توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239958
انتقادآیت‌الله جوادی آملی از بانکداری ربوی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۴۳
حضرت آیت‌الله جوادی آملی داشتن اقتصاد پویا را لازمه مقاومت در مقابل مستکبران دانست و گفت: نباید اختیار را در دست کسانی قرار داد که نمی‌توانند مال مملکت، معدن مملکت، گاز و نفت مملکت را حفظ کنند.

به گزارش رسا، جمعی از مهندسین قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا و نیز نماینده‌ ولیّ فقیه در این قرارگاه با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار حضرت آیت الله جوادی آملی در سخنانی با بیان این مطلب که از منظر قرآن کریم، نظام هستی نظامی کامل و مهندسی‌شده است؛ اظهار داشت: قرآن کریم، حرفی درباره مسائل علمی دارد که جداگانه مطرح می‌شود و یک حرف درباره مسائل الهی و عقلانیّت دینی دارد؛ آنچه مربوط به عقلانیّت دینی است، این است که فرمود مصالح ساختمانیِ ِسازمان خلقت، حقیقت است؛ یعنی اگر از خدا سؤال کنید شما آسمان و زمین و دنیا و آخرت را با چه مصالحی ساخته اید، می‌گوید با مصالحِ حقیقت ساخته ام. این مطلب وظیفه همه ما را مشخص می‌کند که اگر خدای ناکرده بخواهیم راه کسی را ببندیم یا بیراهه برویم، به خطا رفته ایم.

وی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات اقتصادی جامعه ، بیان داشت: خداوند خطاب به بندگانش فرمود، طیب و طاهر زندگی کنید، حرام انجام ندهید، حرام نخورید و فقرا را هم دریابید. مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: خداوند در مورد بانکداری نیز گفت «بانکداری ربوی، نظام اقتصادی را درهم می‌کوبد». بارها شنیده‌اید که دین، مال را به عنوان عامل قوام و قیام یک ملت می‌داند؛ یک ملت، اگر بخواهد مقاومت کند، مقاومت فیزیکی که منظور نیست، ایستادن فیزیکی که نیست، بلکه منظور ایستادگی است، آن‌که ایستاده گدایی می‌کند، در حقیقت نشسته است و آن‌که نشسته فکر اقتصادی دارد او در حقیقت ایستاده است. خداوند در سوره مبارکه «نساء» فرمود مال، عامل قوام یک ملت است، ملتی که دست و جیبش خالی است، در واقع ستون فقراتش شکسته است و فقیر است، چنین ملتی قدرت مقاومت ندارد و همیشه دستش به عنوان تسلیم، بالاست.

وی داشتن اقتصاد پویا را لازمه ی مقاومت در مقابل مستکبران دانست و بیان داشت: خداوند در اوایل سوره ی مبارکه ی«نساء» گفت: ثروت، عامل ایستادگی یک ملت است. ملت اگر بخواهد قائم باشد، مقاوم باشد، قوام داشته باشد، باید دست و جیبش پر باشد، آن‌که نتواند مالِ مردم را حفظ کند، او سفیه است؛ اینکه به ما فرموده اند، ثروت مملکت را در اختیار سفهایتان قرار ندهید، برای این است که ثروت مملکت، عامل قوام ملتهاست. نباید اختیار را در دست کسانی قرار داد که نمی توانند مال مملکت، معدن مملکت، گاز و نفت مملکت را حفظ کنند و صادرات و واردات را تنظیم نمایند، چرا که این افراد، مملکت را فلج می‌کنند.

آیت الله جوادی آملی در فراز دیگری از فرمایشات خود خطاب به مهندسان و مسئولین قرارگاه خاتم الانبیاء، بیان داشت: شما مهندسین نور چشم ما هستید، قدر خودتان را بدانید، خداوند نعمت خوبی به شما داده است. در زمان جنگ تحمیلی، که جنگ حق علیه باطل بود، شما در آنجا وظیفه خود را انجام دادید، اما الآن وظیفه شما جهاد است و همین تلاش و کوشش شما که سعی می کنید کشور را از فقر نجات دهید، خود یک جهاد است.