توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 83560
غزال‌هاي عربي در پارك پرديسان رها شدند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۸
قطري‌ها پس از ماه‌ها انتظار مسئولان محيط زيست، سرانجام امروز غزال‌هاي عربي را در پارك پرديسان رها كردند.

به گزارش فارس، قطري‌ها به وعده‌ خود عمل كردند و امروز 2 رأس اوريكس يا "غزال عربي‌ " را به سازمان محيط زيست تحويل دادند. اين در حالي است كه سال گذشته سازمان محيط زيست 2 رأس آهوي ايراني را به كشور قطر اهدا كرد.

2 رأس غزال عربي كه يكي نر و ديگري ماده است، امروز با حضور المعاضدي وزير محيط زيست قصر و محمدي‌زاده رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در منطقه فنس‌كش‌شده در پارك پرديسان رها شدند.

محمد جواد محمدي‌زاده پس از انجام رهاسازي 2 غرال سفيد عربي در منطقه فنس‌كشي شده داخل پارك پرديسان، در اين زمينه گفت: با توجه به توافق‌نامه‌اي كه با وزير محيط زيست كشور قطر داشتيم، قرار بر اين شد كه در حوزه تنوع زيستي همكاري‌هايي در اين زمينه داشته باشيم.

وي با اشاره به اهداي 2 رأس آهوي ايراني به كشور قطر گفت: در قبال آن گونه غزال عربي يا اوريكس كه در سطح دنيا در خطر انقراض است از كشور قطر به ايران منتقل شد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين‌كه گونه غزال عربي (اوريكس) در كشورهايي از جمله فلسطين، عربستان و قطر وجود دارد، تصريح كرد: در سراسر دنيا زير 1000 رأس اوريكس وجود دارد و از نظر زيبايي بسيار حائز اهميت است.

وي با اشاره به اين‌كه اين گونه غير بومي براي تكثير و تحقيقات وارد ايران شده است،‌ اظهار داشت: قرار است مطالعات ژنتيكي و تحقيقاتي و انجام عمليات DNA بر روي اين گونه‌ها صورت گيرد. اگرچه اين گونه بومي نيست اما از لحاظ انجام تحقيقات ژنتيكي براي ما بسيار حائز اهميت است.

معاون رئيس جمهور در ادامه بيان كرد:از نظر اقليمي نيز شرايط مساعدي در كشور ما وجود دارد.

وي با اشاره به اين‌كه در بازي‌هاي قطر در چند سال پيش،‌نماد بازي‌ها بوده است،‌ تأكيد كرد: همكاري‌هاي خوبي بين 2 كشور ايران و قطر، صورت گرفته و در ارتباط با مشكل گرد و غبارها و توسعه گياهان و مزارع گلخانه اي و پروش گونه هاي پرنده‌هاي كمياب فعاليت‌هاي در آينده شكل خواهد گرفت.

وي در ادامه با بيان اين‌كه موضوع گونه‌هاي در معرض خطر انقراض مي‌تواند از جمله محورهاي همكاري 2 كشور در آينده باشد، متذكر شد: اين امر به مطالعات و تحقيقات بيشتر بين 2 كشور كمك مي‌‌كند.

محمدي‌زاده با بيان اين جمله مبني بر اين‌كه اين اقدام قطر ثابت كرد كه اين كشور نيز به تعهد خودشان كاملاً‌ مقيد است، گفت: مطالعات ژنتيكي وسيعي در اين زمينه صورت گرفته و نتيجه آن براي سازمان محيط زيست ارسال شده و تشريفات گمركي و انجام واكسيناسيون نيز صورت گرفته است.

معاون رئيس جمهور با اشاره به اين كه بين 2 ملت ايران و قطر كه روابط استراتژيكي در حوزه‌هاي مختلف وجود دارد، گفت: علت اصلي اين اقدام وزير محيط زيست قطر نتيجه توجه دولت قطر و رئيس جمهور كشورمان به مسئله محيط زيست و گسترش روابط 2 كشور است.

وي درباره گرد و غبار نيز گفت: درحال حاضر نماينده كشورهاي سوريه قطر ايران و تركيه شروع كردند مذاكرات و جلسات 5 جانبه فردا در تهران برگزار مي‌شود.

محمدي‌زاده اعلام كرد: طرح تثبيت شن‌هاي روان در قطر را به زودي اجرا مي‌ كنيم كه البته هزينه آن را خودشان پرداخت مي‌كنند.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين‌كه همچنين در زمينه پايش آلايندگي‌ در حوزه دريا و خليج فارس مطالعاتي را با كشور قطر آغاز كرده‌ايم، تصريح كرد: وزير قطر از موزه تنوع زيستي محيط زيست نيز بازديد كرده و قرار است در دوحه نيز موزه تنوع زيستي را ايجاد كنيم.

وي با اشاره به بازديد از وضعيت غزال‌هاي عربي در كشور سوريه، گفت: شرايط اقليمي در سوريه شبيه شرايط آب و هوايي اين‌جا است اما ترجيح مي‌دهيم با توجه به شرايط اقليمي كشور قطر به هرمزگان منتقل كنيم.

معاون رئيس‌جمهور با تأكيد براين‌كه به لحاظ اقليمي فضاي استان‌هاي هرمزگان وبوشهر براي غزال‌هاي عربي مناسب است، گفت: اين گونه غير بومي است و مناطق مختلفي را تحت بررسي داريم كه از جمله مي‌توان به منطقه هندورابي در خليج فارس و جزيره قشم اشاره كرد.

وي با بيان اين‌كه آن چيزي كه اهميت دارد مطالعات ژنتيكي است، گفت: وزير محيط زيست قطر 85 درصد اطلاعات ژنتيكي را به ما داده‌ و 15 درصد ديگر نيز به گفته وزير قطر در آينده ارسال مي‌شود.

محمدي‌زاده با اشاره به شاخ‌هاي بلند و سيخ غزال‌هاي عربي، گفت: اين گونه جذابيت زيادي دارد و با وجود وزن 120 كيلويي بسيار چابك و دلاور است و مدت‌ها مي‌تواند با بي‌آبي و بي غذايي زندگي كند.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تأكيد بر اين‌كه اين گونه خيلي سريع قابل تكثير است، تصريح كرد: اگر در فضاي كنترل شده باشد در مدت محدودي تكثير مي‌شود؛ هرچند رويكرد تكثير هم داريم اما امر تحقيقات براي ما مهم‌تر است.

به گفته محمدي‌‌زاده فضاي مورد نظر در پارك پرديسان 600 متر وسعت دارد و ‌عمليات انتقال زيرنظر دام‌پزشكي صورت گرفته است.

"المعاضدي " وزير قطر نيز در رابطه با رهاسازي غزال‌هاي عربي در پارك پرديسان اظهار داشت: هر اتفاقي كه رخ داده است در چارچوب تفاهم‌نامه‌اي است كه بين 2 كشور به امضا رسيده است.

وي در ادامه بيان كرد: اميدواريم در كشت نباتات و كشت‌هاي گلخانه‌اي ارتباطات افزايش يابد.

وزير قطر بيان كرد: موافقت‌نامه‌هاي زيادي در زمينه محيط زيست با كشور ايران خواهيم داشت و هدف ما فعال كردن اين موافقت نامه‌هاست. ضمن اين‌كه در مذاكرات به توافق‌هاي خوبي رسيده‌ايم و تيم عملياتي ما كه در آينده به ايران خواهد آمد و به اين مسائل بيشتر مي‌پردازند.

وي گفت: اين نهايت همكاري نيست بلكه آغاز همكاري بين 2 كشور است و ادامه خواهد داشت.

وزير محيط زيست قطر در پاسخ به اين پرسش خبرنگار فارس مبني بر اين‌كه تيم كارشناسان قطري چه زماني وارد ايران مي‌شوند؟ گفت: گروهي ازكارشناسان در اجلاس گرد و غبار شركت كرده‌اند و تيم بعدي در آينده نزديك به ايران خواهد آمد.

المعاضدي همچنين درباه وضعيت آهوي ايراني به خبرنگار فارس تأكيد كرد: آهوهاي ايراني سالم هستند و وضعيت خوبي دارند و شهروندان قطري از آهوها بازديد مي‌كنند و اميدواريم سال آينده خبر زايمان اين آهوها را به شما بدهيم.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.