اخلاق مداری است، که در صورت حذف این بند از سینما دیگر ماهیتش همان چیزی خواهد بود که منتقد محترم درباره این فیلم اشاره کرده ، کاسبی بدون محتوا (3103283) (alef-18)
 
سعيد
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۱۲:۴۸:۵۳
اي كاش اين نگاه درست دقيق و منطقي موجود در متن به نگاه مديران سينمايي، منتقدان و به اصطلاح روشنفكران مملكت هم سرايت كنه، بلكه شاهد تغيير بنياديني در اين سينماي پوچ و افيون زده و شبه روشنفكريمون باشيم.... ممنونم از آقاي مهرگان و يادداشت خوبشون (3103783) (alef-18)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۱۳:۵۳:۴۹
مث اینکه بعضی ها خودشون رو تو فیلم دیدن ... بدجوری ناراحتن...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3104042) (alef-18)
 
nader
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۲۰:۴۲:۲۱
کاری از سینمای زیرزمینی ایران

آغاز اکران مستند جدید مسلم منصوری با عنوان « خوشه های خشم » مستندی اسرائیلی و ضد انقلابی..

http://www.hambastagi.org/new/fa/news-with-photo/1340-the-grapes-of-wrath-documentary.html

http://www.azadi-b.com/J/2015/07/post_161.html

http://gozareshgar.com/10.html?&tx_ttnews[tt_news]=26731&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=d66d56860e94da15649b828eb7e4551b (3105313) (alef-18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.