نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268784
نفرت انگیزترین رودخانه گیلان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۰
گذشته از موارد فوق، به دلیل اینکه این دو رودخانه منبع اصلی تأمین آب تالاب انزلی هستند و در انتهای مسیر خود به تالاب انزلی می‌ریزند، وجود مواد سمی و زباله‌های خطرناک بیمارستانی در این دو رود سبب می‌شود که حیات تالاب انزلی نیز با خطر مواجه شود.

به گزارش عصر ایران، رودخانه‌ها شاهرگ‌های حیاتی هر منطقه محسوب می‌شوند و وجودشان همواره موجب برکت و نشاط در بین مردمی می‌شود که در جوار آن زندگی می‌کنند، البته این تعریف تا زمانی صحیح است که انسان‌های سهل‌انگار این شاهرگ‌های حیاتی را به کانال انواع فاضلاب‌ها تبدیل نکنند.

با توجه به فراوانی میزان بارندگی، استان گیلان از نظر تعداد رودها، جویبارها و منابع طبیعی آب، جزو مناطق استثنایی در کشور و حتی در خاورمیانه است. در این استان بیش از ۴۰ رودخانه جریان دارد و بستر رودها عمدتاً در مسیر دره‌های کوهستانی و کوهپایه‌ای که از جنگل‌های سرسبز و انبوه پوشیده شده‌اند، قرار گرفته ‌است. حوضه‌های آبخیز کوچک و بزرگ استان گیلان که از مناطق مرتفع در غرب و جنوب استان سرچشمه می‌گیرند، به وسیله تالاب انزلی و یا به صورت مستقیم، به دریای خزر می‌پیوندند.

رود آستارا چای، رودخانه ماسوله رودخان، رودخانه شاخزر، رودخانه‌های له له رود، ذیلکی و سیاهرود نیز از جمله رودخانه‌های استان گیلان هستند. رودخانه سفیدرود، مهم‌ترین رودخانه استان گیلان و دومین رود بلند ایران است.

گوهررود و زرجوب سبب پیدایش شهر رشت شده‌اند

رودخانه گوهررود و زرجوب از رودهای شهر رشت هستند که از کوه‌های سراوان در ارتفاع ۷۰۰ متری سرچشمه می‌گیرند و پس از پیوستن به رودخانه زرجوب، با عبور از پیربازار و خمام به تالاب انزلی می‌ریزند، اگرچه رودخانه‌های زرجوب و گوهررود از موهبت‌های خدادادی شهر رشت هستند که علاوه بر این که سبب پیدایش این شهر شده‌اند، زمانی به رشت طراوت و زیبایی و رونق می‌بخشیدند، اما به دلیل نبود احساس مسئولیت و با توجه به اینکه هیچ سازمان و ارگانی وظیفه حفاظت و حراست از این دو رودخانه را بر عهده ندارد، اکنون شاهد وضعیت اسفبار رودخانه‌های زرجوب و گوهررود هستیم.

در حال حاضر این رودخانه‌ها نقشی جز حمل فاضلاب‌های شهری و منابع آلودگی ندارند و بوی آزاردهنده‌ای در اطراف آن‌ها وجود دارد که سبب آزار رهگذران می‌شود. از آنجایی که این رودها از محله‌های زیادی در سطح شهر رشت عبور می‌کنند، می‌توانند علاوه بر جذب سرمایه، گردشگران، زیباسازی شهر و...، سهم بسیار زیادی در کاهش ترافیک شهری داشته باشند.

گوهررود و زرجوب مواد سمی به تالاب انزلی می‌برند

گذشته از موارد فوق، به دلیل اینکه این دو رودخانه منبع اصلی تأمین آب تالاب انزلی هستند و در انتهای مسیر خود به تالاب انزلی می‌ریزند، وجود مواد سمی و زباله‌های خطرناک بیمارستانی در این دو رود سبب می‌شود که حیات تالاب انزلی نیز با خطر مواجه شود.

نجات این دو رودخانه و احیای آنها از آرزوهای مردم رشت است که استاندار گیلان نیز در هفته جاری در مراسم گرامیداشت تجلیل از اندیشمندان برجسته علم محیط زیست کشور از اختصاص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای احیای این رودخانه از سوی ریاست جمهوری خبر داد.

رودخانه حاصل از شیرابه زباله سراوان بسیار آلوده‌تر از گوهررود

اما رودخانه‌ای که مورد نفرت در گیلان است، رودخانه‌ایست که از شیرابه زباله‌های مکان دفن جنگل سراوان تشکیل شده است و همه طبیعت دوستان گیلان آرزوی نابودی این رودخانه نفرت‌انگیز را دارند.

محمدرضا برجی مدیرکل حفاظت زیست گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه روزانه ۶۰۰ تن زباله به مکان دفن زباله جنگل سراوان ریخته می‌شود، اضافه کرد: به طور میانگین روزانه ۵ تا ۱۸ لیتر در ثانیه آلودگی ناشی از وجود این شیرابه‌ها وارد رودخانه‌های رشت و در نهایت تالاب انزلی می‌شود.

رودخانه نفرت انگیز گیلان خروشان‌تر شد

وی ادامه داد: گرم شدن هوا و استفاده بیشتر از زباله‌های تر رودخانه حاصل از شیرابه‌های سراوان از گذشته خروشان‌تر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش آلودگی و حجم شیرابه‌های سراوان تاثیر مستقیم بر آلوده شدن حوضه بالادست آبخیز تالاب انزلی دارد، همچنین این رودخانه مملو از شیرابه‌های زباله‌های سراوان، آب‌های زیرزمینی گیلان را نیز تهدید می‌کند.
کلمات کلیدی : رودخانه گیلان
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۰۸:۱۸
تفکیک در مندا علاج زباله های خانگی است با آموزش مردم وبه روش دکتر مهلقا میشود حداقل زباله را در خانه تولیذ کرد (2852389) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۱:۲۷:۱۷
خط اول فوق نداره. یک بار مقالتو قبل از نشر بخون (2853157) (alef-13)
 
دلسوخته طبیعت
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۵:۵۵:۱۱
شعارشعارشعارچرا هیچ سازمانی جوابگوی این نابسامانی نیست؟فقط بلدیم حرف بزنیم (2853207) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۵۹:۵۴
نویسنده محترمی که زحمت کشیدی مقاله رو نوشتی عزیز به یه مورد مهم اشاره نکردی معلوم میشود از شهری دیگر برای شهری دیگر مینویسید. خوب بود اشاره ای به سیستم فاضلاب رشت میکردید که جز اولین شهرهای ایران بوده که فاضلاب داشته. یادمه چند سال پیش که به شهر سمنان رفته بودیم و گفتیم ما اونجا سیستم فاضلاب داریم یعنی یچی تو مایه های لندن خیلی تعجب کردن. اما این سیستم با توجه به اپارتمان سازی ها و مدیریت نامناسب اکثرا مسدود یا فروکش کرده اند.
چند سال پیش هم وام کلانی از بانک جهانی برای یک سیستم فاضلاب جدید با مکش مستقیم به تصفیه خانه ها گرفتند. که امدند در همه کوچه های رشت لوله های جدیدی نیز کار گذاشتند اما چند سالیست که کار در همین مرحله مانده است. (2853681) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۸ ۱۲:۵۰:۴۸
دوست عزیز داشتم داشتم حساب نیست، ببینید شهرتون الان تو چه وضعیتیه!! اسم بانک جهانی رو که میشنوم خندم میگیره!! تمام پولها رو نابود کردند، فاتحه خیابونها و کوچه ها رو هم خوندند!!!
مایه های لندنت منو کشت!! چقدر اعتماد به نفس؟؟!!
نویسنده دقیقا درست گفته که وجود رودخانه در هر شهری موجب برکت و نشاط میشود!! اما تو شهر شما باعث آزار و اذیت مردمه!! مخصوصا تابستونا که اصلا نمیشه نزدیکشون شد از بوی فاضلاب، ضمنا بر خلاف خیلی شهرای درست و حسابی دنیا که زمینهای کنار رودخانه ارزش بالایی دارند تو شهر رشت بی ارزش ترین زمینها، زمینهای کنار رودخانه هستند!!! (3765448) (alef-11)
 
سامیار
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۳۳:۳۱
اقای نویسنده : چرا از وسط شروع کردی! هول نشو! (2854838) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.