نظر منتشر شده
۸۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239704
تجمع سه هزارنفری مردم اصفهان در زنده‌رود
تاریخ انتشار : شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۸
اعتراض مردم اصفهان به خشکی زاینده‌رود، پنجشنبه بعد از ظهر آنها را پای سی و سه پل کشاند. از اولین ساعت‌های عصر، مردم از اصفهان و شهرستان‌های اطراف برای شرکت در تجمع دور زاینده‌رود جمع شدند، ٣‌هزار نفری می‌شدند، زن و مرد و کودک، همه جای زاینده‌رود را پر کرده بودند، دالان‌های سی و سه پل سراسر جمعیت بود، هر لحظه هم به تعداد جمعیت اضافه می‌شد. خیلی‌هایشان در محوطه مرکزی زاینده‌رود بودند، دور گروهی حلقه زده بودند و با پلاکاردهایی در دست، شعار می‌دادند.

به گزارش شهروند، به گفته یکی از تجمع‌کنندگان، هیچ یک از شعارها تخریبی نبود و مردم تمایلی به ایجاد درگیری با مأموران انتظامی نداشتند. تعدادی هم روی سکوها نشسته بودند، نوشته روی پلاکاردها، حکایت از خواسته معترضان داشت. «ما فقط آب می‌خواهیم.» آنها از مسئولان استان و رئیس‌جمهوری خواستند تا زاینده‌رود دوباره احیا شود. نوارهای پیچیده دور سر، نوشته‌هایی با ماژیک و خودکار روی دست و صورت و خودروهایی که در کنار زاینده‌رود، روی شیشه عقب‌شان نوشته شده بود: «زاینده‌رود ما کو؟» همه نشان می‌داد که مردم اصفهان، دیگر به تنگ آمده‌اند. آنها تا پل خواجو هم رفته بودند، آن‌جا ولی تجمع‌ها پراکنده‌تر بود.

این دومین باری است که آنها در اعتراض به خشکی زاینده‌رود در این محل تجمع می‌کنند. دو‌سال پیش هم زاینده‌رود، شاهد تجمع معترضان بود. آن زمان بیشتر معترضان کشاورزانی بودند که به‌دلیل خشکی زاینده‌رود، کشاورزی‌شان بی‌رونق شده بود. روز پنجشنبه اما با وجود این‌که تجمع‌کنندگان مجوزی نداشتند و نیروی انتظامی دور تا دور زاینده رود، وضع را کنترل می‌کرد، اما کار به درگیری کشیده نشد. یکی از افراد حاضر در محل به «شهروند» می‌گوید: «چند وقت می‌شود که مردم اصفهان قصد دارند در اعتراض به وضع زاینده‌رود، در این محل تجمع کنند، اما هر بار به دلیلی این اتفاق نمی‌افتاد، چهارشنبه شب هم استاندار اصفهان در برنامه‌ای تلویزیونی از مردم خواسته بود تا تجمع نکنند.» هر چند به گفته این شهروند اصفهانی، خیلی از ساکنان شهر، در پی این اعلام استاندار برای تجمع نیامدند، اما به‌دلیل وخامت حال زاینده رود، این اقدام به صورت خودجوش از سوی مردم صورت گرفت.

او ادامه می‌دهد: «شرایط زاینده‌رود به گونه‌ای است که نمی‌شود در برابر آن سکوت کرد، سی و سه پل خیلی بی‌رونق شده، مردم دیگر دوست ندارند آن‌جا بروند، حتی کشاورزانی که از حوزه زاینده‌رود برای کارشان استفاده می‌کردند، خیلی وقت است که با رکود کاری مواجه شده‌اند.»

پیش از این قرار بود مردم با نوشتن جمله‌هایی روی شیشه خودروهایشان، اعتراضشان را نشان دهند اما آن‌زمان هم مسئولان خواستار توقف این اقدام شده بودند. یکی دیگر از تجمع کنندگان دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «قرار بود مردم روی شیشه‌ها بنویسند: «زاینده رود من کو؟» اما به درخواست مسئولان این کار را نکردند، البته همان زمان معاون اول رئیس‌جمهوری به اصفهان آمد و وعده‌هایی برای برگرداندن زاینده‌رود به شرایط قبلی داد، به همین‌خاطر هم مردم چند روزی صبر کردند.» اعضای انجمن‌های ادبی زیادی هم در زاینده‌رود دیده می‌شدند، آنها شعرهایی در وصف زاینده‌رود را همان جا می‌سرودند. آنها برخی از اشعار را هم روی پلاکاردها نوشته بودند.

هوا تاریک شده بود اما تجمع‌کنندگان همچنان در محل بودند، آنها طوماری امضا کردند و از مسئولان خواستند تا در اسرع وقت به وضع زاینده‌رود رسیدگی کنند. کمتر کسی در اصفهان بود که از برنامه تجمع بی‌خبر مانده بود، ساعت و مکان تجمع در شبکه‌های اجتماعی و با پیامک‌هایی به گوش اهالی اصفهان رسیده بود، همه می‌دانستند بعد از ظهر پنجشنبه آن‌جا چه خبر است، یکی دیگر از تجمع‌کنندگان به وعده‌هایی که معاون اول رئیس‌جمهوری داده بود، اشاره می‌کند: «جهانگیری سوم شهریورماه به اصفهان آمده بود و وعده تکمیل تونل کوهرنگ و سد بهشت‌آباد را داد، در صورت تکمیل تونل کوهرنگ، ٦٠‌میلیون متر مکعب آب وارد حوضه زاینده‌رود می‌شود، سد بهشت هم در صورت اجرا، ٢٠٠‌میلیون مترمکعب آب را به حوضه آبریز زاینده‌رود می‌آورد.»

خشکی زاینده‌رود، وارد سومین سالش شده، مسئولان چند سالی است که وعده می‌دهند به پرآبی زاینده‌رود. اما هر بار خلف وعده کرده‌اند به‌طوری‌که امسال هم بر خلاف دو ‌سال قبل، حتی در ایام نوروز هم این رود، پرآب نشد و مسافران را ناامید گذاشت. به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر ایجاد خشکسالی و افزایش مصرف در حوضه آبی زاینده‌رود سبب خشک شدن این رودخانه در منطقه اصفهان و پایین دست و نیز خشکی تالاب گاوخونی شده است. زاینده‌رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران به طول ٢٠٠ کیلومتر است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به‌ویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران پس از گذر از شهر اصفهان به سمت شرق پیش می‌رود و درنهایت به تالاب بین‌المللی گاوخونی می‌ریزد. این رودخانه در سال‌های اخیر تحت‌تأثیر تغییرات اقلیمی دچار خشکسالی شده و به علت سوء مدیریت روند رو به کاهشی را طی کرده به گونه‌ای که در محدوده شهر اصفهان به‌صورت کامل خشک شده.

کارشناسان و مسئولان برداشت‌های غیرمجاز آب، کاهش بارندگی، افزایش بارگذاری‌های خارج از ظرفیت، توسعه ناپایدار صنایع، افزایش مصرف آب شرب، تجاوز به حریم رودخانه را ازجمله دلایل وضع فعلی رودخانه زاینده‌رود عنوان می‌کنند. در این میان تصمیم دولت قبل مبنی بر استانی شدن مدیریت منابع آبی در حوضه آبریز زاینده‌رود و بخشی‌نگری به این عرصه طبیعی از دیگر عوامل مؤثر بر دگرگونی جغرافیایی بستر زاینده‌رود و خشک شدن این رودخانه اعلام می‌شود. با روی کار آمدن دولت یازدهم، طرح ٩ ماده‌ای برای احیای رودخانه زاینده‌رود توسط استاندار اصفهان به شورایعالی آب کشور ارایه و تصویب شد. در یکی از بندهای این طرح وزارت نیرو مکلف به ایجاد مدیریت یکپارچه روی رودخانه زاینده‌رود شده است.

موضوع خشکسالی و مشکلات حوضه زاینده‌رود دوشنبه گذشته در نشست شورای اداری استان اصفهان با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، تجارت و معدن و ورزش و جمعی از مسئولان کشوری و استانی بررسی و وعده داده شد تا مشکل آب زاینده رود حل شود، عملیات تونل گلاب ٢ ادامه پیدا کند، انتقال آب تونل گلاب ٢ و استفاده از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در پروژه تکمیل ورزشگاه نقش جهان اجرا شود.
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۵:۰۱
چطور تجمعات مردم خوزستان برای سوگ کارون منتشر نمیشه؟!!! (2348331) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۴۵:۲۱
کاش رسانه ها اخبار مربوط به زاینده رود را منتشر نمی کردند ،

نتیجه ی این کار فقط ایجاد کدورت و دعواهای مجازی بی حاصل بین چند

استان است . در حالیکه منطقی بر این دعواها حاکم نیست ،

فقط و فقط محلی گرائی ، خود بینی ، احساسات . (2348404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۸:۱۴
چرا؟ بزار بفهمند چه خبره چطور رسانه ها باید مظلوم نمایی یه عده را ببینند ولی مظلومیت مردم اصفهان را نبینند؟ (2348506) (alef-10)
 
از تهران
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۳۶:۴۸
تعصبات قومی رو کنار بزاریم.من اصفهان و خوزستان رفتم.اب اشامیدنی اصفهان قابل خوردن و با فشار خوبی بود.اما
ابادان که رفتم مردم اب اشامیدنی رو بشکه ای می خریدند و آب شست و شو با پمپ هم فشار خوبی نداشت. می گفتند بخاطر کمی آب ،آب خلیج در مصب برمی گردد و حجم عظیم نخلستان ها با آب شور در حال خشک شدن هستند.
آخه صنایع فولاد باید وسط کویر باشه یا همون طور که سالها قبل قرار بود در بند عباس و کنار دریا؟
کشاورزی وسط کویر مهمتره یا در کنار رود؟
مردم اصفهان کلی هنر دارند که دولت باید اونا رو رونق بده.برنج کاری و باغ داری وسط کویر دور از انصافه (2349655) (alef-10)
 
عبدالجلال
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۹:۵۵:۳۹
آب خلیج یعنی چی؟؟ اون خلیج اسم داره و اون زمانیکه شما وجود نداشتی هم اسم داشته , تعجبم از الفه که هر چی بگند شما منتشر میکنید ؟! (2349779) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۶:۴۹:۳۲
البته فراموش نکنيم که اين دعوا را رئيس جمهور محبوب قبلي پايه گذاري کرد و رفت (2349406) (alef-3)
 
هم وطن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۵۲:۵۶
خداوندا آب را به تنها رود فلات مرکزی ایران بازگردان
متاسفانه اشتباهات عملکرد مدیران دولتی در سالهای گذشته، تیدیل مدیریت یکپارچه به استانی، سد سازی بی رویه، به هم زدن سیستم چند صد ساله برداشت بالا دست و پایین دست فجایع محیط زیستی عظیمی را به کشور تحمیل نموده. خشکی دریاچه ارومیه، زاینده رود، گاوخونی، جازموریان و ....
هم میهنان عزیز با اتحاد و همدلی و بازگشت به برنامه ریزی صحیح و برداشت بالادست و پایین دست صحیح می بایست همگی از موهبات الهی بهره مند باشیم...
آیندگان در مورد قصور ما قضاوت خواهند نمود.... (2348650) (alef-10)
 
رضا از مشهد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۴۱:۱۴
میدونی چون اصفهانی ها استاد جوسازی اند! و این تجمعات خودجوش با برنامه ریزی استانداری برگزار میشه!!!
مظلوم مردم چهارمحال که نه 20، 30 تا نماینده دارن نه وزیر همشهری و نه مسئول دلسوزی و نه هیچکسی رو غیر از خدا...
چرا تا بحال یکبار از کمبودهای آب بله آب در چهارمحال یا اعتراض مردم به انتقال آب بهشت آباد به اصفهان که بدون هیچ مجوزی و بصورت غیرقانونی و مخفیانه در حال انجام بود، خبری کار نشده است؟‍!! (2349664) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۹:۳۲:۵۲
چند نکته
- وقتی اصفهان کم آب تولید کننده برنج است باید تا آخر قضیه را بخوانید.
- وقتی صنایع فولاد مبارکه را از هرمزگان به اصفهان منتقل شد باید فکر اینجا را هم میکردند.
- بیش از نیمی از شهرهای خوزستان دارای آب شرب بالای 3000 میباشند و قابل آشامیدن نیست . مردم بشکه ای آب میخرند و این اتفاق از 15 سال پیش به این طرف با احداث سدها اتفاق افتاده است.
- خوزستانیها نه آب سالم دارند . نه هوای سالم دارند . در حالیکه هم نقش مهمی در اقتصاد کشور و هم جنگ داشتند . از مردم میخواهم به اهواز و آبادان سفر کنند و متوجه مشکلات ما از نزدیک بشوند (2349739) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۷:۴۸
حتما باز خیلی ها فکر می کنند خشکی زاینده رود به خاطر انتقال آب به نایین و یزد و ... است. باور کنید کل آب انتقالی ۲ در صد کل حجم آب است. به هر حال هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد. اینو به خاطر وجود حداقل دو مجتمع بسیار عظیم فولادی در اصفهان گفتم که خود این دو مجتمع بسیار بسیار نیازمند آب هستند! و خداییش هم این دو مجتمع برای اصفهان سودمند بوده است. همین که از نظر عمرانی اصفهان از شهرستانهای دیگر گوی سبقت را ربوده، از وجود این دو مجتمع و ساپورتهاشون از استانداری و شهرداری است. (2348337) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۲:۳۱
در تبریز هم وضع به همین منوال است دوستان اب دریاچه را صرف کشاورزی و صنعت کرده اند بغد میفرمایند چرا خشک شده؟ خب اب که دیگه چیزی نیست بشه مخفیش کرد داره صرف خودتون میشه
میگیم کشاوری و صنعت را تعطیل کنید میفرمایید ما بیکار میشیم میگیم تعطیل نکنید میفرمایید پس دریاچه چی میشه؟
تعجبا عجیبا (2348381) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۰:۴۶
البته اظهار نظر شما دوست عزیز نیز خالی از اشکال نیست. اول آنکه این دو مجتمع بزرگ فولادی مشکلات بسیار زیادی هم برای اصفهان ایجاد نموده اند از قبیل آلودگی شدید محیط زیست، مهاجرت هموطنان زیادی از سراسر کشور و افزایش جمعیت بی رویه. از طرف دیگر مگر محصول آنها را فقط اهالی اصفهان مصرف میکنند؟ و آیا درآمد آنها به خزانه کشور واریز نمیشود و بین مردم اصفهان تقسیم میگردد؟
اتفاقا آمارها نشان میدهد که اصفهان یکی از بیشترین پرداختهای مالیاتی را بین استانهای کشور داشته و در مقابل از بودجه های عمرانی کشور کمترین بهره را برده است.
شما دوست عزیز که فکر میکنید این دو مجتمع فولادی فواید بسیار برای اصفهان داشته اند آیا میدانید که شهر اصفهان قبل از احداث آنها بسیار آبادتر بوده؟ آیا میدانید که یکی از دلایل اصلی احداث ذوب آهن در نزدیک اصفهان وجود صنعتگران مختلف در این شهر بوده؟
فکر میکنم به جای ابراز ناراحتی از آباد بودن بخشی از سرزمینمان و بکارگیری تمام تلاشمان برای ویرانی آن بهتر است سعی در آبادی سایر مناطق کنیم. (حال که سالیانیست عزم دولتها بر توسعه صنعت فولاد در سراسر کشور قرار گرفته امیدوارم همه از مزایای به قول دوستمان سودمند استفاده کنند و بعدا اظهار پشیمانی نکنند) (2348625) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۵:۳۵
جمعیتتون زیاده بیشترین صنایع رو هم دارید مالیاتتون هم بیشتر میشه 2-از اصفهان هم به جاهای دیگه ایران مهاجر داریم کسی تا حالا ازتون شکایت کرده؟3-اب نیست بهتره این مساله رو هضم کنید و بیش از کشور را درگیر نکنید (2349583) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۰:۳۹:۲۴
در زمان جنگ کابینه موسوی جونکه بیشتر وزراء اصفهانی بودن این صنعت فولاد از بندرعباس بردن اصفهان عزیزم (2349860) (alef-13)
 
هم وطن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۱:۱۵
دوست عزیز بیش از 20 سال است مجتمع های صنعتی بدون ایجاد خشک سالی کار می کرده اند مشکل سوء مدیریت سالهای گذشته و بر هم زدن سیستم مدیریت و بهره برداری چند صد ساله حوزه آبریز زاینده رود می باشد. به امید اصلاح اشتباهات چند سال اخیر (2348629) (alef-3)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۸:۵۶:۰۴
خیلی گستاخانه راجع به طرح بهشت آباد و....حرف میزنن.
در حالی که توی همین مطلب دلایل خشکی زاینده رود سوء مدیریت ذکر شده و اینو همه میدونن.
این مظلومیت مردم خوزستان تا کجا باید ادامه پیدا کنه؟
تمام پول نفت که توی استانهای دیگه خرج میشه.حداقل دست از سر این رودخونه خدا بردارید...... (2348344) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۸:۲۴
یادت نره مردم برای خوزستان چه خونها ریختندو ..... (2348392) (alef-3)
 
خوزستانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۰:۳۸
متاسفانه توی رسانه های ما این طور نشون داده میشه که انگار مردم خوزستان همه در جنگ فرار کردند و این اصفهانیها تهرانیها و غیره بودند که خوزستان رو نجات دادند.
یادتون نره که امام عزیز در مورد خوزستان گفتند که

خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد.

اینت یعنی اینکه خوزستان دین خود را نه به ایران بلکه به کل اسلام ادا کرده است.
حالا کی قرار ایرانیها جبران کنند و اینقدر از خوطستان بیچاره طلبکار نباشند خدا میذونه (2348514) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۳۴:۲۱
اب و خاک میراث همه مردم ایران است. (2349648) (alef-3)
 
arash
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۰:۲۰:۲۵
یادمان نمی رود که اصفهانی ها با لوله آب "شرب" تاکید میکنم آب شرب یزد چیکار کردند (2349818) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۲۷:۵۳
در لرستان پرآب ساکنان صدها روستا آب آشامیدنی شان را با تانکر تامین می کنند.حال تشنگان را رها کنیم و در سوگ رودخانه بگرییم (2348374) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۱:۳۷
شما خودتون اجازه میدید در حالیکه به آب نیاز دارید یکی بیاد از وسط اصفهان تونل بزنه و آب را به جای دیگه منتقل کنه؟!!! (2348442) (alef-10)
 
هم وطن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۵۶:۵۳
دوست عزیز از سالهای گذشته مردم اصفهان بدون موضع گیری به یزد، کرمان، قم و کاشان از صمیم قلب آب نثار نموده اند.... مشکلات و اعتراضات از دو سال بخاطر برهم زدن مدیریت صحیح حوزه آبریز و تعادل برداشت و خشک نمودن رودخانه و حتی مشکل آب آشامیدنی می باشد (2348660) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۳:۲۵:۰۵
چون اب مال همه مردم ایرانه (2350300) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۴:۲۱
سلام اقای اسحاق جهانگیری سلام دولت مردان جمهور ی اسلامی سلام وزیران دولت محترم سلام نمایندگان مجلس والسلام (2348385) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۴:۳۸
خب مسلما دلیل اصلی خشکسالی است و حتی سوء مدیریت هم باشه تاثیر ناچیزی داشته (2348386) (alef-10)
 
منصف باشید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۹:۴۴
قول میدم به شما در اندک زمانی در قسمت نظرات چنان هجمه ای به اصفهان و اصفهانی بشود که آی خوردند و بردندو حالا میخان کل آبهای کشور و ببرن اصفهان و ....اما عزیزان به خدا اینطور نیس اگه صنایع فولادو پتروشیمی و.... در اصفهان هست فایده اش برای اصفهانی جز آلودگی و خشکی رودخانه چیست اگه کارون کم آبه در بدترین شرایط حد اقل 12 میلیارد مترمکعب از 24 میلیارد آورد آب آن پشت سدهای کارون برای تولید برق ذخیره دارد و به این دلیل کارون کم آبه ! کل آبی که در صورت اجرای طرحهای انتقال آب به فلات مرکزی ایران منتقل میشه بانضمام قبلی ها به 1 میلیارد نمیرسه واین در حالیه که در خشکترین سال بنا به آمار ایستگاه اهواز حدود 8 میلیارد آب به خلیج رفته و......

منصف باشید عزیزان ایران دو رشته کوه البرز و زاگرس داره که عمده آب مصرفی ایران در آن تولید میشه و باید بر اساس عدالت مانند همه امکانات دیگه همه مردم از آن بهره مند بشن اینم بگم که هیچ کس منکر محروم بودن استانهای خوزستان و چهار محال و ... نیست میدانم که خوزستان آب آشامیدنی سالمی نداره اما این بدلیل کمبود آب نیست ! (2348394) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۵:۴۹
اگه کارون هم به سرنوشت زاینده رود و دریاچه ارومیه دچار بشه باید چه مبلغی هزینه بشه تا به حالت عادی برگرده؟ اگه آبی به خلیج فارس میریزه، بهتره در پایاب برداشت بشه. درسته که اونجا مشکل آلودگی داره، فاصله زیاده و پمپاژ زیادی میخواد ولی شاید منطقی تر باشه. (2348450) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۶:۴۵
به اندازه کافی خورده اید بهتره هیاهو نکنید اصفهان وسط کویره ابی هم نداره سایر مناطق هم به ابشون نیاز کامل دارند.یه سهمی دارید صرف صنایع شده (2349585) (alef-3)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۹:۳۵:۵۰
تالابهای خوزستان نیز در حال خشک شدن هستند (2349747) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۶:۳۹
تا اونجایی که ما میبینیم، تو بیشتر بخش های شهر اصفهان جای آب، داریم گل آب میخوریم!
ضمنا
به جای جو سازی یه هیئت بی طرف بره کارشناسی کنه که آب در بالادست به کجا میره
و ببینه که اگه آب از کارو بیاد سمت مرکز کشور آیا مشکل ساز هست یا نه!
داد و بیداد هیچ مشکلی رو حل نمی کنه... (2348423) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۰:۱۸
عجب حکایتیه ! آب کهکیلویه و بویر احمد باید بیاد از وسط شهرشون بگذره تا خوشحال بشن آن وقت آب شرب نباید به مردم یزد و نایین برسه ! (2348432) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۳۴:۱۰
بحث خوشحال بودن نیست. بحث اینه که معیشت و زندگی نزدیک به پانصدهزار کشاورز که در پایین دست رودخونه زندگی می کنند به خطر افتاده است. یعنی اونها از زندگی ساقط شدند. خودت حاضری کسی بیاد این بلا را سرت بیاره بدون اینکه حتی ذره ای قدرت دخل و تصرف در تصمیمات داشته باشی (2348472) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۱:۰۷
به هر حال نمی شود آب شربی را مصرف کشاورزی کرد تازه وقتی صاحب آب هم شما نباشی و اگر صاحبی هم جز خدا داشته باشد مردم کهکیلویه هستند نه اصفهانی ها .
یزدی ها از تشنگی بمیرند تا تاب کهکیلویه بیاید و مزارع اصفهانی ها را آباد کند ! (2348628) (alef-3)
 
ادم شناس
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۳۵:۴۲
شما کجایی هستی اومدی ادعای آب می کنی ولی هنوز فرق «کهگیلویه و بویر احمد» و «چهارمحال بختیاری» و نمی دونی؟!!؟! (2348614) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۱:۳۸
بحث آب شرب فقط یه حربه است برای متقاعد کردن مردم.
تو اصفهان با آب دارند برنج میکارن که آب زیادی می خواد. اما کسی به اون کشاورز نمیگه "تو چقدر بی رحمی مردم تو جای دیگه اصفهان دارن از تشنگی میمیرن". اما به راحتی از مردم خوزستان طلبکار میشن!!!!
داستان منابع آب و استانها مثل داستان همکارایی که تو یه شرکت کار میکنن. اصفهانیه پولاشو کامل خرج کرده خوزستانیه نه. حالا اصفهانیه جلوی همه داد و غال میکنه که من دارم میمیرم و این حاضر نمیشه برای نون هم پول به من بده!!!

خب عزیز اصفهانی هموطن گرامی هم دین و هم کیش مهربان

راه حل اینه

به اندازه دخلت خرج کن!!!! (2348671) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۰:۵۲:۱۸
برو بالادست ببین با همین آب دارن چیکار می کنند (2349890) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۳:۲۸:۵۶
کجای شهر اصفهان با اب برنج میکارند؟ چرا چاخان میکنین؟ از خدا بترسین.....تو استان در لنجان برنج میکارند برو فاصله اش رو با اصفهان ببین (2350318) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۷:۲۱
اگه پشت گوشت رو دیدی اب بویراحمد رو هم می بینی (2349587) (alef-3)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۶:۵۲
تو منطقه کویری وقتی کارخانه فولاد میزنین و از اب شرب استفاده میکنین همین میشه ایران منابع ابیش اجازه نمیده که این همه جمعیت داشته باشه (2348451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۸:۴۶
یک زمانی شروع به توسعه مناطق مرکزی کویر ایران کردند.برنج کاری را توسعه دادند،باغهای رنگارنگ میوه در کم بارش ترین مناطق کشور درست کردند،کارخانه فولاد و پتروشیمی زدند وشروع به انتقال طرحههای دیگر استانها به استان های خود کردند.برای آب مورد نیاز آن هم دیواری کوتاهتر از کارون نبود.شروع کردند به انتقال آب کارون بزرگ(کارون و دز).تونلهای 1و2و3 کوهرنگ را زدند،آب دز را بردند قم و کاشان و بعدترها هم کارون را به یزد و کرمان.سالانه حدود یک میلیارد مترمکعب آب را انتقال دادند و جواب طرفداران محیط زیست را بی رحمانه با القابی چون بخیل و حسود و تنگ نظر و تجزیه طلب دادند.غافل از آنکه طبیعت شروع به انتقام گیری کرد.به ندریج و طی دهها سال،گردوغبار درست شد،مردم پایین دست بسیاریشان بیکار شدند و مجبور به مهاجرت کردند.باغها و نخیلات خشکید و گونه های وابسته به آب شیرین ورودی به خلیج فارس ،در معرض انقراض قرار گرفتند.بلوطهای زاگرس شروع به خشکیدن کردند،زیرا که صدها هزار کیلومتر مربع جنگلهای بلوط زاگرس شریف،از کردستان عراق گرفته تا نورآباد ممسنی در فارس،حیاتشان به آبهای زیرزمینی در تعادل با کارون بود.سرطان افزایش پیدا کرد.بیماریهای ریوی و عفونی در پایین دست بیداد کرد ولی در عوض،تصمیم گرفتند دوباره بیشتر انتقال دهند.هرچی باشد،می توان انگ تجزیه طلبی و حسادت را هنوز هم زد.خشم طبیعت را هم بی خیال.خشکسالی را بی خیال.مردم بالادست چه خدایی دارند... (2348454) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۵۵:۵۸
یه دفعه همه بلاهای زلزله و جنگ و ... را هم بیانداز تقصیر این انتقال اب کی به کیه !!!!!!!! (2348658) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۲۲:۴۴
اصفهان قلب تپنده ایران. (2348458) (alef-10)
 
خوزستان
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۲۱:۳۶
قلب تپنده خوزستان است نه اصفهان. (2349496) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۲۲:۵۸
اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلام. (2348459) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۱:۳۲
شیراز پایتخت فرهنگیه ایرانه (2348517) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۱۰:۳۲
والا با این جنگ ودعوایی که الان سر آب شاهدیم آدم به وجود فرهنگ در کل مملکت شک می کنه !!! !! (2349593) (alef-10)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۰:۳۶
تنها چاره برای احیای زاینده رود جدا کردن اب مصرفی صنایع ذوب اهن و فولاد مبارکه از ان است.باید اب جمع اوری شده از فاضلاب تصفیه شده و به مصارف صنعتی برسد (2348483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۲:۴۰
تنها چاره کاهش جمعیت ایران و تصمیم گیری کلان برای رفتن به سمت صنایعی است که به آب کمتری نیاز دارند. (2348631) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۵:۳۷
خوزستان به همه نفع می رسونه ادعا نداره اصفهان نفعی واسه اقتصاد نداره این همه درخواست داره (2348499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۳۷:۴۵
تأسف آوره که شما اطلاعات حداقلی هم در مورد اصفهان ندارید!!!
نصف جهان علاوه بر سابقه پرشکوه فرهنگی و تمدنی و دینی که از این بابت بر جهان اسلام داره، قلب تپنده صنعت کشور هست

در مورد صنایع فولاد اصفهان چیزی نشنیدید

یا دو سایت مهم هسته ای کشور (نطنز و UCFاصفهان)

یا پژوهشکده های رویان و تحقیقات پزشکی که بارزترین نمونه ش موجودات زنده شبیه سازی شده می باشند

پتروشیمی و پالایشگاه مهم اصفهان و نقشی که در بازفرآوری محصولات نفتی داره
کشاورزی استان اصفهان
و بسیاری صنایع دیگه ای که حرف اول رو تو اقتصاد کشور می زنه!
پر جاذبه ترین شهر گردشگری ایران و یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در دنیاست که درآمد سرشاری رو فقط از این طریق نصیب کشور می کنه
و...

درواقع وقتی کسی مدعی می شه "اصفهان نفعی واسه اقتصاد نداره " یا نمی دونه اصفهان کجاست، یا نمی دونه اقتصاد یعنی چی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2348620) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۰:۳۶:۰۱
درآمد نفت خوزستان ملی است درآمد صنعت فولاد صرف همان شهرستان واستان میشه و با پول نفت آمده پس هرچی دارید از صدق سر درآمد ملی دارید ن تلاش خودتان صنعت فولاد باید توی بندر باش ن توی وسط فلات خشک ایران آقای اقتصاددان (2349852) (alef-13)
 
آبتین تهرانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۴۸:۰۵
چند کلاس سواد داری که این حرفو می زنی؟ اصفهان تنها شهریه که در طول تاریخ 3 بار پایتخت ایران بوده، آنهم در اوج قدرت ایران بعد از اسلام، هیچ شهری از لحاظ موقعیت استراتژیکی و ژئوپولیتیکی اهمیت اصفهان را ندارد، آنوقت شما می گویی اصفهان نفعی برای اقتصاد ندارد؟؟ اصفهان مرکز اقتصادی، سیاسی و فرهنگی فلات مرکزی ایران است و اگر اقتصاد این شهر دچار مشکل شود تبعاتش را تمام شهرهای مرکزی ایران از شهرکرد گرفته تا یزد و کرمان حس خواهند کرد، بر خلاف برخی از مردم که فکر می کنند پیشرفت اصفهان ناشی از الطاف دولتها بوده باید به شما بگویم تمام پیشرفت های این شهر مدیون همت مردم اصفهان بوده است، به عنوان یک مثال کوچک هیچ شهری از لحاظ پاکیزگی به پای اصفهان نمی رسد، اصفهان تمیز است چون مردمش مصر به پاکیزه نگه داشتن شهرشان هستند (2348940) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۸:۲۸
بوده تموم شده رفته الان هم اب ندارید در طول تاریخ جایی که بی اب بشه هم خالی از سکنه میشه بهتره به اطراف مهاجرت کنید .راه حل دیگه ای ندارید. (2349588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۶:۳۴
اگر شهر تاریخی اصفهان نباشه در واقع مهد تمدن ایران زمین هم که شناسنامه ایرانه نیست هر جای دنیا بری ایران را به اصفهان میشناسند
اگه اصفهان نباشه اقتصاد و صنعت ایران فلج میشه . اصفهان به همه جای ایران خدمات فنی و مهندسی می ده بهتره یه سری به فولاد خوزستان بزنی تا متوجه بشی چند تا پیمانکار اصفهانی توی احداث این کارخانه نقش داشتند


ما ادعایی نسبت به منابع خدادای نداریم ما به هنری که حاصل تلاش و زحمت است افتخار می کنیم واسه همینم هست که اصفهان نگین فیروزه ای ایران هست. (2349026) (alef-10)
 
کویر
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۴۶:۵۲
آقای رضا اصفهان نفعی نداره ؟ذوب آهن و نیروگاههای هسته ای و قطب صنعت ایران بودن و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران بودن و تقدیم هزاران شهید به وطن نفع نیست؟ (2349237) (alef-6)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۱۵:۵۷
همین سه دهه پیش بود که مردم استان اصفهان دست و دلبازانه پذیرای جنگ زدگان خوزستانی شدند که اکثر اونها با پایان جنگ در اصفهان موندند. همینطور پیر و جوان اصفهانی برای دفاع از خوزستان با رفتن به جنگ جانشان را فدا کردند در بازسازی هم از هیچ کمک وتلاشی فروگزاری نکردند. اما حالا که سخاوتمندانه آب زاینده رود را جهت جبران کم آبی استانهای یزد و کرمان و قم بخشیده اند سزاوار نیست اینگونه از سوی مسولین و استانهای خوزستان و چهارمحال مورد بی مهری قرار گیرند و زاینده رود مایه حیات اصفهان را بخشکانند. (2348575) (alef-6)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۲۸:۳۹
بی توجهی به توپوگرافی استان چهار محال بختیاری در جو سازی های اخیر

استان چهار محال بختیاری با ۱۶٬۳۳۲ کیلومتر مربّع وسعت معادل یک درصد از کل وسعت ایران استكه در بستر سلسله جبال زاگرس واقع شده است. كه با وجود مساحت كم ده درصد از منابع آب كشور را در اختيار دارد. به علت ماهيت كوهستاني مرتفع، كه درمسير بادهاي مرطوب سيستمهاي مديترانه‌اي قرار داشته و موجب صعود و تخليه بار اين سامانه‌ها مي‌گردد، بیست و دومین استان کشور از نظر مساحت است، توپوگرافی این استان به گونه ای است که درصد بسیار کمی از مساحت این استان را دشت های صاف تشکیل میدهد و اختلاف ارتفاع در این منطقه بسیار زیاد است مرکز این استان شهرکرد است با ۲۰۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفع ترین مرکز استان کشور ایران است. نوع کوهستان های این منطقه و ارتفاع زیاد کوه ها در گذشته باعث شده بود که امکان احداث قنات به جز موارد محدودی نبود و بیشتر کشاورزی این منطقه به جزدشت های نزدیک رودخانه کشاورزی دیم بوده یا توسط چشمه های محلی آبیاری میشده، به علت رطوبت نسبی این منطقه قسمت زیادی از مساحت این استان در ارتفاعات، مراتع سرسبزی بوده که علاوه بر دامداران بختیاری، دامداران مناطق نزدیک به این منطقه به ویژه دامداران شرق و شمال اصفهان تا چند دهه پیش مراتع این استان را برای چرای دامهایشان از خوانین بختیاری اجاره میکردند.
بعد از ورود تکنولوژی های جدید و ارزانی نسبی انرژی در ایران بسیاری از اهالی این منطقه با نصب موتور های کف کش آب زاینده رود را به ارتفاعات منتقل کرده و مراتع این منطقه را به باغ های گردو، بادام، میوه های بهاری و سیب تبدیل کردند، متاسفانه گردو و بادام آب نسبتن زیادی هم مصرف میکند.
هر چند این مشکل از سالها پیش رواج پیدا کرده بود، اما پس از این که مجلس هفتم در اوایل دهه 1380 با تصویب قانونی مدیریت منابع آبی که سالها بر اساس حوضه های آب ریز و منطقه ای بود را استانی کرد ( این اقدام که با پی گیری نمایندگان استان های کوچک نفی علم جغرافیا بود، آیندگان به این قانون خواهند خندید) این روند شدت پیدا کرد، با شروع سفرهای استانی محمود احمدی نژاد جمعیت زیادی از اهالی این استان نامه در دست از ریس جمهور پوپولیست خود میخواستند به آنها اجازه دهد مراتعشان را به باغ گردو و بادام تبدیل کنند و یک کف کش جدید نصب کنند (این موضوع فقط مربوط به این استان نبوده و مسول سازمان محیط زیست استان گلستان هم تعریف میکند بیشترین درخواستهای مردم در سفرهای استانی بریدن درختان و تبدیل جنگل به زمینهای کشاورزی بوده) ، انحلال سازمان برنامه بودجه، تغییر مدیریت آب از منطقه ای به استانی و....بلبشویی به وجود آورد که حاصلش برداشت بی رویه آب در بالا دست بوده است.
متاسفانه هم وطنان چهار محالی و خوزستانی دچار این توهم شده اند که اصفهانی ها میخواهند حق آنها را بخورند نمیدانند که خودشان با برداشتهای نا عادلانه و غیر اصولیشان مادی های اصفهان که شش سهم از 33 سهم آب سنتی زاینده رود حق آبه داشته را خشک کردند و منطقه شرق شهرستان اصفهان که 10 سهم از 33 سهم آب زاینده رود را حق آبه داشته اند را به برهوت تبدیل کردند، حکایت هم وطنان چهار محالی ما حکایت همان دزدی است که وقتی شلوغ شد خودش هم داد زد و گفت دزد دزد (2348595) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۱:۴۸
کجای ایران برای منافع چندتا زمین خوار مردم یه استان(اصفهان) را با دروغ فریب می دهند
مردم عزیز اصفهان از زمین خوارهای شرق اصفهان بترسید که می خوان با این آب شهرک بسازند
اونا دلشون برای هیچ کس نمی سوزه (2348672) (alef-3)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۲:۵۵
باید گفت دیگر اصفهان ربع جهان هم نمیشه با نبود اب در زاینده رود اصفهان اصلا شهرنیست تبدیل شده به روستای بزرگ که اشتباهی در گذشته به ان نصف جهان می گفتن (2348676) (alef-3)
 
دوست دار وطن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۲۳:۰۵
همه این بحث ها تنها بخاطر ضعف مدیریت آب در دولت گذشته و بخش آب در دولت کنونی است.چرا که به جای تصمیم گیری و جمع کردن موضوع به صورت کار کارشناسی توسط کارشناسان بی طرف ( نه توسط کارشناسان مغرض و متعصب که گاها" در مسند تصمیم گیری نیز قرار دارند) مقوله پیچیده و تخصصی اب را به میان مردم برده اند و هر که صدای بلند تری داشته باشد حق با اوست.
نه عزیزان هموطن با دادن اطلاعات غلط توسط بعضی از افراد که می خواهند از بی اطلاعی مردم سوء استفاده کنند کار درست نخواهد شد،و بدانید تمام این سر و صدا ها تنها بخاطر کمتر از یک میلیارد متر مکعب(تنها 4 درصد) از 24 میلیارد متر مکعبی آورد کارون است که در بد ترین شرایط بنا بر آمار ایستگاههای سنجش در اهواز حدود 8 میلیارد آن به خلیج فارس رفته و شور می گردد.مشکل کارون و خوزستان به دلیل ساخت سد هایی است با مخازن میلیاردی که با هدف تولید برق ساخته شده و در طول سال آب در پشت مخزن آنها متراکم است.
به امید روزی که در این کشور اسلامی هر کاری به اهلش سپرده شود و این قدر با وحدت و آرامش مردم بازی نشود. (2348728) (alef-10)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۱۱:۵۲
کلی از آب زاینده رود صرف برنج کاری در منطقه لنجان میشه. اگر همین مزارع برنج تغییر کاربری به باغ یا سایر تولیدات کشاورزی بشه، زاینده رود هم آب خواهد داشت. متاسفانه اصفهانیها میگن کشاورزی شهرکرد را تعطیل کنید، تا آب به اصفهان بیاید که این امکانپذیر نیست. کشاورزی خود استان اصفهان اگر یک بازنگری در سیاستهای خود داشته باشد، مشکل حل میشود. (2348836) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۴۰:۳۴
شما از برنج کاری در منطقه لنجان انتقاد میکنی اونوقت از باغبانی در کوه های چهار مهال که هیچ توجیه اقتصادی نداره دفاع می کنی؟متاسفانه زمانی رودخانه خشک شد که از چند سال پیش پمپ های آب در زاینده رود در بالا دست رودخانه در چهار مهال گذاشته شد و بدون هیچ نظارتی آب به بالای کوه ها پمپاژ میشه عزیز دلم اینگونه باغبانی در زمین های سنگی با شیب زیاد هیچ توجیه علمی و اقتصادی نداره و در نهایت منجر به شکسته پس شما چه بخواهی چه نخواهی تعطیلی اینگونه باغبانی منجر به شکسته و زمانی چاره ای جز این کار نیست
نه برنج کاری در منطقه لنجان کار درستیه و نه باغبانی در زمین های سنگی با شیب زیاد در کوه های چهار محال (2348917) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۳۴:۱۵
با خوندن اين نظرات نسبت به افزايش سطح فرهنگ عمومي دچار ترديد ميشم . آخه وقتي همه ما فرزند يك مادر بنام ايران هستيم اين حرفا چيه معني داره؟ (2348899) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۶:۴۶
جالبه که تا چند سال پیش اصلا کسی به این موضوع فکر نمی کرد خدا لعنت کنه کسی رو که این استانی شدن مدیریت منابع آبی رو بنیاد گذاشت ! آبهای این مملکت کم آب مال تمام ایرانه همه در استفاده از آن به یک اندازه سهیم هستیم اما باید با یک مدیریت کارشناسانه سهم ها مشخص شود که در این انتقال آبها آب بیهوده هدر نرود ! (2349586) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۳۵:۵۱
سلام
عزیزان اب نباید از سرچشمه گرفته بشه تقسیم اب توسط شیخ بهایی تنظیم شده و کاملا درسته اما حالا دارن اب را از سرچشمه میگیرن میبرن توی کوه ها باش کشاورزی می کنن بعد زمین های پایین دست اصفهان باید بخشکه همه چیز مشخصه این همش از بی کفایتی نمایندگان اصفهانه (2348902) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۴۷:۳۸
براي رفع مشكل و ايجاد زيبايي اين شهر دوست داشتني بايد كف رودخانه را به طول 15 كيلومتر عايق كنند و درياچه مصنوعي درست كنند. چون اين مشكل با اين كارها حل نميشه و آب در بالا دست مصرف بي رويه ميشود. نظير برنج كاري غير منطقي در سرزميني كه زير 200 ميليمتر بارندگي دارد. نظير ذوب آهني كه بايد كنار دريا ساخته ميشد و ....
شهروندي از فارس ولي دوستار اصفهان (2348937) (alef-10)
 
عاشق میهن
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۵۳:۰۲
اقا جان 5-6 هزار هکتار برنجی که بالای 100 ساله توی اصفهان کشت می شده رو هی چماق نکنید توی چهار محال 3 برابر این و توی خوزستان بیشتر از 120 هزار هکتار شالیزار وجود دارد. تو رو به خدا یک مقدار منصف باشیم کل اب انتقالی به فلات مرکزی ایران از ابتدا تا کنون سالانه کمتر از یک میلیارد است ،این در حالی که در خشک ترین سالها حدود 8 میلیارد بنا به آمار ایستگاه اهواز آب شیرین به خلیج می ره و شور میشه.کارون رو سد هایی خشک کرده اند که جلوی اون(کارون 1،2،3 و...) با هدف تولید برق ساخته اند.که شاید تنها بیشتر از 40 درصد ابی که به فلات مرکزی ایران منتقل می شود پشت این سدها تبخیر می گردد.نکته دیگر اینکه مردم عزیز چهار محال مقدار زیادی از آبی اه در زاینده رود جاری است را با پمپاژ های گاها" به ارتفاع 600 متر و با هزینه برق یارانه ای برداشت می کنند،آبی که بر اساس طومار شیخ بهایی حق آبه بر دارد. (2348958) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۴:۱۵:۲۷
زمان جنگ بود و یکی شدن تجربه شیرینی بودکه اتحاد را زمزمه می کرد و پیروزی را نزدیک
اهواز و آبادان و خرمشهر که زخمی شدند انگار اصفهان آتش گرفت و درهایش را باز کردبه روی همه آنهایی که خانه نداشتند.سفره اصفهان پهن شد تا شاید مرهمی باشد برای زخم دلهایشان
جنگ تمام شد و با هم ساختیم.مهاجران رفتند اما بخشی هم ماندند و دیگر مهاجر نبودند بلکه اینبار همشهری صدایشان زدیم
گفتند مرکز ایران آب ندارد و زاینده رود را بردند
آن روزها زاینده رود نه تنها آب داشت که برای خیلی ها نان هم داشت و مردم اصفهان نه تنها آب را دادند که در نان هم شریک کردندهمه را حتی افغان ها را
حتی جلوی زاینده رود زنجیره انسانی نکشیدند تا زاینده رود برود و انسانیت بماند
امروز اما زاینده رود به گل نشسته و هیچ کس خیالش نیست (2349002) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۳۸:۵۵
یه سوال برام پیش اومده
چقدر اصفهان دشمن داشت و خبر نداشتیم
یادتون نره که خیلی از سرچشمه های دز تو اصفهانه
در ضمن صنعت اصفهان جز بیمار ی براصفهانیا چیزی نداشته ( تعداد روز های آلوده اصفهان از تهران بیشتره و متاسفانه اصفهان رو پایتخت MS آسیا نامیدند
خشک شدن رودخانه باعث پیروی کویر خواهد شد
همونطور که آب هوای اصفهان به سمت کویری کشیده در چند سال آینده به سمت غرب کشور نیز خواهد آمد
همیشه مدیریت آب منطقه ای بوده نه استانی (2349223) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۱۵:۴۰
سرچشمه هاي رودخانه هاي خوزستان و اصفهان در چهارمحال و بختياري و کهگيلويه و بوير احمد قرار دارند. (2349479) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۳:۱۵
خیلی دارید چونه بی مورد می زنید اب نیست شما هم بیشتر از همه شهرهای ایران توسعه پیدا کرده اید بهتره بی ابی را باهاش بسازید و اینقدر بحث بی مورد نکنید (2349579) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۵۵:۵۰
از این جنجال برا شما اب گرم نمیشه عزیزم (2349692) (alef-10)
 
کویر
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۴۴:۰۱
تا قبل از دولت احمدی نژاد ما هر موقع به منطقه تفریحی پل زمانخان و کوههای اطراف آن می رفتیم کوهها با پوشش طبیعی و بکر پوشیده شده بودند و خبریاز درختان بادام و هلو و گردو بر فراز آنها نبود اما بعد ازآنکه احمدینژاد اجازه صدور پروانه حفر چاه و نصب پمپ آب در حاشیه زاینده رود را صادر کرد و خیال کرد لطف بزرگی در حق کشاورزان آن منطقه کرده لوله های آب تا نوک قله کوههای زاگرس رفتند و درختان میوه کاشته شدند و آب را به نقاط بالا پمپ کردند و حالا کوهها سر سبز از درختان میوه است و زاینده رود خشک خشک. شما فقط کافیست سری به این مناطق بزنید تا ببینید چند صد پمپ مکش آب در فاصله چند متری رودخانه به چشم می خورد. دعوا سر اصفهان و چهار محال نیست،سر بی تدبیری مدیران و مسئولان است. (2349229) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۵۳:۵۸
اصفهانی ها از زمان شیخ بهایی حقابه دارند به صورت مکتوب،تونل کوهرنگ زمان رضاشاه شروع شدهبرای زاینده رود (2349254) (alef-6)
 
پیام
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۰۸:۲۳
خروجی آب از استان چهارمحال به سمت اصفهان نسبت به سالهای قبل تغییری نکرده باید دید این آب بجای سی وسه پل وگاو خونی بکجا میرود؟؟؟؟؟ (2349465) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۳۹:۲۶
اگر نقشه حقابه ای که شیخ بهایی برای بهره برداری عادلانه کشاورزان از زاینده رود ترسیم نمود به درستی اجرا شود نه بالا دستی های رودخانه و نه پایین دستی ها بی نصیب نخواهند ماند

دوستان الان بحث شهرستان لنجان مطرح نیست چرا که در آن منطقه مشکل کمبود آب، آن چنان بحرانی نیست بلکه مسئله حق مردم ورزنه و جرقونه و کوهپاپه و آن مناطق استان اصفهان است که شغل آنها کشاورزی است و اتفاقا به دلیل شرایط آب و هوایی خشک آن مناطق به هیچ عنوان برنج کاری هم نمیکنند .

حالا کشاورزی به کنار در کوهپایه و جرقویه و ورزنه و دیگر شهرهای پایین دست رودخانه مسئله آب شرب که بسیار بسیار حیاتی هم هست مطرح است ، باور کنید زندگی حدود نیم میلیون نفر در خطر نابودی است!

این رودخانه متعلق به استان های اصفهان و چهارمحال بختیاری است یادمان نرود در روزگاری نه چندان دور چهارمحال و اصفهان یک استان بودند (2349540) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۹:۵۱:۵۷
من اصلیتم خوزستانی هستش و ساکن مشهد هر سری که میخوام برم اهواز مجبورم آب معدنی برای خورد خوراکم از مشهد یا شهرهای قبل از خوزستان تهیه کنم که اونجا حتی آب تصفیه رو هم نمیشه خورد چه برسه به آب شیر (2349773) (alef-3)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۰:۰۴:۱۱
با سلام
از سايت وزين الف خواهش مي كنم در درج كامنت هايي كه بوي تفرقه و قوم گرايي شديد دارند احتياط كامل كنند.
اينجانب خوزستاني هستم مشكل كم آبي مشكلي فراگير در كل ايران است و اين مشكل در جاي جاي ايران نمايان است.
در اصفهان با خشك شدن زاينده رود در چهار محال با مشكل محيط زيست و از بين رفتن جنگل ها و در خوزستان با خشك شدن هور ها تالاب ها و شور شدن نخلستان ها و غبار هاي فزاينده شهر ها.
مقابله با اين مشكل تنها با سد زدن ها و منحرف نمودن مسير رودخانه ها نيست الگوي مصرف بايد تغيير نمايد.
مديريت كلان مستلزم مديريت كلان صنايع و كشاورزي و توزيع متناسب آن است.
آنچه باعث شده كه به فرض ما به جاي بردن بسياري از پالايشگاهها در سواحل دريايي آنها را در نقاطي ببريم كه هم طبيعت ما را و هم كشاورزي را همه تحت تاثير قرار داده است.
با تاسف ملاحظه مي شود هنوز هم نمايندگان شهر ها و استان ها گوي سبقت را جهت احداث فلان پالايشگاه و صنايع بدون آينده نگري از هم مي ربايند. (2349790) (alef-13)
 
چهارمحال و بختیاری
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۱:۳۵:۵۰
به نظر من این اصفهانیا یکم که نه دیگه دارن بیش از حد جو سازی میکنن
اگه آب برای شرب میخواین حرفی نیست بیاین آب بهتون میدیم ولی قانونی اونم اگه آب مازاد باشه به صورت لوله کشی نه این که با تونل گلاب 2 که قطر دهانه تونل به اندازه ارتفاع یه ساختمان سه طبقه هست به صورت غیر قانونی حفر کنید و بخواید از طریق لابی که توی مجلس دارین کار را پیش ببرین
یادتون نره ما چهارمحالی ها و اهوازی ها و بختیاری ها همه پشت هم هستیم و نمیگذاریم مردم خودمون تشنه باشن و کارون خشک بشه که شما ها برین لب سی یو سه پل و قایق سواری کنید
. (2349989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۳:۳۴:۴۰
متاسفم برای این همه نژاد پرستی (2350339) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۰۸:۵۷
سلام جای تاسف است که نظراتی که دوستان میدهند بدون اطلاعات است وبزرگترین مشکل ضغف مدیریت درمسیر رودخانه است وبرداشتهای بی رویه کسی که هیچ اطلاعاتی نسبت به تونل بهشت اباد اردل وگلاب سامان نداره واستانهای کهگلویه وچهارمحال وبختیاری رو اشتباه میگره چرانظر بیخود میده ..مشکل اب ضعف مدیرت است نه چیز دیگری (2350087) (alef-3)
 
جعفر
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۵۰:۳۲
با سلام تمام این مطالبی که شما عزیزان گفتید درست اما اگر به تصاویر این تجمع نگاه کنید میبینید که خشک شدن رودخانه بیشتر به خاطر بی عفتی و گناه خود ما است و اگر کمی به خدا نزدیک شویم وضع بسیار بهتر میشه (2350213) (alef-3)
 
اصفهانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۳:۴۲:۴۳
تمام کامنتها بر علیه شهر و مردم اصفهان نوشته شده در حالی که مردم اصفهان هیچ چشم داشتی به آب کارون ندارند فقط حقشونا میخواهند این نمیشه که مردم چهار محال با موتورهای پمپاژی که در بالا دست رودخانه گذاشتند آب رودخانه را به پای مزارع گردو و ... بفرستند و مابقی آن هم توسط کارخانجات و دیگر شهرها مانند یزید وقم برده شود و مردم اصفهان سهمشان از آب زاینده رود صفر باشد (2350352) (alef-6)