نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268630
پیرمردها بازار کار ایران را خالی نمی‌کنند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۲
بیزینس‌مانیتور با اشاره به بیکاری جوانان در ایران نوشت: فرصت‌های شغلی معدودی توسط نیروهای سالخورده‌تر برای جوانان خالی می‌شود و اعضای پیرتر به دلیل تجربه‌ای که دارند، در موقعیت‌های شغلی خود باقی می‌مانند.

به گزارش تسنیم،بیزینس‌مانیتور طی گزارشی نوشت: مانع اصلی آزاد شدن پتانسیل بازار کار ایران، وضعیت ضعیف اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی است. این وضعیت نه تنها موجب کمبود فرصت‌های شغلی برای افراد تحصیل‌کرده و ماهر می‌شود، بلکه کمبود فرصت شغلی برای بسیاری از کارگران غیرماهر را نیز به دنبال دارد. ایران از نظر ریسک‌های بازار کار نمره ۴۷.۳ از ۱۰۰ را می‌گیرد و در رتبه نهم ۱۸ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا جای می‌گیرد.

این گزارش افزود: از نظر وسعت نیروی کار، ایران دارای جمعیت جوان در حال رشد است. هرچند جمعیت جوان یک فرصت در کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود، اما این عمل در ایران موجب وارد آمدن فشاری بی‌سابقه بر بازارهای کار می‌شود، زیرا فرصت‌های شغلی معدودی توسط نیروهای سالخورده‌تر برای جوانانی که در حال ورود به بازار کار هستند خالی می‌شود.

این نیروهای کار جوان همچنین اغلب نسبت به هم وطنان پیرترشان دارای تحصیلات بالاتری هستند. اما اعضای پیرتر به دلیل تجربه‌ای که دارند در موقعیت‌های شغلی خود باقی می‌مانند و نیروی جوان تحصیلکرده از نرخ بالای بیکاری رنج می‌برند.

ریسک‌ها در ایران برای کارفرمایان پایین است، زیرا تعداد بالایی جوان نسبتا تحصیلکرده بیکار در ایران وجود دارد. ریسک اصلی این است که آنها فاقد تجربه و مهارت‌های شغلی هستند و این موجب می‌شود تا کارفرمایان تمایلی نسبت به استخدام آنها نشان ندهند. ایران از نظر در دسترس بودن نیروی کار نمره ۴۸ از ۱۰۰ را می‌گیرد که این کشور را در رتبه هشتم در بین ۱۸ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار می‌دهد.

این گزارش در ادامه نوشت: سیستم آموزشی ایران به طور کلی در مقایسه با کشورهای منطقه در وضعیت خوبی قرار دارد. به خصوص، سیستم دانشگاهی تعداد بالایی از فارغ التحصیلان را در رشته‌های مفیدی نظیر مهندسی، عمران و علوم تحویل بازار کار می‌دهد. ایران همچنین دارای دو دانشگاه تحسین شده در سطح جهانی است. اما اخیرا انتقاداتی به سیستم دانشگاهی وارد شده، زیرا سیستم بیشتر از آنکه متمرکز بر کیفیت انتشارات علمی و فارغ التحصیلان باشد، متمرکز بر کمیت است.

به علاوه، وضعیت اقتصادی ایران بدان معناست که حجم بالایی از فارغ التحصیلان ماهر ایران به کشورهای خارجی مهاجرت می‌کنند. با این وجود ایران از نظر شاخص ریسک بازار کار در ستون آموزش نمره ۷۰.۵ از ۱۰۰ را می‌گیرد که پس از رژیم صهیونیستی مقام دوم در منطقه است.

ریسک هزینه‌های نیروی کار در ایران بالاست که عمدتا ناشی از محدودیت‌های قانونی نسبتا بالا در خصوص نحوه رفتار و قابلیت استخدام شهروندان ایرانی است. به خصوص حداقل دستمزدها، اخطارهای مربوط به اخراج نیروی کار مازاد، مرخصی‌های با حقوق سالانه، هفته کاری مرسوم شده و بسته‌های جداسازی همه محدودیت‌های اعمال شده از سوی دولت هستند که بر میزان انعطاف پذیری رفتار کارفرما با نیروی کار تاثیر می‌گذارد.

به علاوه، مالیات نیرو ی کار ایرانی به میزان معقولی بالاست و داشتن گذرنامه ایرانی بدان معناست که نیروی کار ایرانی به احتمال فراوان برای سفر به خارج از کشور به روادید نیاز دارد. همچنین اتحادیه‌های صنفی در ایران بسیار ضعیف هستند و عمدتا تحت کنترل دولت قرار دارند.

با این حال، کارفرمایانی که به دنبال ورود به بازار ایران هستند درخواهند یافت که ریسک‌های استخدام نیروی کار ایرانی به دلیل نوع مقررات حاکم بر رفتار با نیروی کار بالاست. در نتیجه، کشور از نظر ستون هزینه‌های نیروی کار در شاخص ریسک بازار کار نمره ۲۳.۵ از ۱۰۰ را می‌گیرد که ایران را در رتبه هجدهم در بین ۱۸ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار می‌دهد.
 
abbas
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۱۴:۴۲
تیبتر بسیار جالب است
- بازنشسته ای داریم رئیس بانک بوده و پس از بازنشستگی وارد بانک اقتصاد نوین شده است
- شرکت های تقریبا خصوصی وجود دارد که از سازمانی منفک شده وظاهرا خصوصی شده اند که کانون بازنشستگان روئسا هستند مانند جهاد نصر استان .... که رئیسان سابق بازنشسته جهاد کشاورزی در آن شرکت مشغول به کار هستند (2849064) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۱۷:۵۹
دود از کنده بلند می شه.خخخخخخخ (2849071) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۵۷:۴۷
اگر قرار پیر مردها بازارکار را خالی کنند بسیاری از مسولین هم باید کنار بروند (2849173) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۱۰:۵۱
تازه در دولت امید و تدبیر تمام مدیر عامل های پیر و بازنشسته دوباره به سر کار برگشتند تا مبادا مدیران جوانتر و لایقتر از آنها بر ویرانه های به جا مانده از آنها مدیریت کرده و آباد سازند. بهتر است نگاهی به شهرداری و استانداریها و سازمانها و شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری بیندازید. (2849197) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۹:۱۱:۳۷
فرصت های شغلی که توسط سالخوردگان اشغال شده وبه جوانترها نمیرسد بدلیل مشکلات در ساختارهای اقتصادی . فرهنگی واموزشی مااست .در همه کشورهای درست وحسابی بچه هارا طوری آموزش میدهند که بعد از دبیرستان باری برروی دوش والدین ندارند مگر اینکه والدین به دلخواه حمایت کنند . امکان کاریابی برای همه براساس شایستگی های فردی بوده ونه براساس نسبت با قشر خاص جامعه .ضمن اینکه سالخوردگان هم با کوله باری از تجربه وروابط کاری در رقابت برای احراز شغل موجب افزایش بیشتر بیکاری قشر جوان میشوند . دراین بین سالخوردگان هم مجبور هستند بخاطر تامین هزینه های فرزندان دانشجوی خود بجای استراحت ولذت بردن از زندگی بعضا دو یا سه شغل اختیار کنند ............. ایرانه دیگه . همه چیزش پیچیده به هم . (2849703) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۹:۱۶:۱۷
چه تحليل بي مصمايي بود، اونوقت پيرمردهاي مريض، مرض بيشتر ميخوان كه كار ميكنند يا از پس نان زن و بچه برنميان؟!! شما ميدونيد اكثريت فساد اخلاقي در خانواده هاي حقوق بگيران و مستمري بگيراني هست كه حتي خرج تحصيل دانشگاه فرزندش را نميتواند بدهد و حقارت باعث رفتن راه خطا براي خيلي از دختران ميشود، شما نشنو و اصلا حذف كن نوشته منو ولي به آن نويسنده برسانيد، لطفا (2849714) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۰:۱۳:۴۹
بستگی دارد در چه شغل و پست و سنی باشند و به چه میزان تجربه نیاز باشد و تعداد این افراد چقدر است . آیا مشکل بیکاری با جایگزینی این افراد حل می شود؟ (2849854) (alef-10)
 
دانشگاهی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۹:۲۲
ناتوانی اجرایی در آموزش دیدگان جدید باعث تداوم حضور قبلی ها بدلیل نیاز سیستم به آنهاست.
آموزش رقیق و بی عمل امروز؛ اعتماد به نفس در جوانان ما را ایجاد نمیکند و به همین دلیل؛ اولین گزینه برای رهایی از این شرایط ؛ مهاجرت است .در حقیقت ایجاد این شرایط مربوط به جوان ما نیست زیرا در مسیر آموزش شایستگی های خود را نشان داده و این مدیریت آموزشی است که غلط است و ایشان را به این مسیر هدایت کرده است..
جوانی هم که در داخل کشور تن یه کار میدهد ؛ بایستی تحقیر و بار سوء استفاده مالی کارفرما را تحمل کند.
جوان برومندی را میشناسم که با مدرک کارشناسی ارشد ؛ ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان در بخش کامپیوتر یک شرکت دریافتی دارد که با هزینه ایاب و ذهاب و خوراک ماهیانه ۲۰۰ هزارتومان به خودش بدهکار است. فکر میکنید تا کی این جوان دوام میاورد؟؟؟
مشکل ما نه پیران کاربلد هستند و نه جوانان پرشورمان؛ بلکه اشکال در مدیریت و برنامه ریزی آموزشی است.
آموزش باید عملگرا و منطبق با نیازهای روز کشور باشد. (2851299) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.