نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267577
حضور ناموفق تعاونی‌ها در بخش مسکن
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۱
درحالی مسئولان دولت از حضور تعاونی‌ها در طرح مسکن اجتماعی خبر می دهند که سابقه مسکن مهر نشانگر عدم موفقیت تعاونی‌ها در بخش مسکن است.

به گزارش مهر، از زمان مطرح شدن طرح مسکن اجتماعی در دولت یازدهم، موضوعات مختلفی در مورد چگونگی اجرای آن مطرح شد اما هنوز این پروژه به مرحله اجرا نرسیده است و سازوکار اجرایی شدن آن مشخص نیست.

البته هفته گذشته بود که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که مسکن اجتماعی قرار است علاوه بر این وزارتخانه از سوی برخی نهادهای خدماتی و حمایتی مانند کمیته امداد، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اجرا برسد. پس از آن علی ربیعی وزیر کار هم با تایید این خبر گفت که در حوزه مسکن، طرح جایگزین مسکن مهر به زودی رونمایی می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح حمایتی که با همکاری این وزارتخانه و وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است، بیان کرد: در بحث مسکن حمایتی بخشی را به تعاونی‌‌ها اختصاص خواهیم داد و از این ظرفیت قطعا استفاده می‌کنیم، علاوه بر این، صندوق‌ های مسکن در قالب تعاونی‌‌ها نیز پیگیری می‌‌شود.

این در حالی است که سابقه حضور تعاونی‌ها در ساخت و ساز، چندان موفق نبوده و یکی از بزرگترین معضلات پروژه مسکن مهر از ابتدا تاکنون، حضور تعاونی‌های مسکن در این پروژه بوده است.

در واقع تعاونی‌های مسکن که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می‌کنند نه تنها در اغلب پروژه‌های مسکن مهر موفق نبودند بلکه پس از گذشت ۷ سال از اجرای پروژه مسکن مهر، بخش زیادی از واحدها را هنوز تحویل متقاضیان ندادند.

عدم موفقیت اغلب تعاونی‌های مسکن
براین اساس، علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی، ثبت نام از متقاضیان مسکن مهر را به تعاونی ها سپرد و سپس با واگذاری زمین رایگان و تسهیلات بانکی، اجرای پروژه را کلید زد اما با گذشت مدتی تخلفات برخی از تعاونی‌ها و عدم پیشرفت پروژه ها موجب شد که مابقی ساخت و سازها از تعاونی‌ها گرفته شده و به انبوه سازان سپرده شود.

هرچند که با گذشت این مدت هم هنوز سرنوشت تعدادی از این پروژه ها مشخص نیست و حتی هیات مدیره تعاونی ها هم پاسخگوی متقاضیان نیستند، در برخی از این پروژه ها میان پیمانکار و هیات مدیره تعاونی مشکلات مالی وجود دارد و همین موضوع موجب عدم تحویل واحدها به پیش خریداران مسکن مهر شده است.

در این رابطه ایرج رهبر یکی از سازندگان مسکن مهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعاونی های مسکن در ۹۵ درصداز پروژه ها موفق عمل نکردند، گفت: تعاونی های مسکن در کشور ما انگشت شمار موفق بودند و بدون اصلاح ساختار تعاونی‌ها نمی توانند موفق عمل کرد.

وی با بیان اینکه برای همین موضوع بود که مسکن مهر را هم در دولت گذشته از تعاونی ها گرفتند، افزود: معتقدم که ورود دوباره تعاونی ها به بخش مسکن، اشتباهی است که دوباره تکرار می‌شود.

براساس این گزارش، سوابق نشان می‌دهد که تعاونی‌های مسکن تاکنون در موضوع ثبت نام از متقاضیان، جمع آوری و دریافت آورده و ساخت و ساز مسکن موفق نبوده اند اما اینکه دولت یازدهم چه طرحی برای ورود دوباره تعاونی‌ها به بازار مسکن دارد و آیا این طرح موفق خواهد بود را گذر زمان مشخص می‌کند.
 
کلمات کلیدی : مسکن
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۲۲:۳۲
هم اعضا و هم هیات مدیره تعاونی مسکن اکثرا افراد نا آشنا به ساخت و ساز هستند بنابراین در هیات مدیره آنها زمینه برای سوء استفاده شدن و یا سوء استفاده کردن به فراوانی وجود دارد و علت ناکامی و عدم موفقیت آنها نیز فراهم بودن همین بستر است. البته در این بین تعاونی هائی نیز وجود دارند که اعضاء هیات مدیره آنها صادقانه فعالیت می کنند و منافعی را برای اعضا خود به همراه دارند ولی عمدتا مصداق دوست نادان هستند.
بهتر است از ظرفیت تعاونی های مسکن صرفا در جهت شناسائی افراد متاقضی مسکن ، تامین مالی استفاده شود به عبارت دیگر تعاونی ها صرفا تا زمانی که در لباس یک کارفرما که نیازهای ها و خواسته های اعضاء خود را می داند و از میزان توان مالی آنها نیز اطلاع دارد و بر اساس آن می تواند سفارش ساخت مسکن را ارائه دهد نقش مثبتی می توانند داشته باشد اینکه تعاونی ها راسا وارد فرآیند ساخت و ساز شامل تامین زمین، انتخاب مشاور و پیمانکار و عوامل اجرائی شوند قطعا نتیجه بخش نخواهد بود بنابراین جا دارد وزارت مسکن و شهرسازی ضمن تعیین راه کار مناسب و رتبه بندی و شناسائی سازندگان حرفه ای به تعاونی های مسکن از دخالت این تعاونی ها در فرآیند ساخت و ساز جلوگیری نماید. سازندگان حرفه ای مسکن باید تحت نظارت سازمان مسکن و شهرسازی برای تعاونی ها به عنوان کارفرما و سفارش دهنده مسکن قراداد همکاری داشته باشند.
پروژه ای که تحت عنوان کارفرمائی یک تعاونی، طراحی و اجرا توسط یک سازنده حرفه ای و شناسنامه دار و نظارت وزارت راه و شهرسازی انجام پذیرد قطعا پروژه موفقی خواهد بود.
نظارت وزارت راه وشهر سازی می تواند از طریق ارجاع کار به مهندسین مشاور و یا اعضا حقوقی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام پذیرد (2832652) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۲۷:۳۰
رئیس تعاونی مسکن ما برای همه فامیلهاش تا جایی که می تونست ثبت نام کرد و با دخالتهای بیجا در امور فنی شهرسازی و ساختمان سازی و بدور از نظارت موثر با تاخیر یک چیز درست کرده که بیا و ببین. (2832672) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۶:۰۴
وقتی نظارت نباشد.این میشودکه مسکنی که قرار بود دو ساله تمام شود.الان ده ساله تمام نشده.و مبلغ آنرا تا ده میلیون افزایش دادند.تعاونی مسکن آموزش و پرورش در تبریز. (2833813) (alef-10)