نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270187
سراج: بزرگترین مشکل ما بانک‌ها هستند/ توکلی: نمی توان خاطر جمع بود که صاحب قدرت مجرم شناخته شود
بخش اقتصادی الف، 18 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۱۸
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از نظر من نظام جمهوری اسلامی را نه کودتای نظامی تغییر می دهد و نه انقلاب مخملی و نه حتی حمله نظامی، تصریح کرد: آن چیزی که موجب از بین رفتن نظام جمهوری اسلامی ایران می شود فساد اقتصادی است.

وی در برنامه مناظره تلویزیونی که عصر امروز(جمعه) از شبکه اول سیما با عنوان«مبارزه جدی و موثر با مفاسد اقتصادی» روی آنتن رفت، گفت: از نظر دینی امام علی (ع ) در نامه ای به مالک اشتر گفته اند: هنگامی که یک طرف خدا و یک طرف خود و حزب و گروه ات است باید طرف خدا را بگیری و اگر این کار را نکنی ظلم کرده ای که مورد خشم خدا قرار خواهی گرفت.

به گزارش سایت مناظره، توکلی تصریح کرد: از نظر علمی هم فساد بهره وری را از بین می برد و موجب نابرابری طبقات اجتماعی و... خواهد شد.

وی به عنوان موافق در خصوص تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: فساد مراحل متفاوتی را در کشور طی می کند و متاسفانه در خصوص عملکرد دستگاه های دخیل در این خصوص تردید وجود دارد و نمی توان خاطر جمع بود که یک صاحب قدرت یا صاحب سرمایه مجرم شناخته شوند.از نظر من باید چنین سازمانی تشکیل شود و زیر نظر مقام معظم رهبری باشد اما متاسفانه اینگونه نبود و مقرر شد زیر نظر رئیس قوه قضاییه باشد.

وی افزود: قوانین فعلی ۱۴ سال است که اجرا می شود آیا ما تغییر و پیشرفتی در این زمینه داشته ایم یا خیر؟متاسفانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ۴ سال زیر نظر کسی بود که بعدها خود محکوم شد.باید با ابراز تاسف گفت که برخی از گشت ها سرقفلی دارد، آیا می توان چنین کارهایی را به چنین افرادی سپرد؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بحث ما این است که اگر یاسی که در حال حاضر وجود دارد از بین برود مردم وارد صحنه خواهند شد. وی افزود: مهم این است که خوشبختانه افراد پاک کم نیستند اما متاسفانه اغلب مایوس هستند.اگر سازمان مبارزه با مفاسد مستقل باشد، پیوندهای موجود گسسته خواهد شد و تغییرات پیشگیری به وجود خواهد آمد.

توکلی گفت: بحث تشدید مجازات نیست اما باید نهادی باشد که رسیدگی کند تا مجرمین بدانند با سازمانی خاص و جدی طرف هستند.

تنها ۳ تا ۴ درصد قاچاق کشف می شود
علیرضا جمشیدی سخنگوی سابق قوه قضاییه،معاون وزیر دادگستری و نماینده دولت در برنامه مناظره نیز در ابتدای سخنان خود گفت: آن چیزی که همه ما اتفاق نظر داریم بحث مبارزه با فساد اقتصادی است. جمشیدی افزود: طبعا مبارزه با فساد اقتصادی می تواند رقابت سالم در تولید و توسعه کشور را به دنبال داشته باشد.

سخنگوی سابق قوه قضاییه،معاون وزیر دادگستری و نماینده دولت در برنامه مناظره ادامه داد: پول هایی که به صورت مجرمانه تحصیل می شود ممکن است در مباحث سیاسی در دولت ها نفوذکند که موجب تخریب نظام است.به نظر می رسد مبارزه می توانند یک فضای منطقی را در کشور ایجاد کند.

وی افزود: مخالفت من از این جهت نیست که با تشکیل این سازمان مخالف باشم بلکه مشکل بنده در بسترهای موجود برای تشکیل چنین سازمانی است.با داشتن سازمانی قوی موفق هستیم اما با وجود زیرساخت های لازم. سخنگوی سابق قوه قضاییه،معاون وزیر دادگستری و نماینده دولت در خصوص تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی به عنوان مخالف تشکیل این سازمان، اظهار داشت: ما یا فساد اداری داریم یا اقتصادی و مالی که تاکنون تصور ما این بود که کسی که وارد میدان خواهد شد می توان به این مسائل خاتمه داد.

وی با بیان اینکه متاسفانه تنها ۳ تا ۴ درصد قاچاق در کشور کشف می شود افزود: به عنوان مثال چرا مجلس در کنار هر کمیسیون برای نظارت بر اجرای قوانین نظارت نمی شود زیرا مشکل اصلی ما بی قانونی است. جمشیدی در ادامه گفت: اینکه بخواهیم یک نفر را متولی مبارزه با این امر قرار دهیم، غلط است و تمرکزگرایی غلط است.

وی در ادامه گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی فراقوه ای است و دولت و مجلس و قوه قضاییه در آن دخیل هستند و اگر خللی وجود دارد ناشی از عملکرد سه قوه است.

شتاب فساد بیشتر از شتاب مبارزه با آن است
محمد دهقان نماینده و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود گفت: علی الرغم شعارهای داده شده شتاب فساد بیشتر از شتاب مبارزه با آن بوده و متاسفانه برخلاف اقدامات انجام شده سال به سال پیشرفته کرده است.

دهقان افزود: بدون یک متولی برای مبارزه با فساد، ابن وضعیت به ساماندهی نخواهد رسید. دهقان نماینده و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اراده اگر هست باید ساز و کار جدی هم وجود داشته باشد در اکثر کشورهای دنیا که در مبارزه با فساد موفق بوده اند شفافیت در کشور صورت می گیرد و سپس یک نهاد یا سازمانی وجود دارد برای مبارزه با فساد.

وی به عنوان موافق در خصوص تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: سوالی که مد نظر من است این است که الان مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادی در کشور کیست؟

وی افزود: متاسفانه همه در این زمینه تقصیر را بر گردن دیگری می اندازند، در صورتی که سازمان بازرسی کل کشور مسئول رسیدگی و بررسی به این موضوع است. به اعتقاد من هیچگونه از دستگاه های کشور مسئولیت مبارزه با فساد را نمی پذیرد متاسفانه زحمات کشیده شده در این زمینه پاسخگو نبوده و نتوانسته آن طور که باید جلوی این موضوع گرفته شود.

دهقان تصریح کرد: بیش از ۱۵۰۰ جرم و ۱۵ میلیون پرونده در کشور وجود دارد که متاسفانه در اکثر پرونده ها آسان برخورد می شود ومتولی جدی ندارد. در حال حاضر قوه قضائیه برای مبارزه و برخورد با پرونده های بزرگ فساد اقتصادی پاسخگو نیست مگر اینکه خود رئیس قوه قضائیه ورود کند.

وی در ادامه اظهار داشت: یک پای فساد در حکومت و پای دیگر آن در شرکت ها است که مطمئناً یک قاضی عادی نمی تواند به این پرونده رسیدگی کند و نیازمند قدرتو نیرویی بالاتر است و باید متولی در کشور باشد که از صفر تا صد مبارزه با فساد اقتصادی را باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این یک سازمان قضایی نیست بلکه یک مرکزی هوشمند است که شامل اطلاعات، نیروی انتظامی، ضابطی و قضایی و... است تا ناهماهنگی فعلی را رفع کند.

چرا اجازه می دهیم فساد ایجاد شود

ناصر سراج قاضی ویژه رسیدگی کننده به پرونده فساد بزرگ بانکی، با بیان اینکه سوالی مطرح میکنم مبنی بر اینکه نهادگرایی یا کارکردگرایی ، کدام یک موفق تر است افزود: نهادگرایی یعنی از نو شروع کردن اما برعکس کارکردگرایی نقاط ضعف و قوت را اصلاح می کند.

سراج ادامه داد: نهادگرایی پرهزینه است اما کارکردگرایی این گونه نیست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: مگر ما سازمان یا قانون کم داریم؟ قوه قضائیه مصمم است با فساد در هر سطحی مبارزه کند اما آیا مبارزه با فساد فقط با قوه قضائیه است؟ چرا ما اجازه می دهیم فساد ایجاد شود مگر منابع طبیعی ما متولی ندارد؟ اگر فساد را از صفر تا صد بگذاریم وظیفه ی قوه قضائیه ۱۰۰ است.

وی به عنوان مخالف تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: در خصوص تشکیل این سازمان در مرحله اول نیاز به تعداد زیادی قاضی داریم که باید زیر نظر نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات باشد که مطمئناً هیچ قاضی این شیوه را قبول نخواهد داشت.

وی افزود: علاوه بر این ساختمان و هزینه های جانبی را نیاز دارد که باید پیش بینی همه این مسائل شود. به همین دلیل، از نظر من رسیدگی به موضوع مفاسد اقتصادی، ترکیبی است و همه مسئول و پاسخگو هستند. سراج در ادامه با بیان اینکه ما نباید از این موضوع غافل باشیم که باید مرتباً پاسخگو جوامع بین الملل باشیم، گفت: البته باید توجه کرد که، اختیار زیاد ناخودآگاه فساد می آورد.

وی تصریح کرد: بزرگترین مشکل ما از بانک ها است زیرا ما ۱۰۰ هزار میلیارد تومان معوقه در سیستم بانکی داریم.
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۰:۳۲
مشكل اصلي ايران و ام الفساد نبود ازادي است ،
با ازادي بيان و نظارت أفكار عمومي به سدت از فسادها كاسته مي شود و با ازادي انتخابات شايستگان بر صدر مي نشينند و كارها درست انجام مي شود (2876659) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۰۲:۴۷
تا زمانی که سیستم بانکی اصلاح نگردد و نسبت به منشا پول های واریز شده به حساب افراد در بانک ها حساسیت وجود نداشته باشد امکان تداوم فساد اقتصادی وجود دارد:
وقتی یک قاچاقچی پول میلیاردی بدست آمده از قاچاق را در بانک پس انداز می کند ، وقتی یک نفر پول ناشی از رشوه خواری را در بانک نگهداری می کند و کسی هم حساسیت نشان نمی دهد و در عوض از طرف رئیس بانک مورد حمایت قرار می گیرد آیا امکان مبارزه با فساد معنا پیدا می کند.
دولت بایستی نسبت به درآمد افراد جامعه حساس باشد تغییر ناگهانی در گردش مالی یک فرد در جامعه ما در اکثر موارد منشا فساد اقتصادی و نشانی از زدو بند و رانت دارد و حداقل دولت باید بپرسد که این پول از کجا آمده است ولی افسوس که به بهانه عدم ورود به حریم خصوصی افراد این مهم که در اکثر نقاط دنیا که سابقه مثبتی در مبارزه با مفاسد اقتصادی دارند در حال اجراست
کنترل حساب بانکی افراد بهترین راه بر ای جلوگیری از فساد اقتصادی، نابرابری در عدالت اجتماعی و فرار مالیاتی است (2877110) (alef-13)
 
بهروزی
۱۳۹۴-۰۳-۲۲ ۲۱:۵۵:۵۴
موافقم .آقای توکلی چرا ما در مجلس همه جور فراکسیون داریم بجز فراکسیون مبارزه با فساد؟ (2959210) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۰۸:۱۲
اما آقای دکتر توکلی، اینکه در سازمان ضد فساد فقط به فسادهای کلان رسیدگی شود، مثل آنست که در مراکز اقتصادی (خصوصا بانک و بورس و بیمه) مرتبا افراد مفسد خرده پا تولید کنیم و صبر کنیم تا فسادشان کلان شود و سپس رسیدگی کنیم.
یادتان هست که همین اواخر یک وزیر دولت المان و 2 نماینده مجلس انگلیس به خاطر مبلغ اندکی سواستفاده مالی از کار برکنار شدند؟
اگر می خواهید با فساد سیستماتیک مقابله شود، رسیدگی به فساد خرد و کلان و تشویق گزارشگران و مخبرین فساد، تنها راه چاره است. (2877115) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۵۱:۱۸
حق با شماست . برای کشف فساد در سطح ملی باید از چشم و گوش همه مردم استفاده کرد نه اینکه تنها متکی به چند کمیته و سازمان که خودشان در معرض همین فسادند. در کشورهای عاقل تر قانونی وجود دارد برای حمایت از کسانی که فسادی را افشا می کنند . رجوع کنید به این لینک :
https://en.wikipedia.org/wiki/Whistleblower
در اینجا البته ماجرا اینطور است که کسی که فسادی را افشا می کند به جرم تشویش اذهان عمومی محاکمه و زندانی می شود. (2877569) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۱:۴۴:۳۱
دقیقا دوست من
این بلا سر من آمد که وقتی مدیر مسئولم از من مشارکت در اعمال خلافش را کرد به مدیر کل و حراست گزارش کردم و مدارکم رو ارائه دادم.
ولی پس از 6 ماه به بهانه نیروی مازاد عذر مرا خواستن.
به چندین مقام بازرسی و نظارت ارشد هم با مدارکم مراجعه کردم. متاسفانه جز تخریب شخصیت چیزی ندیدم. (2877744) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۲:۵۴:۱۸
دوست عزيز لينك داده شده بسيار جالب بود ولي همگان قابليت بهرهدرداري از ان را ندارند تقبل زحمت فرموده و ترجمه ان را به عنوان يك مقاله. در همين سايت منتشر كنيد مزيد تشكر و امتنان خراهد بود (2879289) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۴۶:۴۷
در 8 سالی که شاهد بودیم دولت های نهم و دهم بر سر کار بودند مشاهده می کنیم که حجم عظیمی از فسادهای مختلف در نهادهای مختلف روی داد. از طرفی می بینیم که در همان 8 سال رسانه ها و روزنامه ها و فعالان منتقد دولت تقریبا بایکوت بودند یا روزنامه های مخالف دولت . جرات مطرح کردن رانت و مفاسد و ... را نداشتند از طرفی اکثریت نمایندگان مجلس غیر از چند نفر انگشت شمار به دلیل همسویی با دولت و اینکه در افکار عمومی جناحشان متهم نشود و افشا نشود در برابر تمام تخفات دولت سکوت اختیار کردند و به وظیفه نظارتی شان که منافع ملی را در بر می گیرد عمل نکردند و با عوض شدن دولت شاهدیم که تقریبا هفته ای یک مورد از تخلفات دولت قبل در نهادهای مختلف افشا می شود.
به خوبی می توان رابطه مستقیم رسانه های آزاد و مستقل که جرات بیان رانت یا تخلف را به محض مشاهده دارند با کاهش مفاسد اقتصادی و تخلفات به خوبی دریافت. رسانه های ازاد و منتقد و احزاب رسمی آزاد . بهترین کانال نظارت عمومی و مردمی و جلوگیری از بروز یا گسترش فساد و رانت است. نیازی هم به ایجاد سازمانهایی مثل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی و موازی کاریها و هزینه های اضافی مترتب بر آن از قبیل ساختمانهای جدید و نیروی انسانی و ... نیست. (2877916) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۱۲:۱۱
دوست عزيز رسانه ازاد ومستقل به قول علما شرط لازم است ولي شرط كافي نيست. رسانه ازاد و ميتقل مثل الف هم وجود دارد هر چند تعداد ش محدود است مثل همين الف كه البته. صغفش هم اينست كه تخصصي نيست و اينطور نيست كه اختصاصا براي پيگيري مفاسد اقتصادي بلشد و گاه گرايش سياسي ان. بر وجه گرايش مبارزه با فساد غلبه مي كند .شما جستجو كنيد ظرف يكسال و نيم گذشته چقدر مطلب. در مورد تخلفات كلان مالي در شركت الومينيوم المهدي و هرمزال نوشته و منتشر هم شد . مشكل در سيستم نظارتي است و خلاء هاي قانوني وگر نه با تخلفات اشكار انجام شده در اين شركت هر كشوري بود مسيولين مربوطه را بركنار و هيئت مديره را به سزاي اعمالش مي رساندند و وزير و مدير و معاون وزارتخانه را هم به علت تعلل و اهمال در نظارت مالي و رسيدگي به گزارشات و عدم اتخاذ تصميمات متناسب در مجمع عمومي اين شركتها مورد بازخواست و استيضاح قرار مي دادند . حتما لازم است. ساز و كار و ساختار جديدي براي بيگبري پرونده مفاسد اقتصادي انديشيده شود اين سيستم نظارتي موجود متاسفانه. نمره قبولي نگرفته است سيستمي لازم است كه بازرسي و نظارت و قضايي در هم اميخته و اينگونه با اطاله فرايند رسيدگي موجبات سر خوردگي پيگيري كنندگان فراهم نشود . (2878190) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۱:۱۴
پرونده‌های فساد اقتصادی نباید فقط به آقای "ر" ختم بشود. مهم رسیدگی به پرونده‌های بزرگتر و مهمتر است که صاحبین این پرونده‌ها دست در قدرت و ثروت دارند. (2876661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۱:۳۲
بانک‌هایی که وام‌های میلیاردی به برخی افراد نورچشمی داده‌اند باید به علت مشارکت در فساد اقتصادی محاکمه شوند. (2876662) (alef-13)
 
کارمند شرکت پتروشیمی در عسلویه
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۰:۰۵
بانکهایی که به کارمندان خودشان وامهای فراوان به عناوین مختلف با سود بسیار پایین یا قرض الحسنه می دهند در برابر افراد دیگر حتی با سودهای بسیار بالاتر سنگ اندازی می کنند و بسیار سخت می گیرند. از ضامنین و ... . در مقام مقایسه با 12 سال سابقه کار در عسلویه وقتی نگاه می کنم به یک کارمند بانک با مدرک معادل خودم با همین سابقه در شهرستان با امکانات خیلی بهتر و هوای بهتر و ... و وضعیت مالی و مسکن و .. را مقایسه می کنم که من نه تنها برتر از اون کارمند بانک نیستم بلکه عقب تر هستم. خدا شاهده اهل ولخرجی و خوشگذرانی و ... هم نیستم. (2877924) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۴:۴۹
راست میگین فقط دادگاه هارو علنی برگزار کنین وسلام. (2876665) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۳:۲۹
بسیار عجیب است که در پرونده بابک زنجانی در عرض این دو سال گذشته هیچ نماینده ای از دولت را در کمیسیون های مجلس که در این باره است یا در جاهای دیگر و دادگاهها و ... حضور ندارند یا راه نمی دهند! مشخص نیست چه کسانی مجوز داده اند و همراهی کرده اند برای دادن این همه نفت و پول آن به این شخص؟! عجیب است که اسرار و مسائل پشت پرده فراوانی وجود دارد و وزیر نفت فعلی فقط می تواند بگوید این مقدار از منابع نفت و پول نفت وجود ندارد و گم شده است و دیگر از هیچ چیز دیگر خبر ندارد یا اجازه نمی دهند نماینده دولت و وزارت نفت در این پرونده ورود کند! آقای توکلی. تو را به خدا این پرونده را پیگیری کنید مثل پرونده آقای رحیمی. بلاخره مساله هزاران میلیارد تومان پول بیت المال و مردم در میان است. (2877931) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۵:۴۲
طرح تحول بانک‌ها چه موقع در کشور اجرا می‌‌شود؟ یکی از هفت بند در تحول ساختاری، هدفمندی یارانه‌ها بود که چند سالی است در حال اجراست و یکی دیگر از آن تحول بانکهاست که گویا دولت‌ها قصد و جسارت آن را ندارند. 36 سال از انقلاب گذشت هنوز سیستم بانکی، گمرکی، مالیات، بهره‌وری و... تحول نیافته است. چرا؟ (2876667) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۶:۱۵
البته که همان طرح هدفمندی یارانه ها هم ناقص الخلقه شد و فرزندی ناقص به دنیا آورده شد. از 7 بند طرح تحول اقتصادی دولت قبل . فقط هدمندی یارانه ها اون هم بسیار ناقص اجرا شد نه پولی به بخش تولید دادند و پولی به بخش سلامت و درمان فقط به صورت پوپولیستی و عوامفریبانه پولی ویرانگر و مخرب اقتصاد و طرحهای عمرانی و تولید بین مردم توزیع شد! در دولت فعلی هم همچنان همان نواقص ادامه دارد و فقط پولی به بخش درمان داده شد. همچنان یارانه افراد ثروتمند با ماشینهای مدل بالا و خانه های لوکس که قیمت مسکنشان بالای 500 میلیون تومان است ادامه دارد و همچنان پولی به صنعتگر و بخش تولید پرداخت نمی شود. (2877939) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۷:۱۳
آقای احمدی نژاد می گفت اگر طرح هدفمندی اجرا شود بعد از دو سال دیگر هیچ فقیری نداریم کلی بیمارستان می سازیم کلی آزادراه می سازیم و راه آهن و ... .! خواستم از آقای احمدی نژاد بپرسم چی شد؟! و البته که پاسخگویی نیست. (2877943) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۸:۱۱
توزیع پول بی حساب و کتاب بین مردم در نهایت به توزیع فقر می انجامد. یعنی عدالت در توزیع فقر! از بدیهیات اقتصاد است که رشد اقتصادی تنها در گروی رشد تولید و افزایش بهره وری اتفاق می افتد. (2877948) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۱۶:۴۱:۵۳
هیچ توزیع پولی به مردم صورت نگرفت چرا که مصنوعی دلار را 320 رصد گران کردند و همه کالاها را نیز همینطور (2882995) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۸:۰۸
بنویسید هر کجا با قاطعیت عمل کرده‌ایم موفق بوده‌ایم و بالعکس هرجا سست بودیم فساد بیشتر شده است. مطمئن باشید فردی که توانسته بدون گرو گذاشتن وثیقه مبلغ 6500 میلیارد تومان وام بگیرد حتما سبیل 50 نفر از مدیران وکارمندان بانک‌ها را چرب کرده که موفق به چنین کاری شده است.‌باید با عوامل فساد در هر مسئولیتی با قاطعیت برخورد شود. (2876670) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۲:۰۹
اولین دلیل مفاسد اقتصادی. اقتصاد دولتی و دومین دلیل آن اقتصاد غیرشفاف است. بسیاری موسسات مالی بدون مجوز که سالهای سال است در این کشور حضور دارند و فعالیت می کنند بدون شفافیت. بسیاری نهادهای شبه دولتی که طبق قانون چون خصوصی محسوب می شوند از شمول بازرسیها و نظارتها معاف هستند. برخی نهادها که فعالیت اقتصادی گسترده داشته اند و تا همین پارسال مالیات نمی دادند بنابراین هیچ گزارش مالی و ترازنامه و ... هم به هیچ کجا ارائه نمی کردند و .... . اسکله های غیرمجاز.. قاچاق کالا و ارز با برخی هماهنگیها با گمرک و ... در نبود گمرک الکترونیک و شفاف... دولت الکترونیکی هم بعد از این همه سال معلوم نیست به کجا رسیده.!
مشکل بزرگ اقتصاد غیرشفاف و دولتی است مشکل سوم نبود احزاب و رسانه های منتقد و آزاد که به محض بروز و آغاز تخلف و رانت و فساد. آن را فریاد بزنند. (2877956) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۴۰:۵۷
تخلفات و مفاسد اقتصادی در هر دوره‌ای وجود داشته است اما بحث دزدی و سرقت که مسئولین جدید دولتی دائم به جامعه پمپاژ می‌کنند حرکت در پازل دشمن است که می‌خواهد کل نظام را به فساد متهم کند. لازم است دستگاه قضا به جد وارد معرکه شده و بر دهان این شایعه‌سازان از هر طیف و قماش مهار زند و اجازه ندهد با امکانات نظام برخی مسئولین وا داده در زمین دشمن بازی کنند. (2876682) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۲:۰۷
اونقدر دشمن دشمن کردیم و ناکارآمدیها و مفاسد را به گردن دشمن انداختیم که فسادها از ده میلیون و صد میلیون و یک میلیارد و ده میلیارد رسید به هزاران میلیارد! دوست عزیز. دیگر بس است. چرا عبرت نمی گیریم؟ عزیز من . فساد بابک زنجانی هم کار دستگاههای جاسوسی اسرائیل و انگلیس بود؟ فساد در تامین اجتماعی و ... ؟ تو را به خدا اگر کاری نمی کنید آدرس غلط هم ندهید. (2877982) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۴۴:۰۰
چطور یک نفر می‌تواند وام 6/5 میلیاردی بگیرد؟ بااین وام چه گلی به سر کشور و مردم زده است؟‌ تا کی باید آفتابه دزد در زندان باشد و این میلیاردی‌ها در کاخ؟ کی دستگاه قضایی این جرثومه‌های فساد و تباهی را بالای دار خواهد برد؟ چطور فردی که چند میلیون بدهکار است و توان پرداخت ندارد منزلش مصادره می‌شود؟ اگر رئيس بانک و این فرد وام گیرنده‌ مجازات شدیدی شوند، عبرتی برای دیگران خواهد شد. (2876692) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۲۵:۲۰
این نظر شما نشان می دهد که هیچ شناختی از مسائل بانک و قوانین آن ندارید چرا که در پرداخت این وامها کارمندان بانکها و نظرشان هیچ نقشی ندارد به عبارتی چه راضی و یا ناراضی مجبور به پرداخت این وامها هستند. امیدوارم که منظورم رو گرفته باشید (2879055) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۴۴:۲۵
ما برای مبالغ بسیار جزئی از سوی بانک تهدید می‌شویم که پرونده به دادگاه ارجاع می‌شود. دهها بار به خودمان و ضامن‌ها زنگ می‌زنند، ولی با این معوقات کلان چرا کسی کاری ندارد؟ بر چه اساس به اینها وام‌های چندین میلیاردی پرداخت می‌شود؟ (2876694) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۲:۴۸
هر چقدر مبلغ وام بالاتر می رود میزان ضمانت ها کمتر و سختگیری ها کمتر می شود! (2877985) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۲۷:۳۹
بر اساس دستور از بالا و فشار مقامات سیاسی که امکان مقاومت در برابر آن را ندارند . چرا که در صورت مقاومت ممکن است از نون خوردن بیفتند و در صورت مقاومت بیشتر شامل پرونده سازی هم بشوند (2879061) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۴۷:۳۵
جناب آقای دکتر توکلی با سلام وخداقوت
اعلام حکم رحیمی در تاریخ جمهوری اسلامی بی سابقه است. رحیمی بلندپایه ترین مقام جمهوری اسلامی است که رسما به اختلاس محکوم میشود. متاسفانه بعضی ازروزنامه اصولگرایی آن را پوشش نداده اند هیچکس هم راهپیمایی نکرد و وهیچ کس شعار نمی دهد غارتگر بیت المال اعدام باید گردد. (2876699) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۴۸:۲۱
بعضی از بانک‌های کشور با سود 30 درصد وام به مشتریان می‌پردازند. مردم هم چون گرفتار هستند بالاجبار تن می‌دهند. عرض بنده با مسئولین بانک مرکزی است که چرا دست مدیران زیر مجموعه خود را تا این حد بازگذاشته‌اند که چنین فشاری به مردم وارد کنند؟ (2876700) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۴:۳۴
یکی از مسببین وضعیت بد اقتصادی کشور همین بانکها هستند بدون نظارت و بنگاهداری می کنند و در زمین و ملک و ساختمان و حتی ارز و دلار و ... سرمایه گذاری می کنند! (2877992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۰:۵۸
یکی از مسببین وضعیت بد اقتصادی امروز دخالت در کارهای تخصصی توسط افرادی است که هیچ تخصصی هم در آن ندارند و هر متخصصی هم که اعتراض کرد به بدترین شکل ممکن تنبیه کردند. قضیه اخراج استادان علوم اقتصادی دانشگاهها و تعویض مدیران عامل سیستم بانکی در اوایل دولت نهم را یادتان هست؟؟ (2879067) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۵۲:۵۳
بسم اله از خود مجلس مبارزه با فساد اقتصادی را شروع کنید (2876706) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۵:۱۶
آقای توکلی. کمک کنید اسامی اون 170 نماینده ای که از آقای رحیمی پول گرفته اند افشا شود . مردم حق دارند بدانند. (2877995) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۳۱:۵۹
اینکه مدام فقط از فساد در بانکها بگوییم ما را از سایر بخشهای پر از فساد دور می کند.
در زمانی که اثبات شده گمرکات، مناطق آزاد، شرکت بورس، بیمه ها، صنایع بزرگ، شهرداری ها و ... از فساد و رانت گسترده رنج میبرند، باید قوانین ضد فساد و سازمان جدیدی برای مبارزه با همه جوانب فساد تشکیل شود.
سیستم فعلی نظارت و بازرسی، در طول 30 سال گذشته نتوانسته مبارزه مثمر ثمری با فساد انجام دهد. (2876767) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۸:۴۱
چرا باید در بهترین و گرانترین خیابانهای شهرهای مختلف کشور ساختمانهای شیک و چند طبقه و لوکس بانکها و حتی موسسات اعتباری مثل قارچ رشد کند؟! آیا واقعا این میزان بانک و این همه شعب بانک با توجه به حجم اقتصاد کشور ما لازم است؟ آماری بگیرید آیا متناسب با این همه شعب بانکها و موسسات مالی و اعتباری و ... کارخانه های صنعتی هم رشد کرده است یا چه تعداد بانک شعبه خود را در طی این سالها بسته اند در حالیکه ببینید چه تعداد کارخانه و کارگاه تعطیل شده است و یا با کمتر از نیمی ظرفیت کار می کند یا برخی کارگرانشان را تعدیل و اخراج کرده اند؟! آقای توکلی. از همین آمار می توان خیلی چیزها را فهمید. چرا تاسیس بانک و موسسه اعتباری و ... را سرمایه داران ترحیج می دهند به تاسیس یک کارخانه ؟! این یکی از رموز عقب افتادگی اقتصادی کشور است. (2878005) (alef-13)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۳۲:۰۳
وقتی معاون اول رییس جمهور فساد اقتصادی دارد و وقتی وی میگوید به نمایندگان پول هم داده و از این قضایا که شاید در نزد دیگر مسیولین بوده باشد و کسی خبر نداشته باشد.همانطور که در خیلی از کشور ها نهاد مستقل انتخابات تشکیل میشود ، نهاد مبارزه با فساد هم دارند و فرا جناحی و کاملا مستقل است و لزوم تشکیل این دو نهاد کاملا در کشور احساس میشود.همانطور که وزیر کشور هم اشاره آیی به پولها کثیف در انتخابات داشت که اگر این درست باشد خود زمینه فساد های بزرگ اقتصادی و سیاسی میشود (2876768) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۴۳:۲۴
قاچاق به ورود کالا از طریق مبادی غیر قانونی اتلاق می شود اتفاقی که در ایران افتاده کالا توسط افراد خاص از بنادر رسمی وارد کشور می شود وارد کننده ومبادی ورودی کالا کاملا شناخته شده هستند. (2876786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۰:۱۳
جالبه خیلیها می دانند قاچاق کالا توسط یک نهاد خاص سالهاست اتفاق می افتد ولی نه کسی جرات ورود به موضوع را دارد حتی جرات صحبت در این باره را نیز ندارد بلکه اگر کسی هم در طول این سالها حرفی زده باشد کاملا سربسته و گنگ حرف زده است! (2878016) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۵۰:۱۸
همش حرف و حرف و حرف
دریغ از عمل (2876793) (alef-13)
 
رحمان نوريان
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۲۸:۵۳
تشكر از اقاي توكلي ، به اين دليل كه صراحتا احتمال از بين رفتن جمهوري اسلامي را مطرح كرده اند و گفته اند
«آن چیزی که موجب از بین رفتن نظام جمهوری اسلامی ایران می شود فساد اقتصادی است.»
واقعيت اين است كه ما سال هاست يك نگاه مقدس انگارانه نسبت به نظام خود داريم و اين خود موجب ميشود عيوب و خطرات را بي اثر بپنداريم در حاليكه خداوند سبحان به ما امضا نداده است كه از همه خطرات مصون هستيم و تا دلمان ميخواهد ميتوانيم رانت و اختلاس و فساد اقتصادي و اداري( كه خود باعث فساد اخلاقي هم ميشود ) و از همه بد تر تبعيض را ايجاد يا تئوريزه و يا اجرا نماييم . في المثل اگر بدون تعصب نگاه كنيم تبعيض باعث شده است كه يكپارچگي و انسجام ملي لطمه بخورد و هم اكنون ما نسبت به موضوع هسته اي يك ايده ملي يكپارچه و منسجم نداريم . سواي درست بودن يا غلط بودن شعار " انرزي هسته اي حق مسلم ماست " شاهد ان هستيم كه در صد قابل توجهي از مردم چنين شعاري را سر نميدهند و اين در حالي است كه مردم در زمان جنگ در عين فقر و تنگدستي و صف هاي طولاني در شعار " جنگ جنگ تا پيروزي " متفق القول بودند( تقريبا همه )علت اين موضوع واضح است عدالت نسبي در برخورداري از امكانات مالي تا انجا كه حتي سپاهياني كه در صف اول جنگ و جهاد بودند چيزي بيش از كارمندان عادي و معلمان دريافت نميكردند .

اري بايد از اقاي توكلي به خاطر بيان خطر از بين رفتن نظام تشكر كرد .في الواقع درست فرموده اند كه هيچ خطر بيروني نظام را از پاي در نمي اورد اما تبعيض و فساد داخلي .................... (2876838) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۰۹:۵۹
مهمترین مانع مبارزه با فساد نهادهای نظارتی هستند. (2876900) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۱:۳۴:۴۷
یه زمانی هم یه نفر می گفت بزرگترین عامل سازمان مدیریت و برنامه ریزیه. بعد هم منحلش کرد و شد آنچه شد .... (2877711) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۱:۱۳
نهادهای نظارتی خود به خاطر گرایشات سیاسی و نفوذ برخی جریانهای سیاسی در آنها خود را در خیلی موضوعات فساد دخیل نکرده اند که اگر کرده بودند این همه فساد با این حجم عظیم اتفاق نمی افتاد. (2878020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۲۷:۰۶
اگر ازادی ومطبوعات ازاد داشتیم نه سانسور شده 80درصد فساد ها از بین می رفت اصلا معنی ندارد که کسی حتی متهم شد اسم او را ع ک ل م ن و ی این چه مسخره است اسم دارد کامل بگوید ومطرح می شود که او متهم است اگر جرم او ثابت نشد باز اعلام شود که او گناهی نکرده ومبرا است اگر اینکار بکنیم خیلی مشکلات حل میشه وگرنه بی فایده است (2876926) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۳۲:۴۲
حرفهاي سراج را گوش كردم بنظر من ايشلن از وسط مسئله شروع ميكرد كه ميتوان همه طرفه بهانه اورد، ياد حرف مدير عامل قبل يك خودروسازي افتادم كه ميگفت كيفيت كار سختي هست چون بيش از 2500 قطعه بايد روي هم بسته شود!!!!! مجري جواب داد يعني ماشين كره اي تعداد قطعات كمتري دارد؟؟؟؟ و من هم ميگويم : علاج واقعه قبل از وقوع بايد كود. (2876932) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۴۵:۴۱
درسته
الف می تونه به خوبی بازتاب افکار مردم برای مسئولان باشد

باید توجه داشت که
الف یکی از پربیننده ترین سایت های خبری تحلیلی فارسی زبان است
ودر داخل وخارج کشور بیننده زیادی دارد
بنده به عنوان یک متخصص در صداوسیما اعتبار الف را در همین سیستم کامنت ها وارتباط دوطرفه میدونم
درهرحال الف آینده خوبی داردوباید همه ازاین رسانه خوب حمایت کنیم درصداوسیما هم خیلی از افراد هرروز به سایت الف مراجعه میکنند.



موفق باشید (2877250) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۴۰:۴۲
بزرگترين مشكل بانكها هستن (2876946) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۴:۴۰
بزرگترین مشکل عدم آگاهی مردم از مسائل و قوانین مملکت است (2879072) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۴۹:۰۱
اون روز که روزنامه ها رو دسته دسته می بستید باید می دونستید نتیجه اش می شود همین اوضاع (2876960) (alef-13)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۲:۲۳:۳۶
برای ایستادگی بر سخن حق و عدالت و شجاعت ،برای بار صدم ميگم درود به شرفتان دکتر توکلی و امثال ایشان که متاسفانه کمیابند. (2877040) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۱۵:۰۶
با سلام
در بانکی که ما کار میکنیم به عینه میبینیم که افراد فاسد و رشوه خور در صدر قرار دارند و مورد احترام مدیران ارشد هم قرار می گیرند و اغلب افراد سالم و متعهد واقعی گوشه گیر و منتظر بازنشستگی هستند و هیچکس امیدی به اصلاح آن ندارد (2877119) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۱۷:۵۴
هر چند موافق تشكيل سازماني جهت مبارزه با فساد هستم ولي بدليل اينكه مبارزه با معلول هست كافي نيست .بايد علتها را كه در اقتصاد ناسالم ورانتي است از بين برد .تيعيض و رابطه بازي را كه از بالا منشاء دارداز بين برد. (2877122) (alef-13)
 
ملت
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۴۱:۰۱
آقای سراج من کارشناس یک بانک هستم از همین امروز شروع کنید و هر مقام سیاسی که به مدیر بانک زنگ زد را به عنوان سو استفاده از موقعیت شغلی محاکمه کنید همه چیز درست می شود (2877142) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۲:۴۹
چه معنی داره نماینده مجلس یا یک مقام سیاسی دارد یا پست بالایی دارد به مدیر بانک زنگ بزنه.؟ (2878025) (alef-13)
 
رحیم
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۴۷:۲۵
جناب آقای توکلی با وجود سازمانهای متعدد نظارتی باز شما درخواست تشکیل یک نهاد جدید را میدهید آخر شما به عنوان یک کارشناس نمی دانی که یکی از دلایل فساد در ایران گستردگی حجم دولت است و ما باید در جهت کوچک کردن دولت حرکت کنیم نه در جهت متورم کردنش و مسئله دیگر اینکه ما باید در مورد جلوگیری از فساد به تجربه های کشورهایی که در این زمینه موفق بودند نگاهی بکنیم و ببینیم که آیا آن کشورها هم با تعدد مراکز نظارتی به این موفقیت دست یافتن یا راه دیگری پیموده اند و ما هم با در نظر گرفتن شرایط کشورمان از تجربیات آنها استفاده کنیم (2877152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۱۶:۴۷
متاسفانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ۴ سال زیر نظر کسی بود که بعدها خود محکوم شد (2877189) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۲۰:۴۶
آقای توکلی
خدا رحمت کند آن شیر پاکی که مادرت به شما دادو آن لقمه پاکی که پدر بر سفره ات نهاد و آن تهذبی که خود برآن مراقبت کرد ه ای ،اینکه گفید ام الفساد مفاسد،که باعث از بین رفتن نظام جمهوری اسلامی می شود، مفاسد اقتصادی است که باعث تخریب نظام خواهد شد و دستگاهی متولی ندارد عین حقیقت است
بنده سالها است به نوعی در مخالفت بر مفاسد اقتصادی هستم و نه منتی است و نه مباهاتی ،زیرا آنرا مانند نماز واجب می دانم و می بینم که چطور کوتاهی در برخورد با این موریانه وحشتناک پایه های اخلاقی و اعتقادی جامعه را دارد ویران می کند به همه جا هم مراجعه کرده ام فوقش یک تشری می زنند و دیگر هیچ ،و مفسدان نیز اینرا خوب فهمیده اند (2877193) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۲۲:۵۵
جناب سراج فرمودند به دلیل کافی نبودن ودیعه در پرونده 6500 ملیارد تومنی ، طرف رو زندانی کردیم !!! من نمیدونم اگه یه بانک وثیقه کم بگیره و وام بده ، مردم رو باید زندان انداخت یا مسئولین بانک رو ؟ (2877197) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۳۱:۵۲
تنها روزنامه ازاد و مطبوعات ازاد میتواند ایران رو از شر فساد اقتصادی و اداری نجات دهد نه رسانه دولتی (2877216) (alef-13)
 
مهدا
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۳۳:۲۵
با سلام بنظر اینجانب1- باید یگ آزمون انتخاب مدیر و معاون به بالا در کشور برگزار شود و افرادی جدید این سمتها را در اختیار بگیرند و عمر این مدیران سی چل ساله به پایان رسیده و هرگاه تخلفی هم می کنند باندشان برای ماست مالی و گول زدن مردم پستش رو عوض می کنند و جایی دیگر این بار مسئولیت را به او واگذار می کنند2- باید همه کارها خصوصی شود از دست دولت خارج شود آب برق گاز مخابرات مایات عوارض آموزش بهداشت و.... به مردم واگذار شود
خدا شر این مدیران نالایق (اکثرا") را از سر این مملکت کوتاه کند (2877377) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۴۴:۵۴
افرادی زمانی مرتکب فساد سازماندهی شده می شوند که بتوانند خود را به خوبی استتار کنند. عمده فساد دولت قبل در سایه وجود تحریم ها شکل گرفت. زیرا به بهانه مقابله و دور زدن تحریم هر چه را خواستند محرمانه کردند و بهترین استتار را برای خودشان ایجاد نمودند.
بسیاری از فساد ها هنوز کشف نشده اند و چون هنوز هم همان استتار وجود دارد و چشمی بر فعالیت مجرمان نظاره نمی کند. مثلا مراودات با چین یکی از روزنه های اصلی فساد است که به شدت استتار شده تا کسی نفهمد در سایه برخی توافقات خاص چه پورسانت هایی جا به جا می شود و چه منافع ملی فروخته می شود. (2877400) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۲۵:۲۰
صد در دويست موافقم اينو كه همه مي دانند راه كار چيست ؟! انچه كه مسلم است اين ساختار خسابرسي و بازرسي و نظارت مردمي و .... كارايي و اثر بخشي لازم راندارد دليل ان هم شواهد بيروني است كه همه مي بينند و مي شنوند و مي دانند . لازم است طرحي نو در انداخته شود ازموده را ازمودن خطاست اين سيستم نظارتي ازمون داده و مردود شده است (2877853) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۲۴:۲۲
اگر به روزنامه ها میدان داده شود نظارت و شفافیت مستقر خواهد شد (2877499) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۴۲:۲۱
هم قانون داريم و هم سازمانهاي متعدد كه وظيفه انها تعريف شده. ولي در مقابل ملت پاسخگو نيستند يك گزارش مردمي تا مرحله رسيدن به دادسرا حد اقل ٢ سال طول مي كشد البته اگر همه چيز درست اتفاق بيفتد و تهديد و تطميع غلبه و در نيمه راه شاكي را خفه نكند پرونده تخلفات كلان در الومينيوم المهدي و هرمزال و گزارشات حسابرسي صادره توسط موسسه حسابرسي كاربرد ارقام و هادي حساب تهران و گزارش سازمان بازرسي و گزارش كارشناسان ايميدرو را مطالبه كنيد و ببينيد سازمان مذكور در مقابل اين گزارشات چه كار كرد ؟!!!!!! (2877540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۴۳:۱۹
كساني كه پول دارند و قدرت دارند و رسانه هم اراده را شل مي كنند و هم سازمان را مگر اينكه سازماني بر خلاف سازمانهاي نظارتي موجود تشكيل شود (2877544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۴۸:۲۳
با نظرات سنجيده و دقيق اقاي سراج موافقم. ولي جناب سراج حدود يكسال پيش در مورد پرونده الومينيوم المهدي و هرمزال فرموديد حق افشا نداريد با توجه به گزارشات حسابرسي و بازرسي و پرونده رسيدگي تشكيل شده ايا پيگيري فرموديد نتيجه اين پرونده چه شد ؟!! شما مي توانيد گزارش حسابرسي هاي سازمان حسابرسي و موسسه اگاه تدبير و موسسه ماربرد ارقام و موسسه هادي حساب تهران و گزارش ١١ صفحه اي كارشناسان ايميدرو به رئيس اين سازمان در خصوص حجم تخلفات صورت گرفته را مطالبه و مطالعه نمائيد و ببينيد چه بر سر افشاكنندگان اين تخلفات. اوردند !!!! (2877561) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۵۲:۱۸
اقاي دهقان لشكر وجود دارد اراده نيست. اگر شما غير از اين فكر مي كنيد. ديوان محاسبات و شوراي رقابت و حراست همه وزارتخانه ها و شركتها و بانكها ي دولتي و ... چه كاره هستند ؟! اگر ممكن است اسناد تخلفات الومينيوم المهدي و هرمزال را از اقاي دكتر توكلي مطالبه فرماييد ببينيد در ٣ سال گذشته چه بر سر اين شركت اوردند همه اسناد هدمت ايشان هست (2877575) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۹:۱۱
موافقم مشکل با تشکیل سازمان حل نمی شود اراده لازم است . سازمان بازرسی کل کشور یک سازمان کاملاً حرفه ای و تخصصی و با اراده است اما امکانات و نیروی انسانی لازم را در اختیار ندارد اگر آقایان مدعی مبارزه بال فساد هستند بازرسی کل کشور را تقویت کنند نه اینکه چوب لای چرخ سازمان بگذارند و با تشکیل یک سازمان دیگر بروکراسی را تقویت نکنند. (2878011) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۳:۵۵
سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالی ترین نهاد نظارتی کشور با بسیاری از مفاسد در حال مبارزه است به نظر می رسد راه حل تقویت سازمان موجود است و اگر اختیارات و ابزارهای لازم را ندارد بایستی در اختیارش قرار دهند ضمناً تقویت مدیریت ها نیز می تواند موثر باشد ضرورتی به تشدید مشکل نیست زیرا با تشکیل یک سازمان مستقل تنها بروکراسی اداری افزایش می یابد در حالی که مبارزه با فساد نیاز به سازمانی چالاک دارد. (2878028) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۸:۲۸
این همه نهاد نظارتی و بازرسی و حراست و ... در همه وزارتخانه ها و سازمانها و بانکها و ... آیا با وجود تاسیس یک سازمان جدید . مشکل حل می شود؟ خیلی بعید می دانم فقط ردیف بودجه جدیدی ایجاد می شود و بس. (2878044) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۵۳:۴۰
دستگاههاي نظارتي منعددي در كشور وجود دارد كه وظيفه اش اينست !!! عمل كو ؟؟؟ چه كسي تضمين مي دهد اين سازمان جديد به وطيفه اش عمل كند ؟ چرا دستگاههاي نظارتي كه به وظيفه خود عمل نمي كنند منحل نميشوند ؟!!مگر از بودجه ملت به اينها حقوق داده نميشود ؟!!! (2877576) (alef-13)
 
majid youshi
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۱:۱۲:۱۹
باسمه تعالی

با نظرات آقای توکلی موافقم .
ایجاد سازمان راهکار مناسبی خواهد بود .
لیکن مدیر مناسب و متناسب ( در میهن ) کم داریم . باور کنید .
باید مدیر تربیت کرد . (2877639) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۱:۲۷:۵۳
یکی از زمینه های قوی برای فساد اقتصادی ملک است، آنهم در شهرهای بزرگ و مخصوصا پایتخت. هر مفسد اقتصادی به محض اینکه به یک حد مشخص از درآمد میرسد ، فورا آن را به ملک تبدیل می کند و اگر بتواند حتما در پایتخت این کار را می کند. که نتیجه اش همین قیمت های سرسام آور ملک در پایتخت است.
مطمئن باشید با اجرای روش زیر البته اگر در اجرای آن صادق باشیم یک زمینه بزرگ فساد اقتصادی برچیده می شود.

واقعیت امر این است که زمانی اقتصاد مریض ما از این مرض رها می شود که نگذاریم خون به این غده سرطانی برسد. یعنی چیزی به نام بازار ملک در شهرهای بزرگ بخصوص پایتخت ، چندین سال راکد باشد. تا این خون که همانا سرمایه و نیروی انسانی در هر بخش آن است ، به سمت تولید و آنهم تولید صادرات محور هدایت شود. و تا زمانی که این اتفاق نیافتد ، هر طرحی و برنامه ای در خصوص رونق تولید ، دقیقا "آب در هاون کوفتن" است. زیرا به زبان عامیانه، تا زمانی که می شود راحت و بی دردسر و بدون هیچگونه منع قانونی پولت را چند برابر کنی، نمی روی دردسرهای تولید را که در بهترین حالت هایش هم در سراسر دنیا وجود دارد را بپذیری. در کشورهای دارای اقتصاد سالم ، زمینه چنین ثروت اندوزی هایی به این شکل وجود ندارد و به محض اینکه احساس کنند دارد عمل خارج عرفی اتفاق می افتد ، وارد عمل می شوند.

اوایل انقلاب یکی از دوستان که به تازگی از آمریکا آمده بود می گفت: زمانی که انقلاب شد، زمین خواران ایرانی و فراری وارد ایالتی که ما بودیم شدند و در عرض شش ماه ، قیمت زمین را با همان کارهایی که در ایران می کردند به سه برابر رساندند، بلافاصله دولت ایالتی تشکیل جلسه داد و همه معاملات این شش ماه آنها را باطل اعلام کردو تا اطلاع ثانوی معامله با آن افراد را غیرقانونی اعلام نمود و در نتیجه قیمت ها دوباره به همان قیمت های قبلی برگشت. (2877690) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۲۴:۲۵
درود بر نمایندگان شجاع و صریح مجلس محترم که همیشه حرف دل مردم را میزنند ونقطه نظرات معقول خود را صراحتا" بیان میکنند امیدوارم هر چه زودتر راه حل مناسبی برای حل این مشکل بسیار مهم جامعه که همه فسادها از فساد اقتصادی ناشی شده و متاسفانه در همه زمینه ها رسوخ پیدا کرده حتی در دادگاهها ادارات، بانکها ، تعاونیها و هر نهاد دولتی و شخصی همه و همه از ضعف برخوردها و عدم نظارتها و ضابطه هاو عدم ریشه یابی علتها فراهم گردیده است. بقول جناب دکتر دهقان در کشور های پیشرفته شفافیت وجود دارد بمحض مشاهده خلاف فرد را از مسئولیتش برکنار میکنند نه مثل اینجا که گاها" مقام هم میدهند و یا با رابطه بازی و رشوه آزاد میگردد و بفکر فرار میافتد .واقعا" جای تاسف است. چرا از کشور های پیشرفته الگو نمی گیریم و دارایی و اموال کلان مردم را نظارت نمی کنند و قانون از کجا آوردید اجرایی نمیشود.و مالیاتها را متناسب ،درست و بموقع اخذ نمیکنند.امیدوارم نمایندگان محترمیکه پاکند و شجاعت کافی را دارند فکری بحال ملت مظلوم و نجیب بکنند و مردم هم پشتیبان آنهاست . (2877846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۴۶:۳۴
جناب اقاي توكلي با سلام و ارزوي طول عمر با عزت حضرتعالي با تمام ارادتي كه به جنابعالي داريم تعجب مي كنيم چگونه است كه شما براي پرونده اقايان م. ر ، م.ه ، س.م. نامه سرگشاده به رئيس مجلس جهت پيگيري از رئيس قوه قضائيه مي نويسيد ولي در مورد پرونده الومينيوم المهدي. و هرمزال كه حجم تخلفات ان. بالغ بر ٤٠٠٠ ميليارد تومان معاملات تماما غير قانوني و فاقد مجوز است و اسناد ومدارك. و گزارشات مويد تخلفات خدمت خضرتعالي هست. چرا نامه سر گشاده نمي نويسيد !؟ هر چند ما در جريان پيگيريهاي. خضرتعالي از وزير و معاونين مربوطه هستيم ولي نتيجه چي شد ؟. يك تغيير دكوراسيون نمايشي. و فراري دادن متخلف اصلي به اسم موافقت. با استعفاء!!! و ابقاي ساير اعضاي متخلف. هيئت مديره. كه قانونا مسئوليت تضامني دارند !! ضمنا در جريان مصيبتهايي هم كه بر سر افشاكنندگان اين حجم تخلفات اوردند هم هستيد !! اميدواريم. اقدامات شجاعانه حنابعالي و همكاران محترم هم فكر شما در مجلس. محدود به بعضي پرونده هاي خاص نشود چون اگر مبارزه با فساد هم سياسي و جناحي شود اثر تخريبي ان بر بنيادهاي اعتماد عمومي بيشتر است. تا اثر اصلاحي و بازدارندگي ان . موفق و سرفراز باشيد (2877915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۸:۵۴
همه سخنان درستى مى گويند،ولى چرا رشد فساد بيشتر از مبارزه با آن است.؟كشور ها و سازمان هايى كه ساختار هاى ماتريسى و تخصصى داشته و سيستم ها و نهادها جاى افراد را گرفته و بعبارتى ماشين و سيستم بجاى انسان ها (و سلايق و علاقه هاى شخصى آنها )كار مى كنند. انتصاب هابر مبناء تخصص و حرفه ايى بودن صورت مى پذيرد،موفق تر هستند.از بين بردن ساختارهاى رسمي حذف سيستم ها و روش هاى معتبر جهانى و انتصاب نفرات غير تخصصى به بهانه هاى عام پسند و با فضا سازى هاى خاص و درنهايت بسته عمل نمودن وايجاد باند ريشه هاى فساداست.قانونى نمودن رانت خوارى توسط مديران صاحب نفع(مثل پترو شيمى ها) ،مشروع كردن فساد است.سازمان هاى نظارتى با صلابت روى رده هاى پائينى كار نموده،ولى بدليل عدم داشتن تخصص لازم و ...عملا در رسيدگى به ريشه هاى فساد خنثى هستند.بيايد در نفت اين شيوه عمل كردن را ببيند و ببيند چطور در سطح وزارت خط اول و محرم غير سازمانى تشكيل و حتى در سطح دولت نفرات نظارتى نيز هماهنگ ان با اين تيم تغيير مى گردند.بيايد ببيند كه بازنشته يك سازمان نظارتى كه هيچگونه تجربه نفتى نداره ،معاون وزير در بازرسي و ارزيابى(كه نياز به تخصص دارد)مى شود.كسانى كه آنها را از مجازات فاجعه كرسنت در قوه قضائيه نجات داده ،تعيين كننده اين كار مهم مى شوند.؟ (2877974) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۵:۰۴:۵۸
با درود فراوان بر عواملی مبارزه با فساد اقتصادی
لازم هست عرض گردد هم مسئله و موضوع فساد مشخص است و هم راه حل ان . منها اراده حل آن نیست چون عوامل فساد در هرم قدرت به شکل زنجیره وار وصلند . اگر سیستم اقتصادی سیستم پاسخگو بود . عوامل قدرت راه فرار نداشتند .
مسئله بازرسی و نظارت باید سیستمی باشد و تمام نهادهای اقتصادی نتیجه فعالیت خود را به نظام بازرسی گزارش دهند .
از طرفی باید مطبوعات قدرت افشاگری داشته باشند و با حربه پوسیده تشویش اذهان عمومی تعطیل نشوند.
شما دقت کنید سازمان بازرسی از نقش وزارت علوم و نماینده گان در بورسیه غیر قانونی چقدر زیاد بوده و بسیاری از آنها خودشان بورسیه شده اند و نزاشتند که وزیر علوم دوات روحانی با همه کفایتی که داشت به کار خود ادامه دهد !!! و سازمانی بازرسی که در حال ماست بندی بوده تا پیگیری ، هیچ واکنشی نداد.

پس نتیجتا بازرسی در این مملکت حربه برای تعدیل جامعه و منترل قدرت است تا اجرای احکام اسلام (2878334) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۷:۴۸:۰۸
من پيشنهاد مي كنم جهت مديريت مبارزه با مفاسد اقتصادي ، چند تا مدير از چين وارد كنيم !!!!!! (2881689) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.