نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300642
کتاب
سه کتاب به روایت سردار شهید حسین همدانی
بخش فرهنگ و هنر الف، ۱۸ مهر ۹۴
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۲۰
سردار حسین همدانی، راوی کتاب‎های «مهتاب خیّن» و «تکلیف است برادر» در دفاع از حرم حضرت زینب به شهادت رسید. در این یادداشت به معرفی سه کتابی که توسط شهید همدانی روایت شده اند می پردازیم.

 
تکلیف است برادر

 

تکلیف است برادر خاطرات حسین همدانی

 
این کتاب حاصل گفت‌وگویی است با سردار حسین همدانی فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) که به اهتمام حسین بهزاد صورت گرفته است.

 
در مقدمه این کتاب که روایتی است از انقلاب، حوادث کردستان و جبهه غرب می‌خوانیم: تکلیف است برادر، روایت دست اول رخدادهای مربوط به سال‌های مبارزه علیه دیکتاتوری پهلوی، انقلاب اسلامی بهمن ۵۷، استقرار نظام نوین، تاسیس سپاه پاسداران، نبردهای داخلی جبهه کردستان و سرانجام ناگفته‌های پیکارهای جبهه غرب در مصاف با سپاه دوم ارتش متجاوز رژیم عراق است.

 
در بخش دیگری از این مقدمه آمده است: فرهنگسرای پایداری نشر این اثر را فتح بابی بر انتشار روایت تاریخ شفاهی رخدادهای دفاع مقدس دانسته، مطالعه آن را به تمام علاقه‌مندان ادب و هنر پایداری توصیه می‌کند.

 
مهتاب خین

 


مهتاب خین خاطرات حسین همدانی

 
کتاب “مهتاب خیّن”، روایتی است از فرمانده بسیجی حسین همدانی از دوران انقلاب، کردستان و دفاع مقدس که به اهتمام حسین بهزاد به نگارش در آمده است.

 
راوی این رویدادها سردار سرتیپ پاسدار حسین همدانی؛ از فرماندهان ارشد جبهه میانی سر پل ذهاب، از بانیان گمنام لشکر ۲۷ محمد رسول ا… ، نخستین فرمانده لشکر ۳۲ انصار الحسین و فرمانده لشکر ۱۶ قدس سپاه در دوران دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران است.

 
در بخشی از این کتاب که به قلم ناشر نگارش یافته آمده است:” مهتاب خیّن روایتی است دست اول؛ از جنس ” تاریخ شفاهی “، که رخدادهای مربوط به سال های مبارزه علیه دیکتاتوری پهلوی ، انقلاب اسلامی بهمن ۵۷ ، استقرار نظام نوین ، تاسیس سپاه پاسداران، نبردهای داخلی جبهه کردستان و سرانجام ناگفته های فراوان از پیکارهای جبهه ی غرب و جنوب در مصاف با ارتش متجاوز رژیم به عدم پیوسته بعث عراق را در بر می گیرد.”

 
مزد مقاومت

 


فاتحان خرمشهر خاطرات حسین همدانی

 
این کتاب سی و دومین کتاب از مجموعه «فاتحان خرمشهر» است. این روایت در دی ماه ۱۳۸۶ صورت گرفته است و همدانی در آن به شرح ماوقع فتح خرمشهر از نگاه خود پرداخته است. در این کتاب آمده است: «وقتی به سمت اروند می‌رفتیم، جلوتر از ما زنان و مردان خرمشهری بی‌سلاح بودند؛ با وانت‌های شخصی. ما داد می‌زدیم نروید، اما آنها می‌رفتند. اصلا دیگر آرایش نظامی نبود.» کتاب «مزد مقاومت» را بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر کرده است.

 
***

 

سرادار شهید حسین همدانی

 
سردار همدانی در روایتی از زندگی خود که در کتاب «مهتاب خََیِن» به چاپ رسیده است، می‌گوید:

 
«بعد از مرگ پدرم همراه با مادر و دو خواهر و برادرم به زادبوم خانوادگی نقل مکان کردیم و مقیم همدان شدیم. در مورد خودم صادقانه باید بگویم که به محض اینکه از آب و گل درآمدم و دست چپ و راست خودم را شناختم، کار کردم. از همان کلاس اول ابتدایی در بازار همدان کار می‌کردم و درس می‌خواندم. به کشتی علاقه زیادی داشتم. حدود سال ۱۳۴۱ در حالی که دوازده سال بیشتر نداشتم برای تماشای مسابقات کشتی آزاد به سالن‌های ورزشی همدان می‌رفتم. ابتدا فقط علاقه داشتم، اما سه سال بعد تصمیم گرفتم به صورت عملی و پیگیر وارد این ورزش پهلوانی شوم. تا اینکه در رشته آزاد وزن ۵۷ کیلو کشتی می‌گرفتم اما به دلیل شرایط نامناسبی که داشتم نمی‌توانستم شش دانگ به کشتی بپردازم چون هم متکفل معیشت خانواده بودم و کار می‌کردم و هم شب‌ها درس می‌خواندم.»

 
سردار همدانی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دارای تحصیلات دیپلم بود. بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۸ وارد سپاه شد و عضو واحد عملیات سپاه بود. وی دارای تحصیلات نظامی دافوس(معادل کارشناسی ارشد نظامی) است. در شرارت‌های ضد انقلاب کردستان، منطقه پاوه و بیجار حضوری فعال داشت. وی در عملیات آزادسازی سنندج در اردیبهشت‌ماه ۱۳۵۹ در رکاب سردار شهید حسین شاه‌حسینی در محور گردنه صلوات آباد حضور داشت که در این راه شاه‌حسینی به شهادت رسید و محاصره سنندج از این راه شکسته شد.

 
همدانی در حادثه خنثی‌سازی کودتای نقاب در پایگاه شهید نوژه از عناصر فعال و از مسئولان سپاه بود.

 
در مردادماه ۱۳۵۹ در پاسگاه‌های مرزی سرپل ذهاب و قصر شیرین حضور می‌یابد. همچنین در عملیات‌های ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۶۰ و در عملیات دوم مطلع الفجر حضوری فعال داشت. اواخر سال ۱۳۶۰ از بنیان‌گذاران تیپ ۲۷ محمد رسول‌ا…(ص) بود و در عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس نقش تاثیرگذاری داشت.

 
همدانی در سال ۱۳۶۴ بنیانگذار لشکر ۱۰۵ قدس سپاه بود و فرمانده عملیات‌های کربلای ۴، ۵ بود. در سال ۱۳۶۶ فرمانده عملیات سپاه سوم قدس بود و در سال ۱۳۶۸ بار دیگر  فرماندهی لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع) همدان را بر عهده گرفت تا سال ۱۳۷۰ که به عنوان جانشین لشکر ۴ بعثت کرمانشاه استقرار داشت نقش‌آفرینی کرد و در سال‌های بعد به عنوان ریاست ستاد نیروی زمینی سپاه، جانشین مقاومت سپاه و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌ا…(ص)، معاون مرکز راهبردی سپاه، مشاور عالی فرمانده کل سپاه و نیز جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج را برعهده داشته است.

 
سردار حسین همدانی از فرماندهان عالی رتبه سپاه بوده و مسئولیت‌هایی چون فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌ا…(ص) را بر عهده داشت و تجربه فرمانده قرارگاه ثارا… تهران از آخرین سمت‌های وی است.

 
باید که از این باده به من هم بچشانی

در معرکه با خصم مرا هم بکشانی

نوشیدن این جام طهورای شهادت

هنیئا لک سردار حسین همدانی
مرجع : صبح هنر
 
کلمات کلیدی : حسین همدانی، کتاب تکلیف است برادر، کتاب مهدی خین، کتاب مزد مقاومت
 
کاظم بختیاری
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۷:۲۰:۴۹
مزد جهاد، شهادت، گوارای وجو نازنینت باد سردار. (3249306) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
سه کتاب به روایت سردار شهید حسین همدانی