نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 292255
واکنش وزیر به درآمدهای نجومی پزشکان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۱۱
وزیر بهداشت در نشست با منتخبین هیئت مدیره های پرستاری، اطمینان داد که قرار نیست بهیاران جایگزین پرستاران شوند.

به گزارش مهر، دکتر سید حسن هاشمی در جمع اعضای هیئت مدیره های جدید سازمان نظام پرستاری حضور پیدا کرد و به دغدغه‌های آنان پاسخ گفت.

وی همچنین با اشاره به مطلوب بودن سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت گفت: این امر تنها زمانی محقق می‌شود که ما بهداشت و درمان کشور را برای سرمایه‌گذاری اقتصادی کنیم.

وزیر بهداشت ضمن خیرمقدم به حاضرین این نشست انتخاب آنها را به عنوان منتخبین جامعه پرستاری تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که منتخبین با حفظ امانت به طور شایسته در راستای عمل به دغدغه‌های جامعه پرستاری و منافع مردم قدم بردارند.

هاشمی گفت در این دولت علیرغم مشکلات فراوانی که دولت داشت با همکاری دولت و مجلس به مشکلات مردم در حوزه سلامت توجه شد و رضایتمندی مناسبی را در حوزه خدمات درمانی ایجاد کرد اگرچه برنامه ای با این وسعت بدون نقص نخواهد بود.

وی با تاکید بر توجه بلند مدت به مسائل گفت: اگر مطالبه گری را در جامعه و نزد سیاست‌گذاران ادامه دهیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود در غیر این صورت به نظر می‌رسد که مطلوب برخی هست که این حوزه را هزینه‌بر بدانند و ادامه اجرای طرح را با مشکل مواجه کنند

وزیر بهداشت مسئله هویت جامعه پرستاری را یکی از مسائل مهم در این حوزه دانست و گفت: متاسفانه در حوزه پرستاری در مهارت‌ها از دانش این حوزه در دنیا فاصله داریم علیرغم اینکه در محفوظات اینطور نیست.

وی همچنین گفت: با تعریف نکردن حد واسط بین بیمار و پرستار به هویت این شغل آسیب وارد کردیم.

هاشمی گفت: اتفاق بدی که در حوزه پرستاری رخ داد این بود در دوره های تکمیلی پرستاری ، آموزش و بالین را از هم جدا کردند و پرستاری و مامایی منحصر در دانشکده شد این اتفاق به پرستاری آسیب وارد کرد.

وی افزود: برای اینکه مسئله هویت جامعه پرستاری حل شود باید اقدامات فراوانی انجام داد و این مهم کار بلند مدت می‌طلبد.

وزیر بهداشت با اشاره به شکل گیری معاونت پرستاری در وزارت بهداشت گفت: پذیرش این مسئله در دانشگاه‌ها وجود نداشت و تا زمانی که این پذیرش ایجاد نشود عملکرد مطلوب حاصل نخواهد شد.

اجازه جایگزینی نیروهای بازنشسته را هم نمی‌دهند

هاشمی با اشاره به مشکل نیروی انسانی در وزارت بهداشت، افزود: به ما اجازه جایگزینی نیروهای بازنشسته را هم نمی‌دهند و تلاش ما برای استخدام نیرو تا کنون به نتیجه نرسیده است و تنها مسئولین امر پذیرفته‌اند که ۷۰۰۰ نیرو برای مراکز درمانی جدید استخدام شود.

وی گفت: تصور برخی مسئولین این است که نباید این حوزه مثل سایر بخش‌های دولتی گسترش پیدا کند و باید به بخش خصوصی واگذار شود اما تا زمانی که این حوزه را اقتصادی نکنیم کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش نیست.

باید شرایط واگذاری برخی کارهای پزشکان به پرستاران فراهم شود

هاشمی یکی از مشکلات نیروی انسانی را آموزش دانست و افزود: در برخی مراکز آموزشی پرستار تربیت می‌کنیم در حالی که ۱۰ روز هم کار عملی انجام نمی‌دهند.

وزیر بهداشت ضمن درخواست از پرستاران برای ارتقا دانش حرفه‌ای این رشته ، گفت: باید شرایط واگذاری برخی از کارها که در حال حاضر پزشکان انجام می‌دهند به پرستاران فراهم شود. وی خاطرنشان کرد که یکی از خواسته های من ارتقای دانش پرستاری و ارتباطات بین‌المللی در این حوزه بوده است.

هاشمی در خصوص مسائل مطرح شده پیرامون کمک بهیاران گفت: وظایف کمک بهیاران با پرستاران بسیار متفاوت است و معتقدم باید حضور داشته باشند.

وی افزود: بهیاران و کمک بهیاران وظایفی دارند که هیچ‌گاه با پرستاران یکی نبوده است.

هاشمی گفت: این شایعات که قرار است کمک بهیاران به عنوان نیروی ارزان قیمت جای پرستاران را بگیرند از ریشه غلط است.

یک دانشگاه را نشان دهید که طرح مبتنی بر عملکرد را آن طور که ما خواسته بودیم اجرا کرده باشد

وزیر بهداشت در خصوص طرح مبتنی بر عملکرد گفت: ما گفتیم اگر این طرح مطلوب است انجام دهید و اگر خوب نیست به شیوه قبلی برگردید به شرط آنکه متعهد بشوند ۱.۷برابر افزایش کارانه را بپذیرند و پایان هر ماه پرداخت کنند. تلاش ما این هست که کارانه را هم به شکل مطلوب و به موقع پرداخت کنند.

هاشمی با انتقاد از دانشگاه‌ها در خصوص اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: یک دانشگاه را نشان دهید که طرح را آن طور که ما خواسته بودیم اجرا کرده باشد. وی افزود: هر دانشگاه با صدها تبصره و ایراد طرحی که ما تصویب کرده بودیم را اجرا کردند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش کار اصلی وزارت خانه متبوعش را اقتصادی کردن حوزه سلامت دانست و گفت: اگر این بخش اقتصادی شود هم در حوزه خدمات و هم معشیت کارکنان شاهد ارتقا مناسب خواهیم بود.

هاشمی با اشاره به قانون تعرفه‌های خدمات پرستاری گفت: من بیش از همه در این خصوص تلاش کردم

وی گفت: طرح تحول سلامت هزینه‌های بیمه ها را نه تنها زیاد نکرد که کم کرد. ما نرخ دارو و تجهیزات را کم کردیم که این باعث کم شدن هزینه بیمه‌‎ها می‌شود.

هاشمی با اشاره به گزارش معاونت غذا و دارو در خصوص کاهش مصرف و قیمت داروهای گران قیمت گفت: مصرف داروی آلبومین از ۲۶ درصد به ۱۶ درصد رسیده که این تنها نمونه‌ای از کاهش‌هایی است که در هزینه بیمه ها رخ داده است.

وزیر بهداشت پیشنهاد اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به صورت آزمایشی در چند بیمارستان مطرح کرد و گفت: این باعث می‌شود کاستی‌ها طرح دیده شود و ببینیم چه میزان قابل اجرا شدن است.

هاشمی با انتقاد از فضاسازی در مورد درآمدهای نجومی پزشکان گفت: از یکی از بیمارستان‌های تامین اجتماعی درآمد یک پزشک را در آوردند و در تلویزیون نشان دادند و گفتند درآمد جراح ایرانی ۲۰ برابر جراح آمریکایی است. آیا واقعا این به نفع جامعه پزشکی کشور بود؟ و آیا در بیمارستان های دولتی پزشکان چنین درآمدی دارند؟

اگر دانشگاه‌ها در احداث پاویون پرستاران هزینه نکرده‌اند تخلف کرده اند

وی در خصوص واگذاری صدور صلاحیت پروانه حرفه‌ای به نظام پرستاری گفت: این واگذاری در فضای امروز شدنی نیست اما در آینده با توجه به تعاملاتی که پیش خواهد آمد به اهداف نزدیک‌تر خواهیم شد.

هاشمی خاطرنشان کرد: اجرایی شدن قوانینی که به تصویب می‌رسانیم مستلزم آن است که محل تامین هزینه آن نیز به درستی مشخص شود و قابل دستیابی باشد.

وی از پرستاران خواست به منظور اجرای قانونی تعرفه گذاری خدمات پرستاری منابع را مطالبه کنند که در بودجه دولت دیده شود.

وزیر بهداشت گفت: اگر دانشگاه‌ها در ساخت پاویون پرستاران در استان ها هزینه نکرده‌اند تخلف است.

وی همچنین دکتر حریرچی قائم‌مقام وزارت بهداشت را مامور پیگیری این موضوع کرد.
 
کلمات کلیدی : پزشکان
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۷:۴۴:۵۳
جناب وزیر باور کنید یا نکنید در آمد پزشکان نجومی است (3156039) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۸:۱۸:۲۳
«درآمد جراح ایرانی ۲۰ برابر جراح آمریکایی است. آیا واقعا این به نفع جامعه پزشکی کشور بود؟ و آیا در بیمارستان های دولتی پزشکان چنین درآمدی دارند؟»

جناب آقای دکتر هاشمی، با تکذیب کردن این طراحی ناموزون در درآمدها که هم از انسانیت دور است و هم از شاخصه‌های یک جامعه رشد یافته دور است درمان نخواهد شد.

۱. در ایران یک جراح سرشناس می‌تواند به راحتی ماهی ۳۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. این معادل درآمد ۵۰ فول پروفسور پایه ۲۰ به بالا در ایران است. در آمریکا درآمد سالانه ۷۵۰ هزار دلاری یک جراح با درآمد ۱۵۰ هزار دلاری فول پروفسور پایه ۳۰ ضریب ۵ تفاوت دارد. یعنی در آمریکا هر جراح به اندازه ۵ پروفسور درآمد دارد در ایران هر جراح به اندازه ۵۰ پروفسور. برخی پزشکان با نگاه زشتی خود را تحصیل کرده و محق این درآمد می‌دانند. درست است که تحصیل کرده‌اند، اما آیا تحصیلات آنها از ۵۰ پروفسور هم بیشتر است؟

این استحقاق نیست، بلکه یک طراحی غلط است! طراحی را می‌توان با قانون اصلاح کرد.

۲. اجازه بدهید مقایسه جراحان ایران و آمریکا را نسبت به حقوق پروفسورها انجام ندهیم. اجازه بدهید نسبت به کمینه حقوق وزارت کار مقایسه کنیم. در آمریکا درآمد سالانه یک جراح یعنی ۷۵۰ هزار دلار با درآمد سالانه حد اقلی (مربوط به مثلا یک کارگر ساده که ۱۵ هزار دلار در سال است) یک ضریب ۵۰ بیشتر است. یعنی یک جراح آمریکایی به اندازه ۵۰ کارگر ساده درآمد دارد. در ایران یک درآمد ۳۰۰ میلیون تومانی ماهیانه با حقوق حد اقلی امسال وزارت کار (۶۰۰ هزار تومان در ماه)‌ یک نسبت ۵۰۰ فاصله دارد! یعنی در ایران یک جراح به اندازه ۵۰۰ کارگر ساده درآمد دارد، در آمریکا یک جراح به اندازه ۵۰ کارگر ساده درآمد دارد.

تازه آمریکا جامعه ایده‌الی برای مقایسه نیست و شاید مقایسه با میانگینی از کشورهای توسعه یافته مختلف معقول تر باشد.

اقای وزیر! این درآمدها وحی منزل نیست! جبرییل این تعرفه ها و زیر میزی‌هایی که ده برابر از تعرفه‌ها بیشتر هستند را نیاورده! دست پخت خود جامعه پزشکی است و بایستی با قانون حل شود.

آقای وزیر واکنش‌های سریال مهران مدیری را دقیق مطالعه کنید و ببینید که اکثریت مردم اگر مضطر نباشند هیچ علاقه‌ای حتی به سلام و علیک با پزشکها هم ندارند. جامعه پزشکی جامعه‌ مورد احترام مردم نیست و مردم از روی اجبار و اضطرار با پزشکان مراودت می‌کنند.

لطفا اگر توان آن را دارید این طراحی غلط را به هم بزنید و به ارزش انسانی انسانها توجه کنید. پزشکها هم یک آدمهایی هستند مثل بقیه آدمها و تافته جدا بافته نیستند. (3156081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۸:۴۳:۱۰
در شهر قزوین متوسط درامد جراحان بین 40000000 میلیون تومان تا 100000000میلیون تومان است
این که دروغ نیست ؟ (3156126) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۹:۱۹:۴۹
زحمتشو پرستارا میکشن درامدش نصیب دکترا میشه.از سایت محترم الف ویا مخاطبین محترم سایت الف خواهش میکنم که درامد پزشکان و پرستاران چند کشور مختلف را با هم مقایسه کنند تا وزیر محترم بهداشت(پزشکان) از این موضوع مطلع شوند که قشر بهداشت و درمان فقط پزشکان نیست.ایا کسی نیست ما را یاری کند؟ (3156197) (alef-13)
 
اسدی
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۰:۲۵:۴۹
متوسط درامد بساز بفروشها و دلالها چقدر است (3156287) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۳:۰۳:۴۰
ایا همه پزشکان در این حد درامد دارند چرا کاسبهایی که با کلاه برداری نجومی پول دار میشن هیچ وقت زیر سوال میرن لحظه ای که از درد مینالید همین پزشکها به داد شما میرسن حالا بگید کی بایدزیر سوال بره (3156553) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۸:۴۶:۰۷
کارتهداشت ودرمان برخلاف قانون اساسی وصددرصداشتباه است درامد نجومی پزشکان هم ازان اشتباهای محض است (3156132) (alef-13)
 
حسن ش
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۸:۴۹:۳۹
اين از وزير بهداشت كه از ننه من غريبم پزشكان ميلياردي دفاع ميكنه و اون هم از وزير صنعت كه از من غريبم خودرو سازان كي ميخواد بداد ملت برسه؟ (3156138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۹:۲۳:۵۵
"........ با صدها ایراد و اشکال اجرا کردند"!!!!!
این تقصیر کیست؟
1-نبود نظارت
2-ابداع قوانین من دراوردی و یک شبه
3-جدا بودن صف و ستاد در ساختار کنونی وزارت
4-تولید قانون توسط کارشناسانی که کمترین تجربه را در کار بالینی داشته اند. (3156206) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۹:۴۹:۱۹
میگن ظرفیت رو در دانشگاه کم کنید آخرش هم تا بهتر بتونن.... (3156236) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۲:۰۷:۳۴
کسی که میخواد پزشکی و رشته های وابسته شو بخونه باید در یه حد استانداردی هوش و حافظه داشته باشه، موضوع اینجاست که تعداد افرادی که این استعداد رو دارن توی یه جامعه میشه با فرمول محاسبه کرد، رو این حساب میگیم که ۱۰ هزار نفر از این افراد در بین ۳۰۰ هزار نفر داوطلب کنکور وجود نداره و باید مطابق با این معادلات قبول بشن، البته چند سال اخیر که دستهای پشت شرده ای به جای سنجیدن توانایی ذهنی فرد تعهد اونو مورد سنجش قرار میدن تا ببینن بذارن بره پزشکی و دندون یا نه| (3156439) (alef-13)
 
نصرت الله
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۰:۰۹:۵۴
اگر دانشگاهها نظرات شما را درست اجرا نمیکنند چرا روسای آنها را عوض نمیکنید (3156267) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۰:۱۲:۵۶
وزیر بهداشت هم مثل خودروسازها حرف میزنه. دکتر جون اینکه درامد پزشکان ده ها برابر دیگر شغلها با شرایط علمی یکسان با اونهاست بر کسی پوشیده نیست. حاشا نکن عزیزم (3156270) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۰:۳۳:۵۰
کارانه یک رییس بیمارستان ماهانه 40 میلیون.معاون دانشگاه علوم پزشکی بالاتر از 50 میلیون و رییس علوم پزشکی بالاتر از 70 میلیون در سیستم دولتی است.نکنه این هم دروغه جناب وزیر (3156305) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۰:۵۵:۴۴
اقای هاشمی شما خودتون نماینده پزشکان هستید .واقعیت یا نمی بینید یا خودتون نمیخواهید ببینید . (3156337) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۱:۴۱:۱۹
نه راست میگی به نفع جامعه پزشکی نبود.
اما به نفع ما بود که پزشک ها رو بیشتر بشناسیم.
خدایا چرا این مملکت اینقدر درش ظلم هست چرا واقعا چرا.
به خدا من کشورهای زیادی رو دیدم واقعا اونجا ظلم کمتره
از ماست که بر ماست (3156403) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۲:۱۲:۳۶
این کار ظلم بزرگی است اخه دریافتی حدی دارد نباید اونقدر دریافت کنند ندونن چیکار کنن همین پول هارو اگر در قالب وام به کارخانه ها بدهند مشکل بیکاری واقتصاد حل میشه (3156452) (alef-13)
 
M
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۲:۱۹:۵۸
جناب آقای وزیر درمان ( و نه وزیر بهداشت) تا وقتی روی پزشکان و درمان سرمایه گذاری می کنید به هیچ جایی نمی رسیم. ما حقمون هست جهان سوم بمانیم. به کشورهای پپیشرفته نگاه کنید که چطور روی پیشگیری و بهداشت تاکید می کنند تا مردم به امراض مبتلا نشن. اما در ایران باسیاست غلط و پزشک سالاری متاسسفانه شاهد افزایش حقوق پزشکان و کم توجهی به بهداشت و سلامت هستیم.
با تشکر از "شهر خبر "جهت اطلاعات به روز. (3156470) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۳:۰۳:۱۷
وزیر بهداشت بجای اینکه وجوه دریافتی را در راستای کاهش هزینه های بیمار وتجهیز مراکز به کار گیرد فعلا جیب پزشکان را ترجیح داده (3156552) (alef-13)
 
bahram
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۳:۲۸:۳۶
اقای وزیر بهداشت که خودت به خواب زدی درامد پزشکان ایران به طور متوسط سی برابر بقیه کارمندان و ده برابر پزشکان خارجی است پزشکان ایران چند برابر پزشکان خارجی شکم دارند وچند برابر سواد (3156610) (alef-13)