نظر منتشر شده
۹۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 290158
نخستین واکنش شورای نگهبان به سخنان روحانی: نظر نهایی تأیید یا رد صلاحیت‌ها با ما است
بخش خبری الف، 30 مرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۲۶
معاون اجرایی شورای نگهبان گفت: نظر نهایی تأیید یا رد صلاحیت‌ها طبق قوانین با شورای نگهبان است.

سیامک ره‌پیک، معاون اجرایی شورای نگهبان و عضو حقوقدان این شورا در واکنش به سخنان اخیر رئیس‌جمهور به تسنيم گفت: نظر نهایی و بررسی صلاحیت‌ها از جهت تأیید یا عدم‌تأیید صلاحیت‌ها طبق قوانین متعدد پس از اینکه ابتدائاً ثبت‌نام در دستگاه اجرایی، وزارت کشور و تشکیل پرونده در هیئت اجرایی صورت می‌گیرد، در مرحله آخر نظر نهایی را شورای نگهبان اعلام می‌کند و این امر مبتنی بر قوانینی است که سال‌ها اجرایی شده است.

وی افزود: البته غیر از بحث بررسی صلاحیت‌ها که بخشی از برآیند انتخابات است، برگزاری انتخابات در روز برگزاری، شمارش آرا و بحث‌های پس از آن از وظایف دستگاه اجرایی است و دستگاه نظارتی هم در تمام این فرآیندها نظارت می‌کند و تمامی اینها در قوانین پیش‌بینی شده است.

ره‌پیک خاطرنشان کرد: حتی در شعب اخذ رأی پیش‌بینی شده که عوامل نظارتی چه وظایفی دارند و عوامل اجرایی چه وظایفی را به‌عهده دارد و تمامی این مراحل برگزاری انتخابات سال‌هاست که اجرایی شده و در آینده هم انجام خواهد شد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات با اشاره به اینکه همه باید براساس مفاد قانون کما اینکه در گذشته همکاری می‌کردند، باید همکاری‌ها و هماهنگی‌های خود را ادامه دهند، تصریح کرد: شورای نگهبان که هم وظایف مهمی در تمامی مراحل برگزاری انتخابات به‌عهده دارد، اطلاق قانون اساسی، اصول قانون اساسی و هم مصوبات شورای نگهبان و برخی نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام و مواد متعدد در قوانین عادی مصوبات مجلس همه تأکید دارند که نظارت شورای نگهبان مربوط به همه مراحل انتخابات و فرآیندهای انتخابات از ابتدا تا انتها است و این روش از ابتدا وجود داشته و ان‌شاءالله ادامه پیدا خواهد کرد و امیدواریم انتخاباتی خوب با نظارت بسیار خوب در اسفندماه داشته باشیم.

عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره این سخنان رئیس‌جمهور «شورای نگهبان ناظر است و مجری نیست و کسی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا خیر، هیئت اجرایی است» تأکید کرد: قانون اساسی نظارت بر انتخابات را به‌عهده شورای نگهبان گذاشته است. نظارت هم بر اساس قانون عادی و هم تفسیر قانون اساسی به‌عهده شورای نگهبان است و عام و استصوابی است یعنی مؤثر است.

معاون اجرایی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه شورای نگهبان نظارت می‌کند و براساس اختیاراتی که برایش لحاظ شده،‌ تصمیم می‌گیرد، اظهار داشت: در مواردی درباره صلاحیت‌ها صریح قوانین است که شورای نگهبان و هیئت‌های نظارت در مراحل مختلف نسبت به تأیید یا رد صلاحیت‌ها تصمیم می‌گیرند. اینها برداشت از قانون نیست و عین عبارات قانونی است که شورای نگهبان نظارت می‌کند و در این نظارتش اختیار دارد که تأیید یا رد کند، البته براساس مستندات و قانون اقدام می‌کند و پیش از این هم همین‌طور عمل شده و در آینده نیز همین‌گونه عمل خواهد شد یعنی مستندات ملاحظه و بررسی می‌شود و براساس همین مستندات و طبق قانون در بحث صلاحیت اختیار رد و یا تأیید صلاحیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در بحث برگزاری انتخابات هم شورای نگهبان نظارت می‌کند و هم هیئت‌های نظارت، نظارت دارند، گفت: طبق قانون و از طریق مواد قوانین انتخاباتی هم در برخی موارد می‌تواند آرای یک صندوق، آرای یک حوزه انتخابیه را اگر مخدوش و یا خلاف قانون باشد، نسبت به ابطال آن اقدام کند.

ره‌پیک با تأکید بر اینکه در برخی موارد طبق قانون و با توجه به اختیارات شورای نگهبان این شورا می‌تواند حتی نسبت به ابطال کل انتخابات تصمیم بگیرد، خاطرنشان کرد: این اختیارات قانونی است و معنی نظارت این است. در اجرا سازوکارهای برگزاری انتخابات ایجاد می‌شود و نظارت هم یعنی اینکه نظارت‌ها را به‌عهده دارد و هر جایی که براساس قانون از این مسیر قانونی انحرافی پیدا شد، هم آن انحراف را باید ملاحظه کند و ببیند و هم در مورد آن طبق قانون تصمیم بگیرد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: هیئت‌های اجرایی با شروع انتخابات و با دستور شورای انتخابات فعالیت خود را آغاز می‌کند و این هیئت‌ها اختیاراتی در بحث انتخابات دارند که در قانون آمده است و هیئت‌های اجرایی در حدود اختیاراتی که دارند، عمل می‌کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که بررسی صلاحیت‌‌ها هم جزو اختیارات هیئت‌های اجرایی است یا خیر، گفت: در بحث صلاحیت‌ها کسانی که برای انتخابات ثبت‌نام می‌کنند و خود را در معرض کاندیداتوری قرار می‌دهند، پرونده این کاندیداها در هیئت اجرایی تشکیل می‌شود و این هیئت‌ها درباره آنها نظر می‌دهند.

ره‌پیک در پاسخ به این سؤال که آیا هیئت‌های اجرایی فقط در مورد صلاحیت این کاندیداها نظر می‌دهند، تصریح کرد: هیئت‌های اجرایی نسبت به تأیید یا رد این کاندیداها نظر می‌دهند و این نظر اولیه است و باید تأیید یا رد صلاحیت‌ها در هیئت نظارت استانی و سپس هیئت مرکزی انتخابات و در برخی موارد با توجه به رد و اعتراض‌ها در شورای نگهبان مطرح شود.

وی افزود: در واقع کارهای مقدماتی انجام می‌شود که در قوانین نیز پیش‌بینی شده است و در مراحل بعدی هر کدام از هیئت‌های نظارت اختیاراتی دارند و در هر مرحله‌ای نسبت به تأیید یا رد تصمیم می‌گیرند و نظر نهایی در تأیید یا رد صلاحیت کاندیداها طبق قوانین با شورای نگهبان است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار داشت: برداشت از قانون اساسی سلیقه‌ای نیست و این‌ها نصوص قانونی بوده و صریح قوانین است که طی این سی و چند انتخابات اجرایی شده است.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پاسخ به این سؤال "این‌گونه مطرح شده «شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را انجام دهد و باید به قانون اساسی توجه کامل داشت.» پیش از این درباره اصل اختیارات شورای نگهبان از این شورا استفساریه‌ای شد که در تفسیرش آمده بحث صلاحیت‌ها قطعاً با شورای نگهبان است. به‌نظر شما چنین شبهاتی مطرح می‌شود؟" تأکید کرد: اگر ما نگاه خوبی به مسئله داشته باشیم فرض ما باید بر این باشد که مثلاً بخشی از برآیند انتخابات که در دستگاه اجرایی است توضیح داده شده و شورای نگهبان هم طبق قانون ناظر است، نه بیشتر و نه کمتر.

وی در ادامه گفت: بنابراین فرض کنید که در واقع بحثی که مطرح شده در مورد چارچوب قانونی بوده و اگر یک موقع قانونی هم بوده باید رفع ابهام شود.

ره‌پیک در پایان خاطرنشان کرد: اختیارات کاملاً روشن است. دستگاه نظارتی چه در بحث صلاحیت‌ها و چه در بحث تأیید برگزاری انتخابات و نظارت بر برگزاری انتخابات طبق روال گذشته و مطابق قانون اختیارات دارد و طبق حدود اختیاراتش عمل خواهد کرد.
 
کلمات کلیدی : روحانی+شورای نگهبان
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۱:۳۶:۵۸
بر اساس روال گذشته عمل کردن دلیل نمیشود که پس اشکالی ندارد. (3130190) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۸:۳۶
احسنت بر شورای نگهبان عزیز (3130665) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۷:۳۳:۴۶
من هم تشکر می کنم
چون شورای نگهبان به آقای روحانی قانون را یاد اوری کردند
رئیس محترم جمهوری
شما خودتان مانند یک معلم اخلاق به ملت می فرمودید که قانون مهم است و همه موظف به اجرای قانون هستند
متاسفم واقعا (3134006) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۵:۰۹
خوب اگر قرار باشد شورای نگهبان به قول رئیس جمهور فقط تماشا کننده و ناظر

باشد و قوه مجریه خود انتخابات را برگزار کند پس این نظارت به چه درد می

خورد؟!!!!

مسلما منظور امام خمینی (ره) و نویسندگان قانون اساسی این بوده که نظارت

جلو خلاف ها و سوء استفاده ها را بگیرد و این امکان ندارد مگر آنکه دستگاه

نظارتی فقط تماشا کننده صرف نباشد و این نظارت منتج به جلوگیری از اعمال

نفوذ باشد و همچنین مثل همه کشورهای دنیا که به هر کسی اجازه نمی دهند

رئیس جمهور بشود شورای نگهبان هم مظابق ارزش های اسلام و انقلاب افراد را

تایید نماید

رئیس جمهور هم از قبل همه اینها را می دانسته و خودش هم از این کانال ها

گذشته است و با قبول این قانون به حراست و اجرای آن سوگند خورده است و

اکنون حق ندارد در زمین دشمن بازی کند و حرفهای رادیو بی بی سی را تکرار

کند (3130981) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۶:۴۱
نظارت برای این است که صاحبان نفوذ و قدرت سوء استفاده نکنند مثلا سیب زمینی و سود سهام و .... قبل از انتخابات پخش نکنند ! ادارات دولتی را به ستاد انتخاباتی تبدیل نکنند از صدا و سیما بطور غیر منصفانه استفاده نکنند ! هزینه های انتخاباتی را از بیت المال به دست نیاورند (3132466) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۱:۱۹
نظارت کند و خلاف را به د ستگاه قضا گزارش کند تا دستگاه قضا برخورد کند ... (3132719) (alef-13)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۱۴:۰۰
خب اگه قراره رییس جمهور فقط یک تدارکاتچی باشد و فقط ساخت صندوق های رای را به عهده داشته باشر این چه ریاستی است بر جمهوری؟شما لطف کن منظور امام خمینی رو تحریف نکن.زمان امام شورای نگهبان اصلا اینگونه نبود که حالا هست.شما احتمالا سنتون کمه اون موقع رو به خاطر ندارید. (3133837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۵:۲۷
بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی «تفسیر قانون اساسی به عهدهٔ شورای نگهبان است» (3131050) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۴:۵۹
بهتره هرچه سریعتر قانون اساسی مورد بازبینی قرار بگیرد و ابهاماتش برطرف شود تا نیاز به تفسیر نداشته باشد و اختلافات به پایان برسد (3131797) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۲۲:۳۹:۵۰
قانونی که صریح و مشخصه نیاز به تفسیر ندارد ... (3133471) (alef-13)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۱۷:۰۵
قانون اساسی وحی منزل نیست که نشه تغییرش داد.وقتی میبینیم تفسیر کردنش توسط شورای نگهبان مخصوصا در اصول مربوط به خود شورای نگهبان نادرسته باید بازبینیش کنیم و مشکل رو حل کنیم همانطور که بعد از رحلت امام بازبینی شد ولی متاسفانه به خاطر عدم دقت این همه مشکل بوجود اومد. (3133843) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۱:۵۴
در کدام قانون گفته شده که نظارت استصوابی است؟ (3132722) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۱۹:۲۸
در ضمن درست است که نظر نهایی تأیید یا رد صلاحیت‌ها با شما است اما حق تبلیغ برای هیچ کاندیدای خاصی را هم ندارید . (3133852) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۲۳:۲۹
ناگفته نماند طبق قانون اساسی شورای نگهبان فقط در باب نامزد ریاست جمهوری حق نظارت استصوابی برای رد یا تأیید آنها را دارد و این روال از پس از رحلت امام آغاز شده و قبل از آن وجود نداشته است. (3133861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۵۲:۳۳
در تأیید فرمایش هموطن عزیزم متذکر میشوم یکی از دلایل اشکال بر عملکرد شورای نگهبان همین سیل نظرات مخالف است که تازه سایت محترم الف نمی تواند اقدام به انتشار همه آنها بنماید . (3133882) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۱:۳۷:۲۸
متاسفانه شورای نگهبان خودشو مساوی با قانون میدونه (3130191) (alef-13)
 
سفری
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۱۱:۵۷
مجلسی که خودش نظارت استصوابی قبول کرده و روحانی هم در آن مجلس حضورداشته است

این نوع نظارت در مجلس شورای اسلامی و در همان دوره اول مجلس و در تاریخ 27/10/1362 به تصویب مجلس رسید و مجلس نیز این نوع نظارت را به رسمیت شناخت. در آن روز که لایحه انتخابات مجلس بحث و بررسی می‌شد، ماده سه این لایحه به این قرار به تصویب اکثریت اعضای مجلس اول رسید: «نظارت بر انتخابات مجلس، برعهدة شورای نگهبان است. این نظارت عام و در تمام مراحل، در کلیة امور مربوط به انتخابات جاری است،»[2] البته کلمه استصوابی در مجلس چهارم به تصویب مجلس رسید و ماده سه این لایحه به این نحو اصلاح شد: «نظارت بر انتخابات مجلس، برعهدة شورای نگهبان است. این نظارت استصوابی و عام و در تمام مراحل، در کلیة امور مربوط به انتخابات جاری است.»[3]

دو نکته جالب درباره این ماده از قانون انتخابات مجلس وجود دارد:

اول: اینکه این قانون در مجلس به تصویب اکثریت نمایندگان رسید که به اعتراف دکتر روحانی بهترین مجلس پس از انقلاب بوده است و همین امر نشان می‌دهد که همان مجلسی که بهترین بوده است، بهترین نهاد برای بحث نظارت بر انتخابات را شورای نگهبان می‌دانسته، نه هیئت‌های اجرایی.

دوم: اینکه دکتر روحانی یکی از نمایندگان مجالس اول و چهارم بوده و احتمال زیاد در آن زمان موافق این ماده از قانون انتخابات بوده‌اند و حتی اگر نبوده‌اند نیز، باید به روند قانونی که از سوی نمایندگان مجلس به تصویب رسیده احترام گذاشته و خلاف آن را در سخنرانی‌های عمومی تکرار نکنند. (3131081) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۸:۳۲
نظارت استصوابی بعد از مجلس سوم شکل گرفت. از مجلس اول تا سوم به این شکل بود که اگر هیات اجرایی کسی را رد می کردند شورای نگهبان به مانند قاضی و داور می توانست او را تایید کند تا حقی از کسی ضایع نشود و شورا خود راسا حق رد صلاحیت کسی را نداشت. (3131865) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۶:۲۸
شاید مجلس بخواهد نظرات خود را اصلاح کند (3132103) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۲۲:۴۴:۴۵
مجلس فقط نظارت رو تصویب کرده و تازه سال ۷۰ شورای نگهبان قانونی را که یک دهه طور دیگه ای اجرا می شد رو طور دیگه تفسیر کرد و جالب این که در طول حیات امام شورای نگهبان همون ناظر بوده ... (3133481) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۰۰:۲۲
من به عنوان يك ايراني نظرات رئيس جمهور منتخب را قبول داريم. (3130219) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۱:۱۷:۰۱
رییس جمهور خودش با قبول داشتن همین قوانین کاندید شد و حالا رنگ عوض کرده . (3130496) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۲۶:۴۳
در نتیجه برای دور بعد نباید تایید شود (3131925) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۶:۳۷
موضوع این نیست که کسی رنگ عوض کرده باشه.
موضوع اینه که شورای نگهبان با موضع گیریهای متعدد در ادوار مختلف و انتخاباتهای گوناگون و با خط و نشان برای گروههای سیاسی بیطرفی خودش رو کاملا زیر سوال برده. نتیجتا شورایی که بی طرف نباشه حق نظارت به صورت استصوابی رو نخواهد داشت.
وقتی این رویه غلط هست، باید در اولین فرصت اصلاح بشه نه اینکه بدلیل رییس جمهور شدن آقای روحانی با همین رویه، بخواهیم تا ابد شیوه غلط رو بپذیریم. (3132564) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۳۰:۲۵
من به عنوان یک ایرانی ،قانون اساسی راقبول دارم (3130876) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۲:۵۱
تریب اصول قانون اساسی با معنی است. اگر قانون یا اصلی یا تفسیری بخواهد اصول مهمتر را از میان بردارد یا بی اثر کند باید تغییر کند.
البته راه این کار با روش فعلی اگر بسته نباشد بسیار تنگ است.
اما تا وقتی قانون است همه باید مطیع باشند. (3131233) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۲۴:۰۳
نه حرف اقاي روحاني مغايرتي با قوانين دارد نه سخنان اقاي ره پي...هر دو يك حرف را ميزنند ولي متاسفانه عده اي ميخواهند بهره برداري سياسي كنند...انگار شغل عده اي در اين كشور شده ايراد گيري بيمورد از دولت ...تا ريس جمهور حرفي ميزند عده اي هماهنگ شده ان حرف را با نظر خود تفسير ميكنند.... (3130265) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۴۳:۱۹
اینو شما میگین نه قانون (3130297) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۴۳:۵۱
ما که استدلالی ندیدیم ایشون فقط گفته بود ما تایید صلاحیت میکنیم چون ناظریم!! ما میگیم تایید صلاحیتها با شما نیست دوستان بدون استدلال میفرمایند نه ما باید تایید کنیم. کاری که از پایه غلط باشه نمیشه براش استدلال درست اورد. تایید کردن و رد کردن عده ای حق مردمه و با رای دادن متجلی میشه. (3130299) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۴۵:۵۳
نظارت خیلی واژه صریحی است ... نه ناظر و نه مجری نمی تونن تایید صلاحیت کنن ... تایید صلاحیت می تونه بر اساس نظر دادگاه و مستدل باشه نه بر اساس خوشامد اشخاص (3130303) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۵۴:۴۶
بنده خدا آقای روحانی هم همین را گفته
مسئولیت تایید صلاحیت ها بر عهده شورای نگهبان است و وظیفه اجرای آن توسط دولت (3130313) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۴:۲۴
اگر مسوولیت تایید صلاحیت بر عهده شورای نگهبان است باید در مقابل تمام تخلفات روسای جمهور پیشین مواخذه شود. مسوولیت جز این معنی و مفهوم معقولی ندارد.
نمی شود شما کسی را تایید صلاحیت کنی و بعد مسوول اعمالش نباشی! (3131239) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۲۰:۱۰
مسول یعنی مورد سوال درست گفتی (3133855) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۳۷:۵۶
اینکه شورای نگهبان باید مقابل تمام تخلفات روسای جمهور پیشین « علی الخصوص احمدی نژاد » باید مواخذه شود یک مطالبه ملی است. (3133870) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۵۵:۴۷
درخصوص لزوم بیطرفی و سخنان قبل و اخیر آقای جنتی اعلام نظر نفرمودن؟
آیا سخنرانی در میتینگ های کاندیدا ها هم جزو وظایف شورای نگهبانه؟ (3130315) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۰:۲۰
درموردحضوربرخی ازدولتی هادرجلسات یک حزب خاص چی ؟ لازم نیست دراین مورد کسی توضیح دهد؟ (3130964) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۷:۲۹
خب دولت گرایش سیاسی و حزبی داره شورای نگهبان هم باید گرایش داشته باشه؟قاون چی میگه؟ بعد هم که بهتون میگن کم سواد فریاد میکشید و مظلوم نمایی میکنید (3131811) (alef-13)
 
اکسیر
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۳:۱۱:۰۲
بله همه گرایش سیاسی دارن.درسته.
گرایش سیاسی داشتن با کار سیاسی کردن فرق داره."کارسیاسی" هم با"سیاسی کاری" متفاوته.
اینکه بعضی افراد, نهادها و.. از دخالت در سیاست منع اکید شده اند دلیل عقلائی داره.مثلا یک نظامی نمیتونه بگه چون معلمها کار سیاسی میتونن بکن پس منم لابد میتونم.خداوکیلی اگه بشماها کم سواد بگن ناراحتی داره؟ شورای نگهبان نیز بالطبع دارای گرایش سیاسی هست لکن اجازه سیاسی کاری ندارد.مشکل اینجاست که برحی اعضاء شورا موضع گیریهای علنی سیاسی در حمایت از یکی و رد دیگری داشنه است.با این اوصاف باید بمردم حق داد که نسبت به عملکرد این نهاد مطمئن نباشند.صحبت از عملکرد برخی اعضای فعلیست وگرنه.ضرورت وجود شورای نگهبان بحثی ندارد.برخی دوستان که در چنین مواردی قانون را یادآور میشوند حتما میدانند قانون اساسی فصول مختلفی دارد که ایکاش این دوستان و حتی شورا نسبت به آنها نیز حساس باشند. ولی متاسفانه یومنون ببعض و یکفرون..... هستند (3146056) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۲۰:۰۲
نه لازم نیست. (3133854) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۵:۳۰
قانون نظارت شورای نگهبان را"نظارت استصوابی"می داند.یعنی هم نظارت وهم تاییدیاردصلاحیت افراد.رییس جمهورخودشان هم ازکانال همین قانون به ریاست جمهوری رسیدند.این که دیگراینهمه سفسطه ومغلطه لازم ندارد.کسانی که مشکلی ندارندنبایدازاین قانون بترسند.آن راکه حساب پاک است ....... (3130983) (alef-13)
 
Milad
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۵:۵۷
اقا علی واقعا خودتو زدی به نااگاهی یا نطرت اینه؟
حرف حساب رییس جمهور اکثریت مردم اینه این شورا از ریل اصلیش خارج شده و داره جناحی تایید و رد صلاحیت میکنه ترو خدا الانم نیا بگو نه اینطوری نیست و این شورا عدالتو رعایت میکنه (3131633) (alef-13)
 
رزمنده دفاع حق علیه باطل
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۴۶:۰۱
علی جان وقتی صحبت از قانون میشود ، قانون اساسی اولویت دارد .
اگر قانون اساسی را مطالعه بفرمائید خیلی شفاف به شما میگوید نظارت استصوابی شورای نگهبان فقط برای نامزد ریاست جمهوری است .

ام چرائی اینکه پس از یک دهه و پس از رحلت بنیانگذار نظام ، مجلس چهارم که برای اولین بار متکثر از یک جناح خاص شد اقدام به تصویب قانون برای سرایت نظارت استصوابی شورای نگهبان در امور مجلسین شورا و خبرگان میشود برای خیلی ها جای اما و اگر دارد . (3133878) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۳:۲۸:۲۸
واقعیت آنستکه مردم خسته از تنگ نظری ها و با تجربه از گذشته ها اگر تغیری در رفتار ها نبینند اشتیاقی در مشارکت در انتخابات نخواهند داشت کافیست بیائید بین مردم تا متوجه شوید انتخابات آتی تا چه حد دغدغه ایشان است . (3130354) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۳:۳۷:۴۳
به نظر می رسه عدم مشارکت خیلی از ماها دقیقا همون چیزی باشه که انحصار طلب ها می خوان تا بتونن مجلسی مانند مجلس فعلی درست کنن. مجلس خاموش و گوش به فرمان. تجربه نشون داده خیلی از کسانی که از این روال حمایت کردند در طول زمان ضررش رو به چشم دیدن و از کرده خود پشیمون شدن. (3130565) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۴۹:۵۱
حق با آقا مهدی است . عدم مشارکت خیلی از ماها دقیقا همون چیزی است که انحصار طلب ها می خوان تا بتوانند مجلسی مانند مجلس فعلی درست کنن . لذا کمترین کار ما در انتخابات آتی حضور جدی بر سر صندوق ها است. (3133879) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۱۳:۴۵
مردمی که قانون اساسی جمهوری اسلامی رو قبول ندارند حق شرکت در انتخابات رو ندارند (3130676) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۵۴:۱۸
اینم قانون اساسی گفته یا از تفسيرات شورای نگهبان هستش!! (3132846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۱۵:۲۸
روحانی بهتر از حمایت کنندگانش قانون رو میدونه و این اشتباهش رو در روزهای آینده صد در صد اصلاح خواهد کرد . حالا نگاه کنید . (3130682) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۵:۱۴:۵۸
عزیز جان اگر کاندیدای مورد نظر شما روتایید کردند و طرف مقابل رو رد صلاحیت اونوقت خوبه؟
دیگه شما رضایت میدی نمیگی تنگ نظری شده (3132399) (alef-13)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۳:۵۸:۰۵
طبق قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان فقط نظارت است و حالا اگر شورای نگهبان تفسیری بر خلاف نص صریح قانون اساسی داشته باشد و اگر هم سالها به آن عمل کرده باشد دلیل نمیشود این رویه اشتباه تا ابد ادامه داشته باشد و هیچ مرجعی تفسیر بر خلاف نص صریح نمیتواند داشته باشد (3130387) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۳:۳۹:۲۴
شما اگه راهی رو بلدی که این دوستان رو محدود به قانون اساسی کنی حتما اون راه رو به ما نشون بده. وقتی منافع جناحی به منافع ملی ترجیح داده می شه و من و شما قادر نیستیم کاری کنیم. (3130567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۵:۱۲
اتفاقا این عذری که شورای نگهبان اورده عذر بدتر از گناهه یعنی میفرماید ما سالها این رویه اشتباه را داشته ایم و چون رویه شده باید ادامه پیدا کنه!! خب سالها اشتباه کردی برادر من (3130783) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۲۴:۵۰
شورای نظارت بر صدا و سیما هم باید استصوابی باشد نسبت به برنامه های سیما پس چرا نیست؟ (3130435) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۵۶:۴۰
این تازه حقوقدان هم هست کاش خودش حرفهای نا مربوط خودش را متوجه شود ازنظر منشور اجرا ونظارت حرفهای ایشان ایرادات زیادی دارد اما اگر از ایشان انتقاد شود می گویند شورای نگهبان را تضعیف میکنند اصلاً واضح ایشان هیئت اجرایی را هیچکاره میداند ومتقابلاً شورای نگهبان را همه کاره یعنی اول وسط وآخر وتمام تاز نص قانون هم میداند (3130464) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۲:۴۲:۲۹
بسیار خوب. فرض کنیم رییس جمهور محترم نظری دارد که البته باید مد نظر قرار گیرد. آیا ایشان باید نظر خود را در تریبونهای عمومی مطرح و جامعه را متشنج کند؟ چطور ایشان و تیم همراهش راه تعامل با دشمنان شماره یک ملت ایران را در پیش گرفته ولی تحمل منتقدان داخلی را ندارند. از عاقبت کار و نقش خناسان که دور و بر مسئولین را گرفته اند به خدا پناه میبرم. (3130548) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۶:۳۵:۰۷
نظر اعضاي شوراي نگهبان در اين مقوله مرا ياد اين مثل انداخت: خود گويي و خود خندي، عجب مرد هنرمندي... (3130599) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۷:۲۸:۱۷
جايگاه شوراي نگهبان نظارت است پس ميتواند يك نفر را رد يا تعيين صلاحيت كند چون نظر نهايي را بايد شوراي نگهبان بدهد اگر شوراي نگهبان نبود افرادنالايق و نا اهل به انقلاب به كانديد مي شدند (3130620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۷:۴۵
اگر أفراد نا لايق بنظر شما از سوى مردم انتخاب شدن تكليف ميزان رأى ملت است چيست (3131440) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۶:۵۸
خب کاندید بشوند!ولی باید رای کافی هم بدست آورند و اینجاست که اراده عموم مردم متجلی مشود و اگر واقعا" نالایق ویا نا اهل!! باشند،خوب رای نمیآورندو حذف میشوند.(البته با فرض صحت مراحلی مثل شمارش و اعلام درست!) (3132735) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۲۲:۵۹
انصافا بحث های سیاسی رو رها کن و به منطق حرفای خودت دقت کن ... یه کسی ناظراست و می تواند رد صلاحیت کند ... من دیگه حرفی ندارم (3132750) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۱:۴۵
متاسفانه شورای نگهبان بدلیل برخی از عملکردهایش در حمایت از یک جریان خاص سیاسی در جایگاه بی طرفی و عدالت نیست و ازین حیث مورد اعتماد عموم نیست . (3130705) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۴:۵۲
جناب آقای سیامک ره پیک

اگر در سال های گذشته شورای نگهبان بی طرفانه و بدون بر خورد جناحی همین قوانین را اجرا می کرد امروز این بحث ها اصولا اتفاق نمی افتاد و شورای نگهبان مورد اعتماد و اطمینان مردم بود.یکی از شاخص ترین این بر خورد های جناحی عدم تایید آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری بود. (3130814) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۳۱:۳۱
اگر قرار باشد از واژه نظارت، یعنی حذف ناخودی ها پس از واژه های دیگر چه می شود برداشت نمود؟

البته اگر شورای نگهبان بی طرفی خودرا ثابت می کرد می شد به آنها اطمینان کرد و این تفسیر را نادیده گرفت ولی وقتی خود آنها بی طرف نیستند ناصواب است خودشان هم تفسیر به رای نمایند و این اختیار به آنها داده شود. (3130888) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۳۷:۱۵
قانون اساسی وسعت نظارت ومبسوط الید بودن شورای نگبان را معین کرده سایر قوانین هم حدود ان را مشخص نمو ده اقایان حقوق دان و برخی ها یکبار دیگر با مراجعه ومطالعه اصول قانون اساسی و مصوبات مجلس به غنی فهم خود ازقانون بیفزایند مگر اینکه قانون اساسی را قبول نداشته باشند متاسفانه برخی از مسئولین میخواهند ضعفهای دیگر دولت را با حمله به شورای نگهبان سر پوش بگذارند وهم اکنون خود به حاشیه سازی مشغول شده اند واالابیان بعضی امور که بلا یلزم است در این شرایط چه مفهومی دارد ومغایر است با همدلی و همزبانی دولت و ملت مطمئن باشند با اینگونه کارها و اتش تهیه ریختن طرفی نمی بندند جز اینکه مردم محل نزاع و شروع کنندگان را تشخیص خواهند داد (3130951) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۷:۲۷
مصلحت مردم را جمهوريت در چهار چوب اسلاميت نظام تعيين مي كند. اسلاميت نظام هم فقط تفكر خاصي همچون جنتي و علمالهدي وشريعمتداري و رسايي و مصباح نيست اسلاميت نظام بیشتر تفكر استاد مطهري علامه جعفري وآقاي خاتمي و آيت ا.. رفسنجاني و آقاي دكتر روحاني و...هست اشتباه نكنيد اگز اسرار به اعمال تفكر قشري خاص نماييدخداي ناكرده كل نظام و اسلاميت به خطر مي افتد . به اظهار نظر مردم توي همين سايت الف دقت كنيد ببينيد اكثريت مردم چي مي پسند . و اخر هم تفكر اكثريت حاكم مي شود شك نكنيد اينقدر سعي نكنيد كساني را كه مثل شما فكر مي كنند را تاييد و ديگران را رد نماييد. (3130989) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۲۶:۰۱
اسرار غلطه . اصرار درسته . بهتر بود شما اول ادبیات فارسی رو بخونید بعد درباره قانون اساسی نظر بدهید . با تشکر (3131921) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۱:۴۱
خودتون هم که دارید حرف روحانی رو تایید میکنید:
"در بحث صلاحیت‌ها کسانی که برای انتخابات ثبت‌نام می‌کنند و خود را در معرض کاندیداتوری قرار می‌دهند، پرونده این کاندیداها در هیئت اجرایی تشکیل می‌شود و این هیئت‌ها درباره آنها نظر می‌دهند.
هیئت‌های اجرایی نسبت به تأیید یا رد این کاندیداها نظر می‌دهند و این نظر اولیه است و باید تأیید یا رد صلاحیت‌ها در هیئت نظارت استانی و سپس هیئت مرکزی انتخابات و در برخی موارد با توجه به رد و اعتراض‌ها در شورای نگهبان مطرح شود."

یعنی فقط در صورت اعتراض هست که شورای نکهبان وارد کار میشه. (3131005) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۷:۵۹:۵۳
بالاخره یکی پیدا شد اصل مطلب رو گفت. چون انتخابات توسط دولت اجرا می شود شوراي نگهبان شکایتها را بررسی می کند والسلام (3132864) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۰:۰۴:۵۶
رسیدگی به شکایات با رد صلاحیت تفاوت داره
مغالطه نکن. (3133693) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۶:۴۹
یقینا آقای روحانی با قانون آشنا هستند و بحث ایشان راجع به نحوه اجرا و حد و حدود و عملکرد دستگاههاست یعنی تعیین مرزهای مورد نظر قانون اساسی که تبیین آن بموجب قوانین عادی است اما نه به آن صورت که با روح قانون اساسی و تفسیر نوعی از آن مغایرت داشته باشد. (3131021) (alef-13)
 
رامبد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۱۰:۲۰
در همه نظامهای سیاسی بالاخره یک نهادی عهد ه دار تایید صلاحیته... ظاهرا دوستان کلا مخالف هر تایید صلاحیتی هستند!! نه فقط شورای نگهبان (3131073) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۵:۳۱
در نظامهای سیاسی دیگر تعیین صلاحیت مساوی است با یک سری استعلام از دستگاه قضایی . همین و بس. (3131246) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۱۳:۳۹
اصولا اینکه گزینه های مردم رو برای انتخاب کم کنید به نظر من مشکل داره چرا که اگر طرف رای نمیاره و محبوبیتی نداره که دیگه رد صلاحیت چه معنا داره اگر رای میاره هم که رای مردمه و مردم قبولش دارن این وسط ما نمیفهمیم بحث شما اصلا چیه؟ (3131089) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۱:۵۶
شما چند سالتونه ؟؟؟؟ شورای نگهبان از زمان حضرت امام یک رویه و دستورالعمل درست و منطقی و عادلانه و عاقلانه دارد و تا بحال هزاران توطئه شده است تا نقش شورای نگهبان کمرنگ شود ولی دشمنان آرزوی آنرا به گور برده اند . بروید مطالعاتتان را افزایش دهید (3131960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۴:۳۳:۰۷
جمله شما خبری بود، نه استدلالی ... حالا چون فلانی گفته که نشد حرف ... برای حرفی که میزنی منطق بیار برادر ... ضمن اینکه شما نگران مطالعه دیگران نباش ... (3135545) (alef-13)
 
صالح
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۱۶:۳۲
شورای نگهبان این سخنان را جدی نگیرد.
دولت محترم توافق کرده، به قول خودش دو تا گل هم خورده، 3 تا گلی هم که به قول خودش زده هنوز سبز نشده، انتظارات مردم رو هم که خودش تا سقف ممکن بالا برده،
تو این شرایط باید چی کار کنه؟ آره باید حواسها را پرت کنه. یک تیر و دو نشون. بهانه های (نمی ذارن کار کنیم) از الان شروع شده! (3131102) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۲۱:۴۱
آقای رییس جمهور تکرار بدیهیات کرده اند. همه میدانند که چشم کار دست را نمی کند. اما مهمتر آنست که دست بدون چشم حتما خطا می کند! (3131119) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۴:۳۰
بنده شخصا هم دست دارم و هم چشم شمارو نمیدونم (3132651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۰:۲۶
اگر اعضای محترم شورای نگهبان مانند انتخاباتهای گذشته بطور علنی از یک کاندای خاص حمایت کنند و به هیچ کس هم پاسخگو نباشند و قوانین را براساس نظر خود تفسیر کنند و خدای نخواسته علایق شخصی و جناحی را هم در این تفسیر ها و اعلام نظرها لحاظ کنند ،از عدالت خیلی دور خواهیم شد (3131310) (alef-13)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۳:۵۲
سلام بر همه هموطنان
اينكه چه كسي يا ارگاني مسوءل بررسي صلاحيت افراد است خيلي مهم نيست
چيزي كه خيلي مهم است اين است كه افراد در كشور ما به اين بلوغ سياسي برسند كه همه حق شركت در انتخابات (خواه راي دهنده خواه كانديد) را دارند مگر خلاف ان ثابت شود ولي اگر اراده بر اين اصل باشد كه هيچ كس(يا عده زيادي) مشكل داشته و نميتوانند در انتخابات شركت كنند همين مشكل پيش مي ايد حالا اين اختيار دست هر كس باشد فقط در مقطعي از زمان تاييد شدگان و رد صلاحيت شدگان جايشان عوض ميشود
ان شا الله هر چه زودتر اين درك سياسي بدست ايد (3131327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۲:۰۸
به شرطی حرف ایشان قابل قبول است که شورای نگهبان در بار عملکردش بطور شفاف پاسخگو باشد و در صورت اثبات تخلف از حدود و یا پاسخو نبودن بتوان با آنها برخورد قانونی نمود در غیر اینصورت باید برای تغییر قاون مربوطه هرچه سریعتر اقدام شود تا نخبگان بتوانند جایی در اداره کشور داشته باشند. (3131359) (alef-13)
 
رومی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۴۴:۲۳
اجازه بدهید مردم انتخاب خود را بکنند... وجود نظارت استصوابی به این شکل و در دست یک حزب خاص قابل قبول نیست (3131464) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۱:۱۵
باید گفت اقای روحانی چرا رف حق میزنی؟ حرف حق نزن تا عده ای ناراحت نشوند. (3131495) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۰:۰۶
شما مافوق قانون نیستید بنظرم شورای محترم نگهبان باید از چهار مرجع تعیین صلاحیت استعلام و نظر خود را اعلام کند اگر قرار باشد تحت هر شرایطی اختیار مافوق داشته باشد نیازی به تعیین چهار مرجع نبود لذا همه باید در چار چوب تعریف شده عمل کنند تا شائبه ها از بین برود مردم در طول انتخابات می بینند لذا نظر رئیس جمهور محترم بجا و قانونی است امید که همه به قانون تمکین کنند و الا رد صلاحیت می کنند و طرف می گوید دلیلش چیست و پاسخ ان شنیده نمیشود بارها و بار و بار ها و مکرر دیده شده است افزایش اعتبار نظام و شورای نگهبان به این است که فقط و فقط قانون و نه سلیقه اعمال شود و کاندید ا ها از هر جناحی که نظام و قانون اساسی را قبول دارند بیایند و خود و برنامه های خود را معرفی و ملت ازادانه انتخاب کنند ان موجب استحکام نظام و از طرفی خبره ها می ایند و قوانینی تصویب میشود که به نفع کشور باشد مردم نمایندگان فعلی و عملکرد انها را که مرتب و مرتب دولت عدالت محور را تایید کردند و بر سر ملت ان بلا اوردند که پولش بی اعتبار شد را دیده اند از طرفی شورای محترم نگهبان در حین و بعد از انتخابات اگر مورد خلافی مشاهده کرد از هر جناحی می خواهد باشد باید با قدرت انرا ابطال کند چرا که امانت دار است و بی طرفی ان برای همه مهم است که باید نه در حرف که در عمل مردم ببیننند مردم داوری خوبی دارند باید باور کرد خداوندا شاهد باش بعنوان امر بمعروف و نهی از منکر در حد تشخیص خود بیان کردم امید که بررسی شود (3131724) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۸:۲۳
چند روزی هست بابت صحبت های رییس جمهور در همین سایت الف بحث های داغی در جریان هست.معمولا در بحث ها راه درست پیشنهاد نمیشود و بیشتر هر گروه میخواد نظر مورد دلخواه خود را عین حق جلوه دهد.
اولا عملکرد شورای نگهبان در طی سالها گذشته نشان دهند این هست که داور منصف و بی طرفی نیست و مشکل از طرف شورای نگهبان کم نیست که بشود ازش دفاع کرد .کسانی هم که از عملکرد شورای نگهبان دفاع می کنند اگر به وجدان خود رجوع کنند به همین نکته خواهند رسید. دوما اگر دولت هم بخواهد صلاحیت افراد را بررسی و تایید کند فرقی با شورای نگهبان نخواهد داشت و چه بسا وضع بدتر هم بشود و در حقیقت از یک چاه به چاه دیگر افتادن است.
از نظر حقیر آنچکه باید باشد این است که کسی را میتوان از کاندیداتوری مجلس یا ریاست جمهوری حذف کرد که جرمی مرتکب شده باشد که به خاطر آن جرم در دادگاه صالحه و با حضور هیات منصفه بی طرف مجرم بودن آن به اثبات رسیده باشد و البته تعریف آن جرم مشخص ،بایستی به روشنی توسط قانونگذار واقعی مردم تعریف شده باشد.تاکید می کنم به روشنی توسط قانونگذار واقعی مردم تعریف شده باشد در غیر اینصورت تجربه نشان داده است که سنگ انداختن به یک گنجشک هم جرمی میشود که طرف را ساقط می کند.بدیهی است این علاوه بر شروط مدارک تحصیلی و تجربی فرد می باشد .
هم شورای نگهبان جناحی عمل کرده است و هم دولت جناحی عمل خواهد کرد و در این بین حق اکثریت مردم ضایع میشود.اینکه دولت یا نهادهای حاکمیتی افراد را سلیقه ای رد صلاحیت کنند عین بی اخلاقی است .نهادهای حاکمیتی به فکر تحکیم و ثبات موقعیت خود هستند .دولت هم قطعا به فکر مستدام کردن خودش خواهد بود.سئوال این است پس مردم چه کاره اند؟ و خواست مردم کجای معادله قرار می گیرد؟
پیشینیان نمی توانند برای ما نوع حکومت را مشخص کنند(امام خمینی(ره)) (3131765) (alef-13)
 
nima
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۹:۱۵
iهمیشه موقع انتخابات همین وضعه
مقداری آزادی و حرفهای خوب بعدش همه چیز تعطیل! (3131818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۰:۵۳
چگونه اختلاف با شورای نگهبان حل می شود؟
---
شورای محترم نگهبان در زمینه ی تایید صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی در صورت داشتن رویکرد بی طرف و قانونی محض می تواند قانون دانان کشور را خالی از هرگونه شبهه به قانونی بودن نظر خود مجاب سازد و در این صورت بی تردید هیچ ایراد قانونی نسبت به نظر شورا پیش نخواهد آمد.
اما اگر شورا نتواند طرفهای ذی ربط را به بی طرفی و قانونی بودن نظر خود متقاعد سازد چنانچه بخواهد شرعا و بلحاظ قانون و عرف دامان خود را از لوث شبهه ی جانب داری غیر قانونی پاک نگهدارد می باید داوری قانونی و منطقی و مستدل یک هیئت منصفه ی بی طرف را برای حل و فصل ایرادهای بی پاسخ یا ایرادهای دارای پاسخ مشوب به شبهه بپذیرد و طرف مقابل در اختلاف نیز می باید به نظر این هیئت ، هر چه باشد ، تن دهد.
ظاهرا در کشور ما حل و فصل اختلاف مجلس شورای اسلامی با شورای نگهبان در زمینه ی مصوبات مجلس بعهده ی مجمع تشخیس مصلحت نظام گذاشته شده است و منطقی است که اختلاف در زمینه ی صلاحیتهای نامزدهای انتخابات نیز به این مجمع یا به هیئت مشابهی واگذار شود.
تردیدی نیست که همه ی نهادهای رسمی کشور که با انتخاب مردم فعالیت می کنند می باید نظرات خود را بصورت قانونی و منطقی و شفاف برای مردم توجیه نمایند. (3132016) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۱:۴۴
روحانی

هم حرف درستی زده
هم قانون را رعایت کرده

هم عدالت همینه

درود بر روحانی با شرف (3132026) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۹:۱۳:۵۶
شورای نگهبان چرا پاسخگو نیست؟ (3133062) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۹:۴۸:۱۳
اعضای متنفذ شورای نگهبان که ارائشان نافذ است و معمولا به حکم ادب و رعایت جایگاه فقاهتی فقهای شورای نگهبان مورد قبول حقوقدانان محترم قرار می یرد یا از اعضای جامعه مدرسین هستند یا روحانیت مبارز تهران . این دو جامعه نیز هرچند نا م حزب بر خود ندارند اما عملا کارکردشان به مثابه یک حزب تمام عیار سیاسی است . از یکسال قبل از انتخابات تلاش خود را برای ارائه لیست مشترک از میان جناح خاص معروف به اصول گرایان شروع کرده اند و احزاب نیز برای گنجانیدن اسامی نامزده های خود در این لیست در تلاشند . یعنی انجام یک رقات تنگا تنگ برای حذف رقیب و پیروزی احزاب خودی گرد امده حول محور جامعتین .به عبارتی تشکیل زنجیره ای از تعیین نامزدها ، تایید نامزدها ، تبلیغ نامزدها توسط روحانیون و سخنرانان مدهبی در مساجد و حسینه ها و تکایا ، تایید مجدد صحت انتخابات توسط شورای نگهبان و یالاخره شکل گیری یک مجلس دلخواه شورای نگهبان و اعضای محترم جامعتین . طبعا با وجود این فرایند مثل چند دوره اخیر کمتر امکان حضور نمایندگان غیر همسو با شورای نگهبان یا جامعتین میسر خواهد بود . قاعده با وجود این فرایند از ازادی انتخابات نمی توان سخن گفت . و لازم یک جایی اتصال این حلقه ها حدف شود . در این فرایند ،تعیین لیست از طرف جامعتین و تبلیغ کاندیداهای جامعتین امری متعارف و درست است که تلاش کنند افراد مورد تاییدشان نماینده مجلس شورای اسلامی یا مجلس خبرگان یا رئیس جمهور شوند . این حق هر گروه سیاسی و هر یک از احاد ملت است . اما انچه در این فرایند مشکل ساز است حق داوری درباب رقیب است . انهم رقیبی که از نظر داوران محترم متهم است و باید مجازات شود .تصور بفرمایید در یک نظام قضایی شاکی خود در مقام دادستان و قاضی دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر و قاضی دیوان عالی قرار گیرد و حکم او لازم الاجرا باشد و خود نیز مجری احکام باشد و شخص محکوم هیچ ملجاء و پناهی در روی کره زمین نداشته باشد جز خداوند . در این حالت است که وقتی افراد رد صلاحیت شده می گویند برای داد خواهی به که مراجعه کنند ؟ می فرمایند به شورای نگهبان . می گوید جرمم چه بود می گویند عدم التزام عملی به ولایت فقیه .می گوید از کجا احراز کردید ؟ در عمل می فرمایند به شما مربوز نیست . می گوید کتبا اعلام بفرمایید تا مردم گناه مرا بدانند و خود در باره من قضاوت کنند . می فرمایند ما مجاز نیستیم ابروی مومن را ببریم . می گوید من راضی هستم که ابروی مرا ببرید . می فرمایند ما تصمیم می گیریم که چه بکنیم .
باطلب پ.زش از اطاله کلام اگر نشر ان ممکن نیست به فرزانه گرانقدر سخنگوی محترم شورای نگهبان و جناب دکتر توکلی ارائه فرمایید .با تشکر معلمی پیر و باز نشسته . (3133121) (alef-13)
 
اكبر س
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۱:۲۴:۱۸
شوراي نگهبان با اقتدار باشي و حامي ولايت (3134649) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۲۰:۲۵:۲۵
اگر این امکان فراهم گردد که یک «هیأت عالی حل اختلاف» بی طرف از بین علمای اعلام و قضات عالیرتبه مجرب و قطعا غیر وابسته به گروههای سیاسی و بیطرف در امر انتخابات برای رسیدگی به شکایات ، با حکم مقام معظم رهبری به منظور مشروعیت احکام صادره تشکیل شود ، قطعا با لطف و عنایت الهی شاهد حوادثی که در سال 88 با ان مواجه شدیم نخواهیم بود . چون براساس شنیده وقتی به شاکیان گفته می شد شکایت خود را از مجاری قانونی پیگیری کنید (که قطعاً این سخنی به حق و معقول است )، شاکیان می گفتند مجاری قانونی به شورای نگهبان ختم می شود و شورای نگهبانی که برخی از اعضای محترم آن علناً از کاندیدای رقیب حمایت می کردند ، نمی توانند بیطرفانه قضاوت کند . شاید با توجه به همین نکته ، سخنگوی محترم شورای نگهبان چندروز پیش ، پیشنهاد فرموده بودند که اعضای محترم شورای نگهبان ، لازم است با تأسی به مقام معظم رهبری رای و نظر خود را مکتوم بذارند . علی ایحال این پیشنهاد می تواند در کنار پیشنهادهای قظعاً بهتر و موافقتر با جنبه های قانونی و شرعی در کنار مورد توجه قرار گیرد (مخاطب سخنگوی فهیم و فرزانه شورای محترم نگهبان ). (3133183) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۲۲:۲۳:۳۳
چیزی میشود قانونی باشد ولی در این حال غیر انسانی

بنابراین این دلیل محکمی برا عاقلان نیست که چون قانونی هست پس حق است

به عنوان مثال در گذشته برده داری قانونی بوده است در ممالک اسلامی
ولی همه ما میدانیم که از بدیهی ترین کارهای غیرانسانی است که علیه همنوع دیگر اعمال میشود.
بنابراین یک قانون بخودی بخود هیچ مقدس نیست و جامعه هر لحظه که نسبت به آن شک کرده است یا در کارکرد آن اشکالی دیده است این حق را دارد که قاون بهتری جایگزین قانون فعلی کند.

از طرفی متاسفانه افرادی هستند که بجای بحث عقلانی و خردمندانه به دنبال جوسازی و جناه بندی موضوعات هستند تا مبادا به وضعیت کنونی شان آسیب برسد.

ّباید عقل و منطق در مملکت داری جایگزین احساسات و بندبازی ها شود. باید خیلی صریح و آشکار در جامعه حرف زد.

این حق همه است که همه ارگانهای نظام را خطاب قرار دهند و از آنها توضیح بخواهند و از آنها به منطق گویی و دلیل روشن بخواهند.

آز طرفی این حق مردم هست که نسبت به تمامی قانونهای وضع شده اظهار نظر کنند و هر گاه یکی از آنها را نپسندیدند درصدد تغییر آن برایند و قانون دیگری وضع کنند.

بنابراین هیچ کس حقی ندارد که این حق بزرگ را از انسانهای دیگر و جامعه بگیرد و نظام خودخواسته را ترجیح بدهد بر نظامی استوار بر آحاد جامعه (3133435) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۰۹:۰۳:۲۵
کاش اعضای شورای نگهبان خودشان هم تعیین صلاحیت می شدند و صلاحیت ایشان در مواعید چند ماهه تجدید می شد تا به صورت جانبدارانه و جناحی به رد یا تایید صلاحیت افراد و مداخله در انتخابات اقدام نکنند. (3137500) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.