نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242666
در خصوص ماجراهای پهنای باند موبایل
دعوا بر سر فناوری؛ از بلندگو تا 3G
بخش تعاملی الف - سید محمدرضا اصنافی، 1 مهر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۴
حالا که غبار جولان اسب های زین کرده سیاست که یک روز آبادی هنر را میدان گاه خود می کند و روزی فناوری را، فرو نشسته و می توان بدون ترس از برچسب های سیاسی کمی قلم فرسایی کرد لازم است به چند نکته در خصوص اعطای پروانه فعالیت پهنای باید دو اپراتور بزرگ موبایل کشور اشاره کرد:

۱. به نظر می رسد موضوع اخیر سر باز کردن یک دعوای قدیمی و ریشه دار است که همیشه در این دعوا پای فناوری در میان بوده است. همیشه دو طیف مستقبل از فناوری و طیف نگران های فناوری با ورود یک فناوری جدید بحث و جدلشان بالا می گرفته است. حال این فناوری بلندگو باشد یا رادیو یا پهنای باند نسل سوم و چهارم موبایل.

۲. معایب و خطرات ناشی از ورود و گسترش یک فناوری که غالبا رنگ فرهنگی اجتماعی دارد مجموع استدلال های نگران ها را تشکیل می دهد حالا اگر این معایب و خطرات را اضافه کنیم به فرصت و امکانات مثبت فرهنگی که یک فناوری با خود به همراه دارد خروجی کار را شاید با کمی اغماض بتوان پیوست فرهنگی نامید.

گمان نمی کنم هیچ عقل سلیمی نپذیرد که حاکمیت به عنوان پدر جامعه باید برای هر خرید و هر امکانی که می خواهد برای خانواده فراهم کند کمی دست به چانه بگیرد و تاملی کند که رفتار دختر دبستانی و پسر بالغ و همسر خانه دارم با این امکان چیست؟ شاید بتوان مشورت سرپایی والدین خانواده برای خرید یک دستگاه تلفن همراه برای فرزندشان و چاره اندیشی برای افزایش کارایی و کاهش مخاطرات احتمالی آن را بتوان پیوست فرهنگی ورود یک فناوری در مقیاس کوچک خانواده دانست، حال زمانی که در مقیاس خانواده با طیف وسیعی از نگاه ها و نظرات مواجه هستیم طبیعی است این مشورت سرپایی وقتی وارد یک مقیاس ملی می شود می شود جمعی از طیف های مختلف فکری و جلسات بحث و گفتگو و نظرات متفاوت افراد و سازمانهای فرهنگی و غیر فرهنگی را در پی دارد.

بدیهی است تامل و اندیشیدن هر جامعه ای برای ورود هر فناوری، اقدام یا خدمتی که وارد می شود شرط عقل حاکمیت آن جامعه است موضوعی که عنوان رسمی و اداری آن که با تاکید مقام معظم رهبری در برنامه پنجم توسعه به الزام از آن ذکر شده، پیوست فرهنگی برای اقدامات و طرح های بزرگ است. که قاعدتا با توجه به وسعت و اهمیت موضوع پهنای باند موبایل آن نیز از این دایره بیرون نیست.

۳. میزان فعالیت رسانه ای حول موضوع که در خصوص تماس تصویری هم حدود یک سال و نیم پیش اتفاق افتاد کمی عجیب به نظر می رسد. در واقع پهنای باند موبایل همان امکان دسترسی به اینترنت است که سالهاست در دسترس همه مردم با کیفیتی به مراتب بهتر در منزل و محل کار قرار دارد اضافه بر قابلیت تحرک و فرامکانی. حجم سر و صدای رسانه ای موضوع نسبت به تفاوت آن با سرویسی همانند adsl و گسترش وسیع کیفیت و کمیت آن طبیعی به نظر نمی رسد. در واقع آنچه که به عنوان تهدیدات فرهنگی این سرویس بیان می شود آنچنان تفاوت فاحشی با همین تهدیدات در سرویس خانگی اینترنت ندارد که چنین حجم نگرانی فرهنگی را بطلبد! تماس تصویری و امکان انتقال ویدئو و صوت سالهاست که بر بستر اینترنت امکان پذیر است.

۴. موضوع بعدی نیازمندی شدید کشور به پیوست فرهنگی اینترنت به عنوان یک سرویس کلان است. در واقع ورود بی مقدمه این سرویس به جامعه، تغییرات وسیع اجتماعی فرهنگی خصوصا در قالب رفتار های درون خانواده را باعث شده است که نشان دهنده آن است که در حوزه فرهنگ سازی بهره برداری از آن به شدت ضعیف عمل شده است. آن چیز که عجیب است این است که چرا اساسا کسی برای پیوست فرهنگی سرویس اینترنت نگران و مطالبه گر نیست؟ چگونه می توان ساخت طبقه سوم یک خانه را شروع کرد در حالی که طبقه اول و دومی در کار نیست؟ پیوست فرهنگی اینترنت موبایل یک شاخه از یک درخت پیوست فرهنگی اینترنت است.

۵. فارغ از درستی یا نادرستی بحث های فرهنگی و اختلافات حول موضوع؛ مهم احترام عملی دولت به قانون و چارچوبهای آن است. دور زدن شورای عالی فضای مجازی به عنوان مرجع تصمیم گیر در این خصوص و عدم توجه به نظرات کارشناسی مطرح در شورای و فرار از مباحثه کارشناسی دولت در قالب این شورا موضوعی است که دولتمردان محترم باید بداند که در صورت عدم التزام به آن مستحق عنوان قانون گریزی خواهد شد که در سالیان نچندان دور از جایگاه مخالف، دولت وقت را بدان متهم می کردند!

۶. اینکه وزارت ارتباطات پروانه بهره برداری نسل سوم و چهارم و بالاتر که هنوز اختراع نشده!! را به صورت یکجا به اپراتور اعطا می کند نشانگر عمق نگاه غالب سیاسی فارغ از مسائل فنی و فرهنگی موضوع است. واقعا چگونه می توان از یک سازمان حاکمیتی که نظارت و هدایت دو وظیفه اصلی آن است پذیرفت مجوز چیزی را صادر کند که اساسا وجود ندارد و هنوز ابعاد آن مشخص نیست!!

۷. به نظر می رسد نگاه بسیاری از دولتمردان کشور ما به مقوله فرهنگی دارای یک کجی عمیق است که بسیاری از مشکلات فرهنگی جامعه نیز از آن ناشی می شود. خلاصه کردن سازمانها و نهاد های فرهنگی در چند وزارتخانه و سازمان ناشی از عدم درک صحیح از مقوله فرهنگ است. به نظر نگارنده یک وزارت خانه همانند راه و شهرسازی یا حتی نیرو دارای کارکرد های فرهنگی بسیار عمیق تر و بنیادی تر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. لزوم پیوست فرهنگی برای همه اقدامات کشور ناشی از همین نگاه است که بطور مثال مدیر تصمیم گیر را ملزم می کند قبل از احداث یک جاده یا یک سد برای تاثیرات فرهنگی و اجتماعی آن بر بستر اجتماعی که در آن اتفاق می افتد اندیشه کند. با اینکه در بسیاری از کشور ها نیز نگاه فرهنگی بر دستگاه های زیر ساختی و فنی وجود دارد اما در صورت عدم وجود چنین چیزی هم ، تفاوت یک دستگاه زیر ساختی در یک نظام فرهنگی همانند جمهوری اسلامی با یک نظامی که وظایف خود را تنها در رفاه دنیوی تعریف می کند در همین است که در یک نظام فرهنگی مهندس عمران هم یک عنصر فرهنگی است. اگر این نگاه در کشور جاری باشد قطعا تصور اپراتور تلفن همراه به عنوان یک ارائه دهنده زیر ساخت فارغ از وظایف فرهنگی تصور مضحکی خواهد بود و قطعا اپراتور که ارائه دهنده زیر ساخت ارتباطی و شکل دهنده روابط اجتماعی است به عنوان یک عنصر فعال فرهنگی تلقی شده و وظایف فرهنگی برای آن متصور خواهد بود.

۸.باید نقش همه عناصر فرهنگی موثر در موضوع را در نظر گرفت و همه عناصر فرهنگی که در جامعه برای آنها نقش فرهنگی ترسیم شده است باید پاسخگوی وظایف خود باشد. بی تردید جامعه حوزوی کشور یکی از مهم ترین این عناصر است که جدایی از مطالبه گری و اعتراض وظایفی هم دارد که باید پاسخگوی آن باشد. عدم پاسخگویی در خصوص وظایف فرهنگی در کنار مطالبه گری همیشگی تصویری را ارائه می دهد که مثال بیرون گود نشستن و ... مثال جامعی برای آن است.

۹. در بررسی موضوع می توان چند دسته و گروه را در مواجهه با موضوع شناسایی کرد که به نظر می رسد هر دسته به نوعی دچار افراط و تفریط شده است.

گروهی چربش نگاهش بر فرصت است تا تهدید با این رویکرد که جامعه دارای بلوغ نسبی تمییز خوب از بد است و دل نگرانی حاکمیت برای حفاظت از ارزشها کاسه از آش داغ تر شدن است!

در پاسخ به این گروه باید گفت تکیه بر توانایی فرهنگی افراد در جامعه ای که متشکل از همه افراد اعم از کودک و نوجوان و با سواد و کم سواد است به نظر نگاهی بیش از اندازه خوش بینانه است. بدیهی است در تمام دنیا حاکمیت ها برای حفاظت از دایره اخلاق متناسب با تعریف خود از اخلاق سیاستهای دارند که با قوانین و آیین نامه های موضوعه آنرا اعمال می کند. شاید عمده موضوعی که حاکمیت اسلامی مطلوب ملت ایران در انقلاب اسلامی با دیگر مدل های حاکمیتی موجود را متفاوت می کند جایگاه ویژه توجه به فرهنگ، ارزشها و در یک کلام توجه ویژه به مسائل معنوی جامعه است

گروهی تهدیدات ناشی از گسترش فناوری را لاجرم دانسته و به نوعی دست تسلیم خود را در مقابل ملحقات فرهنگی فناوری بالا تصور کرده است. مواجهه منفعلانه و حذف نقش اعتماد به نفس ملی را در مواجهه با فناوری نتیجه این نوع نگاه است.

گروهی دیگر هم سعادت را نه تنها در گسترش فناوری می بیند بلکه راه پیشرفت را نیز در گرو تسلط فرهنگی است که مبدا فناوری است. به نظر می رسد با توجه به ویژگی های اسلامی جامعه ایرانی و آرمانهای ترسیمی انقلاب اسلامی ملت ایران، این گروه که بازنمایی نوعی غرب زدگی است و از دایره بحث خارج است.

گروهی دیگر از اساس به تاثیرات فرهنگی فناوری و ظرفیت های مثبت و منفی گسترش و عمومی سازی آن به دیده تردید می نگرد که متعاقبا نگارنده حقیر به علم این دسته در حوزه فرهنگ و اجتماعی به دیده تردید می نگرم. مطالعه کتابها، تحقیقات و مقالات داخلی و بین المللی در خصوص تاثیرات روانی، رفتاری و اجتماعی کودکان و نوجوانان در حوزه تلفن همراه، بازی های رایانه ای، اینترنت و ... پیشنهاداتی است به این گروه که به نظر می رسد میدان عملشان مدتی است باز تر از گذشته شده است می شود ارائه کرد.

گروهی دیگر که همیشه با جنجال رسانه ای ورود فناوری و سرویس را به بهانه فرهنگ سازی به تاخیر همیشگی می اندازند باید به این سوال پاسخ بدهد که تا کنون استفاده از کدامیک از فناوری های بیرون نگه داشته شده فرهنگسازی شده است؟ آیا با گذشت حدود یک سال و نیم از قطع تماس تصویری یکی از اپراتور های تلفن همراه که ضربه غیر قابل جبرانی را متوجه این اپراتور که با بودجه مردمی اداره می شود وارد کرد هیچ کار فرهنگی شده است؟ کدام پیوست فرهنگی بر اساس آن نیاز به تاخیر انداخته شده نگاشته و اعمال شده است؟ آیا نمی توان این فرصت گیری و تاخیر اندازی ورود تکنولوژی را ناشی از بهانه ای به رنگ سیاست و اقتصاد تعبیر کرد؟!

تاخیر در ورود فناوری و سرویس را تا زمانی معقول می توان متصور بود که بهانه ای برای واکنش منفعلانه به موضوع نباشد. علاوه بر اینکه باید با ایجاد مراکز رصد و آینده پژوهی در بدنه دانشگاهی و پژوهشی جامعه را قبل از ورود فناوری نسبت به موضوعات هشیار کرد تا شاید مشمول نوش دارو بعد از مرگ سهراب نباشیم.

علاوه بر اینکه نباید از تلاش برای افزایش سواد رسانه ای جامعه در موضوع فضای مجازی غافل بود، وظیفه نظام آموزش عمومی همانند آموزش و پرورش و صدا و سیما در فرهنگ سازی عمومی بسیار مهم است که متاسفانه به نظر می رسد در این حوزه دچار عقب ماندگی فرهنگی شده ایم.

تلاش برای تدوین پیوست فرهنگی مبتنی بر رصد عالمانه و مطالعات بنیادین،کاربردی، دقیق و فارغ از جو رسانه ای و بهره گیری از تجربیات دیگر کشور ها در خصوص حفاظت از کودکان و نوجوانان و حفظ ساختار های اجتماعی و ارزشی خود در مقابل سرویس اینترنت از نیازمندی های فرهنگی مواجهه فعال و سالم با فضای مجازی است.

اما برای اقناع گروهی که مسدود سازی را چاره مباحثی از این دست می دانند یک تور پشت بام گردی ساده در هر یک از محلات تهران و شمارش دیش های دریافت تصاویر ماهواره ای کفایت می کند تا تاثیرات عمیق عملیات راپل نیروی انتظامی در مواجهه با این پدیده فرهنگی را مشاهده بفرمایند!
 
کلمات کلیدی : سید محمدرضا اصنافی
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۴:۴۴
در کشور ما مطالعات آماری و جامعه‌شناسی به صورت پراکنده و با صرف هزینه‌های زیاد صورت می‌گیرد. ولی کشورهای غربی به واسطه به کارگیری نرم‌افزارهای خاص و امکانات سایبری سازمان‌دهی شده برای این کار و با اهداف طولانی‌مدت مشغول جمع‌آوری اطلاعات ازجزئیات زندگی ما ایرانیان هستند. چرا مسئولین و نهادهای تعریف‌شده کشورمان در صدد رفع این نقیصه نیستند. (2387264) (alef-2)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۵۱:۵۵
دیروز :
ژ۳ (G3) در دست پدراشون (با سیمائی پوشیده از ریش و سبیل!!!!!)بود و مادراشون در پشت جبهه به تأمین تدارکات برای رویاروئی با دشمن بعثی مشغول ؛ ..... و فکر و ذکر همگان ، دریافت هر چه سریعتر ژ۳ ها بود ؛
امروز :
G3 (تری -جی) در دستشونه (با سیمائی - دختراشون که هـــــــــــــــــــچ - پسراشون 7درصدشون بزک !!!!! کرده اند ؛ به نوشتۀ الف : کد مطلب: 242293 - تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۰ ) و مادراشون به بوتاکس و........... مشغول ؛ ...........و فکر و ذکر همگان ، سپری شدن هر جه سریعتر دوره پایلوت و........!!!!!!؛ (2387377) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۱:۲۰:۴۸
دوست عزیز
شاید تعریفتان از اوضاع دیروز و امروز نادرست نباشد اما نمی توان هر چیزی را به هرچیزی چسباند. این سخن از روی دلسوزی نیست. اگر قصد اصلاح دارید باید طوری سخن بگویید که طیف مخالف هم بشنود. با این تکلمه های نیش دار هرگز نمی توان تحولی ایجاد کرد. (2388323) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۵:۲۳:۲۹
چطور است که دولت دو هزار میلیارد تومان برای گسترش اینترنت حتی در روستاها و افزایش پهنای باند و سرعت هزینه می‌کنند ولی حقوق کارمندانی که زیر خط فقرند را افزایش نمی‌دهد؟ آیا اینترنت پرسرعت حتی در روستا از نان و سلامتی مردم اولویت بیشتری دارد؟ (2387915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۱:۰۶:۴۹
آگاهي در نهايت باعث كسب درامد ميشه. پس بله. ارزشش از اينهايي كه گفتين بالاتره (2388311) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۸:۴۴:۲۳
وای وای
روی دیوار مدرسه پسر من شعار بد نوشته بود
لابد الان این اقایون همه دیوار ها رو جمع میکنن که کسی روش شعار ننویسه (2388186) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۲:۵۲:۵۲
دولتی که با محدود سازی پابرجاست چه بسا بسیار سست است! (2388387) (alef-10)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۰۷:۲۵
احتمالا مقصودتان حاكميت است نه دولت؛ چون دولت همين الان به خاطر اجرا نكردن اين محدوديت سازي دارد اولتيماتوم دريافت مي كند. (2398039) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۹:۰۱:۳۷
واقع بین باشید
همین الان بیست میلیون ایرانی از اینترنت برای بازی و سرگرمی استفاده می
کنند

خداوکیلی چند درصد از تصاویری که با این روش جابه جا می شوند مثل عکسهایی که الف زده است اخلاقی و مفید اند.

در جامعه ما این ابزارها بیشتر نقش تخریبگر دارند و سرمایه ها را هدر می دهند

الان هنوز مدرسه کافی ندرایم و بهداشت ما مشکل دارد

کدام اولویت دارد (2390279) (alef-13)
 
صبا
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۰۸:۳۴:۳۱
با اقدامات وزير ارتباطات بزودي اينترنت کلا داغون ميشه
ايشون در صفحه شخصي کلوب در جواب کاربرا که گفتن يک شرکت بدون اطلاع اينترنت رايگان شبانه رو حذف کرده گفته دستور و مصوبه خودمه بقيه شرکتا هم بزودي بايد اين کارو بکنن (2392171) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۹:۰۳:۴۹
در سیستان کودکان تغذیه ندارند و پدرانشان سرپناه ندارند
دختران هم امکان تحصیل ندارند
بهداشت هم برای مادران باردار وجود ندارد

آن وقت شما در تهران برای جابه جایی راحتتر عکس ها و فیلمهایتان میلیاردها تومان هزینه می کنید

یک سفر به روستاهای سیستان بیایید تا بفهمید دود شهر تهران از دل سوخته کدام کودک است (2390282) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۲۱:۳۷:۲۷
اگر قطع کامل اینترنت و حذف کامل فن آوریهای جدید باعث میشود که بهداشت و تحصیل سیستانیها براه باشد بسم الله , قطعا" مشکلات هموطنان سیستانی و دیگر هموطنان مناطق محروم بر همه چیز اولویت دارد اما تداخل این دو موضوع کار درستی نیست (2393267) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۷:۵۸:۱۹
مشکل اینا نیست برادر من اکه نرخ استفاده از وایبر مثل مکالمه عادی بود هیچ مشکلی پیش نمی آمد. اپراتور ها درامدشون کم شده دوستان فرهنگی شون رو جلو انداختن.
اقتاد رو همیشه تو تحلیلات در نظر بگیر. (2387269) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۵۸:۵۸
و صد البته اگر دقت شود که مالک نگران این روزهای مخابرات کیه واضح و مبرهن خواهد شد که مشکل کجاست (2387301) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۵:۲۴:۲۷
فیسبوک چیست؟ یک شبکه مجازی که بنیانگذار آن جوانی به نام مارک زاکربرگ و چهارمین صهیونیست تأثیرگذار در سطح جهان شناخته شده است. او روابط بسیار نزدیک با رژیم اشغالگر قدس دارد. حال واقعاً توجیه برخی از وزیران برای حضور فعال و مستمر در فیسبوک چیست؟! (2387917) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۲:۱۸:۲۳
همان توجیه دلواپسان برای حضور مستمر در فیس بوک! (2388368) (alef-10)
 
navid
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۳:۱۱:۲۵
آقا این که دلیل نمیشه! الان برقم استفاده نکن...این همه فناوری که اومده نمیشه چون فلان شخص بنیان نهاده استفاده نکنیم...
با محدودیت فقط مردم را بیشتر حساس می کنیم.. با تکنولوژی نمیشه مسابقه داد...
وی چت رفت لاین اومد...فلان رفت فلان خواهد اومد..فردا یه چیز دیگه باب میشه...
مشکل همیشه دست بیگانگان نیست... این همه فشار و محدودیت روی جوانان( و حتی خانواده) بخش اعظم مشکلات هست. (2388401) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۳:۰۷:۱۰
فشار رو همین ها دارن به ما ها وارد می کنن. همین ها که به فرهنگ اسلامی ما ضربه می زنند. وقتی مخاطب ما بفهمه که مسلونه، دیگه نباید عدم حضور در اینگونه سایت ها شبکه ها رو محدودیت بدونه. اصلا نباید بذاره که کار به اینجا کشیده بشه. شما هم اگه یه ذره توجه کنی می بینی که اینها هم انقدر نامرد هستن که سانسور کنند. (2392530) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۵:۲۶
الان اصلا بهث وایبر و ... نیست برادر من اتفاقا در این ماجرا اپراتور ها به شدت دنبال گرفتن این مجوز بودند چون منفعت اقتصادی انها در این قضیه سهیم بوده است. البته نگاه اقتصادی به موضوع بسیار مهم است و نویسنده هم در متن نوشته که بسیاری از این تلاشها رنگ سیاسی و اقتصادی دارد. (2387311) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۲:۰۱
مشکل مسائل فرهنگی و اجتماعی نیست این فقط ظاهر قضیه است
(2387275) (alef-2)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۵:۰۰
متاسفانه رویکرد تندرو ها برای من 35 ساله مانند رویکرد من به پسر 10 ساله ام است.
ممکن است که من برای پسرم موبایل نگیرم و معتقد باشم که برای سن ایشان موجب انحراف از مسیر درست زندگی اش شود ولی این نوع نگاه به افراد بالغ توهین می باشد.

اگر نگرانی ارایه سرویس اینترنت پر سرعت بع علت وجود افراد زیر سن قانونی در در بین کاربران تلفن همراه است، می توان با یک بررسی ارایه این خدمات را به صاحبان زیر سر قانونی محدود نمود و نیز با محدود نمودن اولیا، تصمیم گیری در این زمینه را به ایشان سپرد. (2387279) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۳۵:۱۷
در کره شمالی داشتن تلفن همراه دوربین دار ; حکم اعدام دارد (2387287) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۱۷:۱۹
واقعا............
چقدر رویایی (2387414) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۳۷:۰۴
کاش در ایران هم اجرا شه. (2387446) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۶:۲۵
اگه خیلی مشتاقی تشریف ببر اونجا زندگی کن ! (2388093) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۳:۰۹:۱۱
شما ها باید برید تو اروپا زندگی کنین. (2392535) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۸:۰۸
کی گفته نسل چهارم هنوز اختراع نشده ؟؟؟؟ (2388098) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۵۲:۴۹
اینجا هم اگر رویشان می شد اندکی (البته اندک پر سر و صدا و دارای امکانات فراقانونی) طرفدار این حکم بودند! (2387542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۵۶:۴۱
نگران نباش به اونجا هم میرسیم! (2387547) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۲:۳۱
نه خیر . سالیان دراز بر همین منوال عمل کرده و باز هم روش های منسوخ پیشین اعمال می شود تا فناوری دیگری بیاید و این یکی قدیمی شود ، آن وقت استفاده از آن بدون اشکال است . همانند ویدئو (2387292) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۳:۱۰:۴۷
ویدیو در اون زمان استفاده ی دیگری جز کارای حرام و فساد نداشت. برای همینم حرام بود. (2392540) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۳:۳۵
مشکل دقیقا همینه که همه مردم رو به عنوان دختر دبستانی و پسر بالغ و همسر خانه میپندارند! و خود را علامه دهر و منجی عالم. واقعا تاسف باره! (2387306) (alef-2)
 
میثم
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۲:۳۱:۰۸
تا وقتی هم این تفکر در مملکت حاکم است در به همین پاشنه می چرحه 20 سال بعد هم همینه که هستیم صد سال بعد هم همین (2388378) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۶:۲۰
اولاً چطور مي توان وزارت ارتباطات را مسئول ارتباطات دانست اما براي وي هيچ قدرتي متصور نبود ؟

دوما" به قول شما نمي توان ساختماني را از طبقه سوم شروع كرد اما چون طبقات اول و دوم در دولت هاي قبل بوده و همچنين مخالفان دولت توان رويارويي در زمينه اقتصاد و سياست خارجي را ندارند ، از روز اول شروع به كار دولت ، درگيري در جبهه سياست داخلي و فرهنگ را در دستور كار خود قرار داده اند .

وگرنه هر عقل سليمي مي داند كه اينترنت و ارتباط تصويري سالهاست كه در كشور وجود دارد .

سوما" عموم مردم معتقدند كه درگيري بر سر نرم افزارهاي تلفن همراه ناشي از سود جويي مخابرات است كه با رفتن ارتباطات به بستر اينترنت ، درآمد خود را رو به كاهش مي بيند (2387312) (alef-2)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۸:۱۷
در سندی خارجی دیدیم میگفت دیگر اس ام اس یا همان پیامک منقرض شده است و بهتره از محاسبات خارجش کنیم
اما درایران هنوز منبع درآمد است!!
افتاد برادر؟
بخاطر پولشان حاضرند ما در عهد پیامک باقی بمانیم!! (2387328) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۸:۳۸
قضیه فقط سیاسی و رقابت قدرت است ولا غیر. متاسفانه از بعضی از علما و قشر متدین جامعه نیز در این معرکه استفاده ابزاری شد. (2387329) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۳۸:۴۳
1- برخلاف گفته نویسنده "اینکه وزارت ارتباطات پروانه بهره برداری نسل سوم و چهارم و بالاتر که هنوز اختراع نشده!! را به صورت یکجا به اپراتور اعطا می کند" فناوری های بالاتر هم در جهان هست به طوری که این هبه پیشکش وزارت در مقابل آنها آنچنان نو و تازه نیست...

2- من به عنوان یک فعال دغدغه مند نمی دانم پیوست فرهنگ لله چه هست واقعا فرض رو بگیریم قرار است اینگونه شود و باید شود اخر این پیوست فرهنگی چه خصوصیتی دارد جز اینکه پول بی زبان را بدهیم یک پژوهشگاه و یک نهاد آنچنانی که دورهمی باز...
دوستان با خود صادق باشیم پیوست فرهنگی یک چیزی است در حد مترسک (2387356) (alef-10)
 
يك ايراني
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۱۶:۳۵
يه آمار بگيرند از آقازاده هاي آقاياني كه اين مسائل رو مطرح مي كنند ببينند چند درصدشون از اين فناوريها استفاده نمي كنند بعد حكم صادر كنند. (2387412) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۸:۴۳:۰۸
اینا اصلا فن اوری نمیدونن چیه (2388183) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۳:۲۲:۰۴
این دلیل نمی شه برای اینکه زیراب حرفاشون رو بزنیم. حرف خوب رو از قبول کن. حالا فرقی نمی کنه که قائل این حرف، به حرق خودش عمل می کنه یا نه. (2392558) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۰۹:۰۲
موضوع بودن با نبودن اينترنت تنها منحصر به اينترنت نيست ... اصولا اينترنت اخرين دستاورد علم نيست و قبل از آن دستاوردهاي ديگري پا به عرصه وجود گذاشتند كه واكنش تفكرات سنتي به انها كمتر از واكنش كنوني به اينترنت نبود .... تلويزيون ،دستگاه ويديو ،تلقن همراه و...... نكته اي كه بايد همواره يادمان باشد اين است كه فناوري و علم منتظر نظر انسانها نيست و با فيلتر و...و....متوقف نشده و به راه خود ادامه خواهد داد و هر لحظه يك پديده جديد خلق خواهد شد ... اما علم وفناوري ذاتا هرگز مضر ومخرب نبوده است بلكه آن چه كه مهم است ، نوع استفاده اي است كه ما انسانها از علم و فناوري ميكنيم ... توجه به يك مثال بسيار ساده به فهم موضوع كمك خواهد كرد ... يك چاقو ميتواند در اتاق عمل براي نجات جان يك بيمار مفيد واقع شود ...نيز ميتواند در دستان يك قاتل و جنايتكار خطرناك به عنوان الت قتل و گرفتن جان آنسانها مورد استفاده باشد و قص عليهاذا...پس متغير مهم در اين ميان ما انسانها هستيم كه ميتوانيم به ان صفت مفيد و يا مضر را بدهيم ... موضوع اينترنت نسل 3و4 نيز به همين شكل است ... متاسفانه هنوز فرهنگ استفاده صحيح از اينترنت در كشور ما به خوبي جا نيفتاده است ... چه اينكه استفاده مفيد از ان بسيار كمتر از استفاده مضر و غير قانوني است .... در كشور هاي ديگر هم وضع به همين منوال است اما درصد كسانيكه از اينترنت سوءاستفاده ميكنند بسيار كمتر است چون براي انها فرهنگ سازي شده است ... نيز به همين علت ما براي رفع سوءاستفاده هاي احتمالي از اينترنت ،راي به نفي و ممنوعيت كلي ان ميدهيم !!!چرا؟؟؟ چون نهاد حكومت و دولت به عنوان متولي فرهنگ نتوانسته انطور كه بايد فرهنگ صحيح استفاده از اينترنت را نهادينه كند و اين ميشود كه ناچار(با پاك كردن صورت مساله) اقدام به فيلتر و ممنوعيت ان ميكند ...بكوشيم نه در مورد اينترنت كه در مورد همه دستاوردهاي علم و فناوري ، فرهنگ استفاده صحيح ان را بياموزيم (2387498) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۲۹:۴۹
جناب نویسنده و الف

ما یک فرهنگ استفاده از تکنولوژی داریم که معمولا به آن هیچ توجه‌ای نمیشه. ربطی هم به اینکه آنها کافر هستند ما مسلمان و آنها بی‌غیرت و ما با غیرت هم نداره.
برای مثال موبایل وقتی تو اروپا عمومی شد همه این مشکلاتی که ماهنوز هم باهاش سر و کله میزنیم را داشت ولی هر ساله با "وضع قوانین" و "تبلیغات وسیع" فرهنگ استفاده از این تکنولوژی به مسیر صحیح هدایت شد. ما ۱۰ سال بعد از آنها این تکنولوژی را آوردیم ایران بدون اینکه فرهنگ استفاده از آن را که حاصل ۱۰ سال تجربه آنها بود با این تکنولوژی وارد کنیم و شروع کردیم از صفر. و از آنجایی که نماینده‌های ما وقت این چیزها را ندارند و کلا سواد فرهنگ سازی در کشور وجود نداره و مسئولان ما در بهترین حالت فقط سودآوری یک تکنولوژی را در نظر دارند بعد از سالها هنوز فرهنگ کامل استفاده صحیح در مورد این تکنولوژی جا نیفتاده. درباره اتومبیل و اینترنت و ... خیلی چیزهای دیگه این موضوع صدق میکنه.

مسئله دوم تاثیر تکنولوژی در تغییر (خوب یا بد) فرهنگ یک جامعه است. این موضوع که تکنولوژیهای جدید در تغییر فرهنگ یک جامعه تاثیر بسیار بالایی دارند را همه قبول دارند و همه دنیا سعی خودشان را میکنند که تغییرها باعث پاشیدگی جامعه نشه و بقولی آن را هدایت یا مهندسی میکنند. اما خود تغییر پذیرفته شده است. متاسفانه در مملکت ما هیشه چند سالی در مقابل تغییر مقاومت عجیبی میشه برای همین هم اصلا موضوعی بنام فرهنگ سازی موضوعیت نداره و همه چیزسیاسی هست و قهری. و چون تغییر در فرهنگ با ورود تکنولوژی شروع شده و با این سیاسی بازیها و اعمال قهری جلوش را نمیشود گرفت، آن مقاومت بعد ازچند سالی شکسته میشه و تبدیل میشه به نظاره‌گری. در این میان تغییرات بوجود آمده در فرهنگ جامعه بخاطر نبودن فرهنگ‌سازی و هدایت و مهندسی صحیح در کنار اثار مثبت، ولی بدون فرهنگ صحیح استفاده، اثار منفی زیادی هم روی جامعه میگذاره. و امثال شما نویسنده خوب هم در این میان یکی به دَر میزنید و یکی به دیوار ولی به موضوع اصلی یا نمی‌پردازید و یا با اشاره‌ای سطحی سریع از آن رد می‌شوید..

ولی موضوع اصلی که باعث این تنشها میشه، نگاه از بالا به پائین نظام به موضوع فرهنگ هستش. یعنی شکاف بین نگاه مردم و نگاه حکومت به فرهنگ و عدم توانایی حکومت در از بین بردن یا کم‌کردن این شکاف با اعمال به "اقناع" جامعه، حکومت را بسوی اعمال "قهرآمیز" کشانده که نتیجه آن در درازمدت نه به نفع حکومت خواهد بود نه به نفع جامعه.

الف بنده خیلی مدارا و خودسانسوری کردم شما هم کمی خودآزادگی بکنی حتما این کامنت چاپ میشه. (2387605) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۵:۲۰:۰۸
به نام خدا
مقاله مفید و خوبی بود. واقع نگرانه! (2387908) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۶:۳۹:۲۹
متاسفانه در ایران کسی این موضوع رو متوجه نیست و خب الان اینترنت 3G نیاد. ده سال دیگه اینترنت 3G کهنه شده. در اون سال باید بحث بر سر چی باشه ورود اینترنت 3G؟ ایا هزینه های ارتقاع سیستم های اینده هم به همین میزان؟ آیا اون موقع هم میشه در مورد فرهنگ اینترنت حرف ضد؟ الان فیسبوک و گوگل و ... هستند در ۱۰ سال اینده وضعیت به چه شکل؟ اینترنت دنیا رو تغییر داده این رو نمیشه انکار کرد و امکاناتی داره که جامعه نیاز مندش. من در ایران فناوری اطلاعات خوندم. همیشه هم دست رسی به اینترنت داشتم. می تونم به عنوان کارشناس نظر خودم رو بیان کنم. امکاناتی که اینترنت با خودش آورده:
دست رسی به ایمیل در لحظه, جستجو کردن موارد مختلف, خرید انلاین, برسی وضعیت ترافیک شهری, وضعیت هوا, گرفتن تاکسی, پیدا کردن مسیر, مطالعه سایت های خبری, فرستادن حجم زیاد عکس, پیدا کردن وبسایت ها, گوش دادن به موسیقی به صورت انلاین, استفاده از حافظه های ذخیره ی انلاین, زمان حرکت اتوبوس و مترو, دست رسی به یوتوب و یا ویدوهای انلاین, نگاه کردن از طریق دوربین های مدار بسته به صورت انلاین, دست رسی به حساب های بانکی, تماس راه دور با هزینه های پایین تر, ارتباط با دوستان و آشنایان, پیدا کردن دوستان قدیمی, پیدا کردن شماره شرکت خدماتی.
یکی از اتفاقات ساده ای که برای دوستم افتاد رو مثال میزم, کلید ماشینش رو اشتباهی در صندق عقب جا انداخت و سریع با موبایلش شماره نزدیک ترین کلید ساز رو پیدا کرد و در عرض ۱۰ دقیقه سوار ماشینش شد. قبل از اینترنت 4G تجربه خودم این بود که نیاز داشتم جای رو پیدا کنم که به اینترنت داشتند و باید یک قهوه یا چیزی سفارش میدادم و ایمیل های چند ساعت قبل رو برسی می کردم. و یا برای فرستادن عکس های که برای مشتری گرفته بودم نیاز به یه لپ تاپ داشتم و یه اینترنتی که سرعتش بالا باشه و حجم قابل قبولی از اطلاعات رو انتقال بده. یا به فرض از سیستم cloud استفاده می کنم و نیازی ندارم هزینه ای بابت حافظه بدم و با هر وصیله ای می تونم به حافظه ای انلاینم دست رسی داشته باشم و نیاز ندارم برای هر کدوم پولی بدم. موارد استفاده از اینترنت زیاد من به شخصه هزینه کمتری در رفت آمد میدم و هیچکدوم از مشتریم هام چند ساعت مجبور نیستند صبر کنند تا جوابشون رو بدم و یک امتیاز برام. خیلی وقت ها مشتری هام از این که سریع پاسخ شون رو میدم تشکر می کنند. شده در جای باید به مشتری قمیت بدم با چند برسی انلاین می تونم پاسخ مشتری رو بدم.
در ضمینه سانسور واقعه چیز بی خودیه الان یه بچه ۱۰ تا ۱۳ ساله هم می تونه ایرنت رو دور بزنه با قطع کردن و حذف کردن نمیشه فرهنگ سازی کرد, فرهنگ سازی هزینه می خواد و زمان... قطع کردن هزینه کمتری داره و همچنین سریع جواب میده ولی مشکلی رو حل نمی کنه بلکه داره فقط مشکل رو زیر خاک مخفی می کنه. مشکل همونجا هستنش. فرهنگ سازی نه مشکل رو لحظه ای از بین نمی بره بلکه براش باید وقت گذاشت و هزینه و در طول زمان بهترش کرد. این رو میشه مثال های زیادی ازش دید. مثلا در مورد وضعیت سیاه پوستان در امریکا زمانی ابراهیم لینکولن اقدامی کرد و برده داری حذف شد ولی سال ها طول کشید تا ریس جمهور امریکا یک فرد سیاه پوست بشه. هنوز تبعیض های نژادی در بعضی از شهر ها هستش ولی اکثریت جامعه نشون داده که موافق نژاد پرستی نیستش. این موضوع در طول زمان بدست امده و مطالعه و اقدامات مختلف از رهبران سیاه پوستان امریکا گرفته و حتی کمک سفید پوستان. مثال دیگه ای این قضیه در مورد قانون اعدام در امریکاست. هنوز در امریکا در ایالت های اعدام انجام میشه مثل تگزاس و ... در ایالت های جکم اعدام ممنوع. امار رو برسی می کنی در این ایالت ها جرم کمتر رخ میده تا در ایالت های که توشون اعدام انجام میشه. این اقدام نشون میده این ایالت ها به سمت حذف پیش نرفتند بلکه سعی کردند مشکل رو حل کنند. در ایران این تفکر متاسفانه جا نیفتاده همه دنبال اقدامی سریع هستند. در ۸ سال دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد این تفکر بیشترین شکل خودش رو نشون داد اقداماتی که کاملا سریع بود برای حل مشکل لحظه بدون درست کردن مشکل اصلی به عنوان مثال بنزین آلوده و موراد دیگه. این اقدامات همیشه باعث تخلفاتی میشه چون کارشناسی نشده و همچنین نتیجه اش طولانی مدت نیست و باید اقدام سریع دیگری رو انجام داد که خودش باز همین مشکل رو ایجاد می کنه.
حرف کلی من اینه که برای برطرف کردن مشکل اقدام سریع, قطع کردن و ... هیچ وقت جواب نمیده بلکه فاجعه ای دیگری رو درست می کنه. در مورد اینترنت هم همین موضوع هست الان به فکر 3G نباشیم باید ۱۰ سال دیگه براش اقدامی بکنیم در عین حال با سانسور کردن و بستن و کند کردن اینترنت هم هیچ وقت نتیجه نمی گیریم. اقدام رو باید الان کرد و حساب شده. وجود اینترنت پر سرعت لازم ولی وجود شرکت های خدماتی اینرنت هم لازم. حجم خدمات اینترنتی هم باید بالاتر بره. مردم در دنیا خودشون در یوتوب شبکه دارند و اموزش میدن و از این راه پول در میارند و تماشاگر دارند, از کوچکترین چیز های گرفته تا موراد دیگه, به فرض برسی دوتا محصول گرفته تا عوض کردن یک قطعه ماشین. به شخصه به جای هزینه زیاد به تعمیرکار با زدن مدل ماشینم توی اینترنت ماشینم رو خودم تعمییر کردم خیلی استفاده های دیگه هم هر روز از اینترنت می کنم. (2388042) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۶:۴۰:۵۴
70 درصد تصادفات به خاطر همین موبایل و وایبر و غیره میباشد هیچ مشکلی با این نرم افزار ها ندارم فقط تقاضا دارم کسانی که در حال رانندگی از موبایل استفاده میکنند را یک میلیون تومان جریمه کنند که باعث تصادفات شدید و از بین رفتن جان انسان های زیادی شده. (2388045) (alef-10)
 
خسته جریمه
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۲:۳۷:۲۳
آمار تلفات جاده ای ما که سالهای پیش از ورودموبایل هم خیلی زیاد بود و فکر نکنم چندان ربطی داشته باشد،زیرا که چند سال اخیر،تصادفات کمتر هم شده است.گسترش فرهنگ درست رانندگی،آموزش هم می خواد نه فقط قبض جریمه پر کردن و درآمدزایی کذایی! (2388492) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۸:۴۵:۵۶
دوران متکلم واحد بودن گذشته است بهتر است در نوع نگرش به انسان ها تجدید نظر کنید (2388189) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۱۳:۵۶
مغلطه است. احترام عملی دولت به قانون و چارچوبهای آن؟ دور زدن شورای عالی فضای مجازی به عنوان مرجع تصمیم گیر در این خصوص؟ این شورا به استناد کدام بند از کدام قانون تشکیل شده؟ پاسخ دهید! (2388224) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۰:۲۰:۳۶
باسلاممن به عنوان یک فرد بالغ می خواهم خودم در باره خیر وصلاح خودم تصمیم بگیرم نه دیگران چه کار باید بکنم (2388274) (alef-13)
 
سؤال
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۰:۳۳:۰۱
من نمیگم پیوست فرهنگی بده یا خوبه. چه بسا چیز لازم و مفیدی باشه. اما یه سؤالی که برام پیش اومده اینه که آیا آیفون که وارد بازار شد و تاثیر عمیقی در دنیای دیجیتال داشت آیا پیوست فرهنگی داشت؟ تو ژاپن و آمریکا و بلژیک و ترکیه و سوئیس و ... هم اینترنت پهن باند پیوست فرهنگی داشت؟ (2388287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۱:۲۹:۱۲
وقتی سرعت gprs شون 2 بیت بر ثانیه است لابد سرعت 3g شون میشه 6 بیت بر ثانیه. والله چیزی که حرومه پول گرفتن بابت این آشغالا از مردمه. خدایی مردم نجیبی هستیم که این مزخرفات آقایون رو می شنویم صدامون در نمیاد (2388331) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۲:۴۳:۴۵
یک زمانی در مورد ویدئو همین کارها انجام می شد. اما الان همه دارن به اون دوران می خندند.
نمی دونم چرا از تاریخ درس عبرت نمی گیریم. (2388381) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۰:۲۲:۱۴
وافعا متاسفم که نفش دولت را برای جامعه معادل نقش پدر بر فرزندان نا با لغش فرض کرده ومادر خانواده را هم همردیف بچه ها دانسته اید.چامعه ایران سالهاست از این مراجل عبور کرده اند. دولت مدرن صرفا نماینده مردم درامور اجرایی است ومالک وولی مردم نیست که برای آنها تعیین تکلیف بنماید (2388461) (alef-13)
 
کارشناس مخابرات
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۸:۴۵:۱۲
نویسنده محترم با تشکر از دغدغه دهنی شما میخواهم بدانبد اصلا موضوع مربوط به فساد اداری است نه فرهنگی هرچند که فساد از بی فرهنگی منتج میشود.
عده ای با نفود در دولت های هشتم تا دهم موفق شده اند تا شرکت مخابرات را ببلعند اکنون برای تحمیل تعرفه های غیر متعارف خود به ملت شریف ایران به هر بهانه ای تمسک میجویند .
اگر در برخورد با تلقن تصویری دقت فرمائید می بینید توانسته اند مزایای نسل 3 را محدود و رقیب را در تنگنا قرار دهند بنا ندارند مشکل را حل کنند چون عمال اپراتور اول و دوم هستند.و این دو اپراتور عقب افتاده به تقصیر توانسته اند تا این حد در تشکیلات نظام نفود کنند..
آن روز که متخصصین کشور فریاد زدند برای نسل دوم ( ترکسل یا ایرانسل ) نیاز نداریم و اگر بنا باشد اپراتور با مشارکت خارجی ها باشد باید با فناوری جدید تر باشد همین مافیا مداخله کرد و MTN را به میدان آورد با ده برابر به سود خارجی ها تا نتوانند رقیب جدی برای اپراتور اول باشند.
تجهیزات دیتا را با ده برابر قیمت از یک شرکت ئولتی به ظاهر و در باطن با باند مافیا وارد کرده به ملت تحمیل کرده اند.
اکنون با این چاه های عمیقی که برای پر کردن شکم خودشان کنده اند در بازار رقابت جائی ندارند و فقط با اعمال نفوذ در مراکز تصمیم گیری برای بقای خودشان دست و پا میزنند
جای تاسف است برای رفع مشکل مادی و شکم چرانی خودشان دم از فرهنگ اسلامی و مشروعیت و فرهنگ خانواده میزنند و حال آنکه اینها خودشان با پول های باد آورده و هزینه های تشریفاتی موجب توسه فرهنگ ابتدال شده اند.
اکنون در دولت فعلی هم این عناصر تا حدی موقعییت خود را حفظ کرده اند و با اعمال فشار بر دولت از طرق مختلف کار خود را ادامه میدهند.
نمونه مستند آن همان رای گیری مربوط به واتس آپ است که با پر روئی تمام رای نماینده دولت قبلی را که هشت ماه قبل برکنار شده و با بهانه تودیع و معارفه به جلسه را ه یافته است به جای رای نماینده دولت شمارش کرده اند تا به نفع اپراتور های اول و دوم واتس آپ فیلتر شود . بعد هم به اعتراض دولت به این نوع شمارش اهمیت نداده و میگویند حکم نمایند ه به دبیر خانه ابلاغ نشده ولی نمیگویند اگر بعد نه ماه ابلاغ نشده پس چگونه جلسه تودیع گداشته اند و حا الا در جلسه تودیع رای مسئول قبلی را شمارش میکنند . واقعیت اینستکه آن اقا قبلا در صا ایران بوده و اکنون صا ایران شریک اپراتور دوم است و موضغ اقتصادی است نه فرهنگی.تا مادامیکه از شرع مقدس و قوانین استفاده ابزاری برای سود جوئی عده ای و بر علیه گروهی دگر استفاده میشود نباید انتظار توسعه فرهنگی داشته باشیم و قدم اول برای شروع توسعه فرنگی برخورد جدی با مفسدان مشرع نما است .
اکنون هم این همه فشار در رسانه ها علیه دولت نه برای اسلاح جامعه و یا نوشتن پیوسا فرهنگی و... است بلکه فقط میهواهد واتس آپ فیلتر شود آنهم نه برای رفع مشکل فرهنگی بلکه فقط برای افزایش درامد اپراتور ها چوم تعرفه را افزایش داده اند و مردم برای تماس های داخی و خارجی به واتس آپ و ابزار مشابه روی آورده اند . اینها هم با بهانه دلسوزی برای فرهنگ نگران درامد باد آوردهای هستند که در خواب دیدهند . (2388627) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۹:۱۵:۵۲
و چه جالب و مضحكه كه نگارنده محترم همه مشكلات فرهنگي جامعه رو به عدم توجه دولت يكساله روحاني ربط داد!!!!! واقعا چرا هيچكس جواب نميده اين همه سازمان و اداره كه دارن بودجه ميگيرن تا كار فرهنگي كنن چه كار موثري تا حالا انجام دادن كه با يه افزايش پهناي باند همه بافته هاشون يه شبه پنبه شده كه اينقدر نگرانن؟ تا وقتي به مردم اعتماد نكنيد و خودتون رو بابا وبقيه رو بچه فرض كنيد وضعيت همينه. (2388694) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۱:۳۱:۵۳
کدوم3 G!والاازوقتی حرف این3ج اومده وسط همون2ج هم1ج شوازدست داده!!! (2390121) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۱:۵۵:۳۲
همه با فیلتر شدن واتس آپ و ... ناراحتیم.
گور بابای امریکا و شبکه جاسوسی.
فقط من نمیخوای 2000تومن شارژم 20تا پیام باشه.میخوام2000000 باشه.افتاد. (2390132) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۳:۵۳:۲۳
بجای حدف کردن شبکه های اجتماعی بیایید برای انها محتوای مناسب تهیه کنید
و شبکه های مناسب را ایجاد کرد که خوشبختانه دارد کم کم ایجادمیشود مثلا شبکه ای بین معلمان فیزیک و ریاضی و... است که دارند تجارب و فیلم ها و عکس های جالب در زمینه کاری خود را با هم مبادله میکنند .
چرا باید در کشور ما یوتیوب فیلتر باشد
ایا مدارس هوشمند با ان هزینه های گزاف اگر نتوان فیلم های مناسب برای ان از اینترنت داونلود کرد ایا به بازده ای خواهد داشت (2390858) (alef-13)
 
jv[li
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۵:۱۷:۰۷
نکته جالبی بود (2391065) (alef-13)
 
دبیرجانبازوبازنشسته
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۲۳:۴۱:۲۱
اولا تكنولوژی قابليت تحديد ندارد ؛راه خود رامی پيمايد همچون زمان ؛ دنده عقب ندارد‏!‏ عقب ماندگی دارد؛آنانكه همگام با آن حركت نميكنند‏!‏ روزی حكم ادعای گردش زمين اعدام بود ؛ آيا زمين ازگردش باز ايستاد؛روزی حكم مطالعه وتدريس ونوشتن فلسفه ارتداد بود آيا فلسفه تعطيل شد!؟الكل را يک دانشمند مسلمان كشف كرد آيا پيروان دیگراديان ازآن استفاده نميكنند؟ آيا امروزمااز اينهمه محصول تكنولوژی و فناوری كه استفاده ميكنيم ميدانم كاشفين ومخترعين شان چه عقيده ومرامی داشتند؟ فرض كنيدكه كاشف ومخترع يكی ازاين همه ؛مثلابرق ؛ يک يهودی بوده است آياميتوان از استفاده از برق به دليل يهودی بودن مخترع اش چشم پوشی كرد ؟ من متعجب ومتاسم كه چرا بعضی ها يک فناوری رابا بيشمارمزايايی كه داردبخاطر اندک مضراتش سم خطرناک جلوه ميدهند ؟ آيا نميتوان با اين تكنولوژی موجبات رفاه مردم رافراهم نمودتابواسطه آن از آلودگی هواجلوگيری وبه كاهش ترافيک كه پيامداقتصادی بالايی مانند خروج ارزبواسطه استهلاک خودرو ولوازم آن ؛ افزايش سطح سلامتی مردم كه پيامدمثبت آن جلوگيرازخروج ارزبخاطركاهش مصرف دارو و افزايش راندمان نيروی كارجامعه وايجاد شهرالکترونيكی مانند سئول كره جنوبی برای كمک به روانی ترافيک وسهولت دسترسی به مراكزمختلف در سطح شهروياجلوگيرازاتلاف وقت مردم برای يافتن يك قلم دارو ويک قطعه يدكي وياهر ملزومه ديگری !!! بياييد مثبت بيانديشم مطمئن باشيداگر مناديان ازسلامت نفس برخوردار باشند هيچ چيزی ديانت مردم راتهديدنخواهدكرد ولی اگرندای منادی برخلاف عملش باشد اينترنت كه هيچ با ايماواشاره ای رشته هايش پنبه ميشود پس بجای ترس ازاين تكنولوژی پرفايده ازنفس اماره خودمان بترسيم ؛مثال ساده تر: در زمان قبل ازانقلاب مراكز مختلفی مانند مشروبخواری ؛ كاباره ؛كازينو ووو وجود داشت بفورهم وجود داشت آيا توانستندمردم را بيدين كنند‏?‏‏!‏ نه چرا ؛ چون درجامعه الگوهای بسياري وجود داشت وازقيم و ون وگشت خبری نبود هرچه بود الگو بود ؛پس بيايیم بجای قيم بودن الگو باشيم   (2393437) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۲:۴۰:۴۵
بايد به شعور مردم احترام گذاشت و فقط انها را اگاه كرد (2396069) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۲:۴۲:۱۱
بجاي كلا موافق يا كلا مخالف بودن ايا بهتر نيست بينيم ديگر كشورها مخصوصا كشورهاي اسلامي چه كار مي كنند؟ (2396074) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.