نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265264
ميزگرد CNN درباره مذاکرات
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۱۶
در میز گرد سی ان ان عنوان شد: ایران چه در خارج از میز مذاکره و چه در پای میز مذاکره تا این لحظه پیروز بوده است.

بابی گش در گفتگوی زنده با شبکه ی تلویزیونی سی ان ان درباره ی گفتگوهای هسته ای ایران با گروه پنج بعلاوه ی یک در لوزان سوئیس گفت: شروع مذاکرات در هجده ماه پیش درحالی بود که یکصد مورد اختلافی وجود داشت اما اکنون تعداد موارد اختلافی به سه یا چهار مورد کاهش پیدا کرده است. به نظر من نگاهی که وجود دارد نگاه به نیمه ی پر لیوان است و همین نگاه است که باعث می شود مذاکرات تا نیمه شب و حتی بعد از نیمه شب ادامه داشته باشد. تا زمانی که گفتگوها صورت می گیرد امید وجود دارد. من اندکی تردید دارم چون اگر این ضرب الاجل اهمیتی نداشته باشد آنگاه ضرب الاجل ماه ژوئن نیزمهم نخواهد بود و آنگاه ضرب الاجل ها اصلا اهمیت نخواهند داشت! بله شما درست می گوئید ضرب الاجلی که امشب وجود دارد یک ضرب الاجل خود خواسته است و همه روی آن توافق داشتند. اگر به این ضرب الاجل پایبندی وجود نداشته باشد پرسش این است که آیا برای ضرب الاجل های دیگر هم پایبندی وجود خواهد داشت؟
این خبرنگار آمریکایی که در ارتباط زنده از نیویورک صحبت می کرد، گفت:آنها به گفتگوها ادامه می دهند و این خوب است اما به نظر من ممکن است که فردا صبح یا اول ژوئیه مسئله کاملا حل نشود.

مجری سی ان ان در ادامه خطاب به دو خبرنگار دیگر که در داخل استودیوی سی ان ان حضور داشتند پرسش خود را مطرح کرد و گفت: اگر شما فهرستی از کارها را برای انجام دادن داشته باشید اما کارهای بزرگ را برای آخر باقی بگذارید آنگاه مشکلات پدید خواهد آمد. موضوعاتی که باقی مانده اند موضوعاتی بزرگ هستند.

جیم شوتو خبرنگار سی ان ان در پاسخ به مجری گفت: تردیدی نیست. اگر کسی نتوانسته باشد بزرگترین موضوعات را حل کند نقص بسیار جدی در پیشرفت گفتگوها است. موضوع برداشته شدن تحریم ها جزو موضوعات اختلافی است درحالیکه تحریم ها اهرم کلیدی غرب روی ایران است. اگر روی این مسئله توافق صورت نگرفته باشد مشکل بزرگی است که پرسش های جدی را در خصوص سه ماه آینده مطرح می کند. ضرب الاجلی که وجود دارد یک ضرب الاجل خود خواسته است اما در پی تمدید مذاکرات در دسامبر گذشته صورت می گیرد. من در وین اتریش بودم زمانی که آنها برای دومین بار تمدید کرده بودند چون نتوانسته بودند روی این موضوعات توافق کنند. می توان گذر کردن از ضرب الاجل فعلی را یک تمدید دیگر در مذاکرات توصیف کرد چون روی موضوعات کلیدی توافق صورت نگرفت. این مسئله نشان می دهد که مشکلات واقعی برای از بین بردن شکاف ها وجود دارد.

در ادامه استفن کولینسون خبرنگار ارشد پولتیکس به سی ان ان گفت: اگر در پایان ماه ژوئن ضرب الاجل وجود دارد و اکنون هم ضرب الاجل وجود دارد پس چرا نباید الان امتیازات بزرگ را دارد چرا باید آن را تا پایان ماه ژوئن نگه داشت. می توان استدلال کرد که ایران تا این لحظه هم برنده ی این گفتگوها بوده است.

ایران اعتبار بین المللی خود را ارتقاء داد، این کشور به مدت سی سال و پس از انقلاب اسلامی کشوری منفور بود ، ایران هوشنمدانه از فرصت های چند سال گذشته بهره برد و موفق شد نفوذ خود را در کل خاورمیانه بیشتر کند آن هم در زمانی که شاید آمریکا علاقه ی کمتری به سرکوب گروههای نیابتی ایران در سراسر منطقه دارد ، برای مثال در یمن. شاید ایرانی ها از ادامه دادن این گفتگوها دستاورد بیشتری داشته باشند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در داخل این کشور با فشار سیاسی بسیاری روبرو است. منافع اوباما در از دست ندادن این ضرب الاجل بیشتر است تا بتواند بگوید که ما در مذاکرات پیشرفت داشته ایم.
در ادامه ی این گفتگو بابی گش در پاسخ به اینکه نظرش درباره ی بهبود اعتبار ایران در گفتگوها چیست، گفت: قطعا ایران قدرت خود را در منطقه افزایش داده است اما در مورد اینکه اعتبار خود را بهبود بخشیده باشد مطمئن نیستم. ایران همچنین در پای میز مذاکرات دستاوردهایی داشته است. ایران توانسته است از برخی از تعهداتی که در گذشته داده بود عقب بنشیند. قبلا توافقی وجود داشت که اورانیوم به روسیه منتقل شود تا خنثی شود تا دیگر تهدید آمیز نباشد بلکه به شکل میله سوخت ها به ایران داده شود اما اکنون ایرانی ها می گویند که این کار را نخواهند کرد.براساس اخباری که درز کرده است پنج بعلاوه ی یک با این موضع ایران مشکلی ندارد. ایران نه تنها در خارج از میز مذاکرات درحال پیروز شدن است بلکه در پای میز مذاکرات هم درحال پیروز شدن است.

مجری سی ان ان گفت: تعبیری که می توان کرد این است که ایران توانست پنج بعلاوه ی یک را به دروازه خودشان نزدیک کند. این مسئله قطعا برای آمریکا و دیگران نگران کننده خواهد بود.
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۰:۴۰:۳۸
الف جان زیاد به این تعریف وتمجید ها دل خوش نباش این ها کسانی هستند که خواهان شکست مذاکرات هستند و سیاست های اوباما در مورد ایران را نا کارآمد می دانند و خلاصه خواهان سخت گیری بیشتر در مورد ایران هستند (2777491) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.