نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221470
طعم تلخ میوه تحریم را به دیگران بچشانیم‎
بخش تعاملی الف - احسان قمری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۱
هنوز چند روزی از توافق ژنو نگذشته بود که مسوولان کشور از اعلام آمادگی کشورهای خارجی برای از سر گیری روابط تجاری و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران خبر دادند. کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، کره جنوبی و حتی چین از جمله پیشتازان ورود مجدد به بازار ایران بودند که قصد داشتند گوی سبقت را از رقبای خود بربایند و بازار پرجاذبه ایران را فتح کنند.

نگاهی کارشناسانه به این موضوع، نکاتی رابرای هر بی طرفی روشن خواهد کرد و هر دوستدار وطنی را دچار اندوه خواهد کرد. از علاقمندی و چرخش صدو هشتاد درجه ای طرف های خارجی گرفته تا پهن کردن فرش قرمز زیر پای کشورهایی که تا چندی پیش به بهانه واهی تولید سلاح های هسته ای، کوچکترین ارتباطات تجاری، سیاسی، فرهنگی و حتی علمی خود را با ایران قطع کرده بودند موضوعاتی است که باید در یک نگاه کارشناسانه مورد مداقه قرار گرفته و پاسخ سوالات بیشمار در معرض دید مردم شریف ایران قرار گیرد. چند مثال، موضوع را واضح خواهد کرد.

هنوز ناله های بیمارانی که به علت عدم امکان واردات داروهای حیاتی، زجر کشیده اند را از یاد نبرده ایم، بیمارانی که برای تهیه دارویی، یا باید میلیون ها تومان پرداخت می کردند و یا عطای دارو را به لقایش می بخشیدند و بعضا رهسپار دیار باقی می شدند و کشورهای دیگر فقط نظاره گر بودند. هنوز فریاد مظلومیت شهدای هسته ای را می شنویم که مظلومانه و ایثارگرانه، جان خود را در طبق اخلاص نهادند تا ایران وایرانی سربلند باشد. به یاد نبرده ایم که امکان دسترسی دانشجویان و صاحبان علم و فن این مرز و بوم به مطالب علمی و تخصصی مرتبط با رشته های گوناگون وجود نداشت و باز خارجیان می نگریستند و باز بهانه های واهی دستیابی به سلاحهای هسته ای را در هر کوی و برزن بیان می داشتند. اینها مشتی از خروارها ظلم و ستمی است که به علت حقگویی مردم ایران روا شده است.

اینک بعد از گذشت سال ها تحریم و محاصره و... جوانان ایران زمین در بسیاری موارد درخت تحریم را خشکانده اند و با ذهن پویا و اعتماد به نفس مثال زدنی الگویی از توسعه و پیشرفت را ارائه داده اند ضمن آنکه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده است چونان چراغی روشن فراروی ماست.

بیایید میوه تلخ تحریم که درخت آن توسط کشورهای غربی کاشته شده است را به خودشان بچشانیم. ارتباط با سایر دول و کشورها به شرط احترام متقابل امری ستودنی و مود تایید است ولی فراموش نکنیم که برخورد انجام شده با ایشان ( این برخوردها را با مهمان نوازی ایرانی ها اشتباه نگیرید ) موجبات گستاخ شدن و حریص شدن دشمنان نظام را فراهم خواهد کرد و این شائبه را ایجاد خواهد که جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای خارجی عقب نشینی کرده است.

نکته مهم دیگر اینکه اغلب کشورهایی که بعد از توافق ژنو به ایران سفر کرده اند از جمله کشورهایی هستند که در سازمان های بین المللی تصمیم گیر در سطح جهان از جمله شورای امنیت حق رای دارند ولی در طول سالیان گذشته به هیچ عنوان حاضر نشده اند از این حق خود در جهت مصالح ایران گام بردارند، مدعای این مطلب قطعنامه های متعددی است که بر ضد ایران در شورای امنیت صادر شده است. جالب اینکه تعدادی از این کشورها به گونه ای عمل کرده اند که اب به آسیاب خود ریخته اند و از تحریم ایران به نحو بهینه ای استفاده کرده اند و اکنون در ردیف اول روابط تجاری با ایران قرار دارند. ضمن اینکه اغلب این کشورها در جستجوی بازار و فروش محصولات خود به ایران می آیند و توقع آنها صادرات به ایران است نه واردات از ایران و در یک کلام دیدگاهی سوداگرایانه و مرکانتیلیستی به مقوله رابطه تجاری با ایران دارند.

بنابراین از مسوولان امر به خصوص مسوولان تجاری کشور انتظار می رود پیوندی قوی میان دیپلماسی سیاسی و اقتصادی ایجاد کرده و از ایجاد توقعات نابجا برای طرف های خارجی و همچنین شیفتگی بیش از حد در برابر ایشان خودداری کرده و مصالح بلند مدت کشور را مد نظر قرار دهند. در یک کلام اکنون فرصتی است تا اجازه چیدن میوه تحریم را از غربی ها گرفته و طعم تلخ آن را به خودشان بچشانیم.
 
کلمات کلیدی : احسان قمری
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۲:۰۴
بسیار احساسی نوشته اید و از واقع بینی در آن خبری نیست.دوست من دیگر در جهان کشوری نیست که بتواند درهای خود را به روی جهان ببندد و انتظار پیشرفت هم داشته باشد.چه محصول استراتژیک جهانی را میشناسید که ایران تولید کننده آن باشد و بتواند کسی را تحریم کند؟
قبلا بعضی از دولتمردان نفت را محصولی در این حد میدیدند ولی با تحریم عراق باید متوجه میشدیم نفت چنین توانایی ندارد همچنان که بر ایران گذشت و دیدید.ما فقط بازار مصرف هستیم.تلخ است اما حقیقت است.دوستانی که مخالفت میکنند تنها یک محصول را نام ببرند تا روی آن مانور دهیم. (2052748) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۱۶:۵۴:۳۱
موافقم باید امریکا را تحریم کنیم تا دچار فروپاشی شود. (2053050) (alef-11)
 
سلیمی
۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۲۳:۰۴:۳۷
من از طرز تفکر نویسنده متعجبم. طعم تلخ میوه تحریم را به کشورهای غربی بچشانیم! مگر ما صاحب تکنولوژی یا محصول منحصر به فردی هستیم که آنها را به غربیها ندهیم تا آنها طعم تلخ تحریم را بچشند؟ تنها محصول قابل توجه ما نفت است که اگر آن را صادر نکنیم خودمان دچار مشکل می شویم. پس بیایید واقع نگر باشیم. (2053805) (alef-11)
 
فرزادرکنی
۱۳۹۳-۰۱-۲۱ ۲۱:۴۷:۱۴
عزصه سیاست و دیپلماسی عرصه ای ست که باید عاقلانه و بدون دخالت احساسات به آن بنگریم و عمل نماییم و گرنه در آینده باید تاوان تندروی و یا کندروی مان را بپردازیم. این دولتمردان یک کشور هستند که دلشان به حال مردم شان بسوزد و اجنبی در این میان وظیفه ای ندارد و کلا داشتن چنین انتظاری نا معقول است .این که نوستالژیک به مساله نگاه کنیم و بگوییم آن ها چه کردند بسیار آسان است ولی این دوستمان از خود نمی پرسند آنها که تحریم را کاغذ پاره نامیدند در پدید آمدن چنین فاجعه ای مقصر نبودند؟آیا پیش از سخن گفتن به عواقب آن اندیشیده بودند؟نکته دیگر که اگر منطقمان را برگذشته گرایی بنابگذاریم و بگوییم چه ظلم هایی در حق ما نکردند و غیره همیشه در سال صفر خواهیم ماند . (2071592) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.