توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246002
ادعای لس آنجلس تایمز: کاهش قیمت نفت ایران را نگران کرده است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۰
روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی با اشاره به کاهش قیمت نفت مدعی شد که این امر ممکن است به تضعیف استراتژی ایران در مذاکرات بین‌المللی بیانجامد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه لس آنجلس تایمز، مقام‌های ایران در خصوص کاهش قیمت جهانی نفت که بودجه این کشور را تهدید می‌کند ابراز نگرانی کرده‌اند. این درحالی است که پیش‌تر به رغم کاهش ۲۰ درصدی قیمت جهانی نفت وزارت نفت ایران با اعتماد به نفس تاکید کرده بود که این امر روی بودجه ایران تاثیر نمی‌گذارد و کاهش قیمت نفت "کوتاه مدت" است.

اما حسن روحانی رییس جمهور‌ ایران با ابراز نگرانی آشکار به وزارت نفت دستور داد که در نشست ماه آتی کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) به دنبال مذاکره درباره افزایش قیمتها باشد.

قیمت نفت خام از بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه در فصل بهار به مرز ۸۵ دلار در هر بشکه رسیده است. حدود ۷۵ درصد درآمد ایران از فروش نفت حاصل می‌شود و تحلیلگران می‌گویند که این کشور برای متعادل کردن بودجه سالانه خود به نفت ۱۴۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد.

محمد نوبخت سخنگوی دولت ایران درپی دستور روحانی به بیژن زنگنه وزیر نفت اعلام کرد که به دنبال برگزاری نشست اوپک باشد.

راشد عباسی، رییس گروه مطالعاتی مرتبط با وزارت نفت ایران پیش‌بینی کرده که قیمت نفت ممکن است ظرف یک سال آینده به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه برسد. بایزید مردوخی اقتصاددان ایرانی گفت:‌ تداوم کاهش قیمت ممکن است ایران را مجبور به اصلاح لایحه بودجه یا کاهش پروژه‌های برنامه ریزی شده مهندسی شهری کند.

تحلیلگران نفتی می‌گویند مشخص نیست که روند کاهش قیمت‌ها چه مدت طول خواهد کشید. این امر ناشی از ضعف اقتصادی چین و اروپا به همراه عرضه زیاد از سوی آمریکا و کشورهای خاورمیانه است.

اما برخی تحلیلگران گمانه‌زنی می کنند که این امر احتمالا بازتاب یک دوره طولانی مدت کاهش تقاضای نفت است. آخرین دوره طولانی مدت کاهش قیمت نفت از اواسط دهه ۱۹۸۰ میلادی تا حدود سال ۲۰۰۰ طول کشید و باعث تضعیف اقتصاد کشورهای وابسته به نفت نظیر اتحاد شوروی سابق و ایران شد.

اقتصاد ایران اخیرا به دلیل مدیریت بهتر و لغو برخی تحریمها پس از امضای توافق هسته‌ای موقت در سال گذشته، قدری علایم بهبود نشان داده است.

اگر طرف غربی روی شرایط سخت برای توافقنامه بلندمدت تاکید کند، مقام‌های ایرانی امیدوارند که این تقویت اقتصادی به ایران در سپری کردن دوره گفت‌وگوهای بین‌المللی هسته‌ای کمک کند.

همچنین مشخص نیست که اوپک در خصوص اتخاذ اقداماتی برای افزایش قیمتها به توافق برسد. این سازمان که هنوز حدود ۴۰ درصد نفت جهان را تامین می‌کند دچار تفرقه شده است. عربستان رقیب منطقه ای ایران ظاهرا به دنبال تداوم روند نزولی قیمت‌هاست.

تحلیلگران می‌گویند عربستان امیدوار است که با این کار سهم بازار خود را حفظ و همچنین تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا را که برای پرداخت هزینه تولید نفت شیل به قیمت‌های بالای نفت احتیاج دارند تضعیف کند.