نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 206269
یادداشت میهمان؛
توافق هسته‌ای، بحران مدیریت و چشم‌انداز آینده
محمدصادق کوشکی، 4 آذر 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۴
۱- فرض کنید همه تحریم ها لغو شود و ما بتوانیم روزانه هرچه می‌توانیم(حدود ۲.۵ میلیون بشکه) نفت بفروشیم و معادل آن را دلار بگیریم و مثل آب خوردن هرچه می خواهیم بخریم و ...! آن وقت نتیجه چه می شود؟ آیا مشکلات اقتصادی ما حل خواهد شد؟ آیا موانع پیش روی تولید ثروت در ایران حذف خواهد شد؟ آیا ما به یک اقتصاد پویا و پیشرفته دست خواهیم یافت؟ آیا صنعت ما بومی و درون‌زا خواهد شد؟ مگر زمانی در سالهای گذشته(مثلا سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ یا ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۰) که صدها میلیارد دلار درآمد نفتی بدون محدودیت در دست ما بود چه گلی بر سر اقتصاد و صنعت و مولدان ثروت زدیم که در صورت رفع کامل تحریم ها منتظر تحول در اقتصادیم؟

۲- حداکثر دستاورد اقتصادی توافق ژنو تزریق ۸.۵ تا حداکثر ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور خواهد بود! آنانی که به وضعیت اقتصادی کشور و مشکلات آن آگاهند می دانند که این مقدار پول و حتی چند برابر آن هیچ مشکل اساسی را حل نخواهد کرد! فرض کنید این پول در بهترین وضعیت صرف بازنگاه داشتن سفارتخانه ها و رایزنی های بحدالله فراوان ما در بلاد خارجه بشود(می دانید که تعداد نمایندگی های سیاسی ما در خارج از کشور از تعداد نمایندگی های سیاسی کشور انگلستان بیشتر است! و لابد سیاست خارجی ما هم از سیاست خارجی آن‌ها فعالتر است) و مقادیری کاغذ ملزومات چاپ برای تداوم انتشار صدها هزار نشریه بی خواننده و تمام رنگی روابط عمومی دستگاه های دولتی وارد و ماموریت ها و سفرهای خارجی مدیران دولتی کماکان ادامه پیدا کرده و حق ماموریت های ارزی عزیزان به موقع پرداخت شود! دفاتر پرکار خبرگزاری جمهوری اسلامی در خارج از کشور مثل سابق و با قدرت به دریافت ارز و خرج آن مشغول باشند و تعدای همایش و کنگره و سمپوزیوم بین المللی دیگر هم به برکت این پول برپا بشود! آیا از این مبلغ انتظار معجزه باید داشت؟

3- مسئله آنجاست که اقتصاد، صنعت، کشاورزی و تورسیم ما ( بخوانید تولید ثروت در جامعه) سال های سال است که چوب بی سوادی و سوءمدیریت را می خورند و طبیعی است در چنین حالتی تورم و بیکاری و رکود و.... بر جامعه سیطره پیدا کند ( که کرده است!). حال چرا بخشی از جامعه علت این مشکلات را در عدم رابطه با آمریکا و مقاومت در برابر استکبار می دانند نکته ای است که باید در صداقت برخی مسئولین جتسجو کرد. مسئولینی (اعم از گذشته تا حال) که مذاکره و رابطه با آمریکا و کوتاه آمدن از مواضع انقلابی و حقوق بنیادی کشور را به عنوان راه حل معضلات اقتصادی کشور معرفی کرده و می کنند و (خواهند کرد!)

4- آنهایی که نشسته اند تا مذاکرات ژنو با مثل چوب جادوگرانی یک به یک مشکلات اقتصادی کشور را حل و فصل کند بهتر است کمی تاریخ بخوانند(مثلا خاطرات عبدالمجید مجیدی طراح برنامه های اقتصادی ایران در دهه پنجاه شمسی) تا بدانند که ریشه معضلات تولید ثروت در کجاست. آیا در دهه پنجاه سیاست های انقلابی یا استکباری ستیزانه باعث تورم سالهای 54 تا 56 شد؟! همان تورمی که محمدرضا پهلوی هم در همان زمان در گفتگو با روزنامه اطلاعات به آن اذعان کرد!

5- چشم انداز مثبت برای آینده ایران را نه مذاکرات هسته ای، نه رفع کامل تحریم ها و رابطه حسنه با آمریکا ترسیم نخواهد کرد! تا وقتی که مدیریت سیاسی کارانه، در جهل مرکب مانده، مغرور و تنبل، سکاندار اقتصاد و صنعت و کشاورزی و صادرات و «تولید ثروت» در کشور باشد، اوضاع همینی که هست خواهد بود! باور ندارید تاریخ 50 سال اخیر ایران را برای یک بار هم که شده مرور کنید.
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۰:۳۴
ممنون از نکته نظر دقیق و ظریف شما
درست است که مقادیری از تحریم ها را آزاد نمودیم. ولی باید به نقاط ضعف داخلی خود هم توجه کنیم تا مورد سواستفاده دیگران قرار نگیرد
مانند این می ماند که ما دفع چپمان ضعیف است، دشمن می گوید به آنجا حمله نمی کنم. اما می دانیم آنجا ضعیف است که گار به ان برسیم و برطرف کنیم، دیگر مورد ترس از ان منطقه قرار نمی گیریم
البته که کار دوستان دیپلماسیمان تکرار می کنم که ستودنی است (1797783) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۱:۵۰
با سلام دست درد نکند مقاله خوب وجامع و کامل بود این مطالب را اینجانب برای ذوق زدگان غرب که دم از مذاکر و رابط با شیطان می زند گفتم کو کوش شنوا اقایان با فروش نفت و رابط مشکلات اقتصادی و بیکاری حل نمیشود. سواد ودانش خود را اگر مغرض و مزدور نیستید بالا ببرید تا مشکلات را به دیگران پاس ندهید و اگر دلار و گرین کارت چشم شما را کور نکرد و در اهداف شیطان و خود فروشی قرارگرفتید از کین بجه های انقلا ب بترسید که صاعقه وار امیبد واهی شما را میسوزانند (1797912) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۸:۲۰
اگر حق غنی‌سازی در توافقات مورد تایید قرار نگیرد و فقط به ان.پی.تی استناد شود فردا می‌توانند آن را به‌گونه‌ای تغییر دهند که متضمن حق غنی‌سازی نباشد. (1797998) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۸:۳۷
کشور ما در طول این چند سال در خیلی از عرصه‌ها پیشرفت کرده و جلو آمده است اگر در زمینه اقتصاد نیز قوی بشویم دشمنان نمی‌توانند با فشار اقتصادی ما را به مذاکره دلخواهشان مجبور بکنند. رهبر انقلاب از چند سال قبل موضوع اقتصاد مقاومتی ر ا مطرح کرده‌اند دولت‌ها باید در این جهت گام‌های اساسی بردارند. (1798000) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۶:۲۱
حالا که فشارهای بین المللی داره کم میشه آیا نوبت رسیدگی به حساب رانت خواران و کسانی که از بانک وام گرفتن و هاپولی کردن نرسیده ؟؟؟؟؟؟؟؟ (1798071) (alef-10)
 
سعید آقا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۵۷:۵۳
تحلیل درستی بود ولی این رو هم فراموش نکتید که وضعیت کاسبی و بازار تا سال 85 خیلی خوب بود و مثل آب خوردن میتوانستیم پول در بیاریم و قطعات الکترونیکی روزبه روز در حال ارزان شدن بود ولی این سالهای اخیر شاهد بودین که چه بر سر بازار اومد. (1798944) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۷:۲۹
خب حرف شما درست و شکی درش نیست ولی فکر کنم خودتون بهتر میدونید که درست کردن اوضاع در شرایط تحریم بسیار مشکلتره.
بحث پول اولویت اخر هست و مهم وجهه بین المللی ایران و تمایل سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری و توریسم و امثالهم هست.
ضمنا در امد باداورده نفتی فقط مربوط به دوره محمود خان هست و تعمیم دادنش به دوران جنگ یا دوران سازندگی و اصلاحات کار منصفانه ای نیست. (1797860) (alef-1)
 
صدر اعظم
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۴:۲۰
باریکلا حرف حساب زدی (1797883) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۵:۳۲
راه پیشرفت، تها در عزت و رشد درونزا است. وگرنه اینکه رسانه های مجیزگو هر چیزی را پیروزی قلمداد کنند، هنر نیست. (1797890) (alef-1)
 
روزنامه نگار
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۵:۲۶
جناب کوشکی (که برای بنده کاملاً آشناست) رطب و یابس (تر و خشک) به هم بافته اند و به قول معروف بر اساس «کلمة حق، یراد بها الباطل» قلمفرسایی نموده اند. در سوء مدیریت و هدر دادن بودجه های مان شکی نیست، اما کجا و کی و کدام مسئول «....مذاکره و رابطه با آمریکا و کوتاه آمدن از مواضع انقلابی و حقوق بنیادی کشور را به عنوان راه حل معضلات اقتصادی کشور معرفی کرده» که چنین ادعا می فرمایید؟ امیدوارم سرتان را از بولتنها بیرون بیاورید تا بتوانید درست قضاوت کنید. این حرفها را نیز آنور آبی ها می گویند و حتی مردم ایران هم برخلاف نظر شما، چنین برداشتی از رابطه با امریکا ندارند. حرف قاطبه جامعه آن است که نباید بیخود و بی جهت با دنیا درافتاد و به بحرانی که بعضاً خودشان می سازند و ما نیز پیاز داغش را زیاد می کنیم، دامن زد.
سوء مدیریتهای 8 سال قبل هم که تا سالها ادامه خواهد یافت، محصول تفکرات دوستان جناب کوشکی است که حضرتش اخیراً نظرشان برگشته و قرار است با کوبیدن دولت فعلی انتقادکی هم از گذشته ها بکند. (1797933) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۷:۱۰
حرف شما حساب است و در بیمار بودن اقتصاد ما شکی نیست، اقتصادی که درآمد های دولت از این به آن جیب است! و مقداری ناچیز تولید سرمایه داریم (البته جدای از درآمدهای نفتی که باعث بی تفاوت شدن ما نسبت به مسیرهای دیگر تولید ثروت شد)

البته فقط یک نقد به آن دارم:
اگر یک کشور وجه بین المللی خوبی نداشته باشد نه سرمایه گذاری ریسک سرمایه گذاری در آن را به جان می خرد و نه می توان توریستی را جذب کرد

و در شرایط تحریم هرقدر هم که صنایع خوبی داشته باشیم ولی بازهم درآمد چندانی نخوایم داشته! همانطور که در این چند سال تعدادی از صنایع ما به دلیل کم شدن میزان درآمدها شروع به تعدیل نیرو کردند و یا در بدترین حالت هم ورشکست شدند

اینکه بگوییم ما جدا از دنیا می توانیم به زندگی و پیشرفت خود ادامه دهیم درست نیست (1798024) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۱:۰۰
کوشکی جان شما در خونه ات را مدتی ببند و با هیچ کس ارتباط نداشته باش ببین چه بلایی به سرت میاد اونوقت بیا و نظرات خودت را بیان کن همه ما خوب میدانیم که علاوه بر حل مشکلات داخلی یکی از گزینه های بسیار مهم در پیشرفت هر کشوری تعامل با دنیاست وگرنه ما با کره شمالی هیچ فرقی نخواهیم داشت . (1798086) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۲:۵۸
حرف حساب..
نمی دونم دوستان چرا انقدر دچار ذوق زدگی شدند. (1798134) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۹:۳۷
دقیقا راس میگی اگه باز مدیریت صحیح نباشه هیچ پیشرفتی عاید کشور نمیشه اینجاست که ی دولت عاقل مثل روحا نی میدونه چیکار کنه (1798285) (alef-10)
 
عبدالله مومن
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۵۹:۴۹
والله اين سوالات را بايد از جناب صاحب عصا پرسيد كه قول داده بود در 100 اول حكومت خود . مشكلات معيشتي مردم را حل كند !!!

ولي اگر ايشان نمي تواند به وعده خود عمل كند. ديگر نيازي نيست كه شما بر آن دروغ ماله توجيه بكشيد !!! (1798333) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۴۶:۱۰
به این می‌گن کاسه داغ تر از اش (1798898) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.