نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253103
وجه مشترک 16 آذرهای هرسال؛
دموکراسی خوب است اگر حرف، حرف ما باشد!
نعیمه موحد، 27 آذر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۸
نگاهی دقیق به آنچه رسانه ها آن را «حواشی» ۱۶آذر می نامند، نشان می دهد که اینها نه حواشی بلکه اصل مراسم های روز دانشجو هستند و از آن روزی که ۱۶ آذر از ماهیت حادثه خودش درسال ۱۳۳۲ فاصله گرفت و به روزهایی رسید که بسیاری از دانشجویان بزرگترین دانشگاه ایران نمی دانند که خیابان روبه روی دانشگاهشان به چه دلیل ۱۶ آذر نامگذاری شده، این روز مساوی شده با ذهنیت تقابل دوجناح سیاسی در دانشگاه و شعارهای زنده باد و مرده باد و حیا کن و رهاکن!

تا اینجای کار اگر آرمانگرایی و توقع پرداختن به اصل رقم خوردن روز دانشجو را کنار بگذاریم چندان هم بدنیست. اما ماجرا آنجایی بد می شود که یک طیف در دانشگاه همیشه و با حضور هر سخنران و مدعوی از همه چیز طلبکار می شود.

مراسمات سخنرانان جنجالی همیشه با به هم خوردن نظم جلسه و در برخی موارد تعطیل شدن آن همراه است و انگار دراین بین برای بعضی از دانشجوها فرقی هم نمی کند که چه کسی مدعو باشد، می خواهد خاتمی باشد که او را هو کنند یا احمدی نژاد که عکسش را بسوزانند. فرقی نمی کند چون در رسانه هایشان اعتراض دانشجویان طیف مقابل به سخنرانی علی مطهری در دانشگاه یزد را «اخلال گری از پیش تعیین شده عده ای بسیجی و اقدامی علیه نظم سخنرانی» و اتفاقات رخ داده در سخنرانی حسین شریعتمداری در دانشگاه تهران توسط طیف خودشان را «خروش دانشجویان معترض با سر دادن شجاعانه ی شعارهای سبز» می خوانند و این وسط هرکس اعتراض کند ضد دموکراسی، ضد آزادی بیان و ضد حقوق دانشجوست.

هر چیزی در صورت تکرار نهادینه می شود و در بوق کردن دموکراسی خودخواسته هم فضایی را به وجود آورده که کوچکترین اعتراضی به یک سبک رفتاری، ابتدا با پرخاش و تندی و بعد با مظلوم نمایی و انگ سرکوب عقیده و سلب آزادی بیان مواجه می شود.

جدای از فضای احساسی دانشگاه که خود معضلی گریبانگیر دانشجوهاست و عده ای بسیاری فقط درگیر همین فضای احساسی بدون عقیده و آرمان مشخص سیاسی هستند، گاهی فضا به قدری متشنج می شود که برای مخاطب فهم اینکه کدام طیف فکری دانشجو همیشه در به هم ریختن نظم جلسات دست دارد سخت می شود؟ تا جایی که حتی خبرگزاری رسمی دانشگاه آزاد هم با اطمینان به منبعی ناموثق و حتما با فرض اینکه چون فائزه هاشمی سخنران بوده است پس مخالفین و معترضین هم مشخص هستند، خبری دروغ را انتشار می دهد و بعدها در عذرخواهی رسمی خود گروه اذعان می کندکه گروه متهم شده درحال تلاش برای کنترل اوضاع بوده است.

اگر فضا، فضای آزادی بیان است و مخالف باید بشیند و گوش دهد و مودبانه نقد کند، و حتی اگر فرض را براین بگیریم که سخنان یک نفر چیزی جز باطل و دروغ وتهمت نبود، مگر چیزی جز ارائه چندین سند و مدرک اتفاق افتاده بود که می شد با همان ژست دموکراسی مورد ادعا، دروغ بودنش را بررسی و مورد سوال و جواب قرار داد؟ پس فریاد « مرگ بردروغگو» و هو کردن و پریدن میان حرف سخنران در فضای علمی و به اصطلاح روشنفکری دانشگاه چه می گوید؟!

واگر فضا، فضای آزادی بیان است ومخالف باید بیاید حرف بزند و مودبانه نقد بشوند پس لغو سخنرانی های حسین شریعتمداری در دانشگاه امیرکبیر، سید عزت الله ضرغامی در دانشگاه امیرکبیر، پیام فضلی نژاد دردانشگاه اصفهان، حمید رسایی در دانشگاه صنعتی قم، سیدمحمود نبویان در دانشگاه آزاد اراک و سید محمدرضا میرتاج‌الدینی در دانشگاه تبریز را درکدام بند از این اصول مدعایی باید گنجاند؟

شاید طبق گفته وزیر علوم باید بپذیریم درخواست هیچ کدام ازاین افراد در دانشگاه به تصویب نرسیده بود و از قضا همگی هم در همان روز یا یک روز قبل متوجه شده اند که سخنرانیشان لغو می شود!

با مراجعه به آنچه در ۱۶آذرهای هرسال می گذرد این نکته از بطن شعارها و دست نوشته ها و... قابل اثبات است که در اکثر قریب به اتفاق جلساتی که نظم آنها به هم خورده ویا به تشنج کشیده شده است پای طیفی از دانشجویان در میان بوده که برای نشان دادن خواسته های خود راهی جز هو کردن، تمسخر، شعارهای نامرتبط و به هم زدن رشته کلام سخنران نمی شناسند و این ویژگی ها به قدری با آنان یکی شده که اگر فرد غیرمطلعی همان دم از در سالن سخنرانی وارد شود به راحتی تشخیص می دهد که کدام گروه درحال اعتراض است.

تقابل و مباحثه واقعی و عاقلانه ومنطقی طیف های فکری دانشجویی میتواند فضای دانشگاه را از رکود حال حاضر نجات دهد و این سعه صدر هر دو گروه را می طلبد. اگر هرکدام از سخنران و مدعو دیگری ترسید، جلسه را تحریم یا ترک کرد و یا از ابزار قدرتش در دانشگاه بهره برد، به خیال خود برده است اما بزرگترین بازنده روزهای دانشجویی و فعالیت های دانشگاهی خود است.

اگر رهبر انقلاب بحث «کرسی های آزاداندیشی» را مطرح کردند، هدف سخن گفتن و شنیده شدن همه طیف ها بوده که اگر غیر از این بود طرح این موضع فایده ای نداشت و از طرف دیگر روی سخن با همه طیف هاست که از اشتباه مبری نیستند و ممکن است گاهی سخن گفتن مخالفان را برنتابند.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۵۱:۵۳
سخنرانی آقای شریعتمداری در جمع دانشجویان که مخالف و موافق حضور داشتند و تحمل مخالفین توسط ایشان ، می‌تواند برای مسئولین به ويژه آقای رئيس‌جمهور به عنوان یک الگو سرلوحه کار قرار گیرد. (2554385) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۹:۰۴:۵۸
ما به جوانان مان مگر تحمل مخالف ياد داديم؟. چه انتظاري دارد جواني كه در برابر هر نوع مخالفت "مرگ بر " ياد گرفته حالا مخالف را تحمل كند. حالا از هر گروهي مي خواهد باشد. اين جوانان نيستند كه بايد شماتت شوند. اين ما و همچنين أقاي شريعت مداري است كه بايد بخاطر كم كاري شماتت شود. (2554639) (alef-17)
 
یک دانشجو
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۰۷:۵۹:۱۴
اینکه در حضور شریعتمداری مخالف به راحتی صحبت کرد نقض حرف شماست.
به هر مخالفی هم مرگ بر گفته نشده و نمی شود. اگر غیر این بود به نماینده ی مخالفین اجازه ی صحبت داده نمی شد (2555013) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۲:۲۶:۳۴
حرکات افراد تندرو در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گویای همه چیز هست... از شعار مرگ برای هادی غفاری و حمله به ماشین حامل او تا تهدید عوامل برگزاری برنامه به برخورد انقلابی (2561252) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۵۲:۲۴
از بسیج دانشگاه تهران بابت دعوت از جناب آقای شریعتمداری برای بیان حقایق تشکر می‌کنم. زیبایی این حرکت این بود که مخالفین سخنران هم در جلسه حضور داشتند اگرچه به فحاشی پرداختند ولی تحمل شدند. (2554387) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۵۴:۰۳
دولت تا وقتی که جلوی انتقاد را گرفته و منتقدین را تحقیر می‌کند عملا خود را از تصحیح اشتباهات محروم می‌کند مگر اینکه انتقاد را به رسمیت بشناسد و از انگ و تهمت زدن به منتقدین بپرهیزد. (2554388) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۹:۴۴:۱۷
فقط «دولت»؟! (2555713) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۵۴:۲۸
آقای رئیس‌جمهور از یک طرف به خانه شهدا سرکشی می‌کند ولی از طرف دیگر در مجموعه‌های تحت مدیریت ایشان جلوی سخنرانی همسر شهید هسته‌ای در دانشگاه گرفته می‌شود. خوب است رئیس‌جمهور محترم در جهت رفع چنین دوگانگی‌هایی قدم بردارند. (2554390) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۵۴:۵۴
فکر نمی‌کردیم در دولت آقای روحانی آن هم با شعار دولت اعتدال نیروهای منتقد دلسوز کشور متهم به القابی مثل بی‌سواد، بزدل و تازه به دوران رسیده شوند. رئیس دولت گذشته هیچ‌گاه دیده نشد که منتقدین خود و دولت را تحقیر بکند. (2554391) (alef-17)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۵:۱۵:۰۴
دموکراسی میگه رای با اکثریته اکثریت 80 درصدی میتونند هر کاری بکنند . اون 20 درصد هم تلاش کنند نظرات را جلب کنند تا مجال صحبت کردن داشته باشند . پس در نتیجه بر طبق آمارهای مستند اصولگراها در اقلیت هستند در دانشگاهای کشور پس هیچ حقی ندارند . (2554414) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۶:۴۸:۰۴
خوب سال 84 و 88 که احمدی نژاد رای اورد از همان روز اول اقلیت به بحران سازی پرداختن . یه روز گفتن می خواد تو پیاده رو بین مرد و زن دیوار بکشه یه روز گفتن تک تیر زن بوده یه روز کلی جک براش ساختن و ... . از همان روز اول اقلیت کاملا حق داشتن اما الان چون شما ها سر کارید دیگه اقلیت باید ساکت بشه (2554491) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۰۴:۵۳
آزادی بیان یعنی چه؟ یعنی اکثریت مورد ادعای شما اقلیت را خفه کنند!
اگر قرار است فقط یک طرف حرف بزند پس فلسفه تضارب ارا در چیست
دانشجو اگر ظرفیت شنیدن چند کلام از مخالف خودش را نداشته باشد الی الابد در گمراهی و توهم فکر غلطش باقی میماند و هیچگاه تحولی ایجاد نمیشود!!!!

ودر پایان آیا ادب مرد فقط برای دیگران بهتر از دولتشان است و برای ما هر که دولت ما را قبول ندارد بی ادب است!!!! (2554499) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۳۹:۵۲
سرکار خانم نیازی خواه!!!

میشه بگید این اعداد با شیب ملایم را از کجا استناد و استخراج کرده اید!!!!؟

کدام دموکراسی این حرف بی منطق رو زده!!! دموکراسی نانوشته غربی! یا دموکراسی ناشی از تصورات باطل خودتان؟

اینکه عده ای که به زعم شما در اقلیت باشند پس هیچ حقی ندارند!!!! که اوج نگاه افراط گرایانه است که عده ای را از هر حقی محروم می کنید. آنهم به اسم دموکراسی!!!! مشکل اصلی نویسنده مطلب نیز با همین دیدگاه های افراطی شما عزیزان است.

ضمنا این دولت تنها هفت دهم درصد (یعنی کمتر از یک درصد) رای بیشتر داشت. لذا از این توهمات و این اعداد و این منطق های بی منطق و افراطی دست بردارید (2554534) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۱:۳۷
باور کنید بعضی وقت ها منطق یک بچه صافکاری که تا پنجم ابتدایی درس خوانده بسیار بیشتر از عده ای دانشجونما در دانشگاه های تهران و مادر کشور است که جز جیغ کشیدن و کف و سوت و هو کردن مخالف کار دیگه ای بلد نیستند.

متاسفم که اینها میخواهند با این حرکات و افکار افراطی شان با برچسب آزادی! نماینده دانشجویان باشند (2554539) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۵۸:۴۶
فرمول جدید آزادی بیان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

چون تعدادتون کمه باید خفه شید!!!!!!!!!!!!!!! (2554558) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۵:۳۷:۵۹
نه عزیزم تعدا دتون کمه به انداز کوپنتان حرف بزنید نه از طرف 70 میلیون! و اینکه فرمول جدید اینه که اگه تعداتان کم است دست بزور نشوید مانند یک مرد به میدان بیاید و اگه شکست خوردید مردانه صحنه را ترک کنید تا انتخابات بدی نه اینکه هم چی را صاحب بشوید و گلوی دولت و ملت را بفشارید !و خود را اقلیت حکمران فرش کنید ! (2558362) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۸:۱۷:۰۴
سرکار خانم منظورتون اکثریت هفدهم درصدی نیست احیانا؟ بعد اون وقت که شما عزیزان ادعای تقلب یازده میلیونی می کردید مگه در اقلیت نبودید؟ پس چرا سطل اشغال اتیش می زدید؟ (2554581) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۸:۴۲:۱۹
روحانی کمتر از 20 میلیون رای داشت...
این یعنی چند درصد ؟؟؟؟ (2554609) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۹:۲۹:۰۸
حالا این آمارو از کدوم منبع اصلاح طلبی درآوردی؟ (2554658) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۰:۴۶:۲۶
باید بدانیدکه فقط نزدیک به 300 هزار رای آقای روحانی رای بیشتر آورد 80 درصد را از کجا آوردی!!!!!!!!!!!!!!! (2554716) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۲:۵۱
سرکار خانم نیازی خواه هر چند نحوه بدست آمدن چنین اعدادی رو توضیح ندادین و بیشتر به بیان یک آرزو شبیه هست تا نتایج یک تحقیق میدانی اما همیشه تعداد همراهان یک جریان فکری بیانگر موفقیت یا درستی آن نیست . با چنین منطق سستی نمیتوان حادثه عظیم عاشورا را تحلیل کرد که از نظر تعداد هیچ سنخیتی بین جبهه حق و باطل نبود اما اثر آن تا امروز ادامه داشته و هر روز هم بیشتر میشود . با چنین منطقی نمیتوان در مورد هشت سال دفتع مقدس صحبت کرد . زمانی که شرق و غرب این دنیا بر ضد ایران دست در دست هم داشتند و ملت اصولگرای ایران آن دستها را شکستند . با چنین منطقی نمیتوان پیروزی های حماس ( که شیعه هم نیستند) در نبرد با رژیم تا بن دندان مسلح صهونیستی را تفسیر کرد . متاسفانه حتی زمانی که دولت دهم ( با همین ساز وکاری که بارها به وسیله آن انتخابات انجام شده حتی انتخاب دولت یازدهم) با اکثریت مطلق انتخاب شد اقلیتی حاضر به پذیرش آن نشدند و آنچه شد که شد ( این به غیر از کسانی است که از مدتها پیش طرح براندازی نظام را عملیاتی کرده بودند و بخش اعظم مخالفین نتیجه انتخابات ، با تبلیغات مسموم این به ظاهر همراهان نظام وارد اغتشاشات شده بودند). بیشتیرن استفاده ابزاری و انتخاباتی از دانشجویان توسط همین گروه صورت گرفته است در حالی که هیچ اعتقادی به نیروی عظیم نهفته در قشر دانشجو برای حل مشکلات کشور نداشته و فقط در حوضه حزب و گروه همفکر خود به رد وبدل کردن پستهای دولتی و منابع ملی اقدام میکنند . هر از چندی میتوان نامه یا بیانیه ای از اساتید دانشگاه یا گروه های مختلف دانشجویی در مورد مسائل و مشکلات کشور دید که همواره با بی توجهی مسئولین امر و تقریبآ در تمامی دولتهای سازندگی ، اصلاحات ، اصول گرا و تدبیر و امید همراه بوده . واقع بینی با خیال پردازی فاصله بسیار دارد . برای فرد واقع بین میتوان امید داشت تا در زمان مناسب تصمیم درست را اتخاذ کند اما خیال پرداز معمولآ سرماه داشته خود را نیز با بی توجهی از دست میدهد. (2555061) (alef-13)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۵:۳۲:۲۲
فقط ادا در میاریم
اگر عکسی در انتقاد شخصی مثل خاتمی باشد ابنجا همه میگویند الف نباید نشر میداد... این توهین است ولی در مقابل اگر اتفاق بیافتد میگوییم در این کشور آزادی بیان نداریم.
اگر کسی از انقلاب انتقاد کند میشود ضد انقلاب و در مقابل در دفاع از انقلاب میشوی متحجر
اکثرا ادا در میاریم
تقریبا کسی مخالف را تحمل نمیکند. و همه اهل برچسب زنی هستیم. تندرو و ضد انقلاب و ...
با این وضع فقط خودمون رو مسخره میکنیم (2554429) (alef-17)
 
پویا
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۵:۳۹:۰۹
تا وفتی محمل دیگه ای برای بیان نظر دانشجویان موجود نباشه وضع همینه، در ضمن آقای خاتمی در سال های آخر ریاست خود و وقتی نتوانست به شعارهای خود عمل کنه هو شد (2554431) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۵:۳۹:۳۷
خانم موحد مقاله سرکار عالی شروع خوبی دارد ولی بلافاصله وارد فضای تعصب و جانبداری از همفکرانتان می شود.
شروع مقاله:
[تقابل و مباحثه واقعی و عاقلانه ومنطقی طیف های فکری دانشجویی میتواند فضای دانشگاه را از رکود حال حاضر نجات دهد و این سعه صدر هر دو گروه را می طلبد.]
وسط مقاله:
[واگر فضا، فضای آزادی بیان است ومخالف باید بیاید حرف بزند و مودبانه نقد بشوند پس لغو سخنرانی های حسین شریعتمداری در دانشگاه امیرکبیر، سید عزت الله ضرغامی در دانشگاه امیرکبیر، پیام فضلی نژاد دردانشگاه اصفهان، حمید رسایی در دانشگاه صنعتی قم، سیدمحمود نبویان در دانشگاه آزاد اراک و سید محمدرضا میرتاج‌الدینی در دانشگاه تبریز را درکدام بند از این اصول مدعایی باید گنجاند؟]
پایان مقاله:
[با مراجعه به آنچه در ۱۶آذرهای هرسال می گذرد این نکته از بطن شعارها و دست نوشته ها و... قابل اثبات است که در اکثر قریب به اتفاق جلساتی که نظم آنها به هم خورده ویا به تشنج کشیده شده است پای طیفی از دانشجویان در میان بوده که برای نشان دادن خواسته های خود راهی جز هو کردن، تمسخر، شعارهای نامرتبط و به هم زدن رشته کلام سخنران نمی شناسند و این ویژگی ها به قدری با آنان یکی شده که اگر فرد غیرمطلعی همان دم از در سالن سخنرانی وارد شود به راحتی تشخیص می دهد که کدام گروه درحال اعتراض است.]
و آن هنگام است که هر کس فکر می کند کلام او حق است و وحی منزل.

پس در افکار متعصبانه خود تجدید نظر کنید. (2554432) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۶:۱۴:۳۰
آشوب و بلوا در مراسم سخنرانی، نشان از ناتوانی در بحث و گفت‌وگو داره. فرقی نمی‌کنه چه کسی سخنران باشه و چه کسی آشوب‌گر. واقعیت اینه که هر دو طرف این در این ماجرا چنین رفتاری رو از خودشون نشون دادن، و جای لاپوشانی هم وجود نداره (در حالی که نویسنده سعی کرده بگه برخی از اخبار جعل و دروغه).

در این بین، عمل بخشی از دانشجویانی که مراسم سخنرانی امسال آقای شریعتمداری را به هم ریخته‌اند بیشتر قابل توجه و محل تاسفه. این گروه قاعدتا باید به عملکرد ایشون انتقاداتی می‌داشتند که این طور رفتار کردن و بر کسی پنهان نیست که این عملکرد چی بوده و چی هست (و در کمال تاسف چه خواهد بود). ولی این دوستان با این حرکت به نوعی نقض غرض کردن و هزینه‌های گزافی که عده‌ای پرداخته‌اند رو نادیده گرفتن.

من زمانی دانشجو بودم، در کوران ۷۸، بسیار گرم و پرشور، هزینه هم پرداختم ولی حالا به گوشه‌ای خزیدم و روزگار می‌گذرانم. به گمانم ما آخرین نسل معترضان و منتقدانی بودیم که سیلی خوردیم ولی سیلی نزدیم یا حتی به کنایه‌ای دل خنک نکردیم، چون در آن مقطع معتقد بودیم که برای اصول و آرمان‌هایی تلاش می‌کنیم.

وقتی رفتارهای چند سال اخیر منتقدان و معترضان رو می‌بینم، بیش از پیش مطمئن میشم که اون دوره گذشته، حتی برای هم‌سن و سال‌های من. متاسفانه حالا برخوردها خشن‌تر و اخلاق‌ها تندتر شده و این برای هیچ کس خوب نیست. به نظر می‌رسه که دیگه با خشونت و بی‌احترامی نمیشه یک روایت رسمی رو به خورد کسی داد و واکنش از کنش بیشتر شده. از آینده نگرانم. (2554470) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۳۴:۵۰
زندباد مخـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــالف من به شرطی که من رو نقـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــد نکنه و از من انتقـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاد نکنه سال هاست که بصورت عملی برای جامعه و ملت ایران ملموس شده است. (2554528) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۳۶:۲۱
ای بابا!!!! ما سالهاست که عادت کرده ایم. آقایانی که برای تعطیلی یک روزنامه در دولت قبل جیغ های بنفش می کشیدند و فریادهای وا دموکراسی ها سر می دادند الان برای فیلتر شدن سایت روزنامه اعتماد بخاطر شکایت دولت و یا هفته نامه نه دی به خاطر انتقاد از دولت سوت و کف و هورا می زنند.

سال هاست که با این سیاست یک بام و دو هوای دموکراسی طلبان آشنا هستیم (2554532) (alef-17)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۰:۳۳:۵۲
اولا سایت انتخاب نه سایت روزنامه اعتماد!!!ثانیا این سایت با شکایت بانک سپه و به اتهام این که بدون مدرک بانک را متهم به اختلاس کرده بود مجرم شناخته شد نه بخاطر انتقاد از دولت.اتفاقا این که سایتی که مهمترین حامی دولته با نشر مقاله ای بدون مدارک کافی باش عین سایتهای مخالف برخورد بشه خوبه نه بد.این نشون میده این دولت تو این مسائل در مورد موافق و مخالف رویه مشابهی داره.اتهام زدن بدون مدرک جرمه و خوشحالم که این بار با این مساله برخورد شد (2554707) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۰:۱۶
من شدیدا اصلاح طلبم و از اقایان رسایی و شریعتمداری و... اصلا دل خوشی ندارم.اما اصلاح طلبی حتما باید بر ستون محکم دموکراسی استوار باشد و زنده باد مخالف من و تحمل صدای مخالف از اصول اصلاح طلبی است (2554536) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۰۱:۵۴:۰۶
چرا به اين كانت مثبت نمي ديد مگه شعار اصلاح طلبان همين نبود؟
با اين رويه آبروي اصلاحات كاملا به فنا مي رود و مرگ هميشگي اصلاحات در پيش است چشمتان راباز كنيد به شرايط نئو نازيسم هاي آلمان دچار نشويد. (2554946) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۰۰:۰۹:۴۴
چون نویسنده این کامنت اصلاح طلب نیست و اصولگراست عزیز من (2556057) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۳:۱۹
شما اصلاح طلب آره جون...
اصلاح طلب حتی نام اونها رو هم نمیاره (2555062) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۵۴:۰۹
سرمنشا و دليل خيلي از اين گونه رفتارها به خاطر محيط دانشگاه است. داز آتجائيكه آزادي ما قبل دانشگته نيست و دانش آموزان تا قبل از ورود به دانشگاه هم محدوديت دارند و هم سخت درگير امتحان كنكور هستند فرصت فكر كردن و بحث كردن ندارند. به يك باره وارد فضايي نسبتا آزاد مي شوند و تا حدي جوگير مي شوند.
البته معلوم نيست اگر اين فضا در دبيرستان آزاد شود چه شود؟.

ولي در هر حال به دليل عوض شدن مديريت ها بعد از عوض شدن هر دولت
و تابع بودن مديريت هاي ريز اداري به تغيير دولت ها و در غياب يك مديريت غير تابع دولتي نداوم و استمرار يك نظام آزاد غير جناحي موجب اين گونه ناهنجاريها مي شود.
فشار منافع جناحي به طبقات پايين جامعه انتقال پيدا مي كند.
در بسياري از كشورها با انتخابات دولت و سياست كلي عمدا اقتصادي تغيير مي كند
در ايران همه چيز زيرو رو مي شود. شما مي خواهيد داتشنجو آرمان خواه ساكت و منطقي رفتار كند.

در نتيجه مشخصا اين سندرم تا وقتي ساختار نظام انتخاباتي و اداري تغيير نكند پايدار خواهد ماند. (2554553) (alef-17)
 
آزاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۹:۰۵:۳۹
نويسنده محترم: چيزي كه شما نميخواهيد راجع به آن صحبت كنيد اين است كه آقايان همه حرف هايشان را هميشه زده اند و چون طرف مقابل قبلا حرف هاي ايشان را شنيده و فرصت جواب نداشته، حالا نمي خواهد باز هم آن حرف ها را در دانشگاه هم بشنود و چون جواب داده به ايشان مساوي با مخالفت با نظام است نمي تواند هم جواب بدهد. كما اينكه فرصتي هم در اختيارش نبوده است. لذا متاسفانه يك راه مي ماند. جواب را با نشان دادن تعداد مخالفانش از طريق شعار و سوت مي دهد! (2554640) (alef-17)
 
ربیعی
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۹:۵۵:۲۶
نویسنده جواب این حرف شماراهم آنجا که درباره مطلوم نمایی گفته داده است. به شما حق حرف زدن و جواب دادن داده نشده؟!!!! یا للعجب!!! بعد هم کسایی که تعدادشان زیاد است حضور خود را با باهو کردن و اصوات و سوت نشان نمی دهند. (2554675) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۰:۲۱:۴۵
شریعتمداری حق داره هرچی دلش خواست بگه تا الان هم همین کار رو کرده مخالفین ایشان هم واقعا کار زشتی کردند که اساسا رفتند پای صحبتهایش نشستند چه برسد به اینکه فحاشی و توهین و هیاهو کنند. برای شریعتمداری آبرو درست کردند. و آبروی اصلاح طلبان و دموکراسی خواهان را هم بردند. نکته دیگه اینکه مخالفین شریعتمداری که نمی توانند الزاما دموکراسی خواه باشند می توانند یک عده فاشیست تمامیت خواه هم باشند. پس لطفا رفتار این عده هتاک را به پای اصلاح طلبان و دموکراسی خواهان ننویسید. (2554700) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۰:۴۵:۵۹
چرا اشاره ای به لغو سخنرانی سید حسن خمینی دربروجرد نشد ؟ (2554714) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۵:۴۵:۰۸
اخه عاملین خودی بودند و نه اصلاح طلب! (2558374) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۲:۰۳:۱۰
این نوشتار کاملا جانبدارانه و جهت دار تنظیم شده و لذا اثر بخشی و کارایی خود را از دست داده بهتر بود نویسنده نفس بر هم زدن سخنرانیها را بدون جانبداری از گروه و باندی خاص تجزیه و تحلیل و نقد می کرد (2554785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۲:۰۹:۱۴
ودموكراسي مورد تعريف شما چگونه است ؟ حسين شريعتمداري آزاد است تاصدها تهمت به آقاي خاتمي وكساني كه نيستند تا از خود دفاع بكنند وارد كند ؟ولي اگر كساني اعتراض كردند دموكراسي خدشه دار شده ؟.سخنراني نوه امام را بر هم بزنند .سخنراني رييس مجلس را به اغتشاش بكشند حقشان است؟ اما اگر كسي به حسين شريعتمداري اعتراض كند واويلا ميشود ؟و شما بايد دهها مقاله برايش بنويسيد. ؟؟اولا ما در كشورمان چيزي به نام دموكراسي نداريم وهيچ مقام ارشد هم چنين ادعايي نكرده آن چيزي كه در كشور ما به عنوان نظم اجتماعي جريان دارد تجربه جديدي در حكومت داري است كه چون تا كنون سابقه نداشته . هنوز تعريفي براي ان ارايه نشده و شايد دهها سال بعد پس از اينكه محاسن ومعايب اين نوع حكومت مشخص شد بتوان براي ان تعريفي ارايه كرد .ثانيا بازيگران سياسي اين نظام چون فاقد تجربه كشور داري مي باشند وجامعه ومردم هم ابزار آزمايش وتجربه اندوزي انها اند همگي در حال تجربه آزمون وخطا هستند.شما به سخنان خطباي جمعه اگر گوش كنيد متوجه اين موضوع خواهيد شد يكي از آقايان مدعي است ايران دموكرات ترين كشور دنياست هفته بعد ديگري ميگويد دموكراسي ضد اسلامي است سومي ميگويد ما الگوي جهانيان در حكومت داري هستيم چهارمي ميفرمايد ما منتظر ظهور امام موعود هستيم تا بيايد همه چيز را درست كند. به گمان من در شرايط فعلي بهترين رويه براي مقامات مسول اينست كه كمتر حرف بزنند وبراي مردم هم بهترين كار اينست كه فعلا شنونده ساكت همه نظريات باشند.تا اين دوره گزار طي شودو كشور صاحب نظمي بشود .وگرنه از يكطرف مجوز سخنراني براي كسي صادر شدن وبعد كساني مامور برهم زدن ان شدن چيز خوبي نيست وبه نفع هم نيست هم خودشان دچار فرسودگي ميشوند وهم مردم را دچار سرسام ميكنند. قبل از اينكه به روزنامه اي مجوز نشر بدهند به فيلمي مجوز اكران بدهند .به كسي تريبون بدهند فكر بكنند سخت گيري كنند وبعد اگر به هركدام اجازه دادند بايد با تمام امكانات قانوني از امنيت ان دفاع كنند نه اينكه آبروي كشور را در دنيا ببرند ومورد مضحكه بيگانگان قرار بگيرند. واينكار مستلزم اينست كه همه بازيگران به قانوني كه خودشان وضع وتصويب ميكنند پايبند بمانند. (2554793) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۴:۰۷
تا جایی که تو این 10 سال حضورم در دانشگاه تهران و امیرکبیر به عنوان دانشجو یادمه همیشه وقتی سخنرانی افرادی از جریان اصلاح طلب بود دانشجوهای مخالفشون کاری به کارشون نداشتن. ولی وقتی از جریان اصولگرا کسی سخنرانی میکرد همیشه با آشوب و بلوا نمیذاشتن سخنرانی انجام بشه. یادمه سال 86-87 آقای ازغدی به مناسبت میلاد پیامبر سخنرانی داشتن سخنرانی کاملا هم تاریخی بود و سالن هم شلوغ بود از بچه هایی که علاقه داشتن ولی باز جنجال کردن. (2555146) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۰۹:۰۶:۰۰
سلام دموکراسی یعنی اقلیت حق اظهار نظر داشته باشد و زنده باد مخالف من -فرقی هم نمی کند اصولگرا یا اصلاح طلب در اقلیت باشد (2556268) (alef-17)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۷:۴۴:۵۷
واقعيت اينه که دموکراسي جنبه ميخواد که ما نداريم .

چه خوشمون بياد چه نياد .

ما نه جنبه پيروزي رو داريم و نه جنبه شکست رو .

نه ما ؛ گنده هامون هم ندارن . ديديم که مي گم .

فقط بلديم شعار بديم (2557769) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۴:۱۴:۳۲
و اذا قیل لهم لا تفسدوا فی الارض قالوا انما نحن مصلحون. الا انهم هم المفسدون و لکن لا یشعرون
چون به آنها گفته شود در زمین فساد نکنید گویند ما خود اصلاح طلبیم. آگاه باشید که آنها مفسد هستند لیکن شعور ندارند (سوره بقره). حالا شده حکایت اصلاح طلب های ما. والا... (2559780) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.