توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257677
قیمت نفت به ۳۰ دلار می‌رسد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۱
نگرانی عربستان از کاهش نقش اوپک در تامین انرژی دنیا، رشد تولید در عراق و ایران، و تداوم رکود اقتصادی اروپا سبب شده تا پیش بینی ها از رسیدن قیمت هر بشکه نفت به ۳۰ دلار حکایت داشته باشند.

به گزارش اقتصادنیوز، تلویزیون بلومبرگ در مصاحبه‌ای با شاهزاده «الولید» نوه شاه جدید عربستان سعودی در مورد پیش بینی قیمت نفت در بازار جهانی صحبت کرده است. وی در این مصاحبه تاکید کرد: روزگار نفت صد دلاری و بیشتر به پایان رسیده است و دیگر نمی توان نفت بالغ بر ۱۰۰ دلار را در بازار مشاهده کرد. وی در مورد این سوال که آیا روند نزولی قیمت نفت ادامه پیدا می کند یا خیر، افزود: قیمت نفت تا مرز ۳۰ دلار به ازای هر بشکه هم کاهش می یابد؛ ولی در این سطح تثبیت نمی شود. طبق براوردهای ما متوسط قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ میلادی برابر با ۵۰ دلار آمریکا خواهد بود و در سال ۲۰۱۶ میلادی هم قیمت در همین سطح حفظ می شود .

فرانسیسکو بلانچ، یکی از اقتصاددانان «بنک آو آمریکا» هم در برنامه تلوزیونی بلومبرگ تاکید کرد: قیمت نفت در سال جاری میتواند به مرز ۳۰ دلار برسد ولی این نقطه توقف قیمت نخواهد بود. وی تاکید کرد که رشد عرضه نفت در کنار روند با ثبات تقاضای آن در بازار جهانی می تواند زمینه ساز افت قیمت شود. «بنک آو آمریکا» بر این باور است که قیمت متوسط نفت طی ۱۸ ماه آینده در فاصله بین ۳۰ تا ۴۰ دلار باقی می ماند، زیرا توان تولید نفت در دنیا بالا است و هیچ کشوری برای در دست گرفتن قدرت در بازار مصرف نفت وارد میدان نشده است.

عربستان از قبول مسئولیت خود در این زمینه سر باز زده است و آمریکا با وجود کاهش تدریجی حجم تولید نتوانسته تغییری در بازار ایجاد کند. بلانچ تداوم نزول قیمت نفت با سرعت کمتراز هفت ماه گذشته را امری بسیار بدیهی می داند.

تحلیلگر بلومبرگ در این مصاحبه تلویزیونی به نظریه مطرح شده توسط مقامات عربستان اشاره کرد و گفت: مقامات عربستان می گویند که در صورت نیازمی توانند تولید خود را کاهش دهند، ولی نیازی به این کار نمی بینند. از نظر آنها دلیل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی اضافه شدن تولید نفت در کشورهای ایران و عراق است نه تولید در کشور عرسبتان سعودی. بنابراین دنیا باید با شرایط قیمتی تازه تطبیق پیدا کند، زیرا افزایش تولید دیگر اعضای اوپک به تدریج باعث کاهش قیمت در بازار نفت دنیا می شود.

اقتصاددان ارشد «بنک آو آمریکا» در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه توسعه نفت شیل در آمریکا روی سیاست تازه عربستان مبنی بر عدم مداخله در بازار تاثیر داشت؟ گفت: آمریکا یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت دنیا است و با توسعه نفت شیل در این کشور، وابستگی آمریکا به خاورمیانه برای تامین نیاز انرژی به حداقل میزان ممکن رسید.

حال این نگرانی برای اعضای اوپک وجود دارد که تداوم سرمایه گذاری و تولید نفت شیل سبب می شود تا نقش این سازمان در بازار انرزی دنیا از بین برود و به همین دلیل سیاستی توسط اعضای این سازمان در پیش گرفته شد تا زمینه را برای کاهش قیمت فراهم آورد و از نظر من در شریط فعلی زمینه ای برای افزایش قیمت نفت فراهم نمی شود و اعضای اوپک اصلا در این مسیر حرکت نمی کنند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.