نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 217556
مبارزه با مفاسد اقتصادی، بدون سازمان ضدفساد امکان پذیر نیست
بخش تعاملی الف - ایلیا سالار، 8 اسفند 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۷
در بند ۱۹ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط رهبری، بر شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا در این حوزه تاکید شده است. آیت الله آملی لاریجانی در جلسه سران سه قوه در حضور رهبر انقلاب، با اشاره به این بند از سیاست های ابلاغی، بر مبارزه با مفاسد اقتصادی با جدیت و قدرت تاکید نمود. ایشان همچنین در روز شنبه، طی نامه ای به دادستان کل کشور، آقای محسنی اژی از ایشان خواستند که "اقدامات مقتضی" را برای مقابله جدی با مفسدین اقتصادی و هرگونه رانت خواری و انحصار طلبی و امتیازات ویژه انجام دهند. در قسمتی از نامه رئیس جمهور به رهبری نیز، آقای روحانی از "جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا" خبر داده که در شش ماه شروع فعالیت دولت انجام گرفته و مورد تایید و تاکید صریح رهبری نیز قرار گرفته است!

اینکه اقدامات انجام شده دولت در راستای "جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا" در شش ماه فعالیت دولت چه بوده که مورد تایید و تاکید صریح رهبری هم قرار گرفته، اما هیچ خبری از آن در رسانه ها نیست یا اینکه منظور آقای لاریجانی از "اقدامات مقتضی" برای مقابله با مفسدین اقتصادی چیست که تا امروز انجام نمیشده و حالا باید انجام شود، هیچ کدام موضوع این مقاله نیست. در این مقاله می خواهیم به یک اصل ساده و در عین حال اساسی مبارزه با فساد بپردازیم و آن این است که بدون داشتن یک سازمان ضدفساد تخصصی و درعین حال فسادناپذیر، غلبه بر فساد امکان پذیر نمی باشد. اما تا به امروز به نظر نمی رسد هیچ کدام از سه قوه به این اصل ابتدائی و مرسوم مبارزه با فساد پی برده باشند. در تازه ترین اظهار نظر آقای باهنر، نائب رئیس مجلس مدعی شده که "قوه قضاییه بایستی برخورد جدی با مفاسد اقتصادی نماید" در صورتی که با نگاهی به الگوی عِلمی مبارزه با فساد می دانیم که "قوه قضاییه" آخرین حلقه مبارزه با فساد می باشد و به تنهایی، توانایی غلبه بر این پدیده پیچیده و مخرب را ندارد.

در سری مقالات "مفاسد اقتصادی در کشور، واقعیت ها و راهکارها" به طور کامل به ابعاد مختلف مبارزه با فساد و ستون های اساسی آن پرداخته شد. یکی از ستون های اصلی مبارزه با فساد، وجود یک سازمان ضدفساد مستقل و تخصصی است. "مستقل" از این نظر که تحت تاثیر فشارهای سیاسی قرار نگرفته و بتواند هر فردی در هر پست و مقامی را مورد تحقیق و بازجویی قرار دهد و "تخصصی" از این نظر که توانایی مبارزه با مفسدان حرفه ای و کشف شیوه های پیچیده انجام مفاسد را داشته باشد. مزیت دیگر تشکیل سازمان تخصصی و مستقل، مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن چنین سازمانی می باشد. چرا که دیگر امکان فرافکنی و لوث شدن مسئولیت به علت تعدد اعضا و سازمان های درگیر وجود ندارد.

به نظر می رسد امروزه زمان آن فرا رسیده که با درس گرفتن از تجربه ناموفق تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، اشتباهات گذشته را تکرار نکرد و با الگو گرفتن از عملکرد کشورهای موفق در مبارزه با فساد، مسیری درست را برای رسیدن به این هدف انتخاب نمود. کمیسیون مستقل ضد فساد هنگ کنگ (ICAC) که در سال ۱۹۷۴ با الگو گرفتن از سازمان ضدفساد سنگاپور تاسیس شد، در سه مسیر، به مبارزه با فساد برخواسته: (۱) تحقیق و تفحص، (۲) پیشگیری و (۳) آموزش شهروندان. همچنین هیئت تحقیق از اقدامات فساد انگیز (CPIB)سنگاپور، شعار "سریع و مطمئن" (Swift and Sure) را انتخاب کرده تا این پیام را به شهروندان و همچنین عوامل فساد دهد که "اقدام برای کشف فساد به سرعت انجام گرفته و قطعا همراه با نتیجه و عدالت خواهد بود". اقدامات "سریع" بدین معنا که پس از دریافت شکایت در خصوص فساد، اقدامات مقتضی بی درنگ انجام خواهد گرفت و اقدامات "مطمئن" به این معنا که وقتی شکایتی دریافت شد، موضوع را به طور کامل، تا مشخص شدن حقیقت، مورد تحقیق و بازرسی قرار می دهند. نمونه های بسیاری از سازمان های ضدفساد موفق در دنیا یافت می شود که می توان از عملکرد و تجارب با ارزش آنها الگوبرداری نمود.

با اینکه می دانیم، موفقیت در پیکار با فساد و تحت کنترل درآوردن آن، تنها با تشکیل سازمان ضدفساد میسر نمی گردد، اما از این اصل مهم هم نمی توان گذشت که بدون وجود یک سازمان تخصصی و مستقل ضدفساد، موفقیت در امر مبارزه با فساد تقریبا غیرممکن می باشد.

در مورد شفاف سازی اقتصادی هم که مکمل کار سازمان ضدفساد می باشد، باز می توان از کشورهای جهان الگو گرفت. برای مثال، از اولین اقدامات رافائل کوره آ پس از پیروزی در انتخابات کشور اکوادور، افزایش شفافیت اقتصادی این کشور در راستای اصلاحات گسترده اقتصادی بود. امروزه شهروندان اکوادور می توانند با مراجعه به وبسایت وزارت اقتصاد و دارایی، از درآمدها، قیمت ها و اطلاعات مالیاتی مربوط به صنعت نفت مطلع شوند. همچنین این وزارت خانه موظف است تا گزارشات مالی مربوط به دولت های محلی را در وبسایت خود قرار دهد. همچنین وزارت معادن و میعانات نفتی این کشور نیز، موظف شده به صورت ماهیانه اطلاعات مربوط به کشف، تولید و صادرات نفت و گاز را به همراه قراردادها و نتایج حسابرسی ها در وبسایت خود قرار دهد. افشای درآمدهای مالیاتی و نتایج حسابرسی از سازمان های مختلف دولتی و شبه دولتی نیز می تواند از اقدامات بعدی دولت باشد. در سطحی بالاتر، کشور دانمارک وزرای دولت این کشور را متعهد کرده که اطلاعات مربوط به خرج سفر ها و هدایای دریافتی خود را به صورت ماهیانه گزارش دهند. همانطور که مشاهده می کنید برای شفاف سازی اقتصاد هم، مصادیق و الگوهای مشخص و موفقی در دنیا وجود دارد که می تواند الگوی عملکرد دولتمردان کشورمان قرار گیرند.

از اینرو انتظار مردم از مسئولین نظام برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاوتی که شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد نیز یکی از بندهای آن می باشد، این است که اهتمام و تعهد خود را نسبت به انجام سیاست های ابلاغی رهبری، نه با حرف و دستور، بلکه با اقدامات عملی، به عموم مردم نشان دهند.
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۴۰:۵۵
هیچ سازمان، وزارت, ‌ستاد و... نیاز نیست، فقط بگذارید مردم زندگی‌ کنند، بگذارید خودشان مثل همه کشورهای پیشرفته کشور خود را اداره کنند، فقط همین. (1997565) (alef-13)
 
ایلیا سالار
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۲:۱۹
خوبه که بدونید تمام کشورهای پیشرفته دنیا هم به نوعی دارای سازمان ضدفساد هستند. لینک زیر لیست کاملی از سازمان های ضدفساد کشورهاست

http://www.track.unodc.org/ACAuthorities/Pages/home.aspx (1997683) (alef-13)
 
اکبر
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۶:۲۵:۳۲
منظور اينستکه ابتدا بايد ساختار اقتصادي بنحوي باشد که احتمال فساد درآن به حداقل برسد. پس از آن با آن حداقل مبارزه شود. چه سود از اينکه شخصي که خود متهم به فساد است . مسئوليت مبارزه با قاچاق ارز و غيره را داشته باشد. (1998039) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۲-۰۹ ۱۱:۵۳:۰۸
تا زماني كه اقتصاد دست دولت و شبه دولتيها و نهادهاي عمومي غيردولتي قدرتمند و بنيادهايي است كه فعاليتهاي اقتصادي گسترده دارند و اما شفافيت مالي ندارند است و بخش خصوصي واقعي ناتوان از حركت و فعاليت در اقتصاد كشور است مطمئن باشيد فسادهاي اقتصادي همچنان ادامه خواهد داشت. خودمان را گول نزنيم. (1998854) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۷:۱۷:۴۰
در صورت ایجاد این سازمان تازه یه سازمان دیگه باید تاسیس کنن خود این سازمان رو کنترل کنه!!! (1998083) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۴:۴۷
تا زمانیکه نظارت بر قدرت از طرف مردم نباشد و نظارت همگانی و عمومی نباشد،ایجاد سازمانهای وابسته به قدرت،چرخه مبارزه با فساد را پیچیده تر میسازد.راهکار این موضوع آزاد بودن مطبوعات،اداره شدن حکومت از طریق مالیات میباشد. (2000143) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۹ ۰۹:۵۶:۱۰
اگر مطبوعات آزاد باشد بعنوان یک سازمان ضد فساد قوی می تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند. (1998759) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۴۵:۵۴
کدوم سازمان ضد فساد
بابا اینجا همه با هم رودربایسی دارن
همه آشنا هستن
چجوری هم دیگه رو بگیرن (1997570) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۲۳:۲۴
اگه قرار به تشكيل سازمان فساد شد،بنده با دكتراي برق حاضرم به عنوان ابدارچي در اون سازمان استخدام شم،چون مطمينم درامد چندين برابري خواهم داشت!كيه كه ندونه بابك زنجاني مهره سوخته بود كه اسمش رسانه اي شه اسمش رسانه اي شد،ماهام سرمون گرمه بهش تا بقيه راحت كارشونو بكنن،خدايا شكرت كه دنياي ديگه اي ام هست (1997792) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۲:۱۸
جای دعوا و جستجو در سوابق یکدیگر، در برابر فساد بایستیم
روحاني: رقم فساد سه‌هزار میلیاردی، 9 هزار میلیارد تومان است
کد مطلب : 33814
گروه سياسي: رئیس‌جمهور اظهار کرد: گروهی به عنوان دور زدن تحریم‌ها، منافع ملی را دور زدند و پول بیت‌المال را برداشتند، اما امیدواریم که با همکاری تمام دستگاه‌های کشور این پول به بیت‌المال بازگردانده شود. (1997886) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۴۶:۱۳
فقط بگذارید که نشریات آزادانه مسائل را بیان کنند، از ۱۰۰۰ سازمان ضّد جاسوسی و ضّد فساد کاربرد بهتری دارد. (1997571) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۹:۲۴:۱۲
رسانه ها بهترین راه برای مبازره با فساد هستند و باید از این راه جامعه را بالانس کرد (1998203) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۰۲:۵۴
پس قوه قضاییه برای چی پول میگیره؟ (1997585) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۲۰:۲۹
من فقط 10 سطر اول مقاله را خواندم و چون با اساس نوشتاری این مقاله مشکل داشتم بقیه را نخواندم.نویسنده بفرماید که ما در کجای سیستم دولت و قوه های دیگر نشانی از تخصص میبینیم که دنبال متخصص در مبارزه با فساد میگردیم؟متخصصین در رشته های مختلف با کارهای دولت درگیر نمیشوند اگر هم درگیر شوند توسط نیروهای بی تخصص از سیستم دفع میشوند زیرا نداشتن تخصص این افراد در بودن افراد متخصص مشهود میشود. همه شاهدند که پزشکان کارکشته در بیمارستانهای دولتی کار نمیکنند. سرمایه داران هم با تاسیس شرکت و واگذاری بخشی از سهام به صورت رایگان به بعضی مسئولین از مزایای وجود ان مسئول در تشکیلات خود استفاده های رانتی و هزاران میلیاردی میکنند. افراد با هوش و متخصص خارج از سیستم و در سایه میایستند. کسانی که نبض اقتصاد را درک میکنند در بازار ظرف 4 سال میلیارد ها درامد کسب میکنند هیچگاه ازادی و درامد خود را با نماینده شدن یا معاون و وزیر شدن به خطر نمی اندازند به سادگی از محل ازمون و خطای مسئولین و سواستفاده از شکاف قوانین درامدهای میلیاردی دارند. (1997595) (alef-13)
 
hamed
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۰:۰۴
به نام خدا
به نظر نمی رسد صرف تشکیل سازمان ضد فساد در دیگر کشورها دلیلی بر لزوم ایجاد سازمان مشابه در کشور ما باشد.
در صورتی که نیازی به ایجاد سازمان می بینید لطفا بیان کنید که لزوم آن چیست، یعنی چه کاری می خواهد انجام دهد که توسط هیچ نهاد دیگری قابل انجام نیست و نیاز به سازمانی مستقل دارد؟ (1997609) (alef-13)
 
ایلیا سالار
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۱۸:۰۴
دلیل ضرورت تشکیل چنین سازمانی از اینروست که تجربه سالها مبارزه با فساد در کشورهای مختلف نشان داده که "یکی" از ستون های اصلی مبارزه با مفاسد اقتصادی، تشکیل یک سازمان مستقل و تخصصی مسئول مقابله با فساد می باشد.

در این مقاله چهارچوب کامل مبارزه با فساد تشریح گردید:
http://alef.ir/vdceen8wzjh8zei.b9bj.html?215441 (1997786) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۴ ۱۵:۰۱:۴۴
بالاخره چی مگر این سازمان را قرار است کسانی از دنیای دیگری اداره کنند. همین آدمها با همین نظم اجتمایی نتیجه اش همین است که میبینی. میخواهد اسمش و وظیفه اش هر چه باشد. (2036640) (alef-10)
 
سوال و پیشنهاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۵:۴۰
باز هم مستنداتی عقلایی در مورد ضعف سیستم در برخورد با فساد سیستماتیک و گسترده که مانند موریانه پایه های اخلاقی جامعه و توانمندی های اقتصادی کشور را می بلعد.
بلکه از آن مهمتر سطح اعتماد عمومی به سیستم بر اثر ضعف برخورد با فساد، خدشه دار می شود.

اما آقای سالار عزیز، وقتی مضامین نوشته جنابعالی، به صراحت شواهد و تجربیات جهانی و ملی را مطرح می کند، آیا فکر می کنید آنهمه دوایر تحقیق و توسعه در سازمانهای ذیربط مبارزه با فساد که اکنون بظاهر وجود دارند به این نتایج نرسیده اند؟

قوانین ارتقاءسلامت نظام اداری و مقابله با فساد و نیز مجازات اسلامی که مدتها از تصویبشان می گذرد، تا چه حد اجرا شده اند؟

آیا تاکنون هیچ مسئولی برای عدم اجرای قوانین فوق زیر سوال جدی رفته؟

وقتی مامورین مبارزه با فساد سالها در یک شعبه باقی می مانند، آیا برداشت شما چه می تواند باشد؟

طرح مقبول ایجاد سازمان مبارزه با فساد متشکل از افراد پاکدست، این سوال را مطرح می کند که کدام معیارها ضمانت پاکدستی همین افراد را می کند و ناظر بر آنان کیست؟ مگر هم اکنون سازمان عریض و طویلی بنام سازمان بازرسی نداریم؟

قبلا هم پیشنهاد در ذیل مرقومه شما نوشته بودم که فراخوان عمومی دولت از عموم شهروندان برای انجام وظیفه شهروندی خود و گزارش کلیه موارد فساد قابل مشاهده (ریز و درشت) در درجه اول فضای قبح فساد و موج دزدگیری را در جامعه ایجاد می کند که دارای اثر روانی بالایی است.

سپس تشدید قانون مجازات برای مامورین و مسئولینی که به انحاء مختلف از اجرای قانون سرباز میزنند و یا با وقفه در رسیدگی موجب فرسایش اعتماد عمومی می شوند.

اگر قبل از ایجاد هر سیستم جدیدی برای کشف و رسیدگی به فساد، پرونده های فسادهای قبلی کشف شده، منتج به نتیجه شود، و اگر سازمان بازرسی فعلی با تغییر در نگرش و سیستم مجددا احیا مایشا شود و گزارشات شهروندان مورد رسیدگی جدی قرار گیرد، آنگاه می توان به وجود اراده راستین برای مبارزه با فساد و اجرای فرامین رهبری اطمینان داشت.

وگرنه باز من شهروند خواهم گفت: این یک تب ضد فساد است که فروکش خواهد کرد.

از تداوم مقالات پربار و تحقیقی جنابعالی در این زمینه بسیار تشکر می کنم و ضمن آرزوی توفیق، درخواست دارم تا عدم حصول نتیجه ای، حداقل تلنگرها و یادآوری های خود به مسئولین را ادامه دهید. (1997616) (alef-13)
 
rezagol
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۵:۴۸
برادر عزیز هر سازمانی که برای مبارزه با فساد تشکیل شود خود منشائ فساد خواهد بود برای مبارزه با فساد باید چند اتفاق بیفتد اول رسانه ها ازادی عمل داشته باشند وسانسور وزندانی کردن خبرنگاران از بین برود ودوم اصلاح قوانین وشفافیت قوانین در کشور صورت پذیرد وسوم قوه قضاییه بدست قضات کارامد واصلح اداره شود غیر از این هر کاری که صورت پذیرد مثل اب در هاون کوبیدن است والسلام (1997617) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۶:۴۶
تا یه چیز میشه باید یه مشت مفت خور رو براشون سازمان درست کرد. مهمترین نقطه برای شروع مبارزه با فساد آموزش و پرورشه وقتی دانش آموز از اول ابتدایی میبینه همکلاسیهاش بدون درس خوندن و با دیدن دم بعضی از معلمها شاگرد اول میشن انتظار نداشته باشید این دانش آموز تو جامعه رفتاری غیر از این انجام بده. سربازی که در پادگان باید برای مرخصی و معافی و جای بهتر خدمت کردن باج بده بعد که اومد تو جامعه تکلیفش معلومه دانشجویی که باید برای قبولی تو دانشگاه یا گرفتن مدرک هزار جا دست به جیب بشه غیر از درد بیسوادی مشکل نهادینه شدن رفتار زیر میزی رو پیدا میکنه. خودمون رو گول نزنیم سازمان جدید یعنی باج بگیرهای جدید (1997620) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۸:۳۵
دیوار این اموزش و پرورش چقدر کاهی کوتاه که اصلا دیده نمی شه و گاهی چقدر بلند است که تمام ناهنجاریهای جامعه روی سر اون خراب می شه !!!!!! (1997691) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۱۴:۲۳
کاملا موافقم (1997772) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۰۴:۱۲
مقاله شما جالب و مبسوط و منطقي و عقلاني هست وليكن متاسفانه به چند دليل در ايران مقابله با فساد اقتصادي إمكان پذير نيست كه گفتن اين أدله در ايران جرم و گويندش بعنوان محارب تحت تعقيب قرار مي گيرد بس لطفا از انتشار همچين مقاله يا پيشنهادات جداً خوداري كنيد تا بعضي از دوستان و دلسوختگان گرفتار نشوند با تشكر (1997633) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۲۱:۴۶
مطبوعات آزاد رکن چهارم دموکراسی هستند. الان در دنیا روزنامه های آزاد چشم و چراغ مردم در کشف جرائم ، دزدی ها، جنایات و ... هستند. در دنیا مسئولین حکومتی از ترس روزنامه ها سعی می کنند تخلف نکنند چون آینده سیاسی خودشون و حزبشون از بین میره ، اما اینجا یه روزنامه رو بخاطر چاپ یک مصاحبه که در اون مصاحبه شونده گفته قانون قصاص باید برداشته بشه سریعا اون روزنامه پلمپ میشه. حالا فکرشو بکنید روزنامه ای یک دزدی یا تخلف یا فایل صوتی از یکی از مسئولین داشته باشه و بخواد افشا کنه چکارش می کنن؟؟ مگر عباس پالیزدار چکار کرد؟؟ الان کجاست؟ (1997638) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۱۴:۴۹
صد در صد درسته (1997774) (alef-10)
 
قانون!
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۲۲:۳۹
نویسنده محترم، مطمئناً "ستادمبارزه با مفاسد اقتصادی" در ایران بایستی همان نقش و کارکرد را می داشت که ICAC در هنگ کنگ دارد.وگرنه با تغییر نام، کارکرد عوض نمیشود! چه بسا زمان تشکیل همین ستاد در بوق و کرنا شده که این خط پایانی برای فساد در ایران است. ولی همانطور که شما اشاره کردید چنین نشد.چرا؟
نویسنده محترم به احتمال قوی جنابعالی نیز آگاهی که مشکل ریشه ای تر از این حرف هاست.
اگر در کشوری قانون بخواهد اجرا شود منطقا اولویت با قانون اساسی است.
بنده چون عضوی از اعضای ملت ایرانم به سراغ "فصل سوم قانون اساسی "می روم که مربوط به "حقوق ملت "است .اینها نمونه اند باز هم هست.
اصل 19: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
اصل23: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‏ای مورد تعرض و موُاخذه قرار دارد.
اصل 24: شریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد. تفصیل آن را قانون معین می‌کند.
اصل25: بازرسی و نرساندن نامه‏ ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.
اصل 30: دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان رابرای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل‌ تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان‌ گسترش دهد.
اصل 31:داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
اصل32: هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد. مختلف از این اصل طبق قانون مجازات می‌شود.
هرگاه این اصول شوخی تلقی نشد انتظارداشته باشید که بقیه قانون ها که وضع نشده و قرارهوضع بشه هم اجرا شود.
باز بعنوان نمونه برای اینکه سانسور نکنی فقط در مورد اصل30 برات مثال میارم در شهرستان ما "سنقروکلیائی" چندماه پیش گاز و برق بعض از مدارس را قطع کرده بودند و تا دانش آموزان پولشو ندادند وصل نشد. در نظر داشته باش اینها نمونه بود و از این نمونه ها تا دلت بخواهد هست.
سایت الف خیرات رفتگانت سانسور نکن. (1997640) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۲۶:۱۱
تعزیرات چه کرد ما قوه قضاییه داریم سازمان ضد فساد بعداز 2 روز خود سازمان فساد می شود کار را باید ریشهای حل کرد (1997642) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۲۹:۱۵
اگر هم همچین سازمانی درست بشه دودش فقط در چشم فعالین اقتصادی میره نه فاسدان ! فقط قوانین دست و پاگیر درست می کنه و مانع تحارت میشه در حالی که فاسدان آزادانه به کارهای قبلی خود می پردازند ! (1997645) (alef-10)
 
محمد جواد
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۶:۲۷
بعد سازمانی بعنوان بازرسی سازمان ضد فساد تشکیل شود نه؟
اگه بجای اینهمه اعدام کیلویی 4 تا آفتابه دزد 2 تا دونه درشت و آقازاده رانتی اعدام میشدند وضع عوض میشد.
ضمنا آزادی رسانه ها در قالب آزادی مطبوعات حذف فیلترینگ و ایجاد شبکه های تلویزیونی خصوصی بهترین راهکاره (1997690) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۲:۳۰
بر شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا در این حوزه تاکید شده است. این قانون کزایی حداقل 15 سنت نرخ پتروشیمی به شرطی که نرخ بازده داخلی حاصل از صادرات پتروشیمی بالاتر از 30 درصد نره اگر زمینه فسادزا نیست پس چیه آقای توکلی؟ زمینه فسادزا رو که دیگه سازمان مبارزه با فساد نمیتونه جلوشو بگیره. اصلاح قوانین و کم کردن از پیچ و خم های قانونی موجود در اقتصاد موجب شفافیت میشه و کار سازمان مبارزه با فساد رو هم راحتتر میکنه. متاسفانه مجلس محترم ظاهرا در جهت عکس در حال حرکته. در مناطق گرمسیر آب راکد موجب ظهور پشه مالاریا عموما در مناطق باتلاقی و آب راکد با بهداشت پایین اتفاق می افته نمیشه که هر جا یه گودال آب درست کنی بعد یکی رو بکاری با حشره کش که اگه پشه دید بکشدش. (1997707) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۸:۱۲
باید سازمان حسابرسی , سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و نهادهای مرتبط با پولشویی ادغام و تقویت بشن تا با موارد لازم برخورد بشه. (1997711) (alef-10)
 
محمدمهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۲۸:۵۵
مگر سازمان بازرسی کل کشور سازمان ضد فساد نیست مگر از وظایف اصلی وزارت اطلاعات مبارزه با فساد نیست مگر مجلس وظیفه نظارتی ندارد و .....این حرفها چیه (1997716) (alef-10)
 
تام
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۱:۱۳:۱۷
ایجاد هر سازمانی نیاز به بودجه دارد و هر بودجه ای در صورت عدم رعایت قانون تبدیل به فساد می شود آنچه امروز بعنوان مشکل وجود دارد عدم رعایت قانون در اجرای امور است که منجر به فساد گردیده است (2000047) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۴:۰۱
سازمان ضد فساد بایستی بصورت فراقوه ای و منفک از قوای سه گانه تشکیل شود و کلیه دستگاههای اجرایی قوای سه گانه ، نیروهای نظامی و انتظامی و سازمان ها و نهادهای قانونی دیگرموظف به همکاری با آن شوند .صدا وسیما ، مطبوعات ،وزارتخانه های آموزش و پرورش و آموزش عالی نقش حائز اهمیت و مهمی در موفقیت مبارزه با فساد می توانند ایفاء نمایند . (1997756) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۶:۴۴
تنها راه برون رفت از فساد سازمان یافته فعلی اول: آموزش و فرهنگ سازی است ،چرا که قبح فساد و رانت خواری از بین رفته و فاسدان و رانت خواران با افتخار از خلافها و مفسده های خود حرف میزنند.دوم : شفاف سازی و حرکت در مسیرهای شیشه ای که همه بتوانند رفتار خلاف فاسدان را ببینند.سوم: آزادی و امنیت رسانه ها در انعکاس و معرفی خلافکاران چهارم : پیگیری و حقیقت یابی از سوی قوه قضاییه !!! که البته مورد آخر کمی ..... (1997757) (alef-10)
 
بزرگان نیا
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۷:۳۳
با فراهم سازی زمینه ی عمل سالم دو فاکتور عامل ضروری زیر و صداقت در اجرای علمی و دقیق این دو فاکتور می توان نیاز به سازمان مبارزه با فساد را به حد اقل رساند :
1- سازماندهی و نظامند و قانونمند ساختن کار مشاغل و حرفه ها و خدمات و نظارت علمی همیشگی و جدی بر عملکرد این سه عامل و اجرای قانونمند لازمه های این نظارت .
2- رسیدگی صادقانه و مسؤلانه به نیازهای زندگی شرافتمندانه برای قشرهای کارمند و کارگر در کشور بتناسب سطوح علمی و حرفه ای این اقشار با استفاده از اصول مدیریت عادلانه علمی در تعیین حقوق ، مزایا ، پاداشها بتناسب سطح عمومی زندگی روز و اجرای نظارت جدی قانونمند و بی طرفانه ی همیشگی بر عملکرد و بازده کار اقشار مذکور طبق ضوابط و اصول علمی مدیریت . (1997759) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۱۶:۲۷
قصه مبارزه با فساد دركشور ما مانند خالكوبي روي بدن پهلوان معروف است . در همين روزها كه باز شعار مبارزه بافساد گوش فلك را كر كرده ، مجلس ماليات براجاره ئي تصويب كرده كه راه فساد بزرگي را براي متخلفان شاغل در سازمان مالياتي ومالكان متخلف باز كرد . طبق قانون ، امروز تقريباماليات 100% بخش خصوصي با چانه زني با مميز تعيين مي شود !!!! ودر لايحه اصلاحي هم مجددا اين ماده 219 كه تشخيص را انحصارا دراختيار مميز گذاشته تاييد شده واين يعني تداوم فساد يعني دزد ودروغگو دانستن مردم.حالا ما مدام شعارمبارزه با فساد بدهيم !!! . تا قوانين وساختار اداري واز همه مهمتر نگاه برنامه ريزان مبني بردروغگو دانستن مردم ، متحول نشود ، فساد كم نخواهد شدوچاقو دسته خودرا نخواهد بريد . (1997779) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۴:۰۶:۱۲
دستگاه یا سازمان برای مبارزه با فشاد که به موازات سایر دستگاههای نظارتی و قضایی ایجاد بشه خودش ایجاد فساد میکنه . (1997839) (alef-10)
 
علی عارفی
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۴:۲۱:۱۴
کسی هست پیگیر این موضوع باشد.
صد در صد سهام شرکت سرمایه گذاری توسعه اوج سپهر اصفهان متعلق به بانک صادرات ایران است . بانک 5 ماه قبل مدیر عاملی را انتخاب نموده و مدیر عامل در اسرع وقت پسرش را استخدام و بلافاصله بعنوان رئیس دفتر فنی شرکت نموده است در حالی که آقازاده نه تجربه در آن رشته و نه سواد آن کار را دارد و بلافاصله برادر همسرش را استخدام نموده است . نفر بعدی داماد مدیر عامل است که ایشان را استخدام نموده است و بالاخره کارهای عکاسی پروژه ها و تهیه آلبوم عکس های شرکت را نیز به دخترش سپرده است . اما هنوز نهضت حمایت خانوادگی ادامه دارد . آقای مدیر عامل آقازاده تازه استخدام شده را بعنوان نماینده شرکت و با حق ماموریت و پرداخت کل هزینه ها شامل بلیط و هتل و غذا برای بازدید نمایشگاه به آلمان فرستاده است و آقازاده بحساب شرکت سری هم برای چند روزی به اسپانیا تشریف بردند .
اکنون مدتهاست با اقای پیشرو مدیرعامل بانک صادرات نامه نوشته شده و درخواست شده که حداقل یکنفر بازرس اعزام گردد اما ظاهرا گوش کسی بدهکار به این حرفها نیست . ظاهرا در مکتب برخی سوء استفاده بیش ار یک میلیارد تومان قابل رسیدگی است و کمتر از یک میلیارد قابل اغماض است (1997861) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۹:۳۶:۴۱
آقای عرفی
دلتان را خوش نکنید
بنده با مدارک کافی از سر خیردوستی، گزارش یک مدیر فاسد در یک شرکت مهم زیر مجموعه وزارت اقتصاد را به دستگاههای نظارتی دادم

به من فقط لبخند زدن و گزارش مرا به همان شرکت فرستادند بدون اینکه حتی خودشان نگاهی به آن بیاندازند.
اگر واقعا اراده ضد فساد در مسئولین اجرایی وجود داشته باشد، با دل و جان از شما دعوت باید کنند تا مدارکتان را تحویل دهید تا سریع بررسی شود.
اما متاسفانه فکر نکنم آب از آب تکان بخورد. فساد بقول آقای دکتر توکلی سیستماتیک است. یعنی در بدنه سیستم تار تنیده

یک حرکت انقلابی و شدید برای مقابله با فساد نیاز است. (1998217) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۵:۱۱:۲۳
مبارزه با فساد اقتصادی فقط یک راه حل دارد که کسی حاضر به تن دادن به ان نیست:
"خروج حکومت از اقتصاد"
تا زمانی که حکومت خود بزرگترین بنگاه دار این کشور است، هرگز فساد از این جامعه رخت بر نخواهد بست. اقتصادی که در آن رقابت بی معناست و حکومت با ابزارهای قانونی و فرا قانونی خود اقدام به دخالت در بازار می کند، هرگز روی سلامت را نخواهد دید. افرادی مانند زنجانی و امثالهم هم زاییده این اقتصاد بیمار هستند. متاسفانه در کشور ما توجهی به تجارب بشری نمی شود و سعی می شود دنیا را از عصر حجر دوباره خودمان تجربه کنیم.
حداقل نیم نگاهی به جهان نشان می دهد که اقتصاد حمایتی سرنوشتی جز اضمحلال و فساد نخواهد داشت. (1997931) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۶:۱۳:۰۹
با سلام
تا زماني كه ما براي اشتباهاتمون از نظام مايه مي گذاريم و مي گوئيم اگر مردم اين مطلب را بدانند آبروي نظام مي رود همين خواهد شد . پس بابت اشتباهات افراد اصل نظام رو كه همه ي مردم اعم از چپ و راست ، مسلمان و مسيحي و غيره قبولش دارند نبايد زير از بين ببريم . (1998028) (alef-1)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۷:۰۷:۲۰
با توجه به ظرفیت سازمان بازرسی کل کشور مطابق قانون اساسی تقویت این سازمان به جای موازی سازی ضروری و راهگشاست (1998073) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۷:۵۹:۳۷
گردش ازاد اطلاعات بهترین سازمان است نیاز به سازمان که اون هم رشوه بگیر بشه نیست . همه اگر در برابر قانون مساوی باشند مملکت گل وبلبل میشه. (1998122) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۸:۰۳:۰۸
سازمان تعزیرات که یادتانه چند وقت پیش مدیرانش به خاطر رشوه دستگیر شدن! البته از حلقه مدیریت حذف نمیشن! (1998124) (alef-10)
 
الله وردي
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۰:۵۷:۰۷
گر حكم شود كه مست گيرند. در شهر هر آنچه هست گيرند!
مثلا نيروي انتظامي نفت خام فروخته وپول پس نميده چي تدبيري در اين رابطه انديشيديد!؟ (1998340) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۹ ۰۸:۴۲:۵۰
به اين سازمان پيشنهادي شما هم نميشود اميدي داشت چون قانون توسط مجريان براحتي اب خوردن تفسير به راي ميشود وبا هر ارباب رجوعي با يك قانون دلخواه برخورد ميشود اگر به سازماهايي كه امور مالي دران اجرا ميشو مانند دارايي وشهرداري مراجعه كرده باشيد متوجه شديد (1998726) (alef-10)
 
خاموشی
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۰:۵۲:۵۵
جالبه بانک مرکزی که اشراف به تبانی وپولشوییهای انجام شده در بانکها وصرافیها دارد بخشنامه میکند که عاملین فساد ورشوه خواریها خود عاملین معرفی نمیاند نخیر امیدی نیست که نیست (2000009) (alef-10)
 
همتیان
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۰:۳۰
گروه مورد نظر رییس جمهور محترم در کنار ب ز رابخش عمده آنرادر بخشی از سیتم بانکی باید جستجو نمود که در سایه این تبانیها یکشبه ره صد ساله رفته اند (2000022) (alef-10)
 
ناجی
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۱:۵۷:۴۹
نه برادر من،درست کردن سازمان و اداره برای مبارزه با فساد،جز اضافه کردن یک سازمان فاسد به دیگر سازمانها نیست.اصول اخلاق فردی در این مملکت به انحطاط کشیده شده است و با توجه به این که هر سازمانی را تعدادی آدم تشکیل می دهند،شک نکنید که در این بلبشوی بی اخلاقی فردی،فردا باید برای تک تک آدمهای همان سازمان دستگاه نظارتی درست کنید.ماجرا از جاهای دیگری می لنگد.فساد عمومی نشانه بی اخلاقی عمومی است.برای این معضل فراگیر فکری بکنید. (2000129) (alef-10)
 
تیار
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۷:۰۷:۳۲
سایت خیلی خوبی دارین. (2000746) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۸:۵۴
وقتی شخصی با پرونده فساد بتواند معاون رئیس جمهور شود و قوه قضائیه هم نتواند یا نخواهد کاری بکند این سازمان نیز جز بودجه خواری و احتمالا" شریک دزد بودن کاری از پیش نخواهد برد. چاقو دسته اش را نمیبرد. (2001147) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۲۳:۲۲:۰۱
مهمترین عامل کنترل فساد داشتن ایمان مذهبی به معنای واقعیست (2001328) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۱ ۱۸:۲۹:۴۹
يك سازمان ضد فساد درست كنيد خودش بشه منشا فساد ! تا وقتى قانون در كشور اجرا نمىشود و سازمانهاى موازى هستند تا وقتى اگر و اما ها بر همه شءونا سايه انداخته تا وقتى استثاء و تقدس مابي كالاى روز سخود رده را تدبير نيست (2002841) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۸:۵۵
وقتي كه وزير ... خودش 33 شركت دارد، اين خودش فساد زاست. وقتي كه 35 سال است شركت نفت اساسنامه ندارد و درآمدهاي ها و هزينه‌هايش شفاف نيست، اين فساد زاست! وقتي بعد از 35 سال هنوز يكي از مواد قانون اساسي در خصوص داريي مسئولان هنوز اجرايي نشده است! چگونه ميشود با فساد مبارزه كرد؟ (2005214) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۱:۳۴:۳۸
آقای الف می خوای یه سازمان درست کنی برای زیر میزی گرفتن؟؟؟ (2007026) (alef-13)
 
کار آفرین
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۰۷:۲۴:۵۳
لطفا مبارزه با فساد را از صرافی بانک...... در داخل ودبی شروع بفرمایندکه در ارتباط با ب ز وکارکنانشرکت نفت معرکه کرده واقای .....صراف بانک در دبی تبدیل به یکی از مولتی میلیاردرها شده است (2008844) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۵:۳۴:۵۴
وقتی اطاق نگهداری مدارک تحقیق و تفحص مجلس از تامین اجتماعی خراب میکنند و مدارک انرا از دسترس خارج میکنند . دنبال جه میگردید. (2009465) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۲۰:۰۰:۴۶
سیاسیون را کنترل کنید قضیه حل میشه پشت هر فساد یکه تا کنون برملا شده چند سیاست مدار قرار داشته اند. به خاطر همین پروند ه ها به کندی پیش میرود. (2011060) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۲۱:۵۷:۰۸
طیب نیا طبیب اقتصادایران (2015111) (alef-13)
 
ع
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۱۵:۱۸:۳۱
ای بابا اینجا نتونستن اتیکت روی اجناس و اقلام رو پیگیری کنن..چی شد پس اونهمه سر و صدا برای مبارزه با متخلفین؟؟؟ الان از هر 5 تا بوتیک لباس 4 تاشون اصلا تیکت ندارن بعضی ها هم که هر قیمتی بخان میدن..این یه نمونه ی کوچیک بود از این مسئله که اینجا هیچ خطی جدی پیگیری نمیشه فقط یه مدتی اتیشش تنده بعدا انگار نه انگار که یه قانون و طرحی قرار بوده انجام بشه.. از طرفی واقعا فکر میکنید با دولتیها کسی برخورد میکنه؟؟ نه واقعا اینطوری فکر میکنین..؟ (2030019) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.