نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241872
استانی پهناور ولی محروم از سینما
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۱
در عصری که رسانه های تصویری حرف نخست را در جهان می زنند سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور و مهد انیمیشن جهان محروم از سینما است.

به گزارش ایرنا، سینما به عنوان هنر هفتم از جمله ابزار مهم فرهنگی تاثیرگذار در جذب مردم بویژه جوانان و نوجوانان بحساب می آید و امروز کودکان و نوجوانان استانی که نخستین انیمیشن جهان در پنج هزار سال پیش در آن طراحی و ساخته شد، نمی دانند که سینما چه شکلی است.

نوجوانان و کودکان سیستانی و بلوچستانی می گویند : سینما چه شکلی است تا حالا ندیده ام، اسمش را شنیده ام، ولی خودش را ندیده ام. پهناورترین استان کشور با ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع گستره، ۱۹ شهرستان و بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت محروم از داشتن حتی یک سالن سیما است.

تاریخچه سینما در این استان به اوایل دهه ۲۰ باز می گردد، در آن سالها نخستین سینما به نام سینما 'ملک' در شهر پنج هزار نفری زاهدان گشوده شد، سپس در دهه ۴۰ دو سینمای دیگر با نام های 'فروردین' و 'مهربان' در زاهدان و دو سینما با نام های 'فردوسی' و 'خراشادی' در زابل راه اندازی شدند که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نسبتا از استقبال خوبی بویژه در میان جوانان برخوردار بودند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی سینماهای متعددی در راستای خدمات فرهنگی و تفریحی در سیستان و بلوچستان پایه گذاری شد که از آن جمله می توان به سینما 'رسالت' و 'فرهنگ' در زابل، سینما 'فرهنگ' و سالن پخش فیلم متعلق به جمعیت هلال احمر در ایرانشهر، سالن پخش فیلم متعلق به جمعیت هلال احمر در سراوان و سینما ساحلی 'آزادی' در چابهار اشاره کرد که تمامی آنها تا اواخر دهه ۷۰ به دلیل استقبال کم مردم بسته شدند.

دلیل این رکود، استقبال بسیار کم مردم از سینما به عنوان یک مرکز تفریحی - فرهنگی است که ریشه های آن از یک طرف به توسعه سینما خانگی و سهولت دسترسی به لوح های فشرده قاچاق و ارزان قیمت و دهها شبکه ماهواره ای فارسی زبان و از سوی دیگر به نبود سالن های نمایش کافی در سطح استان بر می گردد و این در حالی است که شاهد استقبال چشمگیر مردم از سایر برنامه های تفریحی-فرهنگی در استان هستیم.

در شرایطی که شبکه های مختلف ماهواره ای و رسانه های گوناگون فیلم ها و لوح های فشرده در جامعه گسترش پیدا کرده به خودی خود سینما دچار عقب ماندگی شده که برای جبران این عقب ماندگی باید دست اندرکاران سینما و سینماگران با ابتکارات و برنامه ریزی های مناسب جایگاه از دست رفته را باز یابند.

تهیه فیلم های مردم پسند، ایجاد جذابیت های لازم در سالن های سینما و دهها طرح و برنامه دیگر می تواند در این بخش تاثیرگذار باشد.

نبود سینما در سیستان و بلوچستان و استقبال نکردن بخش خصوصی برای ایجاد سالن های سینما موجب شد تا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خود گام در این راه گذارد و تنها سالن نمایش و اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری زاهدان با ۲۱۰ صندلی را به مدت چهار ساعت در شبانه روز به اکران فیلم های سینمایی اختصاص دهد.
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۴۵:۳۳
حالا ان استانهای که سینما دارند چکار کردن چه کسی میاد سرمایه اش را به هدر میده سینما واسه جایی خوبه که فیلما قبل از پخش از سینما از خیابانها سر در نیاره تازشم انقدر گران نباشه این روزها با وضعیت بد اقتصادی حساب کنید یکی از اهلی محترم سیستان با خانواده 5نفری میخواهند برن سینما ایادارند 50هزارتومن حداقل خرج سینما بدهند اینه نه مردم پول دارن برن سینما نه کسی هستش که بخواهد سینما درست کنه دولت هم کارهای مهمتری داره اگه بتونه از پس ان بربیاد خودش خیلی کاره پس بهتره مردم عزیز زاهدان وشهرهای ان فیلم هارا از کنار خیابان باقیمت ارزان بخرن غصه نداشتن سینمارا هم نخورند (2377765) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۰۶:۲۰
سیستان و بلوچستان هم پاره تن ایران است که باید خرم و آباد باشد من شهروندی از شمالی ترین نقطه این سرزمین عشق و غرور هستم که ایران را با همه نقطه های آن بیک اندازه دوست دارم سربلند باد سرزمین من ایران (2377812) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۹:۱۶:۰۶
اگه مجوز اکران فیلم های هندی را بدهند سرمایه گداری صددرصد جواب خواهدداد (2378665) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.