نظر منتشر شده
۷۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240965
اخراج دانشجویان ایرانی از اروپا
غرب دلیلی برای عوض شدن ندارد!
نعیمه موحد؛ 18 شهریور 93
دولت جدید ایران، اساس خط مشی خود رابر تعامل با غرب گذاشت؛ اما طرف غربی طوری واکنش نشان داد که حتی شعارهای اساسی حسن روحانی در زمان انتخابات مثل «بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی» بارها زیر سوال رفت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۰
مدت هاست که دیگر دنبال کنندگان نزاع سیاسی ایران و غرب بر سر پرونده هسته ای ایران، این اختلاف را ناشی از نگرانی برای امنیت دنیا نمی دانند و حتی مخالفان هسته ای شدن ایران هم پیش خود به میل این اختلاف به سمت ایران هراسی و اسلام هراسی اذعان دارند. بعد از فک پلمپ تاسیسات هسته ای در اوایل دولت نهم و اعلام به پایان رسیدن تعلیق داوطلبانه، غربی ها که متوجه شدند از راه مذاکرات پیاپی و حتی تعلیق های چندساله به جایی نمی رسند، استراتژی خود را عوض کرده و زیرساخت های فکری، علمی و تحقیقاتی مرتبط با علوم هسته ای در ایران را مورد هدف قرار دادند. بسیاری از این کارشکنی ها مثل ترور ۴تن از دانشمندان هسته ای مدت ها به اخبار روز دنیا تبدیل شد و ماهیت هسته ای ستیزی غرب در قبال ایران را برملا کرد و به همان نسبت، بسیاری از این اقدامات از سنگ اندازی بر سر راه خرید دستگاه های موردنیاز تاسیسات هسته ای و تهیه لیست ترور و تحریم از دانشمندان و فعالین انرژی هسته ای گرفته تا اخراج دانشجویان ایرانی از اورپا به بهانه مرتبط بودن پروژه آنان با صنعت هسته ای، آنطور که باید دیده و شنیده نشد.

دوسال پیش بود که دولت هلند جمعی از دانشجویان مشغول به تحصیل دراین کشور را اخراج کرد و در اطلاعیه ای، بخش بین الملل تعدادی از دانشگاه های خود را موظف کرد که صدور و تمدید اجازه اقامت اتباع ایرانی به ویژه دانشجویان درحین تحصیل برای مدت نامعلومی به حالت تعلیق دربیاید.

پس از رأی آوردن حسن روحانی، از راه سیاست تعامل و مذاکره دولت یازدهم در قبال غرب که تقریباً همه ی سیاست خارجی دولت بازدهم را در بر گرفت، این توقع به حق ایجاد شد که حملات تحریمی غرب علیه ایرانیان به پایان برسد؛ نمی شود هم شمشیر در دست داشت و هم از مذاکره سخن گفت! چند ماه پس از تشکیل دولت یازدهم، توافقنامه ژنو میان ایران و ۱+۵ به امضا رسید که طبق قسمتی از آن، قرار شد هیچ تحریم دیگری علیه جمهوری اسلامی ایران وضع نشود. اما در ماه های بعد از توافقنامه ژنو، واقعیت چیزی جدا از متن توافقنامه بود؛ بارها و بارها تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد و این موضوعی بود که مورد اشاره رهبری هم قرار گرفت و ایشان با توجه به اینکه مذاکره برخلاف تصورات برخی‌، به هیچ چیز کمک نمی‌کند، فرمودند: «آمریکایی‌ها نه تنها دشمنی‌ها را کم نکردند بلکه تحریم ها را هم افزایش دادند! البته می‌گویند این تحریم‌ها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینه‌ی تحریم هم، فایده‌ای نداشته است.»
در آخرین اقدام از این دست، به بهانه تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران -که بعد از توافق ژنو صورت گرفت- از ورود ۶۴ دانشجوی ایرانی به خاک نروژ جلوگیری شد. اگرچه آن اقدام هلند درنهایت ملغی شد، اما نروز اکنون درحالی دست به اقدام مشابه زده است که مدت زمان زیادی از گام آخر توافق نامه ژنو که به خودداری از وضع تحریم های جدید اعم از بین المللی، یک جانبه و چندجانیه در آن تاکید شده است، نمی گذرد.

نقض صریح یک توافق بین المللی از طرف غرب درحالی اتفاق می افتد که دولت جدید ایران، اساس خط مشی خود رابر تعامل با آنان گذاشت و از هر طریقی سعی کرد تا سال ها تشنج بین ایران و غرب را به صلح و آرامش تبدیل کند اما طرف غربی درمقابل طوری واکنش نشان داد که حتی شعارهای اساسی حسن روحانی در زمان انتخابات مثل «بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی» بارها زیر سوال رفت.

شاید اختلاف غرب و ایران بر سر فعالیت های هسته ای آنقدر ادامه دار شده باشد که کسی یادش نیاید اولین جرقه این اختلاف کی و کجا زده شد. اما آنها که تاریخ را بلدند خوب می دانند که درسال های ۱۳۲۹ که برنامه هسته ای ایران پا گرفت و در سال ۱۳۵۳که شکل جدی به خود گرفت از حامیان اصلی هسته ای شدن ایران، غرب و به خصوص آمریکا بود و این، اساس یک نظام اسلامی بود که خصومت غرب را به روزهای سی و پنج سالگی انقلاب ایران رساند.
خصوصیت بارز دشمن انقلاب اسلامی این است که در دشمنی خود تا جایی که در توان دارد مصمم است و چون خوی استکباری دارد اهمیتی به توافقی که ماه ها جریان های خبری دنیا را به دنبال آن کشاند و با آن سعی کرد چهره ای صلح جویانه ازخود به نمایش بگذارد، نمی دهد و هرجا که لازم دید تمام آنچه را که بر روی آن توافق کرده است، زیرپا می گذارد.

نکته مهمی که باید باور کرد، این است که هیچ چیز در رابطه با غرب و آمریکا عوض نشده است. کسانی که از طرف غرب برای توافق ژنو پشت میز مذاکره با ایران نشستند، همان گردانندگان نشست های سعدآباد، بروکسل و پاریس هستند و تنها معیارشان برای عوض شدن، دست کشیدن ایران از داشته ها و آرمان های سه دهه انقلاب اسلامی است؛ چیزی که یقیناً هیچ یک از دولت های جمهوری اسلامی در فکر آن هم نیستند، چه رسد که به آن تن بدهند. پس غرب دلیلی برای عوض شدن ندارد و تا جایی که در توان دارد با ایران اسلامی مقابله می کند.
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۴۳:۰۱
در میان سیاست‌مداران و تحلیلگرن آمریکایی‌ و غربی روز به روز این نظر بیشتر مطرح میشود که داعش کار عربستان، قطر ، ترکیه است برای مقابله با ایران و بشار اسد، و تنها شرط این کشورها برای همکاری با آمریکا در سرکوب داعش این است که آمریکا ضمانت بدهد موضع بسیاری قاطعی در برابر ایران و بشر اسد خواهد گرفت و به غیر از این آمریکا برای سرکوب داعش به مشکل بسیار بزرگی‌ یعنی‌ این کشورها به علاوه اسرائیل که همگی‌ خواهان محدود کردن ایران هستند خواهد خورد، در روز چهارشنبه اوباما می‌خواهد با تشریح سیاست جدید خود در مورد داعش، این ضمانت و تضمین را به این کشورها به دهد و از این رو متاسفانه فضای روابط غرب و ایران به سوی دو قطبی شدن بیشتر به نفع عربها، ترکها و روسیه و تندرهی اسرائیلی و به ضرر ملت ایران پیش خواهد رفت (2366079) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۴۴:۵۳
تنها غرب نیست که با ما بر سر عناد آمده. ژاپن، کره و.... هم با ما همرا نیستند.

علت این است که کشورها رابطه ها را محاسبه و سبک و سنگین می کنند. برای کشوری مانند نروژ داشتن رابطه خوب با آمریکا به مراتب مهمتر از داشتن رابطه با ایران است. برای اینکه آمریکا کدخدا است. وقتی ما با کدخدا رابطه نداریم و او را هر روز نفرین به مرگ می کنیم، کدخدا هم از نفوذ سیاسی و اقتصادیش استفاده کرده و جواب ما را به شکلهای گوناگون و از طرق مختلف می دهد. (2366213) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۴:۵۱
درود بر شما.

حتی روسیه هم که با غرب بر سر اوکراین درافتاده، حاضر نیست موشکهای اس 300 که پولش را 4 سال قبل از ایران گرفته به ایران تحویل بدهد. (2366263) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۶:۱۸:۳۶
جدا از مسئله سیاسی و روابط بین الملل، باید موضوع تقاضای تحصیل در خارج رو هم از دید «چرایی» آن مورد نظر و سوال قرار داد.

وقتی اینهمه دانشگاه پولی در کشور راه افتاده و تقریبا تمام شرکت کنندگان کنکوری جذب دانشگاهها می شوند طوریکه حتی مراکز خصوصی صندلی خالی داارند، چرا افراد ارز گران مصرف می کنند تا چند صباحی در کشور های خارجی تحصیل کنند؟

این عارضه شوم، حاصل چیست؟ آیا واقعا دانشگاه مثلا آلتو در فنلاند، علم خاصی را آموزش می دهد که دانشگاه شریف یا تهران ندارند؟ یا اینکه دلایل دیگری برای متقاضیان ویزای چند سال اقامت در خارج وجود دارد؟

از خانم موحد نویسنده محترم انتظار میرود از این منظر هم مقاله ای داشته باشند. (2366785) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۷:۱۱:۱۴
1-شما فکر میکنید دانشگاه شریف یا تهران الان بدون دانشجو مانده؟! 2- همین دانشجوها به امید بورسیه ای که دانشگاههای خارجی و اساتید خارجی میدهند راهی آن کشورها شده اند که اگر میخواستند این جا بمانند پول ژتون غذا را هم از جیب پدرشان باید پرداخت میکردند 3- شما ماشالله خودتون میتونید بهتر دلایل مهاجرت دانشجویان ایرانی رو درک کنید ؛ بی کاری بعد از تحصیل؛ مخارج زندگی دانشجویی و ....لازم نیست منتظر مقاله ایشون باشید که دوست عزیز (2366854) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۲۲:۳۹
رتبه بهترین دانشگاههای ایران بهتر از ۳۰۰ نیست. بلحاظ مقایسه در خیلی موارد دانشگاههای ایرانی ضعیفتر هستند. (2367367) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۴۴:۵۸
دوست عزیز رتبه بندی دانشگاهها فقط برمبنای دانش و علم و مقالات نیست. بلکه حتی زمین ورزش و فضای سبز و ... هم در رتبه بندی اثر دارند. لذا درست نمی دانم که از نظر علمی بتوان رتبه بندی مشخصی را برای اکثر دانشگاههای اروپایی (بچز معدودی نظیر آکسفورد) در نظر گرفت. غالبا سطح متوسطی نظیر ایران و حتی پایینتر دارند. (2367650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۱۵:۲۶
حتی سودان هم به خاطر عربستان، دفاتر فرهنگی ایران را بست. (2366283) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۴۹:۵۸
پس چطور ایرانی ها در خود امریکا به راحتی کار و تحصیل می کنند؟ (2366337) (alef-1)
 
تابش
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۴:۱۹
عزيزم اينا كسايي هستند كه با بورسيه رفته اند. وگر نه تو خودت بري كسي كاريت نداره (2366541) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۵۵:۰۰
مسئله این است که نروژ برای خوشایند آمریکا به ایرانی ها اجازه نمی دهد که در بعضی از رشته ها در دانشگاه هایشان تحصیل کنند آنهم به این بهانه که فارغ التحصیلان این رشته ها بعدها می توانند در صنایع نظامی یا هسته ای ایران از آموخته هایشان استفاده کنند. (2366563) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۲۹:۰۹
اگر رشته ات فیزیک و مهندسی های هوافضا و این جیزها باشد اذیت می شوی. (2369946) (alef-13)
 
ع. گالش
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۲:۲۸
شما اگر خواهان نوکری برای آمریکای کدخدا هستید مختارید. ولی لطفأ نظریه تبدیل دو باره ایران به مستعمره شدن آمریکا را تبلیغ نفرمائید. استقلال و سیانت ملی خرج دارد و بی بها نیست. خدا را شکر که بهائی که ما ایرانیان برای استقلال میهن بیش از آنچه در جریان دفاع مقدس پرداختیم نیست. قدری تفکر بفرمائید که بهائی که ویتنامی ها برای استقلال خود پرداختند چه میزان است. (2366538) (alef-13)
 
سالک
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۴۷:۰۲
همانطور که میدانیم لابی هائی در غرب از پیشرفت ما خوشحال نمیشوند.و در شرایط عادی هم تا میتوانند در مسیر انتقال تکنولوژی مانع ایجاد میکنند.حال در این شرایط درست است که سیاست خارجی ما جارو هم به دم خود بندد و مرتب روی حساسیت های آنها فشار بیاورد.سیاست خارجی باید معطوف به منافع ملی شود (2366215) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۸:۵۸:۳۱
هزاران هزار دانشجوی ایرانی از کشور به قصد تحصیل و ماندن در غرب خارج شده و میشوند. اتفاقا غربی ها خیلی هم خوشحالند که در ازای پرداخت کمترین هزینه(تقریبا هیچ هزینه ای) نیروی انسانی و علمی ایران رو به تاراج میبرند. در دانشگاه من که جز ١٠ دانشگاه برتر دنیاست اینقدرایرانی است که زبان فارسی تقریبا زبان سوم دانشگاه است. جای تاسف اینکه تقریبا همه این دانشجو ها حتی حاضرند اینجا تن به کارهای پست تر از سوادشون بدن ولی به ایران برنگردن. الف جان بهتره به جای اینکه کار دولت نروز رو تو بوق کنی یک آمار تهیه کنی از دانشجویان و متخصصین ایرانی که جذب آلمان و استرالیا و کانادا و سویس و سوئد و امریکا ... میشند و دیگه هم بر نمیگردن. (2366985) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۲۵:۴۴
مگه کسی شک داشته که غرب عوض شده؟! اونا ما رو مثل این عربهای بی بته جنوب خلیج فارس میخوان:وابسته و قابل پروار شدن و آماده قربانی کردن؛ این ما هستیم که باید با سیاست ودرایت؛ آنچه که لازم داریم را بگیریم و قوی باشیم؛ در ضمن مراقب باشیم در دنیا منزوی و تنها نشویم؛ این راهیست که هند و برزیل و آفریقای جنوبی و کره و.... رفته اند و موفق بوده اند؛ نه عاشق و خود باخته غرب بودند و نه مخالف شمشیر کشیده غرب (2366299) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۳۰:۲۲
الان اقتدار به پاسپرت ایرانی برگشت؟؟؟؟؟؟حتی اقای ظریف ودولت جرات ندارن واکنش نشان بدن که مبادا طرف یکم ناراحت بشه عیبی نداره مثل اینکه یه عده باید قربانی دنیای سیاست بشن (2366396) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۵۴:۲۳
روابط خارجی گاهی ممکن است به یکباره متلاطم شود ولی معمولا سالها بهبود آن طور می کشد، مثلا سفارت انگلیسی در چند ساعت اشغال می شود ولی ماهها و شاید چند سال زمان ببرد تا دوباره به وضعیت اول برگردد؛ ما کم از این مسائل در روابط بین الملل نداشتیم.
لذا نباید انتظار داشت با یک سال گذشتن از دولت یازدهم همه یخ ها آب شده یا غربی ها به یکباره همه تحریم ها را بردارند، آنچه موجب روابطی پایدار می شود حفظ منافع دو طرفه است، وقتی هر دو ببینند که نفع آنها در ارتباط است تا جنگ و برخورد.
بله غرب عوض نمی شود ولی ما به جای تعریف کردم نقاط برخورد می توانیم به دنبال نقاط اشتراک باشیم همانطور که مثلا به جای ذکر اختلافات با اهل سنت و بزرگ کردن آنها و نقلشان در هر منبر و مداحی می توانیم نقاط اشتراک را بگوییم. اولی اختلاف و دشمنی را به دنبال دارد و دومی دوستی و توافق.
البته این را هم نباید از نظر دور داشت که دشمن پنهان ما نه غرب که شرقی هایی بودند که با فروش هر چه جنس نامرغوب و حتی خطرناک برای سلامتی از سموم کشاورزی گرفته تا دارو و قطعات و ماشین و... به نوعی جنگ با مردم دست زده اند. میلیاردها دلار از دشمنی غرب با ما کاسبی کردند و بعد هم اجناس خرابشان را به ما فروختند. اجناس در ظاهر ارزانی که صنایع ما را هم بیش و کم از پا در آورد و در باطن بی کیفیت و بی مصرف. (2366453) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۹:۰۱
چون نیازی به ما ندارد ما ییم که نیازمندیم! (2366553) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۴۵:۱۲
آیا ما اساسا گامی‌ در جهت بهبود رابطه با غرب ٔبر داشتیم؟!... اگر تکرار و ادامه آرزوی مرگ برای طرف مقابل از نظر شما حرکت ایران برای نزدیکی‌ با غرب است، پس جواب طرف مقابل خیلی‌ مشخص است... (2366087) (alef-17)
 
کوچک زاده
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۲:۴۹
غربی ها به عمل ما نگاه میکنند نه به لبخند ما . (2366105) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۰۹:۵۳
البته اگر برای ملت این مذاکرات آب نداره برای آقای ظریف که نا‌ن دارد، وزیر خارج ایران در اوج جنگ برای ۸ سال در ایران نبوده، خدمت سربازی خود را در اوج جنگ به عنوان یک دیپلمات گذرانده، وزیر خارج آمریکا به دلیل جنگ در ویتنام برای کشورش مدال شجاعت دریافت داشته، ولی‌ همه در ایران آقای ظریف را قهرمان ملی‌ می‌دانند و اگر نظرات ایشان هم درست نباشد حتما به دلیل انتقادات ما است!!! (2366131) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۵۵:۴۱
ما که به ایشان ارادت داریم، کاش دهها مثل آقای ظریف داشتیم، بنده حاضرم به جای او دو بار دیگر سربازی بروم. (2366458) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۲:۵۰:۴۶
اگر مردان سیاست سواد دیپلماتیک داشته باشند وجنگ دیپلماتیک را بدانند وبتوانند برای احقاق حق تا جای ممکن از جنگ جلوگیری کنند وجان مردمشان را به خطر نیندازند ارزششان اگر بیشتر از رزمنده در میدان جنگ نباشد کمتر هم نیست !! حالا اگر شما ارزش فعالیتهای دیپلماتیک جناب ظریف در سالهای جنگ را کمتر از نبرد در جبهه می دانید شاید به این دلیل است که تنها جنگ را چاره رویا رویی با طرف مقابلتان می دانید ! ودر ضمن خوب است بدانید هرچه باشد آقای ظریف یک امتیاز بزرگ نسبت به کری دارد وآن این است که مثل او خون بی گناهان را نریخته ! (2367237) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۳:۳۴
باید در سطح جهان در مسائلی که به ما مربوط نمیشود دخالت نکنیم (2366108) (alef-17)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۰:۰۵
البته تا ببینیم منظور شما از مسائلی که به ما مربوط نمیشود چیست
به نظر مسائلی مثل فلسطین و لبنان و عراق و ... رو می فرمایید عزیزم.
القصه تمام این موارد دقیقاً به من و شما مربوطه عزیزم، تاریخ رو مطالعه کن از اهداف اینها سر درمیاری، مطمئنن اگه ما به اون جاها کار نداشته باشیم و غرب بتونه اون مسائل رو حل کنه بلافاصله همین اوضاع رو تو این کشور بوجود میاره. اونوقت دیگه داعشی ها و امثالهم نمیان از شما سوال کنن که آیا دلتون میخواست تو اونجاها دخالت کنین یا نه. اونوقت از این حرف و طرز فکرت پشیمون میشی که خیلی دیره (2366173) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۲:۲۹
مشکل شما عزیزم اینه که همه مسائیل را مخلوط میکنی.
مسئله عراق به ما مربوط میشه .لبنان تا حدودی و فلسطین اندکی
در هریک از این مسائل باید تا حدودی که به منافع ملی ما مربوط میشود دخالت کنیم .فقط تا همان حدود.و الا مشکل و ظلم در دنیا بسیاره... (2366254) (alef-1)
 
ابرشاهد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۰۰:۳۲
جالب اینجاست که اینجا یک دور یا حلقه تعریف شده، از یک طرف ما به خاطر آرمانهایمان از فلسطین و لبنان دفاع می کنیم و دشمنی ما با رژیم اسرائیل هم به خاطر همین ملت هاست ولی بعد می گوییم چون اسرائیل با ما دشمن است بیاییم و از ملت فلسطین و لبنان دفاع کنیم تا به سراغ ما نیاید!!! ضمنا مگر ملت های دیگر پیشمرگ ما هستند که بیایند و بجنگند تا ما آسیب نبینیم؟ مگر ما خودمان این تئوری امریکا که می گوید در افغانستان و عراق به این خاطر وارد شده که القاعده وارد مرزهایش نشود رد نمی کنیم؟ حال چگونه خودمان به این نظر متوسل شده و می خواهیم به خاطر خطر اسرائیل از طریق کشورهای دیگر با آن بجنگیم؟ (2366466) (alef-1)
 
هواک
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۸:۳۱
غربیها حسن نیت دارند، درست-- غربیها فقط به منافع خودشان فکر می کنند و به منافع ما توجهی ندارند، درست- غربیها متقلب و بد ذات و عهد شکن هستند، درست- غربیها از دم نوکر آمریکا و مطیع منویات او هستند، درست
بنا بر این چرا داریم با آنها مذاکره می کنیم؟ چرا داریم ازموده را باز می آزماییم؟ چرا تلاش برای رفع تحریم ها می کنیم؟ چرا به ادم شدن آنها دل بسته ایم؟
آخر عرائضم یک نکته میخواهم بگوییم. دو حال بیشتر برای ما متصور نیست الف) یا می توانیم بدون آنها زندگی خودمان را اداره بکنیم، کندم و جو و برنج و روغن و ایکس و ایگرگ را، نیازمندیهای دارویی و صنعتی و کشاورزی را و ... که در این صورت تکلیف روشن است و باید با همه آنها قطع رابطه کنیم ب) یا در شرایط فعلی قادر به چنین کاری نیستیم و میزان اتکا و وابستگی ما به آنها به حدی است که بدون آنها سیستم مان متوقف و مختل می شود. در این صورت هم تکلیف روشن است و باید تا حدی به ساز آنها برقصیم کج دار و مریز کنیم تا روزی که آنقدر بزرگ و قوی شویم (یا آنها آنقدر ضعیف شوند ) که کاری از دستشان بر نیاید و آنوقت پوزه آنها را به خاک بمالیم و بر آنها یورش ببریم. راه سومی وجود ندارد و منطقش هم بر اساس دو دوتا چهارتا است. متاسفانه دولتمردان ما درک درستی از وضعیت حاکم بر دنیای فعلی ندارند. اگر باور داریم که هیچ غلطی نمی توانند بکنند پس دیگر مذاکره چیست؟ ولی اگر باور داریم که ابزار قدرت و زورگویی دست آنهاست ولی از طرفی فعلا امکان مقابله با آنها نداریم، بایستی کمی بیشتر انعطاف مصلحتی و موقتی و یا به تعبیری نرمش قهرمانانه به خرج دهیم.
فعلا سخت نگیریم. کاری کنیم که بتوانیم نفت بفروشیم و پولش را وصول کنیم. بتوانیم سرمایه گذار جذب کنیم تا در صنعت نفت و گازمان سرمایه گذاری کنند حتی اگر پولشان و سرمایه شان را بخوریم و پولشان را پس ندهیم!!! مگر شرکت داچ شل یا بی پی نبود که به ما بیش از یک میلیارد دلار بدهی داشت و نمیداد و تحریم های بانکی را بهانه میگرفت؟!! باید درایت به خرج دهیم و سیاست بازی کنیم . (2366549) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۵۸:۱۶
هواپیمای ایران تو خلیج فارس به امریکا مربوط میشه اما خونریزی و قتل عام تو سوریه و عراق و غزه به ما مربوط نمیشه؟!!
یعنی آسه برو آسه بیا تا غرب و امریکا و اسرائیل شاخت نزنن (2366241) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۴۹:۰۴
"نمی شود هم شمشیر در دست داشت و هم از مذاکره سخن گفت! "

خانم نعیمه موحد:

نمیشود هم برای طرف مقأبل آرزوی مرگ و نیستی‌ کرد و هم تقاضای سرمایه گذاری و خرید نفت و انتقال دانش و تکنولوژی آنها را داشت، میتوان؟!!! (2366094) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۰۳:۱۵
من یادم نمی آید تا حالا مرگ بر نروژ گفته باشیم؛ شما یادتون هست انگار. نه؟ (2366120) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۲۰:۱۰
دوست عزیز ما مرگ ٔبر نروژ نگفتیم، ولی‌ آرزوی مرگ را برای بهترین دوست و متحد او که در زمان اوج جنگ سرد برای دفاع از نروژ در برابر کمونیستها حاضر به دادن همه گونه نیرو و سلاح شده بود را که کردیم، شما می‌دانید که محد بود و دوست بودن چه اندازه در بین کشورهای پیشرفته دنیا مهم است؟!... کره جنوبی ، ژاپن ، آلمان ، تایوان ، استرالیا، کانادا و... با اینکه به راحتی‌ می‌توانند سلاح اتمی‌ درست کنند و از خود مثلا در برابر چین دفاع کنند ولی‌ به قول و قرار حمایت آمریکا اعتماد دارند، و طبیعی‌ است که در برابر از همه گونه همکاری با آمریکا خودداری نخواهند کرد... شما متعمن باش که اگر آمریکا نبود، شوروی آن روز و روسیه امروز در حمله به نروژ کوچکترین درنگی نمی‌کردند، همانگونه که به افغانستان حمله کرد (2366151) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۷:۵۴
آمریکا در قبال متحدین ما چه رفتاری دارد؟ در قبال سوریه که تنها حامی ما در جنگ هشت ساله بود؟
بعد در قبال دشمنان ما چه رفتاری دارد؟ رفتار اروپا در قبال گروهک رجوی چی هست؟ رفتارش در قبال آلمان که سلاح شیمیایی به عراق داد چی هست؟ در قبال دولت قانونی مصدق رفتارش چی بود؟ رجوی ها را دولت عراق از پادگان اشرف اخراج کرد، آمریکا بردشون پایگاه خودشون! رجوی هایی که 17 هزار ایرانی رو کشتند. رئیس جمهور و نخست وزیر ما را کشتند. کمی غیرت داشته باشید نسبت به هموطنانتون
باید همه جانبه دید؛ این دفاع شما از آمریکا چه وجهی دارد؟ (2366194) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۰۶:۱۵
دوست گرامی، دنیای سیاست از دنیای آرزوها و احساسات جداست، اگر در صدر اسلام نگاه کنید، پیامبر اسلام (ص) وحشی، کسی که عموی بزرگوار ایشان، حضرت حمزه را شهید کرده بودند، بخشید، ایشان خالدبن ولید و حتی ابوسفیان را بخشید کسانی که روی ایشان شمشیر کشیده بودند، بله کسی منکر دشمنی های قدرتمندان با ما نیست، کسی منکر جنایات صدام و شادی برخی مردم این کشور و فحش و توهین های آنان به آزادگان ما نیست (برگرفته از خاطرات ایشان) ولی الان عراق همراه ما و مردمش دوست تلقی می شوند. ملاک روابط خارجی منافع دو طرف هست، پیامبر هم پیمان صلح حدیبیه را با کفار نوشت و امام حسن (ع) هم با معاویه صلح کرد. شما بیا و از ابتدای تاریخ حوادث ناریخی و ظلم قدرتمندان را شماره کن، آخرش که چی؟ (2366477) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۲:۱۵:۵۶
چرچیل : هرچه قدر در گذشته سیر کنید بیشتر از آینده با خبر میشوید .... (2367175) (alef-3)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۲:۵۵
از کدوم کشورها و کدوم دانشگاه ها؟
من خودم و 170-180 نفر دوستان ایرانی که در سرتاسر اروپا دانشجو هستیم چیزی از این قضیه نشنیدیم !!! (2366106) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۰۳:۵۲
توی مطلب زده که نروژ
شما خوبه اخبار رو دنبال کنین :))) (2366122) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۲۳:۰۱
تصمیم برای محدود کردن دانشجویان ایرانی در برخی از رشته های حساس دانشگاههای نروژ اواخر دوره احمدی نژاد گرفته شد هنوز هم اجرا نشده زیرا دانشجوها شکایت کردند و در خیلی از موارد دولت نروژ محکوم شد
تصمیمات و تمرتیمهای غرب یک شبه لغو نخواهد شد!!
حضرات تند رو باید بیشتر به عواقب شعارهایشان که دامن افراد خودی و بی گناه را می گیرد فکر کنند (2366291) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۴۷:۱۹
تحصیل در دانشگاههای انگلیس !!!

برخی دانشگاههای انگلیس خیلی راحت مدرک دکترا میدهند.مراحل اخذ مدرک از این دانشگاهها بدین صورت است که : یک جلسه ثبت نام و واریز بخشی از هزینه ها. سپس انتخاب موضوع رساله و نهایتا باید ظرف شش ماه رساله را بنویسید و تحویل بدهید. (حتی در برخی از این دانشگاهها نیازی با دانستن زبان نیست و کسانی برای شما رساله تان را به زبان انگلیسی مینویسند! )
پس از تحویل رساله دکترا و پرداخت کامل هزینه ها مراسم رسمی فارغ التحصیلی برگزار میشود. یعنی: گرفتن یک مدرک دکترا در هر رشته که شما علاقمند باشید بدون طی مراحل علمی.
این مدرک دکترا معمولا با ( هزینه فیلمبرداری) و ( میهمان ها ) حدود 20 تا 30 هزار پوند آب میخورد و کاملا رسمی است!
بیشترین مشتریان این دانشگاهها از کشور های آسیایی و جهان سوم میباشند و اغلب تقاضاها برای مدارک دکترا در رشته های مرتبط با علوم انساتی است.
گرچه این مدارک در انگلستان و کشور های اروپایی از هیچگونه ارزشی برخوردار نیست اما در کشور های خاورمیانه کاربرد های فراوانی دارد. (2366434) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۳۱:۳۲
دانشگاههای انگلیس رتبه بندی دارند. دانشگاه های درجه یک اینطوری نیستند. اما دانشگاه های درجه سه مثل دانشگاه کالدونیا که اصلاً معلوم نیست کجای انگلیس است، بله، ممکن است مدرک پولی بدهند. اما آکسفورد و کمربیج و دارام و غیره اینگونه نیستند. (2369951) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۶:۱۷
ما میتوانستیم در سیاست خارجی بهتر از اینها عمل کنیم و این سیاست میبایستی از دول قبل و قبلتر شروع می شد و به صورت اعتدالی و پیوسته و بدون کمک به ایجاد فضاهای که در جهت ایران هراسی توسط غرب دنبال می شد کارمان را جلو ببریم و اینهمه هزینه بر دوش ملت ایران نگذاریم .
وحدت رویه در اتخاذ تصمیمات در زمینه سیاست خارجی می بایستی توسط یک کانال به دنیا ابلاغ می شد حال آنکه متاسفانه ما علاوه بر خانم مرضیه افخم ؛ افخمهای زیادی با رویکردهای متفاوت از آنچه به نفع ماست را از تریبونهای مختلف اعلام می کنیم . سیاست خارجی یک کشور اساس تمام معادلات روز دنیاست که این مساله در کشور ما ساده انگاشته می شود و تریبون داران عزیز بدون توجه به وزن سیاسی و دیپلماتیک سخنانشان هر آنچیزی را که باید نباید بر زبان آورند . (2366110) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۳:۴۸
چطور تو امریکا رئیس جمهور و سخنگوی دولت و وزیر امور خارجه و وزیر دفاع و سخنگویوزارت خارجه و نماینده سنا و پارلمان سخنگور شورای امنیت ملی و هزار کس و ناکس دیگه میتونن درباره ایران و جهان نظر بدن ولی تو ایران فقط خانم افخم حق نظر دادن رو دارن؟؟؟ افکار شما مال 50 سال پیشه نه امروز دنیا (2366256) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۸:۰۰
الان سالگرد ۱۱ سپتامبر هست، برنامه‌های تمام شبکه‌های آمریکایی‌ مملو از یاد بود این تراژدی ملی‌ برای آمریکاییان است... مرگ ۴۰۰۰ هزار نفر از هموطنانشان.... برخی‌ از تهلیلگرها در کشورهای مخالف آمریکا آن را ساخته و پرداخته خود دولت آمریکا می‌دانستند و می‌دانند، مساله یی نیست، ولی‌ اگر یک رئیس جمهور یک کشور به نیو یورک سفر کند و کشته شده این ۴۰۰۰ نفر را کار خود مسئول دولت آمریکا اعلام کند و با سلام و صلوت هم در کشور مورد استقبال و تایید قرار گیرد، عمق عدم اعتماد آمریکا و دوستان او را به این رئیس جمهور و دوستان او را خواهید دریافت، تصور کنید که یک رئیس جمهور یک کشور بگوید دولت ایران مسول قتل عام مردم ایران است، شما و ملت ایران چه احساسی‌ به او خواهند داشت؟! (2366113) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۰۶:۲۶
یعنی نروژ بخاطر اظهار نظر رئیس جمهور سابق ایران در مورد 11 سپتامبر دانشجویان ما را اخراج کرده است؟
تصور کنید یک نظامی آمریکایی دستور حمله به هواپیمای مسافربری ایران را داده و 290 نفر را کشته و آمریکا نه تنها عذرخواهی نمی کند، بلکه به او مدال افتخار هم می دهد. شمای ایرانی چه احساسی در قبال این رفتار آمریکا در برابر هموطنانت داری؟ (2366125) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۲۴:۲۲
دوست عزیز در مورد هواپیمی ایرانی‌ موضع رسمی‌ آمریکا این است که اشتباه بوده و متاسف، موضع رسمی‌ مهم است حتی اگر غیر از این بوده ولی‌ هیچ شخصی در آمریکا از این حمله به عنوان یک اقدام رزمی دفاع نکرده و آن را نشی‌ از اشتباه می‌دانستند و متاسف هستند، ولی‌ آیا رئیس جمهور ما در نیو یورک چنین گفت؟! حداقل کاش ما مانند آقای روحانی ظاهر را حفظ میکردیم (2366159) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۸:۲۷
در مورد مدالی هم به فرمانده ناو وینسس دادند، صحبت کنین لطفا (2366196) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۵:۳۱
اگر صدا و سیمای ما هم مثل خیلی جاهای دیگر یکطرفه اخبار را پوشش نمیداد و جوری وانمود نمیکرد که انگار هیچ صدای مخالفی هم وجود دارد، ادعای طرف غربی را هم میشنیدید که میگفتند در آن دوره ایران از پوشش هواپیماهای مسافری برای عبور هواپیماهای جنگی از فراز خلیج فارس جهت حمله به اهداف خود در زمان قطعنامه عمل میکرد. من البته به صحت و عدم صحت این خبر کاری ندارم که صدالبته با دروغهای غربیها این مساله شاید توهمی بیش نباشد اما همین که صدا و سیما و رسانه های ما هیچ خبری از این طرف قضیه و ادعای آنها درج نمیکنند و از صدای آنها ادعاهایی میشنویم چندان منطقی و درست نیست و انسان همواره در تردید جهت پذیرش حتی حق خواهد ماند. (2366266) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۸:۰۷
خود امریکایی ها تو هزاران فیلم و مستند و مقاله و سایت دارن میگن 11 سپتامبر کار خود امریکا و صهیونیسم بوده حالا یه سری تو ایران رگ غیرتشون برای دولت مظلوم امریکا میزنه بیرون. رگی که صدسال برای جنایات اونها در مقابل هموطن های ایرانیش هیچوقت تحریک نمیشه. (2366272) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۳:۲۲:۴۱
واقعیت اینه که هر دو کشور نمی خواهنددر برابر هم کم بیاورند وهرگاه قرار است کمی با هم تعامل کنند یک عده داغهای کهنه را تازه می کنند وخونها را به جوش می آورند در این صورت این نبرد سالها طول می کشد ونتیجه ای برای هیچ کدام ندارد ! باید یکجا جلوی این وضع را گرفت نشست وتعامل کرد واین جنگ فرسایشی را پایان داد . یعنی همان رفتاری که گاه پیامبر اسلام با بعضی دشمنان خونی اسلام داشت ! یعنی پیامبر نمی دانست از نسل همین ابوسفیان روزی ولد چموش وفاسدی مثل یزید به وجود می آید که خون پاک فرزنش حسین را بر زمین می ریزد ؟ خدائیش ما بودیم با ابوسفیان چه می کردیم ؟! آیا به او امان می دادیم ؟! (2367265) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۵۳:۱۴
بابا احمدی نژاد در بعضی امور مقصر اما
انصافت کجاست مسلمون ؟؟، (2367034) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۰:۰۴:۵۸
ما باید سریعا در مجلس با یک طرح دو فوریتی پروتکل الحاقی رو قبول کنیم و دست از هر گونه حمایت از کشوهای ضعیفف بر داریم و دست دوستی به سمت کشورهای اروپایی دراز کنیم و برای مدتی انرژی اتمی را فراموش کنیم تا جهانیان به ما اعتماد کنند . (2367047) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۰:۵۷
دوستان از یک طرف میفرمایند اینها مغزهای ما را به کار میگیرند تا خودشان پیشرفت کنند از یک طرف معترض هستند که چرا مغزهای ما رو به کشور برمیگرونید؟ بالاخره ما نفهمیدیم ایا این ما هستیم داریم غرب را میچرخانیم؟ ایا بازگرداندن مغزها به کشور و جلوگیری از فرارشون خوب است یا بد است؟ (2366176) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۵۳:۵۴
این مطلب در مورد فرار مغزها و آنهایی که آنجا مانده اند، نیست؛ در مورد کسانی ست که فقط رفته بودند درس بخوانند و برگردند (2366231) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۵۳:۰۵
از کجا میدونی برمیگردن؟ تا حالا که هر کی رفته موندگار شده . (2366748) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۳:۴۶
مگه نه اینکه داشته ها و ارمانهای نظام می باست عزت و سربلندی و ارامش و اسایش مردمش باشه نه اینکه بعد 35 سال بخاطر خواسته عده محدودی و تصمیمات اشتباهشون از اولین حقوق اساسی هم محروم بشه . بسه دیگه خسته شدیم اینقدر از ارمانهای توخالی و پوچ شنیدیم بذارید مردم یه نفس راحت بکشن (2366184) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۴:۲۷
نفس کشیدنی که شما می فرمایید یعنی چی؟ دست از حمایت حماس حزب‌الله و سوریه برداریم؟ برنامه اتمی رو تعطیل کنیم؟ هرچی غربی ها گفتند بگیم چشم؟ شما بشینی اخبار بی بی سی بشنوی و تو مسایلی از این دست دخالت نمی برای همه بهتره. این فلاکتی که این مملکت دچارش شد حاصل همین دخالت شما و امثال شما بود. اگر به سایت شورای امنیت مراجعه کنی خواهی دید که این تحریم ها تماما بعد از اون انتخابات 88 بود. وقتی یک عده برای دشمن دلگرمی ایجاد کردند. اینم رییس‌جمهور دلخواهتون. اینم چشم گفتن. چی شد همتون ملیاردر شدن؟ (2366260) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۳۴:۴۰
سایت الف بنا رو بر خصامت با دولت گذاشتیا! (2366187) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۴۶:۳۰
دولت طرفدار نقد و بررسی عملکردش هست؛ خود دکتر روحانی هم بارها فرمودند چنین چیزی را؛ شماها هم ظرفیت یک انتقاد را داشته باشید. تازه مطلب علیه غرب هست و نه علیه دولت. (2366214) (alef-17)
 
خدا
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۴:۰۵
الَّذِینَ یَتَّخِذُونَ الْکَافِرِینَ أَوْلِیَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِینَ أَیَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ العِزَّةَ لِلّهِ جَمِیعًا
همانان که کافران را بجای مؤمنان دوستان خود می گیرند، آیا عزّت را نزد کافران می طلبند؟ [باید بدانند که] عزّ، همه نزد خداست.
139 نساء

منظور منافقین است (2366257) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۰۸:۳۳
پاسپورت ایرانی؟
احترام؟
شما فکر میکمنید با حرف آقای روحانی احترام به پاسپورت برمیگردد؟ چرا کشوری مثل مالزی مردمش با پاسپورت آن کشور بیش از 140 کشور جهان را بدون ویزا سفر میکنند و مردم ایران برای رفتن به برخی کشورهای حتی عربی خلیج فارس اجازه صدور روادید را نمی یابند؟
میدانید علت اصلی عدم صدور روادید برای بسیاری از ایرانیان از سوی سفارتخانه های خارجی چه عنوان می شود؟ "تضمینی برای برگشت شما به کشورتان نیافته ایم که آنقدر قوی باشد که شما برگردید به کشورتان" آیا این به خودی خود گویا نیست؟ چه آقای روحانی بفرمایند و چه نفرمایند. (2366274) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۴۴:۴۸
مرگ بر آمریکا و نابودی آمریکا یعنی شیطان بزرگ را از خداوند متعال خواستاریم که به امید خدا، نابودیش نزدیک است. (2366329) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۵۴:۰۴
با مواضعی که ما در جهان داریم نباید انتظار بهبود روابط با کشور ها و به تبع اون بهبود معیشت و رفاه رو داشته باشیم (2366344) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۶:۴۳:۲۳
بالاخره اینها از زمان هخامنشی ها با ما همواره هر زمان به شکلی در جنگ بوده اند-

جنگ اینها با ما حرف از چند دهه نیست- حرف از چندین قرن است

هر وقت قوی بودیم شکست شان دادیم

تنها راه قوی شدن است -همراه با خردورزی که ما ریشه و مایه انرا داریم

ما همیشه ایمان و اعتقادمان به خدا به کمک مان امده--

قوی کردن ایمان و اعتقادمان به خدا ما را قوی میکند (2366817) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۳۲:۵۸
احسنت. اینها با ما هیچوقت دوست نمی شود. این را از فکرتان بیرون کنید. به یک راه حل دیگر باید فکر کرد. (2369954) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۸:۵۵:۰۴
۱. توقع اینکه نروژ بر خلاف منافع آمریکا کار بکنه مثل این هست که توقع داشته باشیم حزب الله لبنان جلوی ایران بیاسته!

۲. جای علت و معلول را عوض نکنید! اول باید روابط با غرب و آمریکا که بعد از انقلاب به شدت تیره شده بازسازی شود بعد توقع این رو داشته باشیم که با آغوش باز از درخواست های مورد دار ما مثل آموزش علوم و فنون خاص اطاعت کنند!

حتما فردا میخواهین مقاله بزنین که حالا که ما به کشورهای ۵+۱ افتخار دادیم که با آنها صحبت کنیم (قبل از رسیدن به هر توافقی) چطور اینها حاضر نیستن لوله های آلومینیومی مورد استفاده در صنایع موشکی و سانترفیوژ سازی را به ما بدن؟‌ این بر خلاف روح مذاکرات هست!!! (2366980) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۸:۵۷:۰۵
هر کسی که پایش را از مملکت بیرون گذاشته و مدتی زندگی کرده انجا میداند که اساسا تمدن غرب بر اساس جنگ و ستیز بنا نهاده نشده است.
غرب دلیلی بر ستیز با سایرین ندارد مگر اینکه منافع آنها را بی دلیل و بی جهت به خطر بندازی.

اگر ما کار خودمان را بکنیم و به فکر صدور انقلاب و مدیریت جهانی خود به دنیا نباشیم کسی بیکار و اسرافکار نیست که هزینه زیاد کند تا ما را سرجای خود بنشاند. (2366981) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۳۲:۲۸
رفتار غرب گوياي همه چيز هست شما نميخواد چهره شو تطهير كني (2367629) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۳۵:۰۴
شما هم سرت تو کار خودت بوده دور و بر را خوب نگاه نکرده ای. تمام تمدن غرب اصلاً و ذاتاً بر اساس جنگ و قتل عام بنا شده. انگلیس بدون قتل عام مردم بومی آمریکا و استرالیا چطور می توانست امپراطوری ایجاد کند؟ فرانسه تا یک میلیون الجزایری را نکشت به آنها استقلال نداد. (2369958) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۴۳:۲۶
ما که خارج زندگی می کنیم چقدار عذاب می کشیم اسم کشور ما پاسپورت پول ما یک قران نمی ارزه (2367026) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۹:۲۶:۱۰
ما خواهان نوکری برای آمریکای کدخدا نیستیم ،ما میگیم به همان اندازه که با روسیه نامردتر از آمریکا و چین نامرد از نامرد رابطه داریم ، به همان اندازه با آمریکا هم رابطه داشته باشیم و از این آمریکا ستیزی بکاهیم. (2370315) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.