توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 165319
همایش تبیین نقشه راه تولید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
بخش فرهنگي الف، 9 شهریور 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۲
چهارمین کارگاه و اولین همایش سه روزه تبیین نقشه راه تولید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هشتم لغایت دهم شهریور در شهرستان ورامین برگزار می گردد.

آقایی دبیر این همایش سه روزه در مورد فلسفه و اهداف این کارگاه و  همایش به خبرنگار الف گفت:
در ميان مسئولين و مردم و جامعه نخبگاني درك روشن و تفصيلي از الگوي پيشرفت اسلامي وجود ندارد و معمولا  الگوي پيشرفت اسلامي و توسعه غربي يكسان انگاشته مي شود. مهمترين خطر يكسان انگاري توسعه غربي و پيشرفت اسلامي هدايت تحولات اجتماعي و تخصيص مقدورات جامعه به سمت تحقق شاخص هاي توسعه غربي مي باشد؛ كه اين به معناي پذيرش ضمني عدم دخالت اسلام در اداره جامعه است. جامعه علمی ما فکر می‌کند پیشرفت اسلامی همان توسعه است؛ البته با تغييراتي! اين در حالي است كه ماهیت الگوی پیشرفت اسلامی به کلی با توسعه غربی(Development) متفاوت است‌. اگر در اين شرايط كه جامعه علمي، توسعه و پيشرفت اسلامي را یکسان می‌پندارد طرحي را برای تولید الگوی پیشرفت اسلامی‌ دنبال كنيم چه خطری پیش می‌آید؟ خطري كه خیلی ظریف است؛ ممکن است به اسم الگوی پیشرفت اسلامی توسعه را رنگ کنند و به ما بدهند، يعني یک نوع توسعه را بگذارند جلوی ما و بگویند این هماني است که انقلاب به دنبالش بود‌

محمد رضا آقایی اضافه کرد : در نقشه راه توليد الگوي پيشرفت اسلامي ما روی اين موضوع متمرکز شده ایم؛ به عبارت ديگر از یک طرف تولید الگوی پیشرفت اسلامی کار یک نفر نیست و باید همه بضاعت علمی کشور در حوزه و دانشگاه و همه نهادها به کار گرفته بشود، تا ان‌شاءالله در یک آینده میان مدت، یا بلند مدت الگوی پیشرفت اسلامی به‌تدریج تولید و عملیاتی بشود، اما از طرف ديگر وقتی می‌خواهید همه را به کار بگيريد توسعه را پيشرفت اسلامي انگاشتن خطر اصلي پيش روي ماست.

تبيين تفاوت هاي توسعه غربي و پيشرفت اسلامي به عنوان زمينه سازي براي مديريت تحولات اجتماعي به سمت گام سوم پيشرفت اسلامي(تحقق دولت اسلامي) . ممكن است مخاطب ما در حوزه و دانشگاه اين را قبول نداشته باشد و بگويد مسئله الگوي پيشرفت اسلامي اصلا چيزي در حد ساخت يك تمدن جديد نيست! گاه شما الگوهاي توسعه را موضوع انتقال به ساخت تمدن مدرن در كشور مي‌دانيد. الگوي توسعه ابزار مدرنيزاسيون است. اگر كشوري بر اساس الگوي توسعه عمل كند از عدم توسعه به توسعه‌يافتگي تغيير پيدا مي‌كند. يك وقت الگوي توسعه را در اين سطح مطرح مي‌كنيم، البته عده اي دركشان از توسعه مثلا به معناي افزايش GDP و افزايش ارزش افزوده است! من احساس نمي‌كنم اساتيد دانشگاه يا علماي حوزه (آن‌ها كه در بحث مسلط هستند) موضوع توسعه را به افزايش توليد كشور يا مثلاً توليد يك سري محصولات منحصر يا محدود بدانند. مسئله اصلي توسعه و الگوهايش ساخت يك تمدن است. حالا وقتي شما مي‌گوييد الگوي پيشرفت اسلامي يعني ابزار ساخت تمدن اسلامي. اگر كسي الگو را در اين سطح قبول نداشته باشد، يعني اصلا مدعي تقابل انقلاب و مدرنيته نبوده است، طبيعتاً با چنين افرادي سخن گفتن از الگوي پيشرفت اسلامي- به معنايي كه گفتيم- و «جدول موضوعات انتقال نظام» مفيد نيست. چنين افرادي به دنبال الگوي مالزي و تركيه و... هستند. يعني نام اسلام را به الگوي مورد نظر خود مي‌چسباند و مي‌گويند كه اين همان الگوي پيشرفت اسلامي است.

وی افزود :شاید بتوان گفت مهمترین مبحث مطروحه معرفي جدول شماره يك گفتمان عدالت و پيشرفت (اولين نقشه راه توليد الگوي پيشرفت اسلامي) می باشد.

ایشان در توضیح این جدول گفت: جدول شماره يك گفتمان عدالت و پيشرفت؛ معرف و تبيين كننده ي موضوعات مرتبط با مديريت تحولات اجتماعي به سمت گام سوم پيشرفت اسلامي(تحقق دولت اسلامي) مي باشد. اين موضوعات براساس ظرفيت هاي فكري و انساني و امكانات فعلي جمهوري اسلامي گزينش شده اند و تحقق آنها تحولات اجتماعي را به سمت پيشرفت اسلامي هدايت خواهد نمود. پردازش صحيح به اين موضوعات حقيقت ناكارآمدي توسعه غربي در تحقق آرمانهاي اسلامي انقلاب را تبيين خواهد نمود.
لازم به ذکر است بنا بر اعلام دبیر همایش ، برگزاري نشست و كارگاه آموزشي با محوريت تدريس ،به صورت  مباحثه و تقرير نويسي حول محورهاي 27 گانه اولين نقشه راه توليد الگوي پيشرفت اسلامي – ایرانی در سه روز به صورت بیشینه تدریس و کمینه مباحثه در روز اول و بیشینه مباحثه و کمینه تدریس در روز دوم و تعامل و پرسش و طراحی سند تدوین در روز سوم برگزار خواهد شد .

 آقایی به تهيه جزوه آموزشي، تبليغي با موضوع بررسي آفت هاي توسعه غربي،تهيه جزوه آموزشي، تبليغي با موضوع ضرورت توليد پيشرفت اسلامي و تهيه جزوه براساس محورهاي اولين نقشه راه توليد الگوي پيشرفت اسلامي به عنوان محصولات این کارگاه و همایش سه روزه اشاره کرد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.