توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235376
هاآرتص: لغو پروازهای بین‌المللی آثار منفی گسترده‌ای برای «اسرائیل» دارد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۷
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به لغو گسترده پروازهای بین‌المللی به مقصد «تل‌آویو»، نوشته است که این مسئله می‌تواند آثار روانی و اقتصادی بلندمدتی برای اسرائیل داشته باشد.

به گزارش فارس، پس از آنکه تقریبا تمامی خطوط هوایی غربی روز سه‌شنبه پروازهای خود به سمت تل‌آویو را لغو کردند، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی این اقدام کشورهای خارجی را مسبب آثار منفی گسترده روانی و اقتصادی برای اسرائیل دانست. تصمیم خطوط هوایی کشورهای غربی برای لغو موقت پروازها به سمت تل‌آویو، پس از آن اتخاذ شد که یک راکت نیروهای مقاومت فلسطینی پس از ناکام گذاشتن سامانه «گنبد آهنین»،‌ در شهر «یهود» در حومه تل‌آویو فرود آمد.

هرچند وزارت حمل و نقل رژیم‌صهیونیستی از تصمیم کشورهای غربی انتقاد کرد و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی نیز در تماس تلفنی با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا خواستار تجدید نظر در این تصمیم شد، اما خطوط هوایی خارجی با بیان اینکه آسمان تل‌آویو ناامن شده، بر تصمیم خود پافشاری کرده‌اند.

«آنشل ففر» خبرنگار «هاآرتص» که این تصمیم را متاثر از سانحه سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی در مرز اوکراین و روسیه می‌داند، نوشته است: «آثار روانی (لغو پروازها) روی اسرائیلی‌ها قابل‌ملاحظه بوده و این می‌تواند اثرات بلندمدت‌تری برای اقتصاد اسرائیل داشته باشد.»

این گزارش می‌افزاید: «آخرین باری که پروازهای خطوط هوایی خارجی به اسرائیل به طور گسترده لغو شدند، به اوایل سال ۱۹۹۱ و زمانی برمی‌گردد که موشک‌های اسکاد عراق در طول جنگ اول خلیج در اسرائیل فرود می‌آمد. اسرائیلی‌ها آن زمان به اندازه امروز به مسافرت خارجی نمی‌رفتند و درگیری نیز با تعطیلات تابستانی همزمان نبود. مهمتر آنکه، ارتباط اقتصاد داخلی با بازارهای جهانی به اندازه امروز نبود که صدها شرکت بین‌المللی در قطب‌های فناوری اسرائیل مراکز تحقیقاتی دارند و هزاران شرکت داخلی نیز به صادرات خارجی متکی هستند. با این حال، آن زمان چند سال طول کشید تا مقاومت شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت در اینجا بشکند. البته این به آن معنی نیست که حالا محدودیت‌های چند روزه یا دو سه هفته‌ای مسافرت‌های هوایی می‌تواند این وضعیت را ایجاد کند، اما خوب ممکن است احساس موقت محاصره را به وجود آورد.»

این گزارش در پایان اذعان کرده است که شلیک راکت‌های نیروهای مقاومت به سمت تل‌آویو می‌تواند در نقش یک «تغییر دهنده شرایط بازی» ظاهر شده و کابینه رژیم‌صهیونیستی را وادار به تلاش برای آتش‌بس فوری کند. ففر همچنین در اشاره کرده است که این مسئله ممکن است موجب شود که نتانیاهو از صدور دستور گسترش دامنه عملیات در غزه خودداری کند.