نظر منتشر شده
۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 160782
بازخوانی حوادث پس از انتخابات88 (قسمت9)
درباره نامه و بيانيه 30 خرداد آقاي موسوي
بخش تحلیلی الف، (منتشره در: ۳۱ خرداد ۱۳۸۸)
تاریخ انتشار : شنبه ۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۹
اشاره: با گذشت سه سال از حوادث شوم پس از انتخابات سال۸۸، بازخواني حوادث و تحليل هاي مربوط به آن روزهاي تاريخي، ضروري به نظر مي رسد. ضروري از آن جهت كه كمتر از يكسال آينده، انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهور برگزار خواهد شد و به نظر مي رسد خلاهاي قانوني و رويه هاي ناصوابي كه فتنه۸۸ را شكل داد و بر آن دميد هنوز وجود دارند و فكري براي آنها نشده است.
 
در فاصله شنبه ۲۳ خرداد۸۸ كه آشوبهاي خياباني پس از انتخابات دهم رياست جمهوري شروع شد تا هشتم تيرماه همان سال كه شوراي نگهبان صحت آن انتخابات را تاييد كرد، نويسندگان بخش تحليلي الف بيش از يكصد تحليل و يادداشت تهيه و منتشر كردند كه گلچين آنها در كتاب «حادثه و حماسه۸۸» منتشر شده است. بخش تحليلي الف از روز ۲۳خرداد تا ۸ تير۱۳۹۱، به اقتضاي حوادث اتفاق افتاده در اين روزهاي تاريخي، يكي از يادداشتهاي منتشره در آن روزها را بازنشر مي دهد. به اميد پند گرفتن از تاريخ...
 
***
درباره نامه و بيانيه 30 خرداد آقاي موسوي

آقاي ميرحسين موسوي در روز تاريخي 30 خرداد 88، يك نامه خطاب به شوراي نگهبان و يك بيانيه خطاب به مردم ايران صادر كردند.
 
ايشان در بيانيه‌شان با وارد كردن اتهاماتي جدي به برگزاركنندگان انتخابات و ذكر تخلفات انتخاباتي، خواستار ابطال نتيجه انتخابات شده‌اند و در نامه‌‌شان به مردم، به شكلي دو پهلو هم بر قانونگرايي تاكيد و هم به شكل يكطرفه حكم صادر و خواستار ابطال نتيجه انتخابات شده‌اند. ايشان علاوه بر اين خواهان برگزاري تجمعات قانوني مسالمت‌‌آميز و نيز امكان «مجادله احسن» در رسانه‌ ملي نيز شده‌اند.
 
درباره اين نامه و بيانيه تذكر چند نكته ضروري است:
 
1- نامه بلند آقاي موسوي خطاب به شوراي نگبهان حاوي اتهامات و اشاره به تخلفاتي است. هر چند تخلفات ذكر شده اغلب كلي وفاقد سند و مدرك است ولي با اين حال لازم است براي حفظ اعتبار نظام سياسي كشور، به آنها پاسخ مستند و مستدلي ارايه شود. همچنين لازم است به آقاي موسوي يادآوري شود كه مطابق ماده 80 قانون انتخابات شكايت بايد مستند باشد و مطابق همان ماده، شكايت بدون مدرك، افترا و قابل تعقيب و پيگيري است.
 
همچنين ضروري است به وزارت كشور هم يادآوري شود در جواب سوالات و ابهامات مطرح شده، صرف تكذيب، كافي نيست و بهتر است براي اقناع هواداران نامزد محترم و جلب اعتماد عمومي، پاسخهاي وزارت كشور به اتهامات و افتراها، مستند و با شواهد قابل قبول باشد.
 
2 – آقاي موسوي در نامه و بيانيه‌شان درخواست‌هايي كرده‌اند كه منطقي و قانوني است. ارايه مجوز تجمع مسالمت‌آميز به هواداران آقاي موسوي مشروط بر آنكه مزاحمتي براي مردم و كسبه فراهم نكنند و برگزار كننده تجمع، مسووليت رفتار و گفتار تجمع‌كنندگان را بپذيرد، همچنين دعوت از آقاي موسوي و دوستانشان به سيما براي بيان نظرات و «مجادله احسن» مشروط بر آنكه از رسانه ملي براي تحريك آشوبگران و قانون‌شكني استفاده نشود و نيز اجازه‌دادن به سايت‌ها و روزنامه‌ آقاي موسوي براي انتشار مشروط به آنكه قانون و وحدت ملي را رعايت كنند، حق قانوني اين نامزد محترم است كه اقامه آن مي‌تواند بهانه براي ادامه تجمعات غيرقانوني و آشوبگري را منتفي كند.
 
بالاخره سخنراني آقاي موسوي در تجمع قانوني هوادارانشان در جايي مثل استاديوم آزادي خيلي بهتر است از تجمع غيرقانوني آنها در مركز شهر كه هم امنيت عمومي را به خطر مي‌اندازد و هم زمينه سوء استفاده اوباش و اغتشاشگران از اين تجمع‌ها را فراهم مي‌كند.
 
3 – نكته كليدي در نامه و بيانيه‌ آقاي موسوي، اصرارشان بر ابطال انتخابات است. اين كه آقاي موسوي به نتيجه انتخابات اعتراض داشته باشند، حق طبيعي ايشان است و اينكه بر مسير قانوني تاكيد دارند قابل تقدير است اما اينكه خودشان شكايت مي‌كنند و خودشان هم حكم صادر مي‌كنند، منطقي و قابل قبول نيست چرا كه در هيچ محكمه و رژيم حقوقي، تشخيص قانوني بودن و موجه بودن شكايت، با شاكي نيست و شاكي بايد مستندات خود را به مرجع قانوني ارايه دهد و رسيدگي و صدور حكم را به او بسپارد.
 
آقاي موسوي تلويحا مي‌گويند شوراي نگهبان را عادل نمي‌دانند. اگر اينطور است بايد از ايشان پرسيد شما كه قاعده بازي انتخابات را قبول نداريد، چرا در اين بازي شركت كرديد؟ اين فرمايش شما مانند اين است كه يك تيم در مسابقه فوتبال شركت كند و بعد از مسابقه وقتي باخت، بگويد داور را قبول ندارم. اين منطقي نيست كه هواداران آقاي موسوي مي فرمايند انتخابات را به شرطي مي پذيرند كه موسوي برنده اش باشد.
 
قانون اساسي، وظيفه نظارت بر حسن انجام انتخابات، رسيدگي به شكايات نامزدها و تاييد فرايند و نتيجه حاصله را به عهده شوراي نگهبان گذاشته است. اين كه آقاي موسوي دعوت شوراي نگهبان براي استماع شكاياتش را نمي‌پذيرند، حقشان است ، اما اينكه شكاياتي غير مستند به شوراي نگهبان بفرستند و همانجا حكم (ابطال نتيجه) را هم خودشان صادر مي‌كنند، كم لطفي در برابر قانون اساسي، قاعده بازي انتخابات و 40 ميليون راي دهنده است.
 
چنانچه آقاي موسوي بخواهند بر تجمعات خياباني تاكيد كنند و نظرشان (ابطال انتخابات) را بر قاضي بازي انتخابات تحميل نمايند، اين رفتار به اين معني است كه چون من مي‌توانم طرفدارانم را به خيابانها بكشم و با رفتارم براي جامعه دردسر درست كنم، شوراي نگهبان بايد خواسته مرا بپذيرد وگرنه به اين تجمعات ادامه مي‌دهم و مسووليت دردسرهاي آن براي شهروندان و تهديد امنيت عمومي و سوء استفاده اوباش و اغتشاشگران به عهده كسي است كه زير بار خواسته من نمي‌رود.
 
طرفداران منصف و منطقي آقاي موسوي كه براي مردمسالاري و جامعه مدني ارزش قايل هستند، تصديق مي‌فرمايند كه اين رفتار و خواسته، رفتاري معقول و مدني نيست. و بلاتشبيه به رفتار گردن كلفت ها و باج گيرهاي محلات قديم مي‌ماند كه چون مي‌توانستند امنيت عمومي محله را به هم بزنند، همه بايد به خواسته آنها تن ميدادند!
 
آقاي موسوي نبايد فراموش كنند كه تشخيص عادلانه بودن خواسته ايشان، مطابق قاعده بازي (قانون انتخابات) كه با ثبت نام خود در انتخابات آن را پذيرفته‌اند؛ به عهده شوراي نگهبان است و اعمال فشار بر قاضي آن هم با ابزار نقض امنيت عمومي، مفهوم بسيار زشتي دارد كه تلويحا ذكر آن رفت.
 
آقاي موسوي همچنين بايد به وجدان خود و هواداران و كساني كه به ايشان راي نداده اند، جواب دهند كه اگر با فرض محال ايشان بتوانند بدون ارايه مستندات و طي مسير قانوني و با اعمال فشار بر شوراي نگهبان، خواسته خود را به كرسي بنشانند آيا در انتخابات‌هاي بعدي ديگر سنگ روي سنگ بند خواهد شد؟ آيا اين روش ايشان، بدعتي نخواهد بود تا نامزدهاي مغلوب اعلام شده بعدي؛ هر يك به نحوي بر شوراي نگهبان فشار بياورند و حرف خودشان را به كرسي بنشانند؟
 
5 –رقابت‌هاي پرشور انتخابات اخير تا صبح شنبه 23 خردادماه آبرو و اعتبار ملي كشورمان را در سطح جهان به شدت بالا برده بود به طوري كه براي اولين بار در 30 سال گذشته هم دولتها و رسانه‌هاي غربي به تمجيد از دموكراسي ايران مشغول بودند اما ناگهان طي يك هفته همه اين دست‌آوردها به هدر رفت و بجاي دموكراسي جدي؛ چهره اي متقلب، خشن، خونين و پليسي از نظام سياسي كشورمان نزد افكار عمومي جهان بر جاي گذاشت. آقاي موسوي نبايد فراموش كنند كه اعتراض غيرمتعارف و خارج از مسير قانوني ايشان به نتيجه انتخابات تاكنون چه هزينه سنگيني براي اعتبار و حيثيت ملي ما در سطح جهان داشته است. هنوز راه قانون و عطوفت و جبران تلخي‌هاي اين هفته شوم باقي است. رسيدن به خواسته‌ها از راه قانوني ممكن است مشروط به اينكه به نظر و راي قاضي انتخابات پايبند باشند و قضاوت را در مجراي قانوني به قاضي قانوني بسپارند.
 
خوشبختانه با انعطافي كه شوراي نگهبان به فرمان رهبري به خرج داده، هنوز هم راه قانوني و عطوفت و صفا براي پيگيري قانوني شكايت ها و مستندات ايشان باز است، اما مهلت قانوني براي استفاده از راه مسالمت آميز و خير، در حال اتمام است.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۶:۵۷:۰۱
یک مثال برای شما می زنم و یک سوال از شما دارم .
شورای نظامی در مصر به عنوان تنها مرجع قانون گذاری (به حق یا ناحق) همه اختیارات را در اختیار گرفته و رئیس جمهور جدید باید با تمکین از آن ، دربرابر آن شورا سوگند یاد کند .
اما محمد مرسی نامزدی که مدعی پیروزی است اعلام کرده که در میدان التحریر سوگند یاد خواهد کرد .
سوال اینجاست ، اگر باید قانون را رعایت کرد حتی اگر بد باشد چرا مرسی از ان تبعیت نمی کند ، آیا به نظر شما احمد شفیق به خاطر قانون مداری بیشتر ، نامزد بهتری برای ریاست جمهوری نیست ؟

در زمان انقلاب ، دولت حکومت نظامی اعلام می کرد اما انقلابیون با افتخار به آن بی توجهی می کردند ،
در حالی که دولت قانونی در کشور وجود داشت ، دولت موقت تشکیل شد .
و خیلی قانون شکنی های مثبت دیگر .

همه حرفم این است ، حق اعتراض برای هر انسانی محفوظ است به هرچیزی . (853658) (moderator22)
 
ابله
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۲۲:۵۶:۴۸
به نظرم مثال بسیار خوبی زدید ؛ اتفاقا رفتار مرسی در مصر کاملا قابل توجه است؛ شورای نظامی رسما رفتار های خلاف خواست مردم و حتی خلاف دمکراسی و منطق انجام می دهد اما خواهش می کنم رفتار مرسی و اخوان المسلمین را در مقابل شواری نظامی مرور کنید؛ مرسی و اخوان المسلمین هرگز مردم را علیه شورای نظامی تحریک نکردند و نمی کنند زیرا می فهمند که مملکت باید یک بزرگتر و مدیر داشته و هنوز فصل الخطاب را حرف مشیر طنطاوی رئیس شورای نظامی می دانند ؛ به طور مثال نگاه کنید به رفتار آنان در مورد حکم حسی مبارک و جمال و علا مبارک پسرانش و صدور متمم قانون اساسی و انحلال پارلمان و ... اخوان المسلمین و مرسی حتی هنوز هم نمی گویند شورای نظامی اعتبار قانونی ندارد بلکه منتظرند تا شواری نظامی نتیجه انتخابات را اعلام کند؛ هر دو طرف اعلام می کنند ما پیروز انتخابات هستیم اما هیچ کدامشان شورای نظامی را رسما متهم نمی کنند ، چون می فهمند اگر قرار باشد هر گروهی خودش اعتبار مرجع قانونی را زیر سوال ببرد این همان دیکتاتوری محض خواهد بود (854231) (moderator22)
 
ملکی
۱۳۹۱-۰۴-۰۸ ۱۷:۴۱:۳۵
با سلام

احمد شفیق آخرین نخست وزیر مبارک و نامزد ناکام به احمد مرسی پیام تبریک فرستاد قابل توجه آخرین نخست وزیر انقلاب اسلامی ایران (865537) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۰:۰۸:۱۸
بنظرم شما خوب اخبار را ملاحظه نمی فرمائید. اگر اخوان المسلمین به حکم حسنی مبارک و نظرات شورای نظامی درمورد قانون اساسی واختیارات شورا وسایر نهادها و.... احترام گذاشت پس دعوت هایش برای تجمع مردم در میدان تحریر و تظاهرات اعتراضی آنجا چیست ؟ (866417) (moderator22)
 
مری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۲۳:۲۸:۵۹
جانا سخن از زبان ما میگویی.......... (854286) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۸:۲۸:۲۱
مصر انقلاب شده و حکومت کن فیکون شده است. اول انقلاب خودمان هم اگر یادتان باشد، خیلی شیر تو شیر بود. تنفیذ رئیس جمهور اول هم در بیمارستان انجام شد.
اما انتخابات سال 1388 در یک موقعیت باثبات و با یکسال تبلیغات قبلی از سوی طرفین انجام شد.
مقایسه با مصر حداقل از این یک جهت اشتباه است. (854624) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۳۰:۵۵
مقایسه اشتباهی است.
در مصر قبل از اعلام نتایج اولیه کسی خودش را رئیس جمهور نمیداند.
در مصر کسی که با اختلاف 11 میلیون رای عقبتر است چهارصد و پنجاه هزار مجری انتخابات را متهم به تقلب نمیکند. (854745) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۷:۰۸:۴۴
همه حرفها یک طرف ، تشبیه انتخابات به مسابقه فوتبال هم یک طرف ، حال صحنه ای را که مدنظر شماست را در دو شکل متفاوت ارائه می کنم :

1: آقای موسوی به عنوان نامزد اصلاح طلب چند ماه مانده به انتخابات با اعلام اینکه شورای نگهبان را عادل نمی داند از شرکت در انتخابات انصراف داده و در نتیجه محمود احمدی نژاد بدون وحود رقیب چالش برانگیز پیروز شده و کارهای خود را با قدرت ادامه می دهد ، طوری که هیمن اعتراض و مقاوت نیم بند دربرابر اقدامات غیرقانونی وی ممکن نباشد .

نتیجه گیری افکار عمومی : موسوی شجاعت رودر رو شدن با احمدی نژاد و مشکلات انتخابات را نداشت ،
نتیجه گیری رسانه های اصولگرا : حتی قوی ترین مهره اصلاحات هم دربرابر خادم ملت حرفی برای گفتن نداشت (اتهامی که به خاتمی بعد از انصرافش زده شد)

2: آقای موسوی نامزد اصلاح طلب در فاصله یک روز مانده به انتخابات ، در بیانه ای با اشاره به مشاهدات خود طی این مدت فضای انتخابات را برای رقابت ، سالم ندیده و شورای نگهبان و وزارت کشور را فاقد صلاحیت برای برگزاری انتخابات می داند ، در نتیجه از شرکت در انتخابات خودداری می کند (با فرض اینکه هیچ فغراخوانی برای عدم شرکت در انتخابات به مردم ندهد) ، احمدی نژاد تنها نامزد جدی ف حتی اگر 40 میلیون رای هم می آورد ، سنگینی انصراف موسوی مانع از ایجاد حس خوشحالی در وی و طرفدارانش می شد .

نتیجه گیری حداقل بخشی از افکار عمومی : شرکت در انتخاباتی که یکی از نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان هم آن را قبول ندارد بی فایده است.

نتیجه گیری رسانه های اصولگرا : همه انتقاداتی که هم اکنون نیز از وی می شود .

ولی قوبل بفرمایید عدم شرکت وی کشور را در بحرانی بسیار عظیم فرو می برد (853672) (moderator22)
 
mohamadhosein
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۷:۱۰:۲۶
سلام
مرسی از سایت خوبتون تقریبا\" فکر کنم بی طرفه...

1- اینکه حکومت انقدر ساده نیست بخواهد تقلب انجام دهد چون افرادی مثل اقای موسوی در داخل و کشورهای خارجی و خائنین در بیرون کشور بخوان اظهار نظر برای تقلب داشته باشن.

2- همه رجل های سیاسی از اون دوره اول با سیاست دکتر محمود احمدی نژاد اشنا بودند و( اینطور که الان معلومه ایت الله رفسنجانی مخالف دکتر احمدی نژاد هستند )در دوره ای که اقای رفسنجانی قرار بود دوباره رئیس جمهور شود می تونستن تقلب می کردند

3- قانون داریم پیگیری میشه بی اساس نیست مملکت

4- جناب مهندس موسوی وقتی مشاهده کردند اگر در راهپیماییشون اغشاش گر وجود نداشته لازم بود که راه پیمایی پایان میداند تا به اغتشاش پایان میداد...

5- خود مهندس چرا در راهپیمایی های اولیه که خیلی از جوان های ما تلف شدند چون اغتشاش بود در همون راهپیمایی ها ,حضور نداشتند ...

6- همونطور که دکتر احمدی نژاد در مناظره ها گفتند از 3ماه پیش به ایشون تهمت میزدند

7-و چراهای دیگر...

من دنشجو مهندسی پزشکی دارای خانواده ای متوسط و مایل به ضعیف هستم
طرفداری از دکتر احمدی نژاد هیچ سودی برام نداره.

ممکن است مشکلاتی هم داشته باشه این دولت اما مشکلاتش از دولت های دیگه کمتر بوده و خواهد بود (853675) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۷:۳۸:۱۲
واقعاً؟؟؟؟؟؟؟؟
مشکلات نداره؟
در کدام دوره از انقلاب اسلامی میزان بیکاری اینقدر بالا بوده، در چه زمانی اینقدر تورم بالا بوده که مردم حتی برای خرید نان هم مشکل دارند؟
در چه زمانی مردم آنقدر بیچاره بوده اند که باید برای 28 هزار تومان جلوی بانک صف بکشند؟
در کدام دوره کارمندها توان اجاره یک شب اتاقی در مسافرخانه یا هتل را نداشته اند؟
در چه زمانی سیاست خارجی ایران به این ضعیفی بوده که امروز هست؟
در چه زمانی ورزش کشور اینقدر ضعیف بوده که امروز هست؟
در چه زمانی در تاریخ این مملکت اختلاس هایی به این بزرگی صورت گرفته است؟
(854567) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۱۸:۳۴
از شيوه نگارش و انشاي زيبايتان كاملاً مشخص است كه دانشجوي مهندسي پزشكي هستيد (854842) (moderator22)
 
sajjad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۱۹:۰۵
من به عنوان یک نسل سومی کم کم دارم به این نتیجه میرسم که با توجه به فهم بالای سیاسی و منطقی آقای موسوی که الان در دوران به اصطلاح پختگی و کهنسالی نشون میدن ببین قبلا ایشون چطور فکر می کرده... اگه توی اون هشت سال جنگ یکی دیگه نخست وزیر بود احتمالا جنگ رو یکی دو ساله می بردیمو شاید هم الان واسه خودمون قدرتی در حد چین می شدیم لااقل! (854844) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۸:۲۴:۳۴
اگر چند تا دیگه از این نسل سومی های نابغه! آقای دکتر احمدی نژاد داشت الان شاید از چین هم رد کرده بودیم! (856011) (moderator102)
 
عيسوي از اهواز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۷:۲۸:۵۴
1- اين حرفها خطابش به کيست؟
کسي که خواب است را مي‌شود بيدار کرد اما کسي که خود را به خواب زده چطور؟
2- وضعيت آقاي موسوي در اين ماجرا دو حالت دارد،
الف) يا ايشان بازي خورده و عنان خود را به ديگران داده و کساني از نام ايشان سوء استفاده مي‌کنند، در اين صورت کسي که به اين راحتي فريب بخورد و بازيچه شود، چگونه مي‌خواهد مملکت را اداره کند؟
آيا چنين شخصي صلاحيت پست‌هاي بالاي مملکتي را دارد؟
ب) ايشان کاملاً آگاهانه و هدفمند اين رفتارها شروع و حتي با وضعيت پيش آمده خصوصاً پس از سخنان رهبري ادامه داده که در اين صورت مغرض است، و حتي با رهبري هم مخالفت کرده است.
و باز هم آيا چنين شخصي صلاحيت پست‌هاي بالاي مملکتي را دارد؟
اما با کمال مغذرت، به گمان بنده ميرحسين موسوي هر دو حالت را همزمان دارد؟ (853698) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۴۴:۰۵
حالم دیگه داره از این اظهار نظرهای امثال عیسوی به هم می خوره یه خورده فکر و خلاقیت در فکر کردن و بصیرت توش نیست همش کلیشه ایی و طوطی وار حرف هایی رو که از جاهای دیگه شنیدن می آن اینجا می نویسند نه یه خورده تحلیل نه یه خورده فکر آخه چقدر خیال بافی و توطئه نگری بسه دیگه !! همین الانش کارهای احمدی نژاد رو نمی بینند نه اون مخلفتش با رهبری در مورد مشایی و نه اون قضیه وزیر اطلاعات و نه بی قانونی و هرج و مرجی که تو کشور راه افتاده هیچی کدوم رو نمی بینند و فقط اون چیزهایی رو که بهشون دیکته کردن مثل طوطی می آن اینجا بازگو می کنند بعدش همش به خودشون افتخار می کنند!! که چه نظری دادم (854776) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۲۰:۳۸:۰۹
کارهای احمدی نژاد قانون شکنی موسوی رو توجیه میکنه؟! (856240) (moderator22)
 
افکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۱۹:۴۲
من تعجب می کنم که چرا جوونهای ما واقعیت ماجرا رو نمی بینند. این آقای موسوی حرف زور میزنه پس چی شد اون زیز بار زور نرفتن ما. دوستان حواستونو جمع کنید نذارید شما رو طعمه قرار بدن. بیایید دست به دست هم بدیم... دوباره می سازمت وطن (854845) (moderator22)
 
فرید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۰:۲۹
شما به این نگاه نمیکنید که ریشه تمام این اتفاقات بی قانونی و بی عدالتی صورت گرفته از سوی دولت است؟
شما میخواید چشماتونو ببندین و فقط جایی که دوست دارین باز کنین؟
این انصاف است؟
موسوی خیلی مرد است که تا آخرش داره از حق ملت دفاع میکنه.
از روز اول هم گفت تا دیر نشده به ما اجازه بدین اعتراض مون رو به صورت مسالمت آمیز و در چارچوب قانون بیان کنیم.
فقط یک ذره انصاف داشته باشید... (854850) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۲۰:۴۰:۰۰
ریشه گناه هیچ کس گناه فرد دیگه ای نیست، انتخاب خودشه که با گناه کردن با گناه یکی دیگه مقابله کنه یا راه درست رو برای مقابله انتخاب کنه (856245) (moderator22)
 
بیژن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۸:۳۱:۰۸
ضمن تشکر از سایت الف در باز نشر روادید سال 88
کاش مشخص میکردند که منظورشان از این باز نشر چیست ؟
ایا سوالی بی پاسخ مانده ؟
ویا اینکه قصد تجدید خاطره دارند ؟ خاطزه ای شوم , تلخ و عبرت اموز

و تلخ و شومش همه ان اتفاقاتی که افتاد ( تهدید و محدود)
و عبرت اموز برای همه موافقین و مخالفین و چپ و راست سیاسی

عبرت برای موافقان , که واقعه 88 شعله ور شدن اتش زیر خاکستری بود که به نسیمی شعله ور گشت . و اقایان موسوی و کروبی فقط بهانه این وزش نسیم بودند .
فلذا دولت و حاکمیت را هوشیار کرد که به این ارامش قبل از طوفان دلگرم نشده و در صدد رفع نیازهای جامعه باشند و عینک تک سونگری را از روی چشمشان بردارند.
چون خداوند رب الالمین 7 میلیلرد انسان را متفاوت افرید

و درس عبرت مخالفین (گفتیم مخالفین که اشتباها و بر پایه کج خیالی و گذر از انان , دشمن ایران و اسلامشان نخوانیم . که این فقط یک تفاوت دیدگاه مدیریتیست که معتفدند , سیستم مدیریت اندیشه اسلامی در کنترل و پیشرفت کشور نادرست است )
که باید بدانند , هر سخن جای , و هر نکته مکانی دارد
و در ابراز مخالفت , با بهانه دست دیگران دادن و به اصطلاح قانون شکنی کاری از پیش نمیرود . (853816) (moderator22)
 
انتقاد
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۱۹:۳۰:۴۶
دوست گرامی الف!

شما خسته نشدید از این که این مقالات را میگذارید، و با موجی از منفی ها روبرو می شید؟ من نمیگویم این منفی های زیادی که این مقالات میگیرد، نشانۀ نادرست بودن آنها است، اما واقعاً این همه منفی شما را به فکر کردن وانمی دارد، که با خودتان بگویید، حالا که 90 درصد برخلاف ما فکر میکنند، شاید یک درصد ما در حال اشتباه کردن باشیم!

اگر خود را سایت وزینی میدانیـد، پس حتماً مخاطبان تان نیز اهل فکر و تأمل هستند! اگر مخاطبانتان اهل فکر هستند، چرا رویکرد منفی آنها شما را به فکر وانمی دارد؟ مگر این که خود را سایتی وزین می دانیـد، اما محاطبانتان را افرادی بلانسبت نادان، که نظرشان ارزش فکر کردن ندارد! (853908) (moderator22)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۲۲:۲۰:۲۷
دوست عزیز سایت الف
اینکه عده ای مخالفت می کنند دلیل بر مخالفت همه نیست و این یک نمونه آماری غیر دقیق است :
1-خیلی ها به این اینترنت دسترسی ندارند یا اگر دارند پر سرعت نیست
2-عده ای اصلا به این سایت نمی آیند
3-عده خیلی زیادی مثل بنده با اینکه اهل تحقیق و دانشگاه نیز هستم کامنت گذاری را اتلاف وقت می دانند(من تقریبا خیلی خیلی کم اظهار نظر می کنم).
4-خیلی از مخالفان به هر دلیل من جمله : مخالفت با حکومت که البته پبش از این وجود داشت فرصت و علاقه اظهار نظر پیدا کرده اند که البته در گذشته موجبی برای طرح آن نبود
5- عده ای هم که در مجموع با حکومت موافقند از اقدامات بعد انتخابات راضی نیستند و دلخوری خودشان را به این شکل اعلام می کنند
و البته خیلی موارد دیگر که من صرف نظر می کنم اما از نظر روانی در این موج منفی که شما گفتید بی تأثیر نیست
اما واقعا بدونید رئیس جمهور شخص فعلی است که با تشخیص اوضاع فرهنگی و من جمله مذهب و بعضی احساسات پاک مردم موفق به کسب رأی بالا شده است کمک به محرومین توجه به روستاها و اختصاص وام اشتغال و مسکن خود همین عامل سبب رونق نسبی روستاها شده و خیلی ها را از مهاجرت منصرف کرده است و البته مقاوم سازی سبب احساس امنیتی شده که در صورت زلزله خسارت جانی شدید مثل بم نداشته باشد بله ایشان کمک های نقدی کرده است خوب مگر همه مردم سهیم در همه خوشی ها نیستند اگر دم از توسعه سیاسی و اقتصادی بزنیم اما احتیاجات اساسی مردم را نبینیم راست گفته ایم ؟اما اگر کمک کنیم که در انرژی صرفه جویی شود و در عوض بخشی از آن به مردم برگردد اشکالی بر آن وارد است در هر حال خیلی از روستاها تا مرز صددرصد به ایشان رأی دادند و حتی در روستای مادر بزرگ من در ... یک نفر به کروبی رأی داده بود که همه در بدر دنبال این شخص می گشتند شهرهای متوسط هم همین وضع را داشت (خود من در شهری مثل ... که کلان شهر است شاهد بودم که تقریباً در تمام نقاط حاشیه که جمعیت زیادی دارد حتی کسی جرأت نداشت عکس موسوی را داشته باشد) به هر حال کشور ایران بزرگ است و همه جای آن مهم است و نه تهران خوب طبیعی است احمدی نژاد را خیلی از اشخاص به نسبت دور قبل بیشتر شناختند و حتی عده ای مواضع ضد آمریکایی اورا پسندیدند باید باور کنیم مردم ایران به بلوغ فکری رسیده اند و دیگر تهران پایتخت همه جانبه ای نیست 40 میلیون پیروز انتخابات اند به امید احترام به آزادی اراده ملی و تحمل مخالف موفق و سلامت باشید. (854171) (moderator22)
 
ايراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۸:۲۸:۵۰
حميد آقا شما كم اظهار نظر مي كني اين همه كامنت طولاني گذاشتي؟ اگه مي خواستي زياد افاضات كنيد چقدر مي نوشتيد؟ (854625) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۱۶:۴۹
حمید جان به منفی و مثبت داده شده یه نظرت نگاه کن و کمی با وجدان خودت خلوت کن (854724) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۲۰:۴۲:۱۱
کلا جمع منفی و مثبت واسه هر نظر تو این سایت ها چقدر هست که شما رو هی یاد وجدانتون میاندازه؟! صحنه واقعی جامعه جای بهتری برای رجوع به وجدان نیست
الف میدونم به ضررت نظر دادم ولی منتشر کن (856248) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۶ ۲۰:۲۲:۲۵
خواهشمندم به این منفی ها دل خوش نکن و پیش داوری نکن خیلی از افراد هستند که وقت شریفشان این قدر براشون مهم است که سر مطالب ارزشمند می کنند و برای این مطالب صرف نمی کنند واهمیتی برای این مطالب قائل نیستند ، آنها طبق تکلیف عمل میکنند ، نمونه اش 9 دی یا 22 بهمن امیدوارم اگر سایت دلبندتان سعه ی صدر دارد این نظر را هم منتشر نماید . (861287) (moderator22)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۶ ۰۲:۵۴:۱۳
یعنی فقط مخالفین شما به اینترنت دسترسی دارن و موافقین شما نه؟؟
یعنی فقط مخالفین شما اینترنت پر سرعت دارن و موافقین شما نه؟؟
یعنی فقط مخالفین شما به این سایت میان و موافقین شما نه؟؟
یعنی فقط مخالفین شما وقتشون رو از سر راه اوردن و موافقین شما نه؟؟
یعنی...
یعنی...
یعنی...
یعنی...
یعنی...
یعنی...

کمی فکر فقط همین! (859260) (moderator22)
 
پ
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۲۳:۳۳:۲۲
آخیش فدات بشم حرف دلم من را زدی انتقاد (854294) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۱:۰۲:۱۴
مخاطبان الف در این چند وقت متأسفانه تغییر کرده است. متأسفانه اکنون بالاترینی‌ها زیاد در این‌جا پلاس اند. کافی است به نظرات + و - واقعی در مطالب سال 88 نگاه کنید که با + و - های کیلوئی اکنون زمین تا آسمان فرق می‌کند.
و البته از هواداران موسوی تقلب با فیلترشکن و هزار بامبول دیگر بعید نیست... کسی که بعد از این همه وقت و این همه رسوائی سبزها، هنوز سنگ آشوب‌گران را به سینه می‌زند... بگذریم. (854408) (moderator22)
 
ص
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۴۵:۵۳
یه کم وجدان داشته باشیم اگه تو یه سایت اصولگرا اینقدر بالاترینی وسبز داریم که بنده میگم نیست پس دیگه هیچی. به نظر شما مردم حق ندارن نظرشون رو عوض کنن مردم نه از ریشه اصولگرا هستن نه اصلاح طلب مردم مردمن حق رو از باطل خوب تشخیص میدن الان هم با این گرونی و وضعیت سیاسی کشور حق رو به اقای موسوی میدن که 7 سال پیش اون حرفها رو زد (854901) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۶:۳۳:۴۶
دوست گلم میخای همین الان عکسایی رو که از همین سایت در سال 88 و قبل از انتخابات گرفتم رو برات ایمیل کنم تا ببینی همون موقع هم آمار مثبت و منفی ها مثل الان و بلکه بیشتر از الانه؟ تازه بعد از انتخابات خیلی ها مثل من از این سایت خبری نون به نرخ روز خور متواری شدن.....منم هروقت فیلتر شکن ندارم میام به این خبرگذاری (855747) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۱۶:۰۷
قضیه منفی ها به نظرسنجی های برنامه نود میماند که هر وقت یک طرف نظرسنجی تیم پرسپولیس بود با رای بالایی برنده نظرسنجی میشد. (854721) (moderator102)
 
جلال
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۱۶:۱۰
من واقعا تعجب میکنم که بعد از این همه مدت باز هم آمار نظرات یک سایت خبری رو چه طور به کل جامعه نسبت میدهید؟ پس چه طور هست که سایت های خبری با جامع آماری بالاتر درصد نظرات متفاوتی نسبت به الف دارند ملاک نیستند!!!!! (854722) (moderator102)
 
ali
Canada
۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۲۱:۳۱:۱۳
من کاری با آشوب بعدش ندارم اما خدا وکیلی خود شما الف جان قضاوت کن آیا نگرانی که آقای موسوی ازش در مورد آینده کشور صحبت می کرد درست بود یا نه.خواهشا سانسورش نکن (854086) (moderator22)
 
mehr
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۴:۳۲
خداییش اعتراض منطقی انان را شما و ضد انقلاب به اشوب تبدیل نکردید ؟ (854861) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۲۰:۴۴:۳۱
بخشی از اون نگرانی ها درست بود اما راه نادرستی رو برای ابرازش انتخاب کرد. این دو موضوع رو که میشه از هم تفکیک کرد:1- موضوع نگرانی 2- شیوه ابراز نگرانی (856255) (moderator22)
 
farda
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۶:۲۸
مردم فقط در راهپيمايي 22 بهمن و نمازجمعه و انتخابات مردم ايرانند ولي وقتي ميخواهند اشتباهات سياستمداران رو به گوششون برسونن آشوبگرند و بيگانه؟
آيا واقعا اين معني جمهوريه؟ (854348) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۸:۳۴:۴۴
هرکاری یه راهی داره عزیز من. (854648) (moderator102)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۱:۳۵
آیا در 22 بهمن موتور و اتوبوس آتش می زنند یا مسجد . آیا آدم می کشند یا استخوان خرد می کنند (854853) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۱:۴۷
آیا مردم این کارها را کردند؟ لطفاً چشمانتان را نبندید. تو رو خدا. (854855) (moderator22)
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۲:۱۱
دوست عزیز
آیا مردم در 22 بهمن و نماز جمعه شیشه میشکنن و اتوبوس آتش میزنن و آدم میکشن ؟ (854856) (moderator22)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۹:۱۵
شما به این نگاه نمیکنید که ریشه تمام این اتفاقات بی قانونی و بی عدالتی صورت گرفته از سوی دولت است؟
شما میخواید چشماتونو ببندین و فقط جایی که دوست دارین باز کنین؟
این انصاف است؟
موسوی خیلی مرد است که تا آخرش داره از حق ملت دفاع میکنه.
از روز اول هم گفت تا دیر نشده به ما اجازه بدین اعتراض مون رو به صورت مسالمت آمیز و در چارچوب قانون بیان کنیم.
فقط یک ذره انصاف داشته باشید... (854351) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۱۸:۰۰
موسوی با بی قانونی میخواست جلوی بی قانونی را بگیرد؟؟؟؟ (854727) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۱۰:۲۷
جواناني که امروز در خيابانها حضور دارند و آشوبگر و \"خس و خاشاک \" ناميده ميشوند همگي دست پرورده و بزرگ شده در دوران انقلاب هستند. اينان وقتي ميبينند رييس جمهور مملکتشان در رسانه ملي افرادي را متهم ميکند که بر کرسي هاي حساس تکيه زده اند. کليه دولتهاي قبلي متهم ميشوند و فرمانده سپاه و نخست وزير دوران جنگي\" که اينها نديده اند و به خاطر نمي آورند\" متهم به نوشاندن جام زهر به حضرت امام ميشوندو ......بشتر به نظام بدبين ميشوند (854353) (moderator22)
 
تیرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۴:۳۹
واقعا موسوی آدم جو گیریه ؛ همون بهتر که رای نیاورد ! ( (854862) (moderator22)
 
بیژن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۳۴:۴۴
دوستان عزیز، یک لحظه به این فکر کنیم کسی‌ که ۸ سال نخست وزیر در زمان جنگ بوده، به شهادت همه دستش به دزدی آلوده نیست چه منفعتی داره که الان در آستانه ۷۰ سالگی بیاد و این جوری اون بیانیه رو بده. آیا به دنبال منفعت شخصی‌ هستش؟ آیا به آمریکا و روسیه و انگلیس وابسته هستش؟ من آدم مذهبی‌ نیستم ولی‌ حسین رو به عنوان سرور آزاده گان جهان میشناسم و روح و جان سخن امام حسین رو که گفت ``هدف من اصلاح امت جدم هست `` در این بیانیه میبینم. صداقت گفتار موسوی بوی صلابت و آزادگی شهییدان انقلاب و جنگ رو میده. لطفا نگید این یارو از آمریکا ایمیل می‌زنه پس به یک جا وابستس یا دلش خوشه. شرافتم رو شاهد میگیرم که هیچ چیز در دنیا جز سر بلندی ایران مشغولیت ذهنی‌ من نیستش. (854384) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۷:۵۶:۰۸
واقعا احسن. موجز و مختصر و مفيد. (854588) (moderator102)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۲۴:۵۹
ای کاش آقای موسوی الان احساس خطر می کرد برای نظام و مردم .
من نفهمیدم ایشان برای خود و اطرافیانشان احساس خطر می کنند یا برای ایران و ایرانی؟ (854864) (moderator22)
 
زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۵:۴۵:۲۸
ان شاالله که خدا ازش قبول کنه.
راستی چرا ایشون هیچگاه اعلام برائت قاطعی از حوادث روز عاشورا و امثالهم و اراذل و اوباش و منافقین و ریگی و ... نکرد؟ (855614) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۱:۲۰:۳۵
واقعا اگر آدم برود مثل یک انسان شریف شغل رفتگری اختیار کند بهتر است از اینکه پول بگیرد همچین سری مقالات بی سرو تهی بنویسد. از ما گفتن (854430) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۱:۲۱:۱۶
به نظر من باید یک فرصت برابر در تلویزیون به طرفین داد تا حرفهایشان را بزنند ...
هنوز هم دیر نشده، این کار میتواند خیلی از مسائل را روشن کند، و قطعا به نفع انقلاب و مردم است ... (854433) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۱:۳۲:۱۵
حساب افرادی که آتش میزدند از جنبش واقعی سبز جداست ...
خوده رهبر هم به این موضوع اشاره کردند.
همان طور که در جریان اصول گرایی شما احتمالا افرادی هستند که فقط به خاطر کسب ثروت به این گروه متمایل شده اند، در جنبش سبز هم افرادی هستند که در لباس جنبش سبز میخواهند به اصل نظام ضربه بزنند.
بهتر نیست این مسائل با گفتگو حل شود؟! و هر دو طرف در یک بحث جامع این مسئله را یک بار برای همیشه حل کنند؟!
جنبش سبز قطعا یک جنبش اعتراضی(نه جنبش برانداز) است، و به نظر شخصی من این مسئله جز با گفتگو بین طرفین حل نمی شود ... (854449) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۴:۱۰:۱۱
دلت خوشه برادر جان!

وقتي من يه نظر توي اين سايت ميدم كه كاملاً منطبق بر قوانين خودشه و صرفا به دليل خوش نيامدن مسئولين سايت، سانسور ميشه!

اون موقع انتظار داري بشينيم بحث جامع كنيم؟!!!

درست كشور ما آزادترين كشور دنياست، ولي نه ديگه تا اين حد!

لطفاً نگرشتو درست كن برادر! (855404) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۹:۴۳:۲۵
قطعا نظر اول درست تره .
چون تو همین جامعه افراده زیادی هستند که بی طرف هستند و دنبال حل نظیر چنین مسائلی هستند . شما نباید عملکرد یک شخص یا چند تن را ملاک قرار دهید . که شاید هم اشتباهی صورت گرفته باشه و کامنت شما پخش نشده باشه .
و اینکه این مسئله جز با گفتگو حل نمی شه چون هر دو طیف سیاسی طرفداران زیادی دارند و اگر قرار باشد با سروصدای خیابانی مسئله حل شود قطعا این طرف فقط و فقط مردم ضرر خواهند کرد . (856139) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۳۶:۳۳
هدف شما از باز نشر چیه
این تحلیل یک سویه برای چی؟ (854762) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۰۹:۵۴:۱۴
من اعتقاد دارم داور بايد بي طرف باشد بعضي از اعضاي شوراي نگهبان در خلال انتخابات علنا به طرفداري از يك نامزد وارد معركه انتخابات شدند و مسير قانوني اعتراض را مسدود كردند هم انها مسول كليه اتفاقات بعد از انتخابات 88 هستند چرا كه با مسدود شدن ره قانوني معترضين مجبور به انتخاب راه ديگر شدند چرا كسي از برخی آقایان به دليل زير سوال بردن شوراي نگهبان سوال نمي كند (854797) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۰:۰۷:۴۰
الف خجالت هم خوب چیزی ولی حیف که نداری (854819) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۱:۳۰:۴۰
به نظر من الف کار درستی میکنه که اون ماجراها رو دوباره زنده میکنه. خجالت تو باید بکشی که وقتی گوشه ای از واقعیات بازگو میشه حرفی برا گفتن نداری و ....
الف تو دلسرد نشو و به کارت ادامه بده و یه مقدار بیشتر انصاف رو رعایت کن و نظرات ملت رو بذار پخش شه. آزادی بیان از اساسی ترین اصول جمهوریت هستش (855009) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۵:۳۵:۲۵
حرف كه زياد داريم براي گفتن ولي خب لابد به مصلحت نيست كه الف آنها را نمايش نمي دهد! آزادي بيان البته خيلي مهم است اما نه همه جا و براي همه! (855601) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۲۳:۴۵:۰۷
كدوم واقعيت ؟؟؟؟ هر چي كه تو ميگي حتما واقعيته ؟؟؟ (856615) (moderator102)
 
روشندل
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۱:۳۰:۳۲
اینکه موسوی منحرف بود درش شکی نیست ولی ترابه خدا یکی بیاد حساب کنه چند نفر از مسولین نظام از اول تا حالا منحرف شده اند. یاد اون بچه افتادم که تو پارک داشت گریه می کرد گفتند چی شده گفت بابا و مامان و داداش و خواهرام و همه فامیلامون گم شدند!!! (855006) (moderator22)
 
علي
۱۳۹۱-۰۴-۰۴ ۱۵:۰۲:۰۵
چرا مطالب مرا پخش نمى كنيد (855510) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۵ ۱۰:۳۲:۵۳
با سلام لطفا لینک قسمتهای قبل را در قسمتهای جدید بگذارید تا راحتتر بتوان به مطالب دسترسی پیدا گرد (857258) (moderator19)
 
ملکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۵ ۱۰:۵۷:۵۲
با سلام
احمد شفیق آخرین نخست وزیر مبارک و نامزد ناکام به احمد مرسی پیام تبریک فرستاد قابل توجه آخرین نخست وزیر انقلاب اسلامی ایران (857329) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۶ ۰۱:۴۵:۳۹
تحلیل ها یکطرفه و دور از انصاف روش همیشگی اصولگراها (859209) (moderator22)
 
هم میهن
۱۳۹۱-۰۴-۰۸ ۲۳:۲۸:۰۸
بابا بجون هرکی دوس دارین این موسوی و اینها را ول کنین اینها تکلیفشون روشنه یه فکری به حال ما مردم بد بخت کن امروز 1دونه مرغ خریدم17000تومن ارزش پولمون شده 1/20000 دلار یعنی هر1دقیقه تلاش یه آمرکایی 20000برابر من ارزش داره آخه تو هم اسم خودت را گذاشتی نماینده مردم؟..... (866003) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.