نظر منتشر شده
۱۵۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 236887
 
انقلاب نمی کردیم پیشرفته تر بودیم؟!
بخش تعاملی الف - سهراب زند 19 مرداد 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۳۵


این سخنان اگر چه برای این بیان گردیده است که هدف انقلاب ما در اصل معنویات است،-که حرف بسیار درستی است- اما به نظر می رسد باز هم دچار نوعی خطای استراتژیک است.

"اگر قرار بود مشکل اصلی ما، اقتصاد و مادیات باشد، انقلاب نمی‌کردیم بهتر بود؛ چرا که در آن زمان نه تحریمی دامن‌گیر ملت ایران بود و نه مشکل انرژی هسته‌ای داشتیم و الان در وضعیت پیشرفته‌ تری بودیم، زیرا از همان زمان قراردادهایی برای صنعت هسته‌ای منعقد شده و در حال اجرا بود.» (آیه الله مصباح یزدی، دیدار با اعضای مرکزی حزب مؤتلفه، خرداد ۱۳۹۳)

شاید اگر سخنان بالا را جناب آقای اکبر هاشمی رفسنجانی یا جناب آقای سید محمد خاتمی یا جناب آقای حسن روحانی بیان می کردند، اعتراضات زیادی را از سایت های انقلابی برمی انگیخت که اینان، انقلاب را عامل عقب گرد ملت ایران خواندند! یا برخی روزنامه های مدعی تیتر یک میزدند: فلانی مدعی شد: پست رفت کشور بخاطر انقلاب!

اما این سخنان اگر چه برای این بیان گردیده است که هدف انقلاب ما در اصل معنویات است،-که حرف بسیار درستی است- اما به نظر می رسد باز هم دچار نوعی خطای استراتژیک است.

این سخنان از سر دلسوزی و پر رنگ تر کردن نقش دین در خواسته های ملت است، اما به رغم خواسته گوینده محترم، این سخنان، آب به آسیاب مدعیان عقب ماندگی ایران بخاطر انقلاب و برپایی حکومت اسلامی ریخته اند. امری که اگر قابل اثبات می بود، اثباتش مطلوب بیگانگان است و بیانگر آدرسی غلط و اشتباه.

این ادعا که اگر انقلاب نمی کردیم الان وضع پیشرفته تری داشتیم، امری واقعی به نظر نمی رسد چرا که حکومت ایران بعد از انقلاب با تمام دشمنی ها، توطئه ها و فشارهای داخلی و خارجی و با تمام ایرادها و نواقص و آزمون و خطاهای مسئولین، از جهات زیادی پیش رفت خیره کنندۀ ای داشته است که با ادامۀ وضع قبل، و فقدان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به آنها نمی رسید.

بله باید بگوییم اگر به دنبال آسودگی بودیم، انقلاب نمی کردیم و شاید آسایش ظاهری بیشتری داشتیم و این همه سختی، جانبازی و شهادت و ویرانی از سوی دشمن به مردم تحمیل نمی گردید.

اما مسئولین فعلی حرف از تقدم آسایش نزدند، حتی حرفی از تقدم اقتصاد بر ارزش ها و آرمان ها و دین نزده اند.

بخش عظیمی از مردم ما هم که به روحانی رأی داده اند این گونه نیستند که نان و آسایش را بر دین و استقلال و شرف ترجیح دهند. بسیاری از آنها حاضرند مشکلات را تحمل کنند اما نه مشکلات ناشی از بی تدبیری و بی مبالاتی برخی مسئولین. آن ها هشت سال جنگ، غائله های مختلف، گرانی، تحریم و... را تحمل می کنند اما اگر رای شان مخالف با کسی شد که ما فکر کردیم او است و جز او نیست، علت آن است که آن ها بی تدبیری و سروَری هر کس در هر سطح و اندازه ای را نمی پذیرند. منصفانه نیست مکرر به مردمی که به روحانی رای داده اند اتهام آب و نان پرستی و به ارزش ها و دین بی اعتنا بودن، زده شود.

بسیاری از مردم به خوبی می دانند که رییس دولت مکتب ایرانی و بیداری انسانیِ مورد حمایت جریان پایداری در ۸۴ و ۸۸، که چنان جلوه می دادند پیروزی اش مشحون به کرامات و معجزات است، نه پاسدار واقعی دین و انقلاب وارزش هایش بود نه اقتصاد و آب و نان¬شان که حالا ارزش ها را ول کرده باشند و دنبال نان رفته باشند. مردم، این دولت را هم در خلاف دین و ارزش ها نمی بینند و نمی دانند که به خاطر پشت کردن و بی اعتنایی به آرمان هایشان به آن رأی داده باشند.

قاطبه مردم ما از برخی مدعیان، بسیارانقلابی تر، عدالت خواه تر و مسلمان ترند که این همه سال پای کشور اسلامی شان ایستاده اند و به دنیا یاد داده اند ایرانی به دنبال همان می رود که می خواهد، نگاه به اختلاف سلیقه ها نکنید، نگاه به مدل مو و زنجیر گردن خیلی ها نکنید، ظاهر بسیاری از جوانان که فکرشان با من و شما یکی نیست و گاهی مصادرۀ برخی جریان های خاص سیاسی می شوند اما بسیای از آنان بخاطر آرمان های میهنی و اسلامی در تظاهرات ۲۲ بهمن شرکت می کنند، و یا از جنایات اسرائیل در غزه ابراز نفرت می نمایند. نگاه کنید به همین جوانان و مردمی که به روحانی رأی داده اند و در شب های احیاء چه حماسۀ عظیمی برای اسلام خواهی مردم ایران را در پیش چشم جهانیان و معاندین به دین به نمایش گذاشتند. مردمی که با باور انقلابی خود ثابت نمودند، دورۀ کاپیتولاسیون که هیچ، دورۀ سخن گفتن از موضع نابرابر نیز گذشته است.

مردم ما می دانند که به برکت انقلاب برای اولین بار بعد از چند صد سال جنگیدن و عادت کردن به شکست خوردن، ایران نوپا و آشفته از انقلاب که تحریم و تنها نیز گشته بود، با عراق تا دندان مسلح و مورد حمایت شرق و غرب جنگید و یک وجب خاک به دشمن نداد، چه نیرویی به جز انقلاب اسلامی و امام عزیز، و مدیریت و خودکفایی اقتصادی، این ملت را به چنین پیشرفتی رساند؟ این ملت عادت کرده بود که بجنگد و ببازد! اما این بار دهن متجاوز را با اربابان گردن کلفتش خورد کرد. اگر امروز اراذل و اوباش وحشی داعشی جرأت نزدیک شدن به مرزهای ایران را ندارند و تهدید ویران کردن مشهد برای هر ایرانی مسخره و خنده دار است، این پیشرفت نیست؟!

اسرائیل و آمریکا با داشتن بی نظیرترین امکانات نظامی و رعب آور ترین سلاح های جهان، هر وقت حرف از گزینه های روی میز می زنند، رهبر ما با اقتدار توی دهن آن ها می زند و آن ها با همۀ تحریم ها و زورشان نمی توانند حتی نانوایی های ما را بی نان کنند، مرغ و گوشت و لبنیات را از بازار جمع کنند، اذیتمان می کنند اما نمی توانند از پا درمان بیاورند، امروز خودشان اعتراف می کنند مغازه ها و بازار و خیابان های ایران به کشوری با این همه تحریم فلج کننده هیچ شباهتی ندارد!
این وضع استثنایی خیره کنندۀ ایران بخاطر انقلاب نیست؟! ایران مستقل امروز همان ایرانی نیست که در زمان شاه در مجلسش تصویب شده بود هر امریکایی هر جنایتی در ایران بکند، حتی اگر او شاه ایران را بکشد، قاضی ایرانی صلاحیت محاکمۀ وی را ندارند و او باید در امریکا و توسط آن ها محاکمه شود آیا ایران امروز همان ایرانی است که تصمیم گیری های اساسی ملتش در سفارت خانه های شرق و غرب رقم می خورد؟، اما حالا ظریف عزیز ما، پنج _ شش ابرقدرت دنیا را می نشاند پای میز تا با ساعت ها و ماه ها بحث و گفتگو بخواهند سر چند تا سانترفیوژ بیشتر و کمتر با ما بحث و دعوا کنند، همان کشورهایی که قبل از انقلاب، ایران و توانمندی اقتصادی - سیاسی اش را هیچ به حساب، نمی آوردند این پیشرفت بعد از انقلاب نیست؟!

تازه به اشتباه تصور شده است که صنعت هسته ای را داشتند دو دستی قبل از انقلاب به ما تقدیم می کردند! معنای توسعۀ وابسته و مستقل اینجا گم می شود، ما بعد از انقلاب به توسعۀ مستقل دست یافتیم که این بزرگ ترین پیشرفت است. بخاطر همین می گویند انرژی هسته ای را نمی توانند از ما بگیرند چرا که بومی است، اگر عربستان آواکس دارد برای کسی مهم نیست، اگر قبل از انقلاب هواپیما و ارتش قوی داشتیم، مهم نبود چرا که هزاران مستشار آمریکایی صنایع ما را کنترل می کردند، اما امروز ما با تمام تحریم ها به برکت باور انقلابی، پله های خودکفایی نظامی را یکی پس از دیگری طی می کنیم.

قبل از انقلاب رزم آرا (نخست وزیر وقت) می گفت ایرانی ها بدون کمک غرب یک لولهنگ (آفتابه) نمی توانند بسازند چه رسد به ملی کردن و ادارۀ نفت! حالا ایرانی به این باور رسیده است که از سیر تا پیاز صنعت و انرژی هسته ای را نانو را، ماهواره را خودش بسازد، تمام پیچ و مهره های آن را خودش ببندد، همان پیچ و مهره هایی که اوباما در مقابل چشم صهیونیست ها اعتراف می کند که می خواهد اما نمی تواند آن ها را از هم باز کند. این ها پیشرفت به خاطر انقلاب نیست؟! اگر همان تفکر قبل از انقلاب ادامه می یافت ایران پیشرفته تر بود؟!

این که امروز ایران در منطقه بجای اینکه سگ و ژاندارم امریکا باشد کشوری تأثیر گذار و بر هم زنندۀ معادلات استکبار جهانی است و غربی ها اعتراف می کنند که راه حل مشکلات منطقه از راه تعامل با ایران می گذرد، این ها پیش رفت بیشتر بخاطر انقلاب نیست؟ چرا همۀ این ها پیشرفت هایی است که هم مادی است و اقتصادی هم معنوی یعنی جنگ هشت ساله اش هم پیشرفت مادی است (خودکفایی در توان دفاعی و حفظ اقتدار و استقلال کشور) هم پیشرفت معنوی (عزم و ایستادگی الهی و نترسیدن از بزرگی ظاهری دشمن).

بعد از انقلاب به دستور امام جهت مبارزه با فقر و تبعیض و بی عدالتی، بلافاصله کمیتۀ امداد، جهاد سازندگی، بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن و حساب صد و... به راه افتاد و ساخت جاده و آب و برق و درمانگاه و مدرسه و... به سرعت در سراسر کشور و نقاط محروم آغاز شد. بماند که دشمنان این ملت یک شب ما را آسوده نگذاشتند اما بعد از جنگ کشوری که از رادیوهای بیگانه اعلام می شد که بخاطر اقتصاد تا چند ماه دیگر سقوط می کند، آنچنان در ساختن ویرانی ها و زیرساخت ها قدرت گرفت که رییس جمهورش سردار سازندگی لقب گرفت و مردم به دولت بعد برای توسعۀ سیاسی رأی دادند نه اقتصادی!

ایرانی که یک پل بدون نظارت مهندسان خارجی نمی ساخت در سد سازی رتبه های اولیه در جهان را یدک می کشد و اکنون فخر می فروشد که تجربۀ خود را به سایر کشورها ارائه می دهد.

کاش پای صحبت های مرد پا به سن گذاشته ای می نشستید که می گفت: جوان ها ندیدند که ما چه فقر و زجری می کشیدیم، از شهر تا روستا را ساعت ها پیاده از جاده های خاکی می رفتیم، بهداشت نبود فرزندان ما می مردند و ما چیزی نداشتیم تا آن ها را به شهر برسانیم، اما بعد از انقلاب داخل روستا تیر چراغ برق و آب لوله کشی و تلفن شخصی داریم.

با همۀ کاستی ها، بی تدبیری ها و راه طولانی که در پیش داریم، انقلاب و اسلام به مردم ما خودباوری و عزت و استقلال و پیشرفت داد و مردم ما روز به روز شاهد رشد فزایندۀ کشور بودند و البته هر جا که پس رفت داشتیم به خاطر انقلابی و اسلامی عمل نکردنمان بود. یعنی اگر اختلاس هزار میلیاردی شد بخاطر انقلابی و اسلامی نبودنمان بود. اگر صنایع ما خراب کار کرد بخاطر اسلامی نبودن مان بود اگر دروغ گفتیم ریاست طلب بودیم تهمت زدیم آزادی انتقاد و... را محدود کردیم، علتش اسلامی نبودنمان بود. هرجا که واقعا و نه از تظاهر، اسلامی و انقلابی بودیم حماسه آفریدیم و جهان را مبهوت کردیم و هر جا که اسلام را برای منافعمان مستمسک قرار دادیم و اسلامی عمل نکریدم خرابکاری شد و پس رفت کردیم مردم را به جان هم انداختیم یا دلسرد و دلزده نمودیم.

حالا باید پرسید واقعاً اگر انقلاب نمی شد و مردم بر سرنوشت خویش مسلط نبودند، امروز پیشرفت بیشتری داشتیم؟! انقلاب به مردم توان داد که اگر مسئولی مانند احمدی نژاد داشتند، دیگر به او رأی ندهند و کس دیگری را بیاورند حتی کسی که خوشایند خیلی از قدرتمندان نباشد. این نعمت را انقلاب اسلامی به ما داد.

مردم این ها را خوب می فهمند نباید پشت کردن به یک جریان سیاسی را پشت کردن به اسلام، ارزش ها و خون شهدا خواند.

ما باید به خود بیاییم و دقت کنیم که در چه جبهه ای مبارزه می کنیم:
مردم! اگر انقلاب نکرده بودید، الان در کشور پیش رفته تری زنگی می کردید!
شایسته نیست بخاطر تخریب رقیب و دعواهای سیاسی به این روز بیفتیم که انقلاب را مایۀ پس رفت معیشت و رشد کشور بدانیم.
۱۳۹۴/۰۷/۰۴ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۵ ۱۴:۴۷
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ ۱۲:۰۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۰۶:۲۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۱ ۰۷:۰۷
 
۱۳۹۳/۰۹/۲۵ ۱۴:۵۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۵ ۱۱:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۰۸:۰۲
 
 
کلمات کلیدی : سهراب زند
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۶:۴۱:۳۵
البته اگر کشور در زمام رژیم گذشته در حال پیشرفت بود هیچ موقع انقلاب نمی شد (2296973) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۰:۲۳:۱۱
البته این حرف شما جای بسی بحث داره . کافی است به بررسی انقلاب ها در دیگر کشور ها نگاهی بندازیم. (2299867) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۰۳:۲۰
من بعد از انقلاب به دنیا اومده ام نمی دونم قبل انقلاب اوضاع کشور و مردم ایران چطور بوده و از روی حرف دیگران و رسانه ها هم نمیشه قضاوت کرد.چون هر کسی یک چیزی می گه.ولی این را می دونم که شرایط فعلی کشور ما نه از لحاظ مادی ونه از لحاظ معنوی و نه از لحاظ اخلاقی قابل دفاع نیست. (2300298) (alef-13)
 
ننننن
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۳:۴۷:۰۱
البته در انقلاب اقای مصباح هیچ نقشی نداشتند (2301663) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۵:۰۶:۰۷
انقلاب شد چون مردم تحمل چندسال سختی راا نداشتن تا اصلاحات انجام بشه.ِ سری روشنفکرم دلشون هوس آزادی سیاسی را کرد.وگرنه همه چیز داشتیم: عزت،احترام، امنیت اقتصادی، اجتماعی، ارتش قوی، هواپیمایی ممتاز، جوانهای با دین و با غیرت (2305696) (alef-13)
 
م
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۶:۴۴:۳۳
مردم از بی تدبیری ها ، رانت خواری ها، ویژه خواری ها از این ها ناراحتند نه از انقلاب !
اقلاب را که خودشان کردند پایش هستند ولی اینکه به اسم انقلاب این کارها را بکنند نه. (2296975) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۵۱:۴۰
یعنی‌ چی‌ پایش هستند وقتی‌ هیچکدام از وعده‌ها چه مادی چه معنوی محقق نشده؟ (2300287) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۶:۴۸:۴۲
اگه معیار پیشرفت ما مقایسه با 35 ساله پیش بلشه الان خیلی ما پیشرفته هستیم . ولی با یه مقایسه ساده با کشورهای نزدیکمون (اونهایی که جنگ نداشتن)مثل ترکیه امارات بحرین و . . . . می بینید که چه عقب گردی داشتیم حالا کره و چین و . . . بماند (2296977) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۲:۲۹:۰۳
این مثال کره بدون اطلاع از جامعه شناسی مردم سخت کوش کره از پدیده های جاهلانه است که لقلقه زبان برخی ماهواره های فارسی زبان شد و گاه و بیگاه اینجا و انجا شنیده می شود . ملت تنبل ما کجا و ملت سخت کوش کره کجا ؟ یک بخش از سری برنامه خواطر شبکه MBC درباره مردم کره بود که نشان می داد سئول ساعت ده مملو از جوانانی است که نه در پی عیاشی و خوشگذرانی بلکه در پی تحصیل در اموزشگاه های تقویتی گروه گروه از کلاس های تقویتی بر می گشتند تا به خانه هایشان برسد . گویا کلاسهای تقویتی تا ساعت یک بامداد هم برقرار بوده اما دولتحکم کرده که این کلاسها نهایتا تا ساعت 10 باید تمام شود تا دانش اموزان فرصت استراحت هم داشته باشند .وقتی گزارشگر از یکی از دانش اموزان پرسید که چرا بعد از تایم مدرسه اکثر دان امموزان به کلاس های تقویتی هم می روند گفت چون در کشور ما تحصیل و موفقیت های تحصیلی تنها راه کسب شغل و درامد خوب در اینده است . البته خود این نشان دهنده نبودن رانت و پول های باده اورده حاصل از دلالی در کرده است اما وقتی به حکومت به درستی انتقاد می کنیم که چرا رانت و فساد و تبعیض را بر نمی چیند خوب است نیم نگاهی ره راحت طلبی و تنبلی و فرهنگ کار و تحصیل خومان هم داشته باشیم (2298168) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۶:۳۶:۳۹
علی آقا دقت نکردی . این کشورهای به نظر شما پیش رفته همه شان نوکر و دست نشانده اند ولی مرفه ترند و ما هیچ وفت این رفاه و نوکری را نمی خواهیم. (2299335) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۴۵:۱۹
اخوی توروخدا بعد از 37 سال هنوز در توهم نوکری هستید مناسبات سیاسی را نوکری نمیگویند این همه آوانسی که ما به چین و شوروی میدهیم بخاطر مناسبات سیاسی یعنی ما نوکر شوروی و چین هستیم ... این شعارها و حرف ها را خود انقلابیون 57 هم دیگر کنار گذاشته اند (2300274) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۰۹:۱۲
هيچ حكومتي نوكر كس ديگري نيست . پس شما هم اگه ميري و از ميوه فروشي ميوه ميخري نوكر اون هستي ؟ برو تو خونتون همه چيز رو بكار (2300306) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۱۸:۲۳
علی آقا
این "ما" که میفرمایید منظور چه کسانی هستند؟
بنده را از این "ما" استثنا بفرمایید. من نه اعتقاد دارم همه کشورهای پیشرفته نوکر و دست نشانده غرب هستند، و نه در مورد این که ما هیچوقت این رفاه را نمیخواهیم با شما موافقم. (2300323) (alef-13)
 
milad
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۳۱:۴۹
رفاه و نوکری رو نمیخواید ولی وقتی تکنولوژی غربی و آمریکایی مثل اینترنت موبایل تبلت آیپد و تلویزیونهای ال ای دی و بقیه تکنولیژیهای روز غربی وارد بازار ایران میشه همه میفتند دنبالش تا استفاده کنند .ما چه بخواهیم و چه نخواهیم دنبال رفاه غربی هستیم (2300399) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۷:۰۴:۱۸
چون نفس شما از جای گرم بلند می شود که این حرفها را می زنید اگر یک روز پیش خانواده ات شرمسار و سراکنده باشی این حرفها را نمی زنید. (2300478) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۸:۰۴:۵۷
باز از طرف مردم صحبت کردی؟ضمن اینکه حی نوکری و چاکری راه ننداز (2300532) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۵:۲۰:۲۰
تا این لحظه کسانی که نظر شما را تائید کرده اند 36 نفر، و نظر علی آقا را 1245 نفر می باشند! این یعنی 1.1 درصد در مقابل 98.9 درصد. فکر نمی کنید نوکر خواندن آن 98.9 درصد، تنها روش فکری و ادبیات شما را نمایانگر می کند و به هیچ عنوان قدرت پنهان کردن حقیقت را ندارد؟ اگر غیر از این بود، این آمار ها حداقل کمی ملایم تر می بود! (2302042) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۵:۵۴:۵۷
شما بفرما افغانستان بدون رفاه برای خودت حال کن. (2302200) (alef-13)
 
سها
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۶:۲۵:۵۱
ژاپن اول پیش رفت کرد بعد شد نوکر آمریکا.مشکل اینه که ما ایرانی ها از کل کل سیاسی لذت می بریم.واسه همین ته دل همین جوریشو بیشتر دوست داریم. (2302348) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۷:۱۷:۲۳
چین و کره و ژاپن نوکرند؟؟؟؟؟!!!! یا نمیدونی نوکری چیه یا نمیدونی نوکر کیه. (2302601) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۸:۴۹:۵۲
آقاناصر دیگه سکوت کن خواهشا (2302937) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۷:۵۴
ناصر
خودت را ما خطاب نکن ، زشت است و ممکن است بی تربیتی تلقی شود. این که پیشرفتگی صنعتی و اقتصادی را در مقابل نوکری و یا انقلاب بگذاری، کار عبثی است. هیچکس نمیداند اگر انقلاب نشده بود، امروز به لحاظ پیشرف صنعتی و معیار های اقتصادی و درجه نوکری و سر سپردگی در کجا قرار می داشتیم.
آنهایی که فقر و فلاکت مادی/اقتصادی امروز ما را در ازای نیل به اهداف دینی و آزادگی قرار می دهند و رفاه را در مغایرت با ازادگی می پندارند، در حقیقت دارند بر بی عرضگی و بی لیاقتی و احیانا سو ئ استفاده های شخصی و رانتخواری خود صحه گذاری می کنند. چرا یک ملت نتواند تواما" هم مستقل و منطبق بر معیارهای ارزشی دین خود باشد و هم مرفه در شاخص های اقتصادی؟؟؟؟؟ آن بی عرضه هایی که بر مصدر امور نشستند، برای اینکه بی لیاقتی خود را توجیه کنند دائما می گویند و ادعا می کنند " هر چند فقیر شدیم و پسرفت کردیم اما در عوض، دین مان را که داریم" این یک مغلطه و بلکه سفسطه و از ان بیشتر اراجیف و خزعبل بیش نیست.
اما نهایتا این را هم میخواهم بگویم که شکم سیر بر ایمان مقدم است چون شرط لازم برای ایمان است. مگر پیامبر اسلام نفرمود " شکم گرسنه ، دین و ایمان ندارد"؟ متاسفانه بعضی ها دارند فقر ، گرسنگی، فلاکت ، فشار و ... را شرط لازم برای مسلمانی و تدین قرار می دهند !!!!! (2304388) (alef-13)
 
ساکت المتکلمین
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۱:۵۱:۱۹
شعور کجا و شعار کجا آقاناصر؟آیا این فساد گسترده و دروغ و ریا و تملق و...که همه هم دولتی است ،در این کشورها به اندازه کشور ما هست؟آیا با دیدن فیلم های مستند حیات که کفار خارجی می سازند ما بیشتر خدا را می شناسیم یا شعار های قشنگ اما رفتارهای زشت بسیاری از مدیران ما؟ البته که حکومت پهلوی فاقد مشروعیت و مقبولیت مردم بود وفساد اداری و فریب و ذلت پذیری و نوکری قدرتها را همراه خود داشت اما این سبب نمی شود لیاقت و شایستگی و مدیریت کشورداری کشورهای پیشرفته طی چند سال گذشته را به نوکری ودست نشاندگی و...گره بزنیم .قبول کنیم بی عرضه گی و بی تدبیری و شهوت قدرت و مال اندوزی ونوکیسه گی بسیاری از مدیران به ویژه 20 سال گذشته سبب وضعیت امروز است .کنارش بگذارید سیاست های سلیقه ای و بی قانونی و خودخواهی ها و .... را که پسرفت را به جای پیشرفت داشته است . اگر هم در علم و دانشی پیشرفت بوده شبیه فوتبالمان است که بیشتر پیروزی هابا هنر فردی بوده نه به خاطر لیاقت مدیریت. (2304588) (alef-13)
 
آزاد
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۲:۱۳:۲۲
اقا ناصر اگر حساب کنیم کلمه "ما " که تو متن آوردی برای شما تعداد لایک های موافق شما و برای علی اقا هم تعداد لایکهای موافقش باشد مقایسه کن ، علی اقا بیش از 30 برابر شما طرفدار دارد (2304738) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۳:۱۷:۰۲
ممكنه يه بار لطف كنيد بگيد اونها دقيقا نوكر كي هستن و اصلا از نظر شما نوكري كردن يعني چي مضافا به اينكه از نظر من نوكري نكردن لزوما به معناي آقايي نيست توجه كنيد تمام مستخدمين دولتي و مراكز خصوصي حتي با مدارك بالاي علمي طبق تعريف (تعريف منافع فردي ذيل منافع سازماني) نوكري مي كنند اما دزدها راهزنان زورگيرها و حتي گداها هيچ كدام نوكر كسي نيستند حالا لطفا بفرماييد ما كه نوكري نمي كنيم دقيقا چه كاري مي كنيم. (2305134) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۴:۲۱
ما وابسته نيستيم؟ اگر دولت كنوني تنش زدايي نميكرد حالا در حال سقوط بوديم اسم اين وابستگي نيست؟ سالهاي سال به روسيه پول ميدهيم وشهروندانش را در بوشهر حلوا حلوا ميكنيم وبه زنانشان به خاطر اينكه روسري باخود حمل كنند حقوق ميدهيم اما نيروگاهمان را راه اندازي نميكنند ما هم هيچ كاري از دستمان برنمي آيد اين استقلال است؟ (2305386) (alef-13)
 
میرزا
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۹:۳۰:۲۵
علی آقا اگه نمیدونستی بدون چین وکره و ترکیه همه نوکر دست نشانده آمریکا هستند (2306602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۲:۳۳:۰۳
به نظرم شما پیشرفت علمی را با رفاه اشتباه گرفته اید. ترکیه، بحرین، امارات کجا پیشرفته هستند؟ در کدام فناوری نو پیشرفته هستند؟ پزشکهای کدام از این کشورها به گرد پزشکهای کشور ما می رسند؟ به لحاظ شیک و پیک بودن بله آنها از ما شیک تر هستند، از چین هم شیک تر هستند. ولی شیک بودن به معنی پیشرفته بودن نیست. (2300129) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۰۹:۴۷
از بین تمامی این کشور هایی که گفتی ما اگر قرار بر مقایسه هم باشه می تونیم به ترکیه اشاره کنیم در عجبم که شما چه مطالعه ای کردی که میگی امارات و بحرین از ما بهتر می تونی نگاه کنی در 35 سال اخیر ایران جز 5 کشور خاورمیانه با بیشترین پیشرفت در زمینه های مختلف و در آسیا جز 10 کشور با بیشترین پیشرفت در زمینه های مختلف بوده .... بحرین و امارات که خنده دار مقایسه شون با ایران کشوری که قد تهران و اطرافش و از شانس رو نفت خوابیده طرفا به جهت ساختن برج تو کشورش پیرفته نمیشه داداش (2300307) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۵۵:۵۹
شما چرا چین و کره رو با ما مقایسه میکنید؟ چیمون شبیه اوناست در ضمن پیشرفت های امارات و بحرین رو بنویسید ببینیم چیه؟ (2300423) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۰:۱۸:۰۷
چه عجب یه حرف حساب دیدیم! (2300737) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۲۷:۱۹
اقای مصباح راست میگه فشار روی طبقات کم درامد است و کم درامدها 90درصد جامعه را تشکیل می دهد انقلاب کردیم اوضاعی زندگی زیر صفر باشد (2297003) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۳۲:۳۸
فقر و بی عدالتی موجب بی دینی و فساد و رخت بر بستن انسانیت از جامعه می شه. (2297015) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۹:۰۵:۰۰
هدف انقلاب همین بود مردم باید کار خودشون رو بکنند و حاکمان کار خودشون (2300601) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۳۳:۳۷
آقای زند دوباره یکی به نعل یکی به میخ. (2297017) (alef-10)
 
Hamed
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۳۸:۵۹
1000 تا مقاله دیگه هم بنویسی ، باز هم مردم با نظرت مخالفند .
پیش از انقلاب از استرالیا میومدن ایران واسه کار . (2297023) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۵۴:۴۳
اتفاقا اين جمله كاملا درست است كه اگه انقلاب نميكرديم خيلي پيشرفته ترو بهتر بوديم ضمنا مگه قبل از انقلاب مردم دين نداشتند مگر هميبن مردم ديندار انقلاب نكردند فساد اونموقع بيشتر بود يا الان چه در زمينه اجتماعي چه در زمينه مادي و اقتصادي .
واقعيت تلخ است تلـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــخ (2297045) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۵۶:۱۳
همه اینها درست .... ولی دلیل نمیشه که چوب بی مبالاتی بعضی مدیران رو بخوریم...! اگه تو زمینه هایی داریم پیشرفت میکنیم باید تو مدیریت هم پیشرفت کنیم...
جوون کار میخاد، مسکن میخاد و .... (2297050) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۷:۱۷:۳۳
با انتخاب مدیران در ادارات مختلف و شیوه ی پیشرفت در ادارت امیدی به بهبود مدیریت نیست. (2299442) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۷:۵۹:۵۹
خدایی باید واقعیات را در نظر گرفت.
هیچگاه نبلاید خودمان را گول بزنیم.
به راستی انقلاب واقعا برای ایران دگرگونی عظیمی را رقم زد. در بسیارذی از زمینه ها پیشرفتهای نادری داشته ایم. ولی متاسفانه در برخی موارد نیز به شدت پسرفت کرده ایم.
از جمله در زمینه جامعه شناختی و فرهنگی، تعصبات دینی، رعایت حریم دیگران، احترام به بزرگان خیلی کمرنگ شده است.
اعتیاد، دزدی، اختلاس، انواع فساد، رشوه خواری و.... نمونه های دیگری از ناهتجاریهای اجتماعی است که اکنون گریبانگیر جامعه و مردم است.
کیفیت تحصیلات به شدت افت کرده است.
پرخاشگری، عصبانیت جای خود را بطور ملموسی بین مردم باز نموده است.
البته تمام این موارد به عملکرد مسوولین بر میگردد. در چند ساله گذشته و خصوصا از زمان بعد از جنگ اکثر مسؤولان فقط برای خود و اطرافیانشان فایده داشته اند. و بدترین زندگی را برای مردم به ارمغان آورده اند.
ایکاش تنها یک نفر در این مملکت دغدغه مردم را داشت.
گفتنی در این خصوص زیاد است. (2297062) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۸:۱۱:۳۰
یادت رفت بگی کجاها پیشرفتیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2299575) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۰۲:۴۲
آخر کجا آن خاندان منحوس پهلوی میتوانست برای ما پیشرفت بیاورد ؟ الان سرنوشت کل خاورمیانه در دست نظام ماست در حالیکه ان زمان نوکر امریکا بودیم . (2297068) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۷:۲۵
مطمئني؟ (2297220) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۷:۵۹
شعار نده عمو جون، بگو تو چی پیشرفت کردیم؟؟!! نگو برق کشیدیم و تلفن دادیم و ... که اینها اسمش پیشرفت نیست. پیشرفت یعنی سرعت نسبی حرکت رو به جلو نسبت به کشورهای دیگه. اگه کشورهای دیگه 100 کیلومتر در ساعت سرعت دارند، ما 5 کیلومتر سرعت داریم. به این نمیگن پیشرفت در جاده ترقی، بلکه با توجه به سرعت دیگران ما داریم پسرفت میکنیم.... (2297222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۳۳:۵۵
ان سرنوشت کل خاور میانه کجاست که در دست ماست . ظاهرا فقط ترمیم

خساراتش به عهده ماست . برای عراق و افغانستان و غزه غیر از اهدای کمکهای

انساندو ستانه کاری نشده . (2297260) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۷:۱۹:۲۶
کجائی برادر یا خواهر من؟کره زمینی یا تو مریخ و نپتون هستی؟ما سرنوشت خودمون را درست دستمون بگیریم کلاهمونو میندازیم آسمون خاورمیانه پیشکش.
باز گلی به گوشه جمالت که نگفتی جهان را مدیریت میکنیم . (2299444) (alef-13)
 
milad
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۳۵:۵۶
اگه سرنوشت منطقه دست شماست لطفا این جنگ سوریه رو بعد چهار سال تموم کنید و این داعش و هم از عراق بیرون کنید . (2300407) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۳۸:۲۵
چند تا دوست تو خاور میانه دارید (2301876) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۱۵:۱۴
سلام
حال که بیش از 35 سال از انقلاب می گذزد من بنا به شواهد موجود چه از نظر معنوی وهم مادی که دلایل متعدد آن بر همگان آشکار است ، اعتقاد دارم انقلاب از هر منظری به آن نگاه شود اشتباه بزرگ ملت ایران بود.
و تمامی ما باید پاسخ گویفرزندانمهن باشیم.

بسیار شایسته است موافقان این انقلاب یک مثال واقعی ( نه شعار ) از مقایسه وضع گذشته متناسب با ظرف زمان خود و وضع موجود بیان نمایند. (2297090) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۷:۱۵:۰۹
شعار اصلی انقلاب استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود و این نشان میداد که مردم در سال 57 بدنبال آن بودند البته ارزش ها در میان افراد متفاوت است برای عده ای ارزش فقط مادیات است و برای عدهای ذیگر همین شعار اصلی انقلاب (2300488) (alef-13)
 
فراز
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۲۰:۲۴:۲۱
علي آقا سلام
شما نوشته ايد انقلاب اشتباه بزرگ ما بود و موافقان انقلاب يک مثال واقعي از مقايسه وضع گذشته متناسب با ظرف زمان و وضع موجود بيان کنند.
بديهي است که ما براي اين انقلاب هزينه بسيار سنگيني پرداخته ايم قضاوت در مورد اينکه آيا اين هزينه در مقابل چيزي که بدست آورده ايم مي ارزد يا نه، بستگي دارد به اين که وزن و سنگيني آنچه هزينه کرده ايم و آنچه بدست آورده ايم در نظر ما چقدر باشد.
به کتب تاريخ مراجعه کنيد و ببينيد که كاپيتولاسيون يا مصونيت قضايي امريکاييها که شاه مي خواست اجرا کند چه بود. امام خميني مخالف پيشرفت و رفاه مردم نبود اما اگر اين رفاه (براي اقليتي) به قيمت تحقير و بردگي و نوکري امريکاييها باشد به نظر شما مي ارزد؟
شما نوشته ايد انقلاب از هر منظري به آن نگاه شود اشتباه بزرگ ملت ايران بود؛ يعني از اين منظر هم اشتباه بود؟
نمي خواهم شعار بدهم ولي واقعا به نظر من عزت داشتن خيلي مهم است
اين يک مثال واقعي
البته نوکري و بردگي فقط يک حس رواني بد نيست بلکه هويت و آزادگي شخص را نابود مي کند و نتايج بد ديگري هم دارد که از آن مي گذريم
يک مثال واقعي ديگر
شما از پدرتان بپرسيد که در زمان شاه چند درصد از جراحي ها و اعمال پزشکي مهم در کشور انجام ميشد و چقدر از بيمارها اگر توان مالي داشتند بايد براي مداوا به خارج از کشور ميرفتند شايد خود شما هم در خاطرتان باشد دکترهاي بسيار زياد پاکستاني و هندي که در ايران طبابت مي کردند و روستاها و بخش هاي بسيار زيادي که اصلا دکتر و درمانگاه در آنجا مفهومي نداشت ولي امروز ما با افتخار شاهد هستيم از بعضي کشورهاي پولدار عربي افراد براي مداوا به ايران مي آيند و قريب به اتفاق اعمال درماني در سطح کشورهاي پيشرفته و با هزينه کمتر در ايران عزيز اسلامي انجام ميشود شايد کشورهايي مثل کره و مالزي هم اينطور باشند اما آنها 8 سال جنگ ناعادلانه و 35 سال تحريم نداشته اند
شما نوشته ايد ما براي انقلاب بايد پاسخگوي فرزندانمان باشيم. اگر ما درست و بدون پيشداوري تاريخ انقلاب را بخوانيم و به فرزندانمان منتقل کنيم و اگر داوري درباره انقلاب را به دشمنان انقلاب نسپاريم فکر مي کنم حد اقل اين است که شرايط را بهتر از قبل از انقلاب خواهيم ديد.
حکومت ما قبل از انقلاب حکومت شاهنشاهي موروثي بود و ملت هيچ دخالتي در باره حاکمان خود نداشت ما بعد از انقلاب در چارچوبي معين در تعيين حاکمان خود در رده هاي مختلف تأثيرگذاريم آيا چنين نيست؟ آيا اين ها شعار است؟ بله ممکن است من به آقاي الف رأي داده باشم و بعد پشيمان شده باشم اما باز هم بهتر از اين است که حاکم اصلي فقط به اين علت حاکم باشد که پدرش شاه بوده. ممکن است در انتخابات مشکلاتي پيش بيايد اما باز هم بهتر از اين است که سفير يک کشور خارجي تصميم بگيرد که نخست وزير چه کسي باشد بهتر از اين است که شاه و ديگران قبل از مصالح ملت به فکر مصلحت امريکا و روسيه باشند. انصافا اينطور نيست؟ (2306705) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۱۸:۰۰
یعنی شما بیشتر از استاد مصباح میفهمی؟ (2297097) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۳۵:۵۰
فهم انواع مختلف دارد فهم فقهی فهم سیاسی و .... (2297262) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۲۱:۴۳
دوست عزیز هر کس در هر مقام و سطح فکر و تحصیلات ممکن است اشتباه کند, و صرف اینکه شخصی تحصیلکرده است و مقام بلایی دارد, دلیل بر درستی گفتارش در همه اوقات و در تمام زمینه ها نیست. (2300240) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۲:۱۵
به هر حال انقلاب هر اهدافی داشت مشخصا از اکثرشون منحرف شد.
برای مثال میشه به ازادیهای سیاسی یا رانتها و غیره در قبل و بعد از اتقلاب اشاره کرد.
از نظر وابستگی هم الان در جایگاه خیلی بالاتری نیستیم. همین الان با یک تحریم کل اقتصاد ما دچار بحران عمیق شد.
این که هدف انقلاب چه بود با اینکه امروز کجاییم تفاوت بنیادین دارد... (2297121) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۳:۳۵
اومدی ابرو رو درست کنی زدی چش طرف رو کور کردی. مصباح شرف داره به شماها حداقل صادقانه حرف میزنه و صریح و رک نظرات رو میگه هرچند مردم نپسندند مثل من که نمی پسندم امثال جنتی و مصباح از نظر صداقت از شماها که رفتار نفاق گونه دارین و می خوایین همه چیو توجیه کنید و همه چیو باهم داشته باشین بهترند (2297127) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۳:۵۰:۲۶
اجسنت . مشکل کسانی هستند که توجیه گر هستند نه آنها که رک حرفشان را می زنند (2305312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۳:۴۴
بعضی حرفاتون درسته و بعضی هاش نه. اینکه ایرانی ها پای دین و ایمان خودشون و بی توجه به نوع حکومت ایستادن و اینکه نباید به اقتصاد بی توجه بود درسته اما اینکه قبل انقلاب فقیر بودیم و بعدش دیگه فقیر نیستیم و این ثمره انقلاب هست،‌اصلا درست نیست چرا که روند پیشرفت دردنیا یکباره سرعت بیشتری گرفت و ما هم در قیاس با دیگران،‌ پیشرفت خیلی زیادی نداشته ایم! اما اینها اونقدرها هم مهم نیست،‌ مهم اینه که در آینده بتونیم در تعیین وزن پایدار منطقه نقشمون رو خوب بازی کنیم تا آیندگانمون زندگی بهتری داشته باشند. (2297128) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۳۶:۴۷
صحبت آقای زند اینه که پیشرفتهای قبل از انقلاب هم محدود به شهرها بود (نه روستاها که اونموقع شاید نیمی از مردم کشور رو در بر میگرفت) و هم بومی نبود و هرموقع میخواستن از دستمون خارج میکردن. (2297265) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۳۷:۱۹
فقر بیاید دین از در دیگر خارج می شود ... (2297266) (alef-10)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۶:۰۱
سلام .نویسنده محترم یا سخنان اقای مصباح را نخوانده اند و فقط یک فراز را دیده اند و یا اینکه عمد دارند مطالب را وارونه جلوه دهند . ایشان اصلا بحث رای دادن به دولت و روگردانی از دولت قبل را مطرح نکردند اینکه دوستان الان هر اتفاقی میافتد شروع میکنن به بیان ضعفهای دولت قبل برای فرار از پاسخ گویی شاید چیز خوبی باشه اما همه واقعیت این نیست . به فرض دولت اقای احمدی نژاد شمر ذی الجوشن عملکرد الان دولت را دفاع کنید انهم منطقی . الان دولت مسایل فرهنگی را به بازی گرفته سعی در القا این مطلب داره که حوزه دین شخصی است و کسی نباید دغدغه دین مرده داشته باشه و مردم خودشان راه را بلدند اینها حرفای به ظاهر ساده ای است که بسیاری از مبانی را زیر سوال میبرد حالا دوباره نیایید بگید احمدی نژاد مملکت را خراب کرد و....... چون ربطی نداره از عملکرد دولت دفاع کنید الف جان حالا شاید این کلمه که اقای مصباح گفته اند اشکال داشته باشد و بهتر بود به جای پیشرفت می گفتند اسایش ولی در اصل بحث هیچ خدشه ای نیست . لطفا دوستان روشنفکر بازم نیان فحاشی کردن حرف بزنن و نقد کنن (2297132) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۱:۳۲:۱۴
برادر من! 35 سال دولت ها دغدغه دین مردم رو داشتن، محصولش شکست کامل فرهنگی نبوده آیا؟!! (2301024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۴۵:۵۱
اقای نادر مشکل اینه انهیی که دل برای فرهنگ ودین مردم می سوزانند خوشان متاسفانه الوده ان به قول حافظ واعظان کهاین جلوه در محراب و منبر میکنند چون به خلوت می روند ان کار دیگر می کنند (2301902) (alef-13)
 
فرشاد
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۸:۳۱
با سلام و احترام.
ضمن تایید تعدادی از مطالب مطرح شده توسط نویسنده محترم، چند نقد جدی هم وجود دارد.
واقعیت این است که علیرغم پیشرفتهای زیادی که پس از انقلاب اسلامی در کشور به وجود آمده، متاسفانه آرامش روانی مردم سلب شده و در اغلب مردم احساس رضایت مشاهده نمی شود.
بنده به دلیل سنم دوران پیش از انقلاب را درک نکرده ام، ولی مهمترین حسرتی که در صحبت با پدرانمان با آن برخورد کرده ام، حسرت آرامشی است که امروز اثری از آن مشاهده نمی شود. (2297138) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۴۵:۲۸
این قسمت را قبول ندارم:" واقعیت این است که علیرغم پیشرفتهای زیادی که پس از انقلاب اسلامی در کشور به وجود آمده " (2300277) (alef-13)
 
عادل
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۸:۳۳
اگه انقلاب نمی کردیم ماهم مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس نسبت به مسلمانان دیگر بی اعتنا بودیم واز لحاظ علمی حتی یه کار کوچیک واسه منزل خودمون هم بلد نبودیم مثل عربستان و ...ضمناً چندسالی بود که یاد شهدا داشت کم رنگ می شد تا اینکه با اومدن آقای احمدی نژاد وجود شهدا واسه ما نسل جدید بیشتر حس شده است . امیدوارم شما که ادعا مسلمانی میکنید بجای تخریب احمدی نژاد به فکر مسائل حیاطی کشور باشید .(الهم عجل لولیک الفرج) (2297139) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۵:۰۲:۴۷
عوضش هم مردم راحت داشتن با عزت زندگی‌ میکردن، هم بی‌ ایمانی مثل الان تواین جامعه موج نمی‌زد (2305682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۶:۲۸:۴۵
حیاتی منظورت بود؟ (2306053) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۹:۳۰:۰۹
چرا همسایمون ترکیه رو مثال نمیزنی و میگی عربستان؟!
ترکیه ،امارات ، کره، ژاپن ، چین،سنگاپور و ... ، الان مثل اینا بودیم آقا،

میدونی خیلی از چیزایی که الان داریم استارتشون تو همون دوران خورده بود؟مثل انرژی هسته ای که از 40 سال پیش شروع شد و با شروع انقلاب روندش کند شد (2306601) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۴۰:۱۱
با سلام
به نظر من ،اینکه برگردیم به 30 سال گذشته و قضاوت کنیم کار مناسبی نیست و مشکلی از وضعیت کنونی را حل نمیکند چون کلیه موضوعات آن زمان و این زمان با هم فرق داشته و کلی تغیرات داشتم اما این امکان وجود دارد که بسیار از خوبی های ان زمان را بررسی کنیم و به کار بگیریم من فکر میکنم درخصوص مسائل فرهنگی و اخلاقی بسیار نیازمند بازنگری هستیم که امروزه درگیر مشکلات ان هستیم (2297144) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۴۳:۲۶
هر چند الف سانسور میکنه - لطفا نویسنده مقاله این مطلب را بخواند

1- در زمان انقلاب مردم به دنبال پول نفت بودند بطوریکه محاسبه میکردند که اگر کار نکنند روزی 70 تومان به هر نفر از قبال پول نفت به آنها میرسد
2- مردم حتی به دنبال مجانی کردن آب وبرق بودند بطوریکه در سخنان تاریخی امام در بهشت زهرا به این امر اشاره میکنند
3- مبنای پیشرفت را چه میبینید کافیست نگاهی به کشور های پائین تر از خودمان (کره - مالزی - ترکیه و...) بکنیم
4- آیا در طی این 36 سال یک ورزشگاه در ابعاد ورزشگاه آزادی ساخته شده است مقایسه کنید که کلنگ ورزشگاه اصفهان در زمان آقای هاشمی زده شده ولی هنوز با مدیریت فعلی موفق به ساخت آن نشده ایم
5- در خصوص معنویات به آمار بزه کاری ،فحشا ، اختلاص و فساد مالی و اداری ،اعتیاد و... خود گویای این واقعیت است که در این زمینه عقب افتاده تر شده ایم
6- در خصوص ساخت پل و سد نیز آیا با گذشت بیش از 36 سال و افزایش نیروی تحصیل کرده نباید به این سطح میرسیدیم؟
7- شاید در بعد خودکفایی برخی محصولات نظامی حرفی برای گفتن داشته باشیم ولی این ملت را خوشبخت و سعادتمند نمیکند
8- اینکه میگویید ملت به سرنوشت خویش مسلط نبود در ایران قبل از انقلاب مردم در دو مقوله اقتصادی و اجتماعی دارای آزادی کامل بودند ولی در مقولهد سیاسی محدودیت وجود داشت این نیز نیاز به مقایسه ندارد مثلا در اقتصاد هر شخص نمیتواند وارد هر پروژه ای شود مثل واردات شکر

از اینکه نویسنده باعث یاد آوری مطالب شده است متشکریم (2297150) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۱:۳۴
الان بعد سه دهه
رشد اقتصادی منفی 6 درصده اونم با نفت 100 دلاری
2-بیکاری بیداد میکنه
3-تورم به بالای 50 درصد هم رسیده
4-دلار بین 3 تا 4 هزار تومنه یا 30000 ریال
5-اختلاسها و فساد گسترده داریم و...
جاده و راه و..هم ککشورهای همسایه ساختن همه ساختن یه پول نفته میشه فروخت بعد گفت ای پیمانکار بیا جاده بکش برای جاده کشیدن نیاز به دولت هم نیست به نظر من عملکرد بسیار منفی بوده. (2297204) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۱۵:۰۲
ممنون حرف دل خیلی ها رو زدید (2301772) (alef-13)
 
ننه گوجه
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۶:۳۰:۱۰
من خودم هنوز گیجم که این دولت خوبه یا اون یکی و یا قبل تری ولی در کل می دونم این خانواده های متوسط و فقرا هستند که هر لحظه کمرشون زیر بار زندگی داره خم می شه .حالا دوره قبل واسه خیلی فقیر ها بهتر بود (اوایل )به خاطر یارانه ولی بعدش اونم با تورم داغون شد. (2302371) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۸:۱۳
بانظرتان موافقم چون مطالبتان اکثراً منطقی تر هست. (2297223) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۲۵:۵۳
خيلي زيبا گفتي.
هر چند واقعيت تلخه اما بايد قبول كرد.
هنوز هم در خيلي از موارد وابسته هستيم حتي بيشتر از قبل انقلاب. (2297239) (alef-10)
 
سلمان شکیبا
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۲:۳۳:۵۲
این بالاترین عقب ماندگی ماست که کسی می گوید پول نفت را به مردم بدهند و مردم کار نکنند بعد صدها مثبت دریافت کند! (2298197) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۰۹:۲۹
حتما خان زاده بودی که هم خودت در مقوله اقتصادی واجتماعی مشکل نداشتتی وهم در جامعه اون زمان این مقوله ها راندیدی (2301746) (alef-13)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۴۷:۱۴
با سلام موافق نظر نويسنده هستم گروهي گوي كر شدند و ايات اللهي را نميشنوند كور شدند نصرت اللهي و ارزشهاي ديني كه سعادت بشر و خود و خانواده است نميبيند لال شدند و اصلا از اين نخمت اللهي كه حاصل خون پاك شهدا هستند و ايثار است را نميگويند هي نق ميزد ند هي شبهه ايجاد ميكنند هي دم از كدخدا نامرد ميزند در صورتي كه روزي رسان او است هي دم از زندگي حيواني و بي حجابي ميزند با گستاخي با پروريي و قانون شكني با هنجار شكني و بي بند باري قانون خدا را رعايت نميكند ولي خود را گلول ميزند و مردم ما ايين خدا اسلام را انتخاب كردند كه سعادت دينا و آخرت است گاشگي ميفهميدند و درك ميكردند مردم غزه درك كردند و دارند ايستادگي ميكنند اين عده قليلي جطور عجز و ناتوان هستند كه حتي قدرت گفتنالله اكبر را ندارند (2297155) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۸:۰۲:۱۰
جناب شهروند درست می فرمایید بعضی کور و کر شدند,ولی تو بلبل زبونی کم نمیارن در وقاحت کم نمیارن از اینکه همه چی رو به نفع خودشون مصادره کنند حتی خون شهدا رو ابایی ندارند از اینکه به دیگران تهنت فساد وقانون شکنی وگستاخی بزنند صرف اینکه مانند امثال شما فکر نمی کنند خجالت نمی کشند اما امیدوارم لا اقل انقدر شرافت در وجودشون باقی مانده باشه که خدا را ودین را قربانی امیال خودشان نکنند هر چند بعید می دانم! (2300531) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۰:۵۴:۵۳
لله اكبر این شهروند زمینیست یا اسمانی!!! (2300868) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۱:۳۸:۴۶
می خوای اصلا دعا کنیم اسراییل به ما هم حمله بکنه؟! (2301057) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۱۶:۴۷
ببین چند نفر باهات موافقن بی ادب (2301780) (alef-13)
 
فوق لیسانس بیکار
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۲۳:۲۳:۵۷
شما چند نفرید!؟
چقدر از جمعیت این مملکت رو تشکیل میدید؟
ما کور و کر شدیم یا شما؟ که به واسطه خدا میداند چه ها! صاحب آب و نان و ... هستید!
ما برای خون شهدامان ارزشی بس زیاد قائلیم ولی با چشم و گوش باز واقعیت رو میبینیم.
خدا به دادمان برسد (2307039) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۴۹:۵۱
چرا مغلطه می کنید حرف حق زده شما با این تحلیل می خواهید غیر مستقیم حرف خود رابه ملت القا کنید از کوزه همان طراوت که در اوست (2297161) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۵۰:۳۲
مردم تحلیلشون از مسائل خیلی بهتر و با ارزش تر از این اقایونه که شهوت قدرت کورشون کرده و عقلشونو زائل (2297162) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۵۲:۲۸
بله در معنویت هم پیشرفته تر بودیم (2297167) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۸:۵۴:۰۹
سلام
نفهميدم شما آخر قبول داريد كه "اگه انقالب نمي كرديم پيشرفته تر بوديم "يا نه (2297175) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۰۳:۴۱
خبرگزاري محترم!!!
اول اينکه اين عکسي که گذاشتي اونا فوتوشاپ شده است و عکس آقاي خميني رو خوتون چسبوندين روي اون پول زمان شاه
دوم اينکه شمايي که مي گي ما انقلاب کرديم براي معنويات ، چطوري قبل از انقلاب همه شعارهاي بزگان اقتصادي بود و وقتي هم که پيروز شديم وعده آب و برق مجاني و زمين هاي مجاني به مردم دادين ،
بعدش اگر ما براي معنويات انقلاب کرديم الان چرا وضع معنويات مردم اينطوري؟؟
حضرت علي (ع) مي فرمايد: فقره که از در وارد شد ، دين از در ديگر خارج مي شود، و همين موضوع عدم اهميت به مسائل اقتصادي در 30 سال گذشته باعث از بين رفتن معنويات مردم شده
با تشکر (2297193) (alef-10)
 
رها
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۵:۵۶:۱۵
چرا چرت میگی؟هیچکس زمان انقلاب شعار اقتصادی نمیداد اگه راست میگی یه شعار مطرح کن ببینم؟؟؟؟؟؟بعدشم کی امام وعده ی اب و برق مجانی داد؟براتون متاسفم که یه حرف درستو حسابی با مدرک بلد نیستید بزنید اما گفت ما به خاطر ابو برق مجانی انقلاب نکردیم شک داری برو اون سخنرانی امامو بگیر گوش بده... (2305949) (alef-13)
 
11111111111111
۱۳۹۳-۰۵-۲۲ ۱۶:۵۴:۳۵
جناب من با گوش های خودم سخنرانی امام رو گوش دادم که میگفت:اب را مجانی میکنیم برق را مجانی میکنیم اتوبوس را مجانی میکنیم هم زندگی دنیایتان را میسازیم وهم اخرتتان را...برای خودت متاسف باش که بی خبر وچشم وگوش بسته ومتعصبانه نظر قاطع صادر میکنی (2309478) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۰۷:۳۵
متن جالب و قابل نقدی است (2297201) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۵:۵۵
عزیزان ایشان حرف حق زده اند با این اختلافات سیاسی و جناح بازیهای خطرناک کی فکر مردم و پیشرفت مملکته هرگروهی میاد ادمای خودش رو میاره وقتی هم میره کسی نیست ارزیابی کنه و ببینه چه گلی بسر مردم و مملکت زدند و باید جوابگو باشند ولی خبری از این حرفا نیست ما پسرفت داشیتم و حقیقت تلخیه متاسفانه (2297212) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۱۷:۰۶
حرف حق همیشه تیغ برنده است. (2297218) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۲۵:۲۰
مگه ميشه اصلا ٣٥ سال پيش رو با الان مقايسه كرد كه ما ٣٥ سال پيش چي بوديم و الان چي شديم ، اصلا ٣٥ سال پيش يك سري از تكنولوژي ها اختراع نشده بود كه تو ايران بياد ، تكنولوژي و علم بيشترين رشدشو تو ٥٠ سال اخير داشته ، من با اينكه مخالف ١٠٠ درصد افكار مصباح يزدي هستم ولي با اين تيكه از سخنانش براي اولين بار موافقم ، مشخصه كه ما اگه جنگ نداشتيم ، تحريم نداشتيم و با آزمون و خطاي مسولين جوان ( در حد ٢٠ ساله! ) مواجه نبوديم الان صد در صد پيشرفته تر بوديم ، مسولين جودي حرف نزنن كه انگار اگه شاه بود از سال ٥٧ تا الان هيچ سازندگي رخ نداده بود (2297238) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۴:۴۵:۱۰
انقلاب کرديم و به اين انقلاب کردمان هم افتخار ميکنيم چون مردمي بود چون اسلامي بود، ولي متاسفانه نتوانستيم به آرمان هاي واقعي انقلاب و آرمان هاي که مورد نظر امام خميني و مقام معظم رهبري بود و است برسيم.

تحريم ها را مي توان تحمل کرد همان طور که مردم غزه زير فشار شديد ترين تحريم ها هستند ولي اختلاص، رانت، دزدي، آقازاده بازي، انحصار طلبي، مافي بازي در سازمان ها (مديران دستگاهها)، تجمل گرايي در بين مسئولين با وجود تحريم ها، به اسم اصل 44 انحصار دفاتر خصوص را به هيچ عنوان نمي توان قبول کرد و با اصل نظام منافات دارد (حتي اگر تحريم هم وجود نداشت، حتي اگر مردم هيچ دغدغه مالي نداشتند)


در کشورهاي که تحريم نيستند اگر اين اتفاقات بي افتد سريعا برخورد مي شود و طرف را اعدام مي کنند تا درس عبرتي شود براي مسئولين، متاسفانه در کشور ما آفتابه دزد را مي گيرند و اعدام مي کنند.


با توجه به اينکه در تحريم هستيم براي سلامت جامعه و جلو گيري از فساد بايد محاکمه و مجازات افراد متخلف با سرعتي بسيار بسيار بالا صورت گيرد. (2298867) (alef-10)
 
انقلابی قبلی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۱:۳۰:۳۴
عزیز اگر انقلاب را به دو قسمت تقسیم کنیم
1- جسم انقلاب 2- روح انقلاب

جسم همان تظاهرات واعتراضات خیابانی است که اول شما گفتی که بدلیل مردمی بودن وحق ملت و...صورت گرفت وپیروز شد و ما هم مثل شما اوایل همین چیزها رو می گفتیم وبه انقلاب افتخار می کردیم
اما در روح انقلاب که مهمتر است وبعد از انقلاب باید پرورش یابد ، پیشرفت در رعایت حقوق همه شهروندان وهمه مذاهب واقوام و مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی و اقتصادی مثل فساد و فقر و فحشاو حتی مسائل راهنمایی و رانندگی و روابط با ملل دنیا و پرورش روحیات دینی وعبادی وآرامش فکری و آسایش نهفته است که متاسفانه در این مورد ما شکست خوردیم ، در حال حاضر این جسم بی روح وبلکه بد روح وپوسیده چه افتخاری دارد که شما می فرمایید؟ (2301014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۰۹:۳۲:۰۶
اگرچه اکثر مطالبی که عرضه شده درست است ولی باز هم در فضایی یک طرفه به قاضی رفته که این باعث کم اعتبار شدن هر مطلبی میشود .

درستش اینست که در فضایی کاملا" آزاد در باره کلیه مسایل اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و غیره با جوانب آنها در قبل و بعد از انقلاب بحث شود .

بدن شک حوزه هایی هم هستند که در اصلاح آنها موفق نبوده ایم ویا حتی به وضوح وضع آنها بدتر نشدهاند .

مثلا" به نظر شما وضعیت فساد و یا تورم و یا عدالت اجتماعی ما اکنون چگونه است . (2297256) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۰:۰۵:۰۱
اگر انقلاب نمیکردیم اخلاق وکرامت انسانی بهتری نداشتیم (2297350) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۶:۲۳:۵۱
مگر قبل از انقلاب اخلاق و کرامت وجود نداشت مگر پدران ما کرامت نداشتند (2299291) (alef-13)
 
مبارز
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۸:۱۱:۵۱
نه که نداشتند ...برو از بابات بپرس ببین بعد تاریک شدن هوا هر کسی جرات داشت پاشو از خونش بزاره بیرون .....امنیت بیشتر شده ولی خب خدا وکیلی این که مال مردم رو سناتورهای طاغوتی بخورن یا امثال خاوری و مه آفرید زیاد فرقی به حال توده مردم نمیکنه و تازه اینجوری بدتره چون جایگاه دین رو در نزد طبقه عوام جامعه کاهش میده و قبول کنیم که فساد و رانتخواری هیچ فرقی نکرده و مهمترین درد فعلی این مملکت هم ویژه خواری و فساد مالی هستش و آقازاده پروری...........یاحق (2299577) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۹:۰۲:۰۹
نتیجه پیگیری نظرات : مردم راضی نیستند (2300597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۶:۲۳:۱۰
بالاخره یا سفید یا تاریک هیچ حالت میانه ای وجود ندارد ! البته این جوری یادمان دادند ! چون غیر از این می بود ما هخم تو دنیا سری بین سرها در می آوردیم!!! الان که موسوی به نتایج انتخابات اعتراض کرده همه سعی دارند اقدامات و سیاستها اون 8 یال را به چالش بکشند ! مردم و رسانه ها وفق اوضاع کمتر حقایق را می گویند !!! هر کجا لازم باشد بادمجان را ستایش می کنند و جایی دیگر نفی اش می کنند ! (2302337) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۶:۲۵:۲۲
الف جان حاضرید من ماجرایی را از اوضاع قبلی ( بیان اوصاف و قسمت خوب اون زمان ) بیان کنم و شما منعکس کنید ؟؟؟
البته که نه ! (2302346) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۸:۳۵:۳۸
جناب آقای مبارز! .... حضرتعالی چند سالته که اینچنین با اطمینام تهمت میزنی به ملتی و نسلی که انقلاب کرده؟ (2302882) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۳:۱۷:۵۶
ای اقای مدعی مبارز!!!
چند سالته؟!!
کی گفته کسی جرات نداشت شب از خونه بره بیرون؟ برو از بزرگترا بپرس (2305139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۵:۳۱:۵۷
لطفا یک نمونه در حوزه پیشرفت بیاورید که اگر انقلاب نمیشد وضع بهتر نمیشد (2299100) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۷:۱۵:۰۹
نکته ای که متاسفانه نویسنده محترم به آن توجه نکرده اینستکه آقای مصباح یزدی پیشرفتهای مادی و اقتصادی را مخالف و در تضاد معنویت میدانند. بنظر حقیر جامعه چند بعدی است و اگر به همه ابعاد توجه نشود جامعه دچار مشکل خواهد شد. اصولا یک توازن میان پارامترهای مختلف در هر جامعه ای مورد نیاز است.
وقتی در اوایل انقلاب بحث پابرهنه ها مطرح میشد و بحث کاخ نشین و کوخ نشین داغ بود ظلم شاه و هدر دادن منابع ملی علاوه بر مباحث دینی و اعتقادی نیز مطرح بود.

بهر حال آقای مصباح یزدی در ارائه نظرات خود آزاد هستند امیدوارم که این امکان که در اختیار ایشان است به سایر اندیشمندان نیز داده شود. تعامل و آرای گوناگون سنگ بنای پیشرفتهای مادی و معنوی است و تک قطبی بودن پاسخگوی جوامع فعلی بشری نیست ! (2299438) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۷:۵۱:۱۶
درست میشه نگران نباشید وزیادجوش نخورید (2299527) (alef-10)
 
خودم
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۸:۱۴:۵۰
سلام دوستان
من فقط میدونم ما ایرانی ها هیچوقت از شرایط موجود رضایت نداشتیم اگر الانم زمان پهلوی بود مطمئنا ناراضی بودیم (2299583) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۲۰:۲۵:۴۴
ایت طبیعت ارمانگرایی انسان است. (2303202) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۰:۲۵:۴۲
متاسفانه شما سایت الف نظراتی را منتشر می سازید که بیشتر به واقعیتهای سطحی و مصلحتهای آنی و زودگذر جامعه ما می پردازند و به مشکلات فکری که عمق وجدان جامعه ی ما را هدف گرفته اند و سرچشمه ی همه ی گرفتاریها هستند توجه نمی کنید با این تصور که مادر همه ی بلاهای جامعه ما اقتصاد است ؛ در حالیکه اقتصاد بد زائیده ی یکی یا چند اشتباه و غلط فکری کلی هستند که دامن گیر جهان بینی دینی جامعه ما می شوند و این جهان بینی را از مسیر صحیح خود منحرف می سازند و منتج به رویش قارچ وار مشکلات همه جوره می شوند.
خداوند عالمیان که دانا تر از همه ی آفریدگان است در باره ی نتیجه ی خطاها و اشتباهات فکری که دامن گیر جهان بینی جوامع می شوند در قرآن کریم می فرماید:«ومن اعرض عن ذکری فان له معیشة ضنکا...» به این مضمون که هرکس که به جهان بینی من پشت کند زندگی سختی خواهد داشت(آیه124سوره طه). (2299874) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۰:۴۱:۱۲
به عنوان یک مهندس عمران و کسی که با آمار و حساب و کتاب پروژه های عمرانی سرو کار داره به جرات میگم که وقتی پهلوی کشور ویران شده و قحطی زده رو از قاجار گرفت خیلی خیلی تونست برای کشور پیشرفت ایجاد کنه مخصوصا در زمینه ایجاد زیربناهای مهم نظیر راه ها و صنایع .اگه ما الان بهونه تحریم و جنگ رو برای عقب موندگی داریم پهلوی هم میتونست بهونه ی به تاراج رفتن کشور توسط قاجار رو بیاره (2299901) (alef-1)
 
ضيايي
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۲:۵۴:۰۸
با سلام..
آنهايي كه ميگويند اگر انقلاب نمي كرديم از نظر اقتصاد پيشرفته بوديم،آيا واقعا به وضعيت آن زمان و نيازهاي مردم و همچنين معنا و اهداف انقلاب علم كافي دارند يا فقط خيال بافي كرده،نظرات خامشان را به خورد مردم مي دهند.
بر چه حسابي ادامه دولت پهلوي را بهتر از انقلاب اسلامي ميدانيد در حالي كه مردم زمان شاه،از بي عدالتي ها و تحقيرها و بي تفاوتي علني حكومت نسبت به آزادگي و دين مردم به ستوه آمده بودند.
لازم است بدانيد نفس "انقلاب"به خودي خود، پاك و عاري از هرگونه عيب است و قطعا گناه ميوه هاي آفت زده درخت،بر دوش ريشه هاي آن درخت نمي باشد.انقلاب درخت تندرستي است كه وجودش قطعا براي آلودگي هاي ان زمان و هم اكنون لازم و مبرهن است.فقط بايد عوامل آفت زا را شناسايي كنيم و آنها را برطرف كنيم.پدرم ميگويد:آن زمان عزت و شرف ما را زير پايشان له كرده بودند و بي شرمي ها و فساد حكومت علني شده بود.ايراني بودن افتخاري نداشت وقتي كه لايحه كاپيتولاسيون وضع شده بود.
بهتراست بدانيد يكي از بزرگترين نعمتي كه نصيب ايرانيان شد،همين انقلاب بود.چراكه به قول پدرم اگر الان،قدري دچار مشكلات اقتصادي هستيم،ولي افتخار ميكنيم همه جاي دنيا ما را ملتي استوار و آزادي خواه ميدانند.
مطمئن باشيد اگر حكومت پهلوي ادامه پيدا ميكرد،به خاطر ضعف حكومت و وابستگي علني شاه به اجنبي و نداشتن اعتماد به نفس او،بسي بيشتر و بدتر شاه كشور،ملت خود را به بيگانگان مي فروخت.
و اما حُسن انقلاب از منظر ارزش ها و اعتقادات: بايد بگويم در زمان حكومت پهلوي ،وجود پديده"فحشاخانه" آتشي بود بر دل اهل دين.شهري چون تهران براي خود بي شرمانه و بدون توجه به سلامت روحي و جسمي مردم و آيين مبين اسلام،مراكز فسادي را دائر كرده بود و حكومت خود نيز مشوق آن بود.خانواده ها در خطر بي ثباتي بودند و متاسفانه برخي زنان آن زمان همسرانشان را در اين مراكزمي يافتند!! بي بندباري در جامعه نفوذ كرده بود و متاسفانه حكومت خود عامل تشديد آن محسوب ميشد.
واقعا آيا مطمئنيد اگر پهلوي ادامه پيدا ميكرد،وضع مردم بهتر از اين بود؟؟!! پيشنهاد ميشود قدري بيشتر مطالعه كرده،تاريخ بخوانيد!!
درست است كه كشورمان،با مشكلاتي مواجه است ولي دولتمردان ما،هيچ گاه آنها را انكار نكرده اند و مردم در جريان همه امور هستند و بحمدلله دولت پا به پاي مردم،در مسير ترقي و آزادگي گام برميدارد.
هموطنان عزيزم،خواهش ميكنم قدري خوشبين باشيد و اميدتان را از دست ندهيد،كشور ما قدري بيمار است،انشاالله با ياري همديگر تيمار خواهد شد.
مقاوم باشيد و اميدوار..
يا علي..
در پناه خداوند منان.. (2300175) (alef-1)
 
ضيايي
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۰۸:۳۵
امروز حوالي ظهر همين نظري كه در پيام قبل ارائه كردم،ارسال كردم ولي منتشر نشد.اگر در نظرم دروغ يا نكات غير اخلاقي هست،لطفا مرا درجريان بگذاريد.و اگر تنها اختلاف عقيده بين من و مدير سايت است،مدير وظيفه دارد،سواي عقايد شخصي خود،تمام نظرات را بي كم و كاست منتشر كند.
اگر توجيهي از جانب مدير سايت دريافت نشود،به دليل آنكه حرف هاي لغوي در پيامم وجود ندارد،موجب سوءظن اينجانب به اين سايت و عوامل آن گرديده،ازآن سلب اعتماد خواهد شد.
والله مع المتقين.. (2300215) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۲۳:۲۰:۲۷
در زمان انقلاب یکی از اهداف علاوه برحاکم شدن دین در جامعه اعلام میشد رفاه مردم افزایش می یابد وتبعیض وفاصله طبقاتی از بین خواهد رفت (2300236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۲۹:۵۸
اتفاقاً بیشترین عقب گرد، عقب گرد دینی بوده. نگاه کنید به دینداری امروز، به ریا کاری و دروغ گویی ،.. نگاه کنید به وضعیت حوزه و طلبه ها، و جایگاه روحانیت، آیا آزاد اندیش ترن امروز؟ مدت‌ها هست روحانی آزاد اندیشی‌ از حوزه نیومده در قلب مردم بشینه، نگاه کنید تاثیر مراجع بر حکومت، کدوم مرجع تقلید می‌تونست احمدی‌نژاد رو سر جاش بشونه؟ نگاه کنید به تاثیر مراجع مردمی بر مردم،...الان کدام مرجع تحریم تنباکو کنه، همه مردم تنباکو رو کنار میذارن؟ (2300345) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۰:۳۶:۴۶
امام خمینی وعده آب و برق مجانی نداد و کلیپ صوتیش هم تو نت هست سرچ کنید این وعده را ظاهرا دولت وقت (آقای بازرگان)داده بود (2300352) (alef-13)
 
عزیزی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۰۱:۳۹
می گم خیلی زرنگی عمو الف جان ها. هر از مدتی سر یه بهانه ای از این جور مقاله های انقلابی چاپ می کنی تا مشتری هاتو نگه داری. مردم خودشون می دونن چند چنده. (2300375) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۴۱:۳۸
با سلام و عرض ادب به تمامی کارکنان سایت الف

جناب آقای زند! مطلبی را که نوشتی بسیار خواندنی بود .اما من با اجازه شما، قضیه را از بعد دیگری می خواهم بنگرم و آنهم این است اکثریت ما ایرانیان در کل ملتی هستیم که هنوز با خودمان هم رک و صادق نیستیم چه برسد با دولتمردانمان و تا به امروز هم به درستی مشخص نکرده ایم که از زندگی مان چه می خواهیم! و چه هدفی می جوییم. در ذیل بعضی از موارد که از سردرگمی شدید بعضی از ماها در زندگی حکایت می کنند خدمتان عرض می شود:

1-شکی نیست که در رژیم منحوس پهلوی،کشورمان با تمامی قدرت های غربی روابط حسنه ای داشت و اقتصادمان تحت هیچ تحریمی نبود و بنا به بعضی از آمارها از رشد نسبی بالای 10 درصد مابین سالهای 42-52 برخوردار بود، ولی اکثریت ما ایرانیان ناراضی بوده و از حرکت جامعه به سوی مادیات ناراحت بوده ایم، کافی است که به گفتار روشنفکران در آن زمان دقت کنیم که اکثریتشان هیچ التفاتی به اقتصاد نداشته اند و مردم هم کمابیش مفتون و شیفته شان! حالا چطور شد که اکثریت ماها پس از انقلابی که اساس آن بر مبنای بازگشت به معنویت و فرهنگ ناب اسلامی بود، تا این حد دلمان برای مادیات و تجملات زندگی تنگ شده و نیز برای دلار و ماشین و آپارتمان لوکس و ....... غش می کنیم! از شگفتی های طبیعت است!و نشان دهنده طبیعت کاملا متلون و رنگ به رنگمان!

2- در زمینه فرهنگی هم در رژیم منحوس پهلوی آزادی های کامل غربی برقرار بود ولی اکثریت قاطع مردم با آن وضع مخالف بوده و خواستار اجرای کامل قانون شریعت بوده اند.اما حالا عده ای از ماها و بعضی از روشنفکران غرب زده صبح تا شب مشغول اشاعه تئوری اباحه گری هستیم.یعنی فیلمان دوباره یاد هندوستان کرده است! بعضی از ماها هم به هر دری می زنیم که حجابمان را رعایت نکنیم! و یا بدتر از آن بتوانیم با جنس مخالف مان بدون مزاحمت به کافی شاب! برویم!جالب اینجاست که سالانه میلیونها نفر از همین مردم جهت استفاده از آزادی های غربی و سواحل رویایی!! به ترکیه و قبرس و.....می روند. واقعا ما مردمان عجیبی هستیم و هنوز تکلیفمان را با خودمان روشن نکرده ایم! بالاخره شریعت را می خواهیم یا آزادی های غربی را؟!

3- در کل اکثریت ما مردمانی هستیم که در یک دنیای کاملا ذهنی زندگی می کنیم و نمی دانیم که به کدام مقصد می خواهیم حرکت کنیم . اگر مقصد و معبود ما رسیدن به خداست که آنهم با تنبلی و تجمل گرایی و مادی گرایی جور در نمی آید! و اگر هم زبانم لال! رسیدن به غرب است که این مقوله هم با اجرای شریعت و حفظ سنتهایمان همخوان نیست. البته ما هر دو را می خواهیم! یعنی هم خدا را می خواهیم و هم خرما را!

4- در خاتمه عرایضم می خواهم بگویم که اکثریت ما مردم با نهان روشی و دیگرنمایی، که متأسفانه جزء خصایص بسیار بد ماست موجب سردرگمی دولتمردان مان شده ایم! و آنها هم از درک خواسته هایمان عاجزند! خدا عاقبتمان را به خیر کند. ما همیشه ناراضی هستیم! (2300409) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۱:۴۵:۵۳
ببخشند همه بزرگواران
آیا همه ما ایرانیها خودمان را بالاتر از همدیگر (نه دیگران)نمی بینیم؟
من بهتر می فهمم. من بهتر می دانم. و....
پدران ما اشتباه کردند !!!! من اگر بودم....
واقعاً برای ساختن ایران چکار کرده ایم؟
پدرم و پدرت در آن دوره به آن نتیجه رسیدند.من و تو در این شرایط به چه نتیجه ای رسیده ام ؟ فقط توقع و نتیجه گیری اینکه پدرانمان اشتباه کردند؟
شاید پیشرفته تر بودیم و شاید هم عقب مانده تر . حال فقط باید افسوس گذشته را بخوریم یا قبول داشته باشیم که ظرف مکان و زمانی بوده و تصمیمی عین ثواب اخذ شده.
بجای این حرف بیائید از خودمان و بچه هایمان شروع کنیم و راه صحیح را به آنها نشان دهیم (رشوه نگیریم ، دروغ نگوییم ، کم کاری نکنیم ، توقع خلاف قانون برای خود و خانواده مان نداشته باشیم و ....) تا ان شاالله ایرانی آباد ، آزاد و سربلند داشته باشیم. به امید آنروز (2300415) (alef-13)
 
اشنا
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۲:۰۲:۵۱
باعرض پوزش گیریم شاه واطرافیان دزد اولااموال دزدیشان راکه خورد بنیادپهلوی راکه باخودنبردند پس این پیشرفت دینی راچگونه توجیه میکنید (2300428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۲:۵۳:۰۶
مقاله ارزش چندانی ندارد
نظرات مردم در مورد مقاله خواندنی است (2300444) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۳:۴۴:۵۶
یادم است روزهای اول انقلاب میگفتند رضا خان کاری نکرد و پیشرفاها حاصل تمدن و گذر زمان بود حالا چرا همون استدلال رو برای این 35 سال نمیگیم. در هر دو صورت بهتر نیست که خودمان را با کشورهای دیگر مخصوصا منطقه مفایسه کنیم که در آن صورت باید زار بزنیم و پدر مادر هامون را به چالش جدی بکشیم. (2300457) (alef-13)
 
ابادی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۳:۴۶:۵۰
حرف های بسیار مستدل و قابل قبولی بود متشکرم از آقای زند ؛ ما نباید کشور عزیز خودمان را با ترکیه و چین و ووو مقایسه کنیم کشور ما در شرایطی به اینجا رسیده که تمام قدرت های استکباری و مهمتر از همه دشمنان اسلام از هیچ کوششی برای نابودی آن دریغ نکردند امروز عزتی که ما داریم هیچ کشوری ندارد آن کشور هایی که بعضی ها اشاره کردند ( مثل ترکیه ) با تمام پیشرفت ظاهری شان جرات یک کلمه حرف زدن برخلاف آمریکا و اسرائیل و ووو ندارد کشور ما امروز در اوج عزت است متاسفیم از آقای مصباح ؛ چرا آمریکا در اوائل با تحریم اقتصادی ایران مدعی بود ایران در چند ماه کوتاه سقوط خواهد کرد بخاطر اینکه می دانستند ایران هیچ جیز ندارد چرا امروز کشوری مثل ژاپن قدرت کمترین مخالفت با سیاست های ظالمانه آشکار آمریکا ندارد این پیشرفت تکنولوژی در کجا باید بدرد ملت بخورد ؛ امید واریم بعضی ها قدردان و شکر گذار عزت و عظمتی که در سایه انقلاب عزیز اسلامی نصیب ملت بزرگوار ایران شده باشند . (2300458) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۵:۱۰:۱۲
مردم برای آزادی انقلاب کردند، آزادی سیاسی و آزادی احزاب. در این روزها کسانی می گویند که نه چنین نبوده، مردم انقلاب کردند تا حجاب اجباری داشته باشند، گشت داشته باشند، موسیقی نداشته باشند، تفکیک جنسی باشد، دار در ملع عام باشد، و از این چیزها... من خودم در انقلاب شرکت می کردم، ما آزادی می خواستیم، آزادی اجتماعی و اقتصادی کامل داشتیم، آزادی سیاسی می خواستیم. (2300460) (alef-13)
 
بازیار
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۵:۵۴:۱۹
تمام کشور های دنیا از صفر به صد رسیدند ما از صد به صفر رفتیم و الان ده شده ایم در مقایسه با کشور های دیگر پیشرفتی نکردیم و تبلیغ الکی ما پیشرفت کرده ایم را نکنید. (2300467) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۷:۰۰:۲۸
آقایی که این حرف رو زده بلی راست گفته، چونکه هیچ نقشی در انقلاب نداشته. روح همه شهدا شاد (2300475) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۸:۳۶:۰۶
آقای مصباح لب مطلب را گفته باز این سایت سفسطه درآورده معلومه نفسش از جا گرم در می آید (2300562) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۰۹:۴۹:۱۱
میخواستم نوجه شما را به نسبت 53(نظر) و 202(غیرقابل انتشار) که شاید این عدد با 463 نیز جمع شود.جلب نمایم
حالا شما هر دلیلی که میخواهید بیاورید ولی ..... (2300667) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۲:۲۶:۵۱
واقعا چرا ادبیات انقلابی ها مثل نویسنده این مقاله پر از ناسزا و خشونت و تو دهنی زدن هست ؟! (2301277) (alef-13)
 
جمشید محمدی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۲:۴۱:۰۲
حرفهای قشنگی بود اما در درستی و رعایت عدالت در آن میتوان تردید داشت . در اشکالات فراوان رژیم پهلوی شکی نیست اما حال که آنرا با آینده اش مقایسه میکنیم انصاف،جرعت و مردانگی و عدالت مقایسه آنرا با قبلش را هم داریم؟ البته چند کار خوب نمیتواند باعث تبرئه خاطی شود اصولا" چرا همیشه اصل تنبیه و تشویق در مورد بزرگان این مملکت رعایت نمیشود مثل حالا....صحبت از پیشرفت های زیاد در امور هسته ای ونظامی ونانو شده بود .فقرا که هیچ در زندگی مردم عادی جز وارد کردن آشغالهای 20 سال پیش کارخانجات ورشکسته کشورهای دیگر و وابستگی به کشورهایی همچون چین، شوروی ،کره جنبی و...... به جای آمریکا،انگلیس و فرانسه و.... از تمام جوانب گویی تقلید از شاه میکنیم با مختصر تغییری در ظواهر . آیا بهتر نبود به جای صرف میلیاردها دلار برای انرژی هسته ای و نیروگاه هسته ای بوشهر که به اندازه یک چراغ موشی هم نیرو تحویل نداد و فقط روسها را پولدارتر کرد به مدیریت آب،کشاورزی و محیط زیست میپرداختیم؟تا الان در این موارد دچار بحران نشویم. در خاتمه هر کس که به گوشه ای از برنامه های یکی از آقایان قدر قدرت ایراد میگیرد لزوما" با اسلام و انقلاب اسلامی خصومت ندارد. (2301349) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۲:۴۷:۴۸
بسیار جالب بود.نگاهی جامع و از بالا.لذت بردم (2301383) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۲:۵۱:۱۲
واقعا بعضی از دوستان چرت محض گفتن تو کامنت هاشون. واقعا که. (2301401) (alef-13)
 
nasser
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۳:۱۱:۳۲
مشکل مردم شکاف عمیق بوجود امده است
مشکل مردم دروغ گوییهاست
مشکل مردم رانت خواریهاست
مشکل مردم مصادره کشور بویژه توسط بعضی ارگانهای انقلاب است
مشکل مردم نا عدالتی هاست
مشکل مردم از چشم پوشیها از خلافهای مدیران عالی کشور است
مشل مردم از بغل گرفتن خلاف کاران است
مشکل مردم از دینداران بی دین است
مشکل مردم از نامحرم بودنشان به کشورشان است
مشکل مردم ریا وتزویر دست اندر کاران است
مشکل مردم دیمی کار کردن مسئولان ونبود جایگاه کارسناسی است
مشکل مردم تو رسانه فرصت طلب است
مشکل مردم قائل بودن حق قضاوت برا ی هر تازه به مکتب رفته است
مشکل مردم کاربدست کار ندانان دادن است
مشکل مردم در یک کلمه ناصداقتی ؛ بی ایمانی؛ عوام فریبی و...فرهنگ چپاول است
مشکل مردم مجریان در هر سه قوه است (2301491) (alef-13)
 
نیک پندار
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۳:۲۳:۱۸
اصلا این آقای نویسنده چطور به خودش اجازه میده از قول مردم این همه حرف بزنه مگه همه مردم نظرشونو اومدن بهش گفتن . مطلبش خیلی شعاری (شعرو شعاری ) من تا نیمه اش خوندم حالم داشت بد میشد

آمار در صف انتشار و تکراری وغیر قابل انتشار این مطلب هم برای خودش حکایتی داره ها الف جان (2301539) (alef-13)
 
احمق
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۱۹:۲۶
عزیز اگر ایشان در روستا بهداشت نداشت راه نداشت آب نداشت گویا هیچ چیز نداشتند انقلاب نکردند که وضعیتشان بهتر شود خوب حالا راه دارند آب دارن بهداشت دارند تغذیه دارند اما کجا همه شما که مهاجرت به شهرهارا پیشه گرفتیده اید و شهر هم گنجایش ندارد بیمارستانها بیماران خود را پشت در بیمارستان رها میکنند مدارس جا ندارند .تا سری به حسابداری نزنید بیمار شما حتی یک قرص هم دریافت نخواهد کرد عزیز تو برای بهتر شدن وضعیت انقلاب نکردی من برای این انقلاب کردم که وضعیتمان بهتر شود و هر دوره در رای گیری ریاست جمهوری شرکت کردیم که شاید وضعیت تعقیر کند ولی نه تنها نشد بلکه بد تر هم شد وقتی مقایسه میکنیم به همان زمان طاقوت میبینیم که پول برای تحصلیل کودکان لازم نبود رایگان انکه داشت و نداشت پشت یک میز درس میخواندند تغذیه رایگان شیرهای پاکتی که برای خوشهالی و خنده زیر لاستیکاهی اتومبیلهای بیست هزار تومانی می ترکیدند پسته پنیر و..... بنزین لیتری دو ریال تا پنج ریال گوشت کیلوی سیصد تومان و مرغ ....در ان زمان فقر را فخر نمی شمردیم ولی حال چه بسرمان امده به کجا رسیده ایم که دلمان برای دوران طاقوت تنگ شده مردم از جانشان سیر شده اگر شما چگونه پیوستن به داعش را میدانید به ما بگوئید تا برای مردن به انها بپیوندیم چرا که جرعت خودکشی نیست وسلام . (2301795) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۴:۳۳:۵۳
"مردم، این دولت را هم در خلاف دین و ارزش ها نمی بینند و نمی دانند که به خاطر پشت کردن و بی اعتنایی به آرمان هایشان به آن رأی داده باشند"
اینجاست که به حرف آقای روحانی میرسیم، "بی شناسنامه حرف نزنید" از طرف مردم چرا نظر میدید از طرف خودتون حرف بزنید بگین "ما این دولت را در خلاف دین و ارزش ها نمی بینیم. می فرمایید"بخش عظیمی از مردم ما هم که به روحانی رأی داده اند این گونه نیستند که نان و آسایش را بر دین و استقلال و شرف ترجیح دهند" یعنی بخش عظیمی از مردمی که به روحانی رأی داده اند هم نان و آسایش رو به دینو استقلال و شرف ترجیح میدن که هر دو حرفها درسته و ما هر دو شون رو هم در اطرافمون میبینیم (2301863) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۵:۳۴:۲۹
شک نکن فقط یک چیزی هست اونم هیچ امیدی به این ولیعهد نیست که ادعا می کند اگر من شاه بشوم خودم را عقیم می کنم تا پسر نداشته باشم و حکومت موروسی نباشد (2302104) (alef-13)
 
سیمای انقلاب
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۷:۵۷:۱۲
دوستان بهتره ایران را با کشورهایی که قبل انقلاب با ایران هم تراز بودند مقایسه کنیم ! دین یک مسئله شخصی است(لااکراه فی الدین)!طی این 35سال کل دنیا پیشرفت کرده ،بهتره واقع بین باشیم ! در زمان انقلاب ایران کشور مالزی در چه سطحی بوده(جنگل نشین) حالا برو نگاه کن به کجا رسیده!!!ثمره ما را خودتان قضاوت کنید! (2302740) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۴:۴۵
وقتی باصطلاح استاد بزرگ حوزه این جوری فکر می کند و حرف می زند وای به حال سای مردم . در ضمن اگر دیگران این جوری می گفتند انگ ضد انقلاب بودن می خوردند. (2302986) (alef-13)
 
فتاحیان
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۲۰:۰۱:۳۷
کارآمدی وپیشرفت یک نظام برآیندی از اهداف +امکانات+وموانع موجود وبیش روی آن نظام است .انقلاب اسلامی تجلی وتحقق حرکتی با حداقل پیشینه صدساله است.آرمانی دیرینه که انسان های بسیاری در گمنامی محض برای آن جان خود را فدا نمودند.پس به حرمت نامداران گمنام به سادگی حرمت شکنی نکنیم.امروز فراز و نشیب های بسیاری پیش رو داریم وخواهیم داشت .گرچه راه پیش رو در افق گم است اما به پشت سر که نگاه می کنیم مسیری بسیار طولانی وپر هزینه طی نموده ایم.نکته پایانی اینکه اگر مطالعاتی در حوزه مباحث ونظریات توسعه در جهان سوم داشته باشید در فضای وابستگی پیشرفت وتوسعه ای محقق نخواهد شد.امروز در حوزه توسعه وپیشرفت مشکلات بسیاری داریم ولی در صورت کار وتلاش جهاد گونه در عین پایبندی نظم وانضباط اجتماعی ورعایت الگوی مصرف مناسب با همتی ملی به یقین آینده روشن و امیدوراکننده ای در انتظار ما خواهدبود.در 35 سال گذشته خواستن تونستن است را در عرصه های گوناگون به اثبات رسانده ایم... (2303158) (alef-13)
 
بهرام
۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۲۳:۵۸:۱۶
جناب زند مثل اینکه عادت دارند که هر از گاهی با تحلیلهای ابکی و ابتدائی و کودکانه، با یکی به نعل و یکی به میخ زدن مطلبی را بنویسند و ..... خلاص.
جناب زند صحبتهای شما قیاس مع الفارق است. تمام ایرانیانی که در سنین بالای پنجاه سال قرار دارند خوب میدانند که چرا انقلاب شد. گذشته از آن ، روند پیشرفت تکنولوزی در جهان با امروز قابل مقایسه بود؟ موبایل بود؟ کامپیوتر بود؟ ماهواره بود؟ تفاوت ما با پیشرفته ترین کشورها به ده سال نمیرسید امروز اما ......؟ شما لازم نیست نفطه نظرات جناب مصباح را تیتر یک کنید و خواننده جذب کنید و یک سری صحبتهای ابتدائی را ردیف کنید . ....؟ که چی؟ خودتان حرفی دارید بسم الله. توان آنرا دارید که تیتر کنید" ما انقلاب نمیکردیم بهتر بود؟" بابا ایوالله.پشت دیوار دیگران پنهان شدن شرط آدمیت نیست. (2303691) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۰۰:۰۵:۲۹
همین مردم انقلاب اسلامی را بوجود آوردند و به آن علاقه دارند. ولی این انقلاب متاسفانه به دست افرادی افتاد که حب جا و مقام علاقه دارند و صرفا به منزلت خود می اندیشند و انقلاب اسلامی از مسیر خود منحرف شده است ، آقایان این راهی که می روید به بیراه است.
امام خمینی فرمودند : تمام گرفتاریهایى که براى همه ما هست، براى این حبّ‏ جاه‏ و حبّ نفس است. حبّ‏ جاه‏ است که انسان را به کشتن مى‏دهد، انسان را به فنا مى‏دهد، انسان را "به جهنّم" می برد.
امام خمینی فرمودند: شما خداى نخواسته روزهاى سیاهى در پیش دارید؛ این طور که زمینه است، روزهاى بدى خواهید دید. ایادى استعمار می خواهند تمام حیثیات اسلام را از بین ببرند، و شما باید در مقابل ایستادگى کنید؛ و با حبّ نفس و حبّ‏ جاه‏ و کبر و غرور نمی توان مقاومت کرد. (2303701) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۰۰:۱۰:۲۴
نظر نویسنده محترم را به این نکته جلب می کنم . مردم این مملکت برای این انقلاب بیش از یک میلیون شهید داده است . این ملت این همه شهید نداده است ، که صرفا اسم حکومت شاهنشاهی تغییر کند و یا جای افرادی که در راس هرم هستند تغییر کند. مردم که برای این آقایان انقلاب نکردند. و بجرات می توان گفت مردم هیچکدام از این آقایان را نمی شناختند . صرفا به مرجعیت اعتماد کردند. و اینک نیز مرجعیت مسئول و باید جوابگوی این ملت باشد . نه گروهی لیبرال .... (2303711) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۰۱:۱۲:۴۰
خب راست میگه دیگه آقای مصباح، اگه میگی ما جنگیدیم و 8 سال نزاشتیم 1 وجب خاک از دست بره، شاه نه تنها توی 6 ساعت نزاشت 1 وجب خاک از دست بره، بلکه صدام رو مجبور کرد که قرارداد الجزایر رو امضا کنه.
درضمن شما هیچ چیزی رو از زمان شاه مقایسه نکردین که مشخص بشه ما توی چی از اون موقع پیشرفته تریم؟ (2303814) (alef-13)
 
مقایسه
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۰۱:۵۶:۲۹
مایل نبودم اینچنین بنویسم، اما گفته های اخیرِ جنابِ مصباح وادارم کرد دراینباره مطلبی بنویسم و بپرسم آیا مدعیانِ اینکه دیندارتر از همه اند وبیشتر ازهمۀ مورد عنایتِ خدایند و... که همیشه وقت جوانان را بامَحَکِ ظاهر میسنجند، شده خودرا تابحال أقلا با همین محکِ ظاهر بسنجند؟
همانند آقایِ مصباح و همفکرانش عمل میکنم و با نگاهی ساده ایمان ودینداری را از ظاهرشان بررسی میکنم! برای این قیاس به چهرۀ مقام معظم رهبری نگاهی میاندازم، سپس چهرۀ جناب مصباح را نیز در ذهن مرور میکنم، شما هم این کار را انجام دهید، نتیجه کاملاً واضح است، نیازی به شرح نیست... (2303869) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۰۸:۰۱:۳۱
قابلیت رسانه تان کم است .نظراتی را که توهین و افترا هم ندارد . به صلاح نمی بینید و منتشر نمی کنید . لابد جایی است که احساس می کنید صندلی از زیر پایتان کشیده می شود.به یاد جمله ای معروف از ماکس وبر افتادم : " آنچه بر ررفتار انسانها موثر است منافع شان است ونه افکار شان"
نظرم در مورد مطلب بالا "انقلاب پروژه ناتمام "است. تکمیل پروژه انقلاب نیازمند گذشت وفداکاری است. گذشتن از منفعت های دنیایی برای توسعه ارزش های الهی.آنجا که در بر پاشنه قبل انقلاب می چرخد جایی است که انقلاب موفق نبوده است. (2304002) (alef-13)
 
...
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۳:۰۱
با اون ده تومنی میشد بالای شهر بهترین چلو کباب رو خورد. خود بخوان حدیث مفصل! یادش بخیر (2304374) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۷:۰۷
آقای نویسنده محترم اینقدر مردم ، مردم نکنید و از ملت مایه نذارید لطفا . شما می توانید و آزاد هستید که از طرف خودتان حرف بزنید (2304387) (alef-13)
 
خلیرضابابایی
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۲:۵۲:۴۴
چرابرای امثال مصباح هرجرفی مجاز است ولی برای امثال خاتمی حتی حرف حق زدن خفرمز است (2304987) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۴:۲۰:۳۰
مدير محترم سايت الف .به عنوان يك ناراضي ، به خاطر انعكاس نظر منتقدان نظام از شما سپاسگذارم. (2305461) (alef-13)