نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 150910
مذاكرات هسته‌اي؛ چرا مثبت؟
مهدي فضائلي، 29 فروردین 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۵۹
مذاکرات ۱+۵ با ايران که شنبه هفته جاري برگزار شد، از مدتي قبل، هم کارشناسان و محافل سياسي را متوجه خود کرده بود و هم به دليل حساس‌تر شدن شرايط، افکار عمومي را. مذاکرات قبلي در استانبول که در يك و ۲ بهمن ۱۳۸۹ (۲۱‌و ۲۲ ژانويه ۲۰۱۱) برگزار شده بود، فرجام خوشي نداشت و دو طرف با اوقات تلخ صحنه‌مذاکرات‌را ترک کردند.

استانبول-۱ آنقدر تلخ بود که داوود اوغلو را که ظاهرا فقط ميزبان بود در همان روز وادار كرد بارها با جليلي و اشتون ملاقات کند تا شايد بتواند فضاي مذاکرات را تلطيف کند و نام استانبول در تاريخ گفت‌وگوهاي دوطرف، ناکامي و تلخي را تداعي نکند، اما موفق نشد.

طعم تلخ مذاکرات استانبول-۱ به مدت ۱۵‌ماه به طول انجاميد تا شايد با برگزاري مذاکرات بعدي بتوان آن را جبران کرد. به هر حال پس از کش و قوس‌هايي درباره محل برگزاري سرانجام مذاکرات در ۲۶‌فروردين سال جاري (۱۴ آوريل ۲۰۱۲) با حضور نمايندگان ۱+۵ و جمهوري اسلامي ايران مجددا در استانبول برگزار شد و استانبول-۲ اگرچه به تصميم خيلي روشني در ماهيت موضوع هسته‌اي منجر نشد، اما طرف‌هاي مذاکره آن را مثبت ارزيابي کردند و قرار شد دور دوم آن، سوم خرداد در بغداد برگزار شود.اما چرا اين مذاکرات مثبت ارزيابي شد؟ اين پرسشي است که دستيابي به پاسخ صحيح آن مي‌تواند روشنگر باشد.

اين مذاکرات از سوي ايران به دلايل متعددي مثبت ارزيابي شد؛ از جمله اين‌که بدون کوچک‌ترين عقب‌نشيني از مواضع کشورمان در موضوع هسته‌اي و بدون خدشه‌اي به اقتدار ملت بزرگ ايران، طرف ديگر مذاکره حاضر شد مطابق حقوق مصرح در NPT با ايران روبه‌رو شود.

همچنين مثبت بود چون ۱+۵ پذيرفت در برابر هر اقدام جمهوري اسلامي ايران، اقدام مثبتي را انجام دهد؛ موضوعي که طي حدودا ۱۰ سال گذشته اتفاق نيفتاده و به‌رغم گام‌هاي مثبت و همکاري‌هاي بسيار ايران، طرف غربي با تکيه بر راهبرد فشار، موضع غيرقانوني خود را دنبال کرده است.

علت ديگر براي مثبت بودن اين مذاکرات از منظر ايران فاصله گرفتن غربي‌ها از ادبيات تعليق بود. نکته‌اي که پيش فرض همه مذاکرات طي ۱۰ سال گذشته بوده است و همه اينها يعني يک دستاورد بزرگ به عنوان پاداش ايستادگي بر موضع قانوني.

ولي مثبت بودن اين مذاکرات از سوي ۱+۵ محل تامل است. شايد مهم‌ترين دليل اين ارزيابي را بايد در اين جستجو کرد که غربي‌ها چاره‌اي جز برخورد مثبت در اين مذاکرات نداشتند، چراکه نخست شرايط داخلي ۱+۵ شرايط ويژه‌اي است و اعضاي آن در حداقل همگرايي به سر مي‌برند.

دوم در صورت عدم برخورد مثبت بايد روند مذاکرات را به سمت حادتر شدن مي‌بردند که نه‌تنها در اين باره وفاق نداشتند، بلکه پس از آن گزينه‌اي هم نداشتند. ضمنا شرايط سياسي و اقتصادي خود اين کشورها و اوضاع منطقه نيز ظرفيت شرايط پيچيده‌تر را ندارد.

سوم اين‌که غرب مي‌داند خواسته‌هايش غيرقانوني و اعمال فشار در مورد ايران تاکنون ناموفق يا حتي همراه با زيان‌هاي بسيار بوده است. اگر غرب حاضر به پذيرش عملي حقوق ملت ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي شده بود، بسياري از اتفاقات که الان رخ داده است‌، به وجود نمي‌آمد و ايران نيز امروز فناوري توليد اورانيوم ۲۰ درصد و صفحات سوخت آن را نداشت!

هرچند رويکرد جديد ۱+۵ را نمي‌توان براحتي تغيير راهبرد دانست، اما قطعا حداقل در اين مرحله عقب‌نشيني از مواضع نابخردانه گذشته است و انتظار مي‌رود ولو در سطح تاکتيک ادامه يابد و شرايط را براي خود دشوارتر نسازد. به هر حال از هر جايي مي‌توان جلوي ضرر را گرفت.

اما نکته بسيار قابل توجه در اين مذاکرات، توجه ويژه به فتواي رهبر معظم انقلاب مبني بر حرمت ساخت و استفاده از سلاح اتمي بود؛ نکته‌اي که چندي است نه تنها تحليلگران سياسي و امنيتي به آن توجه نشان داده‌اند؛ بلکه گفته مي‌شود در ديدار اردوغان با اوباما در سئول نيز مورد بحث و توجه قرار گرفته است! فتوايي که اگر طرف غربي بتواند آن را خصوصا با توجه به جايگاه ولايت فقيه در نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران درک کند، گره‌گشاي اصلي خواهد بود و در صورتي که غرب در ادعاي خود مبني بر نگراني از رويکرد نظامي ايران در موضوع هسته‌اي صادق باشد - که نشانه‌هاي زيادي بر عدم صداقت آنها وجود دارد- اين فتوا مي‌تواند همه نگراني‌هاي غرب در اين باره را برطرف کند و هيچ تضميني بالاتر از اين فتوا براي غرب دست يافتني نيست.
 
یک ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۱:۳۴:۱۶
با یاد خدا

صلاح کشور خویش خسروان دانند.

این ضرب المثل بیانگر این موضوع است که رهبران و نمایندگان واقعی ملت 75 میلیونی که طی این سی سال انقلاب با بسیاری از مشکلات دست و پنجه نرم کردند. از 8 سال جنگ تا تحریمها و مشکلات اقتصادی و بیکاری خیل عظیم فارغ التحصیلان و ........

می بایست مسئولین و رهبران جامعه هر تصمیمی را که می گیرند تنها و تنها برای حل مشکلات و معضلات این ملت مسلمان و دردمند باشد.

اهمیت انرژی هسته ای بر کسی پوشیده نیست و ما شهدای زیادی هم در این راه دادیم لیکن تحمیل مصائب و مشکلات مضاعف و خدای ناکرده یک جنگ خانمان سوز دیگر به نظر اینجانب خطایی نابخشودنی است و مسئولین با مصلحت اندیشی و سبک وسنگین کردن تصمیمات - صلاح مملکت را در نظر بگیرند.

والسلام (744397) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۲۵:۳۳
آقای فضائلی فکر کنم برای ارزیابی مثبت از مذاکرات هنوز زود است ببینیم گام های عملی دو طرف چیست. (746455) (moderator18)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۱:۴۰:۰۶
بگفته نویسنده مقاله:
علت ديگر براي مثبت بودن اين مذاکرات از منظر ايران فاصله گرفتن غربي‌ها از ادبيات تعليق بود.
حال باید پرسید:
غرب اگر از ایران تعلیق نمی خواهد پس چه می خواهد؟
چون یکی از مهمترین موضوعات هسته ای این است که ایران غنی سازی 20 در صدی را معلق کند و اگر موضوع غنی سازی مطرح نیست پس هدف غرب از این مذاکرات چیست؟
تا جائی که من می دانم مهمترین خواسته غرب برچیدن سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در فردو می باشد
آیا غرب ایران را به پای میز مذاکره کشانده بود که فقط داشتن تاسیسات هسته ای را حق ایران بداند؟
من نمی دانم چرا مسئولین در مورد توافقهای احتمالی موجود در چندین ساعت مذاکره مرحله اول و خواسته های غرب برای دور دوم مذاکرات صحبت نمی کنند چرا که در این صورت آرامش بیشتری در کشور و مخصوصا بازار ارز و سکه حاکم خواهد شد (744404) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۰۳:۲۴
من مطمئنم که طرف ایرانی باج نداده چون اگه اهل باج دادن بود کار به این جاها نمیکشید (744463) (moderator22)
 
مهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۱۹:۲۱
من شخصا خیلی خوشحال شدم این مذاکرات نتیجه داد. هم از نظر آرامش فکری مردم و هم قیمت های تعیین کننده مثل ارز و طلا.
بله آقای فضائلی درست می گویند. غرب انی رویه اش نخواهد بود و مطالبا بیشتری خواد داشت. روز سوم خرداد مذاکرات مهم خواهد بود.
امیدوارم ما هم از این طرف نرمش بیشتری نشون بدهیم نه اینکه از اصول اساسی پایین بیایم نه، نرمش نشان دهیم (744492) (moderator18)
 
بیژن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۲۲:۱۶
علل مثبت بودن مذاکرات برشمرده شده در سه مورد نگارنده (اقای فضائلی) , اول به اینکه غربیان چاره ای جز این نداشتند . دوم , شرایط سیاسی اقتصادی و اوضاع منطقه به انها غیر از این اجازه نمیداد . و مورد سوم را غیر قانونی بودن خواسته غربیان و بی اثر بودن اعمال فشار انان نام برده شد.
در مورد اول : اگر شرایط داخلی ۱+۵ اجازه میداد
در مورد دوم : اگر شرایط سیاسی اقتصادی و اوضاع منطقه به انها غیر از این اجازه میداد.
در مورد سوم: اگر خواسته غربیان قانونی بود و فشارها کارساز نبود .
ایا ارزشش را داشت که منطقه شاهد جنگ و یا جنگهای خونین همراه با محدودیتها و محرومیتهای ناشی از جنگ شود.؟
بگفته اقای جلیلی : بیش از هشتصد هزار بیمار ایرانی به سختی به این سوخت و تولیدات این رآکتور نیاز دارند .
با توجه به اینکه براحتی و به قیمتی بسیار نازلتر نیاز این بیماران را از بازار جهانی تهیه کرد چراباید تمام ایرانی ها راب هخاطر این مریضان به دردسر های احتمالی انداخت؟
انسانها لازم و ملزوم همدیگرند . و تنها خداوند است که بی نیار است . (744504) (moderator22)
 
مهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۳۶:۱۲
من شخصا خیلی خوشحال شدم این مذاکرات نتیجه داد. هم از نظر آرامش فکری مردم و هم قیمت های تعیین کننده مثل ارز و طلا.
بله آقای فضائلی درست می گویند. غرب انی رویه اش نخواهد بود و مطالبا بیشتری خواد داشت. روز سوم خرداد مذاکرات مهم خواهد بود.
امیدوارم ما هم از این طرف نرمش بیشتری نشون بدهیم نه اینکه از اصول اساسی پایین بیایم نه، نرمش نشان دهیم (744548) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۲۶:۴۵
فضاي همكاري و گفتگوهاي سازنده بايد ادامه پيدا كنه تا افق روشني به روي اقتصاد و توسعه همه جانبه كشور و كنترل نرخ ارز و تورم و بيكاري و... گشوده شود. (744517) (moderator18)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۲۸:۰۶
اگر مسوولان بخواهند فقط به خاطر اينكه از روي لجاجت روي حرفهاي گذشته شان بمانند و مردم را توي اين همه فشار و بدبختي فراموش كنند (744522) (moderator18)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۳۶:۲۲
اميدوارم مسوولين اصولگرا در اين عرصه حساس . با در نظر گرفتن منافع و عزت ملي. به جد به دنبال ادامه فضاي گفتگوهاي سازنده و مثبت باشند تا كشور ما از جهت تحريمهاي فزاينده . بيش از پيش آسيب نبيند. خيلي از جوونها به خاطر شرايط سخت اقتصادي نمي توانند ازدواج كنند حتي خيليهاشون كار نمي تونند پيدا كنند. كسب و كار در ركود است. بيكاري و تورم گلوي مردم رو مي فشاره.من نمي گم از موضع ذلت . گفتگو كنيد. من مي گم از موضع قدرت و عزت . اگر نياز شد هر كاري بكنيد تا اعتماد طرف مقابل رو جلب كنيد. به خدا اگه به داد اين مردمي كه شهيد دادند و مجاهدتها كردند و انقلاب را به پيروزي رسوندند و به قول امام راحل ره. پابرهنه ها و مستضعفين . نرسيد در درگاه خداوند مسووليد. دولتمردان فقط خودشون رو نبينند و بگند تورم پايين است بيكاري كم است اشتغال فراوان ايجاد كرده ايم.. اينها رو مردم باور نمي كنند چون توي جامعه با گوشت و پوستشون دارند لمس مي كنند همه چيز رو. (744550) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۴۶:۳۴
در اين موارد حساس بايد از تجربيات و تفكرات متعالي شخصيتهاي برجسته نظام و كاركشته كه مطمئنا منافع ملي و نظام و مردم را همگي در نظر مي گيرند مانند آقاي هاشمي . استفاده كرد. نبابد به خاطر لجبازيها و اغراض سياسي و سياست بازيهاي ضد منافع ملي. از نظرات ايشان و ديگران استفاده نكرد. انتصاب مجدد ايشان به رياست مجمع تشخيص توسط مقام معظم رهبري . پيامي بزرگ در خود داشت كه افراط گراياني كه اين سالها بر برخي مراكز قدرت و دولت مسلط بودند و اين همه مشكلات براي كشور به بار آوردند بايد آن را درك كنند. امروزه انحصار طلبي و اقتدارگرايي و تكروي و سياست زدگي و لجاجت . به زيان منافع مردم. منافع نظام و جايگاه ولايت فقيه و در كل . منافع ملي است. (744570) (moderator22)
 
سعیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۵۳:۴۴
خدایاشکرهردوکوتاه آمدند
به گفته دکترصالحی نتیجه بردبردبایدباشد
به گفته رسول خدا
من صدق نجی
هرکس راست گفت نجات یافت
کاش مسولین همیشه بامردم صادق بودند وواقعیت هارامیگفتند (744588) (moderator22)
 
محمودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۳:۳۳:۴۹
اگر مثل کشور مصر کل نیروگاه هسته ای را دو دستی تحویل امریکا و غرب دهیم حقوق بشر و حقوق زنان و . . . . خلاصه دست بردار نیستند چون اینا می خواهند اسلام نباشد در مقابل ظلم سکوت کنیم هر ظلمی کردن ما بگیم ندیدیم

قبلا که قضیه هسته ای نبود چرا تحریم بودیم!!

ازچه راهی بلد بودن و بر علیه ما استفاده نکردن !! ترر جنگ تحریم و . . . . .

حالا خیال میکنیم مذاکرات استانبول مثبت بوده !!



اما ایا اسلام اینه گفته ایا فقط چند صباحی روی این کره خاکی خوش زندگی کنیم هرچه بادا باد !!!!

فقط من اینه میدونم باید از لحاظ نظامی قوی باشیم نان اب غذا برای ما امنیت نمیاره

تو کشور ما اگه اسراف و دزدی نباشه تحریم یعنی هیچ (744657) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۳:۳۹:۳۸
ترك برداشتن ديوار بي‌اعتمادي
صادق زيباكلام
روزنامه شرق

ترك برداشتن ديوار بلند اختلاف ميان ما و 1+5، بدون ترديد گام مثبتي در جهت منافع ملي‌مان بود. نيازي نيست كه انسان، صاحبنظر در علوم سياسي يا روابط بين‌الملل باشد تا اهميت گام استانبول را درك كند. لبخند روي لبان «كاترين اشتون» و «سعيد جليلي» بعد از نزديك به 10 ساعت مذاكره پشت درهاي بسته مبين آن بود كه گامي ولو اندك به جلو برداشته شد هرچند، هنوز مسيري دشوار و طولاني در پيش‌رو است. اما آن لبخند روي لبان «اشتون» و «جليلي»، همانقدر كه براي دوستداران نظام خوشايند و مايه اميدواري بود، به همان ميزان براي مخالفان نظام نااميدكننده بود. مخالفان در انتظار بودند كه «اشتون» و «جليلي» با صورت‌هاي درهم رفته و بدون صحبت با خبرنگاران، استانبول را ترك كنند و همان داستان‌هاي گذشته ادامه يابد. غربي‌ها ما را متهم كنند كه «وقت‌كشي» مي‌كنيم و مي‌خواهيم براي خودمان «زمان» بخريم و ما هم متقابلا آنان را متهم كنيم كه رهبران غربي هنوز ياد نگرفته‌اند كه نمي‌توانند و نبايد با ما از «موضع بالا» برخورد كنند.
بعد هم غربي‌‌ها بروند سروقت افزايش تحريم‌ها و تهديدها. اسراييلي‌ها و همه آنان كه معتقدند چاره‌اي جز حمله نظامي به ايران وجود ندارد، بگويند ما كه از ابتدا گفتيم كه مذاكره و گفت‌وگو با ايران فايده‌اي ندارد و ما هم متقابلا بگوييم كه اگر تهديد و تحريم مي‌توانست اثري داشته باشد، در خلال اين 33 سال ما بايد عقب‌نشيني‌هايي مي‌كرديم، اما همچنان قاطع و استوار ايستاده‌ايم و قس‌عليهذا. اما آن لبخند، همه اينها را بر باد داد. آن لبخند آب سردي روي اميدها و انتظارات اغلب مخالفان ايران پاشيد. البته نه مخالفان و دشمنان نظام ساكت خواهند نشست و نه خودي‌هاي راديكال و تندرو. مخالفان نظام تلاش خواهند كرد وانمود كنند ايران «تسليم شده»، ايران «كوتاه آمده»، تحريم‌ها موثر بوده، تهديدها ايران را سر جايش نشانده و برخي تندروهاي خودمان متقابلا خواهند گفت كه ما «سيلي» به غرب زديم، غرب بالاخره مجبور شد كه ايران هسته‌اي را قبول كند، ايستادگي و مقاومت مردانه و استوار ما سرانجام «استكبار» را وادار به «عقب‌نشيني» كرد و قس‌عليهذا. نخستين نكته مهم آن است كه مسوولان‌مان نه به ادبيات تندروهاي خودمان خيلي توجهي كنند و نه به ادبيات مخالفان نظام. بگذاريد هركس كه هرچه دوست دارد، فكر كند. مهم حفظ و حراست از منافع ملي‌مان است. واقعيت آن است كه تحريم‌ها، آثار منفي و زيانباري بر بعضي حوزه‌هاي اقتصاد ايران گذارده است. واقعيت ديگر آن است كه تحريم‌ها براي آمريكايي‌ها و اروپايي‌ها هم جز ضرر و زيان حاصل ديگري نداشته است. اين وسط كشورها و قدرت‌هايي سود برده‌اند كه نفع آنان در دشمني و ستيز ما با غرب نهفته است. واقعيت دوم آن است كه غربي‌‌ها نمي‌گفتند كه ايران نمي‌تواند و نبايد فعاليت‌هاي هسته‌اي داشته باشد. سهل است، آنان حتي نگفتند كه ايران نمي‌تواند و نبايد غني‌سازي را انجام دهد. اختلاف و مشكل اصلي بر سر نداشتن «اطمينان» و «اعتماد» بوده است. مذاكرات قبلي هم به‌واسطه نبود عنصر اعتماد و اطمينان به جايي نرسيد و به‌نظر مي‌رسد كه دست‌كم، گام اوليه‌اي، ولو كوچك، براي نخستين‌بار برداشته شده، حاصل مذاكرات استانبول را هرطور كه تفسير كنيم، به‌نظر مي‌رسد كه غربي‌ها به ما گفتند كه مشكلي با فعاليت‌هاي هسته‌اي ما ندارند، اگر آن عنصر اعتماد بتواند ايجاد شود. ما هم به غربي‌ها گفتيم اگر شما مخالف برنامه‌هاي هسته‌اي ما نباشيد و مشكل صرفا بر سر اعتماد است، ما هم حاضر هستيم با شما بنشينيم و به يك فرمول، به يك توافق و به يك راه‌حلي برسيم كه هم ما بتوانيم به پيشرفت هسته‌اي‌مان ادامه دهيم و هم شما به خواسته اصلي‌تان كه اطمينان داشتن از برنامه‌هاي ما هست، برسيد. اين فلسفه و شاكله نشست استانبول بود. البته كه يافتن يا رسيدن به فرمولي كه هم ما بتوانيم به فعاليت‌هاي هسته‌اي ادامه دهيم و هم غربي‌ها بتوانند به اطمينان موردنظرشان دست يابند، كار ساده‌اي نيست بلكه نياز به زمان، به مذاكرات مفصل و برداشتن گام‌هايي هم از سوي ما دارد و هم از جانب آنها، اما اين كار شدني است. اختلافات بسيار پيچيده‌تر و عميق‌تري سراغ داريم كه كشورها يا دو كشور با يكديگر داشته‌اند اما در پرتو مذاكرات مفصل، با نشان دادن حسن‌نيت و برداشتن گام‌هاي مناسب، آن اختلافات سرانجام منجر به ايجاد تفاهم و بعد توافق شده است. از ميان‌برداشتن اختلاف ميان ما و غربي‌ها هم بر سر فعاليت‌هاي هسته‌اي‌مان غيرممكن نيست. مشروط بر آنكه هم ما و هم غربي‌ها بخواهيم كه اين اختلافات حل شود. (744669) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۴:۵۰:۲۶
خدا رو شکر کمی مردم احساس آرامش کردن (744781) (moderator18)
 
ذوالفقار صادقی
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۰:۴۶:۳۶
بسمه تعالی

در مذاکرات اسلامبول 2 یک نکته اساسی و سئوال برانگیز مطرح است و آن اینکه ، طرف مقابل هرچند قبول کرد که NPT مبنای مذاکرات باشد و اعتراف کردند که انحرافی وجود ندارد و . . . ولی قرار شده از این پس در مقابل هر حرکت مثبت ایران آنان نیز حرکت مثبتی انجام دهند و این مطلب مذاکرات آینده را پسچیده و نگران کننده می کند ، چرا که در طول ده سال مذاکره ایرانی ها هر چه در توان داشتند برای اعتماد سازی اقدام مثبت انجام داده اند و طرف مقابل نیز هر چه در توان داشته اقدام منفی تا ترور عزیزان دانشمند ما کوتاهی نکرده است . به همین خاطر بنظر می رسد ادامه مذاکرات به شکل گام به گام و متقابل معنی خود را از دست داده است ؟ مگر اینکه غربی ها جبران مافات کنند و مذاکرات خللی به ادامه پیشرفتها وارد نکند . ..
والسلام (747367) (moderator18)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۱ ۱۷:۲۶:۵۷
دمت گرم .خوب گفتی! ما اعتماد سازی کرده بودیم .چه گام مثبتی باید برداریم که اونا هم یه گام بردارن؟گام های مثبت رو خیلی وقته برداشتیم .دارین گام مثبتی که حقوق ما رو پایمال نکنه و فراتر از ان پی تی نباشه؟اگه دارین حق با شماست . ولی این طور به ما گفتین بر اساس ان پی تی ما تا 99% هم می تونیم غنی سازی کنیم! فکر نمی کنین دارین کوتاه میاین و این گونه حرف زدن برای اونا توقعات بیجا ایجاد می کنه؟ (749113) (moderator18)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۷ ۲۲:۴۴:۰۴
سلام
تجربه شخصی در روابط بین فردی نشون داده که یا نباید کاری رو شروع کرد یا اگه شروع کردی باید تا آخرش وایسی...
اگه حتی یه ذره از حقوق هسته ای خودمون کوتاه بیاییم ؛ به همه ی مردم و نیاکان خودمون خیانت کرده ایم... باید تا آخرش رو بریم... (756960) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۱۲:۲۱:۲۶
lمن فقط اين رو ميدونم نبايد كم آورد (1809721) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۶ ۱۹:۴۶:۳۶
من فقط این را میدونم که جلوی ضرر را از هر کجا بگیریم سوده (2754066) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.