توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 277974
نامه ۱۸ انجمن میراث فرهنگی به روحانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۵
«در حالی که مسؤولان میراث فرهنگی در شیراز حضور داشتند، بخش‌های بازمانده از کاروانسرایی قاجاری در بافت تاریخی «اسکندریه»، که هنوز معماری و طاق‌های ضربی آن باقی مانده بود، توسط لودرها ویران شد و در بخش‌های دیگری از بافت هم دستور تخلیه‌ی باشندگان از خانه‌های آبا و اجدادی‌شان داده شد...»

به گزارش ایسنا، این بخشی از نامه‌ی ۱۸ انجمن فعال حوزه‌ی میراث فرهنگی است که در نامه‌ای سرگشاده به رییس‌جمهور، دغدغه‌های خود را درباره بافت تاریخی شیراز که جزوی از هویت ملت ایران است، مطرح کردند و اقدام لازم را خواستار شدند.

در این نامه‌ همچنین آمده است: بار دیگر لودر به بافت تاریخی یکی از کهن‌شهرهای تمدن ایرانی افتاد تا اثری از معماری دوران عالم بزرگ شیعه، ملاصدرا، باقی نماند. حتا در شمال مدرسه‌ی ‌خان شیراز، مکان تدریس این عالم بزرگ، فضایی در حدود ۱۱ هزار متر مربع سخاوتمندانه برای ساختِ بازارچه‌ی تجاری و مرکز خرید اختصاص داده شده است، تا تجلی نگاه مسؤولان به موضوع علم یا ثروت نمود بیشتری داشته باشد!

در این نامه با اشاره به این‌که کمتر از یک سال پیش هم دست‌کم شش خانه‌ی تاریخی دیگر در یک منطقه از شیراز تخریب شده، آمده است: مسؤولان میراث فرهنگی که می‌گویند بناهای ویران‌شده به ثبت ملی نرسیده بودند، فراموش می‌کنند همه‌ی این بناها در بافت تاریخی اسکندریه، که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، قرار دارند. حتی خانه‌هایی در خیابان ۹ دی هم که دستور تخلیه به منظور تخریب به آنها ابلاغ شده است، در فهرست آثار ملی ثبت‌ شده‌اند، که برابرِ قانون حفظ آثار ملی (مصوب ۱۳۰۹ خورشیدی) باید از آنها نگاهداری کرد.

نامه ۱۸ تشکل فعال حوزه میراث فرهنگی همچنین با اشاره به این‌که چنین تخریب‌هایی در همه‌جای ایران در جریان است؛ از شهرهای تاریخی خراسان تا شهرهای کهن خوزستان و بویژه در شهرهای یزد و کاشان، می‌افزاید: برابرِ خبرهای رسیده، این روند رو به گسترش است و حتی دیگر هشدار رسانه‌ها و کارشناسان نیز کارساز نیست. نفس‌های بافت تاریخی شیراز به شماره افتاده و هر لحظه انتظار می‌رود تا این بافت ارزشمند، که یادگار دورانی تاریخ‌ساز است، از شهر شیراز پاک شود. از این‌رو انجمن‌های امضاکننده‌ی بیانیه، از ریاست محترم جمهور خواهان رسیدگیِ سریع به وضعیت موجود و جلوگیریِ قطعی از ادامه‌ی تخریبِ این بافتِ تاریخی هستند تا دست‌کم نمودهایی از هویت تاریخی این شهر و کشور در امان بماند.