نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 70123
توانستن ایرانیان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۰۲
ایران در حال سرمایه گذاری بر سلول های بنیادی است



الی دولجین، نیوساینتیست*، ترجمه علی رضا بازارگان**





سی سال بعد از سرنگونی شاه٬ کشور ایران در حال انقلابی دیگر هست: ایران سرمایه گذاری سنگینی در تحقیقات سلول های بنیادی کرده است و با وجود امکانات محدود آزمایشگای و مالی٬ این کشور به عنوان یکی از قدرت های علمی رشته ی سلول های بنیادی در آمده است.



حتی با امکانات و زیربناهای محدود٬ دانشمندهای ایرانی توانسته اند در دهه ی گذشته ۶ مورد سلول های انسانی و ۸ مورد سلول های موش را به صورت پانکراس٬ قلب و کبد سالم در بیاورند.



کونراد هوچیدلینگر محقق دانشگاه هاروارد گفت: «خارق العاده است که آن ها با این امکانات این کارها را انجام داده اند. به وضوح آن ها در حال رسیدن به ما هستند»



بر خلاف خیلی از کشورهای غربی که سدهای مذهبی جلوی تحقیقات در این زمینه را گرفته اند٬ در ایران و دیگر کشورهای اسلامی تحقیقات در این باره مشکلی ندارد. بر اساس قوانین قرآنی فقط پس از گذر ۱۲۰ روز از انعقاد نطفه و جان گیری کامل آن دیگر نمی توان در آن دخل و تصرف کرد (معمولا پس از ۳ الا ۵ روز سلول های بنیادی جنین های کشت شده در آزمایشگاه قابل استخراج و استفاده هستند). حتی ایت الله علی خامنه ای در سخنرانی خود در سال ۲۰۰۲ تحقیقات در این زمینه را تشویق کرد.



... بعد از ***فلسطین اشغالی٬ ایران پیشرفته ترین کشور در تحقیقات سلول های بنیادی در خاور میانه است.



ایران دهمین کشور در دنیا است که توانسته باشد سلول های انسانی را ایزوله کند. (لینک) و پنجمین کشوری است که توانسته باشد بر این سلول ها دستور نویسی کند. (لینک) بعضی دیگر دست آوردهای خارق العاده ی ایران در این زمینه را می توان از این لینک٬ و این لینک٬ و این لینک مطالعه کرد...



...ایران هر ساله حدود ۰.۶۵ درصد از در آمد ملی کشور را برای مطالعات علمی کنار می گذارد. این رقم در مقایسه با کشورهای پیشرفته مانند آمریکا -که هر ساله حدود ۳ درصد از درآمد ملی خود را برای تحقیقات خرج می کند- عقب است.



(محاسبه ی سر انگشتی: درآمد ملی آمریکا حدود ۱۴۴۳۰ میلیارد دلار در سال است٬ که ۳ درصد آن معادل ۴۳۳ میلیارد دلار می شود. این در حالی است که درآمد ملی ایران٬ حدود ۳۳۵ میلیارد دلار در سال است. یعنی درآمد کل کشور ایران -نفتی و غیر نفتی- کمتر از مبلغی است که آمریکا سالیانه فقط برای تحقیقات علمی خرج می کند.)



...تحریمات و مشکلات اقتصادی٬ همواره منجر به فرار مغزها شده است. ولی آن هایی که در کشور باقی می مانند در بسیاری از موارد برای شرکت در کنفرانس های بین المللی و دریافت ویزا مشکل خواهند داشت. به همین دلیل٬ برای تشویق آمدن محققین بین المللی به ایران٬ موسسه ی رویان هر ساله بزرگترین کنفرانس ایران را برپا کرده و منجر به گردهمایی بیش از ۲۰۰۰ محقق از سرتاسر دنیا می شود.



هوچیدلینگر که در سال ۲۰۰۸ از تاسیسات تحقیقاتی موسسه ی رویان در ایران دیدن کرد گفت: «متعجب هستم که چه گونه با این دستگاه های ساده این چنین فعالیت هایی انجام شده است... ما دستگاه ها را به سادگی از فروشنده ها می خریم٬ ولی این ها راهی جز این که آن را خودشان بسازند٬ ندارند»...







* http://www.the-scientist.com/blog/display/55445



** مترجم: علی رضا بازارگان، صاحب وبلاگ وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً

***در ترجمه٬ برای احترام به مردم فلسطین این عبارت را جایگزین عبارت اصلی به کار برده شده در متن انگلیسی کردم.



















 
 
۱۳۸۹-۰۲-۰۹ ۱۳:۴۴:۴۷
ببینید دنیای علم اینقدر بزرگ شده که صرف پیشرفت توی چند زمینه تحقیقاتی خیلی بزرگ نیست.

چند وقت پیش هم گفته بودم تو ایران دانشجو ها چرا کار تحقیقاتی انجام میدن.البته در مورد همه صادق نیست ولی خوب نباید خیلی چیزها رو هم لاپوشونی کرد.
برید بررسی کنید هر وقت توی حداقل 40-50 درصد زمینه های تحقیقاتی حرفی داشتیم و صد البته پتانسیل صنعتی کردن اونا رو هم پیدا کردیم اینا رو تو بوق و کرنا کنید.

علم وسیع تر از این حرفاست. شاید این زمینه کار نهایتا 10-12 تا استاد درست و حسابی باشه که توی 3-4 تا فیلد کار میکنن الان مثل صد سال پیش نیست که یکی یه نظریه بده یا یه کاری انجام بده کل دنیا سر وصدا کنه.
مثلا کار کردن توی فیزیک گرایش حالت جامد و شاخه نانو استراکچر دیوایس و کار کردن روی صرفا چند تا ماده خاص برای یه دانشجو تعریف میشه حالا اگه این دانشجو و گروه استادش کارای خارقالعاده ای بکنن تاثیر خاصی روی روند علم نخواهد داشت. این قضیه ه مثل این میمونه. پس بیخود خودتونو پیشرفته حساب نکنید.
گرچه کارای این دوستان هم به شدت قابل تقدیر چون تو این مملکت به تنها چیزی که بها نمیدن علم.
از طرفی صنعت ما پتانسیل های تک رو نداره از طرفی دانشگاهها ظرفیتشو ندارن. (308257)
 
mohammad
۱۳۸۹-۰۲-۰۹ ۱۵:۰۶:۳۶
واقعا نمیدانم این روحیه خود باختگی و حقیر دیدن خود و کشور تا کی میخواهد در روح و روان بعضی ها وجود داشته باشد
\"برید بررسی کنید هر وقت توی حداقل 40-50 درصد زمینه های تحقیقاتی حرفی داشتیم و صد البته پتانسیل صنعتی کردن اونا رو هم پیدا کردیم اینا رو تو بوق و کرنا کنید\"
واقعا انسان میماند که این اظهار نظر از یک ایرانی صادر شده یا از یک ضد ایرانی .منظور من ایجاد توهم و خود بزرگ بینی کاذب در ملت نیست ما باید همواره نقاط ضعف خود را ببینیم تا به سمت رفع کردن آنها حرکت کنیم ولی هر کس یک کم از علوم و فن آوریهای نوین سردر بیاورد خواهد فهمید که برخی علوم قدرت زا هستند یعنی دسترسی به آنها از لحاظ استراتژیک باعث ارتقای جایگاه بین المللی هر کشوری خواهد شد ما شاید در 50 درصد علوم جزو ده کشور اول نباشیم ولی در علومی جزو ده کشوریم که از لحاظ اهمیت شاید صدبرابر دیگر علوم باشد از جمله هسته ای . شما با خود فکر کرده اید که آمریکاییها چرا اینقدر از دستیابی ایران به دانش هسته ای دارند جلز و ولز میکنند اصلا اگر این دانش اهمیتش برابر دیگر دانش ها بود چرا این قدر جار و جنجال به پا کردند مطمئن باشید به علت خطر بمب اتم نیست چون خودشون بهتر از ما میدانند که ایران دنبال بمب اتم نیست بلکه همواره از این میترسیدند که یک کشور مستقل که سردر آخور شرق و غرب نداشته باشد یه روزی موی دماغشون بشود که الان این کاووس برای آنها دارد به حقیقت میپیوندد و کاووس وحشتناک تر برای آنها این است که ایران به کشورهای همفکر خودش نظیر سوریه و عراق و ونزوئلا و..... این فناوری را صادر کند
من اطمینان دارم اگر به همین شیوه پیش برویم و نقایصمان را نیز بر طرف کنیم در آینده ای نه چندان دور خیلی کارهای بزرگ در عالم میتوانیم بکنیم و خیلی تغییرات در نظام کنون حاکم بر جهان اعمال کنیم . (308299)
 
جواد
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۱۵:۰۶:۲۴
به هر حال ما بديم و عقب مونده. حتي اگر هزار دليل باشه كه اينجور نيست و دشمنان هم به اون اعتراف كنند. اينه نهايت عزت نفس و خودباوري جمعي از نظر دهندگان كه البته در ايراني بودنشون شك هست. عوض اينكه دشمنان از اين حرف ها دردشون بياد اينها .... (308764)
 
عدالتخواه
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۲۰:۴۵:۳۲
پامبر اکرم (ص):

اگر دانش در ثریا هم باشد ، مردانی از فارس به آن دست خواهند یافت (308858)
 
مسعود
۱۳۸۹-۰۲-۱۲ ۱۹:۲۹:۳۱
دو سوال دارم:
چرا اغلب پیشرفتهای ما تو زمینه های جنگی و نظامی و توپ و تانک و موشک و .... این جور چیزهاست؟
بعدش وقتی این پیشرفتها دخلی به اقتصاد مردم و بهبود وضعیت مردم نداره به چه دردی می خوره؟اصلا بریم کره ماه ! به چه دردی می خوره وقتی مردم در مشکلات کمر شکن اقتصادی و گرانی و انبوهی از معضلات فرهنگی و اجتماعی غوطه می خورند؟
از منابع رسمی در روزنامه خواندم درصد طلاق در سال 88 نسبت به سال 87 رشد داشته؟ چرا ؟ (309124)
 
مسعود
۱۳۸۹-۰۲-۰۹ ۲۳:۳۹:۵۴
از این نویسنده گرامی نیوساینتست کمال تشکر را داریم که توانایی ما را درک می‌کند و به آن ارج می‌نهد. مشکل ما این حرف‌ها نیست. بلکه اشکالمان در این است که چرا کشوری که ماهواره می‌سازد و با سلول‌های بنیادی ور می‌رود تمام صنایعش در حال رکود است، دانشگاه‌هایش این وضع را دارند، و میلیاردها دلار آشغال یا قاقالی‌لی یا میوه‌های زینتی و واکس و چیزهایی از این قبیل وارد می‌کند. یک طرف ما پهلو به بهترین پیشرفت‌های غرب می‌زند و طرف دیگرمان جهل و فقر و خرافه و نادانی غوغا می‌کند. درستش این است که همه چیزمان با هم پیشرفت کند سرعتش هم معتدل باشد عیب ندارد. نه این که یک طرفمان پیشتاز قرن 21 باشد و یک طرفمان در دوران اوزون حسن به سر ببرد و هر را از بر نشناسد. (308403)
 
arsp_2004
۱۳۸۹-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۹:۳۳
مسلما در این چند سال پیشرفت های خوبی حاصل شده و به فناوری های استراتژیکی دست پیدا کردیم، ولی این ها کار خیلی بزرگی نیست، اگر کمی واقع بین باشید هنوز راه زیادی برای رفتن مانده و این چند فناوری که هنوز درست و حسابی صنعتی و کاربردی هم نشده است به نظرم آنقدر بزرگ نیست که در حال رسیدن به آنها باشیم.

هنوز در بسیاری از فناوری ها شدیدا وابسته ایم و کافیست کمی تحریم ها جدی تر شود آنوقت خواهید دید که ساده ترین دستگاه ها را هم نمی توانیم بسازیم. همین تجهیزات جنگ الکترونیک اگر تجهیزات الکترونیکش از خارج نیاید اینجا کسی می تواند تراشه بسازد؟

اکثر کارخانجات ما از طریق واردات ماشین آلات از خارج نوسازی می شوند و توان تولید خیلی از ماشین آلات صنعتی در ایران وجود ندارد.

به نظرم در اکثر زمینه ها هم اکنون در مرحله مهندسی معکوس و کپی کاری هستیم و نه نوآوری و تولید علم.

شلید در بعد نظامی پیشرفته باشیم ولی این پیشرفت به صنعت منتقل نمی شود.

بله داریم پیشرفت میکنیم، امید به آینده هم داریم، ولی فرستادن نسل اول یک ماهواره بسیار ساده را نباید در حد پیاده کردن انسان روی ماه بزرگ کنیم. (308461)
 
سعيد
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۰۰:۱۶:۱۲
من دانشجوی پی اچ دی در همين حوزه و در استراليا هستم. پيشرفتهای محققين ما در داخل کشور، کاملا منطبق با اصول علمی و مايه افتخار است. انتشار مقالات آنها، همين را ثابت می کند. (308549)
 
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۰۴:۲۰:۰۶
ببینید دنیای علم اینقدر بزرگ شده که صرف پیشرفت توی چند زمینه تحقیقاتی خیلی بزرگ نیست.

چند وقت پیش هم گفته بودم تو ایران دانشجو ها چرا کار تحقیقاتی انجام میدن.البته در مورد همه صادق نیست ولی خوب نباید خیلی چیزها رو هم لاپوشونی کرد.
برید بررسی کنید هر وقت توی حداقل 40-50 درصد زمینه های تحقیقاتی حرفی داشتیم و صد البته پتانسیل صنعتی کردن اونا رو هم پیدا کردیم اینا رو تو بوق و کرنا کنید.

علم وسیع تر از این حرفاست. شاید این زمینه کار نهایتا 10-12 تا استاد درست و حسابی باشه که توی 3-4 تا فیلد کار میکنن الان مثل صد سال پیش نیست که یکی یه نظریه بده یا یه کاری انجام بده کل دنیا سر وصدا کنه.
مثلا کار کردن توی فیزیک گرایش حالت جامد و شاخه نانو استراکچر دیوایس و کار کردن روی صرفا چند تا ماده خاص برای یه دانشجو تعریف میشه حالا اگه این دانشجو و گروه استادش کارای خارقالعاده ای بکنن تاثیر خاصی روی روند علم نخواهد داشت. این قضیه ه مثل این میمونه. پس بیخود خودتونو پیشرفته حساب نکنید.
گرچه کارای این دوستان هم به شدت قابل تقدیر چون تو این مملکت به تنها چیزی که بها نمیدن علم.
از طرفی صنعت ما پتانسیل های تک رو نداره از طرفی دانشگاهها ظرفیتشو ندارن.

مرد باش و چاپ کن: خسته شدیم از این همه سیاه نمایی و فرهنگ مرغ همسایه غازه. چرا دیدن پیشرفت کشور برای برخی سخته؟؟ (308586)
 
مسعود
۱۳۸۹-۰۲-۱۲ ۱۹:۳۸:۳۴
آقای قشقاوی چند روز پیش گفتند پنج میلیون ایرانی در خارج زندگی می کنند!
واقعا این سرمایه عظیم انسانی و معنوی که به نظر می رسد اغلب آنان یا سرمایه فراوانی دارند یا مغز هستند در خارج چه می کنند و چرا امکان حضور حداقل 20 درصد آنها در ایران نیست؟ (309129)
 
ندای پیشرفت و آزادی
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۰۴:۲۳:۳۷
ایران به زودی جزو قدرتهای علمی برتر دنیا خواهد شد و ندای جنگ هم برای همین است که پیشرفت جمهوری اسلامی زیر این همه فشار فلسفه بافیهای برخی را به هم ریخته و مثل کمونیسم در حال به تناقض رسیدن با واقعیات هستند. دیگر نمی توانند حکومت دینی را تحقیر کنند و تنور سیاست خود را از آتش آن گرم کنند. (308587)
 
محمود
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۰۷:۴۸:۲۶
اي كاش 5% درآمد سرانه ايران خرج تحقيق مي شد آيا مي دانيد در زمينه صنعت هنوز خيلي عقب هستيم كه مطمئناً دانشجويان ما مي توانند اين عقب ماندگي را جبران كنند آيا مي دانيد كه برگشت سرمايه با 5% هزينه بيش از 50% خواهد بود. آيا ميدانيد كه كشورهاي ديگر به هر ترفندي شده دانشمندان معتقد ما را مي دزدند . وما نظاره گريم و خم به ابرو نمي آوريم . چرا آنها براي جوانان با هوش ما هزينه مي كنند و ما از اين كار غافليم به اميد روزي كه دست از حرف زدن برداشته و عمل كنيم. (308597)
 
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۱۰:۴۸:۰۸
آگر ایرانیان توانستند در 2500 سال پیش بزرگترین تمدن بشری را با آن همه توانایی علمی فرهنگی بنا کنند به این دلیل بود که آنها خود را باور کرده بودند. پس ما هم اگر خود را باور کنیم می توانیم امروز هم مانند آنان اصول جدیدی را در سطح بین المللی مطرح و ساختار جدیدی برای آن بنا کنیم. خدا را شکر که مجموعه کلی نظام به سمت این هدف حرکت می کند. آری ما می توانیم!
در این راه جدید و بزرگ تاریخی جایی برای خائنین ترسوها و خودکم بین ها نیست. این راه مردان و زنانی را می طلبد که سر در آخور دنیا و لذت طلبی های آن نداشته باشند. که بحمدالله اکثریت مردم ایران اینچنین نیستند. امروز لحظه ای بزرگ و تاریخی است که افق های روشن پیشرفت و عزت و اقتدار نمایان است. و مسلما نسل های آینده هرگز ما را به خاطر از دست دادن این فرصت نخواهند بخشید. این فرصت را باید غنیمت شمرد و با استقامت و توکل به خدا باید این راه رفت. (308659)
 
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۱۱:۰۸:۰۴
آیه شریفه 15 زمر:بگو همانا زیانکارترین مردم کسانی هستند که خود و اهل خود راببازند، در قیامت، آگاه باشید که این خسرانی روشن است
تا کی می خوایم ای قدر خودمون رو به حساب نیاریم این قدر ضعیف النفس باشیم مگه تو عالم علم از سولهای بنیادین و انرژی هسته ای و بیو تکنو لوژی و نانو تکنو لوژی و هوا فضا بالاتر هم داریم که این قدر خودمونو دست کم می گیریم فکر نمیکنید وقتشه به خودمون بیایم و خودمون رو به حساب بیاریم مگه تو این علومی که گفتم جز برترین کشورها نیستیم فکر نمی کنید دیگه وقتشه از این خواب بیدار شیم و باور کنیم ایران و ایرانی بدون شک خواهد توانست در اوج و نوک قله های علم و و سایر زمینه ها بایستد زیانکارترین مردم کسی است که خود را ببازد (308665)
 
مهدی
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۱۹:۰۴:۴۳
ما می توانیم اگر همه بخواهیم (308831)
 
Mehdi
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۲۱:۱۴:۲۸
I would say “khoda ghovat” be Iran . This is great to have any achievement it does not matter how small contribution we may make. What is important is to take the step and do it. Theory is build up of all these small contribution. So, this view is not correct that we are not contribution to science. Considering 8 years war and sanctions and other factors, now we have achieved a lot and this is due to all young scientist who stayed in Iran and worked hard for the country. I wish them all the best. Khoda ghovat be Iran (308863)
 
محمد جواد بی وطن انگلیسی
۱۳۸۹-۰۲-۱۱ ۲۳:۰۸:۰۸
من می توانم, تو می توانی, او می تواند, ما می توانیم, شما می توانید ,آن ها می توانند.پس, چه کسی نمی تواند که اوضاع چنین است؟ (308895)
 
جهانگرد
۱۳۸۹-۰۲-۱۲ ۰۱:۵۲:۴۶
سوال من از سایت الف آن است که چرا مقاله ای که در فوریه 2009 یعنی 16 ماه پیش چاپ شده است به عنوان خبر روز منتشر می کند . این خلاف اخلاق روزنامه نگاری است . خبر که قالی کرمان نیست هر چه بیشتر بگذرد ، بهتر شود/ (308919)
 
۱۳۸۹-۰۲-۱۲ ۰۳:۰۱:۴۵
هر وقت توانایی هایت را در بوق و کرنا کردی و به همه گفتی فلان برنامه و فلان کار را می خواهی انجام بدهی بدان که شکست در انتظار توست و به هیچ چیزی نمی رسی. تنها خاموش باش و کارت را بکن. (308923)
 
۱۳۸۹-۰۲-۱۲ ۰۹:۴۴:۱۴
اونایی که به من بد و بیرا میگید چقدر تو دانشگاهها کار تحقیقاتی کردبد (308965)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.