توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267000
طاقت مسئولین کی قرار است طاق شود؟‎
بخش تعاملی الف - ناصر خادمی ماشاری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۹
حادثه شنیع و غیر انسانی فرودگاه جده نه تعرض مأمورین کثیف وهابی به دو نوجوان ایرانی که تعرض آل سعود به حیثیت و ناموس ایران و ایرانی بود. نمی دانم چرا برخی متولیان کشور در قبال اهانت و هتک حرمتهائی اینچنین، به تذکرات شدیدالحن بسنده می کنند و نهایتاً یک نامه گلایه آمیز و تأکید بر حسن همجواری و احیاناً تقاضای برخورد قاطع با عوامل حادثه و دیگر هیچ! آیا مسئولین محترم میدانند که وقتی در مواجهه با چنین اهانات و بلکه جنایاتی اعلام میشود؛ سفیر، کاردار یا کنسول را فرا خواندیم و به وی اعتراض شدیدالحن کردیم و ایشان هم ناراحت و متأسف شد، خجالت کشید و قول پیگیری داد و رفت، چه حالی به مخاطب دست می دهد؟

اگر کسی مدعی شود این قبیل اهانتها برای اولین بار رخ داده است و یا اینکه آنرا تنها به رذالت همان فرد یا افراد کثیف مرتبط بداند لااقل عقل ناقص نگارنده سطور نمی تواند این را هضم کند چرا که در سالیان گذشته خبر اهانت به ایرانیان در کشورهای مختلف را کم نشنیده ایم. لابد چون طرف سعودی حساسیت متولیان امر عمره را بیشتر در اصل برقراری و تداوم آن می بینند و نه حوادثی اینچنین، شکی نیست که در این موضوع خاص، حرکتی چون بازگرداندن هواپیمای حامل زائران اصفهانی را هم برای تحت الشعاع قراردادن و به حاشیه بردن آن اهانت بزرگ به اجرا گذارده اند. جای تأسف است در حالیکه سفر زائرین ایرانی بزرگترین سهم را در ایجاد درآمدهای توریسم مملکت سعودی به عهده دارد و طبیعتاً از این منظر باید سعودیها ملتمس و قدردان ایران باشند ولی برعکس روند طبیعی امر، رفتارمان نشان داده است که همواره ما مُتَمَنّیِ و بدهکار آل سعود بوده و هستیم.

معلوم نیست که دولت محترم هچون برخی دولتهای سَلَفَش چه اصراری دارد تا تحت هر شرایطی، یک سفر زیارتی مستحب دایر بوده و همواره انجام شود؟ آقایان دولتمرد منتظر چه هستید؟ نکند تا یکی از متولیان و مسئولین امر، مورد اهانت های مستقیم وهابیون قرار نگیرد بنا نیست اقدامی جدی صورت پذیرد؟ اصلاً اگر تصمیم گیرندگان و دست اندرکاران یک دقیقه خود و فرزندانشان را جای همین خانواده ها و این دو نوجوان بگذارند، به چه نتیجه ائی میرسند؟ باور کنید اگر خانواده و فرزندان مسئولین امر حج و عمره به هنگام سفر به عربستان از مزایای ویژه ائی بهره نمی گیرند، بر اساس قانون احتمالات وقوع این قبیل اهانت ها برای آنان نیز محتمل است و اصلاً مگر برای یک مسئول مسلمان، تفاوتی می کند که یک برادر مسلمان یا خانواده اش را مورد اهانت قرار دهند یا با خود او و خانواده اش چنین کنند؟

در همین کشور نصف و نیمه امارات که به جرأت می توان ادعا نمود بیشترین حجم سرمایه اش به ایرانی ها تعلق دارد و بیشترین میزان تجارت خارجی و درآمدش را از راه ترانزیت یا صادرات مجدد کالا به ایران بدست می آورد نیز با جماعت ایرانی بدتر از عربستان رفتار می کنند که اوج بی حرمتی ها را در دولت گذشته شاهد بودیم. دریغ از یک برخورد شایسته و پیدا نیست چه رمز و رازی در تجارت ما حاکم است که از سال های پس از انقلاب اسلامی و علی الخصوص بعد از جنگ تحمیلی انگار بر ما حرام است تا خرید کلان کشورمان از مبداء تولید باشد و حتماً بایستی دست دوم و گاه چندم و از تجار اماراتی خرید صورت پذیرد. در معدود خریدهای مستقیم نیز انگار که حمل مستقیم آن روا نیست، باید غیر مستقیم و از طریق جبل علی باشد و یک حق ناحقی به این نمک ناشناسان هم بدهیم. در مقابل این سود رسانی های کلان، جماعت ایرانی هم از همان بدو ورود به فرودگاههای امارات مورد چه اهانتهائی که قرار نمی گیرد.

اگر دولت بدلیل شرایط مختلف آنقدر اقتدار ندارد که مسئولین یک کشور را وادار به حفظ حرمت هموطنان مان کند گله ائی نیست، گله آنجاست که چرا باز هم باب سفرهای غیر ضرور را باز گذاشته است؟ عربستان را گیریم که عُمّالِ وهابی به خاطر عِناد مذهبی شان، با شیعیان اینگونه رفتار می کنند از طرفی، تَمَتُّع را به دلیل وجوب شرعی آن ناچار به انجامش هستیم ولی آیا عمره مفرده که امریست مستحبی را هم نمی توان تعطیل نمود؟ جلو سفرهای تفریحی خصوصاً خانوادگی ایرانی ها به امارات، آنهم به بهانه مناسبتهای مختلف عید و تابستان را که می توان گرفت؟ در کشور عراق که دولت شیعی حاکم است و ایران هم در خط مقدم حفظ امنیت این کشور و در کنار دولت و ملت عراق ایستاده است دیگر چرا؟ کاش دولت به درد دل زائرین عتبات هم گوش فرا دهد که چگونه برخی عوامل عراقی در مرزها با زوار ایرانی برخورد اهانت آمیز دارند و به بهانه های واهی آنان را مورد مَضحکه و آزار و اذیت قرار می دهند.

اعتبار دادن به پاسپورت ایرانی پیشکش، محض رضای خدا عجالتاً جلو سفرهای غیر ضرورمان را بگیرید.