نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286766
يك مقايسه؛
استعفاي رییس پارلمان استرالیا به سبب ولخرجي در سفرهاي كاري/ ابهام در تعداد و هزينه سفرهاي خارجي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي
بخش خارجی الف، 12 مرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۸
در حالي كه ديروز اعلام شد رئيس پارلمان استراليا بدليل ولخرجي در سفرهاي كاري ناچار به استعفا شده، اما تعداد و هزينه مسافرت هاي خارجي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در كشور ما در هاله اي از ابهام است.

خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در گزارشی از سیدنی از استعفای رییس پارلمان استرالیا براثر افشای سوءاستفاده وی از اموال و امکانات دولتی خبر داد. وي از سال ۲۰۱۳ ریاست مجلس نمایندگان استرالیا را بر عهده داشت.

براساس این گزارش، خانم برونین بیشاپ براثر بالاگرفتن خشم مردم به سبب ولخرجی های وی در مسافرت های کاری اش، استعفای خود را اعلام کرد.

اگرچه تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا که بیشاپ نیز از اعضای ارشد حزب لیبرال اوست، دیروز اعلام کرد بود که دستور داده است موضوع افزایش هزینه های مسافرت رییس پارلمان بررسی مجدد شود، اما امروز با اعلام خبر استعفای بیشاپ تاکید کرد همه مزایای نمایندگی پارلمان کشور را بررسی خواهد کرد.

بنابراین پس از حدود سه هفته از مطرح شدن اتهام های مرتبط با هزینه کردن پول مالیات دهندگان استرالیایی در سفرهای پرهزینه و غیرضروری بیشاب ۷۲ ساله، امروز چاره ای جز تقدیم استعفای خود ندید.

وی ابتدا از عذرخواهی کردن خودداری کرد و اصرار داشت صرف بازگرداندن اصل پول کافی است اما روز چهارشنبه پس از هفته ها فشار افکار عمومی ابراز پشیمانی کرد و سرانجام امروز از سمت خود کنار کشید.

رفتار بیشاپ هنگامی خشم عمومی را برانگیخت که مشخص شد او برای سفر از ملبورن به گیلانگ، حدود یک ساعت رانندگی با ماشین، بالگرد اجاره کرده است تا در گردهمایی جمع آوری کمک های انتخاباتی حزب لیبرال شرکت کند.

سفر بیشاپ با بالگرد پنج هزار دلار استرالیا ( ۳ هزار و ۶۵۰ دلار آمریکا) هزینه داشته است. بیشاپ پیش تر نیز برای شرکت در مراسم عروسی دو تن از همکاران خود مبالغ مشابهی هزینه کرده بود.

اين اتفاق در حالي رخ مي دهد كه تعداد و هزينه مسافرت هاي خارجي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي وضعيت مبهمي به لحاظ اطلاع رساني به افكار عمومي دارد و بنا به همين دليل بود كه بيش از يك سال قبل، چند نفر از نمايندگان در نامه‌ای به معاون اجرایی مجلس خواستار اعلام تعداد سفرهای خارجی نمایندگان و میزان حق ماموریت پرداختی برای سفرهای فوق شدند.

بنا به گفته مجتبی رحماندوست ۴ تن از نمایندگان مجلس در نامه‌ای از معاونت اجرایی مجلس خواسته‌اند که نمایندگان مجلس را از تعداد سفرهای خارجی نمایندگان مجلس نهم از تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۲ تا ۷ خرداد ۱۳۹۳ آگاه کنند و جمع میزان حق ماموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال مذکور را اعلام کنند.

وی بر همین اساس تصریح کرد: این نامه به امضای بنده، الیاس نادران، احمد توکلی و بهرام بیرانوند رسیده و در تاریخ ۲۰ خرداد سال ۹۳ ارسال شده است اما تاکنون که حدود یک سال از ارسال این نامه می‌گذرد و با اینکه پیگیری‌های زیادی انجام شده اما این معاونت هنوز جواب نامه را نداده است.

به نظر مي رسد يكي از دلايلي كه مبارزه با فساد را در كشور ما مشكل و سخت مي گرداند رواج اين روحيه در بين مقامات و شخصيت ها است كه هر نوع نظارت پذيري بر خود را برنمي تابند. در حالي كه نبود نظارت و شفافيت در بوروكراسي گسترده و پيچيده اداري زمينه ساز ايجاد و گسترش هر گونه فساد مي شود. بنا به همين دليل است كه انتظار مي رود نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كه خود وضع كننده قوانين و مقررات و ناظر به عملكرد نهادهاي اجرايي هستند، از شفافيت عملكرد خودشان و پاسخگو بودن در اين زمينه استقبال كنند امري كه متاسفانه تا كنون رخ نداده است.

گفتني است متن نامه این نمایندگان به معاونت اجرایی مجلس به این شرح است:

بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای افراشته
معاون محترم اجرایی مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراما سپاسگزار می‌شوم چنانچه اینجانب را از موضوع زیر آگاه فرمایید

۱- تعداد سفرهای خارجی نمایندگان در سال دوم مجلس نهم (۷ خرداد ۹۲ تا ۷ خرداد ۹۳) به نفر روز (جمع تعداد سفرکننده به تفکیک و به نام افراد)

۲- جمع میزان حق ماموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال مذکور

با احترام
بهرام بیراموند نماینده بروجرد
الیاس نادران نماینده تهران
احمد توکلی نماینده تهران
مجتبی رحماندوست نماینده تهران
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۰۹:۰۰
آخی چرا این همه به این بنده خدا ها گیر میدید ...چطوری از حوزه انتخاباتی شون خبر بگیرند؟ و از درد دل مردم آگاه بشند؟!!!!! (3089415) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۴۰:۲۲
مؤمن، برای بازدید از حوزه انتخاباتی دلار و یورو میخوان؟!!!! (3090043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۲۸:۲۸
ولشکن عمو....
اینجانماینده ها تونوبت رزرو سفرهای بعدی اند.خودتوخسته نکن اینهم یکی از مزایای نمایندگیه (3089450) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۳۰:۳۵
مگر تکلیف برجهای مسکونی در حال ساخت نمایندگان در کوهپایه های شمال تهران و منطقه ممنوع ساخت و ساز مشخص شد که این یکی بشود؟
خواهش می کنم هیچوقت و هیچوقت سلامت اداری و میزان فساد بخصوص در شبکه باندی اقتصاد مثل بانک و بورس و بیمه را بین ایران و کشورهای خارجی مقایسه نکنید. چون شرمنده خواهیم شد. (3089453) (alef-13)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۴۰:۰۸
اگر این وزیر با صد نفر و با پول بیت المال میرفت نیویورک لابد تیربارانش می کردند (3089468) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۴۴:۳۰
عزیزم واسه همینه که اونا استرالیا شدن و ما ایران موندیم ... (3089480) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۴۶:۳۶
lاصولا سفرهای خارج از کشور نمایندگان مجلس غیر ضروری است زیرا انها وظیفه رسیدگی به حوزه انتخابیه خود را دارند و تنظیم روابط بین المللی ایران با سایر کشورها بر عهده وزارت خارجه است.
ولی کسانی هم بودند که با پول بیت المال خانواده خود را برای گردش به نیویورک بردند و هنوز هم کسی معترض انها نشده است (3089483) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۵۵:۳۶
جالبه در سایر ادارات هم سفر خارجی کارشناسان ممنوع شده و مسئولان و مدیرانی که حتی انگلیسی بلد نیستند به سفرهای پرخرج بی نتیجه میروند آنهم با عیال! (3090339) (alef-13)
 
راسکول نیکوف
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۲۲:۰۱:۳۵
چه کسی میخواهد از این شخص بازخواست کند همان ها که او را تحمیل کردند؟؟؟ (3091864) (alef-3)
 
واحدی
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۰:۳۱:۲۴
لبته بهتر بود به جای مقایسه موردی یک اتفاق خاص در یک کشور غربی با کشور خودمان سیستم مبارزه با فساد و تفکرات پشت آنها در این دو سیستم با هم مقایسه می شد.
1- کشورهای غربی: رسانه ای شدن فساد، شفافیت، جنجال رسانه ای، واکنش مردم در شبکه های اجتماعی و در نهایت استعفای مسوول فاسد.
2. کشور ما: همه چیز از مجرای قانونی. و البته معلوم نیست این قانون تا حالا چند نفر رو مجبور به استعفا کرده! اون دو تا دزدی هم که گرفتن به روش غربی بوده (3089571) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۵۵:۵۵
یکی از فرقهای این دوسیستم منابع پولی هزینه های اینچنینی است:در کشورهای دیگر مانند استرالیا هزینه های فوق از محل مالیاتهایی که شهروندان پرداخت می کنند،تامین می شود.بنابراین رسانه ها و افکار عمومی به شدت در این موارد حساس بوده و مقامات زیر فشار رسانه و افکارعمومی محکوم به عذرخواهی و در نهایت استعفا می شوند.ضمن اینکه قوه قضاییه در اینگونه موارد سریعا و بدون اغماض دخالت میکند.اما در ایران هزینه های فوق از محل درآمدهای دولت که اکثرا پول نفت می باشد و در بودجه های سالیانه دارای ردیف هزینه کرد می باشد،پرداخت می گردد.بنابراین حتی اگر اراده ای باشد که بخواهند پیگیری کنند،چون ردیف بودجه ای برای آنها تعریف شده است،با توجیه های گوناگون که مدیران سازمانها در طی این سالها یاد گرفته اند،نتیجه ای برای جلوگیری از تخلفات حاصل نخواهد شد و این نمایندگان محترم به این موارد واقفند.تعجبم از این نمایندگان برای این است که با وجودی که میدانند دردی دوا نمی شود،نامه نگاری می کنند. (3090782) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۰:۴۱:۵۴
در یکی از نمایشگاههای بسیار تخصصی خارجی چند تن از نمایندگان محترم در معئیت یکی از وزرا چند روزی را در یکی از کشورهای اروپایی با تقبل هزینه از طرف وزارت خانه حضور داشتند هر وقت من این دوستان را می دیدم ساکهای برندهای معروف پر از اجناس تردد می کردند از اینگونه موارد کم نیست (3089606) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۰:۵۸:۳۲
تاثیر مطبوعات آزاد و جریان آزاد اطلاعات ، احقاق حقوق مردم را به دنبال دارد . جالبه آقایونی که بر سر دلارهای بلوکه شده ایران اختلاف نظر دارند و چه بسا در انتها معلوم شود ، دلارها ، بقول معروف " پیش خور " شده رفته پی کارش و پولی در کار نیست ! (3089658) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۱۲:۳۱
نماینده ای که انگلیسی هم نمی داند برای چه منظوری ماموریت خارج از ایران می رود (3089707) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۱۵:۳۵
سفر خارجی نمایندگان به دلایل مختلف است.
یکی اینکه اجلاس های پارلمانی برگزار می شود که طبیعتا باید برخی از نمایندگان حضور یابند.
دوم اینکه دولت سفری کاری دارد و خودش از نمایندگان برای همراهی در سفر دعوت می کند که در اینجا قصد تاثیر گذاری بر نماینده و خریدن وی است. مثلا در سفرهای آمریکا و اروپا از نمایندگان دعوت می شود که در جوی خاص آنها را نمک گیر کنند. قاعدتا هیات رئیسه مجلس باید در خصوص دعوت های وزارتخانه ها از برخی نمایندگان حساس باشد و اجازه این کار را ندهد. در بسیاری از این سفرهای خارج از کشور ملاقات هایی با افراد خاص رخ می دهد و زمینه اقدامات نا مطلوب فراهم می شود و بعید است که هیچ نماینده ای گزارش کاملی از سفر خارجی خود را در اختیار مجلس قرار دهد.
یک آسیب دیگر سفرهای خارجی نمایندگان این است که آنها را به زندگی تجملاتی عادت می دهد. پروازهای درجه یک با قیمت بلیط 10-20 میلیون تومان, هتل های لوکس هر شب چند صد هزار تومانی, پول توجیبی از محل اعتبارات یک دستگاه دیگر که از حق و حقوق کارکنان دستگاه ربوده می شود . غیره. واقعا نه برای دنیا و نه برای آخرت مناسب نیست این سفرهای نمایندگان. (3089722) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۱۶:۰۷
نمایندگان مردم با نمایندگان دولت و نهادهای قدرت تفاوت دارند! (3089723) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۳۶:۴۶
"براثر بالاگرفتن خشم مردم به سبب ولخرجی های وی "اینجا مردم ازحیف و میل بیت المال خشمگین نمی شوند (3089804) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۵۲:۳۸
وقتی یک رفتاری زشت و بی ادبیست فرقی نمی کند در چه پست و منصبی باشی نماینده مجلس یا ارکان دولت در جامعه ما برای توجیه عملکردهایمان پای دیگر متخلفین را پیش میکشند برادر من میخواهی نماینده باش یا وزیر یا رئیس دولت بودجه ای که باید صرف امور اقتصادی کشورمان شود نباید صرف سفرهای کاذب اداری و حق ماموریت شما باشد. خداوند همه ما را هدایت کند (3089870) (alef-13)
 
کارشناس وزارت خارجه
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۵۹:۲۱
1- سفر شخصی نمایندگان مجلس با گذرنامه سیاسی خلاف قانون می باشد و وزارت خارجه باید بصورت جدی در مقابل این زیاده خواهی مقاومت کند .
2-عمده سفر های شخصی برخی نمایندگان مجلس با هزینه شرکت های خصوصی انجام می شود و معلوم نیست شرکت های خصوصی در مقابل چه چیزی حاضر به پرداخت اینگونه هزینه ها می شوند؟ در این سفرها از نمایندگیهای سیاسی ایران ،درخواست پاویون هم می شود و چنانچه اجابت نشود نمایندگیهای سیاسی به کم کاری متهم شده و جناب آقای ظریف باید در مجلس پاسخگو باشند.
3- متاسفانه برخی از نمایندگان مجلس علیرغم گرفتن هزینه غذا به همراه فوق العاده ماموریت ، بصورت طلبکارانه از نمایندگی های سیاسی و کنسولی درخواست پذیرایی و میهمانی می کنند و از این بابت نیز برای جمهوری اسلامی ایران هزینه تراشی می کنند.
و.... (3089891) (alef-13)
 
ش
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۳۸:۰۶
تو که پخش نمیکنی و لی سفرخانوادگی احمدی نژادبا طابفه اش به نیویورک چی (3090027) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۴۰:۱۸
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ی من !
آنکه البته به جایی نرسد فریاد است (3090041) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۰۱:۱۸
توکلی را در هر حرکت بسوی شفافیت میبینم خدا حفظش کند (3090145) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۳۱:۳۴
عزيزان مخلص كلام اين كشور با اين سيستمي كه مسئولين ايجاد كرده اند . در دنيا براي خود پديده ايست منحصر به فرد . بنازم به اين مسئولين (3090260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۴:۲۱:۵۵
هر چی که بگندد نمکش زنند وای به روزی که بگنند نمک
من شهروند معمولی نمیتونم جلوی این ریخت و پاش های برخی مجلسیون را بگیرم اما از اقای توکلی انتظار میره که به عنوان نماینده پیگیر این اشفته بازار باشه (3090435) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۲۴:۲۲
به امیداون روزی میشینیم که درایران هم مثل تمام دنیاهمه چیزشفاف باشه . دخل وخرج دولت نمایندگان وگروههاوجناحهای سیاسی (3090692) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۴۰:۳۴
وقتی تنها چهار نفر از خیل عظیم نمایند گان این نامه را امضاء کرده اند مفهوم شعر ,, یک نظر غافل شدم صد سال راهم دور شد تا ابد بی راهه رفتم هر دو چشمم کور شد ,, را بیشتر درک کردم (3090743) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۱۵:۳۸
اصولا در كشور ما و بيشتر كشورهاي جهان سوم خيلي چيزها شفاف نيست
بودجه هاي خيلي از ارگان هاي فرهنگي و شبه فرهنگي و نظامي وشبه نظامي و ..... اصلا مردم هيچي نمي دانند. (3090821) (alef-13)
 
صادقی
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۹:۲۸:۲۷
چرا ما را با استرالیایها مقایسه می کنید ؟ (3091573) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۶:۰۵:۵۴
دموکراسی یعنی همین ، ملاحظه کاری در ایران و عدم افشای حقایق به بهانه های واهی سبب رشد فساد میشود . فکر کنم بهتر است رییس قوه قضاییه تجدید نظری در اعمال قانون بفرمایند (3098540) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۲:۵۷:۱۲
دلم خون میشه میبینم مسئول کشور خارجی فقط به خاطر استفاده از تلفن رایگان دولتی برای تماس تلفنی با همسرش در خارج از کشور مجبور به عذرخواهی و استعفا میشه ولی یه عده توی کشور ما سالها هر جور که دلشون میخواد سوء استفاده میکنن و ککشون هم نمیگزه. (3109811) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.