نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299905
آیا منابع قرض الحسنه در نظام بانکی به مردم اختصاص یافته است؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۰
مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۴ در نامه ای به آقای میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، از ایشان تقاضا کرد تا آمار منابع و مصارف قرض الحسنه در بانک های مختلف را جهت اطلاع عموم منتشر نمایند. این نامه در واکنش به مصاحبه ایشان در تاریخ ۳۱ مردادماه ۱۳۹۴ مبنی بر عدم تخلف بانک ها در حوزه قرض الحسنه تنظیم گشته و طی آن درخواست شده بود که جهت رفع شبهات، آمار موجود در این زمینه منتشر شود.

مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران طی این اطلاعیه به استحضار می رساند که با وجود گذشت بیش از یک ماه از این نامه، هنوز هیچگونه پاسخی به آن از جانب بانک مرکزی داده نشده است و وضعیت منابع و مصارف قرض الحسنه در نظام بانکی کماکان در ابهام است.

لازم به ذکر است که بررسی وضعیت منابع قرض الحسنه در نظام بانکی طبق آمار ارائه شده توسط بانک مرکزی نشان می دهد که در حال حاضر بانک ها حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان منابع قرض الحسنه با نرخ صفر از مردم دریافت کرده اند. این منابع در قالب حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری و ۴۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه پس انداز است. بانک ها می توانند بخشی از ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری خود را به تسهیلات قرض الحسنه تخصیص دهند چرا که این منابع نیز قرض الحسنه بوده و با نرخ صفر از مردم جذب شده است؛ با این حال بانک ها به دلیل انحصاری که دارند این کار را انجام نداده و همه این منابع را با نرخ های بالا در سرفصل سرمایه گذاری و تنها در جهت سودآوری خود وام می دهند. همچنین بانک ها از حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع قرض الحسنه پس اندازی که به وام قرض الحسنه تخصیص می دهند، بخش قابل توجهی از این تسهیلات را به سایر مصارف اصلی قرض الحسنه از جمله کارمندان خود تخصیص داده اند. گزارش ۱۲۸۳۰ مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که شرایط وام قرض‌الحسنه کارکنان بانک‌ها در مقایسه با سایر وام‌های قرض‌الحسنه بسیار متفاوت است.

این درحالیست که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰۰ هزار جوان در صف دریافت وام ازدواج ۳ میلیون تومانی هستند که نه تنها با توجه به هزینه های امروز ازدواج افزایش نیافته بلکه همین مقدار اندک نیز توسط بانک ها به سختی و پس از مدت طولانی به جوانان اعطا می شود؛ در این شرایط، افتخار بانک مرکزی اعطای وام ازدواج به جوانانی است که از سال ۹۲ در صف دریافت این وام هستند!

مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران پیگیری مسئله مهم تخصیص و تجهیز منابع قرض الحسنه در نظام بانکی را در دستور کار خود قرار داده و با توجه به اهمیت مسئله و اجحافی که در این زمینه در حق مردم به ویژه در حق جوانان و زوج های جوان از جانب بعضی بانک ها شده است، در حال تلاش برای حل مشکلات این حوزه است. لذا ارائه آمار این مسئله به صورت شفاف کمترین مطالبه ای است که در جهت تدقیق این موضوع وجود دارد و امید است که بانک مرکزی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد. بدیهی است که در صورت عدم ارئه آمار به صورت شفاف، شبهات موجود در مورد تخصیص نامناسب منابع قرض الحسنه در نظام بانکی به واقعیت نزدیک تر می شود.
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۱۶:۰۱
به اسم مردم و حمایت از تولید به کام روسا، نور چشمی ها ، و کارمندان شریف بانک ها عامل ..... (3242751) (alef-11)
 
ف
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۸:۵۴
یکی از قوانین داخلی یک بانک اینه که تا سقف 80برابر حقوق کارمند وام مسکن بگیرند...
نوش جان (3242849) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۲۴:۳۶
با اتصاف و با وجدان باشید سختی کار ما کرامندان بانک که بعضی روزها نمی تونیم یه لیوان آب بخوریم را قبول می کنید. بهتره به جای اینکه به وام قشر کارمند گیر بدهند پگیر مطالبات معوقی باشند که در ولت قبل به اسم اشتغال زائیی پرداخت شد و برخی نورچشمی ها به آلاف و الوف رسیدند (3243011) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۰۲:۲۹
بانکها فقط و فقط وام های کلان به نورچشمی هاشون و کارمندهاشون وام قرض الحسنه که بدون سود وکارمزد هست میدهند و وام با سود40درصد هم شامل ملت نمیشه چه برسه به قرض الحسنه (3242856) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۰۷:۵۳
این پولت از بانک بخاهی برداری میگن نمیشه بانکها شدند دزد سر گردنه (3242976) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۳۸:۰۷
بانک ها دیگه به سود 40 درصد هم راضی نیستن .
افزایش نرخ سکه و ارز و مسکن کار بانکهاست
مگه میشه در اوج تحریم سود خالص بانک 160درصد باشه ؟ (3243036) (alef-11)
 
علیرضا خلج زاده
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۹:۵۰:۱۸
در بانک ملی ایران. بله صرف امور خیریه . عام المنفعه میشود (3243141) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.