نظر منتشر شده
۱۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252250
فساد اقتصادی؛ از پِرتی کار تا خط قرمز کابینه
محمدحسین وزارتی، 20 آذر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۵
دهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۰ شمسی که به سال «رفتار علوی» نام‌گذاری شده بود، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، پیامی صادر کردند که به فرمان ۸ماده‌ای مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد. مخاطب پیام، حجج اسلام خاتمی و کروبی و آیت‌الله هاشمی شاهرودی بودند که آن روزها ریاست سه قوه کشور را برعهده داشتند. البته صدور این ۸ فرمان مسبوق به سابقه‌ای از ابتدای رهبری آیت‌الله خامنه‌ای بود؛ هشدارها و احیاناً برخوردهایی که ایشان از همان ابتدای تشکیل دولت پس از جنگ و با مشاهده رگه‌هایی از فساد، اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی در مسئولان کشور، به صورت مستمر تذکر می دادند.
سال ۸۰ اما می‌توانست نقطه عطفی در تاریخ مبارزه با فساد اقتصادی در ایران باشد که متأسفانه این گونه نشد. شاید موج‌سازی اول این فرمان، گریبان شهرام جزایری عرب را گرفت؛ جوان ۲۹ساله‌ای که آن روزها متهم بزرگ‌ترین و جنجالی‌ترین پرونده فساد اقتصادی در کشور بود. اما هرچه گذشت این موج فروکش کرد و در ساحل امن فساد اقتصادی آرام گرفت. «شما می‌بینید که فقط کار مسئولین ستاد مبارزه با فاسد در همه دولت ها ـ از سال ۱۳۸۰ تا الان که ابلاغ شده ـ این است که بیایند گزارش دهند امسال معوقات بانکی این قدر شده، بعد بگویند شده این قدر، بعد هم بگویند ما جلسه گذاشته ایم، قرار شد فلان کنند. همین حرف های تکراری که شما اگر مصاحبه ها و بیانیه ها را در دولت ها ببینید و کنار هم بگذارید، می بینید همه مثل همدیگر است.» (نادران، همین شماره).

درباره چرایی اجرایی نشدن صحیح، قابل قبول و اقناع‌کننده مبارزه با مفاسد اقتصادی در ایران، تحلیل‌ها و برداشت‌های مختلف و متفاوتی صورت گرفته است. اما شاید برای واکاوی این موضوع، ابتدا باید به سراغ همین فرمان ۸ماده‌ای برویم. هشدارهایی که رهبر انقلاب اسلامی در این پیام داده‌اند، شاید بهترین تحلیل از چرایی عدم موفقیت جمهوری اسلامی در امر مبارزه با فساد است. به این جملات توجه کنید: «با آغاز مبارزه‌ جدی با فساد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمه‌ها و به تدریج فریادها و نعره‌های مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفت ها عمدتاً از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر می شوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا ساده‌دلانی که از القائات آنان تأثیر پذیرفته‌اند با آنان همصدا شوند»؛ «ممکن است کسانی به خطا تصور کنند که مبارزه با مفسدان و سوءاستفاده‌کنندگان از ثروت‌های ملی، موجب ناامنی اقتصادی و فرار سرمایه‌ها است»؛ «کار مبارزه با فساد را چه در دولت و چه در قوه‌ قضائیه، به افراد مطمئن و برخوردار از سلامت و امانت بسپارید. دستی که می خواهد با ناپاکی دربیفتد، باید خود پاک باشد»؛ «در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچ کس، هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمی تواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب‌کشی معاف بشمارد».

این چهار فراز از فرمان ۸ماده‌ای مبارزه با مفاسد اقتصادی، به‌ خوبی می‌تواند بیانگر مهم‌ترین دلایل عدم موفقیت این امر در کشور باشد. اگرچه کارشناسان نیز دلایل متعددی نظیر فقدان عزم سیاسی در مبارزه با فساد، نبود مکانیزم‌های نرم‌افزاری کارآمد، شکست سیاست‌گذاری‌های توسعه و... را جزء مهم‌ترین دلایل این معضل می‌دانند، اما به نظر می‌رسد برای ریشه‌یابی این مسأله باید به سراغ منطق‌های فسادآمیز در کشور رفت. همین منطق‌ها دلیل عدم کارآیی همه دولت‌ها علی‌رغم شعارهای انتخاباتی و غیر انتخاباتی‌شان درباره مبارزه با فساد اقتصادی هستند. در این ربع قرن اخیر با اینکه تمامی دولت‌ها در جمهوری اسلامی، داعیه مبارزه موفقیت‌آمیز با فساد اقتصادی داشته‌اند، اما نگاهی به دلایل جامعه‌شناختی انتخاب دولت‌ها در ایران، نشان می‌دهد که یکی از انگیزه‌های اصلی در انتخاب دولت جدید توسط مردم، عدم تحقق عدالت اجتماعی و عدم مبارزه جدی با مصادیق ضدعدالت از جمله فساد اقتصادی است. در ادامه سه منطق اصلی این مسأله را ـ به نظر نگارنده ـ بررسی می‌کنیم.

۱. منطق پِرتی
با شروع دوران سازندگی در کشور پس از جنگ تحمیلی که نیاز مبرم به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احساس می‌شد، به نظر می‌رسد دولت وقت به دلیل جذب بیشتر سرمایه‌گذار و با این استدلال که اگر فضای کشور به سمت مبارزه با فساد برود، برای سرمایه‌گذاران فضای هراس و بی‌اعتمادی ایجاد می‌شود، امر مبارزه با فساد خیلی جدی گرفته نشد.

مسأله دیگر تولد و رشد طبقه جدیدی از مسئولین دولتی و حکومتی بود که با مناسبات رانتی توانسته بودند ثروت‌اندوزی کنند و موجب گسترش «جرم یقه‌سفیدها» (White-Collar Crime) در کشور شوند. اصطلاحی که اولین‌بار جامعه‌شناس و جرم‌شناس معروف قرن بیستم، پروفسور سوزرلند در سخنرانی در انجمن جامعه‌شناسان آمریکا در سال ۱۹۳۹ به‌کار برد. وی آن را چنین تعریف کرد: جرمی که یک فرد محترم و صاحب نفوذ اجتماعی (در دولت یا بخش خصوصی) در فرایند شغلی خویش مرتکب می‌شود (۱۹۴۹Sutherland,). به عبارت دیگر «جرم یقه سفید، غارت بدون خشونت و سرقت اموال مردم از خانه آنان بدون ورود به خانه است» (Shapiro, ۱۹۹۰, ۳۴۶).

اما چرا پدیده یقه‌سفیدها در جمهوری اسلامی نمایان شد؟ «به دلیل اینکه مدیران ما ظرفیت مدیریت کردن این همه منابع ارزی را نداشتند، به تجمل‌گرایی، اشرافی‌گری و ریخت وپاش هایی که در شأن مدیران کشور نبود، روی آوردند و کشور را فوق العاده پرهزینه اداره کردند. دائم خود را با درآمدهای ارزی که مثلاً مدیران هم‌تراز آنها در کشورهای دیگر داشتند، مقایسه می‌کردند. فکر می‌کردند این حقی است که نظام به آنها بدهکار است و باید پرداخت کند و اگر نظام قادر نیست پرداخت کند، خودشان باید از طریق مناسبات غلط، این درآمدهای ارزی و ریالی را برای خود ایجاد کنند. در نتیجه برای دادن موافقت‌نامه اصولی برای فراهم کردن مناسبات کسب وکار و فعالیت های دیگر که علی‌القاعده جزء وظایف حاکمیتی بود، به مناسبات غلط متوسل می شدند و خودشان را شریک می کردند» (نادران، گفت‌وگو با گفتمان الگو، شماره ۵).

اگرچه رئیس وقت دولت، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برخلاف این تحلیل، معتقد است که در زمان ریاست او مبارزه با فساد جدی‌تر پیگیری شده است، در پاسخ به انتقادات جامعه درباره سوءاستفاده‌های مالی می‌گوید: «این‌قدر بحث از اختلاس و دزدی نکنید و روحیه مردم را خراب نکنید. وقتی که ما یک سدی را می‌سازیم و مثلاً ده میلیارد خرج می‌کنیم، ممکن است از قِبل آن، پانصد میلیون هم اختلاس شود. اما این سد برای کشور می ماند و هیچ‌کس نمی‌تواند از این سد اختلاس یا دزدی کند» (بی پرده با هاشمی، ص ۱۸۴). این سخنان در حالی از رییس دولت شنیده می‌شد که در همان زمان نیز انتقادات زیادی از سوی برخی اقتصاددانان به آن وارد می‌شد. زیرا این نگاه کاملاً مغایر با نگاه عدالت‌خواهانه اسلامی بود: «کسی می آید به امیرالمؤمنین می گوید من با شما کار شخصی دارم. ایشان می گوید بگذار پی‌سوز چراغ را خاموش کنم، چون این با پول بیت المال کار می کند، اما کار تو شخصی است. این تفکر با آنکه بگذارید یک چند ده میلیون هم دیگران ببرند، اما کار انجام شود، تفاوت‌های خیلی فاحشی دارد. آن وقت این زاویه ها بزرگ تر می شود. اگرچه ممکن است حتی از سر خیرخواهی گفته شود» (راغفر، گفت‌وگو با گفتمان الگو، شماره ۵).

۲. منطق قبیله‌گرایی
«میل به رفتارهای قبیله‌ای در میدان سیاست، در میدان اقتصاد، از دیگر نقاط ضعف ماست. رفتار قبیله‌ای معنایش این است که تخطئه یا تأییدی که نسبت به کار کسی می کنم، ناشی نباشد از ماهیت عمل او؛ ناشی باشد از نحوه ارتباط او با من. اگر از قبیله‌ ما کسی کار خطائی انجام داد، راحت قابل اغماض باشد، اما از قبیله‌ مقابل اگر همان کار را انجام داد، این قابل پیگیری و تعقیب می شود. کار خوب اگر از کسی که مربوط به قبیله‌ ماست، انجام گرفت، قابل تحسین و تشویق باشد. اگر از قبیله‌ دیگر بود، نه. رفتار قبیله‌ای این است. این رفتار، اسلامی نیست، انقلابی نیست. ما متأسفانه این گونه رفتار را در میان خودمان داریم. نمی گویم همه‌گیر است، فراگیر است؛ اما وجود دارد» (رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان نظام، ۱۶/۵/۹۰).
یکی از بسترهای مهم بروز قبیله‌گرایی، میدان مبارزه با مفاسد اقتصادی است. ما بارها شاهد این مسأله بوده‌ایم که دولت جدید، دولت قبل را به جهت عدم مبارزه جدی با فساد و یا رشد فساد مورد انتقاد قرار می‌دهد، اما در زمان ریاست و صدرات خود، بسیاری از موارد را به جهت اینکه دولت به دست هم‌حزبان و هم‌قبلیه‌های سیاسی‌اش است، چشم‌پوشی، کتمان و نسبت به آن فرافکنی می‌کند. از طرفی وقتی که فضای سیاسی کشور به سمت دوقطبی شدن و رادیکال شدن پیش برود، این سوءرفتار در سیاسیون کشور بیشتر نمایان می‌شود. دولت اصلاحات آقای خاتمی و دولت مهرورز آقای احمدی‌نژاد پُر است از مواردی که دولت‌ها حتی تا سطح رییس‌جمهور در برابر فساد رخ‌داده در دولت و در بین نزدیکان خود، موضوع‌گیری و مقاومت کنند. آقای احمدی‌نژاد درباره اتهام اقتصادی یکی از اعضای کابینه خود این‌گونه موضع‌گیری می‌کند: «اخیراً بحث‌های جدیدی مطرح کرده‌اند. ما موضع‌مان سکوت است، اما بالاخره اگر بخواهند ادامه بدهند و به بهانه‌های گوناگون همکاران ما را در کابینه متهم کنند، وظیفه‌ اخلاقی، قانونی و ملی دارم که بایستم و از همکاران خودم در کابینه دفاع کنم... در واقع کابینه خط قرمزی است که اگر بخواهند به آن دست‌اندازی کنند، دیگر من باید وظیفه‌ قانونی خود را انجام دهم و این حتماً به کشور آسیب می‌زند.» البته قبیله‌گرایی ضربه‌های مهلک دیگری هم بر اقتصاد سیاسی کشور می‌زند. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر نام برد:
«تبارگرایی» (Nepotism)، به معنای سپردن امکانات و دادن امتیاز به اعضای خانواده اقوام و نزدیکان؛ «حمایت ویژه» (Patronage)، به معنای توزیع امکانات خارج از مقررات به فرد یا گروه خاص یا حمایت مالی یا اداری؛ «ویژه‌خواری» (Rent Seeking)، به معنای بهره‌برداری از مناسبات ساختاری ـ سیاسی برای کسب منافع اقتصادی. رانت‌خواری از طریق کاهش کارآیی، زیان اخلاقی (Moral Hazard) و کج‌گزینی ( Adverse Selection) عمل می‌کند. در محیط رانتی، شرکت‌ها برای افزایش سود، باید خود را به افرادی خاص که «توزیع کننده رانت» یا «حامی تأثیر‌گذار» در ساخت قدرت هستند، نزدیک نمایند. متأسفانه این رویه‌های غلط در تمامی دولت‌ها وجود داشته که موجب انحرافات، سوءاستفاده‌ها و مفاسد اقتصادی زیادی شده است.

۳. منطق مصلحت
«مصلحت» را در برخی لغت‌نامه‌ها مخالف مفسدت خوانده‌اند. اما به نظر می‌رسد که در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی، مصلحت، توجیه‌گر مفسدت عمل می‌کند. یکی از اشتباهات اثرگذار در امر مبارزه با فساد، گره‌خوردگی بیش‌فعالانه مصلحت با این مهم است؛ به‌طوری که آن‌قدر دایره مصلحت در فضای سیاسی و قضایی کشور وسیع شده که هر بی‌تدبیری، کج‌سلیقگی و قبیله‌گرایی را می توان ذیل مفهوم مصلحت تعریف کرد. برداشت‌های توجیه‌گرانه و غلط نسبت به مصلحت که بخش عمده‌ای از آن ناشی از قبیله‌گرایی است، موجب شده تا بسیاری از مواقع، مفسد اقتصادی و فرد رانت‌خوار به‌جای اینکه مورد عتاب و سؤال قرار گیرد، با توجیه مصلحت‌گرایی به‌راحتی از پاسخ‌گویی طفره رفته و حتی به همان مسیر خود ادامه می‌دهد. متأسفانه هر قدر که جرم و مفسدان آن بزرگ‌تر می‌شوند، این مصلحت‌اندیشی‌ها بیشتر نمود پیدا می‌کند.

ختام
به نظر می‌رسد برای امر مهم مبارزه با مفاسد اقتصادی باید ابتدا به مبارزه با این سه منطق فسادآمیز رفت. چرا که در تحلیل چرایی عدم مبارزه جدی با فساد در کشور، یک روند مستمر را با استفاده از این سه منطق مشاهده می‌کنیم. «مشروعیت من و شما وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‏خواهی است» (رهبر انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت‌، ۵/۶/۸۲). حال باید دید که جمهوری اسلامی چه زمانی و چگونه می‌خواهد با موریانه‌های ساختار مشروعیت خود مقابله کند؟
 
ابراهیم قنبری
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۳۵:۰۷
به نام خدا
این قضیه مبارزه با فساد در کشور شده مثل پدیده زنان خیابانی ، همه از وجود اون و آمار زنان خیابانی و.... حرف میزنند بدون اون که توجه داشته باشند زنان خیابانی فی نفسه وقتی ماهیت و موجودیت پیدا میکنند که در مقابل واقعیت وجود مردان خیابانی را نیز بپذیریم . (2542582) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۲۴:۲۹
علت عدم برخورد با فساد کاملا مشخص اتفاقا از همان قضیه شهرام جزایری مشخص که نام خیلی ها آورده شده و نام برخی نگذاشتند که آورده شود و سریع قضیه رفع و رجوع شد
البته هنوز اوین رفته ها میدانند که آقای جزایری در همانجا نیز مشغول تجارت است
مبارزه با فساد دستان پاک میخواهد و چیزی که در این مملکت مشهود است اینست که گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنچه هست گیرند
حالا شما برو راست میگی جرات داری دم از عدل علی بزنی برو از خود علی شروع کن تا برهمگان مشخص شود که چه کسی پاک است و که ناپاک و بازار تهمت و تسویه حساب ها نیز برچیده خواهد شد که اراده ای بر این امر نیست و فقط ادعا و پز رسانه ایست (2542986) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۵۸:۳۰
آقای روحانی قول داده بود اگه رییس جمهور شود در عرض نه ماه مساله شفافیت اطلاعاتی در کشور را ساماندهی کند. ولی متاسفانه علیرغم این مساله این کار عملی نشد!!!


چون با این کار دست خیلی از بانک ها ، بخصوص بانک های خصوصی و سودهای یک شبه چند میلیاردی آنها رو می شود (2543032) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۰۱:۲۹
من فقط یک سوال دارم لطفا به من جواب بدید:

چرا هیچ دولتی، نه دولت خاتمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی، نه احمدی نـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــژاد و نه روحــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــانی نتونستن با همه شعارهایی که دادن با فساد موجود در بانک ها و خودروسازی مقابله کنند؟

چرا هیچ رییس جمهوری با آن همه شعارهای سیاسی و غیرسیاسی، هیچ وقت حریف بانک ها و خودروسازی کشور نمیشه؟

چرا ترجیح می دن حرف هایی بزنن که جامعه رو تا مدت ها اسیر و علاف خودشون کنند و مردم به اون حرف ها سرگرم باشن (از آب رو بریز گرفته تا تازه به دوران رسیده و کم سواد و ....) ولی جرات نمی کنن این مشکلات اصلی مردم رو حل کنند؟؟؟؟ (2543033) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۰۲:۰۷
چرا کسی حریف بانک ها و فسادهای علنی اونها نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2543034) (alef-13)
 
مرد بارانی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۳۰:۰۸
بعد از انقلاب تا به امروزه چندین دولت آمده اند و رفته اند.
ولی فساد از هر نوعی که در دنیا وجود دارد همچنان پا برجاست.برای از ریشه خشکاندن فساد نیاز به انسان بودن هست.
انسان بودن و انسان زیستن معیار تمام فضیلت هاست... (2543111) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۰:۱۱:۵۱
خیر لزوما"اینطور نیست،به قانون درست و مجری کاملا" تحت نظارت و کلا" به یک سیستم قابل اطمینان وقابل راستی آزمائی بستگی تام دارد.!! (2543482) (alef-13)
 
میرعباس میرانی زنجانی
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۰:۳۶:۳۴
آقای مردبارانی اینکه اگه دست اندرکاران قدرت و حاکمیت به این اصل باور یقینی داشته باشند که غیر از خودشان و دستگاههای نظارتی حکومتی ناظزی مافوق همه ناظر وجود دارد و همه چیز را ثبت و یک روز پاسخ میخواهد هیگاه فساد از هر نوعش را نم کنند چون ای باور یقینی وجود ندارد و تنها گفتاری و عوام فریبی است پس فساد نیز حتمی است پس چاره کار تدوین قوانینی جامع و فرا گیر و لازم الاجرا برای همه و همه می باشد نویسنده محترم که نقدی بر عدم اجرا مبارزه با فساد آورده است خود قبیله گرائی را پیشه کرده و قصدش هم مبارزه با ضد قبیله خویش یعنی آقای هاشمی و روحانی بوده و منطقی را که ذکر کرده خود در آغوطه ور است اندک از عوامل علل پیدایش فساد از هر نوع به شرح ذیل است
1- چاچلوسان و بوغلمون صفتان اطراف مدیران در تمام ردهها را میگرند خود را دلسوز و مدافع نظام میدانند و دیگران را ضد که از 1368 به بعد کشور دچار این بلا گردیده
2- تفکر عدم انتقاد پذیری حاکم بر سیتم یا به عبارتی دیگران همان اصل مقدس امر به معروف و نهی از منکر در نزد مدیران در همه سطوح که اگه فرد یا افرادی از سیتم انتقاد کند برای سرکوب کردنش ابتدا او را به ضد ولایت فقیه متهم و بعد آرام آرام از گردونه خارجش می کنند
3- عزل و نصبهایی که از طریق نمایندگان بر سیتم تحمیل میشوند زیرا نمایندگان بدهکار کسانی که در دوران تبلیغات با آنان همکاری داشته و رای برایشان جمع آوری کرده اند هستند و باید بهشان پست بدهند یعنی نصب مدر نا لایق
4- انتصاب بستگان درجه یک مسئولین رده بالای کشور به منصبهای حاکمیتی چرا که اگه در مسئولیتشان نا موفق باشند و یا اختلاسی صورت بگیرد نمی توانند با آنان برخورد صورت بگیرد
5- ملاک اکثر انتصابها ظاهر آدمهاست نه عمل آنان که امان از ........
6- عدم نطارت عمومی و دها علل عوامل دیگر که برای گفتنشان مجال نیست و درد سر ساز است (2543499) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۳:۲۴:۵۴
نمونه آمار اقتصادی در ایران
1- درامد نفتی در سال 54 حدود 20 میلیارد دلار .
2- ارزش دلار در مقابل مارک آلمان در سال 54 حدود 3.6 مارک .
3- در سال 65 ( احتمالا سال 77 - دقیقا نمیدانم ) با کاهش شدید ارزش دلار، هر یک دلار معادل 1.6 مارک شد و این یعنی فاجعه ی اقتصادی برای کشور ها صادر کننده نفت .
4- درامد نفتی ایران در سال 77 حدود 10 میلیارد دلار .
5- این یعنی درامد نفتیِ سال 54 می شود 20 میلیارد × 3.6 مساوی 72 میلیارد مارک بوده در حالیکه در سال 77 معادل 10 میلیارد × 1.6 یعنی مساوی 16 میلیارد مارک شده است .
6- اگر شاخص قیمت ها ی سالِ 54 در آلمان را 100 بگیریم، در سال 77 این شاخص معادل 192 شده، یعنی اگر کالایی در سال 54 معادل 100 مارک بوده ، همان کالا در سال 77 به 192 مارک(تقریبا دو برابر) رسیده است .
7- توجه به موارد شماره 5 و 6 ، نشان میدهد درامد نفتی سال 77 در مقایسه با سال 54، بازهم به نصف تقلیل یافته (یعنی 16 تقسیم بر 2 مساوی 8 میلیارد مارک) .
8- جمعیت ایران در سال 54 حدود 34 میلیون نفر و در سال 77 حدود 60 میلیون نفر بوده است .
9- با توجه به بند های 4 و 5 و 7 ، درامد سرانه هر ایرانی از نفت در سال 54 حدود 72 میلیارد مارک تقسیم بر 34 ملیون نفر مساوی 2118 مارک و در سال 77 معادل 8 میلیارد مارک تقسیم بر 60 ملیون نفر ، یعنی حدود 133 مارک .
10- با توجه به بند 9 ، ثروت ما از درامد نفتیِ سال 77 معادل 6.3 % آن در پایه سال 54 بوده و به عبارت دیگر سال 54 حدود 16 برابر یا 1600% سال 77 بوده و در نتیجه و به بیان دیگر درامد نفتیِ سال 54 معادل رقم افسانه ای 160 میلیارد دلار به نرخ پایه (نرخ روز) دلار های سال 77 بوده است .
11- چون قدرت خرید خارجی ایران از آلمان مساوی معدل قدرت خرید خارجی ایران از تمام دنیا است، پس بحث های فوق در رابطه با آلمان، بطور کلی با تمام دنیا مساوی است .

12- درامد نفتی سال 65 حدود 7 میلیارد دلار(ظاهرا در بعضی از سالهای جنگ، درامد نفتی به 5.9 میلیارد دلار هم رسید)
13- هزینه جنگ تحمیلی در سال 65 حدود 3.2 میلیارد دلار .
14- مانده درامد نفت برای کل هزینه های کشور، حدود 3.7 میلیارد دلار .
15- با تبدیل پول رایج آلمان به یورو، هر یورو حدود 0.8 دلار بوده و اکنون این نسبت به 1.3 رسیده است و این به معنی کاهش قیمت دلار به میزان حدود 60% از آن زمان است .
16- کل درامد ناشی ازفروش نفت و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی و فروش شرکتهای دولتی در دولت های نهم و دهم حدود 1064 میلیارد دلار بوده است .
17- با توجه به کاهش ارزش دلار(اشاره شده در بند 15) درامد 1064 میلیارد دلاری سالهای 84 تا 92 با تبدیل به ارزش آن در سالهای جنگ، تقریبا معادل با 638 میلیارد دلار در آن سالها میباشد .
18- مفهوم بند 17 این است که معدل درامد سالانه (ناشی از فروش نفت، گاز، میعانات گازی، محصولات پتروشیمی و فروش شرکت های دولتی ) در دولتهای نهم و دهم حدود 80 میلیارد دلار به قیمت روز دلار در سالهای جنگ بوده در حالیکه در همان سالها پس از کسر هزینه های جنگی، هزینه سالانه اداره کشور 3.7 میلیارد دلار. یعنی در زمان ریاست جمهوری حضرت آیت ا... خامنه ای هر ساله با معادل 4.6% درامد سالانه دولتهای نهم و دهم ، کشور اداره میشده است و به عبارت دیگر دولت احمدی نژاد بیش از 21.5 برابر زمان ریاست جمهوری حضرت ایت الله خامنه ای درامد داشته و میتوانسته اوضاع اقتصادی را بهبود ببخشد .
19- مقایسه درامد ها در دولت های اصلاحات و مهر پرور به لحاظ نزدیکی زمانی و لذا کمترین تفاوت در متغیرهای اقتصادی، به نوبه خود جالب است. معدل درامدهای نفتی دولت اصلاحات کم تر از سالانه 18 میلیارد دلار بوده در حالی که در دولت های نهم و دهم سالانه حدود 100 میلیارد دلار حاصل درامدهای فروش نفت و گاز و دیگر مشتقات نفتی بوده (بدون دیگر درامد ها مثل فروش شرکتهای دولتی ) که بعضی از آمارها جمع این 8 ساله را 940 میلیارد دلار گفته اند .
20- اگر معدل هزینه های جاری (حقوق کارمندان و بازنشستگان و نیرو های مسلح و سوبسید و ...) در دولت اصلاحات را حدود 15 میلیارد فرض کنیم، سالانه حدود 3 میلیارد دلار خرج توسعه، رشد اقتصادی و نوسازی کشور می شده است و اگر همین هزینه جاری را در 8 سال اخیر معادل 20 میلیارد فرض کنیم( که دلیلی ندارد بیش از این مقدار فرض کنیم) با درامد 8 ساله 940 میلیاردی (سالانه 117.5 میلیارد دلار)، هر سال 97.5 میلیارد میمانده جهت نوسازی کشور و این یعنی دولت مهر پرور بیش از 32 برابر سلف خود درامد جهت سازندگی، رشد اقتصادی و بهبود اوضاع کشور داشته است و در صورتی که این رقم در آن 8 سال 1064 میلیارد دلار باشد، این عدد به میزان افسانه ای 37 برابر میرسد .
21- رشد اقتصادی در پایان دولت خاتمی و شروع دولت احمدی نژاد، معادل 6% بوده است.
22- بر اساس اعلام بانک مرکزی، رشد اقتصادی ایران در سال 91 منفی 5.8% گزارش شده و این رشد منفی در سال 92 تکرار شده است.(همشهری 1/2/93)
23- با فرض اینکه در در سالهای جنگ هیچگونه نوسازی در کشور انجام نشده باشد(اگرچه طرحهای بسیار بزرگی چون فولاد مبارکه و آلومینیم اراک، چندین پالایشگاه و .. حاصل همین سالها است) درامد دولت مهر پرور پس از کسر هزینه های جاری، سالانه 80 میلیارد دلار شده یعنی هر سال معادلِ هزینه 25 سالِ جنگ تحمیلی درامد داشته است .
24- معدل سالهای تجربه اداره کشور بعد از انقلاب در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد 31 سال و در دوران ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای کمتر از 5 سال بوده است.
25- عمده شرکتهای دولتی که در دولتهای نهم و دهم به فروش رفت، همانهایی بود که در زمان ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای ساخته شد، یعنی قسمت بزرگی از هزینه هائی که در زمان جنگ شد، یک منبع درامدی بود برای دولت مهر پرور . (2543643) (alef-13)
 
بابا
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۰:۰۰:۴۷
اگر محاسبه ها درست باشد .تعاسف به حال کسانی که طی هشت سال نه تنها از تاراج سرمایه های ملی بدلیل سو استفاده وبی کفایتی مدیران ومسعولین دولتی جلو گیری نکردنند بلکه اذ انها حمایت هم شد وهنوز ادامه دارد ....دولت فقر برور (2545210) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۱:۵۱:۳۴
آمار بسیار جالبی و قابل توجهی ارائه شده است.

نسبت ها بسیار نجومی است!
چه بر سر این مملکت گذشته است در 8 ساله مدیریت جهانی!! (2545379) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۱:۰۴:۳۷
چرا نمیگید ریاست وزرا با کی بود (2545586) (alef-13)
 
شهروند درجه 2
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۰:۵۴:۵۲
در كشور ما به هيچ وجه امكان مبارزه با فساد وجود ندارد .چرا كه ما ملتي هستيم كه فساد اداري را دوست داريم . فرض كنيد يكي از نزديكان شما صاحب موقعيت سياسي يا مقام دولتي ميشود و بعد از چند سال به خاطر انسان بودن خود وارد هيچ زدو بندي نميشود و بالطبع پيشرفت اقتصادي نميكند .حال نظرات اطرافيان ازجمله فاميلها و همسايگان و.... را بررسي ميكنيم حدود 90 در صد اورا بي عرضه مينامند و ميگويند اگر ما جاي او بوديم چه وچه وچه ميكرديم . نتيجه اينكه در جامعه اي كه خوب بودن را بي عرضه بودن ميداند اسب فساد چهار نعل ميتازد . عزيزان من مشكل عميق تر از ان است كه با چند سمينار و چند رهنمود حل شود .....فكري دگر بايد (2544156) (alef-13)
 
عبدالجلال
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۲:۱۵:۴۲
تا زمانیکه فساد در بالادست باشد اصلاحش در پائین دست وجود ندارد ,ربطی به بزدلی یا باعرضگی ندارد . (2545410) (alef-13)
 
سوادکوهی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۹:۵۰:۱۵
اگر یک سال در آمد همایش ها و نمایش ها کنفرانسها را جمع کنیم و در حسابی ذخیره کنیم بودجه سال بعد تامین می شود
اگر خانواده ای در آمد پایین داشته باشد :
مسافرت هارا تقلیل می دهد
مهمانی را کاهش می دهد
ماشین سواری خودرا تغییر می دهد
آبرو داری می کند تا دستش دراز نشود (2545899) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۱:۱۰:۵۷
علت اصلی فساد در کشور اینست که عده ای احساس کرده اند که برتر از دیگران یا خودی تر از دیگران هستند و حق دارند هر کاری بکنند و تشخیص حق و باطلش بر گردن خودشان یا گروه و نهادهای حامی شان است.

خاتمی این مرد با عظمت و والا بدلیل مخالف بودن با مسئله خودی و غیر خودی پاکترین دولت بود. (2543532) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۳:۴۹:۳۸
اين حرف شما فقط شعاره آقا (2545528) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۲:۳۹:۲۰
تیتر روزنامه خراسان روز 19 آذر با فونت 1000 در صفحه اول نوشته شکنجه تا سرحد مرگ!
(اشاره به شکنجه خلافکاران در سازمان سیا در زمان دولت بوش)

همین روزنامه تیتر فرعی زده: فساد 12 هزار میلیاردی؛ با فونت 10!
حقی که از حلقوم میلیون ها ایرانی بیرون کشیده شده

آقایان مسئولین خجالت بکشند! (2543612) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۹:۰۳:۴۵
ا سلام واحترام تازمانی که سازمانها یی وجودداشته باشد که قابلیت نظارت نداشته نباشند وضعیت همین است (2545834) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۳۶:۳۸
با سلام واحترام تازمانی که سازمانها یی وجودداشته باشد که قابلیت نظارت نداشته نباشند وضعیت همین است. (2542584) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۱۳:۰۳
این نظر درسته واقعا. سازمان بورس، شرکت بورس، سازمان خصوصی سازی، از جمله مراکز بسیار مهم مالی کشور ، به اصطلاح خود انتظام هستن.
باید نظارت های اسمی، به نظارت و بازرسی جدی و عملی تبدیل شود. (2543101) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۲:۵۵:۳۵
منظورش اینایی که نام بردی نیست منظوذ اوناییه که تفنگ و اطلاعات و رسانه و پول دارند (2543392) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۳:۰۳:۱۶
جالبهبخش خبری خوشنام و راسگوی 20و30 و نجف زاده دیشب چه دست و پایی میزدن که بگن اصلا فساد و تخلف 12 هزار میلیاردی در کار نبوده همش 70 میلیارد تومن بوده!!!!! (2543395) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۰۹:۲۱:۴۹
ما دانستیم نویسنده یادداشت اصلی چه گفته است شما آنرا به انحراف نکش با نام بردن چند سازمان گویی آنهایی که نظارت نمیشوند نمیدانیم کجا ها هستند (2544488) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۷:۲۴:۰۷
لايك لايك لايك جان كلام همين است. (2545691) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۴۹:۰۷
تا زمانی که قرار باشه دلیل همه ی شکست ها رو بی توجهی به کلام رهبری بدونیم و فکر کنیم کلید حل همه ی مشکلات در عمل به سخنان ایشونه، مشکلات همچنان باقی میمونن. این که مشکل چیه رو همه میدونن، مسئله اینجاست که چه جوری باید مشکل رو حل کرد. یادمون نره خیلی از بزرگان نظام خودشون تلویحاً و صریحاً با حمایت بی مورد از بعضیا، موجب بروز چینین مشکلاتی شدن. (2542599) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۸:۴۷:۲۶
جانا سخن از زبان ما می‌گویی (2543450) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۰۰:۰۶:۰۱
واقعیتی که خیلی از همینها در پی فرار به جلو هستند...کی بود کی بود من نبودم!!! (2544367) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۵۶:۰۴
لطفا مواردی که نزدیکان آقای خاتمی سو استفاده مالی کرده اند و مرتکب فساد شده اند را همراه با ارقام بفرمایید. (2542610) (alef-13)
 
یک اصولگرا
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۸:۵۳:۲۶
اگر فقط به آنچه از فساد اعلام شده بخواهیم توجه کنیم جدای از سیاسی کاری باید اعتراف کنیم در سه دوره هشت ساله هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد، پاکترین و کم فسادترین دوره مربوط به دوره آقای خاتمی هستش چه خوشمون بیاد چه بدمون بیاد!!!!


در مورد بسیاری از مسائل کلان ظاهرا قاعده بالا درسته!!!! (2543456) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۹:۵۹:۳۹
1)افتتاح پر هزینه فرودگاه امام
2)لو دادن برنامه هسته ای ایران در مجلس توسط نماینده اصلاح طلب اصفهان و ایجاد هزینه های سنگین برای نظام و مردم
3)خرید هواپیمای لوکس ولی دست دوم پادشاه برونئی توسط دولت خاتمی
4)هزینه های بی حساب کتاب در سفرهای خارجی و ماموریت های دولتی ها که داد مجلس وقت رو هم که هرم حزبی اونها بودند رو در آورد.
داداش من همه سروته یه کرباسن
تو فکر کردی این بده و اون یکی خوبه؟ نه داداش این آدم ها همه با هم هستند منتها یه روی یکی ریسه و یکی دیگه معاون رئیس (2544109) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۰۹:۵۵:۲۰
باز هم خدا را شکر که یک مورد در باره خاتمی عزیز موردی را پیدا نکردی (2544516) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۰:۲۷:۰۱
چه مفاسد بزرگی از دولت خاتمی توسط این دوست گرامی کشف شده !!!!
لو دادن برنامه هسته ای توسط نماینده مجلس !!!!!
افتتاح پر هزینه فرودگاه !!
اوه اوه اوه
آقای خاتمی برای این همه مفاسد بزرگ چه باید بکند ؟!!! (2544532) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۱:۱۲:۴۶
این مواردی که ذکر کردی یعنی اینکه فسادی شکل نگرفته در دوران خاتمی

چون قافیه به تنگ اید... (2544577) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۱:۲۸:۰۵
شما قبل از اینکه دولت اصلاحات رو به فساد اقتصادی متهم کنی و براش لیست بنویسی، بهتره معنی "فساد اقتصادی" رو یاد بگیر.

خرید هواپیما فساد اقتصادی هست؟ افتتاح فرودگاه فساد اقتصادی هست؟

ماشاالله اینقدر هم عجله داری برای لیست کردن، که کار نماینده ی مجلس رو میذاری به حساب دولت!

این تئوری های توطئه رو هم تموم کنید : "همه سر و ته یک کرباس هستن!". اگر اینقدر سیاست نمیدونی که تفاوت ها و تمایز ها رو بدونی، خوب مجبور نیستی در مورد سیاست حرف بزنی! در مورد چیزی که بلدی حرف بزن. (2544585) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۱:۵۵:۳۶
سعید آقا!! یه کم انصاف!!!!!!!!!!!!!!!!

یه نگاهی به چند تا کامنت بالاتر ( ۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۳:۲۴:۵۴ )در مورد نمونه هایی

از آما ر های اقتصادی ایران بیانداز تا دنیا دستت بیاد. (2545388) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۵۶:۱۵
اینقدر لقمه را دور سر نچرخانیم.
موضوع ساده است.
1- مملکت آلودگی شدید به فساد دارد.
2- ریشه فساد اداری مالی اقتصادی از سازمانها و مرکزی مثل بانک، بیمه، گمرک، بورس، موسسات مالی، بخش صنایع و ... آغاز میشود.
3- تاکنون پرونده های خرد و کلان زیادی تلنبار شده و رسیدگی نشده.
مشکل کجاست؟
4- قانون نداریم؟ داریم و قانون مصوب 1390 مجلس (مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری) بسیار هم کامل و جامع است.

نتیجه : باید در بخش اجرای قانون دنبال ضعف باشیم و بس. از فسادهای خرد آغاز کنیم تا برسیم به فسادهای کلان چون سنگ بزرگ نشانه نزدن است.

اعلان عمومی و دعوت مردم به گزارشگری فساد و تشویق گزارشگران اولین گام می تواند باشد. (2542612) (alef-13)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۲۵:۳۹
فساد همیشه تاریخ وجود داشته ولی در دولت عدالت محور اشکار و همه گیر شد و بیشتر ان توسط یقه سفیدان دولتی انجام میشد و قتی دولت برای کابینه اش خط قرمز تعیین میکند از بقیه چه انتظاری میشود داشت !!!!!!!!!!!!!!!!! (2543158) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۸:۱۳:۱۰
البته دليل اصلي فساد در دولت مهرورز برخورداري بي چون وچرا از حمايتهاي كانونهاي قدرت بود. (2545752) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۵۷:۱۵
نویسنده چنین فسادهایی را به دولت اصلاحات نسبت داده است اما هیچ شاهد واضحی ارائه نکرده است. (2542615) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۲:۵۰:۱۳
چند مورد کوچک که خودم در مریان ریزش هستم :
۱- تخریب چندین هکتار و تغییر کاربری غیر قانونی زمینهای یکی از مناطق سوادکوه و تفکیک و فروش ان توسط معاون راه وقت
۲- تصاحب و تغییر کاربری غی. قانونی و ساخت و ساز در منطقه گلندرود نور توسط برخی از معاونین وزیر وقت در زمان اصلاحات
۳- تصاحب و تغییر کاربری زمین چند هکتاری در منطقه نمک ابرود چالوس و تقسیم بین مدیران کل وقت بنیاد مسکن در یکی از بهترین و گرانترین مناطق شمال در ان اصلاحات
۳- واگذاری غیر قانونی و غیر کارشناسی کارخانجات و اموال دولتی به اقازاده ها به بهانه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در ذیل خصوصی سازی با قیمت های باورنکردنی
۴- تخلفات در وزارت نفت که شرح طولانی داره .........
بگذریم اقا ....بی خیال .....همه چی ارومه.....من چقدر خوشحالم.......... (2543390) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۱:۴۲
آقای وزارتی عزیز
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من آنچه جایی نرسد فریاد است
بقول آن نویسنده بزرگوار که فرمودند در کشورهای جهان سوم اگر بخواهی خانه ات را آباد کنی باید جامعه ات را ویران کنی و اگر می خواهی جامعه ات را آباد کنی باید خانه خراب شوی. (2542671) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۴:۱۸
اینهمه از فساد گفتی ولی نگفتی که چرا این افراد تونستن دزدی کنن من بهت میگم به خاطر نبود رسانه های آزاده! اگه یه روزنامه بخاد به فسادی رو علنی کنه میگن بزرگنمایی نکنید البته اگه تعطیلش نکنن (2542675) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۳۴:۵۹
دقیقا. اول توسعه سیاسی بعد اقتصادی (2543213) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۰:۲۰:۱۴
میگویند کشش ندهید. (2543486) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۵:۱۳
باید دولت کوچک سازی بشه ریخت و پاش ها و حقوق و مزایا و خونه و ماشین و راننده مجانی باید قطع بشه من نمی دونم این چه مملکت اسلامی که سیاست مداراش بجای زندگی همانند علی ع شبیه یه سری دیگه که نباید زندگی می کنند
الف مردی چاپ کن (2542678) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۷:۲۸
مبارزه با فساد بدون عدالت امکان ندارد،شما که لالایی بلدی چرا خودت خوابت نمیگیره؟!این همه نقل قول کردی که باید به عملکرد افراد نگاه کرد نه روابط و وابستگی افراد،اما گویا فراموش کرده و خاتمی را مورد نوازش قرار دادی!چرا تخلفات معجزه هزاره سوم را به دیگران نسبت می دهی؟انصافا کدام یک از وابستگان خاتمی مرتکب فساد مالی شد؟ اگر اینگونه بود کیهان و دوستان خیلی و قت پیش حکم راصادر و اجرا کرده بودند.خاتمی در کجا دوستان و یارانش را خط قرمز خواند؟وقتی که هدف مقدس مبارزه با فساد را با اغراض سیاسی و جناحی آلوده می کنید بجای مبارزه با فساد فقط باعث گسترش فساد می شوید.مبارزه با فساد از شاهراه قانونمداری میگذرد و هر چه قدر عملکرد ما از قانون دورتر باشد به همان میزان به فساد نزدیکتریم.باور کنید بجز قانونگرایی و شفافیت هیچ راهی برای مقابله با فساد وجود ندارد. (2542683) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۳۴:۲۳
-دولت اصلاحات آقای خاتمی و دولت مهرورز آقای احمدی‌نژاد پُر است از مواردی که دولت‌ها حتی تا سطح رییس‌جمهور در برابر فساد رخ‌داده در دولت و در بین نزدیکان خود، موضوع‌گیری و مقاومت کنند.-
لطفاً مصداق مربوط به آقای خاتمی را نیز ذکر کنید. -و- حرف ربط است و ارتباطی بین آقایان خاتمی و احمدی نژاد ملاحظه نشد. شاید نویسنده محترم جهت اثبات نظریه خود در یک دوره زمانی خاص همه اینها را کنار هم آورده است که به نظر من درست نیست. (2542696) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۵:۴۴:۵۴
ااینکه اسم خاتمی را کنار اسم احمدی‌ نژاد بگذریم خودش یک فساد است چه برسد به اینکه خاتمی را متهّم کنند به اینکه در برابر فساد رخ داده در دولت خود مقاومت کرده اند. آقای وزارتی یک مورد را ذکر کند (2543785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۴۳:۵۴
منطق پرتی توجیه گر فساد نیست ، بلکه مدیر میپذیرد علی رغم تمامی تلاشی که میکند بازهم در سیستم درصدی پرتی وجود دارد (از بابت حیف یا میل) که معطوف نمودن تلاش بیش از اندازه به صفر کردن این میزان پرتی موجب افزایش هزینه کلی برای جامعه میگردد (مثلا هزینه فرصت بالایی به جامعه تحمیل میشود) به هر صورت قبول پرتی اصلا به معنای فساد آگاهانه و اختیاری توسط مدیران نیست. (2542713) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۰:۵۷
جناب توکلی همه میدانند که دوران احمدی نژاد بدترین دوران تاریخ از نظر حیف میل سرمایه های ملی واقتصادی وغیره بود وجبران خسارات دهها سال طول خواهدکشید بفرمایید هم تریبون مجلس داشتید وهم سایت وهم صدا وسیما را پس چرا فریادی نکردید؟ (2542726) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۲۸:۲۵
یعنی این اقایون همشون این ثروت هایی که دارند را از کجا اوردند؟؟ بهشون ارث رسیده؟؟
یبار واقعی نگاه اخه دیگه چقدر سیاست زده باشه ادم (2543307) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۳:۳۸:۵۱
واقعا جناب توكلي جنابعالي را به عنوان انساني سالم وپيگير ميشناسم ولي چرا در ان زمان للوجود امكاناتي كه دراختيار داشتيد چرا اقدامي قاطع نكرديد (2543655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۱:۴۵
فساد ريشه كن نمي شود تا
١- أزدي بيان تضمين نشود
٢- مطبوعات و رسانه هاي مستقل و ازاد به وجود نيايد
٣- قوه قضائيه مستقل و به دور از سياست شكل نگيرد
٤- انتخابات از حالت دو مرحله اي خارج نشود و به معني واقعي ازاد نباشد
٥- منتخب هاي مردم به معني واقعي حاكم باشند
٥- تمامي نهادها تحت نظارت منتخبين مردم و مطبوعات ازاد باشند (2542729) (alef-13)
 
بهمن
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۴۶:۳۵
دست مریزاد
اگه میتونستم 1000 تا امتیاز مثبت میدادم (2543124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۴۰:۲۵
آفرین . تنها راه همین است . اگر کسی راه دیگری میداند بگوید تا ما هم بدانیم (2543220) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۲:۵۳:۴۴
باز شما توهم زدی دوست عزیز.....تو رو خدا دست بردار از این همه شعار و گنده گویی.....گوشمون پره از ادعای ازا ی و انتخابات ازاد و اینجور چیزها....برید پشت سر چیز های دیگه پنهان بشین ..اینا کهنه شده (2543391) (alef-13)
 
فلاح
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۷:۴۳:۰۹
فساد از منتخبین مردم شروع میشود وقتی نماینده برای هزینه تبلیغات دست به دامن سرمایه دار ها میشود پس باید از خجالت انها در بیاید این میشود شروع فساد نمونه های ان را مردم هر شهری سراغ دارند من هم یکیشو . پس تبلیغات انتخابات رو از لحاظ هزینه ای صفر کنید فقط از رادیو تلویزین و مساجد تبلیغ کنند ریشه فساد کم کم خشک میشود. (2543429) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۳:۲۵:۳۶
خوب الان هم همینجوری که شما میفرمایید مگه نیست ؟ (2544335) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۵۲:۰۴
صحبتهاي مسئولين قوه قضائيه را بخوانيد از وزير خارجه سياسي تر است. در حالي كه شعار قضاوت اين است كه اگر سياست به قضا وارد شود عدالت خارج مي شود.
در چنين شرايطي انتظار داري فساد نباشد؟ (2546648) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۴:۵۳
بسیار زیبا، جامع، متین و بدون حب و بغض شخصی تهیه شده بود ، سپاس گزارم از نگارنده این تحلیل (2542731) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۲۸:۵۸
متن را نخوندي يا از قبيله نويسنده هستي!؟ (2543109) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۵:۱۵
یادش بخیر . یه شیر مردی بود که خط قرمزی داشت . کاش فقط خط قرمزش من دانشجو و حقوق مردم بود . ایران بهشت می شد اگر احمدی نژاد مدافع آزادی و آزادی بیان بود . حیف . همیشه تاریخ برای ایران برعکس بوده . (2542733) (alef-13)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۱۰:۱۲
با سلام مبارز با فساد نه شعار نه سیمنار نه جهت مناقع حزبی بلکه عزم راسخ و دیدن اینکه قرد تعدی به بیت المال باید محکوم و رسوا شود ولی لیا تحقق یافت ؟مقام و حب دینا و سقر به خارجه داشتن ویلا و ماشین لوکس و اعزام فرزندان به تحصیل در خارجه پول میهواهد و رانت و دستگاه نظارتی گویا خواب هستند و بعد سیاسی رخ دهد (دولتی با دولت قبلی بد باشد پرونده ای افشا و روزنامه های اصلاح طلب که خود از زورمداران قدرت پول میگیرند و از رانت آنها استفاده میکنند حمله میکنند ولی جناح خود را نمیبیند و حمایت میکنند گرانی را لمس نمیکگنند شیر و نان .....گران شد بیکاری زیاد شد پاسپورت ایرانی با کرامت نشد هیچ در روز روشن به ملت ما توهین میکنند ولی این روزنامه ها چیزی نمینویسند ولی رقیب را به باد استهزا میگیرند ایا این روند که همه باید با اتحاد و فارغ از باند و جناح از مبارز با قساد حمایت کنیم انجام شده است ؟خیر چون کداخدا را ارباب میدانیم حال باید به او (خدا )توکل کرد اولین فساد رخ میدهد ولی دنبال فساد میگردیم ها ها ها (2542754) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۱۴:۳۳
فساد وقتی برچیده میشه که امر به معروف و نهی از منکر رو مردم بتونن در مورد مسئولین هم انجام بدن. نه اینکه هر کسی کوچکترین حرفس زد محارب شناخته بشه و خفش کنند.
آیا میشه تو این دوره زمونه از سپاه انتقاد کرد؟ از یه مرجع تقلید میشه انتقاد کرد؟ از امام جمعه ای که پول به اسم امور خیریه میده و فلان نامه رو امضا میکنه میشه انتقاد کرد؟ اگه تو گمرک بخوای حقتو بگیری رنگ محمولت رو هم تا آخر عمرت نمی بینی. (2542758) (alef-13)
 
خاکی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۵۶:۱۶
نظر جالبی است (2543182) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۱۹:۰۲
علمای اسلام به داد اسلام برسید.فساد از دوره شاه خیلی بیشتر شده. (2542767) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۲۲:۲۷
کی می خواهید ملت ایران را از این عذاب برهانید چرا با اختلاس کنندگان بر خورد صورت نمی گیرد چرا باید مردم تاوان این دزدی ها را بدهد هر ریالی که اختلاس شود دودش به چشم ملت است دست ملت هم از چاره کوتاه (2542771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۲۶:۳۷
به اين ها منطق غبن را هم اضافه كنيد
يعني يارو ميگه همه دراند ميخورند. و فلاني داره ميخوره بس من هم مثل انها (2542776) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۳۰:۳۴
من معتقدم ریشه اکثر مفاسد اقتصادی به کارگزاران واصلاح طلبان میرسه وبا دلیل ومنطق اثبات می کنم البته اگه سانسور نکنید
به این فکرکنیدچراکشور ما با داشتن نفت وگاز ومعادن ومرغوبترین زمینهای کشاورزی به این روز افتاده؟
چرا ما باید به دنبال مذاکره با امریکا باشیم؟
دلیلش مربوط به این میشه که برخی ها نمی خواهند که ما در زمینه تولید به خودکفایی برسیم
ما هیچ نیازی به صادرات نفت نداریم میشه از نفت خودمون تمام کالاهای مورد نیاز خودمون رو بسازیم به جای انکه مفت نفت رو بفروشیم وبعدبا نفت ما کالا ساخته بشه وبا قیمت بالا وارد بشه و پولامونم بلوکه کنند
صادرات نفت صفر بشه وهمین نفت رو ررایگان بدیم به تولید کنندگان که کالا بسازنند وبا قیمت کم به مردم بفروشند
در زمینه تولید بنزین در پتروشیمی به خودکفائی رسیده بودیم وکلی صرفه جویی شده بود اما چون منافع واردکنندگان که همین کارگزاران و اصلاح طلبان بودند بهخطر افتاده بود به بهانه سرطان زا بودن که کاملادروغ بود اقدام به واردات بنزین الوده با کیفیت کم که اتفاقا سانا بود کردند
پس دلیل عقب ماندگی ایران این کاگزاران واصلاح طلبانند (2542780) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۴۶:۰۱
همین که شما نمیدونی بنزین رو تو پتروشیمی تولید نمیکنن، بلکه در پالایشگاه تولید میشه، دقت اثبات "مطقی" شما رو به طور کمال نشون میده!

8 سال دست کارگزاران و اصلاحطلبان نبود دیگه! مملکت یکپارچه دست اصولگرایان بود، قیمت نفا در بالاترین مقادیر خودش بود، فروش نفت در بالاترین مقادیر خودش بود، دستاور شما چه بود جز پسرفت در همه چیز؟ تورم 49.9 درصد و رشد اقتصادی منفی 5 درصد؟ ( تورم 15 درصد تحویل گرفتید با رشد مثبت 5 درصد ). جز اینکه همه چیزمون رو از چین وارد میکردیم؟ جز اینکه صنایع داخلی از بین رفتند؟ جز اینکه فساد های عجیب و غریب هزاران میلیاردی در کشور عادی بشه؟ جز اینکه دامنه ی فساد به نزدیکترین نزدیکان رئیس جمهور برسه؟

پس الکی همه چیز رو نندازید گردن کارگزاران و اصلاحات. این دو تا 8 سال از همه چیز دور بودن و شما داشتید ترکتازی میکردید. چرا هیچ چیز بهتر نشد اگر علت عقب ماندگی ایران کارگزاران و اصلاحات هست؟

این حرف ها برای سال 84 خوب بود که رای مردم بدبخت رو جمع کنید، فکر کنن شما مثلا معجزه میکنید و فقر و فساد و تبعیض رو بر میچینید! نه برای الان که فقر همه گیر شده، فساد به هیات دولت راه پیدا کرده و تبعیض در همه چیز حتی بورسیه های وزارت علوم نمایان شده!

( حالا ببینیم الف اینها رو منتشر میکنه یا نه؟) (2543082) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۳:۳۸:۵۰
اصلاح طلب و اصولگرا یعنی چی ؟ دست به دست هم بدین و ایران و ملت و از این وضع نجات بدهید اصلاح طلب و اصولگرا یک هدف دارند حراست از اسلام و مردم و خاک وطن فقط روششون فرق میکنه همه ایرانی هستیم و به ایرانی بودن خودمان افتخار کنیم (2544352) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۲۴:۵۴
اینقدر شعار نده. مجبوری حرف بزنی؟ (2543104) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۱۷:۱۹
خودکفایی گندم 83 یا 82
واردات گندم دولت احمدی نژاد. وزیر جهادکشاورزی: مجری طرح خودکفایی گندم در دولت خاتمی!!!! (2543196) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۲:۴۷:۰۱
از اسمت کاملامعلومه که احمدی نژادی هستی داداش (2543617) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۰۰:۳۶
حالا من نمي دانم شما يك اصلاح طلب هستي كه خواستي اصول گرايان را مسخره كني و اين چرنديات را نوشتي. يا واقعا يك اصول گرائي؟
اما هر چه هستي متاسفانه اين نحوه استدلال رسانه ملي است كه با عوام صحبت مي كند و به عنوان نسخه ارائه مي دهد. اين سخناان ارزش بحث اقتصادي ندارد اما بايد مورد كندوكاو اجتماعي قرار گيرد. گرايشي در كشور 8 سال با اين نحوه گفتمان ظاهرا راي آورده و اين از نظر اجتماعي خطر بزرگي براي كشور است. (2546676) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۴۸:۲۳
ساختار افتصاد کشور و قوانین اداری ان آبستن فساد است تا اینها درست نشود فساد هست. سه گام نخست1- ساده سازی و رقابت پذیری قوانین و مقررات. 2- رسانه های آزاد و مستقل 3- اجرای قوانین و مقررات برای همه کسانی که در بازار کشور فعال هستند از دولتی و نظامی و وابسته این و آن (2542797) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۵۱:۰۳
"یکی از انگیزه‌های اصلی در انتخاب دولت جدید توسط مردم، عدم تحقق عدالت اجتماعی و عدم مبارزه جدی با مصادیق ضدعدالت از جمله فساد اقتصادی است."
نگارنده محترم بگویند از کجا به این مطلب واقف شدند؟ اگر کسی به دنبال تحقق عدالت اجتماعی بود در میان کاندیداها گزینه ای غیر از روحانی، مثلا جلیلی را انتخاب می کرد. مبارزه با فساد یا عدالت اجتماعی اساسا از برنامه های اصلی آقای روحانی نبود. مهمترین برنامه ایشان، تعامل سازنده با جهان بود که الان در حال پیگیری در قالب مذاکرات 1+5 است. (2542801) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۳۴:۵۷
نه هموطن خواسته مردم فقط این نبود اونا دوری از شعار زدگی زندگی با واقعیتها و صداقت رو میخواستند (2543069) (alef-13)
 
مردم
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۵۱:۲۱
مواردي كه گفتيد صحيح است و اينها را بهش اضافه كنيد:
1-وقتي شايسته سالاري را كنار گذاشتيم و هر آدمي كه ارزشي تر بود در راس قرار داديد(فرض بگيرم خودش گل) اما با سوء مديريتش باعث تباه شدن سرمايه پولي و انساني (كه اين خودش هم فساد است) شد
2-عدم وجود رسانه آزاد موجب عدم پيگيري و موضوعات و پاسخگو نبودن مسئولان شد
3-پاسخگو نبودن برخي از نهاد و سازمانها به هيچ كس با توسل به ارزش هاي ديني
4-واگذاري اختيارات به فرد بدون وجود يك سيستم يا فرايند كاري مشخص
5-عدم و جود شفافيت در گزارشات و بدون نتيجه بودن بسياري از اين پيگيري ها
6-دخالت همه ارگان ها در همه امور سياسي و اجتماعي و نظامي و اقتصادي (2542802) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۱۷:۴۹
دقیقا بزرگترین مشکل کشور ما این است که تعهد جای تخصص را گرفت در حالی فقط نادانان می‌تواد تصور کنند که تعهد بدون تخصص معنا دارد. اساسا انسانی که تعهد ندارد با پذیرفتن شغل نامناسب با تخصصش، تعهد او نیز بر باد رفته است. (2543056) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۵۲:۵۵
هر بار كه به بهانه اي روزنامه هارا با عناوين زنجيره اي و ........ تعطيل كردند به دنبال ان رانت خواري فساد مالي مسيولين گسترده تر شد (2542804) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۳۰:۲۸
فقط زنجیره ای؟؟؟؟؟؟؟؟ یعنی روزنامه های منتقد را ببندند؟؟؟؟؟ (2543308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۳:۰۰:۰۵
اگر منظور شما روزنامه های زنجیره ای دوران اصلاحاته باید عرض کنم اون روزنامه ها به تنها چیزی که بها نمیدادند مبارزه با فساد و بهبود معیشت مردم بود.....اون زمان فقط یه شعار میدادند اقایون..ازادی و توسعه سیاسی همراه با سوت و کف و دیگر هیچ (2543393) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۰۴:۴۳
فساد در کلیه ابعاد آن در کشور چنان ریشه دوانده که خشکاندن آن کار بسیار دشواری است .بعید می دانم طی چند نسل آینده هم این اتفاق بیفتد شاید با روند فعلی تشدید هم بشود (2542818) (alef-13)
 
محمدشیر
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۲۳:۲۶
پا کترین دولت نظام جمهوری اسلامی دولت میر حسین موسوی بود گذشته از اینکه الاً به اون میگن فتنه گر اما اون موقع از مردان مرد بود طیرا با اندک درآمد با اون همه مشقت در دوران دفاع مقدس و بعدش دولت خاتمی زیرا تا کنون نشنیده ایم که یک وزیر یا حتی مدیران میانی دولت او برای فساد مالی به دادگاه احضار شده در دولت هاشمی کمابیش فساد وجود داشت اما در دولت احمدی نژاد الی ماشالله همین چند روز پیش بود 12 هزار ملیارد فساد رو شد الف من کاری ندارم شما چاپ کنید یا نه ولی من هم امروز شهادت میدهم و هم فردا در پیش حق تعالی (2542839) (alef-13)
 
میرفندرسکی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۰۸:۳۷
جناب محمدشیر در نظام مقدس جمهوری اسلامی از روز پیروزی تا امروز 11 دولت شکل گرفته
1-دولت شهید بزرگوار رجایی یک سال اندی پیش نبود کار های خوبی به یادگار ماند یکیش طرح حمایت از روستاییان 60 ساله که معروف است به طرح شهید رجایی
2- دولت موقت 2 ماهه مرحوم ِ آیت الله مهدوی کنی رحمت الله علیه
3- دولت میرحسین موسوی که حقاً بگون عملکرد که هم اداره امور کشور را به نحو احسن انجام داد و هزینه های جنگ را شاید بعضی بگویند هیچ کار زیر بنایی صورت نگرفته که 2 نمونه را بعنوان مثال ذکر می کنم تا مشت نمونه خروار شود اول 6 تلمبه خانه نفت در استان ما وجود داشت و هر 6 تا هر کدام چندین بار توسط هواپیماهلی دشمن تخریب گردیدند که ای کاش در 9 دولت بعدی در استان ما به اندازه هزینه بازسازی 2 تلمبه خانه کار عمرانی میکردند دوم جاده شهر کرد یاسوج که 13 تونیل از یک تا 3 کیلومتر طول در آن واقع شده و افسوس و صد افسوس که این مرد در زمره فتنه گران قرار گرفت
4- دولت هاشمی با کشوری جنگ زده و خرابیهای فراوان و مطالبات فراوان مردم روبرو شد در خیلی جاها کار کردند اما این باز باید بگویم افسوس و صد افسوس که آرام آرام اشرافی گری رونق پیدا کرد و فسادهایی به وقوع پیوست
5- دولت خاتمی دولتی بدهکار را تحویل گرفت فساد مالی هم نکرد و دولت پولداری را با ملیاردها دلار تحویل دولت احمدی نژاد داد ولی متاسفانه دولت خاتمی آنقدر که به توسعه سیاسی اهمیت داد به توسعه اقتصادی نداد اما تورم را مهار کرد
6- دولت احمدی نژاد با کلی ذخائر دلار و افزایش بی سابقه نفت روبر و در 4 سال اول تلاشهای خوبی برای رونق کشور صورت گرفت اما بی انظباتی مالی و پوپولیست بودن رئیس دولت و اصول و قواعد بین المللی را قبول نداشتن فسادهای مالی گسترده ای صورت گرفت و مشکل هم سیتم نظارتی و تا حدودی جناحی فکر کردن به نحوه برخورد است خط قرمز کشینها (2543097) (alef-13)
 
خدای به فریاد دلمان برس
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۰:۱۳:۵۵
جناب میر فندرسکی تلمبه خانهاییکه بر اثر بمباران تخریب میشدند در کوتاه ترین زمان بازسازی میشدند که هزینه بازسازی هر تلمبه خانه برابر ساخت یک کارخانه که اشتغال 1000 نفر را فراهم میکند هزینه می برد
اما امروز پنجشنبه که اخبار 20/30 را گوش میکردم پاک از مبارزه با فساد نا امید شدم زیرا آقای نجف راده مجری 20/30 در صدا و سیما بجای حمایت از مبازه با فساد خبر 12 هزار ملیارد را که وزیر اقتصاد گفتند را با نمایش تصویر زشتی از ایشان و 10 ثانیه از صحبتهای رئیس بانک مرکزی منقی نمایش داد در صورتی که رئیس بانک مرکزی گفتند 72 ملیارد طی 7 سال از سال 1385 در دست عده ای بوده و با آن 12 هزار میلیارد جابجا و سوء استفاده شده و آقای مصباحی مقدم در برنامامه دیروز امروز فردا دقیاً 12 هزار ملیارد را تائید کردند ای وای بر جناحی فکر کردن صدا و سیما من نمی دونم چرا اینان احساس می کتتد مردم نادانند فردای قیامت را چگونه پاسخ خواهند داد (2543339) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۳:۰۲:۱۹
فکر کنم شما سنت زیر سی ساله عزیزم....خیلی با زمان موسوی و خاتمی اشنا نیستی گلم (2543394) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۳۸:۳۷
پاك ترين دولت جمهوري اسلامي، دولت خاتمي بود كه با ارامش و ثبات در فضاي سياسي كشور و محاسبات درست، نرخ تورم رو تكرقمي كرد
اما دولت بعدي...!!!!! (2542856) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۴۵:۲۱
سالم ترین دولت پس از جنگ دولت اصلاحات بوده که اگر نبود هر روز در صدا و سیما در مورد این مسئله تحلیل داشتیم.
درود بر سید مظلوم.
امیدواریم که روحانی هم بتواند دولت پاکی را پایه گزاری کند و از افشا و برخورد با فساد نترسد. همه می دانیم که فساد سیستماتیک در سیستم دولتی رخنه کرده و باید با این فساد به جد برخورد شود. به همین منظور هم دولت نباید از افشا شدن فساد در بدنه خود بترسد بلکه باید با فساد به صورت قاطع برخورد کند و نمی بایستی در جهت مخفی کردن مفاسد اقدام نماید. همان اشتباهی که دولت ((مهر ورزان)) (!) انجام داد و باعث تباهی آن دولت شد.
به امید توفیق روز افزون میهن عزیزم ایران (2542864) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۶:۵۲:۰۰
اره خیلی سالم بودند از دولت محبوبتون روحانی دولت راستگویان شروع می کنم
این دولت اونقدر استگو هست که قیمت نان و تمامی تعرفه ها رو دویست درصد زیاد میکنه وبعد با پررویی اعلام میکنه تورم 14 درصده
سه تا رانت توسط توکلی که مخالف شماره یک احمدی نژاد بود در وزارت صنعت کشف شد
به بهانه سرطانزا بودن بنزین داخل و برای کسب سود اقدام به وارد کردن بنزینی کردند که اتفاقا همین بنزین وارداتی سرطانزا بود
اما اصلاح طلبان دلبندتان
فساد کرسنت رو ایجاد کردند ورشوه های فراوانی عایدشون شد
70 نفر از نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم به همراه رئیسشون از شهرام جزایری پول گرفتند
پرونده مهدی هاشمی هم که اصلا نیاز به توضیح نداره
یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان اون زمان خرچ افتتاحیه فرودگاه کردند
روحانی و وزیرانش چرا تا به حال اموالشون روبه قوه قضائیه اعلام نکردند؟
بزرگترین باندهای فساداقتصادی در زمان اصلاح طلبان وکارگزاران اتفاق افتاد که اگربگیم تائید نمیشه
فعلا که از محبوبیت دوستتون روحانی به قدری کم شده که نود درصد استقبال کنندگان ازش دانش اموزانی هستند که نه از دیدن روحانی بلکه از لغو امتحاناتشون به وجد اومده بودند
دولت شما به نان فقرا هم رحم نکرد دانش اموزانی که با شکم گرسنه به مدرسه می ایند از چی این دولت حمایت می کنید؟ دولتی که به نانتون هم رحم نکرد (2542954) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۵:۲۶:۲۱
با سلام
نگارنده محترم میتواند یک نمونه از فساد در کابینه آقای خاتمی را مطرح نماید؟واقعا متهم کردن بدون مدرک در سایت الف جای تامل دارد!در خصوص مقایسه نگاه هاشمی با عملکرد حضرت امیر(ع)فکر نمیکنید با این منطق کلیت نظام هم اینگونه عمل نکرده اند!اساسا کجای این حکومت سیره علوی حاکمیت دارد که در این یک فقره نیست؟ (2542889) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۵:۴۴:۵۴
پيشنهاد مينمايم كه دولت محترم اعلام نمايند كه براي كليه تخلفات اين چنيني ١٠٪ حق الكشف براي اطلاعات افرادي كه باعث برگشت اينگونه منابع به بيت المال مي شود ، پاداش اختصاص مي يابد
(البته با رعايت محفوظ بودن نام و نشان افراد )
وسوسه چنين حق الكشفي با چنين مبالغي ، بقدري بالا است كه تمام مسايل پشت پرده متخلفين را در اين زمينه ها ، روشن خواهد ساخت
اين طرح موفق خواهد بود چون همه ما اگاهيم كه انجام موارد تخلف هاي گسترده و سازمان يافته اين چنيني به غير از وجود يك تيم قوي مالي و كارپردازن زبده و سازمان يافته ، امكان پذير نخواهد بود
چنين مبالغ بالاي حق الكشف ، تمامي اين افراد و اسرار دل انها در اختيار نظام قرار داده و موجب خواهد شد تا نشاني تمامي اين مبالغ ، با ذكر سند و مبدا و منشا را در خدمت دولت مردمي تدبير و اميد، قرار گيرد و تا دير زماني متخلفين به گوشه تفكر و تعقل نجات از چنين تخلفاتي فرو خواهند رفت
در اينصورت در مدت كوتاهي ، كل پول به بيت المال برگشته و ثمرات فوق العاده چنين مبالغ بالايي موجبات پياده شدن برنامه هاي طرح اي اقتصادي دولت فراهم مي سازد (2542903) (alef-13)
 
موسي
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۵:۵۲:۲۱
جناب روحاني
١٠٪ حق الكشف براي افراد مطلع بذاريد
همه معوقات بانكي در كمتر از يكسال بر ميگردد و اقتصاد كشور رونق ميگيرد (2542909) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۱۴:۱۲
لازم به حق الکشف نیست، به مطبوعات اجازه دهند، مجانی‌ این کار را انجام میدهند. (2543146) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۵۴:۱۶
فساد از سانسور شروع میشه، برای اینکه اطلاع رسانی شفاف نیست. یکیش خود الف.

حق الکشف چیه برادر من، همینهایی را که قبلا کشف شده بدون ماست مالی بررسی کنند، نصف کشور تعطیل می‌شه. هزاران میلیارد اختلاس می‌شه بعد یکی‌ را اعدام میکنند و السلام، کسی‌ می‌تونه بدون رشوه و باند بازی چنین اختلاسی بکنه؟ چرا دادگاه‌ها را علنی نمیکننند؟ مگه اینکه خیلیها درگیر ماجرا‌ باشند؟ (2543234) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۰۷:۲۱
اين خود فساد زا است.
با با امور اجتماعي و اقتصاد هم وال... علم است. ببينيد ديگران كه كشور پاكي دارند چه كردند. (2546690) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۲۸:۴۰
اختلاس 3000 میلیاردی دو طرف دارد. اختلاس و تخلفات مالی جریان بابک زنجانی نیز همینطور. یک طرف که مه آفرید خسروی و بابک زنجانی و ... بودند محاکمه شدند یا در حال محاکمه اند اما طرف دیگر که بسیار مهمتر است دولتمردان و مسوولان وقت بوده اند که اجازه داده اند و امضا کرده اند و بستر این فسادهای عظیم را مهیا کرده اند. جای حیرت و شگفتی است که چرا به دادگاه فراخوانده نمی شوند و محاکمه نمی شوند؟ آیا مگر 35 سال نیست که فریاد می زنیم اسلام دین عدالت است و ضد تبعیض است؟! با ذهن و ایمان و عقیده جوانانمان به خاطر عده ای و رابطه بازی و مصلحت اندیشیهای زیانبار . چه می کنیم؟ جوانان ما سوال می کنند چگونه است که افرادی به هزاران میلیارد تومان دسترسی دارند اما یک زوج جوانان باید ماهها و حتی سالها به دنبال چند میلیون تومان وام ازدواج بدود؟! با چند ضامن و چک و سفته و ...؟! (2542994) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۲:۴۰
درست است که با مجالس هفتم تا نهم دیدگاه متضادی دارم و این مجالس را یکی از علل مهم عدم نظارت بر دولتهای نهم و دهم و رشد عجیب فساد اداری و مالی می دانم اما از تصویب بندی در طرح تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که موجب الزام شرکتهای زیر نظر نیروهای مسلح و بنیاد و آستان قدس رضوی و ... که فعالیتهای اقتصادی دارند به پرداخت مالیات می شود تشکر می کنم. به هر حال در کنار انتقاد. کار خوب را باید تقدیر کرد. امید است این بند به تصویب شورای نگهبان هم برسد و به قانون تبدیل شود تا این شرکتها فعالیتشان شفاف شده و نظر رهبری بزرگوار نیز درباره تلاش برای عبور از وابستگی های نفتی و افزایش درآمدهای غیرنفتی بهتر محقق شود. (2542996) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۷:۵۲
در نبود احزاب قوی و رسانه های آزاد و منتقد و فضای توقیف و تهدید مطبوعات و نشریات. همیشه فسادها از همه نوعش رشد عجیبی کرده است. تجربه همه این سالها ثابت کرده است. (2543003) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۸:۴۴
چرا مدیرعامل سابق بانک صادرات و مسوولین بانک مرکزی در زمان اختلاس عظیم که ارتباطشان با این موضوع کاملا محرز و آشکار است به دادگاه فراخوانده نمی شوند و محاکمه نمی شوند؟ (2543006) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۹:۳۳
دادگاه احمدی نژاد به کجا کشید؟ آیا من عادی هم می توانم به دادگاه نروم و بعد مصون باشم؟! انقلاب پدران ما برای استقلال بود برای عدالت بود برای عدم تبعیض بود. (2543008) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۴۱:۲۰
خوب می دانید که اگر حتی یکی از دولتمردان خاتمی فسادی داشت تا حالا برادر حسین خان شریعتمداری هزاران بار تا حالا گفته بود و نشریات و سایتهای همسو هزاران بار می نوشتند و جار می زدند..
اما فقط یک مورد کرسنت را جار می زنند که آن هم با توجه به قیمتهای آن زمان گاز و برخی مسائل دیگر به نظر کارشناسان مستقل و آگاه نفتی مثل نرسی قربان و ... نمی تواند تخلف باشد و هنوز هم هنوزه این تخلف . اثبات نشده است. (2543009) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۷:۵۵:۴۳
لطفا خاتمی را در کنار احمدی نژاد قرار ندهید.
کمترین فساد مربوط به دولت خاتمی هست. الحق مرد بزرگی و با اخلاق بود. اما حیف که جایی مثل الف می آید و او را کنار اشخاصی میگذارد که هیچ شباهتی ندارند. (2543029) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۰۷:۳۵
این وصله ها به خاتمی نمیچسبه که اسمش رو کنار محمودی بنویسن! آقای نویسنده دقت کن! ما حواسمون جمعه. (2543041) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۳۷:۵۶
آمار چه می گوید ایران در زمان سید محمد خاتمی طی روندی اصلاحی حایز رتبه 78 در سلامت اقتصادی شد، این در حالی بود که در دولت احمدی نژاد این رتبه به 168 رسید (2543072) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۴۴:۰۰
تمام مفسدین اقتصادی پشتشون به یک جایی بند هست برای همین هم هیچکدام تا حالا مجازات نشده اند و تا زمانی که حامی داشته باشند وضع همین گونه هست . (2543080) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۴۰:۵۹
سئوال اساسی که مطرح هست و حقیقتا پاسخی برای آن نمی یابم این است که چرا ما نمی توانیم یک تحلیل اینچنینی را بدون حب و بغض سیاسی به رشته تحریر در آوریم؟ واقعا در ذهن و روان ما چه می گذرد ؟ نگارنده این مطلب چگونه توانسته است تخلف های اقتصادی دولت آقای احمدی نژاد را در یک ترازو با دولت آقای خاتمی بگذارد و مورد قضاوت قرار دهد ؟ باور کنید وقتی ذره ای انصاف و عدالت را حتی در یک نوشته و تحلیل نمی توان یافت، دیگر چگونه باید امید داشت که صاحبان قدرت در عملکرد ها و تصمیم گیری های ریز و درشت مملکتی عادل باشند و منافع مردم را قربانی منافع سیاسی و حزبی خود نکنند ؟ (2543120) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۵:۰۲:۱۳
چقدر متین گفتی فرزاد (2544810) (alef-13)
 
lind
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۰۶:۵۴
با سلام
برخی دوستان اشاره کردند که زمان آقای خاتمی چه فسادهایی رخ داده.
آقای دکتر ربیعی وزیر محترم کار در کارگروه تخصصی همایش مبارزه با فساد گفتند که سیزده سال پیش هم همچنین همایشی برگزار شد که خود ایشون دبیر اون همایش بودند. خب اگر در اون زمان فساد نبوده چرا همایش مبارزه با فساد برگزار شده؟ چرا رهبری پیام هشت ماده ای رو ر سال 80 صادر کردند؟ و فساد شهرام جزایری در چه سالی اتفاق افتاده؟
البته این بدان معنا نیست که سطح و نوع فسادها در دوره های مختلف یکجور بوده.
به نظر میرسه باز هم بحث فساد داره قربانی قبیله گرایی افرادی میشه که از یک طرف داد میزنند که فساد مملکتو گرفته ولی وقتی پای یک نقد معمولی میرسه طاقت ندارن به اشخاص مورد علاقشون نقدی وارد بشه؟ (2543144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۲:۴۶:۰۹
نه داداش. قبوله. فساد همیشه بوده و هست و اگر فکری براش نکن خواهد بود. سوال اینکه که چطور نویسنده توی متن اومده و دولت اصلاحات و آل محمود رو یکجور دونسته از لحاظ فساد و هر دو رو متهم کرده به اینکه خود دولت درگیر فساد شد؟ کجا در دولت سید محمد خاتمی، خود هیات دولت درگیر فساد بود؟

ممکنه و حتما یک مدیری در یک جایی بوده، اما در هیات دولت نبوده اما در زمان آل محمود، در خود دولت افرادی بودند که الان پرونده ی فسادشون رو میشه! حالا مدیر های جزء که بماند! (2543272) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۱۲:۳۷
لطفا آقای خاتمی را با دیگر روسای جمهور مقایسه نکنید که ایشان پاک‌ترین دولت و پاسخگو‌ترین آنها بودن. ناشکری دوره‌ اصلاحات ما را به مصیبت دولت مهرورزی دچار کرد که بعضی‌ تبعات آن ، نسلهای آینده را هم درگیر خواهد کرد. (2543145) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۲۰:۳۲
در بانکی که فساد اخیر 12000 میلیاردی در ان اتفاق افتاده مسولان ارشد بان به محض خصوصی شدن بانک اقدان به 70 برابر حقوق ماهیانه خود برای دریافت مسکن با قرادادداخلی وکاغذی نمودند وهر کدام غریب به حدود300میلیون تومان 7 سال قبل چیزی حدود یک میلیارد فعلی با اسناد بسیار ساده وصوری برای خود ابتیاع کردند هم چنین تعدادبسیار زیادی سهام ترجیحی بانک را در ابتدای خصوصی سازی به نه نام خود کردند ودولت قبل هم با بهره بردای ودادن اجازه این تخلف به انها از انها سو استفاده کرد واز مقامات خواست به افراد ذی نفوذ انه ا وام های کلان بانکی بدهند که بسیاری از مطالبات بانک مربوط به همین موارد می باشددر همین ابان ماه 93 گروهی از بانک ت اصفهان به کشور امارات رفته ومعوقات گروه العقیلی را که سالهاست در معوقات بوده را با دادن وام جدید تسویه کردند واین در حالی است که العقیلی ممنوع الورود به کشور می باشد در ضمن در بانک ت با یک ترفند دیگر امده اند وبا ایجاد حسابی بنام جاری کارت وگذاشتن قرعه کشی هفتگی تمامی منابعی که قبلا در حساب قرض الحسنه جمع می شد را در این حساب جاری کارت جمع می کنند وبا این کار تیشه به ریشه قرض الحسنه زده اند از مقامات نظارتی انتظار رسیدگی می رود الف جان خواهشمند است جهت جلو گیری از فساد بیشتر منتشر فرمایید (2543152) (alef-13)
 
مرتضی از قم
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۰:۴۵:۲۹
البته اگر چیزی وجود داشت تا الآن در بوق و کرنا کرده بودند.مخصوصا در دوره بگم بگم. (2543171) (alef-13)
 
امیر علوی
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۱۰:۴۴
بسیاری از مسائل و معضلات ماهیت سیاسی ندارند و نباید آلوده به سیاسی بازی و سیاسی کاری شوند. فساد عمدتاً موضوعی فرهنگی است و ریشه در فرهنگ جامعه دارد، لیکن حکومت و دولت ها می توانند باعث تضعیف یا تشدید آن شوند. برای روشن شدن موضوع می توان چند نمونه ارایه کرد:
- بنده هر گاه که خودروی خود را به مکانیکی می برم همواره نگران هستم که سرم کلاه برود. مکانیک از کمبود اطلاعات بنده سوء استفاده کرده و به دروغ مشکلی می تراشد تا سرکیسه کند. برای پیشگیری از این موضوع، خیلی باید تحقیق کرد و از دیگران مشورت گرفت تا مکانیک قابل اعتمادی پیدا کرد.
- در سر دیگر طیف پزشکان قرار دارند که با وجود داشتن سوادی بالاتر، همین مشکل در مورد آنها نیز وجود دارد. در این گروه، دندانپزشکان، جراحان و متخصصین همه حضور دارند و به تجربه بنده تفاوتی با مکانیک جماعت ندارند. بنابراین، فساد ارتباطی به سطح سواد رسمی ندارد. نمونه های زیادی می توانم ذکر کنم که اینجا مجالش نیست.
- چنین فسادهایی در نظام اداری (کارمندان و مدیران)، کسب و کارهای خصوصی (مراودات مالی شامل مشکلات چک و قرارداد) و عرصه های دینی نیز وجود دارد.
نتیجه این که فساد نهادینه شده و درست نیست که آغاز و پیدایش آن را با این دولت یا آن شخص مرتبط بدانیم. فساد همچون بیماری همواره وجود داشته و خواهد داشت و فقط می توان در مورد شدت و ضعف آن صحبت کرد.
- به نظرم برای پایش فساد بایستی نخست تعریفی از آن صورت بگیرد یا تعاریف دیگران پذیرفته شود. سپس نیاز به پذیرش یا تعریف یک معیار یا شاخص دارد که قابل اندازه گیری باشد. بعد از آن است که می توان با متر مربوطه در مورد تشدید یا تضعیف آن در دوره های مختلف سخن گفت.
- تا اینجا مربوط به سنجش فساد است ولی می ماند چگونگی مبارزه با فساد. اصولا عمده فساد در فضای ناشفاف پدید می آید. با شفاف کردن فضا می توان از بخش قابل توجهی از فساد جلوگیری کرد و برای باقیمانده آن نیز می توان از تحکم و توان دولت استفاده کرد. آنان که شعار فسادستیزی سر می دهند بایستی در وهله نخست خود و سپس دیگران و به ویژه دولتمردان را شفاف سازند. کسی که وارد سیاست و دولت می شود بایستی بخش عمده ای از حریم خصوصی اش تبدیل به حوزه عمومی می شود و بایستی در معرض دید و نظارت دیگران قرار گیرد.
- این که بنده یا شما چقدر اموال دارید و فهرست آنها چیست و در کجاها دارای منافع هستیم (سهام شرکت ها، املاک، عضویت در هیأت های مدیره یا امناء، روابط دوستانه و خویشاوندی)، به کسی ارتباطی پیدا نمی کند و کاملا محرمانه می ماند. لیکن چنانچه بنده بخواهم وارد سیاست و دولت شوم که امکان زیادی برای کسب قدرت فراهم می آورد و احتمال سوء استفاده و فساد وجود دارد، بایستی موارد فوق ماهیت عمومی پیدا کرده و روشن شود. این موضوع با بیشتر شدن مقام سیاسی افراد باید جدی تر شود و دامنه اش وسیع تر.
- یادم می آید که در دانشگاه اساتید عادت به کنترل حضور دانشجویان داشتند که البته مقررات نیز آن را الزام می کرد. از آنجایی که کلاس ها خسته کننده بود و دانشجویان نیز دنبال مدرک بودند، روش های زیادی برای گریز از حضور وجود داشت، اعلام حضور به جای دیگران، اجیر کردن دوستان برای حضور به جای خود، دو بار حاضر زدن و شیوه های دیگر. لیکن استادی داشتیم که حضور و غیاب نمی کرد بلکه درس و امتحان طوری بود که خود به خود دانشجویان را سر کلاس می آورد و کمترین غیبت مربوط به کلاس های ایشان بود. ایشان برای چنین فسادی در سطح کوچک چنان راه حلی یافته بود. برای فسادهای دیگر نیز می توان راهکارهای ساده ای پیدا کرد.
طولانی شد ولی در پایان ذکر این نکته لازم است که مبارزه با فساد در وهله نخست نیازمند پذیرش وجود آن است. فساد به شکل گسترده در کشور وجود دارد و می توان نمونه های زیادی در سطوح خرد تا کلان ارایه کرد. بیماری ای وجود دارد به نام پارانویا که اخیرا مبتلایان آن زیاد شده است. از ویژگی های بیماری آن است که بیمار نمی پذیرد که بیمار است و در حالت توهم فکر می کند که دیگران مشکل داشته و به خاطر امتیازات و استعداد و نبوغ وی، بقیه حسادت ورزیده و او را بیمار می خوانند. به همین سبب، این بیمار خود را بی نیاز از درمان دانسته اقدامی نمی کند و وضعیتش روز به روز وخیم تر می شود.
این که همواره شعار بدهیم که ما بهترین هستیم، ما دارای حکومت علوی هستیم، ما کارامدترین هستیم، ما بافرهنگ ترین هستیم، هنز نزد ما است و بس، ما نخبه ترین هستیم، ما باهوش ترین هستیم و دیگران خیلی پایین هستند و دشمن ما و به ما حسودی شان می شود، نشان از آن دارد که بیمار هستیم. لیکن اگر بپذیریم که دچار بیماری شده ایم، می توانیم از کشورهای دیگر و از تجارب تاریخی ملی و دینی مان بهره گرفته و مسأله را حل کنیم. تا زمانی که از این توهم بیرون نیاییم، صحبت از فسادستیزی و پاکدستی و امثالهم راه به جایی نخواهد برد. (2543192) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۳۴:۳۰
ریشه فساد در جای دیگر است، در «برابرتر» دانستن یک عده خاص، در سهمیه بندی آموزشی، در سهمیه بندی شغلی، در خودی و غیرخودی کردن، در رنگ کردن دست آستین کوتاهها، در قیچی کردن کراواتها، در لایق ندانستن اخلاق گرایان بی دین، در وادادگی مقابل دینداران بی اخلاق، در .... این درخت 36 سال ریشه دوانده، تا زمانی که قانون اساسی را اصلاح نکنید و افراد جامعه را بر حسب دینشان فیلتر ننمایید، در بر همین پاشنه خواهد چرخید. (2543211) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۵۹:۲۵
منصف باشید دولت خاتمی نسبت به سایر دولت ها سالم تر بود آیا این رو قبول ندارید دولت احمدی نژاد بدترین و دولت خاتمی بهترین از نظر سلامت اقتصادی بود اما چرا دولت خاتمی سالمتر بود جون تحت نظارت اصولگرایان بود اما دولت احمدی نژاد ناظری نداشت منتقد ومخالف می تواند عیب را ببیند هواداران که نمی توانند عیب را ببینند نظارت بر دولت ها را شدید کنید (2543237) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۷:۴۳:۴۹
صحیح است صحیح است (2543430) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۱:۰۲:۲۱
دولت ها مقصر نیستند که بگیم کدام بهتر بود یا کدوم بدتر چون دولت ها به انتخاب خود مردم روی کار میاند (2544169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۱۸:۱۸
آ قای توکلی !موکلین شما با شما حرف میزنند.آ یا صدای ما را می شنوید؟کامنتها را بخوانید مردم انتظار دارن شما صدای آنها باشید. (2543293) (alef-13)
 
امیر ن
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۱۸:۲۷
بابابااچقدر آدم باید ساده باشه نفهمه منظور اصلی از این مقاله متهم کرون دولت اصلاحات به اهمال و کوتاهی اجرای قانون باشه وگرنه راههای برخورد با رشوه چندان هم دشوارنیست.1.آزادی بیان2.شفافیت3.اقتصاد غیردولتی (2543294) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۲۰:۵۴
نمایندگان محترم مبارزه با فساد را از بودجه شروع کنید . بودجه را عادلانه توزیع کنید. بودجه های عمرانی را براساس جمعیت هر شهرستان تقسیم و تصویب کنید.
به آموزش و پرورش بخاطر تاثیر عمیقی که در اکثر خانواده‌ها و در آینده ی کشور دارد و مشکلات عدیده ای که گریبانگیر آن است بیشترین توجه را داشته باشید.
ثابت کنید که طبق آموزه های اسلام آموزش و پرورش ملت تنها راه رسیدن به مدینه فاضله می‌باشد نه مجازات و زندان و ....
عدالت در توزیع بیت المال مانع فساد و مانع پرورش افرادی چون ریگی نگونبخت می‌شود. (2543297) (alef-13)
 
غفار
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۲۴:۳۷
سلام حیف ومیل اموال عمومی دردولت اقای احمدی همه گیرشدتاجایی که من سراغ دارم 8سال این دولت سیاهترین دوران ایران درزمینه افزابش فسادوحیف ومیل بیت المال بودوازهمه بدترقبح فساددراین دوران شکسته شد (2543301) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۳:۵۷:۰۹
خیلی طولانی است حوصله نداشتم بخونمش. خودش یک مقاله است. (2543326) (alef-13)
 
فریبرز
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۰:۲۹:۵۷
استات اویل ، کرسنت ، گوشتهای آلوده ، استثمار نیروهای شرکتی توسط پیمان کاران ( ایل وتبار و قبیله دولتی ها ) و .......... (2543348) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۱:۰۲:۵۸
فساد از بی ارزش شدن ارزشها و تغییر آنها شکل گرفته است ! چند نفر را برایتان نام ببرم که بعد از محرز شدن تخلف و فسادشان ارتقاء پست گرفته اند !
نه عزیزان من معیار سلامت افراد شعار است نه عمل ! عده بسیاری که بواسطه شعار و البته حمایت دستگاههای نامرئی تاثیر گذار تصمیم گیر همه عرصه ها هستند !
فساد از آنجا ناشی می شود که دستگاه فرهنگی کار اقتصادی کند و متولی هنر کار نظامی و متولی حراست از کشور کار سیاسی ! خلاصه هیچ چیزی سر جای خودش نیست ! تازه هر موقع هم فسادی رو می شود عده ریادی خوشحال می شوند که آن را بهانه ای بر کوبیدن رقبایشان کنند !


رطب خوده هم منع زطب کی کند عزیز دل برادر! (2543365) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۷:۴۱:۴۳
اگه شفافیت باشه ،اگه همه چیز ب دین وامریکا ربط ندیم ،اگه مصلحت بذاریم کنار،اگه اسامی افراد فاسد ب مردم گفته بشه اگه دادگاه مفسدان علنی باشه ،اگه بجای امیر خسروی اونایی ک پشت پرده بودن هم اعدام میشدن ،اگه میشد فهمید خاوری چطور ب راحتی وبا کمک چ کسانی فرار کرد ،وهزاران اگه دیگه،اخرش هم کشش ندیم بهتر (2543428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۷:۵۷:۱۸
مقایسه فسادبین دولت های خاتمی و احمدی نژاد قیاس مع الفارق است چون حجم
پولی که دردوره احمدی نژادوارد کشور شد کارهای نکرده و پول هایی که به بادرفت قابل مقایسه نیست.نمونه زنده عرض این کمترین فسادهای کشف شده است که در تاریخ ایران بی سابقه بوده است.
ولی نکته ای که برایم قابل توجه است این است که فقط دراین پروسه مبارزه با فساد احکام سنگین فقط و فقط شامل حال هیچ یک از دولتی ها نشده است. برای نمونه می توان به
پرونده بیمه ایران اشاره کرد که متهم ردیف اول تاکنون مجازات نشده است .
و بدانید تا وقتی چنین معادله ای برقرار است فساد ادامه خواهد داشت.

به فرمایش مولای متقیان(ع):شقشقه الهدرت یعنی سرو صدایی می شود و پایان هیچ خواهد بود.
هورست کهلررییس جمهور پیشین آلمان مجبور به کناره گیری شد چون در دوره ای که
نخست وزیر یکی از ایالات آلمان بود برای یکی از نزدیکانش زمینه گرفتن وام کم بهره را فراهم کرد.


بنا به فرمایش پیامبراکرم (ص):اقوام گذشته سقوط کردند چون وقتی گناهی ازسوی
قوی دستان بروز کرد مورد بخشش قرارگرفتند و فرودستان مجازات شدند. (2543436) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۸:۳۵:۱۷
هزینه بستن روزنامه ها ورسانه های منتقد همین است نه تنها به کشور خسارت غیر فابل جبران واردشده بخدا من بیشتر نگرانیم سست شدن ایمان فرزند ان خودم هستم هر چه تلاش میکنم نمی تونم بگم این کار ها مسئولین را توجیه کنم ای علما ای مراجع بداد برسید (2543445) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۸:۴۹:۱۰
اگر ادعا رو کنار بزارن و به قران عمل کنن کافیه سوره مائده ایه 38روبخونید. (2543451) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۰:۳۸:۵۴
کالبد شکافی فساد با این طرز تلقی ناقص از عوامل ایجاد ورشد فساد بجایی نمی رسد که کمی گمراه کننده است .منظورم این نیست که انچه نویسنده مقاله ذکر فرموده اند صحت ندارد بلکه موارد ذکر شده خود معلول اند نه علت .در اخرین رده بندی جهانی شفافیت وفساد متاسفانه ایران در بین 165 کشور در رتبه 135 قرار دارد البته شاید این امار اندکی کم وزیاد باشد اما همه ساله این تناسب وجود دارد .حال برای ریشه یابی باید مقایسه همه جانبه ای بین پنج کشور اول که شامل کشورهای اسکاندیناوی ونیوزلند که در رتبه بندی سال گذشته پاک ترینها بوده اند با ایران صورت گیرد .که فکر نمی کنم که این مقایسه ونتایج ان هرگز صورت گیرد واگر هم انجام شود هرگز علنی نخواهد شد . نمی توان بدون شناخت اساسی ترین موارد به درمان ان نایل امد اگر از هر عاملی که در زایش ورشد فساد نقش دارد بهر دلیل عبور کنیم این معضل همچنان به رشد سرطانی ادامه داده وسر انجامی شوم دارد .منتها در ایران فقط حرف وشعار است .زیرا اراده ای برای خروج از بدنامی فساد وبازگشت قبح به ان وجود ندارد .این مشکل مال امروز ودیروز نیست این معضلی بیش از دویست سی صد ساله است .اگر رفتار را نه با قانون بلکه با اخلاقیات وجایگاه افراددر ساختار سیاسی واجتماعی بسنجیم هیچگاه فساد را نمی توان کنترل کرد. (2543503) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۱:۱۸:۲۲
برای ریشه کن کردن فساد باید از خود شروع کرد. (2543544) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۱:۱۸:۵۳
مطبو عات آزاد آزادی در دست یابی یه اطلاعات انتقاد و انتقاد پذیری نظارت نهاد های دولتی و نهاد های مردمی عدم وجود خط قر مز ها در رسیدگی به پرونده های فساد می تواند چنین فساد لجام گسیخته را کنترل کند . اما متاسفانه مراکز فساد مردم را از داشتن چنین حقوقی با تحت فشار گذاشتن دولت ها و نظام محروم کرده اند (2543545) (alef-13)
 
هموطن شماره ی 124
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۲:۵۶:۱۸
فساد...


برای جلوگیری از یک قرارداد فاسد..


به بنده در سال 1386 مبلغ ده میلیارد تومان .. 10.000.000.000 میلیارد تومان


رشوه دادند...

اینجانب -
1- راههای فنی را بررسی کردم
2- راههای واردات جنس راه بررسی کردم
3- مکان مصرف را بررسی کردم

حاصل کار من شد یک گزارش کامل برای جلوگیری از فساد...

همه ی تلاش خود را گذاشتم روی میز بازرسی ...

به نظر شما نتیجه چی شد...



بعد از چند وقت ... نه تنها از بنده تشکر و قدر دانی نشد بلکه ..
حکم اخراجی بنده توسط معاون محترم همان دستگاه وزارتخانه صادر شد..


شرایط بنده ..

1- کارمند قراردادی
2-آدم آزادی خواه اما معمولی در این جامعه


حالا به نظر شما مبارزه با فساد در این مملکت جواب میده ؟!


حاضرم همه ی مدارک و مستندات رو ارایه بدم... حتی نمونه های خرید شده هم موجود است..



تا زمانی که در این مملکت .
1- پارتی باز حرف اول را میزند.
2- تظاهر به دینداری به عنوان اصول دینداری پذیرفته شده است
3- شفاف سازی حقوق و درآمد کارمندها
4- چند شغله بودن
5- چند قراردادی در سازمانهای دولتی و خصوصی
6-عدم رقابت در بخش تولید
7- عدم رقابت در پیشرفت
8- بند سفارش بند پ بند پول بند پارتی
9- ریاکاری
10- دروغگویی
11- سرکوب آزادی
12 - سرکوب حرف حق
13- سرکوب روزنامه ها و اطلاع رسانی
14- و چیزی به نام دین ..... که شده نون دونی یک عده


این مملکت بدتر خواهد شد و بهتر نخواهد شد..


با احترام
هموطن شماره ی 124 (2543622) (alef-13)
 
نا امید
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۰:۳۳
ما هم از شعبه ۳۶تجدید نظر دادگاه انقلاب در مورد تضییع حقمان در پرونده اختلاس ملی نگین غرب واقع در شمال جاده اتوبان تهران - کرج (کیلومتر ۱۵)شکایت داریم.
به کجا شکایت کنیم؟ (2548166) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۳:۵۵:۱۴
این دولته هنوز کارنامه اش مشخص نشده ولی دولت آقای خاتمی انصافاً سالم تر نسبت به بقیه دولتها بود امیدوارم در این دولت شفاف سازی صورت بگیره مخصوصاً که الان به این دولت , دولت میلیاردها میگویند (2543666) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۰:۳۹:۴۳
دوستان من اصلا کار ندارم مفسد از کدوم حزب یا گروهیه من میگم چرا برخورد نمیشه اصلا چه توجیهی داره که یکی بیش از دیه اش هاپولی کنه زنده بمونه بنظر من وقتی مبلغ اختلاس بیش از دیه فرد شد باید دارش بزنن مگه اختلاس باعث ناامنی و از بین رفتن امید و سر خوردگی ملت نمیشه مگه خود این تو دراز مدت باعث از بین رفتن امنیت و نهایتا اختلال در امنیت مملکت نمیشه پس اختلاس کننده مخل امنیت جامعه است اگه چهارتا ادم اعدام بشه بقیه حساب کار دستشون میاد مثل قضیه حمل سلاح سرد که بحق درست برخورد شد (2544144) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۰:۰۴:۰۹
نظرات دوستان همه متین.
ولی یکی از مواردی که یک دولت را پاک و ودولت دیگر را ناپاک میکند عدم نظارت است .
میدونی چرا دولت آقای خاتمی پاکترین دولت بود ؟ چون بقیه قوا دست اصلاح طلبان نبود و همه معطل بودند از دولت یک نقطه ضعفی بگیرند ( نظارت)

میدونی چرا فساد در دولت نهم و دهم به بالاترین شکلش ظاهر میشه ؟ ( چون همه ارکان نظام یکدست هستند و بنابراین نظارت میشه صفر )

مردم هم به حق نظام رو شناخته اند . برای همینه که هر از چند سالی کسانی رو انتخاب میکنند که با گروه قبلی متفاوت باشه تا امکان نظارت و مچ گیری در گروه بعد وجود داشته باشه .

فقط یک مشکل میمونه که اگر مردم میتونستند قوه قضاییه رو هم خودشون انتخاب کنند اونموقع دیگه فساد به حداقل میرسید. (2544517) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۷:۵۲:۲۴
بازم تخطئه کردید؟ (2545043) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۰:۳۳:۴۹
به عنوان يك كارشناس و مسئول عرض مي كنم كه سالها است در زمينه فساد در كشور تمركز فكري دارم .. متاسفانه بايد بگويم مساله اصلي در زمينه مبارزه با فساد وجود ذينفعاني است كه به طرق مختلف مانع اجراي مبارزه با فساد هستند...
اگر دو مسئله در كشور حل شود؛ ريشه فساد خشكيده مي شود 1- قانون براي همه (اعم از اشخاص حقيقي و حقوقي) 2- شفافيت براي همه (اعم از اشخاص حقيقي و حقوقي)
اين دو مسئله اساسي براي كساني كه ورودي به مسئله فساد ندارند شايد خيلي داراي اهميت نباشد اما براي بنده كانند روز روشن است.
فكرش را بكنيد كه ما چقدر دستگاه اداري داريم كه از بودجه بيت المال بودجه سالانه دريافت مي كنند ولي طبق قانون بله طبق قانون مصوب مجلس ، از پاسخگويي درباره هزينه كرد بودجه معاف هستند و ديوان حسابرسي حق ورود به حوزه آنها را ندارد. جناب توكلي لطفا بررسي كنيد ماده 66 ديوان محاسبات كه همكاران شما در مجلس تصويب كردند شامل چه دستگاههايي است؟!!!! اين طوري است كه مبارزه با فساد به قول مقام معطم رهبري شعاري شده...... (2545252) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۲۲:۵۰:۳۸
نمایندگانی که 8 سال تمام در برابر مفاسد عظیمی که در دولت اصولگرای نهم و دهم اتفاق افتاد و به خاطر مصلحت اندیشیهای سیاسی و جناحی سکوت کردند خائن به وطن هستند و شایستگی نمایندگی که ندارند هیچ باید به مردم پاسخگو باشند و در دادگاه حاضر شوند. برعکس می بینیم که اینقدر وقیح اند که حتی طلبکار دولت جدید می شوند که عزم قاطعی برای مبارزه با فساد دارد. خدا ازشون نگذره که اقتصاد کشور رو نابود کردند . (2545451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۸:۲۲:۵۶
ما اسناد و مداركي. از تخلفات اقتصادي و مالي بزرگ. در يكي از شركتهاي بزرگ دولتي. در اختيار داشتيم و پس از دادن گزارشات. متعدد به مسئولين. وزارتخانه و نهادهاي نظارتي به دنبال اعمال تغييرات مديريت. در اين مجتمع. بوديم. در پيگيري. مكاتبات. از بعضي افراد مسئول. شنيديم. كه مي گويند اقاجون كاري نميشه كرد. امام جمعه.و نماينده ولي فقيه پشت سرش است و داره حمايت مي كنه و مي گويد ايشان را از كودكي ميشناسد و زير نظر ايشان بزرگ شده !!!! . به دفتر امام جمعه و نماينده ولي فقيه مراجعه و خواستار وقت. ملاقات حضوري جهت. توضيح. اسناد و مدارك تخلفات. شديم و تذكر داديم كه جايكاه نماينده ولي فقيه بسيار مقدستر از اين. است. كه بخاطر اقاي. فلاني. مورد سوال و ابهام قرار گيرد. لذا ما حتما بايد حاج اقا را ملاقات و به ايشان توضيح دهيم كه در دام. اين اقا گرفتار شده. و اگر از ناحيه اين شخص. هزينه هايي. در امور اجتماعي. و مذهبي پرداخت شده يا ميشود حالا به اسم خريد هداياي فرهنگي. از دفتر حاج اقا يا ......... همه از. محل. بودجه شركت. دولتي است. نه از جيب شخصي ايشان . مراجعه بعدي و پيگيري وقت جلسه مسئول دفتر ايشان گفتند حاج اقا وقت ملاقات. نمي دهند و فرمودند هر سند و مدركي دارند بروند به هر جا كه ميخواهند شكايت كنند و گزارش بدهند !!!!! حال اكر خداي ناكرده. اگر انسان به يقين برسد كه يكي از مفاسد اقتصادي كلان در مملكت ناشي از حمايت. ناصواب نماينده ولي فقيه در استان. از يك مفسد اقتصادي است كه راه را بر مسئو ليني هم كه مترصد تغيير اين مدير مفسد هستند بسنه است. چكار ميتوان كرد ايا با گزارش موضوع به بيت رهبري ميتوان نتيجه گرفت ؟ الان ١٥ ماه از افشاي گسترده مفاسد. اين شركت مي گذرد ولي اب از اب تكان نمي خورد. نه كسي هست اتهامات را رد كند و نه كسي جرات دارد. گزارش واقعي دهد. !!! چاره چيست ؟؟؟؟ (2545772) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۸:۴۷:۴۸
يقينا مشكل اقتصادي و رانتي و فساد اداري در كشور ما ريشه اي است كه شخص رئيس جمهور هم از عهده اش بر نمي آيد و لاجرم بايد انقلاب اقتصادي شود. (2545807) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۸:۵۰:۰۵
متاسفانه به اين دليل با فساد اقتصادي و رانتي برخورد نمي شود كه اول يقه مسئولان طراز اول را مي گيرد (2545811) (alef-13)
 
آرمان
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۲۲:۰۲:۰۰
خوبه یه دولت احمدی نژادی وجود داشت که همه کاسه کوزه هارو رو سرش میشکونند این دولت هم تموم بشه میگن این دولت فاسد بود احمدی نژاد هرچقدر بد بود کلی رو خونه دار کرد این دولت همش حرف تورم رو میزنه ولی کاری واسه ملت نکرد یه نون رو که همه مردم شکمشون رو باهاش سیر میکردند گرون کرد گوشت ومرغ و ماهی رو میشه نخورد آیا نون رو میشه نخورد؟ احمدی نژاد هرچه بود رک بود نه اینکه با زبان سر مردم رو شیره بماله فقط اینو میدونم که باید برای سلامتی آقا دعا کنیم اگر امام خامنه ایی نبود چه بلاها و گرفتاریهایی به سرمون میومد خدایا هیچوقت سایه آقارو از سرمون کم نکن (2547589) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۰۶:۴۶
اين فساد نه پرتي است. نه مصلحت و نه قبيله گرايي. شايد شق چهارم راز بقاي فساد از جنس اتحاد منافع. و شق پنجم همزيستي مسالمت اميز و يا از جنس من تو او ما شريك باشدلطفا به اين خبر و سوال مقايسه اي ذيل ان توجه فرمائيد . بورس نيوز مهر ٩٣ پيگيري تخلفات مديران ايرالكو اجرای برنامه هایی جهت کاهش هزینه واردات لمواد مصرفی
پاک بین با اشاره به واردات 60 درصدی مواد اولیه مورد نیاز تولید، در این خصوص افزود: این مجموعه در راستای کاهش هزینه های تولید خود برنامه هایی همچون حذف واسطه ها و دلال ها در فرآیند واردات محصولات و تعامل مستقیم با شرکت های خارجی اجرا کرد که این امر موجب کاهش قیمت خرید مواد مصرفی شده است. بطوریکه با سیاست های اخذ شده توسط شرکت قیمت مواد اولیه از 430 دلار به 375 دلار کاهش یافت.
رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران در خاتمه پیرامون تخلفات مدیران قبلی مجموعه و چگونگی پیگیری حقوق تضییع شده سهامداران نیز گفت: همانطور که در آخرین مجمع برگزار شده شرکت مصوب شده، تخلفات مدیران سابق مجموعه در حال پیگیری از طریق مراجع قانونی است که در صورت کسب نتیجه قطعی از این اقدامات به طور قطع به سهامداران اطلاع رسانی می شود. سوال ؟؟ چگونه. مديران متخلف. ايرالكو كه پودر الوميناي ٣٦٠ دلار تحويل بندر عباس را به قيمت ٤٣٠ دلار خريد كرده اند تحت پيگرد قضايي. قرار مي گيرند ولي مديران المهدي كه همين پودر الومينا را به قيمت ٥١٩ دلار. يعني ٨٩ دلار هم بالاتر از خريد گران ايرالكو خريده اند و فقط در يك معامله ١٨٠٠٠٠تني بالغ بر ٢٨ ميليون دلار ما مي گوئيم. سوء مديريت ( انشالله ) كرده اند. با گذشت بيش از ١٤ ماه از افشاي اين تخلفات توسط معاونين و مديران سابق المهدي. كماكان. مشغول بكار خود هستند خوب است در سالروز جهاني مبارزه با مفاسد اداري و اتفاق نظر مسئولين ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي تكليف بيش از ٣٠٠٠ ميليارد تومان معاملات غير قانوني. در طي سه سال گذشته. و تخلفات كلان در فروش شمش. علي الظاهر در بورس كالا. به عده اي. افراد خاص. كه بعضا قول حمايت سياسي به مدير متخلف اين مجموعه داده اند تعيين تكليف و به اطلاع. ملت. برسد و دل رهبر عزيز را. كه از دست اين همايشهاي بي خاصيت خون است شاد كنند (2548803) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.