توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242232
ده اشتباه پدر و مادر های جوان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۲۲
پزشکان معتقدند که نوزاد برای گریه کردن طراحی شده وگاهی با وجود سیر بودن و خشک بودن و احساس راحتی باز گریه می کند.

حقیقت این است که همه ی پدر ومادرها اشتباه می کنند.خصوصا پدر و مادر هایی که تازه دارای فرزند شده اند.ده اشتباه متداول والدین جدید به ترتیب در زیر آمده که با دانستن آنها می توان از آنها دوری کرد.

۱-اضطراب در مورد همه چیز: معمولا پدر مادرها نسبت به هر عکس العمل نوزاد مثل بالا آوردن شیر، عاروق زدن وسوالاتی چون اینکه آیا غذای کافی به نوزاد می رسد؟،آیا گریه های او طبیعی است ؟و... به شدت نگران ومضطرب می شوند .

نوزاد سریعا این نگرانی را احساس کرده زمینه ی ایجاد نوزادی نا آرام و مضطرب ایجاد می شود.باید بدانیم که با این نگرانی ها در اولین سال تولد نوزادمان به جای حس خوشحالی و شادی ،حس اضطراب برای ما خواهد ماند.

۲- نگذاریم نوزادمان گریه کند: گاهی ما تصور می کنیم که وظیفه ی ما به عنوان پدر ومادر این است که نگذاریم نوزاد به هیچ عنوان گریه کند.چون در ذهن ما گریه نشانه ی ناراحتیست در نتیجه گمان می کنیم که اشتباهی از ما سر زده که نوزاد احساس ناراحتی می کند.

پزشکان معتقدند که نوزاد برای گریه کردن طراحی شده وگاهی با وجود سیر بودن و خشک بودن و احساس راحتی باز گریه می کند.تنها گریه های قابل تامل گریه های طولانی وهمراه با تب و استفراغ و التهابات پوستی یا هر علامت فیزیکی غیر عادیست.در این صورت فورا باید با مراکز پزشکی و کودکیاری تماس گرفت.

۳- بیدار کردن نوزاد برای شیر دادن: نوزادی که ازشیر مادرتغذیه می کند، می تواند و باید در طول شب بدون خوردن شیر بخوابد.
اگر نوزاد خواب است نیازی به بیدار کردن او برای شیر دادن نیست.

۴ - اشتباه بین استفراغ بیمار گونه و بالا آوردن طبیعی شیر: استفراغ بالا آوردن با شتابیست که هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه حتی اگر نوزاد شیر نخورده باشد تکرار می شود ولی بالا آوردن طبیعی شیر بدون شتاب بوده بعد از تغذیه ی نوزاد روی می دهد.

۵- نادیده گرفتن تب در نوزاد:هر گونه تب بالای ۳۸ درجه درنوزاد باید مورد توجه قرار گیرد.سیستم ایمنی نوزاد هنوز برای عکس العمل در برابر تب تکمیل نشده .در صورت بروز تب حتما به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمایید.

۶ - در نظر نگرفتن جای ایمن در ماشین: برای نوزاد خود صندلی مناسب سن او وایمن تهیه نمایید و آن را مطابق دستورالعمل متصل کنید. این مساله شاید کم اهمیت به نظر برسد ولی گاهی به معنای سلامت جان اوست.

۷- نادیده گرفتن سلامت دندان ها: اغلب والدین سلامت دهان ودندان شیر خوار را نادیده می گیرند.در حالی که مشکلات دهان و دندان از سن شیر خوارگی آغاز می شود .از جمله نکات قابل توجه این است که به شیر خواری که حداقل یک دندان دارد هیچگاه در رخت خواب شیر ندهید.این کار خطر ایجاد خرابی دندان را افزایش می دهد.از پارچه ی نرم نمدار برای تمیز کردن لثه های او استفاده کنید و بعد از یک سالگی برایش مسواک تهیه کنید. توجه به اینکه شیرخوار فلوراید کافی دریافت می کند نیز حایز اهمیت است.

۸- نادیده گرفتن ازدواج: والدین معمولا با ورود عضو جدید خانواده روابط زناشویی خود را نادیده می گیرند. این امر نه تنها به سلامتی روحی خود آنها بلکه به سلامت خانواده و در نتیجه فرزندان صدمه می زند.

۹- دعوای زیاد یا بسیار کم در برابر نوزاد: حتی یک نوزاد ۳ ماهه متوجه عصبانیت و عکس العمل های ناشی از آن می شود.ایجاد اختلاف با فردی که با او زندگی می کنیم امری طبیعیست.وجود اختلافات و دعواهای شدید برای نوزاد بسیار صدمه زننده است ولی افتادن از طرف دیگر بام و نبود هیچ گونه مشاجره در خانواده هم به استحکام خانواده وهم به کودکان صدمه میزند.

۱۰- اعتماد و مشورت با مراجع اشتباه: بسیاری از والدین برای مشورت به مراجع اشتباه یا پدر و مادرهای مشابه خود مراجعه میکنند این کار نه تنها مشکل آنهارا حل نمی کند بلکه معمولا باعث سر در گمی بیشتر می شود.بهتر است برای مشورت با مشاوران در مراکز بهداشتی - درمانی تماس بگیرید.

*مرجع WebMd

گروه ترجمه سایت خانواده ایرانی