توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 429966
رشد بیماری سالک در اهواز در پی وضعیت نخاله‌های ساختمانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۱
مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با ابراز نارضایتی از وضعیت جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی گفت:‌ در سال‌های اخیر میزان ابتلا به بیماری سالک در اهواز افزایش یافته است و بررسی‌های ما نشان می‌دهد روند رشد این بیماری با وضعیت نخاله‌های ساختمانی ارتباط مستقیم دارد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که روند جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی در اهواز مطلوب نیست، اظهار کرد: نخاله‌های ساختمانی موجب تجمع جوندگان و سگ‌های ولگرد می‌شوند و جوندگان و سگ‌های ولگرد نیز مخزن عامل بیماری‌های واگیردار نظیر بیماری سالک هستند.

وی افزود:‌ از سوی دیگر نخاله‌های ساختمانی زیستگاهی برای پشه‌های خاکی هستند که پشه‌های خاکی عامل بیماری سالک را از جوندگان و سگ‌های ولگرد دریافت و آن را به انسان انتقال می‌دهند. وجود پشه‌های خاکی در محل تجمع نخاله‌های ساختمانی در حقیقت چرخه انتقال بیماری سالک را تکمیل می‌کند.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به برگزاری جلسات مختلف جهت جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی، از روند جمع‌آوری این نخاله‌ها ابراز نارضایتی و تصریح کرد: ‌بررسی‌های ما نشان می‌دهد در سال‌های اخیر تعداد افراد مبتلا به سالک در اهواز افزایش یافته و ابتلا به سالک رشد داشته است.

وی ادامه داد:‌ نخاله‌های ساختمانی یکی از عوامل بروز بیماری سالک است. بررسی‌های ما در زمینه علل افزایش میزان  ابتلا به سالک در سال‌های اخیر نشانگر وجود رابطه مستقیم میان میزان نخاله‌های ساختمانی در یک منطقه با تعداد بیماران مبتلا به سالک است؛ به عبارتی هر چه میزان نخاله‌های ساختمانی در منطقه‌ای بیشتر بود، میزان ابتلا به بیماری سالک نیز بیشتر بود.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان این‌که در مناطق حاشیه‌ای اهواز میزان نخاله‌های ساختمانی و به تبع آن تعداد موارد ابتلا به بیماری سالک بیشتر است، گفت: کنترل‌ بیماری سالک با بهسازی محیط رابطه‌ای مستقیم دارد. محل تجمع نخاله‌های ساختمانی زیستگاهی برای جانورانی است که مخزن عامل انتقال بیماری‌های واگیر محسوب می‌شوند و طبیعتا در مناطق حاشیه‌ای شهر نخاله‌های ساختمانی بیشتر وجود دارد.
 
کلمات کلیدی : بیماری سالک + نخاله‌های ساختمانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.