توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279953
ادعای بلومبرگ درباره توافق۱+ ۵برسر بازگشت تحریم‌
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۲
پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داده است که بر اساس ساز و کاری که آمریکا و کشورهای اروپایی بر سر آن توافق کرده‌اند، قطعنامه برداشته شدن تحریم‌های ایران، به صورت دوره‌ای مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

به گزارش فارس، پایگاه خبری بلومبرگ روز چهارشنبه مدعی توافق آمریکا و متحدان اروپایی‌اش بر سر ساز و کار بازگشت آنی تحریم‌های ایران شدند.

این پایگاه به نقل از دیپلمات‌های کشورهای مذاکره‌کننده با ایران،‌ نوشته است که بر اساس مکانیسم مورد توافق،‌ شورای امنیت سازمان ملل باید به صورت دوره‌ای قطعنامه مربوط به برداشته شدن تحریم‌ها را مورد بررسی قرار داده و مجددا تصویب کند. در این صورت، هریک از اعضای دائم شورای امنیت، می‌توانند با متهم کردن ایران به نقض تحریم‌ها، از ادامه تعلیق خودکار تحریم‌های ایران، جلوگیری کنند.

یکی از این دیپلمات‌ها که خواسته‌اند نامشان فاش نشود، گفته‌اند که دوره بازنگری قطعنامه، بین ۶ ماه تا یک سال خواهد بود. به گفته وی، هیئتی هم برای بررسی هرگونه گزارشی از موارد ادعایی نقض توافق از سوی ایران، شکل خواهد گرفت.

واشنگتن در طول مذاکرات هسته‌ای همواره تأکید کرده است که تحریم‌های برداشته شده ایران، باید قابل بازگشت فوری باشند. احتمال وتوی بازگشت تحریم‌های ایران از سوی روسیه و چین یکی از مواردی بوده که مورد مخالفت آمریکا قرار گرفته و کاخ سفید تلاش کرده است تا ساز و کاری بیابد که سرنوشت بازگشت تحریم‌ها را از دست این دو عضو شورای امنیت که حق وتو دارند، خارج کند.

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل دو هفته قبل در نشستی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفته بود که واشنگتن به روسیه و چین برای بازگرداندن تحریم‌ها در صورت لزوم، اعتماد ندارد. وی گفته بود: «ما اختیار بازگشت ساختار تحریم‌های چندجانبه با یا بدون تحریم روسیه و چین را حفظ خواهیم کرد.»

تا پیش از این آمریکا تلاش می‌کرد تا موافقت روسیه و چین برای بازگشت خودکار تحریم‌ها در صورت نقض توافق و بدون ورود به چرخه شورای امنیت را جلب کند، اما این امر با مخالفت شدید مسکو روبرو شد.

بلومبرگ به موضع روسیه و چین در قبال ساز و کار جدید مد نظر آمریکا و اروپا که عملا اختیار را از کف این دو کشور خارج می‌کند،‌ اشاره‌ای نکرده است.
 
کلمات کلیدی : مذاکرات هسته ای