نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 154455
‫رانت 26 هزار میلیارد تومانی در فروش ارز دولتی‬
یادداشت مهمان: قدیری ابیانه، 19 ارديبهشت 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۶
دولت باید در مورد ۵۳ میلیارد دلار ارز تصمیم بگیرد. نظر دولت فروش ارز به نرخ آزاد است و برخی ها اصرار دارند که ارز باید به قیمت دولتی فروخته شود. تفاوت این دو نرخ در هر دلار ۵۰۰ تومان است.

به عبارت دیگر عده ای معتقدند که دولت می بایست ۵۳ میلیارد دلار را به نرخ دولتی و نه آزاد بفروشد. تفاوت این دو نرخ د رجمع می شود حدود ۲۶ هزار و پانصد میلیارد تومان. یعنی حدود ۹ برابر اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی.

سوال این است که کسانی که ارز دولتی می گیرند آیا ارزهای خود را در بازار آزاد نقد می کنند؟ یا به همان نرخ دولتی می فروشند؟ پاسخ مشخص است. به نرخ روز می فروشند.

سوال دیگر این است که آیا کسانی که ارز دولتی می گیرند، قیمتهای تمام شده را با احتساب نرخ دولتی محاسبه می کنند یا به نرخ آزاد؟ پاسخ این است که تمام تلاش خود را می کنند تا به نرخ آزاد محاسبه نمایند.

حال با توجه به اینکه بودجه دولت همان کیسه مردم است چرا باید دلار را از کیسه همه مردم در اختیار کسانی قرار داد که به این ارزها دسترسی دارند. آیا مردم اگر ارز دولتی را در اختیار خود داشتند حاضر بودند آنرا به نرخ دولتی و نه آزاد نقد کنند؟

دولت و مجلس که به نمایندگی از مردم برای ثروت کشور و از جمله ارزهای حاصل از فروش نفت خام متعلق به همه مردم تصمیم می گیرند چه حقی دارند که ارز ملت را دکمتر از نرخ آزاد عرضه کنند.

چه اتفاقی می افند اگر ارز دولت به نرخ آزاد عرضه گردد؟
پاسخ این سوال هم مشخص است. این وجوه یعنی بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان در خزانه کشور وارد و دولت و مجلس با هم در مورد چگونگی اختصاص آن تصمیم خواهند گرفت. حال این سوال مطرح می شود که آیا بهتر نیست این بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان به جای اینکه نصیب عده ای که به ارزها دسترسی خواهند یافت شود، صرف امور عمرانی، ایجاد اشتغال مولد و امور درمانی و امثال آن شود.

باید جلوی این رانت بزرگ را گرفت. دولت و مجلس حق ندارند با تصمیمات هر چند قانونی اما نسنجیده خود چنین زیانی را به کشور تحمیل کنند.
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۱:۵۹:۰۲
من بارها نظرم را اعلام کرده ام که این روش درست نیست بیائید دلار دولتی را سهمیه بندی و جیره بندی کنید اما متاسفانه وضعیت را خودتان می بینید (774197) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۸:۳۱:۰۲
این معضل فقط یک راه دارد و بس: تک نرخی شدن ارز (774904) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۳:۳۲:۰۵
من قبلا هم گفتم اقتصاد ایران در یک بن بستی به نام دولتی بودن نفت گیر کرده است مجلس نهم بیایید ودر اقدامی شجاعانه طرح ملیکردن نفت را اجرایی کند وان را به رفراندم بگذارد مطمین باشید مردم رای می دهند که خودشان پول دلار های نفتی را بگیرند نه نوچه های دولت (775171) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۳:۳۴:۴۸
ارزرا گران کنند و26 هزار میلیارد تومان را به همه مساوی بدهند مگر غیر از این است که وارد کنند گان می خواهند با این پول کالای ارزان تر به ما بدهند خب پولش را بدهید (775176) (moderator18)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۹:۲۸:۵۰
من از اول گفتم که اگه ارز دو نرخی باشه رانت ایجاد میشه و رابطان دولت بیشترین نفع را از این تفاوت قیمت می برند بنابراین بهترین کار تک نرخی کردن ارز بصورت شناور می باشد مثل تمام کشورهای دنیا
در این صورت تکلیف وارد کننده و صادر کننده و تولیدکننده هم مشخص می شود (774956) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۳:۳۶:۱۶
نویسنده محترم نمی داند که در ایرن نفت متعلق به همه مردم نیست بلکه متعلق به دولت است تا هر گونه خواست هزینه کند (775178) (moderator18)
 
جواد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۲-۲۰ ۲۱:۵۰:۱۶
نیازی نیست که دلار را سهمیه بندی کنید همین پول یارانه ها را که مردم به می دهند به دلار حساب کنند و به مردم بدهند بجای 45 هزار تومان معادل دولتی دلار را به مردم بدهند آنوقت مردم دلشان خواست دلار را آزاد می فروشند و یا اگر دلشان خواست دلار را دولتی می فروشند
در کل اشکالی ندارد اگر یارانه ها را به دلار به مردم بدهند (776783) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۲:۰۷:۲۲
این استدلالی که شما کردید درست است اما دو اشکال دارد :
1) اگر دلار دولتی قیمت بالاتری داشته باشد ولی مدیریت صحیح نباشد مثلا به جای توزیع مساوی توزیع انحصاری باشد باز هم دلار دولتی ارزانتر است مگر دلار گران نشد و به 1226 تومان رسید؟ بهتر است تلفیقی از روش شما یعنی فروش در بازار آزاد و سهمیه بندی ارز به صورا مساوی اجرا شود
2) ارزش پول ملی و اعتبار و آبروی یک ملت هم مهم است چون ادامه این وضعیت می تواند پول ملی را از معاملات حذف کند (774212) (moderator18)
 
الیس
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۸:۳۶
من دچار سرگیجه شدم این همه نهاد نظارتی چه کار می کنند که این همه اتفاقات عجیب وغریب می افتد؟ (774370) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۹:۱۰
در متن شما فرض شده که این که دولت و مجلس لزوما بهتر از عده ای که این 26 هزار میلیارد را دریافت می کنند، برای مدیریت این پول صلاحیت دارند و بیشتر به کمک اقتصاد خواهد آمد. (که طبیعتا پیش فرض کاملا غلطی است. دولت تحت هر شرایطی کارآمدی بخش خصوصی را ندارد و بنابراین منابع را راحت تر هدر خواهد داد)

برای دفاع از نرخ آزاد، استدلالهای محکم تری باید بیاورید (774373) (moderator18)
 
امير110
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۱۸:۱۶
قبل از هرگونه بحثي ، نويسنده محترم بهتر است به بانك مركزي يا بانك هاي عامل مراجعه كرده و در خصوص اين دلارهاي فروخته شده اطلاعات كافي بگيرد.اين استدلال كمي ساده لوحانه و بازار پسند است. (774505) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۱:۰۳
نظر من اینست یارانه ها را به دلار بدهید تا همه بتوانند از پولی استفاده نمایند قابل چاپ در بانک مرکزی نباشئد (774516) (moderator18)
 
Romania
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۸:۰۲:۵۴
نشد دیگه،اومدی که نسازی.زمان شروع یارانه ها 45500 تومان میشد 40 دلار ولی حالا میشه 25 دلار.اگر دولت یارانه رو به دلار بده سود 500 تومانی دلالی دلار تو جیب کی بره؟! (774861) (moderator19)
 
ح
United States
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۰:۲۴:۳۲
اصلاً چطوره تومان و ريال را برداريم و يه دفعه بگيم دلار ! مگر نه اينكه اقتصاد ما با فروش نفت مى چرخه ؟ نفت رو هم كه دلار مى گيريم. (775011) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۵:۰۳:۰۸
ما در سابقه تاریخی بعد از انقلاب تجربه ارز دولتی و ازاد را داشته نمی دانم چرا ما در ایران یک تجربه را بایدبارها تکرارکنیم و جالبتر اینکه همیشه هم از صفر و منطبق بر نظریات و فرضیات خودمان شروع میکنیم و هرگز به خود زحمت ارزیابی تجربه های قبلی را هم نمیدهیم . (774603) (moderator18)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۵:۴۶:۴۴
بالا بردن ارزش ارزهای ورودی ضررهای جبران ناپزیری به کشور واقتصاد مازذه از جمله 1خوار وذلیل کردن پول ملی که بخشی از حثیت هر ملت است 2فلج کردن بخش تولید به خاطر تامین مواد اولیه ودرنهایت تولید گران 3 لطمه جدی به صادرات غیر نفتی 4ایجاد زمین فساد بیشتر برای انگلان رانت خوار بدلیل بوجود امدن زمینه طعرفه ومجوزهای جدید برای اقلام وکالاهای اساسی 5به بدبختی کشاندن زندگی بخش زیادی از اجتماع بخاطر تورم حاصله و.............. (774681) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۶:۱۳:۴۹
دولت کاسبی شده که فقط زورش به مردم خودش می رسه. بنابر این گران می فروشد تا بازار گران ماندن دلار باقی بماند. خودش هم به قیمت تصویبی خو پای بند نیست. (774721) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۱۶:۳۵:۴۳
میگویند احترام مسجد به متولی ان است اگر دولت اعتقاد به ارز با نرخ رسمی ندارد ایا میتواند از دیگران بخواهد انرا رعایت کنند؟
علی الایحال بنظر میرسد با سیاستهای غلط اقتصادی ارزش پول ملی کاهش یافته و اینکارها و نوسانات برای این است که ما را به نرخهای جدید عادت دهند (774748) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۰:۱۰:۲۲
مشخص است که دولت حدود یک سال است با دو نرخه کردن ارز رانت بزرگی ایجاد نموده که جز خواص مورد عنایت کسی به آن دسترسی ندارد من به عنوان یک تولید کننده و تاجر نه خودم و نه هیچیک از همکاران را سراغ ندارم که ارز سهمیه زیارت کرده باشند. بانکها همه ما را ماهها سرکار گذاشتند و اخر سر هم به کسی چیزی داده نشد. قطعا تک نرخه کردن سالمترین است و دو نرخه کردن غوطه وری در فساد (775002) (moderator19)
 
اوا
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۵:۵۸
من یک وارد کننده پوشاک در کیش هستم .اگر دلاری هم به نرخ دولتی میگیرن کسانی هستند که روابطی دارند من خودم به شخصه میگم حتی 1 دلار هم نتونستم بگیرم خیلی هم دنبالش رفتم (775016) (moderator19)
 
Safdarali
United States
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۰:۴۲:۰۶
در ضمن اگر دولت چنین حجمی از ارز را وارده بازار کند قیمت آن خود به خود کاهش مییابد (775023) (moderator19)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۲-۱۹ ۲۱:۵۷:۳۴
سلام
1-چرا در بودجه ارز 1190محاسبه گردیده در حالی که ارز 1260تومان است.
2-فکر می کنید اگر ارز را 1500 تومان بدهید در نرخها اثری می گذارد جواب منفی است.
3-در مملکت ما علاقهای به کد رهگیری کالا ندارد وگرنه زیر بار کد در مبادی ورودی قیمت فروش می بایستی درج گردد و وارد کننده را ملزم نمایند تا قیمت کالا را زیر بار کد بچسباند و سازمان تعزیرات به فروشندگان کالا ی وارداتی ابلاغ نماید بدون بارکد و بر چسب واردات گمرک و قیمت فروش جنس قاچاق محسوب میشود.
4-ارام ارام فروشگاههای سوپر قارچ مانند جمع اوری و تبدیل به زنجیرهای گردد
تا بتوان راحت تر کالا ها را تعقیب نمود.
5- به علم حسابداری و بازرگانی بها داده شود و این مهندسان همه چیز دان را
از مسیولیت بازرگانی بر کنار نمایید.
6-در دادگاهها قاقضی پرونده های مالی بایستی حتما به امور حسابداری اگاه یا مشاور او حسابرس باشد.
در هر حال تمام مشکلات قابل حل است اگر در مجلس هم حقوق دان و حسابدارو.... باشند والسلام (775065) (moderator18)
 
مهرداد
۱۳۹۱-۰۲-۲۰ ۱۰:۰۷:۲۴
ارایه ارز به نرخ دولتی باعث کاهش نرخ آزاد می شود مانند کاهش نرخ سکه به علت ارایه به نرخ دولتی ودر نهایت خیلی بیشتر از 26 هزار میلیارد برای ملت ایران بهتر خواهد شد از یک طرف تورم که ناشی از افزایش قیمت کالاهای وارداتی است کم می شود واز طرفی هم از دست ریخت وپاش های دولت در امان می ماند (775572) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۰ ۱۳:۵۷:۳۳
بنده یک وارد کننده هستم که در بطن بازار ایران وبازارهای بین المللی قراردارم اولا به هیچ وارد کننده ای سهمیه ازر دولتی داده نمی شود و برخی از مسئولین شعب درپاسخ عدم اختصاص ارز دولتی به وارد کنندگان فقط بانک مرکزی و دولت را به باد تمسخر می گیرند و اطهار می کنند که سهمیه مختص کالاهای اساسی مانند برنج شگر لاستیک و چند قلم دیگر می باشد که به آن واردکنندگان هم اختصاص داده نمی شود ثانیا قوانین بانکی ما آقدر معیوب است که براحتی می توان سهمیه اختصاص داده شده برای واردات را در بازار به ریال تبدیل کرد که مطمئن هستم که بانک مرکزی به این عیوب کاملا واقف است ولی نمی دانم چرا نسبت به رفع آن اقدام نمی کند و در همه موارد صورت مساله را پاک می کند و با این شرایط چگونه این انتظار را از وارد کننده دارند که جنس خود را با ازرگران وارد کند وجنس خود را پایین تر از قیمت تمام شده بفروشد ؟ (776057) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۱ ۱۶:۲۸:۱۰
تجربه چندین دهه ایران و تلاش تمام دولتهای قبلی رسیدن به ارز تک نرخی برای جلوگیری از رانت بود چه ابزار کنترلی در دنیا می تواند جلوی فساد در سیستم دو نرخی را بگیرد. (777723) (moderator17)
 
شور
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۱۱:۱۶:۵۶
هو

من با ارز دو نرخی مسلما مخالفم! اما این به این معنی نیست که حالا یه اختلاس 3 ملیاردی شده، هر جای دیگه یه منبع پول دیدید برای اینکه حرفتان جلب توجه کند اسم آن را هم اختلاس بگذارید و بعد های و هوی راه بیندازید که بیایید اختلاسی بزرگتر

این پول با آن پول فرق دارد، مال دولت است و به قول خودتان هم کیسه با مردم، ولی آن اختلاس مال شخص و اشخاص بود.

اگر بتواند دولت ارزش را با نرخ آزاد و نه دولتی بفروشد پول معادلش در دست ما بیشتر شده (816635) (moderator102)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.