نظر منتشر شده
۹۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 104687
آدم های اصلي‌ احمدي نژاد يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هردو
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۰۹
احمد توكلي به تشريح ابعاد تازه‌اي از ماجراي جنجالي ادغام وزارتخانه‌ها، نشست لاريجاني و احمدي‌نژاد در حضور رهبري، تغيير رويه در برخورد مجلس با دولت، بروز اختلافات مبنايي با دولت با تشديد انحرافات اطراف رئيس جمهور و ناگفته‌هايي از انتخابات 88 پرداخت.

 

به گزارش الف احمد توكلي رييس مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي و نماينده تهران در دوره هاي هفتم و هشتم مجلس است. او عزل وزيران وزارتخانه هاي ادغام شده را از اختيارات قانوني رييس جمهور مي داند اما معتقد است كه اين كار خلاف مصلحت است. با دكتر توكلي در خصوص ادغام وزارتخانه ها و انتقاداتي كه نسبت به مواضع او وارد مي شود به گفت و گو نشستيم.

 

احمد توكلي در اين گفت و گو به تشريح ماجراي اخير ادغام 8 وزارتخانه و اتفاقات پس از آن مي پردازد و ضمن بيان ريشه هاي اختلاف دولت و مجلس در اين قضيه دلايل خلاف مصلحت بودن عزل وزرا را شرح مي دهد.

 

جزئيات تازه اي از نشست لاريجاني و احمدي نژاد در حضور مقام معظم رهبري با موضوع ادغامها بخش ديگري از سخنان توكلي بود كه در اين گفت و گو به آن پرداخته شد.

 

احمد توكلي با تصريح بر اينكه موضع مجلس در برابر رئيس جمهور ديگر همانند گذشته نيست تاكيد مي كند كه حلم گذشته مجلس در برابر قانون شكني‌ها تكرار نخواهد شد.

 

وي در عين حال با برخي ديگر هم عقيده است كه احتمالاً عزل 3 وزير نفت، صنايع و رفاه به دليل مساله داشتن آنها با فرد معلوم‌الحال كنار آقاي احمدي نژاد بوده است.

 

بخشهاي پاياني اين گفت و گوي تفصيلي به حاشيه ها مي پردازد و وي به منتقداني كه مي گويند توكلي هميشه مخالف است، پاسخ مي دهد. وي با تصريح بر اينكه اكنون با دولت اختلاف مبنايي دارد، چون اصلي‌ترين افراد دور دكتر احمدي نژاد يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هردو، براي اولين بار دليل اضطرار خود براي راي دادن به احمدي نژاد در انتخابات سال 88 را فاش مي كند.

 

مشروح گفت و گوي تفصيلي خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با احمد توكلي به شرح زير است:

 

* عزل سه وزير با استناد به ماده 53 برنامه پنجم تعجب‌آور است

 

آقاي دكتر توكلي! با وجود آن كه شوراي نگهبان در خصوص ادغام وزارتخانه ها نظر خود را اعلام كرده است، اما باز هم شاهد برخي اختلاف نظرها ميان دولت و مجلس هستيم. اين اختلاف نظرها بر سر چيست؟

- فكر مي كنم علت اين موضوع به اصرار آقاي احمدي نژاد به روشي كه از ابتدا درست مي دانست، بازمي گردد و مي خواهد اين روش را بازسازي كند. به عنوان مثال هنگامي كه ايشان در حكم عزل وزيران صنايع و معادن، نفت و رفاه به ماده پنجاه و سوم قانون برنامه پنجم استناد مي كند و در حكم سرپرستي آقاي غضنفري و آقاي شيخ الاسلامي همين جمله را تكرار مي كند، واقعا تعجب آور است. چرا كه عزل يك وزير يا سرپرستي يك وزير ديگر بر يك وزارتخانه از لوازم ماده 53 برنامه پنجم نيست. ايشان فرض را بر اين گرفته كه چون تشخيصش در خصوص ادغام وزارتخانه نفت با نيرو و صنايع و معادن با بازرگاني درست است، در حال بازسازي همان روش سابق است. ماده 53 قانون برنامه پنجم تصريح مي كند كه دولت مكلف است يك يا چند وزارتخانه را به نحوي در وزارتخانه ديگر ادغام كند كه تعداد وزارتخانه ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه كاهش يابد و در ادامه بلافاصله مي گويد كه دولت بايد شرح وظايف و اختيارات وزارتخانه جديد را براي تصويب به مجلس ارائه كند. بنابراين معناي اين ماده از برنامه پنجم اين نيست كه ما ابتدا وزارتخانه ها را در هم ادغام كنيم و سپس به مجلس بگوييم كه كار ما را امضا كند؛ بلكه به اين معناست كه دولت ابتدا شرح وظايف را تدوين كند و پيشنهاد دهد به مجلس كه مثلا وزارتخانه هاي نفت و نيرو با يكديگر ادغام مي شوند و وزارت انرژي تشكيل مي شود. مجلس نيز ممكن است دربست بپذيرد يا وزارت نيرو را به دو بخش آب و بخش برق تقسيم كند؛ بخش آب را به وزارت جهاد كشاورزي واگذار كند و بخش برق نيز در وزارت نفت ادغام شود. اگر قرار است ماده 53 تحقق يابد دولت بايد ابتدا شرح وظايف وزارتخانه جديد را تدوين و به مجلس ارائه كند و مجلس نيز اين شرح وظايف را تصويب نمايد. در مرحله بعد دولت موظف است وزراي پيشنهادي خود را براي آن وزارتخانه يا وزارتخانه هايي كه مجلس شرح وظايف آن را تصويب كرده و شكل ساختاري و شرح وظايف آن مشخص است به مجلس معرفي كند.

 

* برداشت رئيس جمهور از ماده 53 برنامه پنجم از ابتدا اشتباه بود

 

يعني بر اساس قانون وزراي جديد بايد بعد از تصويب شرح وظايف به مجلس معرفي شوند؟

- اگر شما شرح وظايف يك وزارتخانه را ندانيد، مي توانيد وزير پيشنهادي را ارزيابي كنيد؟ هنگامي كه شما به كسي گواهينامه پايه 2 مي دهيد و او مي تواند از ماشين سه چرخ تا خاور پنج تن را براند، آيا براي آن كه يك تريلي را به او بدهيد دوباره او را آزمايش نمي كنيد؟ آيا ارزيابي نمي كنيد كه اين شخص مي تواند گواهينامه پايه يكم بگيرد يا نه؟ اين مثال را از آن جهت مطرح كردم كه به روشني نشان مي دهد كه اگر مجلس به فردي مانند آقاي نامجو براي وزارت نيرو راي اعتماد داد، دليل بر اين نمي شود كه اگر وزارتخانه هاي نفت و نيرو با يكديگر ادغام شوند و وزارت انرژي تشكيل شود، توانايي اداره آن را نيز دارد؛ بلكه بايد دوباره ارزيابي و راي اعتماد داده شود. بنابراين ما مسئوليت ها را مشخص مي كنيم و بر حسب مسئوليت، توانايي فرد معرفي شده را مي سنجيم.

آقاي رييس جمهور از ابتدا برداشت نامناسبي از ماده 53 قانون برنامه پنجم داشت كه مجلس و شوراي نگهبان و حقوقدانان آن را تاييد نمي كنند. در نتيجه استناد ايشان به ماده 53 در احكام صادره براي وزارتخانه هايي كه قرار است ادغام شوند، استناد بي وجهي است؛ چراكه ماده 53 نمي گويد كه شما ابتدا يك وزير را عزل كنيد، چند وزارتخانه را دچار سرگرداني نماييد، ادغام را انجام دهيد، يك وزير را به عنوان سرپرست وزارتخانه جديد بدون راي اعتماد مجلس نصب كنيد و در آخر شرح وظايف وزارتخانه هاي جديد را براي تصويب به مجلس ارائه كنيد.

استدلال آقاي احمدي نژاد در گفت وگوي ويژه تلويزيوني هفته گذشته اين بود كه چون اين فرآيند طولاني است، نمي توان 8 ماه يك وزارتخانه را سرگردان كرد و كار آن را لق كرد. اما چون مشخص نيست كه كدام وزارتخانه ها در يكديگر ادغام مي شوند، تمام وزارتخانه ها سست مي شوند. سوال من اين است كه اگر مسيري قانوني شد، آيا بايد عمل كنيد يا عمل نكنيد؟ و اگر مسيري منطقي شد بايد به آن عمل كرد يا نه؟ اگر ايشان مي خواهد وزارتخانه ها را در يكديگر ادغام كند، بايد كار مطالعاتي انجام دهد و همانطور كه شرح داده شد، در آن مسير طي طريق كند.

 

* احمدي‌نژاد مي‌خواهد مجلس را در برابر عمل انجام شده قرار دهد

 

همان طور كه شوراي نگهبان اعلام كرده وزارتخانه ها بايد بر اساس قانون به كار خود ادامه دهند و اگر قرار است وزارتخانه اي منحل شود، بايد قانون اجازه دهد. ايشان با اين كار در حقيقت مي خواهد مجلس را در برابر عمل انجام شده قرار دهد؛ در حالي كه ممكن است مجلس چنين كاري را به مصلحت نداند. وزارتخانه ها بايد كار خود را ادامه دهند.

رئيس جمهور مدعي است كه اگر قرار بر ادغام باشد، چون وزير نمي داند كه در كابينه باقي خواهد ماند يا نه، در كار انجام وظايف خود سست مي شود. ما مي بينيم كه هر 4 سال يك بار انتخابات برگزار مي شود آيا از يك سال و نيم، دو سال قبل همه كارها متوقف مي شود؟ خود آقاي احمدي نژاد در اواخر سال 87 و اوايل سال 88 به درستي اعلام كرد كه انتخابات نبايد موجب كندي كارها شود و همه بايد محكم كارهاي خود را انجام دهند؛ درست هم مي گفت. پس ثبات و انجام وظايف وزارتخانه ها به اين معنا نيست كه كسي خيال كند قرار است تا قيامت وزير بماند.

 

* عزل همزمان 3 وزير خلاف مصالح ملي بود

 

شما و برخي نمايندگان در اظهارنظرهاي خود اعلام كرديد كه عزل وزرا غيرقانوني است. چه مستندات و استدلالاتي براي اين صحبت شما و برخي نمايندگان وجود دارد؟

- من نگفتم كه عزل وزرا غيرقانوني است؛ بلكه تصريح كردم كه عزل وزرا قانوني است اما با مصالح ملي مغايرت دارد. علتش هم روشن است. در حالي كه ما از سوي كشورهاي بيگانه به وسيله تحريم و فشارهاي سياسي و تبليغاتي تحت فشار هستيم، در داخل با مشكلات اقتصادي جدي دست و پنجه نرم مي كنيم، رييس جمهور به يكباره 3 وزير اقتصادي - اجتماعي را عزل مي كند. پيام اين كار براي جامعه و خارج از كشور چيست؟ آن هم وزير نفت كه يك وزير كاملا اقتصادي، سياسي و فني است. از اين لحاظ سياسي است كه ما در بازار تمام سياسي نفت نقش داريم و پس از 38 سال نقش جديدي را كه حق ما بود و بايد به ما مي دادند، بعد از سال ها به ما واگذار كرده اند و آن هم رياست اوپك است. البته اگرچه نقش رييس اوپك از دبيركل پايين تر است اما در عين حال مسئوليتي است كه ما بايد در آن به شكل جدي ايفاي نقش كرده و جاي پاي خودمان را براي سال هاي آينده محكم كنيم. بايد از اين فرصت نهايت بهره را برد و بخش نفت را تقويت كرد.

 

* هم‌نشيني با وزرا يا معاونان وزراي اوپك در شان رئيس جمهور ايران نيست

 

در اين شرايط مي بينيم كه آقاي رييس جمهور سرپرستي وزارت نفت را بر عهده مي گيرد؛ آيا در شان رييس جمهوري اسلامي ايران هست كه با وزراي كشورهايي كه هم سطح او نيستند يا با قائم مقام وزراي اوپك در يك جلسه بنشيند؟ معناي اين كار آقاي رييس جمهور اين است كه ما در واقع نمي توانيم رياست اوپك را به خوبي بر عهده داشته باشيم. كدام مصلحت ملي اقتضا مي كرد كه ايشان وزير نفت را عزل كند؟ آيا اشكالي داشت كه وزير نفت وزارت خود را ادامه دهد و اگر روزي مجلس پذيرفت كه وزارت نفت با وزارت نيرو ادغام شود، در اين صورت آقاي رييس جمهور آقاي نامجو يا هر كس ديگري را كه مد نظرش بود به مجلس معرفي مي كرد و مجلس هم اگر صلاح مي ديد به وزير پيشنهادي راي اعتماد مي داد.

از سوي ديگر آيا درست است كه وزير صنايع كه براي مذاكرات سياسي - اقتصادي عازم سفر چين بود، عزل شود و ما در برابر طرف خارجي كه ارتباطات زيادي با آن داريم، كوچك بشويم؟ چه لزومي داشت؟ همان طور كه رييس جمهور اعلام كرد، وزير صنايع از دوستان آقاي احمدي نژاد بود؛ حالا اگر دو - سه ماه ديگر ايشان در وزارت صنايع مي ماند اين وزارتخانه بهتر اداره مي شد يا سرپرستي آقاي غضنفري كه همزمان مسئوليت سنگين وزارت بازرگاني را نيز برعهده دارد؟ كداميك به مصلحت نزديكتر بود؟ البته من به آقاي محرابيان براي وزارت صنايع راي ندادم اما حالا كه وزير شده، عزل او را در اين وضعيت به مصلحت نمي دانستم. چرا ما فردي را كه در ابتدا چندان كاردان نبود و با افت و خيز تجربه اندوخته، عزل مي كنيم و فرد ديگري را كه مسئوليت سنگين ديگري بر عهده دارد را جايگزين او مي كنيم؟

 

* حلم گذشته مجلس در برابر قانون شكني‌ها تكرار نخواهد شد

 

شما اخيرا در اظهارنظرهاي خود اعلام كرديد كه برخورد مجلس از اين پس تغيير خواهد كرد و ديگر شاهد رفتار گذشته مجلس در برابر دولت نخواهيم بود. بر اين اساس شاهد چه تحولاتي در روند تعاملات دولت و مجلس در آينده و در 2 سال باقي مانده از عمر دولت خواهيم بود؟

- من فكر مي كنم كه مجلس به اندازه كافي حلم به خرج داده است. از اعتراضات سنگيني كه ما در فضاي مجلس به طور خصوصي مي شنويم، برداشت من اين است كه مجلس مانند گذشته رفتار نخواهد كرد. بعد از حوادثي كه در يكي دو ماه اخير در خصوص وزارت اطلاعات رخ داد و آزمايش هايي كه افراد پس دادند، مجلس ديگر دليلي نمي بيند كه حلم گذشته را به خرج دهد.

معني سخن من درگيري و كشمكش نيست؛ معني سخن من اين است كه آقاي رييس جمهور بايد بداند كه بايستي بر خلاف گذشته به قانون اهميت بدهد و وظيفه خود بداند كه قانون را اجرا كند. مجلس نيز احتمالا براي اجراي قانون سخت گيري بيشتري به خرج خواهد داد و همان طور كه مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي كميسيون كشاورزي فرمودند، قانون مورد احترام رهبري و مردم است و همه بايد قانون را رعايت كنند.

اين كه رهبر معظم انقلاب در اين شرايط بر اجراي قانون تاكيد مي كنند پيام روشني دارد و مجلس نيز اصرار دارد كه ديگر مسير گذشته تكرار نشود. در سالهاي پيش قانون شكني هايي صورت گرفته است كه مجلس حلم به خرج داد و به تعبير برخي ديگر از خود ضعف نشان داد كه شايد هر يك از اين تعابير به نحوي درست باشد.

 

* دليل حمايت مجلس از دولت اميد به اصلاحاتي بود كه توان آن را در احمدي‌نژاد مي‌ديد

 

چرا مجلس اصولگرا كه در 6 سال اخير همواره اين رفتار را در پيش گرفته بود، اكنون در پي تغيير رويه است؟ آيا سكوت مجلس در برابر برخي اقدامات دولت دليل خاصي داشت؟

- اين رفتار مجلس علل مختلفي داشت. يكي از دلايل، اميد به اصلاحاتي بود كه توان آن را در آقاي احمدي نژاد مي ديدند؛ نمايندگان سخت گيري را لازم نمي ديدند و فكر مي كردند كه اگر از ايشان پشتيباني شود بهتر است. عده اي نيز با اعمال نفوذ دولت، همراهي بيش از حد نشان مي دادند. برخي نيز به دليل تاييد مقام معظم رهبري و تشخيص موضوع، فكر مي كردند كه اگر ملاحظه كنند مناسبتر است. نتيجه اين رفتارها اين شد كه آقاي احمدي نژاد تصور كرد هر كاري را كه درست مي داند مي تواند انجام دهد. اما شرايط امروز تغيير كرده است؛ چرا كه هم آقاي احمدي نژاد ديگر آن آقاي احمدي نژاد سابق نيست و هم كشور بيش از اين تحمل برخي قانون شكني ها را ندارد.

البته بايد در اينجا به يك نكته اشاره كنم. آقاي احمدي نژاد در گفت وگوي زنده هفته گذشته خوب صحبت كرد و جز موارد معدودي كه در فرصتي جداگانه بايد نقد شود، از اين جهت كه تمكين بسياري در برابر قانون نشان دادند، و مانند گذشته در برابر قانون موضع گيري نكردند. حالا ديگر نسبت به قانون ابراز تمكين مي كند البته بايد ديد كه در عمل چه اتفاقي خواهد افتاد.

 

پس شما اين اظهارات را يك سيگنال مثبت ارزيابي مي كنيد؟

- در مقام موضعگيري لفظي بله.

 

* جزئيات تازه‌اي از نشست لاريجاني و احمدي‌نژاد در حضور رهبر معظم انقلاب

 

آقاي لاريجاني اخيرا اعلام كردند كه ايشان و آقاي احمدي نژاد در حضور رهبر معظم انقلاب در خصوص ادغام وزارتخانه ها صحبت كرده اند. در اين جلسه چه مباحثي مطرح شده است؟

- آنچه كه من مي دانم اين است كه نظر شوراي نگهبان با صراحت مطرح شد و رهبر معظم انقلاب از نظر شورا دفاع حقوقي كردند. ايشان تصريح فرمودند كه وقتي شوراي نگهبان نظري مي دهد همه بايد اطاعت كنند و من هم بايد اطاعت كنم. رهبر معظم انقلاب همچنين استدلال كردند كه صدر و ذيل ماده 53 از يكديگر جدا نيست بلكه يك ماده است و صدر و ذيل آن با هم فهميده مي شود. اينگونه نيست كه شما وزارتخانه ها را ادغام كنيد و سپس شرح وظايف را ارائه كنيد.

آقاي احمدي نژاد در صحبت هاي خود در هيات دولت، دو بار ماده 53 مزبور را طرح كرد؛ يك بار از عبارت "سپس " و يك بار هم از عبارت "بعدا " استفاده كرد و گفت ماده 53 ميگويد ادغام كنيد سپس (وبعدا) شرح وظايف را به مجلس بدهيد. در حالي كه اينگونه نيست بلكه شرط تحقق قسمت اول، قسمت دوم است. قسمت دوم مي گويد كه حكم اول چگونه بايد اجرا شود. اين استدلال شد و ايشان هم پاسخي نداشتند و جمع بندي آقا اين بود كه نظر شوراي نگهبان كه نظر مجلس همان بود، قانوني است و بايد اجرا شود. اما مي بينيم كه آقاي احمدي نژاد از طرق به ظاهر قانوني دارد آن حركت قبلي خود را شبيه سازي مي كند؛ يعني عزل وزرا را انجام داد و از عبارت "پايان ماموريت " كه در قانون اساسي جايگاه حقوقي ندارد استفاده كرد. در سرپرستي وزارتخانه ها نيز مانند گذشته عمل كرد و اكنون پس از انجام تمام اين كارها مي خواهد شرح وظايف را به مجلس ارائه دهد.

 

* تشكيل كميته مشترك براي وزارت ورزش وقت تلف كردن است

 

در خصوص وزارت ورزش نيز در اين جلسه صحبت شده است؟

- بله؛ درباره تشكيل وزارت ورزش مقام معظم رهبري صراحتا و قاطعانه اعلام كردند كه بايد وزير پيشنهادي به مجلس معرفي شود و اگر ابهامي نيز وجود دارد با همكاري مجلس اين ابهامات را برطرف كنيد. آقاي احمدي نژاد در صحبت هاي هفته گذشته خود خبر دادند كه كميته مشتركي مسئول اين كار شده است كه البته من اطلاعي از آن ندارم. اما به نظرم تشكيل اين كميته نيز وقت تلف كردن است؛ بايد وزير به مجلس معرفي شود و خود وزير به مجلس بيايد و اگر ابهامي دارد از مجلس تفسير بخواهد تا مجلس اين ابهامات را برطرف كند.

 

* نمي‌خواهم بگويم هر چه امثال من مي گويند مدبرانه است و هر چه آقاي احمدي‌نژاد مي گويد مدبرانه نيست

 

شما تاكيد مي كنيد كه عزل وزيران نمي تواند بر اساس ماده 53 باشد. رييس جمهور بر اساس كدام بخش از قانون برنامه پنجم وزيران را عزل كرده است؟

- استناد آقاي احمدي نژاد به ماده 53 بي وجه است؛ اما بر اساس اصل 135 قانون اساسي حق عزل وزيران را دارد. اختياراتي كه قانون اساسي به افراد مي دهد بر اساس يك مقدماتي است. به عنوان مثال هنگامي كه قانون اساسي در اصل 135 حق عزل وزيران را به رييس جمهور مي دهد، قبل از آن فرض را بر اصل 115 گرفته است كه بر اساس آن رييس جمهور از رجال مذهبي - سياسي است كه مدير و مدبر و داراي حسن سابقه و امانت و تقوا و همچنين معتقد و مومن به مباني جمهوري اسلامي است. مباني جمهوري اسلامي نيز در اصل دوم ذكر شده است؛ بنابراين هنگامي كه تدبير و تدبر و مديريت مطرح شود اما اين اختيارات غيرمدبرانه اعمال شود، در واقع رييس جمهور از صفاتي كه بايد واجد آنها باشد دور مي شود. البته نمي خواهم بگويم كه هر چه امثال من مي گويند مدبرانه است و در مقابل هر چه آقاي احمدي نژاد مي گويد مدبرانه نيست. هرگز اين حرف گزافه را نمي زنم؛ اما در اين مورد خاص يا هر مورد ديگري فرض وجود رفتار عقلاني بر داشتن اختيارات مقدم است. يعني افرادي كه در اين سطح اختيارات دارند، در آن عمق نيز عقلانيت بر رفتار آنها حاكم است. بنابراين كار ايشان غيرقانوني نيست و بر اساس اصل 135 انجام شده اما به نظر من مدبرانه و موافق مصلحت نبود.

البته در عين حال استناد آقاي احمدي نژاد به ماده 94 قانون مديريت خدمات كشوري استناد درستي بود؛ چرا كه در ماده 94 اين قانون آمده است كه هر يك از كارمندان دولت مي تواند ضمن داشتن يك پست، حداكثر براي 4 ماه در راس يك پست ديگر نيز قرار گيرد. بنابراين سرپرستي همزمان آقاي غضنفري بر وزارت صنايع و آقاي شيخ الاسلامي بر وزارت رفاه با ماده 94 اين قانون سازگار است؛ اما باز هم فكر مي كنم كه به لحاظ مصلحت تصميم درستي اتخاذ نشده است.

 

* پيبشنهاد ادغام اين 8 وزارتخانه عجيب و غريب نبود

 

بر اساس چه ضرورتي اين 8 وزارتخانه در يكديگر ادغام شدند؟ آيا دولت براي ادغام اين وزارتخانه ها با مجلس نيز مشورت كرد يا راسا كار كارشناسي را در اين رابطه انجام داد؟

- قانون اختيار تشخيص ادغامها را به دولت سپرده و حق هم همين است. چرا كه دولت در لبه سخت برخورد با واقعيت قرار دارد و بهتر مي تواند پيشنهاد دهد كه كداميك از وزارتخانه ها با يكديگر ادغام شوند. در عين حال ممكن است كه تصميم دولت تمام و كمال نباشد و بر همين اساس مصوبه مجلس را نيز لازم دارد.

در ماجراي اخير نيز نظر دولت اين بود كه وزارت نفت با نيرو ادغام شود، اما كار كارشناسي مركز پژوهشها نشان مي دهد كه اگر بخش آب و برق در وزارت نيرو تفكيك شود اين كار قابل دفاع است. يا مثلا دولت تشخيص داد كه وزارت رفاه در وزارت كار ادغام شود؛ البته اين يك سابقه تاريخي دارد. زماني سازمان تامين اجتماعي زيرمجموعه وزارت كار فعاليت مي كرد اما بعدها از يكديگر جدا شدند. ممكن است در شرايط فعلي نيز ادغام مجدد اينها درست باشد يا بر اساس شرايطي كه هست، درست نباشد.

مي خواهم بگويم كه اين كار سابقه داشت كه دولت اين پيشنهاد را مطرح كرد. وزارت تجارت و صنعت هم در كشورهاي ديگر از جمله ژاپن سابقه دارد. شايد آقاي رييس جمهور از سابقه آنها استفاده كرده و به اين نتيجه رسيده كه تشكيل اين وزارتخانه امري مثبت است. بنابراين فكر مي كنم كه از يكسو مجلس تصميم درستي گرفته كه اين پيشنهاد امر را به دولت واگذار كرده و از سوي ديگر پيشنهادهاي آقاي احمدي نژاد هم پيشنهادهاي عجيب و غريبي نيست. اما كار خوب نبود.

 

* حدس مي‌زنم 3 وزير عزل شده با فرد معلوم‌الحال كنار آقاي احمدي نژاد مساله داشتند

 

عده اي بر اين عقيده اند كه آقاي احمدي نژاد در خصوص وزارتخانه هايي كه تمايلي به ادامه همكاري با وزراي آنها را نداشتند، اين طرح را اجرا كردند و وزارتخانه هايي همچون ارتباطات و تعاون را كه پيش از اين بحث ادغام آنها مطرح بود را از اين طرح مستثني كردند. شما چنين نظري را قبول داريد؟

- من هم حدس مي زنم كه همين طور باشد. به دليل اين كه عزل وزيران با آن حكم اول كه قانوني هم نبود و موجب اعتراض نمايندگان شد، اين تصور را پيش آورد كه چرا چنين كاري انجام شده است. يكي از فرضها كه فكر نمي كنم چندان اشتباه باشد و من هم اجمالا به درست بودنش اعتقاد دارم اين است كه اين 3 وزير با فرد معلوم الحالي كه كنار آقاي احمدي نژاد است مساله داشتند و به همين دليل از صحنه حذف شدند. الان هم مي بينيد كه در عين حال كه آقاي احمدي نژاد به درستي مي گفت كه "جمهوري اسلامي بن بست ندارد و اگر اختلافي در مناسبات باشد، كليد ولايت فقيه آن را خواهد گشود " و البته حرف بسيار زيبايي هم بود، اما حالا كه اين قفل به دست ولي فقيه و از طريق قانوني و به استناد بند 7 اصل 110 قانون اساسي باز شده، باز هم اصرار بر عزل هر 3 نفر را مشاهده مي كنيم كه هيچ توجيهي ندارد. بنابراين بايد نظر كساني را كه حدس ميزنند كه ادغام وزارتخانه ها دليلي غير از اصلاح ساختار دارد، پذيرفت.

 

* تجربه ادغامهاي گذشته خلاف رويه كنوني را ثابت مي‌كند

 

ما در دولتهاي گذشته نيز شاهد ادغام برخي وزارتخانه ها بوديم. آيا در آن زمان نيز چنين بحث ها و اختلافاتي ميان دولت و مجلس وجود داشت؟

- خير! هرگز چنين اختلافاتي نبود. من 3 وزارتخانه را كه آقاي رييس جمهور 2 تاي آنها را مثال زد و متاسفانه اطلاعات اشتباه به ايشان داده بودند يا تعمدا تغافل صورت گرفت، براي شما مثال مي زنم. در دولت آقاي خاتمي، مطالعات در خصوص وزارت جهاد كشاورزي كه قرار بود از ادغام وزارتخانه هاي جهاد سازندگي و كشاورزي ايجاد شود، انجام شد؛ لايحه تشكيل وزارتخانه تقديم مجلس شد و مجلس پس از بررسي در سال 79 به آن راي داد. تشكيل اين وزارتخانه متكي به ماده 2 برنامه سوم بود كه دولت را ملزم مي كرد در حوزه كشاورزي و عمران روستايي يك وزارتخانه داشته باشد. در خرداد 79 يعني هفت، هشت ماه بعد از تصويب برنامه سوم، آقاي دكتر عارف معاون اول رييس جمهور وقت لايحه تشكيل اين وزارتخانه را به مجلس برد.

همچنين چون اين برنامه تصريح كرده بود كه در زمينه صنعت و معدن هم بايد يك وزارتخانه باشد، وزارت معادن و فلزات و وزارت صنايع بر اساس مطالعات دولت در يكديگر ادغام شدند و وزارت صنايع و معادن تشكيل شد. يعني همزمان آقاي عارف دو لايحه را به مجلس برد؛ در خرداد 79 لايحه تشكيل وزارت جهاد كشاورزي و لايحه تشكيل وزارت صنايع و معادن از سوي ايشان تقديم مجلس شد و دي ماه همان سال مجلس اين لوايح را تصويب كرد. اما دولت نه آقاي كلانتري را كه وزير كشاورزي بود به مجلس معرفي كرد و نه آقاي فروزش وزير جهاد سازندگي را؛ بلكه آقاي حجتي را بعد از تصويب شرح وظايف به عنوان اولين وزير جهاد كشاورزي به مجلس معرفي كرد. حتي نام وزارتخانه جديد نيز بر اساس قانون تعيين مي شود.

همين اتفاق در خصوص وزارت صنايع و معادن نيز رخ داد. آقاي محلوجي وزير معادن و فلزات و آقاي نعمت زاده وزير صنايع بودند اما آقاي خاتمي براي وزارتخانه جديد آقاي نعمت زاده را براي تصدي وزارت صنايع و معادن به مجلس معرفي كرد. بنابران سيري كه ما به آن استناد مي كنيم و قانون و منطق و شوراي نگهبان نيز آن را تاييد كرده است و مديريت اقتضا مي كند، همين را مي گويد.

در خصوص وزارت صنايع و وزارت صنايع سنگين كه در سال 73 بر اساس برنامه دوم با يكديگر ادغام شدند نيز همين سير طي شد. آن زمان دو نفر وزير صنايع و صنايع سنگين بودند اما پس از ادغام شخص سوم، يعني آقاي اسحاق جهانگيري به عنوان وزير انتخاب شد. ابتدا براساس قانون وزارتخانه تاسيس شد، سپس زير پيشنهادي به مجلس معرفي شد. نه عزلي در كار بود ونه ادغامي پيش از تصويب مجلس. من اين سه مثال را از اين جهت عنوان كردم كه از يكسو تاسيس سه وزارتخانه پس از تصويب مجلس بود و از سوي ديگر صحبتهاي آقاي رييس جمهور در خصوص 2 وزارتخانه صنايع و صنايع سنگين با واقعيت منطبق نبود و با اطلاعات نادرست بيان كردند.

 

* نظر توكلي درباره تشكيل وزارت انرژي و ايجاد "دولت در دولت "

 

در خصوص تشكيل وزارت انرژي اين انتقاد از سوي برخي كارشناسان و نمايندگان مجلس مطرح مي شود كه تاسيس اين وزارتخانه حجم عظيمي از مسئوليتها و وظايف را به يك وزارتخانه محول مي كند و از آن به عنوان "دولت در دولت " ياد مي كنند. آيا شما نيز چنين نظري را قبول داريد؟

- اگر آنگونه كه برخي كارشناسان مستقل مطرح مي كنند، وزارت نيرو به دو بخش آب و برق تفكيك شود، مي توان با حسن نظر با اين كار برخورد كرد. البته يكي از صحبتهاي قابل تقدير آقاي احمدي نژاد در گفت وگوي تلويزيوني هفته گذشته اين بود كه گفت چون با اجراي اصل 44 قانون اساسي حجم دولت كم مي شود، با واگذاري بخشي از امور و مسئوليتها به مردم، مسئوليت وزارتخانه مانند گذشته سنگين نخواهد بود. اگر اين واگذاري ها به درستي انجام شود، ادغام وزارتخانه ها مشكلي ايجاد نمي كند. البته اگر وزارت انرژي به دو بخش آب و برق تفكيك و بخش آب به وزارت جهاد كشاورزي و بخش برق به وزارت نفت واگذار شود، با قيدي كه آقاي احمدي نژاد در خصوص اصل 44 به درستي ذكر كردند، اتفاق ناگواري نخواهد افتاد اما وزارتخانه با اهميتي تشكيل خواهد شد. البته نحوه واگذاري ها نيز در جاي خود قابل بررسي و نقد است.

 

يعني اگر بخشهايي از وزارت نفت و وزارت نيرو بر اساس اصل 44 واگذار شود، از سنگيني وزارتخانه جديد جلوگيري خواهد شد. درست است؟

- فقط آن بخشهايي كه بر اساس قانون اساسي و طبق سياستهاي كلي مقام معظم رهبري قابل واگذاري است.

 

* پاسخ به منتقداني كه مي‌گويند توكلي نسبت به تمام اقدامات دولت گارد منفي مي‌گيرد

 

آقاي دكتر توكلي! اجازه مي خواهم كه خارج از اين بحث در خصوص برخي مسائلي كه در خصوص مواضع شما مطرح مي شود سوال كنم. عده اي اين انتقاد را نسبت به مواضع شما مطرح مي كنند كه نسبت به تمام اقدامات و سياست هاي دولت گارد منفي مي گيريد. پاسخ شما به اين منتقدان چيست؟

- اگر همين مصاحبه را يك بار ديگر مرور كنيد، متوجه مي شويد كه اين انتقاد وارد نيست. من صحبتهاي خودم را با دفاع از رييس جمهور به پايان رساندم. البته من نه دفاعم مطلق است و نه انتقاداتم. همان طور كه دفاع كردم كه به درستي مي توان وزارتخانه هايي را كه كوچك شده اند به يكديگر متصل كرد، همان طور نيز تبصره اي در صحبت هايم داشتم كه بايد نحوه واگذاري را به صورت جداگانه بررسي كرد. بنابراين من با مطلق انگاري مسئولان حكومتي مخالفم چرا كه اسلام با اين كار مخالف است. ما افرادي غير معصوم هستيم كه گاهي اوقات كارهاي خوب ما با كارهاي بد آميخته است و در مقابل كارهاي بدي از ما سر مي زند كه وجوه خوبي در آن ها ديده مي شود. اين مساله در باره من، شما و آقاي احمدي نژاد نيز صدق مي كند.

 

* علت اضطرار توكلي در راي دادن به احمدي‌نژاد فاش شد

 

انتقاد ديگري كه نسبت به شما مطرح مي كنند اين است كه آقاي احمدي نژاد در انتخابات سال 84 و 88 همان شعارهاي آقاي توكلي را در انتخابات 72 و 80 مطرح كرد و آقاي توكلي با وجود حمايت از آقاي احمدي نژاد در مرحله دوم انتخابات نهم و انتخابات رياست جمهوري دهم، باز هم با سياست هاي رييس جمهور و دولت مخالفت مي كنند. آيا انتقادات شما نسبت به سياست هاي دولت است يا اين كه با گفتمان دولت و رييس جمهور مشكل داريد؟

 

- ابتدا بايد سوال شما را تصحيح كنم. در انتخابات سال 84 همان طور كه اشاره كرديد، من در دور دوم از آقاي احمدي نژاد در مقابل آقاي هاشمي رفسنجاني حمايت كردم؛ چرا كه در آن زمان رويكردهاي آقاي احمدي نژاد بسيار قابل دفاع بود و اميد مي رفت كه كاركردهايش هم درست باشد. اما در انتخابات سال 88 من به هيچ وجه از ايشان دفاع نكردم و به بزرگان كشور نيز اعلام كردم كه حمايت از ايشان را بر خودم حرام مي دانم. در عين حال اعلام كردم كه اضطرارا به ايشان راي مي دهم؛ علت اين راي اضطراري را آن زمان اعلام نكردم اما الان براي اولين بار در شكل رسانه اي مي گويم.

 

آن روزها به مسئولان ستادهاي سابقم در استانها و دوستانم كه هنوز رابطه اي با هم داريم، گفتم كه آقاي موسوي داراي پايگاه اجتماعي‌اي است كه ولو نخواهد، قدرت ايجاد تحريك اجتماعي در برابر رهبري را دارد و آقاي احمدي نژاد داراي پايگاه اجتماعي است كه ولو بخواهد، قدرت تحريك اجتماعي در برابر رهبري را ندارد. به همين دليل گفتم كه چون رهبري را ركن ركين كشور مي دانم و هم از نظر اعتقادي و هم از نظر سياسي اعتقاد دارم كه بايد از ايشان تبعيت كنيم و ايشان با قدرت جامعه را هدايت كنند، چون مقابله با رهبري را سم مهلكي براي جامعه مي دانم، اضطرارا به كسي كه حتي اگر بخواهد نمي تواند كاري كند راي مي دهم و به كسي كه مي تواند اين تحرك را ايجاد كند ولو نخواهد راي نمي دهم گرچه مزيتي براي احمدي نژاد بر موسوي قائل نيستم به همين دليل اضطرارا به احمدي نژاد راي مي دهم.

حوادث بعد از انتخابات و حوادث اطراف موضوع وزير اطلاعات، صحت اين عرض من را نشان داد كه متاسفانه اولي خواست و كرد ولي ناكام ماند و ظاهرا دومي هم خواست و چنان كه پيش‌بيني ميشد بحمدالله، نشد. بنابراين اينگونه نيست كه من در انتخابات دهم از آقاي احمدي نژاد حمايت كرده باشم. اما حتي اگر حمايت مي كردم، مشروط به صحت كاركرد و پيش نيامدن تغيير در رويكرد بود؛ يعني بايد ثبات رويكرد را مشاهده مي كردم و كاركرد درست مي شد تا حمايت من ادامه پيدا كند. البته ايشان در دوره اول رويكردهاي خوبي داشت اما در عين حال كاركردهاي ايشان قابل انتقاد بود. رفته رفته مديريت سياسي اقتصادي كشور رويكردهاي مساله داري پيدا كرد و به همين دليل در دوره دوم از ايشان حمايت نكردم. اخيرا هم انحرافات فكري در اطراف ايشان زياد شده و من از اين كه در سال 88 از ايشان حمايت نكردم، پشيمان نيستم.

 

* اكنون اختلاف ما با دولت مبنايي است

 

پس مي توانيم نتيجه بگيريم كه مشكل اصلي شما با سياست هاي دولت است و نسبت به گفتمان دولت انتقادي نداريد...

- چرا! در همين مسائلي كه اشاره كردم اختلاف مبنايي هم هست. من معتقدم كسي كه اعتقاد شيعه را تضعيف مي كند با او اختلاف مبنايي پيدا ميكنم. كساني كه ما به حق آنان را معصوم مي دانيم، مانند علي بن ابي طالب(ع)، وقتي مي خواستند حكومت كنند، از مغيبات در اداره جامعه داخل نمي كردند چه رسد به مدعيان معناگرايي دروغيني كه بخواهند در اداره جامعه به ما خط بدهند. بنابراين اختلاف ما با دولت مبنايي است. چرا كه من اين نوع برخورد را يك "برخورد سكولار " مي دانم. عقلانيت نيز كه از حجت هاي شرعي ماست، كنار گذاشته شده و به مغيبات متوسل ميشوند.

 

* اصلي‌ترين افراد دور دكتر احمدي نژاد يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هردو

 

شما مي گوييد كه با دولت اختلاف مبنايي داريد، اما شعار اصلي اين دولت عدالت است؛ آيا شما از عدالتخواهي كوتاه آمده ايد؟

- نخير! هرگز كوتاه نيامده ام. "شعار " دولت عدالت است اما عدالت را يك عدالت توزيعي مساله دار تعريف مي كند. در حالي كه من اين تعريف را قبول ندارم. در واگذاري قدرت نيز عدالت مطرح است و فقط نبايد عدالت را در توزيع ثروت ديد. الان اصلي ترين افراد دور دكتر احمدي نژاد را نگاه كنيد، يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هردو. اين عدالت در توزيع قدرت است؟

در توزيع ثروت نيز كار و اكرام انسان ها به عدالت نزديكتر است تا اعانه پرداخت كردن. طرح سهام عدالت كه من در سال 84 قبل از آقاي احمدي نژاد و ديگران مطرح كردم، اصلا اينگونه نبود. اهدافي داشت كه مشاركت مردم را در تشكيل سرمايه بالا ببرد و منبع كسب درآمد را با اين مشاركت براي اكثريت ملت ايران متنوع سازد تا كارايي و عدالت با هم تعقيب شود. در حالي كه هم اكنون اين شيوه احمدي نژاد ضد كارآيي عمل مي كند و با ايجاد درآمد بدون مشاركت در بلند مدت ضد عدالت نيز خواهد شد.

وقتي مي گويم رويكردها با كاركردها سازگار نيست يكي از مصاديقش همين است. وقتي توليد نابود شود و منابع نفتي ابزار توزيع قدرت مصرف گردد اين كه عدالت نيست. اين نه تنها در نگاه بلندمدت كه در نگاه ميان مدت نيز فاجعه آفرين است. من از شعارهايم دست نكشيده ام بلكه افتخار مي كنم كه از تفكر عدالتخواهانه اسلام دفاع كرده ام و مي كنم؛ اما پيچيدگي هاي تحقق اين شعارها به گونه اي است كه ساده سازي آن در حد توزيع قدرت خريد به تنهايي نمي تواند موجب تحقق عدالت شود.

 
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۱۵:۲۱
چرا صرفاً اعلام انحراف یا اتهام فساد مالی؟ چرا عدم اقدام قضایی و روشن شدن موضوع؟ متهم می تواند مجرم باشد یا تبرئه شود. (447427)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۰:۰۷:۱۸
برادر، بحث انتخابات است و این روزها بازار اتهامات برای از دور خارج کردن رقیبان داغ داغ شده.
از ارتباط با اجنه گرفته تا وارد کردن گوسفند، اتهاماتی است که به دولت می‌چسبانند.
امیدوارم الف این انتقاد کوچک را منتشر کند. (447598)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۰:۴۷:۱۵
صرف اتهام اقتصادی که معیار بد بودن افراد نیست، بعدش هم شما اسم یک عده ای را منحرف گذاشته اید و از این دو تا جمله نتیجه گرفته اید که همه! اطرافیان نظام یا منحرفند یا متهم به مسائل اقتصادی یا هر دو!
مثلا اگر اسم شما را هم منحرف بگذارند و اتهامات متعددی را که علیه شما است علنی کنند، می توانند سخنرانی کنند که همه مخالفین دولت یا منحرفند یا متهم به مفاسد اقتصادی و یا هر دو؟ (447617)
 
راستین
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۱۶:۳۱
اجازه بدهید شما دوستان محترم!
هنوز خود دستگاه قضایی از مجرمینی امثال مرتضوی پاک نشده است. همین دو سه روز پیش خبر رسید که سخنگوی دادگستری سیستان خودش قاچاقچی کلان مواد مخدر بوده. چه توقع دارید؟ آیا او و امثال او کسی هستند که بر دستان مجرم خائن به بیت المال دست بند زنند؟ فکر کنم خود رییس دستگاه قضا هم به این نتیجه رسیده که باید اول دستگاه قضایی شفاف و پاکیزه شود و سپس سراغ مجرمین بزرگ رفت. حالا آن زمان کی می رسد شاید از عمر من و شما خارج باشد! (447760)
 
عاضق ايتاليا
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۹:۵۵:۳۹
اين مطالبي كه آورديد براي مردم از قبل مثل روز روشن بود.شايد شما تازه از خواب بيدار شديد.اگر هم اين طور نيست پس قبلا خودتان را به آن راه زده بوديد (448307)
 
مجید ب
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۲۰:۱۸
با سلام خدمت اقای دکتر توکلی
با همه احترامی که به حضرتعالی قائل هستم به نظر حقیر مسئولیت شما رجال های سیاسی در افتادن کشور به این گونه مخمصه ها اگر بیشتر از اقای احمدی نژاد نباشد کمتر نیست.
روی صحبت من با ان قسمت مصاحبه شماست که فرمودید «در انتخابات سال 88 من به هيچ وجه از ايشان دفاع نكردم و به بزرگان كشور نيز اعلام كردم كه حمايت از ايشان را بر خودم حرام مي دانم. در عين حال اعلام كردم كه اضطرارا به ايشان راي مي دهم؛ » و این مطلب بیانگر قاعده « اکل میت» است .
همه صاحب نظران و کارشناسان دینی و غیر دینی می دانند چه در علوم تجربی و چه در علوم انسانی هرعملی دارای عکس العملی است وهم چنین دارای تبعات و تاثیرات تبعی و وضعی .
لذا نباید تعجب کرده وقتی معده سیاسی کشور «اکل میت» را می پذیرد، لاجرم به بیماری دچار خواهد شود که عارضه های ان بی قانونی ، بی تدبیری، فساد مالی و انحراف اعتقادی و هزاران ایراد و مشکل پیدا و ناپیدا که در اینده صدای ان در می اید ، می باشد .
آن چه مورد تعجب بیش‏تر و سئوال همه درد کشیده های انقلاب و رهپویان امام و تابعان ولایت مطلقه فقیه است؛ یک مطلب بیش نیست و ان این است که چرا رجال‏های سیاسی کشور به خصوص انانی که دارای اختیار بوده و ابزار کافی برای شناخت و تشخیص را در دست داشته و می توانند کشور را در بزنگاه های سیاسی نجات بدهند و امروز ما با تصمیمات انان کشور را اداره می کنیم قادر به تشخیص این اضطرار نبوده و اصولا چرا کشور را به اضطرار کشاندند و نتوانستند پیش بینی کنند که کشور با این تصمیم (حضور احمدی نژاد در انتخابات و حمایت چشم بسته از وی و سکوت دلسوزان واقعی ) دچار بیماری خواهد شد .
از همه مهم تر چرا امروز که این بیماری و زخم و دمل سر باز کرده است آن را درمان نمی کنند و چاره جویی نمی نمایند.
راه کار اساسی رفع این مشکل استفاده از توان و اختیارات قانونی مجلس است . مجلسی که در راس امور است . فقط همین (447435)
 
صادق شریفی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۲۰:۵۷
آقای توکلی عزیز اینجا سایت وابسته به شماست. بعضی از ما هم خواننده های قدیمی سایت هستیم . من که یادم می آید سایت شما در انتخابات از اقای احمدی نژاد حمایت کامل کرد. یادتان هست آن دوتا خط با مزه؟ که به صورت ضرب در هم دیگر را قطع می کردند؟ می گفتید اینک رو به بالاست محبوبیت احمدی نژاد است آن که رو به پایین است محبوبیت خاتمیست؟
من قبول دارم که معیار شما برای مخالفت با آحمدی نژاد با معیار من و امثال من خیلی متفاوت است. این که امروز شما با او مخالفت مبنایی دارید را من به فال نیک نمی گیرم. چون مخالفت شما بر سر محدود کردن عرصه فرهنگ بگیر و ببند در دانشگاه ، آشفته ساختن عرصه سیاست خارجه ، غیب شدن درآمد عجیب و غریب نفتی نابودی اخلاق عمومی با زدن اتهام به این و آن و این قلم مسائل نیست.
اما با این حال شما برایتان سخت است که بپذیرید زمانی طرفدار همین آقا بودید. حداقل در برابر آن سه نفر دیگر این آقا را انتخاب کرده اید. اگر واقعا در این مملکت کاندیدای اصلحش کسی باشد که اطرافیانش همه مشکل های جدی داشته باشند باید در مورد آن تاسف جدی خورد. (447438)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۲:۳۱
در ادامه سخنان این دوستمان باید عرض کنم که اگر شما نه احمدی نژاد را قبول داشتید و نه موسوی را میتوانستید مثل بسیاری از همفکران خود از رضایی حمایت کنید و اگر رضایی را هم قبول نداشتید میتوانستید خودتان وارد عرصه انتخابات شوید.شما تا کنون دو بار احساس وظیفه کرده بودید آن هم در شرایطی که بزرگانی چون هاشمی و خاتمی شانس اول را داشتند، حال چگونه است که در زمانی که به عقیده خودتان احمدی نژاد شانس اول را داشته وارد گود نشدید. در ضمن اگر فکر میکنید شما یا آقای رضایی شانس رای آوردن نداشتید یا کم داشتید باید بگویم طبق اعتقادات ما عمل به وظیفه اصل است و نه حصول نتیجه که در اولی خدا یه شما اختیار داده و دومی را خود رقم میزند.
باید پذیرفت که دوستان نمیخواهند هیچگاه به اشتباه خود اعتراف کنند و همواره سعی میکنند بگویند ما با شرایط آن زمان درست عمل کردیم و الان هم که مغایر با آن موقع عمل میکنیم درست عمل میکنیم.
خواهش میکنم دوستان بفرمایند کی اشتباه میکنند؟ (447801)
 
علی.س
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۳۲:۲۵
بسم الرب الشهدا
1- آقای توکلی و مجلس ششم و هفتم به هر دلیلی در مقابل قانون شکنی احمدی نژاد و احمدی نژادی ها سکوت کرده و برخورد در خور شان مجلس اسلامی انجام نداده اند احمدی نژاد و احمدی نژادی ها را یه قانون شکنی و قانون گریزی بیشتر سوق دادن که نتیحه ان در مسایل اقتصاد و سیاسی اشکار است و همه ما با پوست وگوشت خود این کژی ها و کاستی ها را درک می کنیم.
2- بنده به نام افراد کاری ندارم اما ین سوال:
چه کسی جواب من مهندس بی کار رو میده؟
احمد توکلی؟ برادران لاریجانی؟ احمدی نژاد؟
به عنوان یک مسلمان به خاطر هدر رفتن تک تک ثانیه های زندگی ام توسط مماشات و اختلافات و بی تدبیری های شما از هیچ کدام نمی گذرم. و در برهه ای از تاریخمان که فریادرسی نیست اعلام میکنم من به روز جزا اعتقاد دارم..


یا مهدی(عج) (447450)
 
سيد ميثم
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۷:۳۴:۵۶
بنده هم مانند آقاي علي.س ضمن ابراز انزجار و تنفر از دارو دسته و اطرافيان آقاي احمدي نژاد كه طبق فرمايش آقاي توكلي : \"اصلي‌ترين افراد دور دكتر احمدي نژاد يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هردو\" در همينجا اعلام مي كنم در زمانه اي كه \"ديگر مجلس در راس امور نيست\" و قوه قضائيه به شكل رقت آوري بي خاصيت و ناتوان در برخورد با دار و دسته آقاي احمدي نژاد نشان مي دهد قويا به روز جزا معتقدم و همه اينها و حاميان انها روزي جزاي خود را خواهند ديد. (447726)
 
خوشحالم كه بهش راي ندادم
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۸:۰۹:۴۷
بدون كه تو برادر عزيز تنها نيستي كه از آنها نمي گذري . من هم به جزاي عمل اعتقاد دارم .من كه فكر كنم اگر رويشان ميشد به تقلب انجام شده نيز اعتراف ميكردند . (447733)
 
سالار ابادانی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۳۴:۴۵
به نطق های یکماه پیش مجلس بنگرید همه مداح و مجیز گوی دولت ! همان که دولت را سرکش کرد . جز تعدادی معدود مانند توکلی / مطهری / نادران و... (447453)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۱:۲۳:۱۲
این دست دست کردن امثال مثل شما آقای توکلی کشور را به اینجا کشانده هر روز میگوید ریس جمهور اگر فلان کار را کند استیضاح میکنیو ولی بر عکس همان کا را میکردند و بخاری از شما بلند نمی شد و فقت نظاره گر بودید..... (447874)
 
مرتضی اشرفی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۴۱:۲۴
احمد توكلي با تصريح بر اينكه موضع مجلس در برابر رئيس جمهور ديگر همانند گذشته نيست تاكيد مي كند كه حلم گذشته مجلس در برابر قانون شكني‌ها تكرار نخواهد شد.

مجلس باید جوابگوی سکوت خود در مقابل قانون شکنی ها باشد. چون سکوت مجلس در برابر قانون شکنی خود نوعی قانون شکنی است. (447456)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۵۰:۰۳
آقاي احمدي نژاد در 4 سال ابتدايي دولت خود به دليل برخوردار شدن از درآمد شگفت انگيز نفت و به انگيزه عدالت .. به پخش گسترده پول بين مردم روي آورد..حتي بسياري را سراغ دارم كه نياز ضروري نداشتند اما به سيل افراد نامه به دست پيوستندو يك پولي از دولت و خزانه سرشار نفت دولت گرفتندو....
بگذريم... از اينكه عدالت در اين پخش پول گسترده اجرا شد يا نه ..اما چيزي كه مسلم شد و حتي براي كارشناسان مستقل اقتصادي از همان ابتدا مسلم بود اين مساله به توليد و اشتغال و سرمايه گذاري در زيربناهاي توليد و عمران كشور ضربه شديدي وارد كرد....
ما بايد تعريفمان را از واژه هايي مانند \"عدالت\" . \"رقابت\".\"سلطه\" \"سرمايه گذاري\"و... از نو تعريف كنيم...
در واقع بدون حب و بغضهاي عمدتا سياسي و در يك محيط با تضارب افكار و آراي مختلف در قالب \"كرسي هاي آزاد انديشي\" به يك نظر واحد و اجماع نظري در باره اين واژه هاي و واژه هاي ديگر براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله و... برسيم. (447459)
 
نجار
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۴:۵۷:۱۲
شما که تا حا ل میگفتید موسوی جایگاه اجتمایی نداره . حا لا که خودتون اقرار میکنید که موسوی جایگاه اجتمایی داره چرا آزادش نمی کنید ؟
در ضمن همین شما بودید که میگفتید مردم چون حس کردند موسوی ولایی نیست از رای هم که بهش دادند توبه کردند ،، پس چگونه میتوانست از جایگاه نداشته مردمی (که طبق گفته شما ۹۹ درصد موافق رهبری و مرید ایشانند ) علیه رهبری استفاده کند ؟
میدونم این نظر رو پخش نمیکنند ، اگر نمیگفتم میترکیدم ... (447468)
 
فریده
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۵۲:۱۶
یقینا که خاتمی مدبر تر از احمدی نژاد بود (447557)
 
Prince
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۸:۳۳:۳۹
مجبورم می کنید از نوشته های توکلی دفاع کنم.
آقا یا خانم نجار و دوستی که وقتی مطلبی رو کامل نفهمیدی ، ذوق زده میشی و روی موافق کلیک می کنی:
اولاً توکلی گفت موسوی جایگاه اجتماعی رو داره که واسشون رهبر و غیر رهبر مهم نیست و جلوی همه وای میسن. نگفته که این جایگاه چقدره. اگه دوست داری بشنوی من بهت می گم که این جایگاه همون 10 هزار نفر 25 بهمن هستن اونم توی تهران.
بعد موسوی دستگیر نشده که. مثل یه بچه که کبریتو ازش دور می کنن تا در اثر نادونی جایی رو به آتیش نکشه، اینترنتشو قطع کردن تا به بالاترین دسترسی نداشته باشه و بیانه هاشو از وب کم برای اردشیر نفرسته و یه عده رهگذر بدبختو به کشتن نده و بعدشم طلبکارانه بندازه گردن پلیس و بسیج و بگه من اینا رو سالم فرستادم تو خیابون تا اتوبوس و پایگاه بسیج و مسجد آتیش بزنن ولی شما با تیر کشتیشون.
در صمن اگه شک داری به توبه رای دهنده ها به موسوی ، رجوع کن به تصاویر نه دی و اگه تونستی یه عکس از احمدی نژاد یا یه حرف درباره حمایت از احمدی نژاد پیدا کن. البته اون موقعی که تو عکسا دنبال ساندیس می گشتی و پیداشون نکردی بد نبود دنبال اینا هم می گشتی.

امیدوارم الف نامردی نکنه و عدالت رو رعایت کنه. (447573)
 
توکلی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۱۱:۰۴
آقای توکلی تو فکر کردی که فقط تو هستی که منجی ایرانی ! نخیر قربان دچار توهمی شدی که فکر میکنی احمدی نژاد دچار اون شده.
برادر عزیز تو اگر شخصیت ریاست جمهوری داشتی مردم بهت رای میدادن پس بیخود با گیر دادن به احمدی نژاد برای خودت اسم و رسم درنیار.
ثانیا وقتی امام خامنه ای رهبری گرانقدر از احمدی نژاد و دولتش حمایت میکنه خیلی زشته که تو بگی حرامه ، نکنه نعوذ بالله مجتهد هم شدی و ما نمیدونستیم.
بی زحمت بشین کنار بزار دولت کارشو انجام بده وقتی سایه مستدام و مستحکم رهبری عزیز هم باشه دیگه نیازی به دلسوزی امثال شما که دشمن انقلابید و بیشتر دنبال اسم و رسم برای خودتون هستید نیاز نداره (447484)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۳:۳۷:۲۹
منم که سبزم ، میخواستم همینو بگم. نه به اون کنتور ولایتمداریش نه به این اختلاف موضع با ولی فقیه که جه مفتخرانه بهش اشاره هم میکنه. (447717)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۱۴:۱۹
یعنی هیچ کس حق اعتراض نداره؟؟؟ به هیچ کس نمی خواین حق نقد رو بدین؟؟ یرای چی می گی نیاز به دلسوزی امثال توکلی ها نیست؟؟ چرا؟؟ مگه مملکت مال یه عده ی خاصه؟؟ آقای توکلی که در زمان انتخابات تبلیغات همه جانبه واسه آقای احمدی نژاد می کرد رو دشمن انقلاب نمی دونستی ولی حالا که نقد می کنه می گی دشمن انقلابه؟؟؟؟
خجالت بکش بابا!!! رفتار کبک گونه داری!!! (447758)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۱۹:۱۶
متاسفانه برخی مواقع با خودم میگویم: آقای احمدی نژاد رای مرا پس بده. من به تو و شعارهایت رای دادم نه مشایی و بقایی و رحیمی و قلعه بانی و ... (447490)
 
صادقی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۲۰:۱۵
ممنون وتشکر از جناب توکلی
مقاله خوبی نوشته اید
ولي چرا ضامن اجرایی ندارد؟
اگر این فساد وانحراف است پس چرا قانونی با اون برخورد نميشه؟
موفق باشید (447491)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۲۱:۴۹
1-ما شرايط امروز تغيير كرده است؛ چرا كه هم آقاي احمدي نژاد ديگر آن آقاي احمدي نژاد سابق نيست و هم كشور بيش از اين تحمل برخي قانون شكني ها را ندارد.
2-طرح سهام عدالت كه من در سال 84 قبل از آقاي احمدي نژاد و ديگران مطرح كردم، اصلا اينگونه نبود. اهدافي داشت كه مشاركت مردم را در تشكيل سرمايه بالا ببرد و منبع كسب درآمد را با اين مشاركت براي اكثريت ملت ايران متنوع سازد تا كارايي و عدالت با هم تعقيب شود. در حالي كه هم اكنون اين شيوه احمدي نژاد ضد كارآيي عمل مي كند و با ايجاد درآمد بدون مشاركت در بلند مدت ضد عدالت نيز خواهد شد.
3-در انتخابات سال 84 همان طور كه اشاره كرديد، من در دور دوم از آقاي احمدي نژاد در مقابل آقاي هاشمي رفسنجاني حمايت كردم؛ چرا كه در آن زمان رويكردهاي آقاي احمدي نژاد بسيار قابل دفاع بود و اميد مي رفت كه كاركردهايش هم درست باشد. اما در انتخابات سال 88 من به هيچ وجه از ايشان دفاع نكردم و به بزرگان كشور نيز اعلام كردم كه حمايت از ايشان را بر خودم حرام مي دانم. در عين حال اعلام كردم كه اضطرارا به ايشان راي مي دهم؛ علت اين راي اضطراري را آن زمان اعلام نكردم اما الان براي اولين بار در شكل رسانه اي مي گويم.
4-آقاي موسوي داراي پايگاه اجتماعي‌اي است كه ولو نخواهد، قدرت ايجاد تحريك اجتماعي در برابر رهبري را دارد و آقاي احمدي نژاد داراي پايگاه اجتماعي است كه ولو بخواهد، قدرت تحريك اجتماعي در برابر رهبري را ندارد.
جناب توکلی معمولامواضع و افکارتو دنبال میکنم و در بسیاری مواد طرفدارتم و تحسین میکنم . اجازه می خوام به اختصار جواب 4 مورد ذکر شده عرض نماییم:
1- احمدی نژاد تغییر نکرده از اول همین بوده است . من بدون سابقه سیاسی با سواد اندکم این را فهمیده و میدانستم ، دکتر توکلی بزرگ بعید است که اینو نمیدونست.
2- مجلس جلوی سهام عدالت را باید میگرفت اما مصلحت اندیشی کرد و نگرفت !
3- کدام رویکرد احمدی نژاد بهتر از هاشمی بود؟ کدامین رویکرد علمی ، اقتصادی یا فرهنگی ؟ رفیق باز مصلحت اندیشی کردیم و تغافل !
\" حمایت از ایشان حرام است اما رای دادم \" دکتر جان این دو با هم جمع نمی شوند و زیبنده رای عاقل مشفقی چون توکلی نبود!
4- دوباره بیاندایش و جسورانه و بی ملاحظه پاسخت را ورانداز کن باز هم معتقدی که موسوی از جنبش ضد رهبری ( در صورت پیروزی در انتخابات ) حمایت می کرد ؟ باورم نیست. اگر مختصات و مولفه های گونانگون ذی ربط را کنار هم بگذاریم پاسخ غیر از این خواهد بود.
(از آنجا که از دوستداران پرو پا قرص دکتر توکلی هستم انتظار دارد پاسخ مرا درج نمایید) (447492)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۰:۵۴:۵۹
در خبرها آمده بود سود سهام عدالت تا پايان برنامه پنجم پرداخت نمي شود...!
اين هم سهام عدالت.....!
آقاي احمدي نژاد.. حال شما بگوييد اين برگه هايي كه دست مردم داديد و يك ماه مانده به انتخابات سال 88 سودش را به دست مردم رسانديد كاغذ پاره است يا تحريمهاي سازمان ملل كه ضربه اش به اقتصاد كاملا آشكار است؟ (447624)
 
علی اکبر
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۲۲:۵۵
احمدی نژاددراین مدت باقیمانده ایران رابه آتش خواهدکشیدنمایندگان مهترم شمارابخداجلواین کارهارابگیرید (447493)
 
سیدمحمدعلی
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۵:۳۱:۳۹
علی اکبر جان، اینا از اون جنس نماینده هایی نیستن که تو فکر میکنی. مگه اینا مثلا نخبه های مملکت نیستن؟؟
چه اتفاقی افتاده که مشکلات احمدی نژاد رو امثال من عوام متوجه بودیم، اما این نخبگان بابصیرت تازه متوجه شدن؟؟؟؟
پس اینهم چیزی نیست، جز یک بازی سیاسی دیگه برای حفظ مجدد کرسی نمایندگی مجلس.
آقایون: مارا به خیر شما امید نیست ..... (448146)
 
سالک
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۵:۲۳:۵۲
بگذارید رییس جمهور منتخب کارش را بکند.. (447495)
 
hamed
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۶:۱۹:۵۶
آقای توکلی.
فعالیت های خود و سایت وزینتان!.. را در زمان انتخابات و تبلیغات همه جانبه تان برای آقای احمدی نژاد و تخریب همه جانبتان علیه اصلاح طلبان را به یاد دارید؟
شما اساس این قانون شکنی ها هستید.
(447499)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۶:۵۵:۰۵
با تشکر از آقای توکلی
کاملآ استفاده کردیم.
خدارا شاکریم که مجلس و مخصوصآ مقام معظم رهبری در مقابل قانون شکنی ها, از جانب هر کسی هم که باشد, ایستاده اند. و اگر غیر از این بود, کرایشات دیکتاتور مآبانه تازه بدوران رسیده ها, اثری از انقلاب باقی نمیگذاشت. (447536)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۲۱:۴۲
سلام :
آدم های اصلی ( بقول شما ) که اونطوری هستند.
آدم ها فرعی هم که دو گروه هستند : یا اونطوری که شما میگوئید و یا خلاف آنچه شما میگوئید . ولی بهر حال غیر اصلی هستند .
پس شما میفرما ئید دولت جمهوری اسلامی در انحراف و فساد است .
البته این به زعم شماست . چونکه اصلاً به خواسته های شما توجه نمیکند و از اختیاراتی که قانون به رئیس جمهوری داده استفاده میکند .
نتیجه : هرگاه دولت و عوامل آن به خواسته های بعضی ها گوش ندهند یا منحرف هستند و یا فاسد. (447542)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۲۱:۴۲
اگر توکلی راست می گوید که رای به احمدی نژاد را درست نمی دانشته چرا به رضایی رای نداده است؟ (447543)
 
م .ص
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۲۳:۰۶
به نام خدا
یادمان باشد که در ماه آخر امسال انتخابات مجلس است این حرف های توکلی مثل کارهای آقای احمدی نژاد در سال 78و88است تا رای جمع کنن (447546)
 
عباس بهزادی مقدم
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۳۱:۰۴
سلام
من طرفدار تو بودم در دوره ای که رقیب رفسنجانی بودی و برایت زحمات زیادی کشیدم و بابت همان زخمات هم مورد بغض آقایان قرار گرفتم ولی دکتر جان رفتی که نسازی
چقدر حوب است که همه حامیان احمدی نژاد عذرخواهی را هم بلد باشند و اعتراف کنند که اشتباه کردند و آن را توجیه نکنند. حداقل اینکه تماشاچی بودید و اقدامی نکردید و جوابی پیش ملت ندارید
در ثانی شما که رای به احمدی نژاد را حرام می دانشتی و موسوی را هم مناسب نمی دیدی چه حجت شرعی داشتی که به رضایی رای ندادی؟
فکر کنم که به فکر این بودی که خواهی نشوی رد صلاحیت در دور بعد .... (447550)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۳۶:۲۷
چراسرمایه داران بی دردووابستگان به خانواده معززآقازاده هاهمه بسج شده اندعلیه احمدی نژاد.!!!؟ (447552)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۷:۵۳:۱۹
اقا این جور متنها را به جاش صوتیشو بذار. دمت گرم
خیلی حجیمه، چشو چال نموند برام. (447558)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۸:۲۴:۱۹
چه جالب آقای توکلی! یادمان باشد از این به بعد به فردی که دارای پایگاه اجتماعی است و کارنامه قابل قبولی هم دارد رای ندهیم بلکه به فرد بدون این مشخصات رای بدهیم هر چند اگر طرف از نظر روانی ... و درو برش پر از آدمهای ... است. انگار کسی قرار نیست برای مردم کار کنه فقط مهم ... اصلا انتخابات میخواهیم چه کار!؟ (447570)
 
دانیال
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۱۹:۳۱:۱۳
توجیه شما برای رای دادن به احمدینژاد در سال 88 درست مثل اینه که بدونی ماشینت ایراد اساسی تو سیستم ترمز و نور داره ولی دست زن بچت رو بگیری تو شب بری جاده چالوس (447582)
 
معلم بازنشسته
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۰:۲۷:۱۹
چرا؟یک عده ای تمام تخم مرغاشان رادرسبدآقای احمدی نژادگذاشتند نمی دانستند که ممکن ته این سبد سوراخ باشد ؟ (447610)
 
علي
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۱:۰۳:۴۳
اقاي توكلي هر كس سنگ را داخل چاه انداخته خودش در بياورد (447630)
 
ساسان
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۱:۴۲:۲۳
اقای توکلی نمی دونم این جملات را میخونی یا نمی خونی ولی ما بدترین مجلس را در طول تاریخ مشروطیت تاکنون تجربه کردیم مجلسی که نمایندگان آن جرات نگاه چپ به رئیس جمهور خاطی را نداشتند و ندارند شاید حرفهای من را سانسور کنید و نگذارید کسی ببیند ولی حداقل خودتون که میخونید مجلسی که وزیری را که استیضاح میکنه نمیاد مجلس به عبارتی مجلس را کشک هم حساب نمیکنه مجلسی که به محضی که رئیس جمهور میاد داخل مجلس نمایندگان میریزن دورش و ماچ و بوس راستی قضیه رحیمی به کجا کشید؟ آاقای توکلی به خدای احد و واحد اگر جای شما بودم بیش از این خودم را مدیون این مردم نمی کردم به خدا این حقوق و این دستمزد حرام اندر حرام است بییایید مرد باشید و با چند تا از نمایندگان شجاع دیگر مثل آقای نادران و ... همگی استعفاء بدید و خلاص خودتون را از این منفعل بودن نجات بدید آخه این چه مملکتی شد که رئیس دیوان محاسباتش بگه ما خبر نداریم مملکت چقدر درآمد وهزینه داره رئیس جمهورش از عدالت حرف بزنه و دور و برش را را یک مشت دزد و منحرف گرفته باشن نمایندگان مجلسش از رای مردم و شجاعت دم بزنن ولی از ترس این که عوامل رئیس جمهور نگذارند دور بعدی نماینده بشن جرات حرف زدن نداشته باشن بابا اگر دین هم ندارید آزاده باشید (447638)
 
م
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۱:۴۹:۰۷
اقای توکلی سلام
من یک همشهری شما هستم که از بچگی شما را می شناختم ولی این اواخر مطالبی از شما میشنوم که احساس میکنم شیطان بر شما چیره شده چرا که بسیاری از مطالب مطرح شده شما را از روی خودخواهی و مسایل غیر خدایی می دانم . اقای توکلی من کوچکتر از اونی هستم که به شما توصیه ای داشته باشم ولی بهتون تذکر میدم که با خدای خود تنها بنشینید و فکر کنید اگر دیدید حتی ذره ای از مطالب شما جنبه غیر خدایی دارد توبه کنید و به خدا پناه ببرید خود شماها به ما یاد دادید که افراد مومن و یا مدعی مومن بودن بیشتر در معرض وسوسه های شیطانی قرار میگیرند . شما را به خدا اگر احساس کردید فقط کمی هم حرفها و اعمالتان غیر خدایی است هنوز دیر نشده وبخاطر احمدی نژاد و امثالهم دین و دنیایتان را خراب نکنید. شما الگوی انسانیت و دیانت و ساده زیستی برای من و امثال من و یک الگو برای همشهریهاتون هستید . تمنا دارم بخاطر خدا بیایید و خدایی عمل کنید . در کارهایتان فقط جنبه خدایی کار را مد نظر بپیرید وبس. فقط خدا.
احساس میکنم افرادی شما را به بازی گرفته اند و از دیانت شما سواستفاده مینمایند . .
خدا را فراموش نکنید و سعی کنید اعمالتان رنگ و بوی خدایی داشته باشد. (447642)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۱:۵۲:۴۳
ظاهرا از نظر آقای توکلی، حمایت همه جانبه از احمدی نژاد و مخالفت همه جانبه با اصلاح طلبان فراموش شده! (447643)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۲:۰۹:۳۳
خدا همه مه را عاقبت به خیر کند (447651)
 
امیر
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۳:۱۴:۰۳
متاسفانه همین جناب توکلی از جمله ی کسانی بود که در انتخابات به احمدی نژاد رای داد و در بازی حق و مصلحت ، طرف مصلحت را گرفت و اعلام کرد برای اینکه اصلاح طلبان رای نیاورند به احمدی نژاد رای میدهد . چقدر دوررند این جهتگیری ها از صلابت و صداقت تصمیمات کسی چون علی ع . (447662)
 
رسول
۱۳۹۰-۰۲-۳۰ ۲۳:۴۶:۵۲
کار مملکت ما شده جریان تیم ملی فوتبال اگر تیم برنده میشود همه بهم تبریک میگویند.وبه به وچه چه میکنند .اما زمان باخت وحذف همه مدعی اند.اقای توکلی ضرر این اظطرار بیش از انی است که جنابعالی به ان پرداختید.شما وهم فکرانتان یک فرصت تاریخی برای پیش رفت وابادانی مملکت را به هدر دادید.نتیجه این در امد هنگفت نفت در چند ساله چه شد؟ (447669)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۰:۱۴:۳۲
خوشا به حال مملکتی که نماینده مجلسش از سر ناچاری به رییس جمهوری رای بدهد که می داند اصلح نیست....این چیزی جز اعتراف به شکست برای ماندن بیشتر نیست.

جناب توکلی، به پایان سلام کنید. (447676)
 
تبریک و سوال
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۰:۱۶:۳۰
1-به شما تبریک می گویم که در انتخابات مخالف ایشان بودید ولی ادای تکلیف کردید و رایتان را تقدیمشان کردید.2-آیا اطرافیان همه حامین ایشان از این اتهامات تبرئه شده اند.3-آیا امیدی هست که شما روزی به مشکل اصلی پی ببرید؟ (447677)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۲:۲۱:۵۶
آقای توکلی این عین جملات شما در مصاحبه با همشهری ماه است که پیش از انتخابات 88 شما گفته‌اید:\"نباید فراموش کنیم که آقای احمدی‌نژاد موفق شدند خط انحرافی و فاسد از نظر فکری و مالی را تا حدودی از قوه مجریه بیرون کنند روحیه مردمی ، ساده زیستی، استکبار ستیزی ایشان حقیقتا مطابق شاخص‌های اصولگرایی و خط اصیل امام و رهبری است.\" حالا چرا ادعا می‌کنید \"در انتخابات سال 88 من به هيچ وجه از ايشان دفاع نكردم\"؟ (447707)
 
مجید
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۲:۴۱:۰۵
آن کهنه درختم که تنم غرقه برف است
حیثیت این باغ منم خار و خسی نیست.

خدا رو شکر که ما اگر خس و خاشاک بودیم اما در چشم دشمنان این نظام و سرزمین هستیم. اجازه نمی دهیم تا انقلاب و استقلال کشور عزیزمان که ثمره خون شهیدانمان است را به بیراهه بکشانید. حالا هر که می خواهد باشد توکلی ها - احمدی نژاد ها یا سران فتنه. (447711)
 
payam
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۳:۰۸:۲۱
باباهمه فهمیدن که توکلی برای این با احمدی نژآد بده که میخواد رای گروه مخالف دولت تو انتخابات 88 رو بخره...وای بر تو.وای بر تو

درود بر شرف دکتر محمود احمدی نژآد محبوبترین رییس جمهور ایران و همراهانش...از مشایی گرفته تا رحیمی و ...


یه نمه مرد باشید..سانسور نکنید

بزارید واقعیت ها مشخص باشه..تا کی خفقان..


زنده باد دکتر احمدی نژآد (447713)
 
حسین
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۴:۲۸:۴۸
به نظر من نه تنها اطرافیان احمدی نژاد بلکه اطرافیان شما هم يا منحرفند يا متهم به فساد مالي يا هر دو. فقط کافی است یک نگاهی به عملکرد و یا صورت داراییهای آنها بکنید. ممکن است که این نظرها را چاپ نکنید ولی فقط بدانید که همه ما مردم گوسفند نیستیم. (447719)
 
سلام
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۶:۰۸:۲۲
ما نفهمیدیم \"حلم گذشته مجلس در برابر قانون شكني‌ها تكرار نخواهد شد.\" یعنی چه. قانون شکنی مگه شاخ و دم داره که مجلس دربرابرش حلم به خرج بده؟؟؟؟؟؟؟ اگه جلوی بی قانویهای کوچک گرفته میشد وضع مملکت این نبود که حالا از 2 تا رئیس جمهورش یکی خائن از آب دربیاد و یکی... . از رئیس مجلسش کروبی در بیاد و از نخست وزیرش یک فراماسون برانداز. (447722)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۶:۴۵:۳۷
من قبول ندارم كه موسوي تحريك عليه رهبري ايجاد كرد.معتقدم احمدي نژاد با زيركي خاصي مردم را در مقابل رهبري قرار داد و الان هم خيلي رو طيف معترضين حساب باز كرده (447725)
 
محمدحسن آغاز
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۸:۱۵:۰۴
بنده كاملا با نظر دكتر توكلي موافقم.
اين دولت خدمات زيادي كرده . هزينه هاي زيادي كرده و قدم هاي مثبتي برداشته است .
مشكل اين نيست كه اين دولت كارنكرده است . اما كارهاي اين دولت با تجاربي كه در مملكت وجود داشت و با برنامه هايي كه در سالهاي گذشته انجام شد ،‌مي توانست مملكت را يك گام به پيش ببرد.
اما اين دولت ، نظام اداري ايران را به مرحله بي سازماني كامل رساند.آسيب جدي به منابع انساني زد. چهره هاي خدوم و زحمتكش را هيچگاه به بازي نگرفت . از نيروهاي ضعيف و كارناكرده اي استفاده كردكه نمره قبولي در هيچ جا نداشتند. از بدنه فرهيخته جامعه استفاده نگرد.
مصداق مديريت اين دولت همانظور كه مقام معظم رهبري فرمودند اين است كه از عدالت اجتماعي خبري نيست و به نوعي ،‌هيچكس در جاي خودش قرار نگرفت و اين آفتي بود كه به همه جاي سازمانهاي دولتي وارد كرد.
آلت استاد پيش برزگر - پيش سك كه ،‌پيش خر چيزدگر
انتظار مي رفت لااقل چهره هاي علمي اصول گرا را به كارگيرد .امااين مهم هم انجام نشد.
انتظار مي رفت ،چهره هاي خوب ايثارگر و مخلص را در بدنه بكارگيرد ،‌امااز حداقل بدنه رزمندگان استفاده كرد واين خود بي انصافي است كه ما با حداقل ها شعار يك ملت را بدهيم .
نمي توان انتظار داشت كه اين دولت موفق باشد زيرا كه از اول نيروهاي اصلي را نادرست انتخاب كرد. از معاون اول گرفته تا رئيس دفتر اايشان نيروهاي ضعيف و معلوم الحالي هستند كه آبروي نظام را نمي توانند حفظ كنند.
چگونه مي توان تصور كرد كه يك نفر ميلياردر وزير رفاه باشد و ميليون ها نفر محروم ؛عضو آن سازمان باشند.
چگونه مي توان تصور كرد كه كساني كه خودشان فساد اقتصادي دارند ،‌مسنددار ،‌احكم مهم اجرايي باشند.
چگونه كسي كه خود در قوه قضاييه پرونده دارد ، مي تواند قسمت مهمي از اموررا مديريت كند.يا همين مشكل در استانها بيداد مي كند.
بسياري از مديريت ادارات كل استانها و حتي معاونين استان ها نيروهاي ضعيفي هستند كه خودشان را نمي توانند مديريت كنند ،‌تا چه رسد به اداره يك بخش از حوزه فرهنگي و هنري و اقتصادي جامعه .
مسئله ديگر ،‌سازمان بهزيستي و جنگل هاو مراتع كشوراست / اين حوزه با روند روبه رشدي مواجه است كه نااميد كننده است . مملكت به شدت در حال خشك شدن ،تالاب ها ،‌درياچه هاست و از طرف ديگر جنگل به سرعت دارد به يغما مي رود و آقايان فقط گزارش اداري مي دهند و توان حساس كردن جامعه را ندارند.
بخش ديگر ميراث فرهنگي است . سالهاست كه با بودجه ميراث فرهنگي افراد نالايق و ناتواني به گونه اي مديريت مي كنند كه همه چيز به مسخره گرفته شده و يا مرمت ها غلط است ويا پيمانكاران دزد و خلافكار درآمده اند. چگونه مي توان انتظار داشت كه اين آثار حفظ شود. (447739)
 
ali
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۸:۱۵:۲۶
شما هم فقط بلدي حرف بزني وجو كشور را خراب كني بيشتر به فكر قانون گذاري خوب براي كشور باشيد نه حرف هاي حاشيه اي . (447740)
 
امیر-;کرمانشاه
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۸:۲۴:۵۵
با سلام

گویند : میوه ی درخت اشتباه تلخ است .
* آقای دکتر چرا زمینه ی کاشت این درخت تلخ کام
را درخاک پاک این مرزو بوم فراهم نمودید ؟! (447741)
 
علي
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۸:۳۴:۰۹
آقاي توكلي اگر راست مي گوييد چرا اقدام نمي كنيد؟واين احمدي نزاد دمدمي مزاج را محاكمه نمي كنيد .حتما مصالح نظام در خطر است يا منافع عده اي ازاد مرد باش و واقعيت رابگو ومحاكمه كنيد از خدا بترس (447744)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۰۵:۳۲
به نظر من صدا و سیمای خواب ما کاری کرده که اگر یک روز مجلس بخواهد از کارنامه خود دفاع کند؛نتواند. بعضی ها مجلس را به بی عرضه گی در دوره احمدی نژاد محکوم کردند ولی ما می دانیم که مجلس به خاطراره ای مصالح؛ چه اندازه در این میان مظلوم واقع شده است.
اتفاق مهم این است که نخبگان و افراد متخصص و فرهیخته کاملا در جریان امور هستند ولی به دلیل سیاست غلط صدا و سیما که بنا را بر حمایت مطلق از دولت قرار داده متاسفانه توده مردم این مسائل را به بی مدیریتی همه عناصر کشور نسبت می دهند. آقای توکلی تا دیر نشده و قدرت مثبت اجتماعی مردم را در پیشرفت کشور از دست نداده اید؛ فکری به حال این رویکرد غلط و نادرست بکنید. (447753)
 
علي
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۱۱:۲۸
واقعا جالب توجه كه در كشور ما كه بيش از 80 درصد از درآمد ناخالص از منبع نفت و گاز و محصولات وابسته به آنها تامين مي شود بدون وزارت خانه مي شود ولي ورزش كه مي تواند در زير پرچم هر بيرقي باشد وزارتخانه داشته باشد. بد نيست كمي در مورد تاثير اين تصميم كمي انديشيد. ما هر چه باشد يك كشور نفتي هستيم و اقتصاد نفتي داريم نه صنعتي يا خدماتي يا فراصنعتي. تا كي خواب و خيال ... (447757)
 
بنده خدا
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۱۵:۴۸
سعدي عليه الرحمه مي فرمايند :
تو اول بگو با كيان دوستي
پس آنگاه بگويم كه تو كيستي (447759)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۳۲:۲۵
آقای توکلی:
از صدای حق طلبانه شما به عنوان نماینده واقعی مردم تشکر می کنم. شما صدای مظلومین و محرومین ایران اسلامی هستید.
دوستان عزیز : اگر آقای توکلی یک زمانی به خاطر مصالحی از شخصی دفاع کرده است الان با مشخص شدن اشتباهات آن شخص، صادقانه آ فریاد می زند.
... (447684)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۳۵:۰۷
بعضي از آدم هاي احمدي نژاد نيز از سالهاي بسيار قبل و از زمان دولت هاي گذشته در برخي مراجع رسمي و كلان تصميم سازي و
تصميم گيري كشور لانه نموده اند و از همه عيوب آنها كه بگذريم، سوء مديريت و خود رايي و عملكردهاي بي ضابطه آنها چشمگير
مي باشد.

بديهيست كه اين سوء مديريت ها و عملكردهاي بي ضابطه، به دليل مسئوليت هاي مهم آنها از گذشته دور، چه مصيبت ها و ضربه هايي مي توانسته به كشور وارد نمايد.

اما در دولت احمدي نژاد نيز آنها جايگاه خود را حفظ نموده و در مواردي قدرت و جولان بيشتري پيدا نموده اند.

احتمالا علت حفظ اين قبيل افراد در دولت فعلي، به دليل برخي همخواني هاي شخصيتي با برخي مقامات ارشد اجرايي بخصوص در زمينه دور زدن قوانين و مقررات و خود رايي بوده است.

به هر حال آنها اين دولت را نيز جولانگاه خوبي براي خود يافته و در حال تازاندن اسب مراد خويش مي باشند. (447768)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۴۱:۲۶
\"مزیتی برای احمدی نژادبرموسوی قائل نیستم \"ضمن عرض هزارماشاا...وزدن به تخته برای اینهمه بصیرت ودوراندیشی جناب دکترتوکلی بایدعرض کنم :خوبه لااقل احمدی نژاد4سال راباجدیت وتلاش کارکردتاحالابه زعم شمااین مشکلات ونابسامانیهاپیش آمده اما جناب مستطاب میرحسین ماشاا...هزارماشا...هنوزنیامده مملکت رابه هم ریخت ؟؟!!!! (447773)
 
ضرغامی
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۰۹:۵۹:۴۶
gاقای توکلی جای شکرش باقیست بعد از 6 سال متوجه شدید که ایران امام خمینی(ره)که خون صدها هزار شهید ابیاریش کردند چه در حوزه فرهنگ چه اقتصاد و چه انزوا جهانی رو به نزول است و الان اگر دیر بجنبید شاید دیگر دیر شود .باید کشور را از دست خرافه پرستان و جادوگرها نجات داد مردم همراه هستند اگر شما نمایندگانشان بجنبید (447786)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۰:۰۲:۴۴
سلام
اقای احمدی نژاد باطن خود را نشان داد او از اول همین نیت را داشت واز اعتقاد مردم سو استفاده کرد (447789)
 
یک سوال ساده
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۷:۱۳
جناب آقای توکلی,
آیا می شود که اطرافیان فردی همگی چنان باشند و خودش مورد حمایت شما و سایر مدعیان دیانت؟
انتظار ندارم به این سوال پاسخ بدهید ولی انتظار دارم که درد مردم را درک کنید. (447804)
 
مرتضي
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۱:۱۰:۵۸
اجراي عدالت كه تاكنون بي سابقه وكم نظير بوده است آيا توسط همين افرادمنحرف وفاسد مالي و...دركشور صورت گرفته است بديهي است فرد به تنهايي نمي تواند حتي كوچكترين كاري را انجام دهدبااين فرض پس افراد ...هم قادرندبه اجراي عدالت بنابرابن... (447859)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۱:۱۳:۴۴
برای شناخت یک نفر کافی است دوستان و نزدیکان او را بشناسی.
آیا می شود تمام یاران و نزدیکان یک فرد منحرف و مفسد باشند یا هردو ، و ان گاه خود فرد سالم باشد؟
یا علی (447862)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۲:۰۱:۲۶
نتیجه گیری جالبی میشه از سخنان جناب توکلی داشت،ولی خدا کنه که اون کسایی که باید این نتیجه گیری جالب رو داشته باشن مطلب رو خونده باشن! (447902)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۲:۰۱:۵۸
خدا آخر و عاقبت همه مارو ختم به خیر کنه انشاالله... (447903)
 
مهدي
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۲:۳۲:۲۹
با سلام
بدون مقدمه بگم روزي كه آقاي احمدي نژاد پشت تريبن مجلس با صداي بلند فرياد زد من ليست بلد بالايي از افراد مفصد اقتصادي دارم ولي به پيشنهاد دوست خير خواهم نميتونم بگم يادتان هست همين آقاي توكلي كاملا شفاف در تلويزيون گفت كه مردم در شرايط بي اعتمادي نسبت به نظام هستن خيلي بهتر بود آقاي احمدي نژاد براي اينكه مردم اعتمادشون بيشتر بشه اين اسامي را اعلام ميكردم
اين يك واقيت است هر لحظه اعتماد مردم داره كمتر مي شه داره
وقتي شرايط به گونه اي پيش ميره كه هر انتقادي از شرايط موجود بشه مفهومش توهين تلقي ميشه
اي واي يه وقتي بغضم ميشكنه يه حرفايي مي زنم
ولي بهتر بدونن كه ما بيشتر از هر كس به نظام پايبنديم و اگه انتقادي وجود داره از سره دلسوزيه
يه چيز ديگه بگم وقتي يه مداح ميشه رجل سياسي مملكت خيلي راحت راجب سياستهاي يه شخص اين قدر بي ادبانه حرف ميزنه بايدم شرايط اين باشه من اصلا به اون شخص كار ندارم كه خوب كارهايي ميكنه يا نه ولي بابت اين مسئله متاسفم كه سياست مملكت ما بايد دسته چند تا هو چي افتاده
اين جريان هم از زمان آقاي احمدي نژاد شكل گرفت (447933)
 
فرشاد
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۲:۳۷:۴۰
اگر منتقدین احمدی نژاد بهتر با مردم سخن میگفتند و گاهی خرده گیری های بی مورد نمی کردند جریان احمدی نژاد خیلی زودتر از اینها برای ملت آشکار می شد.
باید یاد بگیریم بدون خرده گیری واقعیتها را با زبان درست برسانیم انوقت هیچ کس نمی تواند چهره واقعی خود را پشت شعارهایش مخفی کند این در مورد روشنفکران غربزده هم صادق است (447942)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۳:۱۳:۳۵
شما به جای رای دادن به احمدی نژاد سعی میکردی مشارکت در انتخابات مجلس را از 50 درصد بالا بکشی (447994)
 
سعيد
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۴:۰۳:۵۷
اصولا احترام به قوانين واجراي آنها ولو اين قوانين صحيح نباشند از بي قانوني بهتر است .
اين مماشات كه متاسفانه مجلس با دولت داشته ودارد عواقب بسيار بدي براي كشور بدنبال خواهد داشت كه كم كم دارند خود را نشان مي دهند .
بايد خدا را شكر كرد كه در نظام ولايي زندگي ميكنيم
تصور كنيد اگر چنين نبود وضعيت كشور اكنون چگونه ميبود. (448057)
 
شهرام
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۴:۳۴:۵۳
آقای احمدی نژاد خیلی علاقمندند پول نقد به مردم بدهند. این پولها باید ازجایی تامین شود. بخشی را از بالا بردن یکدفعه ای قیمت انرژی،(از جیب مردم به جیب مردم)، و بخشی را هم از وزارت نفت و غیره. چه بهتر سرپرستش هم خودش باشه ، تا دستش بازتر باشه! (448091)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۶:۰۳:۴۶
روزگار احمدی نژاد و اطرافیانش نیز تمام میشود و روزی خواهد رسید که مفسدان محاکمه شوند
آفتاب همیشه زیر ابر نمیمونه (448171)
 
رحيم عابدي
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۱۶:۲۸:۳۰
آقاي توكلي شمارابخدا بيش ازاين باگفتارنسنجيده خود خوراك براي ضدانقلاب فراهم
نسازيد آقاي احمدي نژادرييس جمهوراين كشوراست وتازماني كه رهبرانقلاب ايشان راتاييدميكنندحق نداريم اگرواقعاولايت مداريم ايشان رامورداتهام قراردهيم شماخودتان قانون گذاريد چطوربخودتان اجازه ميدهيد به اين راحتي اتهام واردكنيد خداوندهمه ماراهدايت فرمايد (448192)
 
مراد مسلمی
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۰۹:۵۰:۴۵
اقای عابدی عزیز،از کی تا حالا گفتن حق و حقیقتی که دیگر برای همه اظهر من الشمس است شده رفتار نسنجیده؟!
اراجیف گویی های ضد انقلاب نباید دلیلی بشود برای اینکه حق و حقیقت در کشور گفته نشود لبته حقیقتی که می شود گفت و نیاز به گفتن به مردم جامعه را دارد (448506)
 
مظلوم
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۲۰:۱۱:۱۹
با سلام جناب توكلي تا به كي ملت و مملكت تحمل اين اشتباهات فاحش را دارد بياييد همگي برويم بسوي اجراي بي تنازع قانون بهتر نيست و اگر واقعاچنين است و بازي نيست چرا مجلس اقدام نميكند (448316)
 
یزدان
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۲۰:۱۲:۵۰
اقاي توكلي هر كس سنگ را داخل چاه انداخته خودش در بياورد . کاش مانند اوائل انقلاب و همچون خمینی کبیر ( ره ) بدون تعارف و قاطعانه باا انحرافات و گزافه گوییها و توهمات آقایانی که به هر طریقی به مصالح مملکت ضربه می زنند و با سیاست ندانی برای مملکت هزینه تراشی می کنند مقابله می شد ، کاش یک نفر به برخی عزیزان می فهماند که سیاست یعنی با پنبه سر بریدن نه هیاهو و داد و بیداد راه انداختن ، سیاست یعنی تن به قانون دادن نه توجیهات بی پایه و اساس آوردن و بدعت گذاشتن ، سیاست یعنی اینکه بفهمیم حرف آخر به خاطر مصالح یک ملت یعنی و بفهمیم اقتدار مملکت یعنی دل و جان سپردن به فرمان رهبر . (448317)
 
۱۳۹۰-۰۲-۳۱ ۲۰:۴۰:۴۱
هنوز هم مجلس بامماشات برخورد ميكند وفقط وقت گذراني تا دوره احمدي نژاد تمام شود ودوباره همان اش وكاسه و...... (448326)
 
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۰۰:۳۷:۰۵
بنده به دار ودسته رئیس جمهور هیچ کاری ندارم چونکه فاقد هر گونه منطق می باشند اما به عقیده من مشکلات امروز که دامنگیر کل کشور در تمامی ابعاد شده ناشی از طرز تفکر امثال آقای توکلی می باشدکه می فرمایند حمایت از احمدی نژاد را بر خودم حرام می دانم. (448406)
 
mihan
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۰۴:۲۱:۰۲
شما روزی به مشکل اصلی پی مي ببرید؟سعی کنید خدا را فراموش نکنید!.... به رغم اختلاف سلیقه‌ها همدیگر را تحمل نمايید. (448439)
 
غلامرضا نجفی سولاری
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۰۹:۳۵:۱۶
سلام
حقیر با سخنان دکتر توکلی موافقم . متاسفانه دولت و نفرات اصلی حاکمش بر پست های کلیدی کشور زحماتی کشیدند ولی آنقدر بد و زشت و قلدرانه برخورد کرده اند که حقیقتا اندک زحماتشان را نیز به باد داده است .
برای ملت ما قابل تحمل نیست اینگونه قانون شکنی بشود دولتی که خود مجری قانون اساسی و قوانین است خود رکورددار شکستن قوانین است . چرا ؟
جاه طلبی رئیس دولت تا جائی رسیده است که خود وزارت بااهمیت نفت را خود برعهده گرفته است .چرا؟
... (448331)
 
امینی
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۰۹:۳۸:۴۷
...
-شما چطور اسم خود را می گذارید اصول گرا
منظورتان کدام اصول است ؟
- ...
چطور وقتی اسم مفسدین اقتصادی می اید با ید در دادگاه اول حکم شود و بعد حکم قطعی بشود تا نامش اعلام شود که تا حال هم نشده!

ولی مثل آی خوردن ابروی رئیس جمهور و اطرافیانش را می برید و خم به ابرو نمی آورید
کدام دادگاه آنها را محکوم کرده است
----------------------------------------------
می تونی این پیام را سانسور کنی ولی عقیده های مردم را نمی توانی سانسور کنی (448296)
 
سعید
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۱۰:۱۹:۴۸
افرین بر درایت رهبری انقلاب که یاعث دست این جریان انحرافی و مفسد سریعا رو شود. (448523)
 
۱۳۹۰-۰۳-۰۱ ۱۶:۰۹:۲۹
با سلام
جناب آقای توکلی امام(ره) می فرماید
جنابعالی هم مراقب باشد ادمهای دور شما سالم باشند.
اخیرا فردی به نام ( و ی) در مرکز پژوهشها حکم داده اید که تا قبل از این به دنبال آقای اخمدی نژاد بود برای گرفتن خانه مسکونی و از دوستان نزدیک روح الله احمدزاده کرمانی که متاسفانه با مدیریت بسیار اشتباه در دانشکده خبر باعث بسیار مشکلات شدند. از دولت که منزل مسکونی می خواست می شود بگید از مجلس چی می خواهد فکر کنم به دنبال نماینده شدن است چرا که تحرکاتی را در این خوصوص آغاز کرده است .سخنرانی با حمایت سپاه در یکی از مساجد معروف شهرری نمونه ای از این اقدامات است. (448824)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۳-۰۲ ۰۰:۲۵:۲۴
سلام/برادر توكلي من به شما ارادت دارم و بارها شما را تحسين كرده ام و در اين شرايط حساس از شما كه شايد از معدود كساني باشيد كه تا حدود بسيار زيادي سخنكوي واقعي صداي مردم هستيد خواهش ميكنم با تمام قدرت و شهامت با رعايت شرط انصاف و رهنمود هاي رهبري از هيج جريان و تفكري كه انقلاب را به خطر بيندازد نهراسيد و بدانيد كه خدا و رهبر و مردم با راستكويان و صادقانند و نقش تاريخي و خطير خود را به يادكار بكذاريد انشاالله (449075)
 
۱۳۹۰-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۷:۳۰
پیشنهاد می کنم در اجلاس اوپک تا مشخص شدن وزیر در جلسات وزرای اوپک از طرف ایران وزیر اقتصاد و دارایی شرکت نمایند.بعضا در اوپک وزرای اقتصاد جلسه تشکیل می دهند.با توجه باینکه جلسه اینده در سطح وزرای اوپک هستند برای حفظ شان مقام رییس جمهور ایران،نماینده ایران که وزیر هم باشد اقای وزیر اقتصاد و دارایی باشند.قبل از انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی ایران بعضا وزیر اقتصاد و دارایی کشور بعضا بعنوان ایران در اجلاس ورزای اوپک شرکت مینمودند.پیشنهاد میکنم هرچه زودتر بازی های سیاسی بین مسوولین و ارگان ها،قوه ها،مجالس و شورا ها قطع شود.به صلاح ملت و کشور نیست.اقایان انرژی های خود را تخصیص دهند برای افزایش بهره وری،توسعه و بهبوداقتصادی،صنعتی،کشاورزی،پژوهشی و اموزشی،صادرات ،تقویت ارزش ریال،تقویت وضع مدارس،دانشگاهها،بیمارستاها،خدمات پزشکی،تقویت روابط بین المللی کشور،بهبود وضعیت اشتغال،کاهش تورم،جلوگیری از گرانی.باید با انواع فساد و رانت ها،پولشویی بطور جدی و بدون گذشت برخورد کرد و افراد متخلف در هر سطحی باشند باید مجازات شوند که درس های عبرتی برای فاسدان باشد...اوباش های جامعه زودتر شناسایی و برخورد جدی با انها شود.ما از مسوولین یک ایران خیلی خوب که مردم در شرایط خیلی خوب زندگی کنند می خواهیم.این کشور پهناور با اب و هوای متنوع و منابع غنی خدادادی مثل گاز و نفت ،لذاکشور و ملت شایستگی دارند که اوضاع از هر لحاظ خیلی بهتر باشد.امیدوارم نظر ها و پیشنهاد های دلسوزانه من را منعکس فرمایند. (449284)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.