نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250106
با توافق هسته‌ای معجزه‌ای در اقتصاد رخ نمی‌دهد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸
«با توافق هسته‌ای معجزه‌ای در اقتصاد رخ نمی‌دهد و اگر کسانی درون دولت چنین تصور خامی دارند باید اصلاح شود.»

این مطلب را فرشاد مومنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبایی عنوان کرد. وی در مصاحبه با ایلنا و در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به برخی از صحبت‌ها و تبلیغات، با توافق احتمالی معجزه‌ای در اقتصاد رخ می‌دهد، گفت: این نوع برخورد و تحلیل را خطرناک و مشکوک ارزیابی می‌کنم. ما باید بدانیم تا زمانی که بلوغ فکری و اصلاح نظام‌ و سیاست‌های ضدتولیدی وجود نداشته باشد، هیچ معجزه‌ای در اقتصاد در کار نخواهد بود. لذا اولویت نخست ما، اصلاح نظام‌های ساختاری است نه فکر کردن به اینکه توافق هسته‌ای همه مشکلات را حل می‌کند.

وی ادامه داد: کسانی که این تصورات، تفکرات و خیالات خام را دارند، چقدر خوب است به تاریخ اقتصادی ایران در سال‌های ۱۳۵۲ تا ۵۶ مراجعه کنند. در آن برهه زمانی دولت وقت ایران در قله در هم‌تنیدگی منافع با قدرت‌های بزرگ قرار داشت اما بخاطر اشتباهات فاحش سیاسی که مرتکب شد، علاوه بر حمایت‌های همه‌جانبه سقوط کرد.

این اقتصاددان اصلاح‌طلب تصریح کرد: اگر دولتی واقعا توسعه‌گرا باشد، باید علیه این توهم، روشنگری انجام دهد و اگر خدایی ناکرده در درون دولت کسانی هستند که چنین تصور خامی دارند، در جهت اصلاح آن باید اقدام شود.
از سوی دیگر یک عضو مرکزیت حزب کارگزاران گفت: مسائل اقتصادی با توافق هسته‌ای حل نمی‌شود.

سعید لیلاز در مصاحبه با ایسکانیوز اظهار داشت: ما ناگزیر به توافق نیستیم چراکه به‌طور کلی تحریم‌های بعد از انقلاب نه تعیین کننده بوده‌اند و نه بازدارنده. عدم توافق، یکباره ایران را در معرض بحران اقتصادی و دیگر مسایل قرار نمی‌دهد و توافق هسته‌ای نیز ایران را گلستان نمی‌کند.
وی ادامه می‌دهد: بزرگنمایی درمورد آثار مثبت و منفی توافق هسته‌ای جایز نیست. البته شاید اگر این توافق حاصل نشود یک نوع سرخوردگی در جامعه به وجود آید و از محبوبیت دولت کاسته شود اما این سرخوردگی زودگذر است و تأثیری آنچنانی در ساختارهای اقتصاد، اجتماعی و حتی سیاسی نخواهد داشت.

عضو کارگزاران گفت: توافق هسته‌ای تنها شتاب ۱۰ درصدی خواهد داد به روند بازسازی. من گفتم و بازهم می‌گویم توافق هسته‌ای بهتر از عدم توافق است اما این بدان معنا نیست که به هر قیمت به این توافق دست پیدا کنیم. پس عدم توافق بهتر از توافق بد است.
وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها بیشتر از آنکه ضرر داشته باشند مزایا داشته‌اند. با بسته شدن درهای جهانی، ایران در زمینه تولید موفقیت‌های بسیاری داشته، اشتغالزایی افزایش پیدا کرده و روحیه همبستگی در مردم تقویت شده است.

لیلاز تأکید می‌کند: اگر توافق صورت نگرفت اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نخواهد داد و انضباط مالی و داشتن برنامه می‌تواند بسیاری از گره‌های اقتصادی را باز کند. این را هم باید بگویم اینکه با توافق تمامی مسایل حل می‌شود و روابط ایران و غرب دوستانه می‌شود یک توهم بزرگ است.

منبع: کیهان
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۱۲:۵۶
احتمالا این اقتصاد دان گرامی در چند دهه قبل سیر می کنند!! ایشان اواخر دوره دولت قبل را هم فراموش کرده اند که کشور در تامین دارو هم با مشکل زیاد مواجه شده بود. وقتی که تعاملات بانکی تعطیل شود ایشان با چه معجزه ای می خواهند مبادلات بین المللی را انجام دهند! مبادله کالا با کالا؟؟ وقتی کشتی های ما بیمه نباشند چگونه می توانند نفت ببرند و ... البته هیچ کس هم نگفته با یک توافق ایران گلستان می شود، ولی این نوع بیان کردن موضوع در حقیقت پاک کردن جنبه های مثبت دیگر است، مثل این که کسی بگوید "درس خوانده ها بیکارند من چرا درس بخوانم" که نوعی مغلطه محسوب می شود. حالا هم چون توافق گلستان ایجاد نمی کند خوب ما هم توافق بکنیم یا نکنیم مهم نیست فقط وقتی توافق ارزش دارد که فردای آن ایران گلستان شود، این نوع توافق هم مثل گل نی و بادمجان بم احیانا هرگز رخ نخواهد داد! (2506572) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۵۷:۰۰
هر چه که باشد برای شاخص حبابی بورس احمدی نژادی که خوب است.
تحریم و بحران داشتیم، شاخص حباب داشت.
حالا رکود است و صنعت راکد، باز حباب بورس داریم.
فردا تحریم ها از بین بروند، لابد باز حباب شاخص خواهیم داشت.
من نتوانستم منطق توجیهی مدیران احمدی نژاد در بورس را بفهمم. (2506723) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۱۷:۲۳
درسته اتفاقی نمیافته ولی با عدم توافق وضعیت بد بدتر و بدتر خواهد شد .........البته برای یک عده بد نیست مثل اینکه (2506589) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۲۱:۳۹
این لیلاز از وضعیت اقتصادی مردم خبر داره؟؟ یا شکمش سیره سیره؟؟ (2506599) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۲۳:۳۴
این رویکرد همه یا هیچ به نوعی رویه غلط در سپهر سیاسی ما و حتی دیگران تبدیل شده است، یعنی انتظار این که همه چیز به یکباره تغییر کند، ما می خواهیم مثلا امریکا به یکباره همه بدی ها را کنار گذاشته و باب میل ما شود، آنها می خواهند ایران چنین کاری کند، تندرو های این طرف می خواهند در مذاکره ما فقط ارشاد کنیم و هیچ امتیازی ندهیم، تندروهای آن طرف می خواهند ما صرفا به خاطر زور و نفوذ آنها هر چه گفتند بپذیریم و .. این خواست موجب قفل شدن مسیر و عدم تحرک می شود چون در نهایت هیچ تغییری به یکباره رخ نمی دهد. تغییرات آهسته و تدریجی هستند همانطور که درمان یک بیماری پیشرفته هم تدریجی است. طبیعی است که با توافق حتی با عادی شدن شرایط همه چیز حل نمی شود چرا که الان کشورهای زیادی هستند که با توجه مدیریت و شرایط خود هم دارای اقتصاد مناسب هستند و هم اقتصاد بد ولی یکی از جنبه های بسیار مهم که می تواند زمینه اقتصاد خوب را فراهم کند ارتباطات بین المللی است. انکار این نکته هم توهمی بزرگ است، این که ما مرزها را ببندیم و خودمان بتوانیم با دنیای کنونی جلو برویم. (2506605) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۲۸:۵۸
با سلام بنده به برخي از جملات انتقاد دارم اميدوارم كه سانسور نكنيد
«با توافق هسته‌ای معجزه‌ای در اقتصاد رخ نمی‌دهد و اگر کسانی درون دولت چنین تصور خامی دارند باید اصلاح شود.»
اتفاقا معجزه رخ ميدهد چون تصميماتي به اين اهميت لاجرم بايستي بازخوردهايي با اهميت داشته باشد و اگر اين توافقات تاثير چنداني در اقتصاد ما نداشت حتما گروه مذاكره كننده ما نيازي به حضور در جلسات نميديد . اما اين كه اقتصاد ما اساسا داراي مشكلات زيادي است و روح و روان درستي ندارد هم يك واقعيت است يعني با رفع مشكلات تحريم تازه به اين نكته ميرسيم كه اين اقتصاد نياز به بازنگري و اصلاح دارد .

"وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها بیشتر از آنکه ضرر داشته باشند مزایا داشته‌اند. با بسته شدن درهای جهانی، ایران در زمینه تولید موفقیت‌های بسیاری داشته، اشتغالزایی افزایش پیدا کرده و روحیه همبستگی در مردم تقویت شده است"

اگر تحريمها مزيت نيز داشته است پس ضرورت حضور كارشناسان و نمايندگان ايران در اين نشستها چيست ؟ توجه داشته باشيد كه حضرت آقا نيز از گروه مذاكره كننده حمايت فرموده است با توجه به جمله اين كارشناس محترم كليه كساني كه در مذاكرات بطور مستقيم و غير مستقيم دخيل هستند آگاهي و اشراف نسبت به مسئله نداشته و فقط براي تفريح در مذاكرات شركت نموده اند . اين كارشناس محترم بايد بداند كه براي داشتن اقتصاد بايد روابط خوبي با بازارهاي مصرفي داشت بايد بتوان جنس فروخت و پول گرفت و بايد بتوانيم جنس بخريم و پول بپردازيم حال با بسته بودن درهاي جهاني بقول ايشان كداميك از مناسبات نامبرده اصولا اجرايي ميشود ؟ با داشتن ارتباط با يك يا دو كشور بزرگ نميتوان تصور كرد كه داراي اقتصاد قوي يا اصولا اقتصاد هستيم . نكته ديگر اينكه ايران در كدام زمينه اقتصادي موفقيت هاي بزرگي داشته است ؟ و كدام اشتغال زايي افزايش پيدا كرده ؟ميدانيم كه ايران در زمينه نظامي همواره موفقيت داشته و عقب ماندگي خاصي ندارد اما همه زندگي مسائل نظامي نيست و اقتصاد هم بايستي وجود داشته باشد . گيرم كه ما موشكهاي قاره پيما نيز داشته باشيم و يا سلاحهاي بسيار پيشرفته اما اينها اشتغال زايي نميكنند . جامعه آماري اين كارشناس محترم احتمالا مابين همكاران خود در حزب كارگزاران بوده كه داراي چندين پست و مسئوليت گوناگون دولتي و خصوصي هستند و از اين منظر اشتغال زايي را در حد بالا مشاهده ميفرمايند . در نهايت اينكه برخلاف ديگر كشورها اين كشور داري يك سيستم ناظر قوي بنام رهبري ميباشد كه به تمام جزئيات اين وقايع اشراف داشته و صلاح ايران و ايراني را بدور از مسائل حزبي نگاه ميكنند پس نگراني خاصي نداشته باشيد و توكل به خدا كنيد. (2506616) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۳۴:۳۰
چطوریه که با عدم توافق انواع بلا سر اقتصاد میاد ولی با توافق کردن معجزه نمی یاد!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2506634) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۵۴:۴۷
رخ می دهد دست واسطه از اجناس بین المللی کوتاه می شود. وقتی من بتوانم یک لپ تاپ را از سازنده اصلیش در آمریکا بخرم و با کارتم پول بپردازم این معجزه نیست؟


وقتی بتوان دستگاههای تولیدیم را در ای بی د آمازون بگذارم و جامعه میلیاردی بازار پیدا کنم این معجزه نیست. (2506713) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۵۶:۳۰
آقای عزیز.صنعت ایران به شدت به مبادلات تجاری با جهان نیاز دارد !! نمیتونیم از جهان برای همیشه دور بمانیم.متاسفانه خبر بد این است که هیچ مهندسی ساکن صنعت با شما موافق نیست!! (2506720) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۳:۰۵:۵۹
آیا با عدم توافق معجزه اتفاق می افتد؟چه می شود؟
لطفا" این را هم توضیح دهید.البته در وضعیت مردم عادی نه بالایی ها. (2506759) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۳:۱۵:۱۶
راه درآمد یک عده کاسب تحریم بسته می شود (2506794) (alef-10)
 
sadegh
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۷:۴۳:۰۴
در تعجب هستم این کاربرن بیشتر از یک استاد میدانند واقعا برای ان دانشگاه و دانش اموختگان این استاد متاسف هستم سخنان قبلیشان هم شنییدم واقعا که (2507710) (alef-10)