توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 228284
«آمار تعطیلی ۳۰۰ چاپخانه کذب محض است»
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۸
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با تکذیب آمار تعطیلی ۳۰۰ چاپخانه در تهران طیسال گذشته گفت: این آمار صحت نداردف‌ تنها ۲۰ چاپخانه به طور موقت به دلیل مشکلات مالی تعطیلی شده‌اند.

علی نیکوسخن رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با تسنیم،‌ با اشاره به اخباری مبنی بر تعطیلی ۳۰۰ چاپخانه در تهران که در ماه‌های پایانی سال گذشته منتشر شد،‌ گفت: تا آنجا که ما آمار داریم،‌ چنین نیست،‌ کسانی که چنین اخباری را اعلام می‌کنند، باید ثابت کنند،‌ چرا که اینگونه اخبار در در جامعه تنش و عدم امنیت و دلسردی ایجاد می‌کند، ما در چاپ ورشکسته نداریم، تنها طی ۲،‌۳ سال اخیر کمتر از ۲۰ چاپخانه به صورت موقت فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند،‌ چاپخانه دار ممکن است محل چاپخانه خود را تغییر داده باشد، اینگونه نبوده که به دلیل مشکلات ۳۰۰ چاپخانه تعطیل شوند. اگر قرار باشد چاپخانه‌ای تغییر کاربری داده و یا تعطیل شود،‌ باید ابتدا از ما مجوز بگیرد،‌ تا زمانی که به اتحادیه مراجعه نکنند. حتی یک مورد هم به منظور تغییر کاربری در این مدت به ما مراجعه نکرده است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت چاپ گفت: یک مسئله‌ای که وجود دارد،‌ این است که اصل پروانه چاپ را وزارت ارشاد صادر می‌کند، زمانی هم که پروانه صادر می‌شود،‌ چاپخانه‌داران معمولا به اتحادیه مراجعه نمی‌کنند، متاسفانه در این دو سال اخیر میان وزارت ارشاد و اتحادیه تقابل وجود داشته است. به طور مثال وزارت ارشاد مکلف است که از چاپخانه‌داران بخواهد همزمان با تأسیس چاپخانه به اتحادیه نیز مراجعه کنند. در صورتیکه معمولا اینگونه نمی‌شود و زمانی که مجلس یا شهرداری نسبت به فعالیت چاپخانه‌ای ممانعت به عمل می‌آورد،‌ آن‌ها به اتحادیه مراجعه می‌کنند.

نیکوسخن ادامه داد:‌ اتحادیه یک مرجع صنفی است و متاسفانه قدرت اجرایی ندارد، بنابراین نباید از اتحادیه چاپخانه‌داران انتظار معجزه داشت‌، امروز بسیاری انتقاد می‌کنند که چرا اتحادیه آمار دقیقی از چاپخانه‌ها ندارد،‌ علت در همین نبود هماهنگی است‌، البته ما اکنون با مسئولان وقت هماهنگ کرده‌ایم،‌ تا بخشی از این مشکل برطرف شود،‌ تا پیش از این، با دریافت برگه موافقت اصولی و معرفی مکان‌، فعالیت آغاز می‌شد،‌ اما اکنون ذکر می‌شود که این موافقت اصولی نمی‌تواند مجوزی برای فعالیت باشد که این یک قدم مثبت است.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تصریج کرد:‌ در هر شغلی ممکن است چندین واحد صنفی بدون پروانه فعالیت داشته باشند،‌ در جحوزه چاپ،‌ نشر‌، لیتوگراف،‌ سوپر مارکتی و...پس این تنها محدود به صنعت چاپ نمی‌شود،‌ در عین حال وزارت ارشاد نیز آمار دقیقی از تعداد چاپخانه‌ها در اختیار ندارد،‌ اتحادیه چاپخانه‌داران نیز تعداد آمار چاپخانه‌هایی را که به آن مراجعه کرده‌اند‌، در اختیار دارد،‌ اتحادیه چاپخانه‌داران اکنون بالغ بر ۱۷۰۰ عضو فعال دارد.

وی با اشاره به سایر مشکلات موجود بر سر راه صنعت چاپ گفت:‌ من بارها در مطبوعات طی سال‌های اخیر این مشکلات را مطرح کرده‌ام،‌ در شرایطی که وقتی تعرفه کاغذ پشت چسب‌دار خام چند برابر نمونه چاپ شده وارداتی است، من تولید کننده داخلی چگونه می‌توانم در بازار رقابت کنم، کدام عقل سلیمی می‌گوید، من جنس داخلی را چند برابر خارجی خریداری کنم؟ اگر دولت تعرفه خام را پایین بیاورد و تعرفه چاپ شده را ببرد، مصرف‌کننده به سراغ نمونه داخلی می‌رود. در این صورت هم تولید داخلی حمایت می‌شود،‌ هم حقوق ملی رعایت می‌شود و هم اشتغال‌زایی می‌شود؛ ارز نیز بدون جهت بیرون نمی‌رود.

نیکوسخن تصریح کرد: بهترین راه حل این است که گمرک از کارشناسان چاپ در اختصاص تعرفه گمرکی بهره بگیرد،‌ راهکارهای افزایش و حمایت از تولید ملی باید از مسئولان آغاز شود و راهکارها و تبصره‌ها در اختیار مردم قرار بگیرد،‌ با شعار که نمی‌توان حرف زد.