نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 190979
ایران به رتبه ۱۵ تولید علم جهان صعود کرد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۴
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: فعالیت گسترده دانشمندان ایرانی سبب شد تا ایران در خرداد 92 از رتبه 16 به جایگاه 15 تولید علم جهان صعود کند.
 
دکتر جعفر مهراد در گفت و گو با ایرنا گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در راستای فعالیت های تحقیقاتی، همچنان نتایج حاصله را به صورت مقاله های علمی به چاپ می رسانند که بخش قابل توجهی از تولیدات علمی کشور در نظام هایScopus و ISI ثبت و نمایه سازی می شود.
 
مهراد افزود: آمار تولیدات علمی تا یک ماه و نیم پیش یعنی تا 16 اردیبهشت 1392 نشان می داد که ایران از اول سال میلادی تا این بازه زمانی برابر با 6 مه 2013 در پایگاه استنادی اسکوپوس با تولید 11 هزار و 703 مقاله همچنان رتبه 16 را حفظ کرده و در پایگاه ISI با تولید شش هزار و 442 مقاله در جایگاه 18 تولید علم جهان قرار داشت.
 
وی ادامه داد: تلاش بیشتر دانشمندان و پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در چاپ و انتشار مقالات بیشتر در مجلات معتبر بین المللی تا 5 خرداد 1392 برابر با 26 مه 2013 افزایش خوبی را در تولیدات علمی نشان می دهد.
 
سرپرست ISC گفت: در تاریخ مذکور میزان تولیدات علمی ایران در اسکوپوس به 14 هزار و 228 مقاله (6/1 سهم ایران از کل تولید علم جهان) بالغ شد که جایگاه خود را در مقام 16 تولید علم جهان با این رتبه حفظ کرد. مهراد افزود: این درحالی است که در پایگاه ISI میزان تولیدات علمی ایران در این تاریخ با وجود افزایش و رسیدن به رقم هفت هزار و 834 مقاله، رتبه جهانی کشور19 شد.

وی با استناد به آمار جدید گفت: جدیدترین آمار از میزان تولیدات علمی نشان می دهد که تعداد مقالات ایران از اول سال میلادی تاکنون در پایگاه اسکوپوس به 17 هزار و 245 مقاله( 6/1 درصد از کل تولیدعلم جهان) افزایش یافته که این امر سبب شده رتبه ایران در تولید علم جهان از 16 به 15 صعود پیدا کند.
 
مهراد افزود: این موفقیت چشمگیر دانشمندان ایران قابل تقدیر و تمجید است و انتظار می رود دولت منتخب نیز با رویکردی که اکنون از نظر پشتیبانی از تحقیقات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حاکم است از شکوه و عظمت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها پشتیبانی کند و در تجهیز مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی گام های موثر و عملی بردارد.
 
وی تاکید کرد: آنچه مسلم است مراکز آموزش عالی و پژوهشی به سرمایه گذاری قابل توجهی احتیاج دارد. رشد علمی با میزان سرمایه گذاری رابطه مستقیم دارد. در هر دوره ای که به بودجه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی توجه شده است، جایگاه علمی کشور درجهان به خوبی رشد کرده است.
 
مهراد خاطر نشان کرد: گواه این ادعا رتبه تعدادی از دانشگاه های بزرگ کشور در بین 500 دانشگاه برتر جهان است که در نظام های رتبه بندی شانگهای، تایمز،QS و سایماگو بازتاب دارد. وی ادامه داد: نظام استنادی ISI نیز میزان تولیدات علمی ایران را از اول سال میلادی تاکنون 9 هزار و 588 مقاله گزارش کرده است.
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: رتبه ایران در این جایگاه بعد از ترکیه که حائز مقام 19 تولید علم جهان است قرار دارد. اما مقایسه رتبه ایران در اسکوپوس و در این بازه زمانی نشان می دهد که ترکیه با تولید 14 هزار و 730 مقاله و با کسب رتبه 19 بعد از ایران، تایوان، سوئیس و فدراسیون روسیه قرار دارد.
 
مهراد افزود: در هر دو نظام استنادی و در بازه زمانی مزبور، کشورهای آمریکا، چین، انگلستان، آلمان، ژاپن و فرانسه به ترتیب مقام اول تا ششم را به دست آورده اند.  وی گفت: در بین کشورهای در حال توسعه تنها هندوستان و برزیل به ترتیب با رتبه 7 و 14 در اسکوپوس و کشورهای هندوستان، برزیل و ترکیه با کسب رتبه های 11، 14 و 19 در نظام استنادی ISI پیشتر از ایران قرار دارند.
 
سرپرست ISC بیان کرد: در نظام های استنادی اسکوپوس و ISI رتبه بسیاری از کشور های پیشرفته جهان و نیز رژیم اشغالگر قدس به مراتب پایین تر از رتبه جهانی تولید علم ایران است. مهراد در پایان خاطر نشان کرد: در بین 30 کشور نخست در نظام استنادی اسکوپوس تنها کشور مالزی با تولید هشت هزار و 524 مقاله و رتبه 24 از مجموع کشور های اسلامی قرار دارد و در بین 30 کشور نخست در نظام استنادی ISI به جز ایران و ترکیه نامی از کشورهای اسلامی مشاهده نمی شود.
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۰۹:۲۹:۲۶
صرف اهمیت دادن به سیستم ای اس ای و چاپ مقالات بی خاصیت جز اینکه منجر به خروج ارز از کشور شود هیچ نتیجه دیگری ندارد!
بهتر است به مجلات داخلی خودمان -که البته به انگلیسی نوشته شود- اهمیت دهیم و کیفیت انها را بالا ببریم تا به مرور در ای اس ای نمایه شوند. با اینکار:
1- از خروج ارز جلوگیری میشود.
2- تعداد قابل توجهی از دانش اموختگان در دفتر مجلات مشغول بکار میشوند
3-............. (1471120) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۰۹:۳۴:۰۲
حيف با فشاري كه با دانشگاه آزاد وارد آمد. اين رتبه كاهش خواهد يافت. (1471124) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۰۹:۴۲:۴۵
این تولید علم تا حالا چند مشکل از مشکلات کشورمان را حل کرده است؟ این تولید علم بیشتر برای حل مشکلات علمی کشور های پیشرفته استفاده می شود . (1471130) (alef-10)
 
دانشجوی دکترا
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۰:۱۵:۲۰
کدام علم
علمی که هیچ مشکلی از مملکت دوا نمیکنه بدرد جرز دیوار میخوره
تا کی باید مردم رو با امارهایی این چنین فریب داد
مگه میشه علم و دانش در یک کشور پیشرفت کنه ولی زندگی مردم آن کشور روز بروز سخت تر بشه! (1471156) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۰:۲۱:۰۷
وقتی از یک چیزی یا کسی تعریف و تشکر زیاد می کنید من شک برم می دارد.
چون آدم اگر قلبا کسی را دوست دارد رفتارش با او همراه تعریف و تمجید دائمی نیست. (1471163) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۰:۳۳:۵۵
رتبه تولید علم 15 اما رتبه استفاده از علم 150. (1471179) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۱:۰۲:۱۰
تورو خدا این آمارهای الکی و کشکی رو ولش کنین به پوشش دادنش هم نمی ارزه اگه همینجوری پیش بره ما تا همین چند ماه دیگه اول میشیم تو تولید علم اما علمی که هیچ فایده ای به حال مانداره و فقط به درد پز دادن میخوره.تا کی خودمون رو گول بزنیم؟! (1471206) (alef-10)
 
مدرس دانشگاه صنعت نفت
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۱:۳۸:۳۵
آخه چاپ مقاله شد شاخص تولید علم؟
عمده نویسندگان مقالات بامید اخذ پذیرش موقعیت تحصیلی یا شغلی برای خروج از کشور مقاله می نویسند
نکته مهم دیگر شاخص مراجعه دیگر اندیشمندان و محققین به این مقالات منتشره است که در 10 سال گذشته بشدت کاهش یافته است یعنی حتی بسیاریاز این مقالات ارزش علمی کاربردی ندارند (1471275) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۴:۴۷:۵۷
تعداد زیادی از مقالات کشور مالزی متعلق به ایرانیانی است که متاسفانه مجبورند به خاطر ظرفیت کم دانشگاههای ایران به این کشور آمده ومجبورند که به اسم کشور مالزی مقاله بدهند. (1471511) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۶:۲۲:۱۷
به عمل کار براید به سخندانی نیست فعلاواردات ریز ودرشت کشوررا در نظر بگیریداگر ما در تکنولوژی ساخت صفحات خورشیدی به تولید میرسیدیم این مقام ما قابل قبول بود (1471600) (alef-10)