نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279972
درخواست سازمان انتقال خون از مردم؛ بیماران سرطانی نیاز به پلاکت دارند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۰۵
مدیر کل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران از هموطنان درخواست کرد تا این سازمان را در تامین پلاکت خون، همچون گذشته یاری کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، بشیر حاجی بیگی با دعوت از هموطنان برای اهدای پلاکت به روش فرزیس گفت: پلاکت جزء حیات بخش خون است که برای بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان ضروری است.

وی ادامه داد: نیاز به تازه بودن این محصول برای اثر بخشی درمانی سبب می شود که ذخایر این فرآورده بیش از بقیه کاهش یابد و همیشه نیاز به اهدای آن وجود داشته باشد.

حاجی بیگی به موضوع دیگری در رابطه با پلاکت اشاره کرد و آن اینکه بدون اهدای خون ،پلاکت خون را می توان اهدا کرد.

وی توضیح داد: دستگاه های پلاکت فرزیس براساس اندازه سلول و یا با استفاده از فیلترهای خاص، سلول های خونی را از هم تفکیک می کنند. این دستگاه ها پلاکت خون را بر می دارند و بقیه اجزای سلولی و پلاسمای خون را به فرد اهدا کننده بر می گرداند.

وی گفت: به شیوه جدا سازی پلاکت از خون اهدا کننده را پلاکت فرزیس می گویند که در این روش پلاکت به میزان خیلی بیشتری از روش تهیه پلاکت از کیسه های خون اهدایی تهیه می شود.

پلاکت حیات بخش با طول عمر سه روزه

وی خاطر نشان کرد: پلاکت زودتر از بقیه محصولات خونی از بین می رود، عمر کوتاهش به بیش از سه روز نمی رسد و پس از اهدای خون در همان ۶ ساعت اولیه پس از اهدا باید از سلول های خون جدا شود.

حاجی بیگی در مورد اهمیت تامین پلاکت برای بیماران توسط سازمان انتقال خون گفت: پلاکت ها در کنترل خونریزی و انعقاد طبیعی خون نقش حیاتی و اساسی دارند و در بیماران تحت شیمی درمانی و لوسمی و بیمارانی که تحت پیوند مغز استخوان قرار می گیرند و نیز بیماری های خونریزی دهنده بیشترین استفاده را دارند.

برتری پلاکت فرزیس

وی با اشاره به دو روش تهیه پلاکت از خون های اهدایی و دریافت پلاکت از طریق دستگاه پلاکت فرزیس گفت: از هر واحد خون اهدایی مردم یک واحد پلاکت تهیه می شود. ولی در روش پلاکت فرزیس با یک بار اهدای پلاکت، ۶ تا هشت برابر روش اهدای خون عادی پلاکت تهیه می شود. پلاکت تهیه شده به روش پلاکت فرزیس خطر عوارض جانبی ناشی از گلبول های سفید خون مثل تب و شانس خطر انتقال بیماری های عفونی از اهداکننده های متعدد را کم می کند.حاجی بیگی افزود: پلاکت اهدایی در روش پلاکت فرزیس طی دو تا سه روز بعد از اهدا در بدن جایگزین می شود.

تامین بیش از ۸۹۰ هزار واحد پلاکت در سال ۹۳

وی تاکید کرد: امروزه مصرف پلاکت با توجه به گسترش مراکز خون و انکولوژی و تشخیص به موقع بیماری ها افزایش چشمگیری داشته است به طوریکه در سال ۱۳۹۳ نزدیک به ۸۹۰ هزار واحد پلاکت در مراکز درمانی کشور توزیع شد و به مصرف بیماران رسید. در زمان حاضر در کشور شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز از پر مصرف ترین مراکز برای پلاکت هستند.

شرایط اهدای پلاکت

مدیر روابط عمومی انتقال خون گفت : تمام شرایطی که برای اهدای خون لازم است برای اهدای پلاکت هم ضروری است، برای اهدای پلاکت، شمارش پلاکت فرد اهدا کننده نباید زیر ۱۵۰ هزار عدد در میکرو لیتر باشد و اگر فردی خواست پلاکت اهدا کند نباید تا سه روز قبل از اهدای پلاکت داروهای ضد التهابی و آسپرین مصرف کند.

تعداد دفعات اهدای پلاکت در یک سال

حاجی بیگی گفت: هر فرد سالم در کشور،مردان چهار بار و زنان سه بار در سال می توانند خون اهدا کنند در صورتی که اهدای پلاکت تا ۲۴ بار در سال جایز است.

وی گفت: در زمان حاضر بیشتر مراکز انتقال خون استان ها در کشور مجهز به دستگاه پلاکت فرزیس هستند که قادر خواهند بود پلاکت مورد نیاز بیماران را با بهترین کیفیت و با بهره گیری از مناسب ترین روش های ممکن تهیه و در اختیار نیازمندان به این ماده حیاتی قرار دهند.

حاجی بیگی افزود: دفعات اهدای مجاز پلاکت فرزیس برای فرد اهدا کننده پلاکت دو بار در هفته است و حداقل باید ۴۸ ساعت بین دفعات پلاکت فرزیس فاصله در نظر گرفته شود و مدت نگهداری پلاکت در کیسه های مربوطه سه روز پس از تولید است.
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۰۹:۳۷:۴۹
من از اهدا کنندگان فعال خون بودم. یکبار که خون دادم به علت اشتباه آزمایشگاه انتقال خون نوعی نریضی در من اعلام کردند که حدای از مشکلات به وجود آمده برای من با آزمایشات دقیق مشخص شد که اشتباه از انتقال خون بوده و خودشان نیز اشتباه را قبول دار شدند و دلیل اشتباه را نیز متوجه شدند. بعد از آن برای مراجعه خون کهر مراجعه میکنم می گویند اسمتان در لیست سیاه است. جتی همونجایی هم که خودشون اشتباه کردند خون نمی گیرند از من؟!
قصدم کمک به همنوع بود ولی انگار خود سازمان هم زیاد مایل نیست! (3010374) (alef-11)
 
سید ابوالفضل نیک اردستانی
۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۰۹:۳۳:۴۸
با سلام
یک بار برای اهدای خون با جمعی از همکاران به انتقال خون خیابان حجاب رفتیم غریب 2 ساعت علاف شدیم من که از سال 89 ، 90 که این اتفاق افتاد دیگه نرفتم قبلاً خوب بود از این کانتینر های انتقال خونو کنار خیابان ها و میادین مستقر میکردند آدم بدون معطلی می رفت خون میداد لطفاً دوباره این کانتینر ها را مستقر کنید یا ترتیبی بدهید آدم زیاد معطل نشه . (3029924) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.