نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 311361
جزییاتی درباره عفو سربازان فراری و جریمه‌ریالی سربازی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۹
پس از انتشار خبر عفو جرم سربازان فراری و همچنین اعلام اجرای ثبت نام مرحله دوم جریمه ریالی، شماری از مخاطبان ایسنا ابهامات و سوالاتی را مطرح کردند که جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح به آنها پاسخ داده است.

به گزارش ایسنا، سردار موسی کمالی در پاسخ به کامنت‌ها و پرسش‌های مختلف درباره ابهامات عفو جرم سربازان فراری اظهار کرد: با توجه به اجرای طرح جریمه ریالی سربازی برای مشمولان دارای هشت سال غیبت و بیشتر از آن در سال جاری این امکان برای سربازان فراری وجود نداشت که بتوانند تنها از طریق پرداخت این رقم کارت معافیت دریافت کنند چرا که می‌بایست به جرم قبلی یعنی فرارشان از سربازی رسیدگی می‌شد.

کمالی افزود:‌ در همین راستا ستاد کل نیروهای مسلح پیشنهادی را مطرح کرد تا بر اساس آن کلیه سربازان فراری که تا پایان امسال حداقل هشت سال از فرارشان از خدمت یا ترک یگان خدمتی می‌گذرد بتوانند از این طرح بهره مند شوند و از این رو موضوع بخشش جرم ناشی از فرار این افراد مطرح شد و در نهایت مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا با بخشش جرم فرار از خدمت کسانی که هشت سال یا بیشتر از تاریخ فرارشان می‌گذرد، موافقت کردند.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در حال حاضر جرم این افراد مورد عفو قرار گرفته و دیگر برایشان در مراجع قضایی به خاطر فرار از سربازی پرونده‌ای تشکیل نخواهد شد گفت: این افراد دو راه پیش رو دارند، یا اینکه به یگانی که آن‌را ترک کرده‌اند مراجعه و مابقی سربازی‌شان را ادامه دهند یا اینکه برابر مقررات فعلی با پرداخت جریمه ریالی و سربازی معاف شوند که برای این اقدام می بایست به دفاتر پلیس + ۱۰ مراجعه کنند.

کمالی ادامه داد: این دسته از افراد اگر چنانچه قصد ادامه سربازی را داشته باشند، مطابق با مقررات همان سالی که اقدام به ترک محل خدمت کرده‌اند با آنان برخورد می‌شود. به عبارتی اگر در آن زمان طول مدت سربازی ۱۸ ماه بوده این افراد نیز به اندازه همان ۱۸ ماه خدمت خواهند کرد و اگر طول مدت سربازی در سال ترک محل خدمتی‌شان ۲۴ ماه بوده این افراد نیز ۲۴ ماه خدمت خواهند کرد.

وی درباره اینکه آیا افرادی که مورد عفو قرار گرفته‌اند می‌توانند از معافیت‌ها و تسهیلات سربازی استفاده کنند یا خیر؟ اظهار کرد: در یک سری از موارد این امکان برایشان وجود دارد به عنوان مثال اگر شرایط بهره مندی از معافیت کفالت یا معافیت پزشکی را دارند می‌توانند از این طریق معاف شوند.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا جریمه ریالی این افراد نیز با این عفو کسر شده یا تخفیفی به آن تعلق می‌گیرد نیز اظهار کرد: چنین موضوعی صحت ندارد همانطور که گفتم این عفو برای این بود که این افراد بتوانند از امکان معافیت از سربازی با پرداخت جریمه ریالی معاف شوند بنابراین هیچ تغییری در رقم پرداختی ایجاد نشده و نخواهد شد.

کمالی ادامه داد: میزان جریمه ریالی برای کلیه افرادی که تا ۲۹ اسفند ماه ۹۴ حداقل هشت سال یا بیشتر از غیبتشان گذشته باشد از رقم پایه ۱۰ میلیون تومان برای مشمولان و سربازان فراری زیر دیپلم آغاز شده و به ترتیب افزایش می‌یابد. همچنین به ازای هر سال فرار یا غیبت پس از هشت سال نیز ۱۰ درصد به رقم کل افزوده خواهد شد و به ازای همسر و هر فرزند نیز پنج درصد از این رقم کسر خواهد شد.

وی درباره آن دسته از افرادی که مورد عفو قرار گرفته اما امکان پرداخت جریمه را به دلایل مختلف ندارند افزود: آنان باید به یگان محل خدمت خود مراجعه کرده و مجددا سربازی خود را ادامه دهند.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح همچنین تاکید کرد که این عفو تنها برای جرم فرار از سربازی بوده و شامل خدمت سربازی و همچنین افرادی که کمتر از هشت سال از غیبت یا فرارشان گذشته باشد، نمی‌شود.

کمالی همچنین به سوالات و کامنت‌های مخاطبان ایسنا درباره اجرای مرحله دوم طرح جریمه ریالی سربازی نیز اشاره کرد و افزود: در مرحله نخست حدود ۲۸۷ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۶۷ هزار نفر مبلغ مورد نظر را واریز و کارت معافیت خود را نیز دریافت کردند. ۱۱۰ هزار نفر نیز واجد شرایط بوده اما تا کنون مبلغی را واریز نکرده‌اند که به این افراد تا بیستم آذرماه فرصت داده شده و اگر تا این تاریخ نسبت به پرداخت جریمه خود اقدام نکنند همچون دیگر مشمولان با آنان برخورد شده و برایشان برگه اعزام به سربازی صادر خواهد شد.

کمالی افزود: مرحله دوم ثبت نام جریمه ریالی سربازی نیز از بیستم آذرماه آغاز شده و تا پایان دیماه ادامه خواهد داشت که در این بازه زمانی متقاضیان با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند و پس از بررسی وضعیت همانند مرحله اول از طریق پیامک به آنان اطلاع داده خواهد شد.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح همچنین در پاسخ به این سوال که اگر این افراد رقم جریمه ریالی را پرداخت نکرده و به سربازی نیز نروند چه خواهد شد؟ افزود: قانون یک سری محدودیت‌هایی را برای این افراد در نظر گرفته که بخشهایی از آنها از جمله ممنوعیت اخذ گواهینامه، ممنوعیت کاندیدا شدن در انتخابات مجلس و شوراها، ممنوعیت تحویل اصل گواهینامه پایان دوره تحصیلی، ممنوعیت استخدام و ... در حال اجراست.

وی ادامه داد: همچنین برای محدودیت‌های دیگر نیز هماهنگی‌هایی در حال انجام است که به زودی نهایی می‌شود و بر این اساس ممنوعیت اعطای هرگونه تسهیلات به مشمولان غایب و فراری،‌ ممنوعیت به کارگیری مشمولان غایب در شرکت‌ها، روزنامه‌ها، سایت‌ها،‌ باشگاه‌ها و فروشگاه‌ها و ... است که ساز و کارهای این اقدام در حال انجام است و به زودی اجرا می‌شود.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: همچنین اگر چنانچه مشخص شود که از مشمولان غایب در این مراکز به کار گرفته شده است برای بار اول به ازای هر مشمول غایب معادل هزینه سالانه یک سرباز یعنی رقمی حدود ۴ میلیون تومان و برای بار دوم و بیشتر از آن به ازای به کارگیری هر مشمول غایب یا فراری رقمی معادل هزینه سه سرباز به عنوان جریمه برای این واحدها در نظر گرفته خواهد شد.

کمالی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر درباره امکان اجرای طرح جریمه ریالی در سال آینده افزود: تاکنون تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و به نظر نمی‌رسد که در سال آتی طرح جریمه ریالی تمدید شود.

وی درباره مدت زمان سربازی در سال آینده نیز گفت: تا اطلاع ثانوی مدت سربازی تغییر نخواهد کرد و همان ۲۱ ماه است.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستاد کل نیروهای مسلح همچنین در پاسخ به کامنت یکی از مخاطبان ایسنا که اعلام کرده بود دارای تحصیلات عالی است و باید مدت‌ها در صف انتظار برای اعزام به سربازی بماند افزود: در این زمینه ستاد کل حداکثر تلاش و رایزنی‌های خود را انجام می‌دهد که بتوان زمان انتظار برای اعزام به خدمت سربازی کاهش بیابد تا این عزیزان معطل نشوند. همچنین در تلاشیم تا فواصل زمانی بین دو اعزام تغییراتی داشته باشد.

کمالی درباره اینکه علت طولانی شدن این انتظار چیست؟ گفت: با توجه به ظرفیت مراکز آموزشی و همچنین استقبالی که از اعزام به سربازی انجام شده است کمی زمان انتظار افزایش یافته و همچنین با توجه به افزایش ورود به دانشگاه‌ها شمار مشمولان تحصیلکرده نیز افزایش پیدا کرده که این موضوع نیز در تاریخ اعزام و نوبت‌های اعزام این دسته از مشمولان تاثیرگذار است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا فردی که در مقطعی تحصیلی از یکی از دانشگاه‌های داخل کشور فارغ التحصیل شده می‌تواند در همان مقطع در دانشگاه کشور خارجی پذیرش شود یا خیر؟ تصریح کرد: پذیرش حتما باید در مقطعی بالاتر انجام شود به عنوان مثال کسی که دارای مدرک کارشناسی است نمی‌تواند مجددا در مقطع کارشناسی دانشگاه خارجی پذیرش بگیرد ضمن اینکه این دانشگاه حتما باید مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت قرار گرفته باشد.
 
کلمات کلیدی : سربازی+ناجا
 
علي وارنا
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۰:۱۷:۴۷
وقتي بودجه كافي دولت براي تامين رفاه حداقلي براي سربازان را ندارد ، و در زمان صلح و امنيت به لطف خداوند هستيم، چه نيازي است كه ٢١ ماه يك سرباز را وقتش را در پادگانها هدر دهيم؟؟؟؟ اينكه مرد ميشود اصلا حرف بي ربطي است، من خودم خدمت كردم، خانواده ام مرا طوري تربيت كرد كه بتوانم جور خودم را بكشم، چه ربطي به سربازي دارد؟؟؟ پس بچه هاي كه در شهرستانها وارد دانشگاهها شدند، چطور دارند دوري از خانواده و تغذيه و درمان و تنهايي را سپري ميكنند؟؟؟؟ سربازي كه نرفتن، بهتر نيست جوانان را يك دوره ٣ ماهه اموزش ويژه نظامي بدهيد و بعد كارت پيان خدمت دوره صلح را بدهيد؟؟؟؟ اين همه در نيروهاي مسلح حقوق بگير رسمي داريم كه دارند زحمت ميكشند براي امنيت كشور و ما مردم، خب اين عزيزان حتما ميتوانند كارها را مديريت كنند و ما از انرژي نيروي جوان كشور در توليد و سازندگي بهره ببريم، و يا در حد نياز سرباز بصورت پيماني كه داراي حقوق باشند استفاده شود نه اينكه اين توان بزرگ و سرمايه كشور را ٢ سال معطل كنيم و بعد بدون هيچ ثمره اي انان را به جامعه باز گردانيم، پس حداقل به سربازن مان بر اساس علاقه شان حرفه اي در اين دوران اموزش دهيم ، مكانيكي ماشين الات سنگين ترابري، تراشكاري ، جوش كاري، بناي ، امداد و نجات و غيره (3336213) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.