توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280122
بلومبرگ: اختلافات بر سر ساز و کار احياي سريع تحريم ها حل شده است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۶
خبرگزاری بلومبرگ نوشت در حالی که کار برای تدوین یک موافقت نامه هسته ای تاریخی بالقوه در وین ادامه دارد، دیپلمات های شرکت کننده در مذاکرات اختلافات را بر سر نحوه احیای سریع تحریم های سازمان ملل در صورت نقض شدن تعهدات ایران حل و فصل کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این خبرگزاری در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم جاناتان تیرون، ایندیرا لاکشمانان، هنری مییر نوشت:
دیپلمات های سه کشور از شش قدرت جهان که با ایران سرگرم مذاکره اند گفتند در میان خود بر سر به اصطلاح «ساز و کار احیای سریع» تحریم های سازمان ملل در صورت نقض شدن موافقت نامه هسته ای نهایی ایران به توافق رسیده اند. تحریم های دیگر را آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران وضع کرده اند.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت مقامات کشورها برای فائق آمدن بر موانع دیگر دستیابی به یک توافق در مذاکرات وین «بسیار بسیار سخت» کار
می کنند. وی بیرون هتل پاله کوبورگ گفت: «ما مسائل بسیار دشواری داریم -- ما معتقدیم در حال پیشرفت هستیم.»
در حالی که پنج روز از دور پایانی مذاکرات برای دستیابی به یک توافق باقی است، تحرک پیرامون موافقت نامه ای که در ازای محدود شدن برنامه هسته ای ایران سرانجام تحریم های این کشور را لغو خواهد کرد، در حال افزایش است. وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان روز پنجشنبه به مذاکرات ملحق خواهند شد.
در همین حال، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در تهران با حسن روحانی رئیس جمهور ایران درباره چگونگی دسترسی بازرسان این آژانس به تاسیسات ایران به منظور راستی آزمایی پایبندی تهران به توافق نهایی احتمالی گفتگو خواهد کرد.
یک مقام غربی در پاسخ به اظهارات یک مقام ایرانی که گفته بود کارشناسان فنی کار خود را تمام کرده اند، گفت هنوز اختلافات باقی است و هیچ پیش نویسی از متن اصلی توافق نهایی وجود ندارد. این مقام گفت کار روی پیش نویس در همه سطوح ادامه دارد. این مقام نیز مثل بقیه دیپلمات ها در راستای مقررات دیپلماتیک خواست ناشناس بماند.

بی اعتمادی عمیق
دیپلمات ها گفتند بر اساس ساز و کار «احیای سریع» تحریم ها ، شورای امنیت سازمان ملل به صورت دوره ای تشکیل جلسه خواهد داد تا قطعنامه ادامه لغو تحریم ها را تایید کند. این قطعنامه به هر عضو دائمی شورای امنیت که بر اساس دلایل به این نتیجه برسد که ایران توافق را نقض کرده است، اجازه می دهد لغو خودکار تحریم ها را متوقف کند.
بی اعتمادی عمیقی میان ایران و طرف های مذاکرات این کشور -- آمریکا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و انگلیس -- وجود دارد و این در حالی است که آنها دومین سال مذاکرات خود را سپری می کنند. در حالی که ایران آماده می شود به محض اجرای قابل راستی آزمایی توافق نهایی از تحریم های اقتصادی رهایی یابد، کشورهای آمریکا و اروپایی سخت تاکید داشته اند که تهدید تحریم ها را حفظ کنند.
برای ایران که چهارمین ذخایر نفتی بزرگ جهان و دومین ذخایر بزرگ گازی جهان را دارد، حصول توافق به معنای لغو تحریم های تجاری و مالی خواهد بود که اقتصاد این کشور را فلج کرده است. برای آمریکا و کشورهای خلیج فارس که نگران نفوذ ایران هستند، این توافق توانایی جمهوری اسلامی را برای تولید سلاح های هسته ای محدود خواهد کرد و اگر تهران بخواهد چنین سلاح هایی تولید کند بازرسان به سرعت هشدار خواهند داد. ایران می گوید برنامه هسته ای این کشور کاملا صلح آمیز است.

سفر مقامات آژانس بین المللی انرژی اتمی
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در سندی که بلومبرگ نیز به آن دست یافته است اعلام کرد ایران همچنان به توافق موقت نوامبر ۲۰۱۳ که حساس ترین فعالیت های هسته ای این کشور را متوقف کرد، پایبند بوده است.
یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس، علاوه با روحانی قرار است با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز، که بر نظارت بر نیروهای مسلح کمک می کند، دیدار کند.
آژانس در یک ایمیل اعلام کرد: «مذاکرات قرار است درباره همکاری های کنونی میان آژانس بین المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران باشد.» این بیانیه افزود هدف از مذاکرات «سرعت بخشیدن به روند حل و فصل همه مسائل باقیمانده مرتبط با برنامه هسته ای ایران، از جمله توضیح درباره ابعاد نظامی احتمالی این برنامه است.»
دیدار آمانو با شمخانی از این جهت اهمیت دارد که آژانس خواستار اطلاعاتی درباره ارتباط میان نیروهای مسلح ایران و برنامه هسته ای غیرنظامی این کشور بوده است. آژانس همچنین از دیرباز خواستار بازرسی از مجتمع نظامی پارچین بوده است، جایی که ماموران تحقیق مدعی اند شواهد معتبری وجود دارد که حاکی است در آنجا در خصوص تولید سلاح هسته ای آزمایش هایی انجام گرفته است.
محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران قبل از دیدار با جان کری به خبرنگاران گفت: «ما آقای آمانو را دعوت کردیم به ایران برود و با مقامات ما درباره روند کار گفتگو کند.»
 
کلمات کلیدی : مذاکرات هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.