نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268866
موضوعی که احتمال شکست توافق هسته ای را افزایش می‌دهد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۵
بعد از مذاکرات هسته‌ای ایران و طرف‌های غربی در لوزان سوئیس که به بیانیه‌ای منتهی گردید، برخی از رسانه های غربی و از جمله آمریکایی می گویند، با اختلافات پیش رو و همچنین تفاوت دیدگاههایی که سایه ای سنگین بر مذاکرات افکنده، در واقع توافقی صورت نگرفته است.

به گزارش جام نیوز، پایگاه آمریکایی فایننشال تایمز (FT) در همین زمینه عنوان می کند که «هرگز توافقی انجام نشده است».

فایننشال تایمز می نویسد: اوباما بعد از توافق هسته ای لوزان در کاخ سفید، سخنرانی شیرینی ایراد کرد و همزمان در آن سو، عده ای در ایران و در خیابان‌ها به شادی پرداختند؛ اما همچنان سخن برخی ناظران و روزنامه‌ها پر از انتقاد نسبت به این توافق است.»

این پایگاه اینترنتی در ادامه می نویسد: «سخنرانی همزمان مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی در اوایل ماه، نشان دهنده این بود که بسیاری از مسائل حل شده است، اما بعد از آن مشخص شد که هر کدام از طرف ها سخنانی را از جانب خود به عنوان توافق بیان کرده اند. ایرانی ها جملات آمریکایی ها را به "فکت شیت" کاخ سفید تعبیر کردند و بیان نمودند که ایران هنوز چیزی را امضا نکرده است.

رهبر عالی ایران آیت الله خامنه ای در صفحه توئیتر منسوب به وی، بیان کرد که در فکت شیت آمریکایی ها موارد نادرست بسیاری وجود دارد.» فایننشال تایمز در ادامه نوشت: «اختلافات بین ایران و آمریکا در مورد چیزی که در ژنو توافق کرده اند زیاد است، همانطوری که رهبر عالی ایران بیان کرده، اختلافات گسترده ای همچنان وجود دارد.

هرچند که این توافق موضوعات زیادی را پوشش داد، اما همچنان اختلاف نظرهای زیادی در مورد رفع تحریم های ایران باقیمانده است.

رهبر عالی ایران نیز بیان کرده است که در زمان انجام توافق هسته ای باید کلیه تحریم ها رفع شوند، اما طرف های آمریکایی، رفع تحریم های ایران را فازبندی کرده اند. اکنون نیز زمان کمی برای انجام توافق نهایی باقی مانده و به نظر می رسد که رسیدن به توافق نهایی آن هم در این ماه، در واقع یک "سراب" است و به نظر نمی رسد که دو طرف تا ماه ژوئن که ضرب الاجل نهایی است توافق نهایی را امضا کنند.»

فایننشال تایمز می افزاید: «به نظر می سد که آمریکا با وقت کشی ایران کنار آمده و می داند که ایران هم به دنبال توافق هسته ای است تا از تحریم های خود بکاهد. در هر دو جبهه مخالفان زیادی در زمینه توافق هسته ای وجود دارد و دولت اوباما نیز تحت فشارهای سیاسی زیادی است. متحدان اوباما نیز در این مورد انتقادات تندی را به وی داشته اند و گذشته از اسرائیل و کنگره، کشورهای عربی منطقه نیز اوباما را در این زمینه تحت فشار قرار داده اند.

عربستان که رهبری مخالفان توافق هسته ای با ایران را به عهده دارد، بر این باور است که این توافق منجر به افزایش نفوذ ایران شیعه در منطقه می شود. عربستانی ها به شدت از این که ایران کنترل ۴ پایتخت عربی (دمشق، بیروت، بغداد و صنعا) را دارد، عصبانی هستند.»

این پایگاه آمریکایی در پایان نوشت: «به طور کلی باید گفت، همچنان اختلافات زیادی میان ایران و آمریکا وجود دارد، و به نظر می رسد احتمال شکست این توافق از موفقیت آن بیشتر است. همچنان اختلافات زیادی در مورد فکت شیت های دو طرف وجود دارد و تنها امیدها بر این است که فشارها و انتظارات از مذاکره کنندگان باعث شود تا توافق خوبی شکل گیرد.»
 
سعید ت
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۴:۱۶:۴۲
خب عربستان کنترل چند پایتخت عربی را دارد؟
خودش، ابوظبی، منامه، خارطوم (؟؟)، آخ دلم سوخت، هیچچی نداره عربستان!!
راستی، عمان را هم به حساب ما اضافه کن تا 5 سه (2) به نفع ایران اسلامی بشیم بره پی کارش!! قبول داعش هم مال شما!!
هاها
ببین کی داره خودش را با ما مقایسه می کنه!! (2854512) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۴:۱۸:۲۸
خدایی خیر این توافق بخوریم بریم با این عربها یه حساب کتاب اساسی کنیم (2854522) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.