نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249658
نامه ۴۳ سناتور به اوباما درباره ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۲
بیش از ۴۰ سناتور آمریکایی در نامه‌ای به رئیس جمهور کشورشان خواستار گنجانده شدن برنامه موشکی ایران در مذاکرات هسته‌ای شده‌‌اند.

به گزارش تسنیم، بیش از ۴۰ سناتور آمریکایی نامه‌‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به باراک اوباما، رئیس جمهوری کشورشان ارسال کرده‌اند. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال که نسخه‌ای از این نامه را مشاهده کرده روز چهارشنبه گزارش داد سناتورها با امضای این نامه خواستار توقف کامل توانایی ایران برای تولید سوخت هسته‌ای شده‌اند. در این نامه که به رهبری مارک کرک و مارک روبیو، سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی تهیه شده همچنین از رئیس جمهوری آمریکا خواسته چارچوب مذاکرات به گونه‌ای گسترش داده شود که امکان طرح مسائل مربوط به برنامه موشکی ایران هم فراهم شود.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها اعلام کرده در مذاکرات هسته‌ای تنها درباره مناقشات مربوط به برنامه هسته‌ای خودبه رایزنی خواهد پرداخت و مسئله توانمندی‌های دفاعی خود را به مذاکره نخواهد گذاشت. در نامه این ۴۳ سناتورهای آمریکایی به آقای اوباما آمده است: «ما در ماه‌های پیش رو تلاش برای تحمیل فشارهای اضافی بر ایران را ادامه خواهیم داد، مگر اینکه این کشور آرمان‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارد و در روابطش با دنیا قدم در راه سازنده نوینی بگذارد.»

پایگاه خبری «بازفید» ساعتی پس از انتشار خبر وال‌استریت‌ژورنال جزئیات بیشتری از این نامه فراهم آورد. مطابق گزارش این پایگاه خبری تمامی سناتورهای جمهوری‌خواه حامی طرح مارک کرک برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران زیر این نامه را امضا کرده‌اند. آقای کرک این طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران را چند ماه پیش با همکاری رابرت منندز که رئیس کمیته روابط خارجی سنا است نوشته بود، اما شورای رهبری مجلس سنا در آن زمان با این استدلال که معرفی آن می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را مختل کند از معرفی آن در مجلس مورد نظر خودداری کرد.

هیچ سناتوری از حزب دموکرات زیر نامه مورد نظر را امضا نکرده است. سناتور میچ مک‌کونل که از چند ماه دیگر رهبری اکثریت کنگره جدید را به عهده خواهد گرفت هم از جمله امضاکنندگان نامه مذکور است. پایگاه بازفید این نامه را نشان‌دهنده مخالفت‌هایی دانسته است که اوباما در سایه سیطره جمهوری‌خواهان بر کنگره با آنها مواجه خواهد شد.

شهر وین پایتخت اتریش از روز سه‌شنبه میزبان دهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای بوده است که هدف آن رسیدن به توافقی نهایی برای حل و فصل اختلافات بین ایران و گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ایران است.
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۰۸:۴۴:۴۴
سردبیر محترم

آخرین دور مذاکرات هسته‌ای در جریان است ، اما به نظر می‌رسد تیم‌ مذاکره کننده و حتی کارشناسان و تحلیلگرن داخلی‌ از چند نکته به عمد یا به سهو غافل مانده‌اند.

۱- ایران تاکید دارد که بزرگترین امتیاز و نتیجه برای ایران باید رفع و لغو همه تحریمها باشد، اما طرف مقابل هر چند به صورت رسمی‌ اذعان نمیکند ولی‌ در واقع شاید پشت درهای بسته با یادآوری وضعیت اقتصادی داخل کشور به تیم‌ مذاکره کنند یادآوری می‌کند بزرگترین امتیاز حاصل همکاری ایران این خواهد بود که دولت آقای روحانی قادر خواهد بود به تثبیت و اداره نیمبند اقتصاد کشور ادامه دهد، به عنوان نمونه واقعاً اگر توافق ژنو صورت نمیگرفت، شانس و امکانی برای دولت نو پای آقای روحانی و کلا برای ایران باقی‌ می‌ماند که بازار ارز را بعد از دو سال التهاب تثبیت کند یا تورم را کاهش دهد و یا سایر مؤلفه‌های اقتصادی را حداقل تثبیت نماید؟!.. حال نیز آنها به همین دلیل امکان ادامه وضعیت کنونی برای اقتصاد ایران را بزرگترین امتیاز برای ایران می‌دانند که متاسفانه به دور از شعار این حقیقت اقتصاد ایران است و فقط تصور کنید که دور دیگری از تحریمها آغاز شود واقعاً در عالم واقعیت دولت میتواند در آنصورت راهی‌ برای تثبیت نرخ ارز و یا تورم یا جلوگیری از کوچک شدن اقتصاد ایران و افزایش بیکاری، فقر اقتصادی و متعاقب آن تزلزل امنیت داخلی‌ و ملی‌ بیابد؟!... حتما پاسخ برخی‌ از دوستان اقتصاد مقاومتی خواهد بود، ولی‌ بدون تعارف اقتصاد مقاومتی اسم دیگری برای اقتصاد بدون نفت است، چند سال است که دنبال اقتصاد بدون نفت هستیم و هرگز موفقیتی نداشتیم؟!... اگر حتی خوشبینانه به توان اجرای اقتصاد مقاومتی نگاه کنیم سالها زمان لازم داریم که آن را اجرا کنیم ولی‌ نیاز ما راه‌حلی است که برای چند ماه بتواند جواب دهد نه چند سال.

۲- اخیرا در کشور و به خصوص در میان محافل منتقد توافق و مذاکرات هسته‌ای تحلیل‌های فراوانی دیده میشود که خلاصه آن این است که دولت اوباما نیاز حیاتی به رسیدن به نتیجه دارد و جالب است که شاهد این تهلیگرن هم سخنان و مقالات افرادی در آمریکا و غرب است!!... واقعاً این اوج ساده انگاری و دور بودن از فضای حقیقی‌ غرب و آمریکا است. دوستان تصور میکنند چون نتیجه این مذاکرات برای ایران بسیار مهم است پس حتما نتیجه آن برای آمریکا و دولت آن و افکار عمومی‌ آمریکا و کشورهای اروپایی نیز بسیار مهم است!.. در واقع خطری که وجود دارد این است که شواهد بسیاری نشان میدهد که اگر سال پیش ممکن بود اوباما به راستی‌ دنبال نتیجه رسیدن مذاکرت باشد ولی‌ رویداد شش ماه اخیر باعث شده که عدم رسیدن به نتیجه و افزایش فشار بیشتر برای دولت اوباما نه تنها گزیه بهتری است بلکه نیاز واقعی‌ او می‌باشد، چرا، فقط به این دلیل ساده که بعد از جریان داعش و سر بریدن آمریکایی‌ها و جریان بی‌ اعتنایی پوتین در مورد اوکراین و سوریه و سرزنش اوباما توسط منتقدین داخلی‌ و خارجی‌ و فشار سنگین جمهوری خواهان هم اکنون اوباما بیش از اینکه نیاز به نشان دادن یک چهره آشتی‌ جویانه و اهل مذاکره داشته باشد، اوباما و حزب دمکرات نیاز به ارائه یک چهره قاطع و محکم دارد که در چند هفته اخیر همه قرأین و شواهد نشان از حرکت اوباما در این مسیر دارد، از طرفی‌ به هر حال در دو سال آینده اوباما نیاز به همکاری کنگره برای بهبود عملکرد خود دارد و هر چند ممکن است که بٔر روی کاغذ اوباما این قدرت را داشته باشد که اکثریت مخالف کنگره را در مورد توافق با ایران دور به زند ولی‌ میدن این یعنی‌ عدم همکاری کنگره با سایر سیاستهای داخلی‌ اوباما که تاثیر به مراتب بیشتری بٔر افکار عمومی‌ و موفقیت اوباما دارد، مانند مورد وزارت علوم در ایران!... طبیعی‌ است که اوباما هرگز حاضر نخواد شد به خاطر ایران سرنوشت حزب دمکرات و منافع حزبی و ملی‌ و ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را با یک توافق خارجی‌ که همه از آن انتقاد دارند عوض کند . بنابر این خطای که بسیار برای کشور خطرناک است این است که همه این تحلیل‌های داخلی‌ و خارجی را که اوباما به هر قیمت دنبال توافق است را به پذیریم ولی‌ در واقع شواهد مانند لحن آمریکایی‌ها در مسقط نشان میدهد که آنها بسیار حتی علاقه دارند که دور دیگری از تحریمها را در پیش بگیرند و مطمئن باشید در آنصورت مذاکرات بعدی نه در مورد میزان غنی سازی بلکه در مورد تعلیق تمام و کامل غنی سازی و از آن بالاتر لیست بلند بالایی‌ از توانایی موشکی تا حقوق بشر و تا تغییر سیاست خارجی ایران در مورد اسرائیل و منطقه خواهد بود.

۳- مساله دیگری که واقعاً در کشور به آن توجه نمی‌شود و اگر میشود جنبه شعاری و روزنامه یی دارد مساله نقش اسرائیل در منطقه، دنیا و پرونده هسته یی است. بیشتر دوستان به اسرائیل و قدرت آن از دید سخت افزاری و نظامی نگاه میکنند، مثلأ چون موشک‌های حماس و حزبالله می‌توانند به قلب اسرائیل برساند پس حتما نقش اسرائیل در دنیا به نفع ما بسیار تضعیف شده، ولی‌ دوستان توجه ندارند که آنچه باعث دوام و تاثیر گذاری اسرائیل شده نه قدرت سخت افزاری بلکه قدرت نرم افزاری آن است که در حمایت محافل طرفدار اسرائیل در تمام کشورهای تاثیر گذر دنیا تبلول یافته. مثلأ تحلیلگرن داخلی‌ می‌گویند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد منافع اروپا و روسیه با آمریکا در ادامه تحریم در تضاد قرار خواهد گرفت و در آنصورت خود به خود تحریمها خواهد شکست، غافل از اینکه اصولا اگر به خاطر اسرائیل و این محافل طرفدار او نبود فرانسه ، روسیه ،آلمان و حتی چینی‌ که همیشه سیاست نسبتا مستقلی از آمریکا داشتند اصولا وارد سیاست تحریم نمیشدند، ولی‌ این محافل کار همکاری و مجبور کردن همه این کشورها در جهت ادامه سیاست ایران ستیزی و تحریم را بٔر عهده دارند . این سیاست اسرائیل و محافل آن از جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ آغاز شد و به صورت استراتژیک ادامه دارد و تحریمها فقط یکی‌ از نمودهای خارجی آن است و همه شوأهد به خصوص بعد از جنگ اخیر غزّه و واقعه اخیر قدس نشان میدهد که نه تنها از فعالیت این محافل علیه ایران کم نخواهد شد بلکه افزایش نیز خواهد یافت و در واقع پیروزی ایران و محافل طرفدار آن در منطقه بهایی دارد که در مورد تحریمها و پرونده هست یی به دنبال اجبار ایران به پرداخت آن هستند. از اینرو تصور اینکه در بلند مدت حتی چین و روسیه از این تحریمها تخطی کنند بسیار خوشبینانه است و اصولا لغو همه تحریمها و عادی شدن روابط ایران با غرب و دنیا تا زمانیکه ایران حداقل مواضعی مانند عربستان یا ترکیه در مورد اسرائیل ناداشته باشد نزدیک به محال است.

۴- البته همانگونه که اشاره شد این تقابل در زمینه هست یی بیسیار ریشه دار تر از چرخیدن چند سانتریفیوژ یا بٔر داشتن چند تحریم است. مساله تحریمها و دلیل ظاهری آن فقط نوک کوه یخی از این برنامه استراتژیک است ولی‌ آنچه خسارت تاکتیکی بیشتری به کشور وارد می‌کند عدم وجود کارشناسان خبره و دنیا دیده در این مورد است. مثلأ وزیر خارجه ایران که نوک خط دفاعی ایران در برابر این سیاست استراتژیک است و متعاقب آن ریاست جمهوری که ایشان به او مشاوره میدهد با ساده انگاری غیر قابل تصوری حل شدن پرونده هسته یی را در ۳ ماه یا حداکثر ۶ ماه عملی‌ می‌دانند و حتی همین حالا هم عمق مطلب را نگرفتند و یا به صلاح کاری نمیدانند که مطرح کنند این نشان میدهد که تا چه اندازه از فقدان افرادی کار بلد و دارای بینش و شناخت در سطح روابط جهانی‌ رنج میبریم، ما جایی‌ قافله را باختیم که با ساده انگاری توافق ژنو را امضا کردیم. توافق ژنو و توقف غنی سازی ۲۰ درصد در برابر توقف گسترش تحریمها لازم بود ولی‌ از بین بردن ذخائر ۲۰ درصد یک اشتباه استراتژیک بود که دست ایران را برای همیشه خالی‌ کرد . فقط ببینید که چرا طرف غربی از بٔر گشت به شرائط پیشین واهمه یی ندارد و در واقع از آن استقبال هم می‌کند، چون مثلأ ایران برای بٔر گرداندن همان ذخائر ۲۰ درصد به یک یا دو سال زمان نیاز دارد ولی‌ طرف غربی برای قطع صادرات نفت ایران و گسترش تحریمها به چند ماه زمان بیشتر نیاز ندارد! در این مسابقه طبیعی‌ است که ایران با از دست دادن ذخائر ۲۰ درصد فرسنگها از طرف غربی عقب است و نتیجه اینکه آنها میدانند که ایران راه چندانی جز تمکین نخواهد داشت.

در آخر ممکن است دوستان انتقاد کنند که خوب این که همه مشکلات و مسائل شد پس راه حل چیست؟.. هر چند برای تبیین راه حل به یک نوشته طولانی‌ دیگر نیاز است ولی‌ به تور خلاصه باید گفت که نیاز اساسی‌ کشور در این شرائط دشوار دوری از شعار و واقع بینی‌ است، همان سیاستی که چین در مواجهه با غرب و واقعیت دنیا بعد از ۳۰ سال آمریکا ستیزی و غرب ستیزی گرفت و از سال ۱۹۸۰ شروع به تغییرات واقعی و از روی شناخت و نه از روی اجبار گرفت و نتیجه آن قدرت امروزی چین در برابر همان آمریکا و غرب است. اساس سیاست چین بٔر این محور بود که به جای بلند پروازی قدرت جهانی‌ بودن هدف خود را قدرت منطقه یی بودن و آرامش در داخل برای بهسازی و توانمند سازی داخلی‌ خود کرد که تا به همین امروز نیز این دکترین پا بٔر جاست و فقط منافع خود را کشورهای مستقیم همسایه و مناطق خود تعریف کرد، یعنی‌ کره شمالی‌، تایوان، هنگ کنگ، دریای چین، سین کیانگ، برمه، تبت و... و از همه خواست به منافع او در این کشورها و مناطق احترام به گذرند و خود را بیهوده در گیر آمریکای جنوبی، خاورمیانه یا آفریقا نکرد و خط قرمز خود را رشد ۸ درصدی ، بیکاری زیر ۵ درصدی و تورم زیر ۳ درصدی قرار داد. ایران نیاز باید در همه زمینه یک باز نگری اساسی‌ داشته باشد تا این مشکلات که کشور را احاطه کرده از مسائل اقتصادی تا مساله محیط زیست و تا مسائل فرهنگی‌ و مسائل خارجی را بتواند مدیریت صحیح کند ولی‌ متاسفانه برخی‌ دوستان تندرو در کشور حاضرند برای حل مسائل بغرنج و عدیده داخلی‌ و خارجی‌ که مثل یک کلاف سر در گم در همه زمینه‌ها به هم تنیده و سالها تلنبار شده همه رهها و سناریوها را حتی بدترین آنها که جنگ مستقیم است را برن، ولی‌ یک راه ساده و عملی‌ که آنهم اعتماد به مردم و اجازه تغییر و تحوّل تدریجی‌ و مثبت مانند چین است را هرگز حاضر به امتحان نیستند نکند دیوار بلند انحصار آنها به نفع ملت و حتی خود آنها ترک بردارد یا کوتاه شود، و این خواهد بود که روزی از این جمود و انکار معضلات و حقائقٔ دست بٔر خواهند دست که قطعاً دیگر خیلی‌ دیر شده . (2499373) (alef-10)
 
ع-ص
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۳۱:۵۴
انتظار میرود مجلس مقتدر ما نیز جواب ملت بزرگ ایران را مطابق بیانات رهبری معزز اانقلاب به توهمات نمایندگان کنگره امریکا ابراز نمایند. انقلابی کو .. بودسرلوحه هر انقلاب ..... انقلابی که می ماند ز دوران یادگار .... انشا الته (2499518) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۳۸:۰۴
هر چند به نظر بنده فرمایشات این دوست عزیز از روی دلسوزی و ایران دوستی است اما به چند نکته توجه ندارند :
1- آیا امروز در دنیای سیاست می توان سیاست منطقه ای را جدای از سیاست بین المللی و جهانی دانست ؟
2- ایشان توجه ندارند که اگر ما در منطقه نیز مشکلی داریم برخی کشورها به نیابت از آمریکا و غرب این مشکلات را بوجود می آورند .
3 - احتمال می دهم ایشان سنشان کم است و تجربیات ما با غرب را در طول 35 سال توجه نکرده اند و اگر به مسایل سیاسی نیز می پردازند بیشتر از روی کتابها سیاست را مطالعه کرده اند نه در میدان .
4-خیلی ها در دوران سازندگی و اصلاحات مدلهای چینی و ملزیایی اقتصاد و سیاست را پیشنهاد کردند و برخی نیز عمل کردند لیکن با توجه به ماهیت سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران این سیاست ها نمی تواند جوابگو باشد . (2499948) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۵۲:۱۲
دوست عزیز
تحلیل جنابعالی بسیار واقع بینانه و کارشناسانه بود
ممنون (2499560) (alef-10)
 
بيرانوند
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۵۹:۴۸
بيشتر تحليلتان به نظرم كاملا درست است .فقط يك قسمتي از آن را كه فرموديد نداشتن كارشناسان خبره وكار بلد است را قبول ندارم .دوست عزيز شما فضا را براي ابراز عقيده فراهم كن تا امثال شما چنان راهكارهاي دقيق ارائه بدهند كه همه متوجه بشوند قحط الرجال نيست.مشكل اينست كه هر كس نظرش را بيان كند به مزدور و جاسوس وهزاران مورد ديگر متهم ميشود . (2499862) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۵۰:۴۸
دوست عزیز قیمت دلار را خود دولت قبل بالا برد نه امریکا و الان هم این دولت بالا نگه داشته. (2499979) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۴:۳۱:۰۳
دوست عزیز تحلیل شما کاملا درست و واقع بینانه و به دور از تعصبات کورکورانه و منطقی است . نمی دانم چرا ما نباید از تجربه های موفق دیگران استفاده کنیم و همه چیز را باصرف هزینه و وقت زیاد با آزمون و خطا امتحان کنیم دنیای امروز دنیای تعامل است قطعا نیاز است برای پریدن از جوی آب چند قدم عقب رفت و بعد پرید امیدوارم تیم هدایت کننده مذاکرات تمام جوانب کار را در نظر بگیرند و مرتکب اشتباه تاریخی که آینده کشور را رقم می زند نشوند . انشاء اله (2500025) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۲۴:۳۸
حرفهای شما کاملا صحیح است.
تنها راه حل نجات ایران و اسلام شیعی این است که تمام نیروههایی که در داخل و خارج ایران هستند و دل در گروه مهر ایران دارند حول یک محتوای بشری جمع گردند و انتخاب آینده ی ایران را به مردم بسپارند.
این نظر من است. (2500108) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۶:۳۰:۱۶
شاید طولانی بود ولی کاملا ارزش خوندن داشت..باید طلا گرفت!!
درود بر شما..کاملا موافقم. (2500187) (alef-13)
 
عمو علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۶:۳۰:۲۵
تفسیر طولانی و نسبتا عمیقی بود . برای اینکه ببینیم آیا می توانیم مانند چین عمل کنیم . یک نکته را فراموش کرده اید . چینی ها قبل از آنکه روال خود را تغییر دهند . به بمب اتم دست یافته . نیروی نظامی آنها چنان قوی بود که . تصور استیلا بر آن کشور برای آمریکا و دیگر استعمار گران نا ممکن بود . آیا برای این تغییر استراتژی . نباید خواسته آمریکا را در نظر بگیریم آنها چه می خواهند و واقعا خوسته آنها برای دست برداشتن از ایران چیست . تسلیم به تمام معنی . مانند عربستان . کویت و قطر و مصر و دیگر کشورها شدن . در این رویارویی از این خواسته خود به هیچ عنوان کوتاه نخواهند آمد . آنها در نا حق خود استوار و پا بر جا . و کسانی مانند شما در حق خود ضعیف . برای بدست آوردن استقلال واقعی یک بار هم که شده در طول تاریخ چند هزار ساله ایران باید استقامت نمود . این استقلال بهایی دارد که باید پرداخت شود . در جنگ ایران و عراق بسیاری در همان سالهای اول پیشنهاد آتش بس می دادند . البته باید اشتباهات توسط مسئولین و کارشناسان گوشزد شود . و البته باید همه راهها و کم هزینه نمودن بررسی شود . (2500188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۹:۱۵:۰۲
حاجی دمت گرم با اینکه مطالب ظولانی را حوصله ندارم بخانم از تحلیلت بشدت کیف کردم (2500340) (alef-13)
 
عباس صادقی نژاد
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۱۵:۳۷
با سلام . اگر روند کار چنین پیش رود و آمریکائی ها و اروپائی بخواهند ایران را اینچنین بایکوت کنند ، از همین حالا بایستی ایران مذاکرات را قطع کند و به کارهای قبلی خود در زمینه انرژی هسته ای ادامه دهد . این آمریکا و اسرائیل و کشورهای اروپائی ای که مردم ایران می بینند ، یک روز دیگه بهانه می گیرند که چرا نقشه کشور شما به شکل گربه هست ، بایستی آن را از این شکل درآورید تا ما تحریم را برداریم . (2499477) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۲۴:۲۳
اصلاً این سناتورها چی هستند که در باره کشور ما تصمیم گیری می کنند (2499494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۱۸:۲۷
وقتی مذاکرات شکست خورد و دور جدید تحریم های همه جانبه آغاز شد میفهمی که اینها کی هستند (2499760) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۳۱:۳۵
سنگ اندازی های دو جناح در ایران و امریکا برای تجزیه و جنگ در ایران. (2499516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۳۳:۱۲
اين آمريكايي ها مگه كي هستند ؟؟؟؟!!!!! كه خودشان بايد بمب اتم و موشك و هزار كوفت و زهر مار داشته باشند و ساير كشور ها تحت سلطه انها باشند (سياست امريكايي ها سياست سگي است ) . بدينگونه كه مثل سگي ميمانند كه پاس ميكند اگر ديد فردي كه در مقابلش است ترسيد و جلو نيامد و برگشت جسور تر شده و شايد براي برخي افراد يك حمله اي هم نه چندان موفق انجام دهد و يا اگر طرف خيلي ضعف از خود نشان داد تكه پاره اش هم بكند اما اگر ديد طرف مقابل نه تنها اعتنايي به پاس كردن نكرد بلكه هيبتي هم به سگ زد و راه خودش را غضب الود ادامه داد كه اينجاست كه دگر پاس نميكند و جاي خودش را ميفهمد و فرار را برقرار ترجيح خواهد داد و اگر هم در حين فرار گه گاهي پاس كرد بخاطر اينست كه اعلام موجوديتي بكند نه اينكه بخواهد ضربه اي به طرف مقابل وارد كند (2499523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۳:۴۸
بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی و علمی جهان هستند (2499674) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۲۲:۱۱
جدای از این همه شعاری که دادید واقعیت این است که آمریکایی ها نه تنها پارس میکنند بلکه ظرف 4 سال گذشته گاز هم میگیرند! نکنه یادت رفته سیلاب تحریمها و افزایش ثانیه ای قیمت ارز در2-3 سال اخیر چه بلایی سر مردم آورد پس لطفا از فراز ابر ها پایین بیایید و شعار زده عمل نکنید (2499765) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۳۵:۰۶
تا وقتی شعار استقلال را داریم واقا را داریم فکر نکنیم نیازی به رفع تحریم ورفاه اقتصادی لازم باشه با غرور وشکم خالی سرمان را بالا میگیریم... (2499533) (alef-10)
 
مککم
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۹:۴۲
نوکر اقا هم هستیم و کسانی که به مملکت از ته دل خدمت میکنن. (2499686) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۴۱:۴۲
اگر همه پای کار بیان و هرکس هرچی داره بزاره وسط این حرف شما قابل تحقق هست اول از همه باید خود مسئولین شروع بکنند و حقوقشن رو به میزان دریافتی یه کارگر ساده پایین بیارند تا بفهمند این قشر چه فشاری رو تحمل میکنند در ضمن باید یه فکر اساسی به حال پدیده بچه پولداری بشه وگرنه این گونه رفتار ها مقاومت ملی رو درهم میشکنه (2499810) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۴۴:۵۳
واقعا درست است، تنها راه برای بهبود اوضاع ایران تکیه به توان داخلی و روابط اقتصادی با کشور های حتی به ظاهر هم پیمان مثل روسیه و چین به طور گسترده است نه توافق با دشمنان قسم خورده...! ملتی که میخواهد راه امام حسین را ادامه دهد نباید دست به هر ذلتی بزند، "واقعا من به عنوان یک جوان ایرانی مشکلات کشور را در بی تدبیری و دله دزدی برخی میبینم نه در تحریم!" خلاصه زنده باد وطنم... (2499550) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۵۴:۵۶
همین کشور های همپیمان(چین و هند و...) حتی حاضر نبودند پول فروش نفت ایران رو بهمون برگردونند ظرف این چند سال هم تا تونستند جنس های بنجلشون رو روانه کشور ما کردند (2499843) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۲۶:۴۹
...بايد اين نظر را با طلا نوشت... اما كو كسي كه اين نظر با بخواند. آيا مسئولين اين نظر را مي‌خوانند؟ آيا از اتفاقات گذشته و اخير درس عبرت مي‌گيرند؟ يا تنها زورشان به مردم فقير و كارگان ساده و ... ميرسد؟؟؟!!!
(لطفا در سايت درج نماييد. ضمنا بخاطر اطلاع رساني و بيان حرف دل مردم هميشه در صحنه كشور عزيزمان ايران اسلامي بسيار متشكرم ) (2500113) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۵۴:۳۸
بخدا ادم می سوزه ی بار کارتما م کنیم پدر همه سناتورها را وغیر از بین ببریم (2499562) (alef-10)
 
یک ایرانی مسلمان
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۷:۵۰
البته ما در میان همه کشورها زندگی می کنیم جدا از آنها نیستیم و این یک حقیقت است آما ما قبلا" ثابت کرده بودیم که مستقلیم یعنی اسقلال ، آزادی ،جمهوری اسلامی متاسفانه عملکرد مسئولین ما که ناشی از دست کم گرفتن دشمن یا افراط و تفریط در برخورد با دشمن بود باعث پر روشدن دشمنان شد بقول دوستانی که نظر دادند ما از تشر آنها نباید بترسیم ما که به دنیا اعلام کردیم اهل مذاکره و توافق هستیم اکثر کشور ها هم فهمیدند همین کار کار بزرگی بود با اینکه خیلی از خود گذشتگی بخرج دادیم دیگه جای تردید باقی نمانده جلوی ضرر را هرچه زود تر بگیریم منفعت است همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند فرصت های اقتصادی را به نیروی داخلی واگذار کنیم و به دست های توانمند ایرانی باور و یقین داشته باشیم خود دشمن اعتراف می کند که ایران، کشور ثروت مندی است چرا ما باور نکنیم یا علی مدد از یکجا شروع کنیم به ساختن ، خداوند همه دشمنان ایران اسلامی را نابود فرماید انشاء الله (2499973) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۱:۲۴:۵۲
برادر محترم تجزیه و تحلیل شما را از روند مزاکرات قبول دارم ولی خاطر نشان میسازد ما هر چه در مقابل زیاده خواهیهای انها کوتاه بیاییم و نرمش نشان دهیم در وافع توقعاتشان را بالا خواهیم برد . واصح و مبرهن است انها برنامه دارند و از روی ان طرحهای خود را اجرا می نمایند حالا ما در جریان واقعی جلسات انها نیستیم تا وضغیت ونتایج اش را مورد ارزیابی قرار بدهیم واما انچه نشان می دهد به خاطر اسرائیل کاری انجام نخواهند داد تا به مصلحت طرفین باشد بنابراین باتوجه به روند مزاکرات و زیاده خواهیهای امریکاییها ودر نظر گرفتن منافع اسرائلیها بعید است قضیه خاتمه یابد ما در هر حل هوشیاری خود را نباید از دست بدهیم تا در گذر زمان تاریخ دوباره برایمان تکرار شود. (2499616) (alef-13)
 
قادر
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۹:۵۳
... خوردند كه ميگويند توان موشكي را مورد مذاكره قرار دهند. مذاكره در مورد
توان موشكي يعني مذاكره در مورد تسليم كشور. (2499687) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۱۱:۱۵
آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و ما پیرو خط رهبری هستیم (2499745) (alef-13)
 
مهمان
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۱۷:۲۳
اگر داخل کشور را مدیریت کرده و درست کنیم خارج کشور هیچ غلطی نمی کنند. (2499758) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۳۴:۱۳
تحلیل کامنت اول واقع بینانه بود وبدور از هر سیاسی بازی .خوشم امد.امیدوارم فقط به منافع ملی نه جناحی فکر کنند.وتندروها نیز سواستفاده نکنند (2499788) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۳۷:۵۳
سلام ، خسته نباشید انصافا اولین باراست که تحلیلی تا این حد نزدیک به نظرات خودم مشاهده میکنم (بیش از 90 درصد) البته بجز چند غلط املایی کوچک ! فقط به چند نکته برای تکمیل و یا تاکید اشاره میکنم : 1- برخی آقایان که متاسفانه تصمیم گیرنده هم هستند کمترین اطلاعاتی از مسایل دیپلماسی در سطح بین الملل و سیاسی در مقیاس جهانی ندارند . 2- گروهی دیگر که جایشان همیشه گرم بوده و اتفاقا باز هم از ساده ترین مفاهیم اقتصاد بی بهره اند ، دم از بی تاثیری تمدید تحریمها برمیآورند و حتی برخی از ایشان تمدید تحریم ها را "افتخار ملی " قلمداد میکنند 3- واقعا برای شخص بنده از همان روز اول مذاکرات ( سالها قبل ) کاملا مبرهن بود که قدرتهای جهانی هرگز نخواهند گذاشت که ایران غنی سازی هسته یی داشته باشد( حتی یه مثقال ! ) چون غربیها میدانند که این کار همانند تولید چاقوی بی دسته است ، والان هم کاملا آشکار است که نخواهند گذاشت آب خوش از گلویمان پایین رود مگر آنکه " اشتباه کردیم نامه " را امضاء کنیم ( که بعید هم نیست ! ) 4- همانگونه که نگارنده فوق فرمودند متاسفانه بدلیل عدم تسلط و آگاهی مدیران ارشد به مسائل ، از 16 ماه پیش قول لغو کامل تحریمها را طی 6 ماه داده بودند !
در پایان یادآور میشوم متاسفانه ما خودمان پاشنه آشیلمان " یعنی تحریمها " را برای غربیها آشکار کردیم و یقین دارم حتی پس از پذیرفتن شرایط دلخواه غربیها در مذاکرات هسته ای ، سناریوهای بعدی ایشان ( توان رزمی ایران ، حقوق بشر در ایران و . . . ) در راه خواهد بود ، مگر آنکه در سیاستهای راهبردی خود تجدید نظر نماییم . آیا امکان دارد ؟! (2499797) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۴۶:۵۴
سناتور ها خیلی خیلی غلط زیادی کردن. (2499823) (alef-13)
 
نبي
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۱۰:۰۶
اونا خيلي اشتباه ميكنند براي ما و كشور عزيزمان تصميم ميگيرند. من نمي دونم اونا خودشون چرا بايد همه چي داشته باشند و ما نه! (2499894) (alef-13)
 
ف م
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۱۰:۳۶
سلام
بسیار تحلیل تیزبینانه و دقیقی بود.
به امید آن روزی که مردم عزیز ایران بتواندد که منافع خود و کشورشان را هرچه بهتر تشخیص دهند و از احساسات به دور باشند (2499897) (alef-13)
 
رنجبر
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۳۳:۱۰
با سلام یا تا به این حد از مذاکرات مورد توافق قرار بگیرد وتحریم ها یی که در اثر شک وتردید ایجاد شده بود رفع شود ویا اگر امریکا کثیر الشک است .این به خودشان مربوط است وما با در نظر گرفتن نیاز مان هر نوع تولید اتمی را دنبال کنیم .ما دنیا را در مدت مذاکرات وقبل ان به راستی ازمایی دو طرفه دعوت کردیم ولی متاسفانه فقط صداقت از سوی ایران بود .ما نمیتوانیم به انها با قسم وایه بگوییم که نیت بد نداریم پس باید از اتلاف وقت وهزینه وتوقف برنامه های کشور جلوگیری کنیم وسوئ نیت دشمنان را ناکام بگذاریم وبه انها التیماتوم بدهیم که یا توافق ورفع تحریم ها ودوستی ویا ما دیگر به مذاکرات وقت تلف کن باز نخواهیم گشت .ودلیلی هم برای رفع توهمات دشمنان نداریم .بگذارید انها در توهمات خودشان بمانند .اگر انها برای ملت ما تعیین تکلیف میکنند که چه چیزی داشته باشید ویا نداشته باشید .برای خود انها چه مرجعی حدود تعیین میکند .پس قانون زور وقلدری حاکم است ونه منطق .باید ما به قدرت باز دارندگی مجهز شویم .زنده باد رهبر بزرگ وعالم ما حضرت امام خامنه ای . (2499939) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۲:۳۴
تثبیت ارز عملکرد روحانی نیست مگر چه کار کرده که ارز تثبیت بشود ارز به علت اشباع افزایش درقیمت باقی مانده
هرچیزی درتوان خرید تقاضا کننده الان خانه های خالی میلیاردی درتهران چند درصد ازتهرانیها می توانند بخرند (2499957) (alef-13)
 
ميلاد
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۵۴:۰۶
بگذاريد در خيال خام خود باشند............ (2499984) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.